3.7/5

Praca w Green Caffè Nero

• Ciechanów

5. Opinie o Green Caffè Nero

Opinie o Green Caffè Nero Warszawa

Nie przegap nowości o Green Caffè Nero!

…

18.09.2022 17:51

To co się dzieje w tej firmie przechodzi ludzkie pojęcie. Poziom kontroli pracowników osiągnął już chyba maksimum. Przychodzisz na zmianę i chcesz miło spędzić czas i popracować ? Zapomnij Czeka cię audyt JOC kawowy bezpieczeństwa żywności GCN CBD i RCB i bóg wie jeszcze jaki . Poziom sztuczności osiągnął też już maksimum. Osoby z biura będę siedzieć w pobliżu baru po kilka godzin i nasłuchiwać czy używasz języka korzyści czy aby na pewno nie użyjesz frazy „czy jakaś kawa dodatkowo dla Pani/Pana?” Ten zwrot jest zakazany. Spytasz się czy na klasycznym mleku? Też nie możesz Przychodzi do ciebie stały gość którego znasz już kilka miesięcy i zamawia jedzenie na ciepło, które musisz podgrzać i zanieść mu do stolika? Musisz wydać mu numerek nawet jak siada przy barze nie ważne że dobrze się znacie. Jesteś po prostu za (usunięte przez administratora) żeby zapamiętać dla kogo przyrządzasz jedzenie- nie wydasz numerka to obcięte punkty na audycie. Toaleta musi być sprawdzana co 30 minut, sprawdziłeś po 40? Kolejne punkty odcięte. Nie wskazałeś gdzie jest stolik z cukrami bo Gość doskonale o tym wie bo przychodzi do tej kawiarni dłużej niż ty tu pracujesz ? Kolejne punkty w plecy. Zapomniałeś że nazwa kawy cortado pochodzi od hiszpańskiego cortar czyli przecięty? Oj kolego to znaczy odciete punkty na audycie kawowym. Nie zapomnijmy o audytach bezpieczeńtwa żywności albo audycie finansowym. Są dużo rzadsze ale to co się tam dzieje przechodzi ludzkie pojęcie. 100 punktów nigdy nie zdobędziesz. Zawsze znajdzie się coś do czego można się doczepić że zrobiłeś źle. Najgorzej jak okazuje się że ktoś z biura robi obchód po kawiarniach. Wszyscy są postawieni na nogi i muszę chodzić jak w zegarku. Każdy będzie do ciebie wypisywał. Regionalny, kierownik kawiarni, maestro, byle by wszystko było zgodne ze standardami wymyślonymi przez ludzi którzy nie wiedzą już jak wyglada praca za barem. Kiedyś ta praca była super. Teraz najchętniej zajrzeli by ci do gaci żeby sprawdzić czy twoja bielizna jest zgodna ze standardami. Cieszę się że już tu nie pracuje. Zdrowie psychiczne jest ważne i nie poświęcacie go dla pieniędzy.

01.07.2022 22:13

Praca dobra na kilka miesięcy/wakacje, jednak jeśli idzie się już w gastro, to lepiej pójść w restauracje, gdzie przynajmniej można liczyć na spore napiwki. Plusem na pewno są zawarte przyjaźnie, które trwają nawet długo po odejściu z Greena. Dla osoby zamkniętej w sobie jest to super okazja do otwarcia się na ludzi. Dodatkowo firma zapewnia 2 posiłki podczas zmiany oraz większość napojów za darmo. Karta zniżkowa -50% na też zachęca. Nie ma co (usunięte przez administratora) że to przyjemna praca. Goście potrafią dać w kość, warunki pracy znacznie odbiegają od przyjemnych (brak miejsca, często brak klimatyzacji, chodzenie z miskami pełnych naczyń po kilku piętrach). Muszę przyznać, że podczas ciężkich zmian nie było czasu spokojnie usiąć i zjeść, zwłaszcza, kiedy sypał się zespół i brakowało rąk do pracy. Wstawanie przed 5 , żeby zdążyć na zmianę albo wracanie do domu po północy bardzo rozbijało dzień. Pracę po Greenie znalazłam jako sekretarka na recepcji- od razu na umowę o pracę, prywatna opieka medyczna, karta multisport/ sodexo luch pass, większe zarobki i pracy jest 10% tego, czego ode mnie wymagano w GCN. Wstaję po 7, wychodzę po 8 godzinach o normalnej porze, nie będąc zmęczoną. Weekendy i święta wolne. Dostałam nowego służbowego laptopa i telefon. Czyli podsumowyjąc wszystko, na co nie może liczyć osoba, pracująca nawet kilka lat w Greenie.
    Ala

26.05.2022 16:32

Na jakie zarobki może liczyć kierownik lokalu, na jaki czas jest umowa, jak wyglada urlop, czy weekendy są wolne i jakie są benefity, czy nadgodziny i dni ustawowo wolne są extra platne? Czy pracuje się za barem, czy tylko nadzoruje lokal i realizuje cele? W jakich godzinach się pracuje?
    KLD

27.05.2022 11:45

Kierownik może liczyć na około 5500 brutto na umowę o prace ale bywa mniej lub więcej. Z umową różnie kierownik lokalu może mieć zlecenie ale też umowę o pracę, zależy od dogadania. Kierownik lokalu nie ma wolnego w weekendy, cały tydzień musisz być pod telefonem, jak ktoś nagle się rozchoruje i nie znajdziesz zastępstwa musisz za niego przyjść. Nic nie jest extra płatne. Pracuje się za barem i są również godziny biurowe. Godziny pracy są różne, zależne od godzin otwarcia kawiarni. Jeśli zaczyna się rano to przychodzi się na 5-6, a jak na popołudnie to około 14 i do 22-23 się pracuje. Ogólnie za takie pieniądze nie polecam.
    Ala

