3.5/5

Social Media

• Ciechanów

5. Opinie o Solenis

Opinie o Solenis Warszawa

Nie przegap nowości o Solenis!

Katy

25.02.2020 19:00

Friendly environment and good working condition, many benefits and possibility do develop professional skills.
    Ala

20.02.2021 22:42

Czesc Zastanawiam się nad aplikacja do Solenis do działu gl, mógłby mi ktoś podpowiedzieć czy warto? Jak team leadarzy i ogólnie atmostfera w zespole czy jest work like balance.?
    Pani Nik

03.03.2021 22:16

Cześć. W chwili obecnej jest prowadzona rekrutacja do działu GL. Prześlij swoje CV i na rozmowie sama się przekonasz jaka jest atmosfera i jacy są Team Leaderzy. Pamiętaj kto pyta nie błądzi a bazując tylko na opiniach innych możesz wiele stracić. Pozdrawiam
    123anonim

26.02.2021 15:47

W 100% zgadzam się ze wszystkimi złymi opiniami. Firma jest niepoważna, a TeamLeaderzy ukrywają wszystko przed swoimi pracownikami. Pracownicy w ostatniej chwili informowani są o tym, ze zostają Zwolnieni lub umowa nie zostanie przedłużona. Jeden wielki chaos, ale widać ze firma powoli spada na (usunięte przez administratora) :)
    SKS

15.02.2021 15:17

Miałam rozmowę przez MS Teams z trzema paniami z księgowości. Żadna z nich nie była na tyle kulturalna by włączyć kamerę, pomimo że w mailu od rekrutera była jasna informacja, że taką formę preferuje Solenis wobec kandydata. Dodatkowo pomyliły moje imię- no przecież ciężko oczekiwać by wiedziały z kim się spotykają na rozmowę mając przed sobą otwarte CV... To spotkanie pozostawiło we mnie wielki niesmak, jeżeli macie takich TL i Menadżerów to współczuję.

18.02.2021 09:57

Przede wszystkim bardzo nam przykro za sposób przeprowadzonej z Panią rozmowy, rzeczywiście dążymy, aby każda rozmowa rekrutacyjna przez Zoom była przeprowadzana z włączoną kamerką, a znajomość CV kandydata przed rozmową to absolutne minimum. Możemy tylko zapewnić, że odpowiednie osoby zostaną poinstruowane jak profesjonalnie przeprowadzać rozmowy rekrutacyjne w przyszłości. Życzymy powodzenia i liczymy, że niesmak spowodowany tym zdarzeniem szybko minie.
    Ed

24.02.2021 21:21

@SKS Do którego działu aplikowałes?
    JJ

18.09.2020 13:25

Bardzo profesjolany proces rekrutacyjny, Pani rekruterka z zaangażowaniem opowiadała o profilu firmy i działu. Od samego początku menadżerka i zespół chętnie wprowadzały mnie w sprawy zwiazane z moim stanowiskiem, dużo rozmów zapoznawczych, byłam zaskoczona ciepłym powitaniem. Jak to w kazdej firmie, są lepsze i gorsze działy, ale ja akurat dobrze trafiłam - czynnik ludzki jest chyba w moim dziale najważniejszy. Sporo benefitów, elastyczny czas pracy, dużo możliwości na zdobywanie wiedzy i rozwój, niebawem biuro przenosi się do centrum Warszawy do nowo budowanego biurowca. Płaca powyżej tego co zaproponowałam podczas rozmów. Serio - czego chcieć wiecej?
    Gość

21.10.2020 09:30

A w jakim dziale tak dobrze?
    2021

02.01.2021 20:47

a w jakim dziale tak dobrze, bo z tego co tu pisza to w tej firmie poziom jest ponizej podlogi i metra mułu?
    Wiarygodny opiniodawca

08.11.2020 09:50

@Ciekawy Twój wpis to hit : "Była tam fajna dziewczyna ale odeszła a takich menagerek to ze świecą szukać jak zacząłem pracę to jej już nie było" - faktycznie jesteś wiarygodnym opiniodawcą.
    Aaa

