Next

South elmsall

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 39 ocen.

Next
3 39 6 1

Opinie o Next

anonymous

Witam wszystkich serdecznie i pytam czy ktos teraz w czerwcu wybiera sie do magazynu Nexta na ciuszki i moze wiecie od ktorego czerwca rusza praca ,a moze juz ktos tam pracuje i powie jak tam to wszystko wyglada Dzieki za wszelkie info

Lila
@anonymous 02.06.2018 14:14

Witam idę z mężem od środy do neta.. Może priv?

Lila
@Lila 11.06.2018 20:43

Nexta* sorry literówka :D

RK
@Lila 11.06.2018 20:44

witam, ja wybieram się do next, z rekrutacji w Polsce, wyjazd 13/14.06. Czy jet ktos jeszcze kto jedzie?

Lukasz
@Lila 11.06.2018 20:43

Witam. Jak w pracy Next? Jest ciagle praca?pozdrawiam

Lukasz

Witam. Czy ktos bedzie sie wybierac 2.listopada do Angli do Nexta na ciuszki? Czy juz tam ktos pracuje i moze cos na ten temat powiedziec? Moj mail makarewiczl46@gmail.com Pozdrawiam

Kazimierz

@ML a czy next pomaga również w znalezieniu zakwaterowania? Jak wygląda kwestia przygotowywania dokumentów aplikacyjnych? Czy agencja pomaga w napisaniu cv oraz w innych kwestiach formalnych związanych z pracą za granicą? Takie praktyczne informacje z pewnością zainteresują osoby, które chciałyby wyjechać do innego kraju do pracy.

ML

Witam . Pięć i pół roku ( z małymi przerwami )w agencji minęło jak jeden dzień . Cóż mogę powiedzieć . Na pewno złego słowa nie powiem . Wypłata zawsze na czas , przez ostanie 2 lata zero przestojów z praca . Jeśli jesteś wobec nich w porządku oni tez zawsze znajda dla Ciebie zajęcie . Nie wymagaj natomiast , ze agencja zapewni Ci godziny pracy , bo to jest tylko agencja i nie wiele od nich zależy . Next wyznacza ile ludzi potrzebuje każdego dnia . Chłopaki z agencji tez w porządku . Najbardziej ogarnięty Jarek i Mariusz ., zawsze sluza pomocą . Dodam jedynie , ze w tym roku trochę się na nich zawiodłam . Zaczęli ściągać do pracy ludzi z Polski i niestety dla stałych , starych pracowników pracy jest coraz mniej . Jest mi jedynie przykro , ze tak nas potraktowano . Nowi maja dużo lepsze warunki pracy No i oczywiście pewne godziny . Tak czy siak polecam serdecznie . Uważam , ze to najlepsza i najbardziej uczciwa agencja w rejonie Yorkshire .

Kazimierz

A czy Next aktualnie rekrutuje? Na jaki adres można wysłać CV? Patrzyłem na stronę ale nie znalazłem nic. Podpowiecie? @Jarek, trzeba znać dobrze język? @Mariola, firma zapewnia nocleg? W jakich warunkach?

Ana
@Kazimierz 03.05.2018 18:07

Zadzwoń do biura w Wakefield. Obecnie jest rekrutacja z Polski na 12 tygodniowe kontrakty. Wszystko Ci powiedzą ale opcja jest bardzo fajna

anonymous
@Ana 27.05.2018 23:17

Na 12 tygodni a nie na 16 tygodni jest kontrakt

anonymous

Wybiera sie ktos moze jakos teraz do Anglii do magazynu Nexta w South Elmsall przez Solsbury Solutions

Bartezz
@anonymous 14.04.2018 20:03

Witam ja się wybieram, tylko trochę narazie się waham bo nie wiem jak tam będzie, jade sam na termin 23 maja a ty?

anonymous
@Bartezz 24.04.2018 14:51

No z tego co ludzie mi mowili ktorzy tam pracowali ze jest spoko robota chodzisz z takim wozkiem i skanerem recznym i zbierasz ciuchy troche chodzenia ale kwestia przyzwyczajenia

tomek
@anonymous 14.04.2018 20:03

tak ja jade

Anonymous woman
@anonymous 14.04.2018 20:03

Tez jade sama. Haha wiecie jakie trzeba miec tam ubranie? I jak z dojazdem do pracy?

