Motorola Solutions

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o Motorola Solutions

Opinie o Motorola Solutions Kraków

Nie przegap nowości o Motorola Solutions!

Rozważająca

28.03.2018 22:13

Witam, mam pytania odnośnie stanowiska Junior Accounts Receivable Specialist. Jakie warunki panują w tym dziale ? Jakiego wynagrodzenia można oczekiwać ? I jak wyglądają 2 i trzeci etap rekrutacji, czego się spodziewać ? Pierwszy to telefon więc zapewne jak ktoś tu już pisał - podstawy, standardowe pytania jak w innych korporacjach. Ale jak przebiega drugi i trzeci etap? Jaki poziom? Poziom języka i poziom wiedzy. I jeszcze pytanie o pracę na tym stanowisku na 2nd shift - jak wygląda, czym się różni od zmiany porannej, i ile osób pracuje na 2nd shift (jednocześnie). Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi Pozdrawiam
    Mateusz

13.04.2018 12:02

a kogo ja zaatakowalem, tepa dzide, ktore nie potrafi zanlezc soferumownaia druga zmiana? Ciebie bo nie widisz w tym nic zlego? zlituj sie...szczesliwy czlowiek nie musi szukac substytow wyrazen i slow w obcym jezyku:) przykro mi ale uswiadom sobie swoja sluzalca nature:) buziaki taki domorosly psycholog co robi w motoroli?:)
    Mateusz

13.04.2018 14:09

poza tym czlowieku wez spojrz w lustro i serio , twoje szare komorki , twoja swoboda wypowiedzi pozwalaTYLKO na argument masz problemy z psychika? przeciez to jest na poziomie jakies szkoly podstawoej! smuteczek, ze z takimi ludzmi trzeba na codzien obcowac, zeby cos zarobic.
    zawiedziona2

28.03.2018 13:06

Mój przypadek jest podobny do wielu kolejnych w tym wątku - byłam na rozmowie ponad miesiąc temu. Odpowiedź miałam dostać w ciągu dwóch tygodni, po miesiącu usiłowałam się dodzwonić pod numer, z którego umawiano rozmowę - bezskutecznie, wysłałam też do osoby umawiającej maila, na którego nikt nie odpowiedział.
    zawiedziona2

05.04.2018 12:55

[EDIT] pomyłkowo wybrałam nick - Zawiedziona2 poniżej w tym samym wątku i ja (zawiedziona2) to dwie różne osoby.
    Nowa

09.10.2017 07:15

Większość opinii dotyczy działu IT. Czy wypowie się ktoś z finansów? Jak z godzinami pracy tzn. od której godziny zaczynacie pracę, czy system 8 czy 8,5? Czy możliwa jest praca zdalna? I w końcu jakie sa mniej więcej widełki płac na stanowiskach juniorskich i regular (wiem że to tajemnica poliszynela ale mniej więcej).Dzieki!!

11.10.2017 09:42

Poniżej odpowiedź sympatycznej Ani z działu finansowego. w regulaminie zaczynamy miedzy 8 a 9 ale nie jest to restrykcyjnie przestrzegane, sporo osob przychodzi przed 8 - elastyczne podejscie pracuje po 8 h (- 30 minut na przerwe obiadowa - tak jak w regulaminie) Hmm... jesli chodzi o place to chyba zalezy od dzialu i chyba zmienia sie co roku nie od dzialu - od departamentu jest Order Management, Accounts Receiveable, Account Payable i General Ledger + FP&A praca zdalna - wyjatkowe przypadki za zgoda przelozonego....ale jezeli ktos musi, to nie robi sie z tym probelmu generalnie (usunięte przez administratora) zrobil z nami spotkanie i taka 'permanentna' praca z domu nie jest mozliwa ale z placami to Ci nie powiem, bo nie wiem
    yellowgreen

28.03.2018 21:49

A czy można dowiedzieć się czegoś więcej o pracy na stanowiskach 2nd shift ? praca w godzinach US. Jakieś informacje ? chodzi o dział finansowy
    mateusz