28.05.2022 15:20

Przepraszam ale czegoś nie rozumiem, skoro pracownik nie może przyjść do pracy, to dlaczego za niego musi przyjść kierownik, co z zastępstwami? Przecież można mieć swoje plany, czy inne zobowiązania lub i tak pracować tego dnia a skoro jest umowa o pracę, czyli etat to takie nadgodziny powinny być dodatkowo płatne przez pracodawcę, kiedy poświęca się swój własny czas, dodatkowo wydaje mi się że grafik powinien być tak zaplanowany, żeby nieobecność jednej osoby nie wpływała negatywnie na pracę punktu. Co z kawiarniami zamkniętymi w weekendy, wiem że takie są, tam też zarobki wynoszą te 5500? Zastanawiam się nad rekrutacją ale interesuje mnie tylko taka z wolnymi weekendami, czy jak poproszę daną lokalizację to tam trafię? Jakie są dodatkowe benefity, multisport, kafeteria, bony na święta?
    Adrr

23.05.2022 20:55

Ja pracuje w jednej z kawiarni praktycznie w centrum już ponad pół roku. Faktem jest, że praca za niedużą stawkę na godzinę bywa ciężka, ale wiem też jakie mają narzucone obowiązki kierownicy zmian oraz kierownicy kawiarni, którzy muszą dużo rzeczy "przewidziec", a jednak tak się niestety nie da. Ja mam świetny team i każdemu takiego życzę. Kontakty w zespole to najważniejsza rzecz, bo wtedy ludzie potrafią się dogadać i pomagać sobie wzajemnie. Nie można wymagać niewiadomo czego od sieciowki, decyzje zachodzą zdecydowanie wyżej niż kierownicy czy regionalni. Nie na wszystko mamy wpływ. Niestety, z marnowaniem jedzenia to prawda, próbowałam rozmawiać o tym, żeby na przyklad kierownicy zmian mieli dodatkowe premie czy nagrody, tworzyli ranking tych, co najmniej mają strat. Wtedy będzie to ważniejsze niż wzięcie bagietki do domu.
    Baristka

13.05.2022 22:26

No niestety, nie polecam nikomu pracy w Green Caffe Nero. Z moich doświadczeń jak i osób, które były z gcn związane wynika, że zarówno kierownicy kawiarni jak i kierownicy regionalni kompletnie nie dbają o pracowników, nie reagują na zgłoszenia, sugestie czy sygnalizowane problemy. Notorycznie zdarzają się kawiarnie, w których atmosfera jest wręcz nie do wytrzymania - stąd duża rotacja wśród pracowników. Jeżeli chodzi o samą pracę - jak to w gastronomii jest ciężka zarówno fizycznie (w trakcie zmiany barista może usiąść i złapać oddech jedynie na kwadrans w trakcie przerwy a zmiana trwa ok. 8 godzin) jak i psychicznie.

17.05.2022 13:15

Cześć, dziękujemy za Twój wpis i opinię. Aby podjąć działania, prosimy o kontakt z nami poprzez maila [email protected] z podaniem szczegółów. Pozdrawiamy, Zespół Green Caffe Nero.
    Z

26.02.2022 16:39

Najgorsza kierowniczka kawiarni na koszykowej! Żarty, obgadywanie nowych pracowników, „nie da rady”, „współczuje że dostałaś z nią zmianę” itp Przy tym zero szkolenia nowych baristów, i kierowników zmian, same wymagania Zero taktu, empatii Kawiarnia w złym stanie, zawsze brudna, chaos Współczuje wszystkim, kto z nią pracuje Ona nie da rady prowadzić kawiarnię
    MożePracownik

09.04.2022 03:05

Oczywiście, niewarto. Jako dawny pracownik Nero na Dolnym Mokotowie ceniłem sobie atmosferę w pracy, wykonywałem swoje obowiązki bardzo dobrze a kawiarnia robiła wyniki i były premie, wiem że od kiedy „moja kierowniczka” się zwolniła a to ona postawiła te miejsce na nogi, nie ma atmosfery i ludzie nie chcą tam pracować a stali goście przychodzić. Na awans mają szanse tylko pupilki regionalnych a niektórzy z nich o swojej pracy nie mają pojęcia i nawet nie znają swoich pracowników.
    Kama

07.05.2022 17:58

Ja pracowałam w świetnym zespole. W kawiarni na chmielnej mieliśmy Super team. Kierowniczka zawsze pomocna, starała się nam pomagać w znalezieniu zastępstw ilekroć ktoś nie mógł przyjść na zmianę. Ludzie są różni. Nie należy oceniać całej firmy jedna miarą. Zawsze trafi się czarna owca, ale generalnie to najlepsza firma w jakiej dotychczas miałam okazję pracować. Dzisiaj nie jestem już częścią zespołu GCN, pracuje w zawodzie w którym się kształciłam, ale wspominam bardzo pozytywnie czasy parzenia espresso w Greenie;) P.s. kierownicy regionów też są spoko! Miałam okazję rozmawiać z większością z nich. Pozdrawiam Kasię najlepszego AM!
    Zainteresowana

13.04.2022 18:36

Jeśli chodzi o grafik to jak jest układany z wyprzedzeniem, na miesiąc? Jeśli coś mi wypadnie i nie przyjdę do pracy, to kiedy muszę odrobić ten dzień? Jaki jest termin?
    Dawny pracownik

21.04.2022 11:57

Kiedyś grafik był układany na tydzień, więc można było sobie zaplanować życie wcześniej a pracować trzeba było minimum 3 dni, nie wiem jak teraz. Nie ma czegoś takiego, że nie przyjdziesz, musisz znaleźć zastępstwo za siebie a jeśli nie znajdziesz to i tak przychodzisz. Były przypadki, że jak ktoś nie przyszedł 2 razy to został zwolniony. Tak było kiedyś (rok temu), może się coś zmieniło
    Wera

17.03.2022 07:13

Pani Dominika z kawiarni na Andersa jest the best!!! Pamięta stałych klientów i ich zamówienia:) sympatyczna i pomocna.POLECAM

24.03.2022 10:00

Dziękujemy w imieniu Dominiki! :)
    Maja

22.03.2022 20:54

Z Jakiego numeru dzowni Green Cafe Nero z informacja o rozmowie rekrutacyjnej? Ostatnio złożyłam cv i dzownil do mnie ktoś kilka razy, niestety nie widziałam i próbuje się dodzwonić ale nic z tego:( nie wiem czy dalej próbować

24.03.2022 09:57

Cześć, prosimy o kontakt pod adresem mailowym [email protected]
    Nie polecam

13.03.2022 23:58

To co się dzieje w tej firmie przechodzi ludzkie pojęcie, biuro starające się mydlić oczy pracownikom, brak jakichkolwiek konsekwencji wobec pracowników, którzy dosłownie nic nie robią (będziesz pracował za nich za ta sama stawkę), cięcie osób na zmiany i oczywiście brak jakiejkolwiek sprawiedliwości (kawiarnia kawiarni nie równa, a stawka oczywiście ta sama wszędzie)

16.03.2022 16:25

Zależy nam na wyjaśnieniu każdego zgłoszenia i nieprawidłowych zachowań. Jednak, aby do tego doszło, potrzebujemy poznać więcej szczegółów. Prosimy o kontakt z nami pod adresem mailowym [email protected]

11.03.2022 09:37

Ile jest zmian w Green Caffè Nero?

