Opinie o Green Caffè Nero
@MichałK Zachęcam do zapoznania się z nową funkcjonalnością na gowork.pl "Zero tolerancji dla płaczu, krzyku, mobbingu w pracy". Baner z opisem funkcjonalności znajduje się w górnej sekcji strony. Jeżeli faktycznie takie sytuacje miały miejsce w tej firmie to możesz właśnie skorzystać z tej opcji, by opisać swoje doświadczenia.
Posiadacie jakieś informacje związane z Green Coffee? Dajcie znać, jak wygląda poziom wynagrodzenia oraz inne warunki zatrudnienia w przedsiębiorstwie. Wasza opinia może okazać się bardzo pomocna.
Nie polecam. Mobbing, mobbing i jeszcze raz mobbing. Na zapleczu robi się kanapki na wyścigi, a przed klientami idiotę byle tylko kogoś rozbawić. Mleko wręcz pipetą się odmierza byle tylko nie było strat. Liczą każdy grosz więc zamiast dobrej kasy, dostaniesz dużo pseudobenefitów.
Słyszałem, że firma ma opinie bardzo dobrego pracodawcy. Podpowiedzcie czy prowadzą rekrutację?
Nie wiem skąd to mniemanie o awansach ładnych dziewczyn :) Awansuje każdy kto się stara. Jeśli chodzi o kontakty z biurem to jak na razie zaobserwowałam jedno - jesteś w porządku to i vice versa. Polecam tą pracę studentom i każdemu kto rozpoczyna dorosłe życie :) Praca tutaj bardzo uczy i otwiera.
Rekrutacja była grupowa, dostaliśmy zadanie, gdzie w grupach mieliśmy wymyślić zestaw napój + jedzenie. Fajne doświadczenie i miła odmiana od pytań typu "Kogo w życiu uważasz za autorytet?", które padło u konkurencji:) Wcześniej prezentacja zawierająca informacje typu zakres obowiązków, stawka, system zmianowy itd.
Pytania dotyczyły dostępności w tygodniu, preferowanego typu kawiarni i jej lokalizacji. Później podczas rozmowy indywidualnej rozmawialiśmy (w moim przypadku) dokładniej o lokalizacji, finalnie wszystkie moje wymagania co do tego zostały spełnione - mam sprawny dojazd poniżej godziny, a mieszkam dość daleko od jakichkolwiek kawiarni GNC.
-
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę
Pracowałem tam 3 lata.Zarobki nieźle w dużych kawiarniach gdzie są duże obroty. Oczywiście im więcej ludzi w grafiku i zmian tym mniejszy zarobek. Odszedlem sam bo.. niestety "biuro" ma swoich ulubieńców i jeśli nie jest się "pajacem" który rozśmiesza klientów nie ma szans by być Maestro lub kierownikiem kawiarni. Kiedyś liczyła się praca to jak robisz kawę oraz praca na zmianie, szybkie zmywanie ,sprzątanie wykonywanie polecen. Teraz tak naprawdę liczy się to by wycierać cifem wszystko jak leci bez płukania oraz dobre kontakty z biurem. Podchodzenie kilka razy do egzaminu na Maestro i nie zdawanie go gdzie osoby pracujące pół roku zdobywały ten tytuł chyba nie jest fair... Ludzie tracą wiarę w siebie i sami odchodzą. Green rozsrasta się w sieciowke i przestaje patrzeć na rozwój pracowników a jedynie stawia na rozwój marki. Ludzie których się poznaje są świetni ale niestety brak jest docenienia prawdziwych sumiennych pracowników. Jeśli masz dobry kontakt z kierownikiem to może Ci pozwalać na wszystko na milion przerw a inni dostają po (usunięte przez administratora) i tyraja za dwóch. Niestety nikt na to nie zwraca uwagi bo biuro ma swoich ulubieńców.
Absolutnie się nie zgadzam :) Nie wiem gdzie trafiłeś, ale chyba musiałeś mieć sporego pecha. Pracuję w GCN i uważam, że firma ZDECYDOWANIE kładzie nacisk na rozwój nowych baristów i członków zespołu, a wywnioskować to można w dużej mierze z intensywnych szkoleń i podejścia do pracownika niemal jak do członka rodziny. Nero kładzie nacisk również na pozytywne i serdeczne nastawienie pracownika do klienta, aby ten mógł poczuć się w kawiarni niemal jak w domu. Najwyraźniej byłeś kimś, kto być może nie lubi ludzi i lubi skupiać się na swoim. Niestety lub stety, ta praca nie jest dla każdego i jeśli nie sprawiało Ci radości to, co robisz, to nie dziwię się, że już tam nie pracujesz ;) Nie trzeba być "pajacem", żeby być dobrym pracownikiem, czasem po prostu wystarczy życzliwość.