Ana
@Anonymous woman 21.05.2018 08:04

Uniform dostajesz,potrzebujesz czarne nie markowe spodnie i tak damo z butami. Bluza czarna bez kaptura i jesi chcesz mieć torebkę to musu być przezroczysta. Spokojnie można znaleźć takie w internecie czy nawet Primarku. Jesi chodzi o dojazd to zależy gdzie będziesz mieszkała ale jeżdżą autobusy a poza tym ludzie dają sobie nawzajem podwózkę wiec zawsze jest opcja????

towelie

hehe jak czytam te negatywne komentarze to wyobrażam sobie co to za halynki i janusze xD. Ja związany z agencją byłem przez ładne kilka lat i powiem szczerze, że nie miałem na co narzekać. Praca jest praktycznie cały czas a ,w okresach "sale" można odłozyć naprawdę ładne pieniądze ale pod warunkiem że jest się przygotowanym żeby je zarobić- proste (praca po 12h). Co do managerów Solsbury- podobnie nie ma co narzekać, w porządku chłopaki jak się jest z nimi w porządku i nie odwala jakichś akcji przesadnych. Jednym słowem polecam.

Jarek

Pracuję przez Solsbury Solutions w Next już jakiś czas. Ogólnie spoko. Szczególnie jak robisz nadgodziny, albo pracujesz w wolne od pracy dni - konkretną kasę można dostać. Na początku trochę sobie obciachu narobiłem, bo awanturę zrobiłem (myślałem, że warunki z umowy różnią się od tego, co mi powiedziano w agencji). Ludzie z agencji wszystko mi wyjaśnili - po pierwszej wypłacie okazało się, że mieli rację. Potem też nie robili problemów, dzwonili żebym przychodził do pracy - mimo tej całej akcji. Więc podeszli fajnie do tematu i się nie obrazili :) Dodatkowy plus jest taki, że mnóstwo spoko ludzi można poznać.

anonymous
@Jarek 03.05.2018 10:45

I jak praca wyglada konkretnie mam dosw jako picker a nie wiesz czy terazz mają jakies przyjecia do Nexta

Mariola

Pracuje w Next przez agencję Solsbury Solution od kilku lat i uwierzcie mi jest to najlepsza praca w regionie. Po pierwsze praca nie wymaga ogromnego wysiłku fizycznego, bo jest to magazyn odzieżowy. Można zarobić naprawdę dobre pieniądze tym bardziej że jest możliwość robienia nadgodzin.Po drugie chlopaki z agencji starają się zawsze "iść na rękę". Co nie jest łatwe biorąc pod uwagę ogromną liczbę pracowników zatrudnionych w Solsbury Solution, więc wielki szacun dla nich????

anonymous

A mozecie mi powiedziec czy teraz obecnie są jakies przyjecia przez Solsbury do magazynu odziezowego NEXT

Jan M.

Ja tam pracuję już ponad rok i moge wam powiedziec że jesli sie uczciwie robi (nie przedluzajac sobie przerw niewiadomo ile ) nawet nie wyrabiając bonus to nie ma problemow. Stawka jest tez calkiem spoko bo po 12 tygodniach dostaje sie 8,31£. Wyplaty zawsze na czas ogolnie nie mam sie do czego przyczepic.

anonymous
@Jan M. 30.04.2018 10:29

A nie wiesz czy są jakies teraz przyjecia na magazyn odziezowy Nexta

Adas

Next to świetna możliwość dla osób próbujących sobie dorobić podczas ferii lub wakacji. Praca nie jest ciezka wymaga od nas tylko poświęcenia swojego czasu. Atmosfera na zakładzie panuje przyjazna, nikt nie stoi nad tobą z batem. Sam pracuje tam już prawie 5 lat przez agencje Solsbury Solutions. Chłopaki z biura zawsze służą pomocą a supervisorzy z magazynu rozumieją problemy dnia codziennego, dzięki nim czas w pracy spędzisz miło i bez stresu. Dobra stawka, płatny urlop, miła atmosfera to coś czego możesz spodziewać się po pracy tutaj.

