Green Caffè Nero

2.5 Dodaj merytoryczną opinię

Opinie o Green Caffè Nero

Baristka
Były pracownik

No niestety, nie polecam nikomu pracy w Green Caffe Nero. Z moich doświadczeń jak i osób, które były z gcn związane wynika, że zarówno kierownicy kawiarni jak i kierownicy regionalni kompletnie nie dbają o pracowników, nie reagują na zgłoszenia, sugestie czy sygnalizowane problemy. Notorycznie zdarzają się kawiarnie, w których atmosfera jest wręcz nie do wytrzymania - stąd duża rotacja wśród pracowników. Jeżeli chodzi o samą pracę - jak to w gastronomii jest ciężka zarówno fizycznie (w trakcie zmiany barista może usiąść i złapać oddech jedynie na kwadrans w trakcie przerwy a zmiana trwa ok. 8 godzin) jak i psychicznie.

Pracodawca

@Baristka

Cześć, dziękujemy za Twój wpis i opinię. Aby podjąć działania, prosimy o kontakt z nami poprzez maila praca@greencaffenero.com z podaniem szczegółów. Pozdrawiamy, Zespół Green Caffe Nero.

Z
Były pracownik

Najgorsza kierowniczka kawiarni na koszykowej! Żarty, obgadywanie nowych pracowników, „nie da rady”, „współczuje że dostałaś z nią zmianę” itp Przy tym zero szkolenia nowych baristów, i kierowników zmian, same wymagania Zero taktu, empatii Kawiarnia w złym stanie, zawsze brudna, chaos Współczuje wszystkim, kto z nią pracuje Ona nie da rady prowadzić kawiarnię

Pracodawca

@Z

Dziękujemy za Twój wpis. Zależy nam, aby nie dochodziło do takich sytuacji jak opisane przez Ciebie. Prosimy Cię o kontakt pod adresem mailowym praca@greencaffenero.pl Zależy nam na poznaniu większej ilości szczegółów i wyjaśnieniu sprawy. Liczymy na kontakt z Twojej strony. Pozdrawiamy, Zespół Green Caffe Nero.

Wszędzie
Pracownik
@Z

Takie sytuacje maja miejsce w większości kawiarnii. Młode kierowniczki maja swoich ulubieńców, regionalni ulubione kierowniczki. Spychologia na każdym szczeblu a po za wskaźnikami ludzie w słabej kondycji psychicznej.

M
Były pracownik
@Z

Na Rzymowskiego bardzo podobna sytuacja. Kierowniczka kawiarni jak kogoś nie lubi to bardzo utrudnia mu życie… oprócz tego, że lubi obgadywać za plecami to jeszcze bardziej lubi krytykować w chamski sposób publicznie na grupie. Sama nie ma czasu wywiązywać się ze swoich obowiązków, bo instagram i telefon są ważniejsze, ale wymaga tego od innych. Dodatkowo nie ma tego komu zgłosić, bo kierowniczka regionalna nie interesuje się takimi sprawami, szczególnie tak wrażliwymi jak (usunięte przez administratora) Z takiej pracy można się tylko zwolnić.

Pracodawca

@Wszędzie

Zależy nam na wyjaśnieniu każdego zgłoszenia i nieprawidłowych zachowań. Jednak, aby do tego doszło, potrzebujemy poznać więcej szczegółów. Prosimy o kontakt z nami pod adresem mailowym praca@greencaffenero.pl

Barista
Były pracownik
 Pytanie
@Green Caffè Nero

Jakich szczegółów potrzebujecie? Może zamiast wysyłać te same, nic nie znaczące wiadomości zaczniecie coś robić? Wystarczy się przypatrzeć jak pracują niektórzy kierownicy kawiarni.