11.03.2022 11:21

Zależy od kawiarni, czesto 2-3.
    Mkki211

08.02.2022 10:43

Od ilu lat można się zatrudnić w caffe nerro? Czy 16/17lat jest wystarczające?

18.02.2022 14:06

Cześć, prosimy o kontakt z naszym Działem Rekrutacji pod adresem mailowym [email protected]

18.02.2022 14:07

Cześć, tak, serdecznie zapraszamy, prosimy o kontakt z naszym Działem Rekrutacji pod adresem mailowym [email protected]

15.01.2022 03:26

Xd

15.01.2022 10:08

Od kiedy forum DLA PRACOWNIKÓW służy wyrażaniu opinii niezadowolonych klientów? To nie ich wina, skąd pewność, że na przykład nie dostali takiego wymogu z góry. Poza tym - wolny rynek. Zawsze można iść gdzieś indziej, zamiast wylewać swoje wysrywy w miejscu do tego nieprzeznaczonym.

14.12.2021 14:26

I kolejny przykład dezorganizacji w GCN-ie. Potrzebuję się zarejestrować w urzędzie pracy. Dzisiaj otrzymałem informację z urzędu, że ze względu na wciąż otwarte zgłoszenie mnie jako osoby wykonującej umowę-zlecenie dla GCN, nie jest możliwe zarejestrowanie mnie w UP. Pracy dla GCN nie świadczę od lipca 2021 - zrezygnowałem z pracy w trakcie szkolenia. Parodia.

20.12.2021 11:23

Czy kontaktowałeś się w tej sprawie z naszym działem HR? Prosimy o zgłoszenie pod adresem mailowym [email protected]

21.12.2021 12:47

Tak, skontaktowałem, udało się ogarnąć temat.
    Pawi

08.12.2021 16:35

W greenie spędziłem kilka lat. Bywało różnie- gastro jak gastro, trzeba zasuwać i tu nie ma co się zwolniłem się bo wymagania biura i nieprzyjemne zachowania ze strony biura i regionalnego staly się norma. Po pierwszym lockdownie to istna tragedia- tylko robić hajs i siedzieć cicho. nie możesz być sobą, nikt z Tobą nie rozmawia, nie szanuje ciebie i Twojego zdania- jesteś robotem i masz zasuwać. No masakra jakaś. Gdzie tu przyjazna i miła atmosfera? Gdzie szacunek? Przeć zmianami to oczywiście milo wspominam kierownika Michala, z tego co wiem to nie pracuje już, a był spoko gościem, regional Pauline- nie zgodziła się na stanowisko niższe po tym jak wróciła z L4, także pozdro nero, gratulacje w traceniu normalnych, życiowych ludzi. Jest jeszcze kilka osób, ktore mógłbym wymienić- Kasia, Dominik, Natalia, Maciej. OByło dobrze, ale już nie jest. Podsumowując- NIE POLECAM

20.12.2021 11:27

Dziękujemy za Twoją opinię. Chętnie omówimy osobiście lub telefonicznie wszelkie Twoje uwagi. Prosimy o kontakt pod adresem mailowym [email protected]

14.12.2021 00:13

Pracowałam w GCN długo przed pandemią przez około 2,5 roku. W tym czasie "przewinęłam się " przez 2 lokalizacje. Zostałam maestro, co było moim celem od początku pracy, zaraziłam się kawową pasją totalnie, a później zwolniłam się bo długo nie dostałam przeniesienia z powrotem na kawiarnię z życiem ,bo ta w której pracowałam była dobrym przystankiem na odpoczynek ale jednak przystankiem, bo lubiłam pracę przy większym ruchu. Bardzo szybko wróciłam i bardzo szybko dostałam wypowiedzenie, bo podobno podburzałam zespół przeciw kierownicze .Ale coż, byłam młoda, ambitna i nie posiadałam totalnie pokory. Przez długi czas byłam rozgoryczona i odradzałam pracę w GCN każdemu kto o to pytał ,mimo że wcześniej ściągnęłam tam kilka naprawdę fajnych osób. Z perspektywy czasu kiedy wszystkie emocje opadły, uważam że GCN to jedna z lepszych rzeczy jakie spotkały mnie w życiu. Jako maestro nauczyłam się wielu cennych rzeczy, ponieważ częściowo pomagałam na drugiej mojej lokalizacji kierowniczce (Asia bardzo pozdrawiam bo dałaś mi naprawdę dużo dobrej motywacji i dużo przy Tobie się nauczyłam). Wszystko czego się nauczyłam w Nero pozwala mi dalej rozwijać skrzydła w totalnie innym środowisku pracy i mimo że lubię czasami swoją pracę, to czasem zatęskni mi się za pracą w Nero. Szczególnie kiedy widzę jak "moje kawowe dzieci" wstawiają super latte art. O Nero można powiedzieć wiele złego, ale myślę że jeszcze więcej można powiedzieć o tej pracy dobrych rzeczy. Trzeba tylko trochę ochłonąć po zakończeniu kariery w tej firmie i dojrzeć to czego człowiek doświadczył i nauczył się podczas pracy za barem. Ludzie z centrum szkoleniowego to naprawdę wspaniali ludzie, którzy pozwolili mi rozwinąć skrzydła i wspierali na każdym kroku rozwoju.