anonymous
@Adas 30.04.2018 10:56

Hej mozesz sie odezwac do mnie na meila mam kilka pytan co do pracy w Next moj meil sebastian15041983@tlen.pl

Tomaszek123

Pracowałem w Next- South Elmsall półtorej roku. Fajnie wspominam ten magazyn. Praca nie jest ciężka, robisz "dwunastki" wtedy naprawdę można nieźle zarobić. Co najważniejsze Agencja wypłacalna, zawsze można z nimi się dogadać, nie robią problemów. Jeśli ktoś szuka pracy na wakacje, albo nawet i dłużej Polecam!

Zdzisiek

Jesteś na cza + robisz swoje + wczesniej lub później rozgryzasz system i podlapujesz strategie przetrwania;p + kasa na czas + zamiast bonusa lepiej korzystać z nadgodzin jak są = robota miód. Ewentualnie spóźniasz sie, nie przychodzisz według grafiku, przeginasz z przerwami, zamaist współpracować tylko wymagasz i narzekasz jaka h... robota = ... sam sie domyśl :-)

Milena

Pracowałam w Next przez agencje Solsbury Solutions 3 lata i zawsze wszystko było w porządku. Żadnych problemów z wypłatą ani z urlopem. Płatny Holiday to duży plus. Ogólnie moje doświadczenia z tą agencja są bardzo pozytywne.

Kuba

Jesli ktos mysli o pracy w Next to polecam agencje Solsbury Solutions, bardzo pomocni ludzie, managerami sa Polacy wiec wiekszosc spraw zalatwiana jest bezproblemowo. Z podstawowa znajomoscia angielskiego, w pracy kazdy sobie poradzi, praca nie jest ciezka, jesli ktos narzeka w komentarzach nizej to tylko dlatego, ze jest leniwy lub woli kombinowac. Wyplaty co tydzien z potwierdzajacym mailem wiec wszystko jest przejrzyste, mamy wglad ile godzin przepracowalismy, wyzsze stawki za nadgodziny itp.

Magda

Praca mi sie podobala, oczywiscie uwazam ze odoby bez j.ang nie maja czego tam szukac, bo mimo, ze jest duzo Polakow, w wiekszosci osoby "wyzsze" to Anglicy. Zarobki sa naprawde dobre,ale trzeba sie oczywiscie napracowac, ja pracowalam 12h 6 dni w tygodniu - ale wystarczylo mi 1.5 roku aby wrocic do Polski. Oczywiscie Agencja tez wporzadku, z wiekszoscia da sie dogadac w sprawie urlopow i wgl, dla mnie najgorsze bylo to, ze byl OBOWIAZEK pracowania w swieta, ale zarobki byly wieksze, bo wypadaly bank holiday - ogolnie nie mam zadnych zastrzezen i jak najbardziej, gdybym miala jeszcze raz wrocic do Angli to szukalabym pracy w Nexcie. Mila atmosfera i wspaniali ludzie z przeroznych wojewodztw !

Jacek

Agencja jak najbardziej na plus . Dobre zarobki , w miarę elastyczny grafik . Szybki i miły kontakt z biurem w Wakefield . Jak mogą to idą na rękę pracownikowi , wspierając go w różnych sytuacjach w pracy.