XD
Były pracownik
@Barista

Myślę, że nie warto podawać swoich danych osobowych i próbować rozmawiać. Ja po swoim wpisie opisującym jak byłem traktowany przez kierowniczkę jednej z śródmiejskich kawiarni na tym forum, dostałem niemiły telefon z biura z groźbą, że jak nie usune wpisu, to dostanę pozew ;)

Pracodawca

@XD

Zweryfikowaliśmy i to nie jest prawda. Nikt nie przekazał Ci takiej informacji. Jest dokładnie odwrotnie. Jeżeli piszesz o kimś swoje uwagi, szczególnie bardzo mocne i skrajne, to prosimy o konkretne argumenty i fakty, abyśmy mogli wyjaśnić sprawę, wyciągnąć konsekwencje i wrócić do Ciebie z odpowiedzią. Jeżeli nie mają one żadnego pokrycia to mogą być potraktowane jako pomówienia. Zawsze zachęcamy do kontaktu z nami pod adresem mailowym praca@greencaffenero.pl

XD
Były pracownik
@Green Caffè Nero

Pod koniec grudnia odbyłem dosyć długą rozmowę telefoniczna z Panem kierownikiem regionalnym i tam niestety padły takie słowa, więc proszę nie mówić, że tak nie było. Podczas tej rozmowy odpowiedziałem na każde pytanie i podzieliłem się swoimi spostrzeżeniami na temat pracy w kawiarni przy placu Konstytucji. Rozwinąłem każda wątpliwość i mogę Państwu zagwarantować, że byli pracownicy mogą również potwierdzić opisane przeze mnie zdarzenia. Jak nadal twierdzą Państwo, że moje wpisy nie miały odzwierciedlenia w rzeczywistości, chętnie porozmawiam i opisze bardziej szczegółowo wszystkie sytuacje, które miały miejsce na MDMie.

Pracodawca

@XD

Skontaktuj się proszę bezpośrednio z naszą Szefową HR pod adresem mailowym anna.filipczak@greencaffenero.com

MożePracownik
Były pracownik
@XD

Oczywiście, niewarto. Jako dawny pracownik Nero na Dolnym Mokotowie ceniłem sobie atmosferę w pracy, wykonywałem swoje obowiązki bardzo dobrze a kawiarnia robiła wyniki i były premie, wiem że od kiedy „moja kierowniczka” się zwolniła a to ona postawiła te miejsce na nogi, nie ma atmosfery i ludzie nie chcą tam pracować a stali goście przychodzić. Na awans mają szanse tylko pupilki regionalnych a niektórzy z nich o swojej pracy nie mają pojęcia i nawet nie znają swoich pracowników.

Kama
Były pracownik
@Wszędzie

Ja pracowałam w świetnym zespole. W kawiarni na chmielnej mieliśmy Super team. Kierowniczka zawsze pomocna, starała się nam pomagać w znalezieniu zastępstw ilekroć ktoś nie mógł przyjść na zmianę. Ludzie są różni. Nie należy oceniać całej firmy jedna miarą. Zawsze trafi się czarna owca, ale generalnie to najlepsza firma w jakiej dotychczas miałam okazję pracować. Dzisiaj nie jestem już częścią zespołu GCN, pracuje w zawodzie w którym się kształciłam, ale wspominam bardzo pozytywnie czasy parzenia espresso w Greenie;) P.s. kierownicy regionów też są spoko! Miałam okazję rozmawiać z większością z nich. Pozdrawiam Kasię najlepszego AM!

Honorata
Inne
@Wszędzie

Ale oni tę kondycję wnoszą już przychodząc do pracy, czy to się dzieje już w lokalach? Z czego ten stan się bierze?

Zainteresowana
Kandydat
 Pytanie

Jeśli chodzi o grafik to jak jest układany z wyprzedzeniem, na miesiąc? Jeśli coś mi wypadnie i nie przyjdę do pracy, to kiedy muszę odrobić ten dzień? Jaki jest termin?

Dawny pracownik
Były pracownik
@Zainteresowana

Kiedyś grafik był układany na tydzień, więc można było sobie zaplanować życie wcześniej a pracować trzeba było minimum 3 dni, nie wiem jak teraz. Nie ma czegoś takiego, że nie przyjdziesz, musisz znaleźć zastępstwo za siebie a jeśli nie znajdziesz to i tak przychodzisz. Były przypadki, że jak ktoś nie przyszedł 2 razy to został zwolniony. Tak było kiedyś (rok temu), może się coś zmieniło

Wera
Inne

Pani Dominika z kawiarni na Andersa jest the best!!! Pamięta stałych klientów i ich zamówienia:) sympatyczna i pomocna.POLECAM

7

Pracodawca

@Wera

Dziękujemy w imieniu Dominiki! :)

Barista
 Rozmowa kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji

Rekrutacja była grupowa, dostaliśmy zadanie, gdzie w grupach mieliśmy wymyślić zestaw napój + jedzenie. Fajne doświadczenie i miła odmiana od pytań typu "Kogo w życiu uważasz za autorytet?", które padło u konkurencji:) Wcześniej prezentacja zawierająca informacje typu zakres obowiązków, stawka, system zmianowy itd.