20.12.2021 11:25

Dziękujemy za podzielenie się Twoją opinią i spostrzeżeniami. Pozdrawiamy, Zespół Green Caffe Nero.
    Zygmunt

16.12.2021 21:56

Nie warto.
    BYŁY

01.06.2021 15:28

Tak w firmie się pogorszyło. To prawda, że firmę, pracę tworzą ludzie. Pamietam kilka lat temu chyba rok 2016 jak w kawiarniach mozna było spotkać fajne zespoły ludzi np w kawiarni przy MDMie, Marszałkowskiej, Koszykowej, Chmielnej... Baristów można powiedzieć, że się "znało" a oni nas, swoich klientów. Często rozmawialiśmy, żartowaliśmy, widać było, że ekipy są zgrane.W kawiarni MDM był fajny kierownik miła, urocza baristka z ciemnymi włosami oraz druga chyba o imieniu na Z., inny chłopak zawsze dowcipny.. no cały szereg fajnych ludzi możnaby wymieniać :) Fakt widać było, że Ci ludzie "żyją" zyciem kawiarnianym ale patrzac z perspektywy stałego klienta, zmieniło się na gorsze: wprowadzanie maestro, wielu pracowników z poza Polski, którzy słabo mówią po Polsku czy Angielsku, firma chyba postawiła na ilośc nie na jakość. Ludzie są zwalniani, co chwila ktoś nowy, ech to nie to samo GCN co kiedys....

01.06.2021 17:00

Dziękujemy za podzielenie się opinią. W sprawie reklamacji dt. wizyty w naszej kawiarni prosimy o kontakt mailowy pod adresem [email protected] Bardzo chętnie odpowiemy na każde pytanie i wyjaśnimy wszystkie wątpliwości. Pozdrawiamy, Zespół Green Caffè Nero.

14.12.2021 00:15

Zgadzam się z Tobą , Skład na Marszałkowskiej był wyśmienity i niestety już nie wróci taka świetność.

26.11.2021 09:18

Czy w Green Caffè Nero zaszły jakieś zmiany od momentu pojawienia się ostatnich opinii?
    U

28.11.2021 07:27

Nie :)
    Kierownik

26.10.2021 15:59

Witam, na jakie wynagrodzenie może liczyć kierownik kawiarni?
    Ten

27.10.2021 16:59

Najniższa krajowa ????
    X

25.11.2021 20:27

4400 brutto + najlepiej umowa śmieciowa.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Green Caffè Nero?

Kontakt - Green Caffè Nero

Królewska 16 00-103 Warszawa

Branża główna: Restauracje i gastronomia

Legionowo

14.12.2019 12:26

W Legionowie byłam nie pierwszy raz i było spoko, ale dzisiaj zostałam zaskoczona, bo obsługa była nie miła, chodzi o panią z ciemnymi, długimi włosami a do tego zauważyłam nieprzestrzeganie BHP, machanie włosami, nie chciałabym jeść lub pic kawy z włosami. Ludzie zróbcie coś z tym, szczyt bezczelności
    Zdziwiony

05.10.2021 17:18

Ciekawe podejście! To klient ma zapewniać komfort pracownikom? Na szkoleniach uczą, że klient to zło konieczne i należy go traktować z buta??? To coś złego, że klient powiedział, że nie chce włosów potrawie lub napoju???
    xd

17.11.2021 22:51

jezu czlowieku kogo to obchodzi ze jakas karen sobie przychodzi do kawiarni i jej nic nie pasuje, jak chcesz to pojdz sobie do jakiejs fancy kawiarni w wawie na kawe a nie pultasz sie o wlosy

15.11.2021 15:31

Mi trafiła się w kawiarni niestety bardzo nieprzyjemna kierowniczka… W pracy była cały czas, traktuje ją jak swój drugi dom, a niestety ja chyba nie przypadłam jej do gustu i stałam się osobą na której może się wyżyć. Nigdy nie usłyszałam od niej żadnego miłego komentarza, że coś mi dobrze idzie, zawsze tylko wytykała błędy i chciała bym pracowała jak robot. Nie jestem maszyną i nie potrafiłam pracować w tempie jakie ona sobie wymyśliła + chciałam zachować jakość i kawy i bagietek. Prawdą jest to, że ci „perfekcyjni” bariści dla niej, którzy się wyrabiali w miarę w jej chorym tempie robili swoją prace niedokładnie. Nie raz widziałam jak w ogóle nie ważą produktów, które wsadzają w bagietki, dają tam kompletnie inne proporcje niż powinni, nie zwracają uwagi na przenoszone alergeny na brudnych nożach, tak samo zero przyłożenia się do pracy na zmywaku - wszystko leciało na szybko do zmywarki i wracało za bar brudne! Miałam wrażenie, że jestem jedyną osobą, która nie wydaje klientom kaw lub jedzenia na brudnych naczyniach z resztkami po poprzedniej osobie, bo zwracałam je na zmywak by zostały zmyte jeszcze raz. Byłam też jedną z niewielu osób, które faktycznie mierzyły czas espresso i nie wydawały go ze złym. Nie wiem co spowodowało u kierowniczki kawiarni taką nienawiść do mojej osoby już po kilku dniach pracy(usunięte przez administratora) Przez to jak byłam traktowana nie raz płakałam ma zmywaku podczas pracy i po pracy w domu godzinami. Green Caffe Nero, które wydawało mi się idealne, gdy przechodziłam rekrutacje doprowadziło mnie do terapii i leków od psychiatry. Przy okazji rozmawiałam z kolegą, który zwolnił się przede mną i powiedział, że go samego doprowadziło to miejsce do nerwicy i nie byłam jedyną osobą, która płakała przez te prace. Przy okazji żałosna wypłata na każdym stanowisku, a awansy zależne od tego jak bardzo lubi cie kierownik i czy pracujesz 7 dni w tygodniu, bo zrezygnowałeś z życia prywatnego dla pracy. Chore miejsce

16.11.2021 12:36

Dziękujemy za wpis. Opisane zachowania nie są przez nas akceptowane. Zależy nam na wyjaśnieniu tej sprawy, dlatego prosimy o bezpośredni kontakt z naszą Szefową HR pod mailem: [email protected]
    Cała nadzieja w zniknęła