Pawel

Nie wiem dlaczego wiekszosc z Was negatywnie ocenia prace w NEXT i agencje Solsbury Solutions? Jestem zatrudniony w tej agencji od 3 lat i nigdy nie mialem ani z praca ani z agencja problemow. Wyplaty zawsze na czas, jezeli cos sie nie zgadzalo zawsze bylo wyrownanie z nastepna wyplata, urlopy zawsze wyplacaja, nie tak jak inne agencje. Troche mnie to smieszy jak czytam takie opinie bo jak ktos sie za przeproszeniem opie***** w robocie i ma potem problemy z managerami czy innymi osobami to siada na forum i wypisuje takie pierdoly. Mam bardzo duzo znajomych z ktorymi pracujemy razem i nikt nie nazeka, czasem zdaza sie ze jest bardzo duzo pracy i wtedy zarabia sie jak dla mnie bardzo duzo bo okolo 600-700 funtow tygodniowo a jak pracy jest troche mniej to wiadomo ze wyplaty sa nizsze. Pracowalem dla wielu agencji w okolicy i jest najlepsza agnecja moim zdaniem.

Administrator

Co od czasu dodania ostatniej opinii zmieniło się w next? Podzielcie się swoim zdaniem!

Seebek
@Administrator 03.02.2018 11:13

Wybiera sie ktos w najblizszym czasie no magazynu NEXTA w South Elmsall

OlDMaN
@Seebek 14.02.2018 13:50

Ja się nie wybieram...

anonymous
@OlDMaN 02.03.2018 21:28

I jak jestes w Nexcie pracujesz i jak tam sytuacja w pracy jak kasa da sie zarobic

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku, atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz istotniejszą rolę. Czy tak samo jest w next? Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

anonymous
@Administrator 06.04.2018 09:39

Nie polecam z calego serca pracy w nexscie, nawet jak wyrabiasz bonus , menazdzerowie zwalniaja polakow, za byle co , a za ten bonus i tak nie masz gotowki , bardzo czesto odwołują pracownikow bo roboty nie ma , czasami nawet 2 tyg jak nie wiecej czekasz , az łaskawie zadzownia . Chcesz dorobic w dni wolne mowia ci ze jest robota ze potrzebuja pracownikow , jedziesz do roboty potrafia zadzownic 5 min przed rozpoczeciem pracy zebys zawracal do domu bo pracy nie ma... Najgorsze miejsce pracy w SE.. Psychicznie zajezdzaja ludzi jak i fizycznie , nie polecam .

łysy

Praca dla SS w Next wymaga sprytu, istnieją karty pracy gdzie trzeba SPRYTNIE odpisywać sobie czas wolny tzn. czas gdy nie robi się picków lub innej pracy na skanerze, na Twoim nr bonus. Aby wyrobić uczciwie bonus trzeba być lekko pier..... i po tygodniu czy dwóch nogi wejdą Wam w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Agencja bonusów zwykle nie wypłaca albo oszukuje a za normalne godziny czy nadgodziny kasa jest, trzeb umieć się wmieszać w tłum i nie podpadać białym kołnierzykom. Bonusa można sobie wyrobić samemu, dlatego tak sprawdzają na bramkach, ale to już dla twardzieli z głową. Lepiej jest się zatrudnić bezpośrednio w nexcie, na ich stronie są ogłoszenia. rozmowa bardzo prosta: skąd i co wiesz o firmie? czy korzystałeś z ich strony? cechy dobrego magazyniera etc. a kasa: jak jeszcze nie załapałeś się na nin w ss to dostajesz bez podatkuza 40 h okokło 250funa, czyli śrubki, ja w jeden tydz w gruniu miałem około 500 funa ale jak nie ma pracy to agencja idzie do domu. w next za miech około 1250 funa

Jadowity

A jak sprawa wygląda z pracą z SS w Grimthorpe przy mebelkach? Ktoś może coś powiedzieć na ten temat?