17.03.2018 20:12

Hej Giki! Jakie to uczucie skończyć studia iść do jakiejś motokorpo, klepać bzdury dla jakiś łoki toki - bo jest się tanią siłą roboczą?:) Jakie to uczucie podpieprzać kolege z timu, żebrając o awans u amerykańskich bogów Jakie to uczucie brać kredyt na norę na ruczaju, żeby mieć bliżej do roboty?:) Haha, banda prymitywów po agh, uj, których INTELEKTUALNIE nie stać na nic więcej prócz pracy w korpo:)
    Justy

26.10.2017 13:17

Szkoda czasu na rekrutację w tej firmie. Przeszłam przez wszystkie etapy i od prawie 3 tygodni zero informacji zwrotnej w postaci telefonu, bądź maila. ZERO! Ogromnie się zawiodłam na Motoroli. Człowiek się stara, uczy, aplikuje, przygotowuje, stresuje rozmowami rekrutacyjnymi, a oni po prostu mają to gdzieś i olewają cię z góry na dół. A wystarczy jeden głupi, 30 sekundowy telefon z jasną odpowiedzą. Tak czy nie. Nie polecam.
    2500 €

18.11.2017 09:34

Czesc, nie ty pierwsza i nie ostatnia. W ABB tak samo, mozesz poczytac watek. Generalnie kandydatow w PL traktuje sie jak scierwo najgorsze i radze zaczac wysylac CV za granice. Tam przynajmniej zawsze dostajesz maila zwrotnego, odmownego - w PL to jest jeszcze cos nie do pomyslenia.
    Motorolan

26.02.2018 06:05

Dzwon do działu rekrutacji i się upomnij. Mogło gdzieś utknąć, ale zasadą jest że odpowiadamy zawsze z wynikiem rekrutacji.
    Zawiedziona2

05.11.2017 11:36

Byłam w kwietniu na rozmowie, przeszłam przez 3 etapy rekrutacji i po dziś dzień nie dostałam feedbacku (miał być w przeciągu dwóch tygodni). Niestety, mało profesjonalne podejście do kandydatów; firma pozostawia po sobie nieciekawe wrażenie.
    Motorolan

26.02.2018 06:04

Rolnik

23.02.2018 22:17

O jak dobrze że tu trafiłem, Moto-Rola to chyba firma promująca zmechanizowane rolnictwo. Słyszałem o kilku innowacjach wprowadzonych przez tą firmę z których chciałbym skorzystać, może ktoś będzie w stanie mi pomóc i wyjaśnić na czym dokładnie polegają te opatentowane technologie albo ile kosztowało by ich wykorzystanie. Pierwszą z nich jest opracowana nowa technologia orki - oranie ludźmi - dość przewrotna nazwa ale słyszałem że skuteczna. Kolejna, którą mogę być zainteresowany jest silosowanie zespołu - podobno w wyniku silosowania coś się zwalnia (jakieś miejsce, magazynowe czy cuś, manager słyszałem pokątnie ale ja nie znam angielskiego), przyda się na pewno. Jest jeszcze jedna technika, której absolutnie nie rozumiem jak ona może działać, chodzi o zwalnianie przerostów, podobno z sukcesem wykorzystywane w USA gdzie przerosty osiągają nawet ponad trzydzieści lat, na pewno wiecie o czym piszę chodzi o jakieś przerośnięte struktury, czego na swojej roli też bym sobie nie życzył. Będę bardzo wdzięczny o wszelakie informacje jak mogę wykorzystać te technologie u siebie na mojej roli, bazując na waszych doświadczeniach.
    Nat

