Pracowałam w Leografie - zwolnilam sie sama jakis czas temu - nie bez rozterek. Wiem o czym piszecie i mam niezbedny do chłodnej oceny sytuacji dystans
1. MUSICIE zlożyc pozew zbirowy ( lub indywidualnie każdy) do Sądu Pracy wsprawie zaleglych pensji + rekompensata za urlopy + karne odsetki za zwlokę. Pamiętajcie,że pan K jest mistrzem świata w budowaniu u pracownikow poczucia winy za nie ich winy!!Tę umiejętnośc wykorzystywal zawsze. Jeśli dobrze rozumiem, to WY jesteście winni temu,że firma upadla i ON ma klopoty!!! A nie jest przypadkiem inaczej? Pan K. ma piekny dom i, jak myśle, nie jest bez grosza? A wy?
2. Pamietajcie, że należą wam sie odprawy - przy każdej ( poza dyscyplinarną) formie rozwiązania umowy o pracę.Wysokośc zależy od stażu
3. Rynek pracy nie jest może najlepszy w tej chwili - ale wiele firm szuka pracownikow - szczególnie w produkcji. Radzę zacząć pytac - także na tym forum. Firma , w ktorej teraz pracuję bardzo potrzebuje falcmistrza!
4. Czy kwitowaliście odbior 200 zl? Czy to jest znowu "pod stolem". Tego rodzaju praktyki sa szczegolnie karane przez Sąd Pracy - radzę się zastanowić
5. Dobrze,że to forum jest takie aktywne, bo gdy Leograf ostatecznie przestnie funkcjonować pan K. zechce pewnie podjąć nowa inicjatywę - a ja w zmiane jego metody postępowania z ludżmi nie wierzę - tak więć niech obecna sytuacja będzie wielkim ostrzeżenie dla innych i na przyszlość