Pytania

Pytania dotyczyły dostępności w tygodniu, preferowanego typu kawiarni i jej lokalizacji. Później podczas rozmowy indywidualnej rozmawialiśmy (w moim przypadku) dokładniej o lokalizacji, finalnie wszystkie moje wymagania co do tego zostały spełnione - mam sprawny dojazd poniżej godziny, a mieszkam dość daleko od jakichkolwiek kawiarni GNC.

  • Poziom rozmowy:
  • Rezultat: Dostałem pracę
Maja
Kandydat
 Pytanie

Z Jakiego numeru dzowni Green Cafe Nero z informacja o rozmowie rekrutacyjnej? Ostatnio złożyłam cv i dzownil do mnie ktoś kilka razy, niestety nie widziałam i próbuje się dodzwonić ale nic z tego:( nie wiem czy dalej próbować

2

Pracodawca

@Maja

Cześć, prosimy o kontakt pod adresem mailowym praca@greencaffenero.pl

Nie polecam
Pracownik

To co się dzieje w tej firmie przechodzi ludzkie pojęcie, biuro starające się mydlić oczy pracownikom, brak jakichkolwiek konsekwencji wobec pracowników, którzy dosłownie nic nie robią (będziesz pracował za nich za ta sama stawkę), cięcie osób na zmiany i oczywiście brak jakiejkolwiek sprawiedliwości (kawiarnia kawiarni nie równa, a stawka oczywiście ta sama wszędzie)

Pracodawca

@Nie polecam

Zależy nam na wyjaśnieniu każdego zgłoszenia i nieprawidłowych zachowań. Jednak, aby do tego doszło, potrzebujemy poznać więcej szczegółów. Prosimy o kontakt z nami pod adresem mailowym praca@greencaffenero.pl

Pytanie
 Pytanie

Ile jest zmian w Green Caffè Nero?

pracownik
Pracownik
@Pytanie

Zależy od kawiarni, czesto 2-3.

Mkki211
Kandydat
 Pytanie

Od ilu lat można się zatrudnić w caffe nerro? Czy 16/17lat jest wystarczające?

XER
Były pracownik
@Mkki211

Nie jest. Tylko od 18

Grzegorz
Inne
@XER

A studenci też są tu mile widziani? :) Jakie umowy są na początku?

Pracodawca

@Mkki211

Cześć, prosimy o kontakt z naszym Działem Rekrutacji pod adresem mailowym praca@greencaffenero.pl

Pracodawca

@Grzegorz

Cześć, tak, serdecznie zapraszamy, prosimy o kontakt z naszym Działem Rekrutacji pod adresem mailowym praca@greencaffenero.pl

anonim
Inne

(usunięte przez administratora)

Xd
Były pracownik
 Pytanie

Od kiedy forum DLA PRACOWNIKÓW służy wyrażaniu opinii niezadowolonych klientów? To nie ich wina, skąd pewność, że na przykład nie dostali takiego wymogu z góry. Poza tym - wolny rynek. Zawsze można iść gdzieś indziej, zamiast wylewać swoje wysrywy w miejscu do tego nieprzeznaczonym.

Chwilowy barista
Były pracownik

I kolejny przykład dezorganizacji w GCN-ie. Potrzebuję się zarejestrować w urzędzie pracy. Dzisiaj otrzymałem informację z urzędu, że ze względu na wciąż otwarte zgłoszenie mnie jako osoby wykonującej umowę-zlecenie dla GCN, nie jest możliwe zarejestrowanie mnie w UP. Pracy dla GCN nie świadczę od lipca 2021 - zrezygnowałem z pracy w trakcie szkolenia. Parodia.

Pracodawca

 Pytanie
@Chwilowy barista

Czy kontaktowałeś się w tej sprawie z naszym działem HR? Prosimy o zgłoszenie pod adresem mailowym praca@greencaffenero.pl

Chwilowy barista
Były pracownik
@Green Caffè Nero

Tak, skontaktowałem, udało się ogarnąć temat.