21.02.2018 09:57

Czy może ktoś napisać jak wygląda praca w dziale finansów (intercompany)? Przeszłam przez 1-szy etap rekrutacji,ale niestety się dowiedziałam,że pracuje się wg kalendarza amerykańskiego (np. jak polskie święto wypada w okresie zamknięcia miesiąca typu 1,3 maja; 1 listopada to trzeba przyjść do pracy). Trochę mnie to zdziwiło, bo pracowałam w innej firmie międzynarodowej w takim samym dziale i normalnie były szanowane dni wolne w Polsce a nie te klienta. Może jest tu ktoś kto mógłby się więcej wypowiedzieć na ten temat?
    Confirmation Required

23.12.2017 14:19

Z tego co wyczytałem wynika, iż młodszy programista/inżynier zarabia 4 tys. netto. Czy ktoś może to potwierdzić?
    mchal

21.02.2018 01:36

Na stazu przez pierwszy rok sa 4 tys ale brutto (UoP) czyli ok 3 tys netto.
    pozdr

11.02.2018 01:50

Udało mi się zaprogramować pralkę na 40st i odwirowywanie - czy mogę aplikować do Motoroli?
    też_Motorolanin

14.02.2018 20:19

Pralek nie programuję, w Power Poincie nie robię, więc jestem poza konkurencją :-D

16.02.2018 12:51

Tak trzymaj! :-)
    Sprechen Sie Deutsch?

23.12.2017 19:57

A czy motorola oferuje jakieś kursy doszkalające z języków obcych, np. Niemiecki?

28.12.2017 15:32

Nie wiem jak w finansach. Dla inżynierów tylko angielski i polski.

22.01.2018 22:08

Dzisiaj widziałem w kuchni w budynku FOC ogłoszenie o nauce niemieckiego. Nie wiem jakie były warunki.
    justInCase

02.01.2018 08:23

Cześć, a jak wygląda sprawa urlopów? Muszą być zaplanowane z dużym wyprzedzeniem? Często zdarzają się odmowy? pytam, bo w obecnej firmie nie ma z tym najmniejszego problemu, chce urlop na tydzień to nawet dzień wcześniej idę i mam, nie ma nawet problemów z tymi obleganymi terminami jak między świętami czy majówkami, a to dość ważny aspekt.

03.01.2018 20:34

Ja akurat nie miałem z tym nigdy problemów, ale wszystko zależy od fazy projektu, w jakim jesteś i od managera.
    Crossroads

27.12.2017 16:21

A jak wygląda sprawa z instrucional desiger / content developer? Na jakie zarobki można liczyć na początek? Czy w ogóle ktoś się orentuje w tym temacie?

28.12.2017 15:30

Widełki są takie same na wszystkich stanowiskach inżynierskich. Wcześniej już były podawane.
    Dzięki za info

29.12.2017 22:02

Nie wiedziałem, że to stanowisko zalicza się do tej kategorii.
    Studying4FutureJobAtMotorola

23.12.2017 14:41

A czy jest gdzieś na internecie strona z opisem produktów/usług oferowanych przez motorolę? Pytam się, gdyż w jednej ofercie taka wiedza jest wymagana.

28.12.2017 15:28

Opis wszystkich produktów i usług znajdziesz na stronie głównej Motoroli: www.motorolasolutions.com Ponadto możesz zerknąć na Wikipedię pod hasłami Astro i Dimetra oraz wszystko co się z tymi hasłami wiąże a zwłaszcza APCO25. I raczej wybierz wersję angielską Wiki.
    Kandydat chyba

19.12.2017 21:38

Podbijam @Pietrek w porzednich wpisach wspominałeś o dziale webdev, możesz powiedzieć o nim coś więcej? Czy jest szansa pracy tam z obecnymi topowymi technologiami? Kojarzysz może jaka tam panuje atmosfera? No i co z tym mobingiem, bo też zasiało to wątpliwości.

21.12.2017 20:11

Aha, jeszcze coś... Nie pracuję w SAFE :P Dziecko szczęścia normalnie.