Tom

Przestrzegam wszystkich przed Solsbury Solutions i popieram negatywne komentarze. Udają miłych by zwerbować a później okazuje się, że nie informują do końca w pełni o warunkach, które na miejscu są inne. Nadto nie chcą przesłać umowy przed wylotem by mieć świadomość co się podpisuje. Koszty drogie oraz problemy z wypłacaniem. Szkoda czasu i pieniędzy!Nie dajcie się nabierać. Bo później bedziecie robić na koszty. Przykre jest że Polak wykorzystuje i nie uczciwie traktuje rodaków.

xxx

Next hmm dla mnie to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trzeba byc biegajacym silaczem zeby norme wyrobic .Ochrona jedna z najbardziej porabanych ludzi ktorych widzialem szczegolnie starsza pani o ksywie wiezniara tyra ludzi i znajduje ofiary do dyskryminacji ochrona traktuje kazdego jak zlodzieja i sama firma rowniez pelno bramek itd. ciagne wywoluja kogos przez megafon i pytaja sie dlaczego tak malo ? pelno dam ktore lubia byc slodko pierdzace i lizac odpowiednie miejsca managerom. Ogolnie jak lubisz byc numerem bonusa to mozesz tam isc ja wolalem odejsc.

byly pracownik next-a

Witam Pracowalem w tej firmie bylem zatrudniony na kontrakt. Szkolenie szybkie ale wporzadku, praca na poczatku wydaje sie ciezka ale pozniej jest spoko. Manager tez spoko ale mial jedna wade tak bardzo chcial wszystkim pomoc ze najlepsza fuche czyli nic nie robienie mieli ci ktorzy codziennie do niego chodzili zabawiali go rozsmieszali lub kobiety wykladaly swoje cycki na stol. Kasa zawsze na czas, zawsze taka jak powinna byc. Wspolpracownicy - jedni wporzadku ale duzo dupowłazów zwlaszcza mlode polki. Takiego wlazenia w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie spotkalem chociaz pracowalem w uk 3lata i mialem przez ten cas 6 roznych prac. Zarobki jedne z lepszych jesli chodzi o magazyny do tego fajne bonusy ktore na poczatku trudno wyrobic ale pozniej nie ma z tym problemu. Awans - lizesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] awansujesz. Pracujesz ciezko ale nie lizesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] manager tego nie widzi wiec nie masz co liczyc na awans. Sa osoby ktore pracuja miesiac (mlode polki) i po tym okresie lizac ciagle [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] managerom robia to co pracownicy ze stazem 2-letnim. Na mojej zmianie byly 3 "gwiazdy" ktore zawsze przed praca staly jak grzeczne suczki obok biurka managera i tym sposobem chyba nic tam nie robia. Ogolnie - jestes kobieta mloda i atrakcyjna? bedziesz miala tam super a jak umiesz wlazic w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie bedziesz chciala zmienic pracy. Jestes facetem? chcesz zarobic na mieszkanie? wyjechac na 2 lata i wrocic? poszukaj pracy na budowie bardziej sie oplaca, chyba ze nie lubisz zbytniego wysilku to w nexcie mozna spokojnie zarobic 1500-1700f miesiecznie.

Kosmos

Praca ciężka fizycznie, to przede wszystkim. Bez języka nie ma czego szukać. Pracuje tu naprawdę wielu Polaków, ale z angielkim menadżerem Musisz się dogadać i tego się nie przeskoczy. Wszystkiego uczą od podstaw więc nie trzeba mieć doświadczenia.

Izoker

Chciałbym się dowiedzieć czy w związku z faktem, że firma znajduje się za granicą i tam prowadzona jest działalność to czy zarobki i warunki socjalne pracowników na magazynie są odpowiednio wysokie i adekwatne do ilości obowiązków, czy jakiś punkt tej pracy 'niedomaga' i należałoby się nad nim głębiej pochylić..

MONA

Dostalam propozycje od znajomych zeby przyjechac do nich do south elmsall i ogarnela sobie prace w next czytam wasze opinie i moze sie bede powtarzac ale mam pytanie. Czy agecje ktore tam przyjmuja maja na jakiś okres umowy sa dostosowane do polaków ktorzy nie znaja jezyka ?? Ja okurat znam dosc komunikatywnie, ale znajoma nie bardzo a tez jest chetna ze mna wyjechac ?? moze ktos ma namiary do agecji z gory dzieki :)

prawieBratPit

Ktoś może mi powiedzieć swoją subiektywną opinie na temat mieszkań znajdowanych przez agencje, naprawde są takie tragiczne ?

Zostaw opinię o Next - South elmsall

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Next