05.10.2021 11:17

Niestety praca w GCN nie jest już taka jak kiedyś. Harowanie za najniższą krajową? Pewnie. Nawet jak masz uprawnienia kierownika zmiany to jeśli masz zmianę z kierownikiem kawiarni pracujesz za stawkę baristyczną. Czyli teraz gdy zaczęły się studia i większość daje ograniczone dyspozycje zdarza się to bardzo często. Nie wiedzieć czemu co roku jest ta sama sytuacja, że brakuje osób do pracy i czy jesteś chory, zmęczony albo po prostu nie chcesz aż tylu zmian to musisz pracować, bo ktoś musi. GCN postawiło na ilość a nie na jakość - nie zależy im żeby zatrzymać w pracy tych, których już mają doświadczenie. Wolą zatrudnić dużo nowych ludzi, nie zawsze do końca nadających się do tej pracy, ale po takiej rozmowie o prace to chyba nic dziwnego. Tylko, że potem to my w kawiarni mamy problem, bo ktoś nie przyjdzie na zmianę, bo zapomniał/zaspał/rzucił te prace tylko zapomniał powiedzieć komukolwiek. Ogólnie teraz praca biura polega tylko na szukaniu problemów w twojej pracy i kawiarni. Ze wszystkim lecą po taniości, nie zatrudnią specjalisty tylko każą to robić tobie, bo wyjdzie taniej. Bardzo to demotywujące. Przez to wszystko za barem pracują przemęczeni nie raz wkurzeni bariści. Nie ma już tej atmosfery co kiedyś.
    Nie to samo

30.09.2021 12:10

Pracowałem w GCN ponad rok w czasie pandemii i przerwy w postaci zamknięcia restauracji przez rząd. Ten postój to najlepsze co mnie mogło spotkać w tej pracy. Warunki umowy pomijam z wiadomych względów bo każdy mądry człowiek wie, że nie dostanie nic więcej na takiej posadzie jak (barista/kierownik zmiany/maestro) zlecenie. Pracowałem w jednej z kawiarni gdzie klienci są wymagający, ale duża większość z nich to stali bywalcy, którzy zawsze poprawiają humor w ciągu dnia. Ta mniejszość klientów to gwiazdy z telewizji lub jakieś zwykłe... potrafią zepsuć dzień całemu zespołowi. Praca ciężka, nie oszukujmy się ponad 8 godzin na nogach do tego obsługa zmywaka i sprzątanie każdej części kawiarni, do domu przychodzisz po to, żeby spać i mieć energię na następny dzień. Całe szczęście miałem dobry zespół u siebie i nie zauważyłem jak bardzo ta praca wysysa ze mnie życie. Regionalni to buce które przychodzą po to, aby popsuć Ci dzień. Nie żyją tymi kawiarniami i nie wiedzą co się tam dzieje, nie patrzą na ilość sprzedanych zestawów czy kaw w ciągu dnia kontroli tylko, że przydałaby się jeszcze jedna osoba, której i tak nie zatrudnią. Jedynie ... to osoba z którą dało się porozmawiać i wyjaśnić sytuacje, lecz z tego co tu czytam zależy od kawiarni w której był. Słupki sprzedażowe muszą się zgadzać i tyle, więcej ich nie interesuje. GCN proszę nie odpisujcie jak z automatu, przykro się patrzy jak sieć kawiarni takiego kalibru się powoli stacza, rozumiem, że pandemia nie pomogła, ale postarajcie się wziąć te opinie na poważnie. Byli pracownicy się wypowiadają opisując swoje złe przeżycia, a jedyne co trafia do przełożonych czy ludzi odpowiedzialnych za bajzel w kawiarniach to cisza. Teraz historia odnośnie mojego zwolnienia. Przyszedłem po przerwie, wymuszonej przez rząd. Robiąc pierwszą kawę o 7 rano pierwszemu klientowi powiedziałem, że odchodzę. Dlaczego? Po przerwie zrozumiałem jak bardzo ta praca wysysa z Ciebie energię, bo jako dobry pracownik nie jesteś doceniany tam poza twoimi kolegami z pracy, a zdarza się, że przez nich też nie patrząc na komentarze tutaj.

01.10.2021 10:33

Dziękujemy, że podzieliłeś się swoimi spostrzeżeniami. Prosimy jednocześnie o nie używanie obraźliwych słów w opinii. Zapewniamy Cię, że jesteśmy świadomi sytuacji i nieustannie podejmujemy odpowiednie działania. Nie możemy na tym forum pisać o konkretnych osobach, ale jeżeli naprawdę i szczerze zależy czy Ci na przekazaniu dokładniejszych informacji oraz podzieleniu się wnioskami i spostrzeżeniami jesteśmy do dyspozycji w każdej chwili. Możemy wymienić maile pod adresem [email protected] , a następnie umówić się na rozmowę telefoniczną lub spotkanie na żywo. Czekamy na wiadomość od Ciebie. Zespół Green Caffe Nero.

30.09.2021 08:38

Pracowałem w kawiarni na Mokotowie, gdzie moją kierowniczką była dziewczyna, która spóźniała się na swoje poranne zmiany, bhp? W jej przypadku nie istniało, całe swoje zmiany spędzała na telefonie, przez co reszta załogi musiała tak naprawdę pracować za nią. Chamski sposób obsługi klienta, wieczne narzekania i niezadowolenie z pracowników, a co jest w tym wszystkim najlepsze? Dalej pracuje w tej firmie i nikt sobie z tego nic nie robi.

30.09.2021 11:31

Dziękujemy za wpis. Jest nam przykro, że doszło do takiej sytuacji, zdecydowanie nie powinna ona mieć miejsca. Sprawę już wyjaśniamy. Prosimy Cię o kontakt z nami pod adresem mailowym [email protected] w celu dalszego wyjaśnienia kwestii. Zespół Green Caffe Nero.

12.09.2021 14:51

Zwolniłem się podczas szkolenia w centrum szkoleniowym, zwolnienie miało miejsce z powodów prywatnych. Nie otrzymałem wynagrodzenia za udział w tejże części szkolenia, tymczasem w umowie-zleceniu było wspomniane o wynagrodzeniu za udział w części szkolenia w CS-ie (6 zł brutto/h). Sam sposób wypowiedzenia też był dziwny - szefowa lokalu wspomniała, że nie mam kontynuować szkolenia i w zasadzie na rozwiązanie umowy jest cały miesiąc, natomiast jak już doszło do złożenia wymówienia to składałem je u maestro (szefowej nie było osobiście w lokalu).