21.12.2017 23:45

Tak, jesteś szczęściarzem. Twój przykład jest niereprezentatywny. Piszesz tak, jak gość, co fuksem trafił "szóstkę" w Totka i mówi innym "wy też wygracie, na pewno, może już nawet w tym tygodniu".
    Answer seeker

19.12.2017 13:05

A czy istnieje możliwość przeniesienia do innego oddziału/stanowiska w przyszłości? Powiedzmy, że na obecnym stanowisku ma się styczność z fron-endowymi rozwiązaniani + dodatkowo poszerza się więdzę w tym zakresie w wolnym czasie. Czy firma udostępnia jakieś szkolenia albo wskazówki dla ludzi chcących pogłebiać wiedzę programistyną w tym zakresie?
    Answer seeker

19.12.2017 21:31

Dzięki za odpowiedź, ale może doprecyzuję, gdyż nie za jasno to opisałem. Czy np. dokumentalista, który w wolnym czasie doszkala się oraz klepie sobie jakieś osobiste projekty, mógłby spróbować przenieść się z czasem na pozycję junior front-deva po uprzedniej wewnętrznej weryfikacji kompetencji?

20.12.2017 13:07

Tak, okresowo (chyba co dwa tygodnie) przychodzą mailem wewnętrzne oferty pracy. Kontaktujesz się z osobą wymienioną jako odpowiedzialną za to stanowisko, przeprowadzacie krótką rozmowę którą można nazwać bardzo uproszczoną rekrutacją i kiedy obydwie strony będą zadowolone, jesteś w nowym zespole. Korzystałem z tego i to działa bardzo dobrze.

05.12.2017 12:50

@Pietrek bardzo dziękuję Ci za odpowiedź. Rzeczywiście benefity robią ogromne wrażenie. Pod tym względem to jasne, że firma Motorola dba o swoich pracowników. @Justy firmy nie mają zwyczaju informować o negatywnej decyzji i nie możemy od nich tego wymagać, bo nie jest w Polsce to ich obowiązek. Przykro mi, ale tak jest. Zawsze możesz próbować do skutku kontaktować się i pytać jak Ci poszło.
    x

06.12.2017 21:55

Te motorolowe "super benefity" to teraz stadard w każdej krakowskiej korpo, więc nie ma się czym podniecać.

20.12.2017 01:58

> firmy nie mają zwyczaju informować o negatywnej decyzji i nie możemy od nich tego wymagać, bo nie jest w Polsce to ich obowiązek Bzdura. Mycie się i używanie dezodorantu to też nie jest obowiązek. To kwestia kultury i szacunku dla innych. Niestety w Motoroli "szacunek dla innych" to pojęcie dawno zapomniane i nieużywane. Wiesz, ile krakowskich firm informuje o negatywnym rezultacie rekrutacji? Zdziwiłabyś się!
    Ciekawy

19.12.2017 01:11

Jak wygląda sprawa z wyjazdami zagranicznymi? Czy są one obowiązkowe?

19.12.2017 20:13

Nie są obowiązkowe. I zawsze jest na wyjazd chętnych więcej niż możliwości wyjazdu.
    Kandydat chyba

18.12.2017 20:36

@Pietrek w porzednich wpisach wspominałeś o dziale webdev, możesz powiedzieć o nim coś więcej? Czy jest szansa pracy tam z obecnymi topowymi technologiami? Kojarzysz może jaka tam panuje atmosfera? Z góry dzięki :)
    joedoe

13.12.2017 22:12

Mam pytanie, na jakie wynagrodzenie w netto może liczyć Junior Software Engineer (Java) ?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Motorola Solutions?