Pawi
Inne
 Pytanie

W greenie spędziłem kilka lat. Bywało różnie- gastro jak gastro, trzeba zasuwać i tu nie ma co się zwolniłem się bo wymagania biura i nieprzyjemne zachowania ze strony biura i regionalnego staly się norma. Po pierwszym lockdownie to istna tragedia- tylko robić hajs i siedzieć cicho. nie możesz być sobą, nikt z Tobą nie rozmawia, nie szanuje ciebie i Twojego zdania- jesteś robotem i masz zasuwać. No masakra jakaś. Gdzie tu przyjazna i miła atmosfera? Gdzie szacunek? Przeć zmianami to oczywiście milo wspominam kierownika Michala, z tego co wiem to nie pracuje już, a był spoko gościem, regional Pauline- nie zgodziła się na stanowisko niższe po tym jak wróciła z L4, także pozdro nero, gratulacje w traceniu normalnych, życiowych ludzi. Jest jeszcze kilka osób, ktore mógłbym wymienić- Kasia, Dominik, Natalia, Maciej. OByło dobrze, ale już nie jest. Podsumowując- NIE POLECAM

Pracodawca

@Pawi

Dziękujemy za Twoją opinię. Chętnie omówimy osobiście lub telefonicznie wszelkie Twoje uwagi. Prosimy o kontakt pod adresem mailowym praca@greencaffenero.pl

bylamaestro
Były pracownik

Pracowałam w GCN długo przed pandemią przez około 2,5 roku. W tym czasie "przewinęłam się " przez 2 lokalizacje. Zostałam maestro, co było moim celem od początku pracy, zaraziłam się kawową pasją totalnie, a później zwolniłam się bo długo nie dostałam przeniesienia z powrotem na kawiarnię z życiem ,bo ta w której pracowałam była dobrym przystankiem na odpoczynek ale jednak przystankiem, bo lubiłam pracę przy większym ruchu. Bardzo szybko wróciłam i bardzo szybko dostałam wypowiedzenie, bo podobno podburzałam zespół przeciw kierownicze .Ale coż, byłam młoda, ambitna i nie posiadałam totalnie pokory. Przez długi czas byłam rozgoryczona i odradzałam pracę w GCN każdemu kto o to pytał ,mimo że wcześniej ściągnęłam tam kilka naprawdę fajnych osób. Z perspektywy czasu kiedy wszystkie emocje opadły, uważam że GCN to jedna z lepszych rzeczy jakie spotkały mnie w życiu. Jako maestro nauczyłam się wielu cennych rzeczy, ponieważ częściowo pomagałam na drugiej mojej lokalizacji kierowniczce (Asia bardzo pozdrawiam bo dałaś mi naprawdę dużo dobrej motywacji i dużo przy Tobie się nauczyłam). Wszystko czego się nauczyłam w Nero pozwala mi dalej rozwijać skrzydła w totalnie innym środowisku pracy i mimo że lubię czasami swoją pracę, to czasem zatęskni mi się za pracą w Nero. Szczególnie kiedy widzę jak "moje kawowe dzieci" wstawiają super latte art. O Nero można powiedzieć wiele złego, ale myślę że jeszcze więcej można powiedzieć o tej pracy dobrych rzeczy. Trzeba tylko trochę ochłonąć po zakończeniu kariery w tej firmie i dojrzeć to czego człowiek doświadczył i nauczył się podczas pracy za barem. Ludzie z centrum szkoleniowego to naprawdę wspaniali ludzie, którzy pozwolili mi rozwinąć skrzydła i wspierali na każdym kroku rozwoju.

Pracodawca

@bylamaestro

Dziękujemy za podzielenie się Twoją opinią i spostrzeżeniami. Pozdrawiamy, Zespół Green Caffe Nero.

Zygmunt
Inne

Nie warto.