13.09.2021 10:54

Prosimy o pilny kontakt z nami pod adresem mailowym [email protected] w celu wyjaśnienia sytuacji. Zespół Green Caffe Nero.
    barista

10.09.2021 13:51

Pracowałem 2 miesiąca w jednej z mokotowskich lokalizacji. Ogólnie praca ok, fajni bariści. Zwolniłem się, bo w drugiej pracy w restauracji były lepsze zarobki. Jedyne zastrzeżenia to do kierowniczki - nie raczyła nawet odebrać ani odpisać na wiadomość, że chcę się zwolnić. Nie przychodziła też na moje szkolenia, delegowała to innym kierownikom zmian, którzy jak mi mówili nie mają płacone za robienie jej obowiązków. Wypowiedzenie do podpisania przekazała przez kolegę.

10.09.2021 14:15

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Prosimy o kontakt z nami pod adresem mailowym [email protected] z podaniem większej ilości szczegółów w celu wyjaśnienia sprawy związanej z wypowiedzeniem. Zależy nam, aby takie sytuacje nie miały miejsca. Pozdrawiamy, Zespół Green Caffe Nero.
    klient

01.09.2021 19:40

Bardzo sobie chwalę zespół w kawiarnii biura Millennium, chociaż teraz na pewno mnóstwo się zmieniło (pracuję w trybie zdalnym od kwietnia 2020) Mimo ogromnych kolejek i widocznego jednak zmęczenia, większość zawsze była pomocna, wesoła i sprawiała wrażenie zgranej :D Od razu humor się poprawiał Szczególnie jedna baristka była cudowna! Zawsze sympatyczna, nigdy nie zapomniała życzyć miłego dnia(!:D), a kawa smakowała po prostu dobrze, o co trudno przy takim nawale pracy Wiem co mówię, pomimo zapewne starań i chęci kawka często w Millennium niestety wychodziła średniawa - pęd robi swoje Wróciłem dwa tygodnie temu do pracy, wszyscy mówią, że od roku nie pracuje - a szkoda Poza Millennium bywają znacznie lepsze i gorsze, przy takiej ilości trudno o uniwersalną opinię W Millennium trafiłem chyba na najlepszy zespół, atmosfera była genialna, uwielbiałem przychodzić żeby się oderwać na trochę od pracy :D Weseli, żartowali ze sobą i klientami, zawsze znaleźli czas na chociaż krótka pogawędkę - ich po prostu się znało a oni znali nas. Nie wypowiem się o całej firmie, za to jedną kawiarnię poznałem wybitnie dobrze

02.09.2021 11:26

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Pozdrawiamy, Zespół Green Caffe Nero.
    Piotr

18.08.2021 17:51

Dzisiejszego dnia odwiedziłem kawiarnie w Warszawie ul. Lwowska - powiem szczerze, bardzo słaba obsługa, dziewczyna robiąca kawę była cała w stresie nie potrafiąc zrobić kawy, bardzo brudne miejsce gdzie widać jak na dłoni poplamione i usyfione fotele oraz stoły. Znajomość baristyki zerowy .

02.09.2021 11:25

Dzień dobry, dziękujemy za komentarz. W sprawie reklamacji prosimy o kontakt z nami pod adresem mailowym [email protected] Pozdrawiamy, Zespół Green Caffe Nero.
    Emilia

14.07.2021 14:07

Dzień dobry, niedawno skończyłam studia i jako chcąc podjąć pierwszą pracę myślałam o sprawdzeniu swoich sił za barem kawiarni. Mieszkam we Wrocławiu i swego czasu często odwiedzałam tutejsze Nero, to też myślałam żeby tam spróbować swoich sił - pamiętam jak kiedyś znajomi, którzy tam pracowali, polecali mi to miejsce do pracy, zachęcali, zresztą sama atmosfera panująca w kawiarniach do tego zachęcała. Jakie było moje zdziwienie, kiedy po odwiedzeniu kawiarni kilka dni temu, nie zastałam żadnej znajomej twarzy. Dowiedziałam się jedynie, że w przeciągu ostatnich kilku miesięcy większość składu się zwolniła, pozostało zaledwie kilka osób, które też szukają pracy i chcą się zwolnić. Od samego wejścia do kawiarni było widać, że atmosfera znacząco się zmieniła - mniejszy skład, ludzie niewyrabiający z kolejką, pracownicy robiący kawę bez żadnego zaangażowania. Dziewczyna, z którą rozmawiałam chcąc zostawić CV też nie do końca zachęcała mnie do pracy, twierdząc, że skoro pamiętam jak super było kiedyś to niestety już tak nie jest. Sama Jej mina, na której było widać ogromne zmęczenie z przepracowania mówiła sama za siebie. Chciałam się dowiedzieć co się stało, że taka fajna sieć tak bardzo się zmieniła, ale nie usłyszałam za wiele. Dostałam jedynie informację, że to nowe zasady regionalnych. To też postanowiłam napisać tutaj, skoro tu jesteście, żeby być może dowiedzieć się u źródła o co chodzi, dlaczego taka swego czasu super sieć, w przeciągu ostatnich kilku miesięcy tak bardzo stoczyła się na (usunięte przez administratora) Cięcie kosztów po pandemii jest zrozumiałe, ale czy aby na pewno powinno się to robić kosztem pracowników, którzy dostają więcej obowiązków za te same pieniądze? Czy to też wina zatrudniania nowych osób, ale nie tak zaangażowanych w pracę jak kiedyś, tylko takich, którzy traktują tą pracę jako etap przejściowy i po kilku godzinach pracy za barem pytają kierownika "mam dość, mogę już iść do domu?" - tak, autentycznie takie pytanie usłyszałam od jakiejś młodej, nowej dziewczyny. Chciałam dołączyć do Nero we Wrocławiu, ale po tym co ostatnio widziałam, chyba jednak zmienię zdanie. Z góry dziękuję za wyjaśnienie co się stało.