Kontakt - Motorola Solutions

Czerwone Maki 82 30-392 Kraków

Branża główna: Oprogramowanie - Systemy IT

susi

13.11.2017 22:49

Czy na stanowisku młodszego księgowego ma się codzinny kontakt z klientami? Czy stawka 3500 brutto jest normą na początek ? z tego co słyszałam taka pensja to już standard w korpo. Jak wygląda rozmowa o co pytają ? Czy ciężko przejść proces rekrutacji? Niech ktoś łaskawie wypowie się na temat tego stanowiska :D

29.09.2017 17:47

Jestem inżynierem w Motoroli. Premie zależne są od wyniku finansowego firmy oraz zajmowanego stanowiska. Wynik finansowy oraz współczynniki do wzoru do obliczenia premii podawane są w lutym każdego roku. Premia wypłacana jest w kwietniu. W tym roku na stanowisku senior deweloper premia wyniosła ponad 80%. Podwyżka zależna jest od wyników w pracy i jest w stu procentach uznaniowa przez menadżera. Jeśli chodzi o wysokość podwyżki Sky Is The Limit ;) podwyżka nie jest obligatoryjna, jednak trzeba mieć naprawdę złe wyniki żeby nie dostać żadnej. Słyszałem plotki że w tym roku podwyżka miała średnią wysokość 5%.

19.10.2017 11:38

Faktycznie nie dopisałem. Mea culpa. 80% miesięcznego wynagrodzenia.
    Domyślny

06.11.2017 11:38

@Ja - przecież to logiczne, że przeważnie jest premia roczna od jednokrotnego miesięcznego wynagrodzenia. @Pietrek - dzięki za informacje.
    Gikinasmietniki

03.11.2017 21:03

Pietrek nie jest ci wstyd że pracując w korpo a) jesteś wyrobnikiem którego nie stać na nic więcej poza wykonywaniem odgórnie przydzielonych zadań B) niszczysz polska gospodarkę? Korpo Kraków to syf
    Gosc

03.11.2017 18:27

Hej mam pytanie odnośnie działów finansowych - jakie są przeciętne stawki na stanowisku Team Leadera? I jak wygląda work-life balance w rzeczywistości? Dużo robi się nadgodzin? Z góry dziękuję za odp
    Obserwator

14.10.2017 20:31

Mam uwagę, prosze o opinie. Czy zauwazyliscie, ze praktycznie w kazdej korporacji lacznie z Motorola, tak zwany MENEDZMENT ma bardzo slaba opinie i bardzo wiele osob ma zastrzezenia do tego co robia? Dlaczego nie ma opinii na temat programistki Grazyny, ktora nie wywiazuje sie ze swoich obowiazkow. Czy tez Pani Kasi z administracji, ktora nie potrafi odpowiedziec na zadane pytanie? Zabawna sprawa. Nie ma to jak probowac wydymac swojego rodaka Polaka (ale sie zrymowalo - heheszki)
    gumiś

22.10.2017 21:14

Więc co jest w końcu prawdą, to: " jestem rekruterem" czy może to "Jestem inżynierem w Motoroli" ?????

27.10.2017 11:24

Przede wszystkim jestem inżynierem. Kiedy nasz dział rekrutacji przetrawi wstępnie CVkę kandydata wybiera jednego z doświadczonych i przeszkolonych inżynierów z docelowego departamentu do przeprowadzenia pierwszego (telefonicznego) etapu rekrutacji. Dla webaplikacji (czy to frontend czy backend) trafia mi się czasem ta przyjemność rozmawiać z kandydatami przez telefon. Potem przychodzi drugi etap na który (nadal przez nasz dział rekrutacji) zapraszany jest manager i jeszcze jeden inżynier (zwykle inny niż ten od telefonu) z dużym doświadczeniem i odpowiednio przeszkolony. Ten inżynier ma za zadanie przeprowadzić rozmowę techniczną. Tutaj również możecie na mnie trafić. Tylko tyle i aż tyle. (usunięte przez administratora) Czasem zależnie od kontekstu piszę, że jestem inżynierem, a czasem piszę, że jestem rekruterem TECHNICZNYM. Nigdy nie pisałem, że pracuję w dziale rekrutacji Motoroli czy w HR. Stąd też znam wielu managerów i znam kilku ludzi z HR. I nie widzę jakichkolwiek powodów do wstydu. Za stary jestem żeby się bawić w wymachiwanie szabelką czy rajfurzenie na konto Motoroli. Piszę o tym co jest dla mnie ważne i piszę o tym o co ludzie pytają na rekrutacjach. Nie dlatego, że moja firma mi karze to robić tylko dla tych wszystkich którzy się wahają bądź chcą dowiedzieć czegoś więcej o pracy tutaj.
    Zawiedziona