BYŁY
Inne

Tak w firmie się pogorszyło. To prawda, że firmę, pracę tworzą ludzie. Pamietam kilka lat temu chyba rok 2016 jak w kawiarniach mozna było spotkać fajne zespoły ludzi np w kawiarni przy MDMie, Marszałkowskiej, Koszykowej, Chmielnej... Baristów można powiedzieć, że się "znało" a oni nas, swoich klientów. Często rozmawialiśmy, żartowaliśmy, widać było, że ekipy są zgrane.W kawiarni MDM był fajny kierownik miła, urocza baristka z ciemnymi włosami oraz druga chyba o imieniu na Z., inny chłopak zawsze dowcipny.. no cały szereg fajnych ludzi możnaby wymieniać :) Fakt widać było, że Ci ludzie "żyją" zyciem kawiarnianym ale patrzac z perspektywy stałego klienta, zmieniło się na gorsze: wprowadzanie maestro, wielu pracowników z poza Polski, którzy słabo mówią po Polsku czy Angielsku, firma chyba postawiła na ilośc nie na jakość. Ludzie są zwalniani, co chwila ktoś nowy, ech to nie to samo GCN co kiedys....

Pracodawca

@BYŁY

Dziękujemy za podzielenie się opinią. W sprawie reklamacji dt. wizyty w naszej kawiarni prosimy o kontakt mailowy pod adresem info@greencaffenero.com Bardzo chętnie odpowiemy na każde pytanie i wyjaśnimy wszystkie wątpliwości. Pozdrawiamy, Zespół Green Caffè Nero.

bylamaestro
Były pracownik
@BYŁY

Zgadzam się z Tobą , Skład na Marszałkowskiej był wyśmienity i niestety już nie wróci taka świetność.

Pytanie
 Pytanie

Czy w Green Caffè Nero zaszły jakieś zmiany od momentu pojawienia się ostatnich opinii?

U
Pracownik
@Pytanie

Nie :)

Kierownik
Pracownik
 Pytanie

Witam, na jakie wynagrodzenie może liczyć kierownik kawiarni?

Ten
Były pracownik
@Kierownik

Najniższa krajowa ????

X
Były pracownik
@Kierownik

4400 brutto + najlepiej umowa śmieciowa.

Legionowo
 Problem

W Legionowie byłam nie pierwszy raz i było spoko, ale dzisiaj zostałam zaskoczona, bo obsługa była nie miła, chodzi o panią z ciemnymi, długimi włosami a do tego zauważyłam nieprzestrzeganie BHP, machanie włosami, nie chciałabym jeść lub pic kawy z włosami. Ludzie zróbcie coś z tym, szczyt bezczelności

6
Keczup
@Legionowo

Ale co to kogo obchodzi? To portal dla pracowników nie dla klientów.

Legio
Inne
@Legionowo

To nie musisz tam chodzić, duh. Tak się składa, że znam cała obsługę Legionowa bardzo dobrze. Są to super ludzie tylko często przemęczeni. Nikt nie zmusza Cię żebyś tam chodziła.

Zdziwiony
Inne
 Pytanie

Ciekawe podejście! To klient ma zapewniać komfort pracownikom? Na szkoleniach uczą, że klient to zło konieczne i należy go traktować z buta??? To coś złego, że klient powiedział, że nie chce włosów potrawie lub napoju???

2
xd
Pracownik
@Zdziwiony

jezu czlowieku kogo to obchodzi ze jakas karen sobie przychodzi do kawiarni i jej nic nie pasuje, jak chcesz to pojdz sobie do jakiejs fancy kawiarni w wawie na kawe a nie pultasz sie o wlosy