Jak nie oddasz greenowi całego siebie to ciezko o awans a i się nie odnajdziesz się na dłużej. "Biuro" strasznie msciwe, jak się postawisz to doskonale wiedzą jak i gdzie "nacisnąć". To powoli staje się korpo. Ludzie z kawiarni mimo wszystko super, fajnie się wspomina pracę z nimi.
tak, tak ... wszystko prawda , w każdej plotce jest odrobina prawdy i każdy kto zna lepiej pracą centrali wie , że awans Business Development & Operations Director daje za bardzo osobiste z nim kontakty . I teraz to jasne, dlaczego te awanse ostatnio najczęstszej mają ładne dziewczyny..... Zastanawia tylko dlaczego poczciwy Adam R, cały czas to toleruje.
Pracowałem rok w kawiarni która akurat uchodzi za jedną z bardziej dochodowych w całej sieci. Nie narzekałem na zarobki, jest to jednak taka praca że trzeba z wielu rzeczy rezygnować jeżeli chce się zarobić. Bardzo fajni ludzie tam zazwyczaj pracują i generalnie, z małymi wyjątkami, relacje są bardzo dobre. Tak jak wcześniej wspomniano, awanse zależą głównie od relacji z biurem, które ma swoich ulubieńców. Zazwyczaj dziwnym trafem są to ładne dziewczyny, jednak nie będę tu się rozpisywał o plotkach które krążą. Generalnie spoko praca studencka, jednak jakbym miał tam pracować na stałe to bym w końcu padł z wyczerpania.
wypadałoby tylko zmienić tutaj nazwę firmy w wątku bo tan już jako tako nie ist ieje, teraz jest GREEN CAFFÈ NERO bo cafe nero się połączyło z green coffe, i teraz są jednym ciałem i umysłem, natomiast kawy i herbaty dalej są na wysokim poziomie i bywam
Pracowałam tam ponad rok, atmosfera jest świetna! Firma dba o swoich pracowników, nie ważne czy jesteś maestro czy kierownikiem czy po prostu baristą. Wszyscy są świetni:) Stawka zależna od obrotów, w dużych kawiarniach można całkiem dobrze zarobić, nieco gorzej wygląda to w mniejszych. Są zniżki pracownicze, można trochę podjadać podczas pracy:) Produkty są dobre i świeże, więc nie trzeba kłamać klientom, że wszystko jest super, bo naprawdę wszystko jest smaczne:) Szkolenie i przygotowanie baristów jest na wysokim poziomie i od razu można nauczyć się latte art. Żałuję, że nie mogę tam pracować, bo z chęcią bym wróciła
Czy ta kawa jest wciąż ta sama ???
Słowa kojarzące się z Green Coffee (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca): Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... . Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... . Od jakiej stawki można negocjować pensję? Najbardziej podobało mi się w Green Coffee: Najbardziej nie podobało mi się w Green Coffee:
Drogi Użytkowniku,
Pamiętaj, przed dodaniem opinii o Pracodawcy, koniecznie zapoznaj się z poniższą informacją:
NIE dodawaj opinii, która:
Każda merytoryczna opinia jest ważna, każda z nich może być zarówno pozytywna jak i negatywna, dlatego zachęcamy do tego by dzielić się swoimi przemyśleniami, które dotyczą Pracodawcy. Nie pisz jednak pod wpływem negatywnych emocji.
Zadbaj o kulturę pozytywnego feedbacku, nie pisz tylko negatywnych informacji o Pracodawcy, zwróć uwagę na stosowne aspekty i realia w swojej opinii. Wszystkie oceny są wartościowe. Wspólnie zadbajmy o sens merytorycznych opinii.
Dodaj pomocną opinię, którą sam chciałbyś przeczytać o swoim potencjalnym Pracodawcy. Podziel się swoimi przemyśleniami, a poniższe przykłady możesz potraktować jako podpowiedzi o czym Użytownicy lubią czytać odwiedzając profile firm.
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Green Caffè Nero?
Zobacz opinie na temat firmy Green Caffè Nero tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 46.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w Green Caffè Nero?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 34, z czego 4 to opinie pozytywne, 24 to opinie negatywne, a 6 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
-
Jak wygląda rekrutacja do firmy Green Caffè Nero?
Kandydaci do pracy w Green Caffè Nero napisali 4 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.