21.07.2021 10:53

Emilia, dziękujemy za Twój wpis. Chętnie wyjaśnimy wszelkie Twoje wątpliwości i odpowiemy na każde pytanie. Prosimy o kontakt z nami pod adresem mailowym [email protected] Zawsze cenimy sobie poznanie drugiej osoby, rozmowę osobistą lub chociaż przez telefon. Dlatego możemy się umówić na kawę w jednej z naszych wrocławskich kawiarni. Pozdrawiamy, Zespół Green Caffe Nero.
    M

07.06.2021 16:57

Wyzysk, szydzenie z pracownika i kierownik kawiarni obgadujący za plecami z innymi pracownikami. Atmosfera w zespole toksyczna do granic możliwości, oczywiście zdarzają się fajni ludzie, natomiast z mojego doświadczenia wynika, po pracy w 3 kawiarniach, że jest to rzadkość. Praca w kawiarni nie różni się od pracy w innych tego typu lokalach, bywa ciężko, ale są też spokojne dni. Mało możliwości rozwoju, raczej praca dorywcza na kilka miesięcy. Generalnie nie polecam jeśli nie chce się tracić nerwów na nieprzyjemnych przełożonych.
    H

08.07.2021 17:51

Niestety doświadczenie ze swoim zespołem miałam podobne. Praca sama w sobie nie była zła, gastro jak gastro, da się do tego przyzwyczaić. Ale przez tragiczną atmosferę w pracy zwolniłam się zaledwie po miesiącu bo nie było to warte mojego zdrowia psychicznego. Współpracownicy albo myśleli, że jestem głucha i niewidoma albo mieli do mnie tak mało szacunku, że nie obchodziło ich, że widzę i słyszę jak się ze mnie podśmiewają. Raz usłyszałam jedną z kierowniczek zmiany mówiącą do drugiej pracownicy, że nadaję się tylko do zmywania :) Płakanie w łazience w pracy przez napiętą atmosferę to był standard. Ale można trafić w fajne miejsce, będąc raz na supporcie w innej kawiarni trafili mi się naprawdę świetni ludzie więc wszystko zależy od miejsca. W innym pewnie ta praca byłaby znośna, w tym przez to jak mnie traktowano miałam załamania nerwowe przed i po zmianie. No cóż.

09.07.2021 13:20

Dziękujemy za Twój wpis i komentarz. Jest nam bardzo przykro. Nie ma naszej zgody aby opisane przez Ciebie sytuacje miały miejsce w naszych kawiarniach. Prosimy o kontakt z nami pod adresem mailowym [email protected] w celu szczegółowego omówienia i wyjaśnienia sytuacji. Pozdrawiamy, Zespół Green Caffè Nero.
    student

14.06.2021 23:54

W Green Caffe Nero pracowałem mniej więcej 4 miesiące do grudnia 2019 roku, musiałem zrezygnować z pracy ze względu na swoje skomplikowane studia dzienne (nie udało mi się pogodzić 8-9 h zmian ze swoim planem zajęć). W tym krótkim okresie zdarzyły mi się tylko 2/3 niemiłe sytuacje. Resztę czasu spędzonego w kawiarniach wspominam bardzo miło. Ruch w kawiarniach bywa różny, jednak nawet i najintensywniejszy dzień można było przeżyć dzięki nieograniczonym ilościom kawy i dwóm posiłkom w czasie przerwy. Miałem szczęście co do ludzi, których poznałem w trakcie pracy, ponieważ w większości były to osoby pomocne, sympatyczne i normalne. Jako student, mogłem się cieszyć wypłatą bez podatków, więc dzięki 5 zmianom w tygodniu po 8-9h wypłata była zadowalająca. Nie wiem jak od tamtej pory zmieniła się firma i jej polityka, ale moim zdaniem - jeśli jesteś młodym, zdrowym człowiekiem chętnym do pracy (posiadasz wygodne buty i szybko się uczysz) to praca w Green może być dla Ciebie. Pozdrawiam

15.06.2021 15:21

Dziękujemy za podzielenie się Twoją opinią i spostrzeżeniami. Jeśli ułoży się sprawa studiów, zapraszamy do nas ponownie. Pozdrawiamy. Zespół Green Caffè Nero.
    TTT

05.06.2021 09:49

Jeśli zamierzasz zatrudnić się w tej firmie to nie rób tego. Dostaniesz umowę śmieciową i to za najniższą krajową. Będą ci mydlić oczy, że wprowadzili prowizję. Aby zobaczyć tą prowizję musisz tracić na kawiarnie gdzie jest taki młyn, że nie będziesz wiedział po zmianie jak się nazywasz.Awans zależy od tego na jakiego kierownika trafisz, więc możliwości rozwoju są małe. Firma chce zmniejszyć rotację ale od 3 lat nie potrafi tego zmienić. Zawsze orientują się za późno, że jest coś nie tak. W firmie brakuje ponad 400 pracowników, więc każdy tyra ile może bo nie ma rąk do pracy. Ta sytuacja powtarza się już 3 raz odkąd pracuje w tej firmie. Kierownicy regionalni są różni, kilku jest w porządku a kilku nie nadaje się do niczego, nie jest to dziwnie skoro dostali to stanowisko po znajomości. No ale cóż korpo jak korpo stawia na zyski nie na ludzi. Liczą się już tylko tabelki. Dodatkowa ciakwosta jeśli przychodzi się na tak zwane przejście czyli powiedzmy, że w środku dnia do pracy i nie ma ruchu po 2 godzinach mogą kazać ci iść do domu więc dobre podejście prawda ????

08.06.2021 16:22

Dziękujemy za przesłaną opinię. Prosimy o merytoryczne komentarze, zgodne ze stanem faktycznym. Zależy nam na wyjaśnieniu wszystkich Twoich wątpliwości, dlatego zachęcamy do kontaktu z nami bezpośrednio pod adresem mailowym [email protected] Pozdrawiamy, Zespół Green Caffè Nero
    Zosia

28.02.2021 10:04

Podsumowując mój czas pracy napisać muszę, ze nie polecam i przestrzegam. Firma ledwo co ciągnie, oszczędza na pracownikach, nie zapewnia rozwoju i nie dba o nich. Ty jesteś tylko od roboty, w zasadzie bez prawa głosu. jak trafisz na kierownika, który jest kumplem regionalnego to wiadomo będzie Ci łatwiej, ale nie daj Boże trafić na Huberta, Kasie, Maje czy Maćka.. monitoring cały czas, dyrektor operacyjny tak samo.... to nie to sławione nero, nie ta sama firma co kiedyś. Nie marnujcie czasu na ta firmę, śmieszne pieniądze i tyranie za darmo. Odradzam z ręka ja sercu. Wierzcie mi, wszyscy dobrzy ludzie z nero odeszli, bo znaleźli lepsza prace i nie mówię tu o sobie. Rotacja w biurze o tym świadczy.