Były pracownik
Były pracownik

Mi trafiła się w kawiarni niestety bardzo nieprzyjemna kierowniczka… W pracy była cały czas, traktuje ją jak swój drugi dom, a niestety ja chyba nie przypadłam jej do gustu i stałam się osobą na której może się wyżyć. Nigdy nie usłyszałam od niej żadnego miłego komentarza, że coś mi dobrze idzie, zawsze tylko wytykała błędy i chciała bym pracowała jak robot. Nie jestem maszyną i nie potrafiłam pracować w tempie jakie ona sobie wymyśliła + chciałam zachować jakość i kawy i bagietek. Prawdą jest to, że ci „perfekcyjni” bariści dla niej, którzy się wyrabiali w miarę w jej chorym tempie robili swoją prace niedokładnie. Nie raz widziałam jak w ogóle nie ważą produktów, które wsadzają w bagietki, dają tam kompletnie inne proporcje niż powinni, nie zwracają uwagi na przenoszone alergeny na brudnych nożach, tak samo zero przyłożenia się do pracy na zmywaku - wszystko leciało na szybko do zmywarki i wracało za bar brudne! Miałam wrażenie, że jestem jedyną osobą, która nie wydaje klientom kaw lub jedzenia na brudnych naczyniach z resztkami po poprzedniej osobie, bo zwracałam je na zmywak by zostały zmyte jeszcze raz. Byłam też jedną z niewielu osób, które faktycznie mierzyły czas espresso i nie wydawały go ze złym. Nie wiem co spowodowało u kierowniczki kawiarni taką nienawiść do mojej osoby już po kilku dniach pracy(usunięte przez administratora) Przez to jak byłam traktowana nie raz płakałam ma zmywaku podczas pracy i po pracy w domu godzinami. Green Caffe Nero, które wydawało mi się idealne, gdy przechodziłam rekrutacje doprowadziło mnie do terapii i leków od psychiatry. Przy okazji rozmawiałam z kolegą, który zwolnił się przede mną i powiedział, że go samego doprowadziło to miejsce do nerwicy i nie byłam jedyną osobą, która płakała przez te prace. Przy okazji żałosna wypłata na każdym stanowisku, a awansy zależne od tego jak bardzo lubi cie kierownik i czy pracujesz 7 dni w tygodniu, bo zrezygnowałeś z życia prywatnego dla pracy. Chore miejsce

Pracodawca

@Były pracownik

Dziękujemy za wpis. Opisane zachowania nie są przez nas akceptowane. Zależy nam na wyjaśnieniu tej sprawy, dlatego prosimy o bezpośredni kontakt z naszą Szefową HR pod mailem: anna.filipczak@greencaffenero.com

Cała nadzieja w zniknęła
Były pracownik
 Pytanie

Niestety praca w GCN nie jest już taka jak kiedyś. Harowanie za najniższą krajową? Pewnie. Nawet jak masz uprawnienia kierownika zmiany to jeśli masz zmianę z kierownikiem kawiarni pracujesz za stawkę baristyczną. Czyli teraz gdy zaczęły się studia i większość daje ograniczone dyspozycje zdarza się to bardzo często. Nie wiedzieć czemu co roku jest ta sama sytuacja, że brakuje osób do pracy i czy jesteś chory, zmęczony albo po prostu nie chcesz aż tylu zmian to musisz pracować, bo ktoś musi. GCN postawiło na ilość a nie na jakość - nie zależy im żeby zatrzymać w pracy tych, których już mają doświadczenie. Wolą zatrudnić dużo nowych ludzi, nie zawsze do końca nadających się do tej pracy, ale po takiej rozmowie o prace to chyba nic dziwnego. Tylko, że potem to my w kawiarni mamy problem, bo ktoś nie przyjdzie na zmianę, bo zapomniał/zaspał/rzucił te prace tylko zapomniał powiedzieć komukolwiek. Ogólnie teraz praca biura polega tylko na szukaniu problemów w twojej pracy i kawiarni. Ze wszystkim lecą po taniości, nie zatrudnią specjalisty tylko każą to robić tobie, bo wyjdzie taniej. Bardzo to demotywujące. Przez to wszystko za barem pracują przemęczeni nie raz wkurzeni bariści. Nie ma już tej atmosfery co kiedyś.