17.10.2017 14:16

Wzięłam udział w procesie rekrutacji, po rozmowie kwalifikacyjnej w siedzibie miałam otrzymać odpowiedz w przeciagu dwóch tygodni. Minęły ponad dwa tygodnie, napisałam nawet maila do osoby z HR z pytaniem o wyniki procesu rekrutacji...zero odpowiedzi. Przykre, gdyz dotychczas miałam bardzo dobra opinie o tej firmie.

19.10.2017 18:05

Istnieje duże prawdopodobieństwo, że osoba która prowadzi twoją rekrutację jest na zwolnieniu lekarskim. Podaj mi proszę imię swoje i osoby która się z tobą kontaktowała - postaram się pomóc.

20.10.2017 14:04

Cieszę się, ze masz taka opinie i doświadczenia. Oby wszędzie i więcej. Jakbyś jeszcze nie obśmiewał ze w innych firmach można zarobić więcej niż w Moto i nie jest to startup - wszystko jest OK. ) Pozdro i Hello. Ps. Mi właśnie płaca więcej ale się nie obrażam o tego seniora. )

06.10.2017 12:18

@Kaziu, @Pietrek widzę, że głównie wasza rozmowa skupia się na premii w firmie Motorola. A czy możecie powiedzieć coś więcej o innych aspektach pracy w tym miejscu? Czy firma oferuje coś extra dla swoich pracowników, jak np. pakiet medyczny czy kartę multisporta? Takie benefity też wpływają na zainteresowanie potencjalnego pracownika firmą, dlatego warto by o tym też porozmawiać.

11.10.2017 09:32

Z tzw. socjalu Motorola oferuje pracownikom - Ubezpieczenie medyczne w Medicover - Multikafeterię (bony, bilety, karty rabatowe) lub Multisport do wyboru - Ubezpieczenie na życie (równowartość dwuletniej wypłaty brutto) ponadto fundusz socjalny dopłaca do różnych "projektów" prowadzonych przez pracowników dla pracowników (jazda konna, wakeboarding, wyjazdy narciarskie...), mikołajek dla dzieci pracowników, zajęcia wakacyjne i w ferie dla dzieci, piknik rodzinny (w okolicach Dnia Dziecka), etc w czasie pracy możesz liczyć na szkolenia on-line (Lynda i podobne) szkolenia wewnętrzne i szkolenia wyjazdowe, wyjazdy na konferencje (również zagraniczne) w czasie pracy można też pracować nad patentami - niektórzy zorganizowali sobie z tego dodatkowe źródło dochodu ;P
    asdsfg

27.09.2017 19:00

Ile mniej więcej procentowo wynoszą roczne podwyżki w Motoroli na stanowiskach inżynierskich?
    jfa

01.09.2017 14:09

Jakie są w przybliżeniu widełki płacone na stanowisku Junior Financial Accountant?

28.08.2017 19:04

@Motorolanin, sam dajesz dowód ile ta Motorola jest warta. Wszystkie Twoje posty są pisane w godzinach 9:00 - 17:00, więc wniosek jest prosty - ciekawsze jest dla Ciebie siedzenie na forum gowork niż zadania w pracy :-D
    Haters gonna hate

05.09.2017 19:15

Myślę, że wielu wypowiadających się tutaj doceniają feedback Motorolanina i Pietrka, a mogliby to przecież olać. Wiem, że dla mnie był on bardzo pożyteczny :).

28.08.2017 00:07

I jeszcze jedno, panie Motorolanin, ta Wasza "stabilność" to pic na wodę. Firma zapewnia tak oszałamiający rozwój, że po spędzeniu u Was kilku lat człowiekowi ciężko ogarnąć się na rynku pracy, bo okazuje się, że jest 100 lat za Afryką :-D Sam przez to przeszedłem i prawie wszyscy moi kumple, którzy uciekli z tego korpocuda. Budujecie w firmie cudowne komfort zony żyjące własnym życiem i nie mające nic wspólnego z nowoczesną firmą IT.