01.06.2021 16:56

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Zapraszamy do kontaktu z nami pod adresem mailowym [email protected] Chętnie wyjaśnimy wszelkie Twoje wątpliwości i uwagi.
    Załamana

29.04.2021 23:42

Ogólnie miejsce pracy tworzą ludzie z którymi się pracuje, tak jest tutaj i co do tego nigdy nie miałam złych ocen. Jednakże sama firma niestety działa słabiej. Ciągła polityka sukcesu oraz mydlenie oczu pracownikom jak jest pięknie jak cudownie. Wymaga się od nas bardzo dużo, wprowadza się ciągle nowości dla gości, oferty ciekawostki. Jednak osoby które są wizytówka traktuje się już gorzej. Zwalnianie pracowników spowodowane zabieraniem jedzenia do domu, które pójdzie na śmietnik jest złe. Cała otoczka "eko" która jest przez górę promowana umiera u samych podstaw kawiarni... Segregacja śmieci to kolejny problem praktycznie każdego lokalu. Ludzie mają to gdzieś i nic ich totalnie to nie interesuje. Nawet góra nie wprowadza żadnych kroków aby to naprawić. Ale co robi góra zapytacie? Płaci wszystkim mniejszą stawkę od ponownego otwarcia kawiarni, dodaje mnóstwo obowiązków, odbiera motywację pracownikom każdego dnia i w dodatku zwalnia ludzi którzy nie chcą wyrzucić dobrego jedzenia.

01.06.2021 16:52

Dziękujemy za wiadomość i podzielenie się opinią. Chętnie dowiemy się od Ciebie więcej szczegółów, wyjaśnimy wszelkie wątpliwości i opowiemy o zasadach dotyczących wynagrodzeń. Prosimy o kontakt pod adresem mailowym [email protected] lub ze swoim bezpośrednim przełożonym. Zespół Green Caffè Nero.

22.03.2021 09:23

Jaki rodzaj umowy preferowany jest w firmie Green Caffè Nero?

30.03.2021 12:22

Rodzaj umowy uzależniony jest od stanowiska i zakresu pracy. W celu uzyskania szczegółowych informacji prosimy o kontakt na adres [email protected] Pozdrawiamy, Zespół Green Caffe Nero.
    Obeznany

26.05.2021 17:25

Barista/maestro maja umowę śmieciową

04.08.2020 16:35

Pracowałam w GCN z miesięczną przerwą ponad 2 lata. Jeśli szukacie pracy i nie macie ambicji na więcej niż barista czy kierownik zmiany, to bardzo polecam. Jeśli trafi się na kawiarnię z dobrą atmosferą i super kierownika, to nawet przy dużym ruchu jest naprawdę warto pracować i zdecydowanie się chcę to robić. Gdyby ktoś się zastanawiał gdzie w centrum pracować to zdecydowanie polecam Marszałkowską. Spędziłam tam prawie 1,5 roku i to była dla mnie szkoła życia i poznałam tam super ludzi. Co prawda moje zdrowie się lekko posypało,co odczuwam do tej pory ale mimo wszystko było warto. Z tym że praca w Nero od 2017 roku bardzo,bardzo się zmieniła. Więcej zasad, niekoniecznie mających sens, więcej biurokracji ale też sporo ułatwień mimo wszystko. Natomiast moja opinia w głównej mierze ma być o tym jak zostałam potraktowana w swojej ostatniej kawiarni. Jeśli macie swoje zdanie i ambicję na maestro czy kierownika kawiarni, to niestety GCN nie jest miejscem dla Was. Spróbujcie mieć inne zdanie, skomentować kompetencje kierownika (których niektórzy zdecydowanie z całym szacunkiem, ale nie posiadają), postawić się w jakiejkolwiek kwestii. Wystarczy konflikt z KK albo regionalnym i możecie dostać wypowiedzenie w trybie natychmiastowym bez zachowania okresu wypowiedzenia (który gwarantuje Wam wasza śmieciowa umowa zlecenie) jakbyście byli złodziejami albo robili nie wiadomo co. W skrócie wszystko jest ładne i pięknie dopóki nie macie swojego zdania i nie wiecie w pewnych kwestiach więcej niż kierownik, liżecie buty regionalnym i przytakujecie za każdym razem mimo że macie inne zdanie,to jak najbardziej polecam.

10.08.2020 13:04

Dzień dobry. Dziękujemy za przesłaną opinię. Bardzo chętnie wyjaśnimy opisaną sytuację, ale potrzebujemy więcej szczegółowych informacji. Prosimy o kontakt z nami pod adresem mailowym [email protected] Zespół Green Caffè Nero.
    MANIA

19.02.2021 13:04

Co masz na myśli pisząc o swoim zdrowiu?

16.09.2020 00:09

18.09.2020 10:27

Dzień dobry. Ten profil dotyczy pracy w Green Caffe Nero. W sprawie reklamacji, również dotyczących naszej obsługi, prosimy o kontakt pod adresem mailowym [email protected] Pozdrawiamy, Zespół Green Caffe Nero.
    MANIA

19.02.2021 13:02

Całodobowa kawiarnia jest na centralnym (...)
    Byłem tam

03.02.2021 15:32

Mi się praca w GCN podobała, miałem świetnego szefa, który był zawsze bardzo pomocny i udzielał wielu cennych rad jak parzyć dobrą kawę i profesjonalnie dbać o klientów. Polecam
    Kacper

19.10.2020 13:45

Green Caffè Nero bardzo się popsuło. Firma ledwo ciągnie a pracownicy zarabiają najniższe stawki na rynku. Zwolniłem się bo mam już dosyć poniżania, tyrania za kilka osób byle się wskaźniki zgadzały. Jak się oszczędza na prawnikach to pracownicy odchodzą, proste. Dosyć tez miałem ciągłego monitoringu, tak kierownicy regionalni do śniadanka razem ze swoimi rodzinami oglądali jak pracujemy... cóż się dziwić, jaki przełożony taki pracownicy.

Zostaw merytoryczną opinię o Green Caffè Nero