Nie to samo
Były pracownik
 Pytanie

Pracowałem w GCN ponad rok w czasie pandemii i przerwy w postaci zamknięcia restauracji przez rząd. Ten postój to najlepsze co mnie mogło spotkać w tej pracy. Warunki umowy pomijam z wiadomych względów bo każdy mądry człowiek wie, że nie dostanie nic więcej na takiej posadzie jak (barista/kierownik zmiany/maestro) zlecenie. Pracowałem w jednej z kawiarni gdzie klienci są wymagający, ale duża większość z nich to stali bywalcy, którzy zawsze poprawiają humor w ciągu dnia. Ta mniejszość klientów to gwiazdy z telewizji lub jakieś zwykłe... potrafią zepsuć dzień całemu zespołowi. Praca ciężka, nie oszukujmy się ponad 8 godzin na nogach do tego obsługa zmywaka i sprzątanie każdej części kawiarni, do domu przychodzisz po to, żeby spać i mieć energię na następny dzień. Całe szczęście miałem dobry zespół u siebie i nie zauważyłem jak bardzo ta praca wysysa ze mnie życie. Regionalni to buce które przychodzą po to, aby popsuć Ci dzień. Nie żyją tymi kawiarniami i nie wiedzą co się tam dzieje, nie patrzą na ilość sprzedanych zestawów czy kaw w ciągu dnia kontroli tylko, że przydałaby się jeszcze jedna osoba, której i tak nie zatrudnią. Jedynie ... to osoba z którą dało się porozmawiać i wyjaśnić sytuacje, lecz z tego co tu czytam zależy od kawiarni w której był. Słupki sprzedażowe muszą się zgadzać i tyle, więcej ich nie interesuje. GCN proszę nie odpisujcie jak z automatu, przykro się patrzy jak sieć kawiarni takiego kalibru się powoli stacza, rozumiem, że pandemia nie pomogła, ale postarajcie się wziąć te opinie na poważnie. Byli pracownicy się wypowiadają opisując swoje złe przeżycia, a jedyne co trafia do przełożonych czy ludzi odpowiedzialnych za bajzel w kawiarniach to cisza. Teraz historia odnośnie mojego zwolnienia. Przyszedłem po przerwie, wymuszonej przez rząd. Robiąc pierwszą kawę o 7 rano pierwszemu klientowi powiedziałem, że odchodzę. Dlaczego? Po przerwie zrozumiałem jak bardzo ta praca wysysa z Ciebie energię, bo jako dobry pracownik nie jesteś doceniany tam poza twoimi kolegami z pracy, a zdarza się, że przez nich też nie patrząc na komentarze tutaj.

Pracodawca

@Nie to samo

Dziękujemy, że podzieliłeś się swoimi spostrzeżeniami. Prosimy jednocześnie o nie używanie obraźliwych słów w opinii. Zapewniamy Cię, że jesteśmy świadomi sytuacji i nieustannie podejmujemy odpowiednie działania. Nie możemy na tym forum pisać o konkretnych osobach, ale jeżeli naprawdę i szczerze zależy czy Ci na przekazaniu dokładniejszych informacji oraz podzieleniu się wnioskami i spostrzeżeniami jesteśmy do dyspozycji w każdej chwili. Możemy wymienić maile pod adresem praca@greencaffenero.pl , a następnie umówić się na rozmowę telefoniczną lub spotkanie na żywo. Czekamy na wiadomość od Ciebie. Zespół Green Caffe Nero.

Zostaw merytoryczną opinię o Green Caffè Nero - Warszawa

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej


Drogi Użytkowniku,

Pamiętaj, przed dodaniem opinii o Pracodawcy, koniecznie zapoznaj się z poniższą informacją:

NIE dodawaj opinii, która:

ikona dobre praktyki
łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
ikona dobre praktyki
jest wulgarnym komentarzem
ikona dobre praktyki
jest niemerytoryczna

Każda merytoryczna opinia jest ważna, każda z nich może być zarówno pozytywna jak i negatywna, dlatego zachęcamy do tego by dzielić się swoimi przemyśleniami, które dotyczą Pracodawcy. Nie pisz jednak pod wpływem negatywnych emocji.

Zadbaj o kulturę pozytywnego feedbacku, nie pisz tylko negatywnych informacji o Pracodawcy, zwróć uwagę na stosowne aspekty i realia w swojej opinii. Wszystkie oceny są wartościowe. Wspólnie zadbajmy o sens merytorycznych opinii.

Dodaj pomocną opinię, którą sam chciałbyś przeczytać o swoim potencjalnym Pracodawcy. Podziel się swoimi przemyśleniami, a poniższe przykłady możesz potraktować jako podpowiedzi o czym Użytownicy lubią czytać odwiedzając profile firm.

ikona dobre praktyki
przebieg on-boardingu nowego pracownika
ikona dobre praktyki
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
ikona dobre praktyki
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

Często zadawane pytania

  • Jak się pracuje w Green Caffè Nero?

    Zobacz opinie na temat firmy Green Caffè Nero tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 40.

  • Jakie są opinie pracowników o pracy w Green Caffè Nero?

    Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 31, z czego 4 to opinie pozytywne, 23 to opinie negatywne, a 4 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

  • Jak wygląda rekrutacja do firmy Green Caffè Nero?

    Kandydaci do pracy w Green Caffè Nero napisali 4 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

Green Caffè Nero
Przejdź do nowych opinii