28.08.2017 19:00

Nie masz pojęcia jaki ja jestem szczęśliwy :-)) Ale poza wymianą uprzejmości widzę, że nie było Cię stać na podjęcie dyskusji. No bo co tu mówić, Motka teraz wlecze się w ogonie rankingu krakowskich firm IT.
    WWW

05.09.2017 17:20

Widzę, że taktyka HRów to teraz wyśmiewanie ludzi, którzy odeszli ;) Dobrze wiedzieć, myślałem nad aplikowaniem ale jednak nie warto ;)
    Greg1982

15.08.2017 16:22

Dzien dobry, Czy ktos moze napisac cos o nowym dziale Supply Chain? Sadzac po ilosci i tresci ofert dzial ten dopiero sie tworzy, no ale moze ktos cos wie. Chcialbym wrocic do Krakowa z Dublina po 10 - ciu latach i sonduje rynek pracy. W Supply Chain od roku... Przepraszam za brak polskich znakow - taka wersja Windowsa :)

17.08.2017 15:35

Tak to nowy dzial, ktory wystartowal 2 lata temu i jest w trakcie silnej rozbudowy, startuj i wracaj :-)
    Greg1982

18.08.2017 11:07

Dziekuje za odpowiedz. Mam jeszcze umowe do wypelnienia do konca roku z obecnym pracodawca, nastepnie powrot do Krakowa. Na pewno Motorola bedzie jednym z pierwszych miejsc gdzie bede aplikowal. Pozdrawiam.
    michal

29.07.2017 22:29

Witam ile mozna zarobic i jak z grubsza wyglada praca na stanowisku Junior Financial Accountant?
    Michau

27.07.2017 15:54

Stawki - średnia dla seniora w IT w Krakowie to 8-8,5netto. Motorola placi tak jak wyzej podane, czyli jednak sporo mniej, pozdrawiam.
    Obiektywny.

25.08.2017 16:05

@Michau - 2017-07-27 15:54 8.5 netto to chyba w jakimś startupie, gdzie nie znasz dnia ani godziny zamknięcia całego projektu. Do tego pewnie na umowę B2B bez prawa do płatnego urlopu i chorobowego. Co kto lubi. Szanowni z Moto. Takie widełki obowiązują w mojej obecnej korporacji. Senior ma przeciętnie ponad 8netto, nie jest to żaden startup, powtarzacie się już z tym bo nie pierwszy raz to czytam. Jeśli chodzi o umowę B2B to jest to bardzo powszechna praktyka i nie widze w tym nic negatywnego. Widocznie nie do końca wiecie jakie są zalety i wady takiej umowy, skoro próbujecie to demonizować. Jeszcze w środowisku IT...Skoro osoba na pierwszej rozmowie z rekruterem podaje widełki, które podobno docierają do managera. Potem bierze udział w całym procesie, który trwa ponad miesiąc i wypada świetnie, a na koniec okazuje się ze nie macie od początku takiego budżetu to jesteście po prostu śmieszni. Ale człowiek uczy się całe życie...Przestrzegam specjalistów!

28.08.2017 00:02

Hehe :-)) Wysokość (a raczej niskość) płac w Motce jest już powszechnie znana wśród specjalistów w Kraku, dlatego firma ma takie problemy z zatrudnieniem. Idą tam tylko ludzie z Ericssona, dla których 8000pln to szczyt marzeń. Pozdrawiam panią szefową HR (K.R.) i jej dobre samopoczucie :-))))
    Corporate-Employee

26.07.2017 12:19

Junior - 77 517 Regular - 97 600 Senior - 116 283 Potwierdzam stawki (ogolnie to troche marne, poniżek 7knetto dla seniora, smiech) poza tym zawracają głowę ludziom, na których ich nie stać. Zamiast od razu poinformować, ze nie ma takiego budżetu. Polecam pytać na samym początku czy akceptują warunki bo inaczej strata czasu. Pozdrawiam!

19.07.2017 13:46

Ostatnio pojawiło się sporo ofert pracy od firmy Motorola. Czy ktoś może napisać coś o tym, jak przebiega rozmowa kwalifikacyjna? Jakich pytań można się spodziewać? @J Czy uzyskałeś odpowiedź na temat wyników rekrutacji w której brałeś udział? Jak oceniasz rozmowę przeprowadzoną w firmie Motorola?
    J

19.07.2017 20:18

Julita - pytania sa zapewne adekwatne do stanowiska. Tak bylo w moim przypadku. Rozmowa byla mila i przyjemna. Spotkanie w siedzibie to samo, nie mam nic do zarzucenia. Ale to jak wszedzie, zalezy na kogo sie trafi. Poczytaj sobie prosze opinie o innych korpo, wyciagniesz wspolny mianownik. Wynikow rekrutacji jeszcze nie ma, jestem przyzwyczajony do szybkich odpowiedzi, a tu leca kolejne tygodnie. Natomiast to moje subiektywne zdanie. Pozdrawiam.
    J

18.07.2017 11:28

Zadaj najpierw pytanie, czy odpowiedz na temat wynikow rekrutacji dostaniesz po miesiacu, po 6ciu czy wcale. Super predki proces.
    Hello Moto

15.07.2017 20:59

Czy ktoś orientuje się jakie są widełki płacowe jako content developer/instructional designer. Jest to wciąż dosyć niszowa branża w Polsce tudzież zastanawiam się czy warto podszkolić się i uzupełnić drobne braki. Byłbym wdzięczny za odpowiedź.
    Wystraszona

12.07.2017 00:15

Witam! Mam pytanie odnośnie stanowiska Junior Receivables Specialist - w najbliższy czwartek mam mieć rozmowę telefoniczną i jestem zdygana odnośnie niej.. Ma być przeprowadzona po polsku, angielsku i mam dostać pytanie po hebrajsku na znajomość języka - tego się boję najbardziej, bo hebrajskiego uczyłam się już jakiś czas temu, podstawy znam jako tako, do biegłego mówcy mi daleko;p czego się mogę spodziewać, jakich pytań? Liczę, że przynajmniej będą mówić wyraźnie, bo babka, która dzwoniła do mnie, wyrażała się w sposób niezrozumiały, początkowo nawet nie zrozumiałam, z jakiej firmy dzwoni..
    Kargul

14.07.2017 16:13

Na rozmowach przez telefon zawsze są podstawy, nikt nie każe referować Pana Tadeusza. Coś o doświadczeniu, dlaczego aplikowałaś na to stanowisko, co Cię motywuje, Twoje mocne słabe cechy itp. Typowe rozmowy HR. A jeżeli mówi jak bambus z kawałkiem kija w ustach to poproś, czy mogła by mówić głośniej i wyraźniej ponieważ nie nie słyszysz i nie rozumiesz.
    ???

04.07.2017 20:24

Będziecie jeszcze robić Akademię Motoroli ? Jeśli tak to kiedy i jakich języków ?
    Daroks

05.07.2017 14:55

Jeżeli liczysz na odpowiedź z HR lub kogokolwiek z Motoroli to się przeliczysz. A jeżeli już będzie akademia to wezmą tylko i wyłącznie osoby potrafiące programować na poziomie juniorskim i w ramach akademii zrobią im miesięczne bezpłatne przygotowanie do pracy, które powinni przeprowadzić odpłatnie w ramach pracy po podpisaniu umowy....

17.08.2017 15:32

Nie planujemy teraz nowych edycji, jak tylko przyjdzie nam to do glowy to info bedzie na naszym fejscie

Zostaw merytoryczną opinię o Motorola Solutions