09.11.2020 11:04

Dziewczyna odeszła a pamięć została, znaczy faktycznie była dobra , nie widzę tu braku logiki
    Odp

09.11.2020 14:14

Ja tu nie widzę braku logiki, ludzie odchodzą a dobra lub zła opinia o nich zostaje wiec ta managerka musiała być na tyle dobra ze ludzie o niej pamiętają

17.04.2020 17:28

ciekawy

13.10.2020 21:51

100/100 :), kuta na 4 nogi, wygryzła juz fajną managerkę, ta ją wzieła do swojego pokoju a wiekowa matrona tak jej(usunięte przez administratora) smarowała, że dziewczynę by zwolnili dobrze ze zaciążyła i odeszła sama, ech szkoda gadac
    ciekawy

02.11.2020 00:24

a może ten ktoś jeszcze tam pracuje? Ja tam byłem, widziałem i podziękowałem i nie jest to bynajmniej lanie jadu tylko info ku przestrodze dla kandydatów, to co się tam działo to jest masakra. Jeśli się nic nie zmieniło a w dziale OTC jest ta sama wredna baba to współczuje tym co tam pracują (ona teraz odpowiada też za AP więc kondolencje 2x). Była tam fajna dziewczyna ale odeszła a takich menagerek to ze świecą szukać jak zacząłem pracę to jej już nie było a podobno odpowiadała za 3 zespoły a potem za całe AP na świecie w tej firmie, wszyscy ją chwalili. Nie idzcie tam dopóki tej @ z OTC nie posuną

23.10.2020 13:04

Solenis pojawił się w serii programów dokumentalnych poruszajacych najbardziej krytyczne problemy z jakimi zmaga się nasza planeta - "EARTH with John Holden".

Takaprawda

15.01.2020 21:11

Szczerze nie polecam- wyzysk totalny, pracownicy w wielu dzialach pracuja za trzech. Nie ma wizji poprawy sytuacji, bo teoretycznie maja byc zatrudnione dodatkowe osoby, a w praktyce trwa to lata. W miedzyczasie pracownicy sa dociskani do granic swoich mozliwosci. Firma caly czas szuka oszczednosci (dlatego tez m.in. to przeniesienie procesow do Indii). Ponadto, w wielu dzialach jest obecny mobbing, ktory niestety jest w firmie bagatelizowany i nikt z menagementu nie traktuje tego na serio. Osoby, ktore sa mobberami, nadal zostaja w firmie, a kolejni pracownicy z ich dzialow odchodza. W firmie widac, ze bardzo duzo osob jest przepracowanych i zestresowanych, co niestety odbija sie na pozostalych pracownikach. Do tego place- ludzie, ktorzy odchodza, czesto dostaja pensje o 30% wieksza niz w Solenis, bedac na tych samych stanowiskach. Niestety nic tu sie nie poprawi w dalszej perspektywie- ryba psuje sie od glowy. A management nie robi nic, zeby to poprawic.

21.10.2020 09:14

Dziękujemy za czas jaki poświęciłeś na podzielenie się swoja opinią. Bardzo nam przykro słyszeć, że doświadczyłeś tak złych warunków pracy. Namawiamy naszych pracowników, aby wszelkie niepokojące kwestie zgłaszać niezwłocznie do swojego bezpośredniego przełożonego lub do działu HR. W firmie działa jasny proces eskalacji. Tylko w ten sposób jesteśmy w stanie na bieżąco rozwiązywać sprawy zanim urosną do rangi problemu. Kadra zarządzająca zdecydowanie nie jest bierna w stosunku do opinii pracowników. Wielokrotnie pytamy naszych pracowników o opinie w anonimowych ankietach, co pozwala nam usprawniać procesy, sprawiać by Solenis był coraz lepszym miejscem do pracy. Pozdrawiamy i życzymy powodzenia w dalszej karierze.
    Fanatykdyplomacji

31.05.2020 11:37

Aplikowalem kiedys do tej firmy. Po rozmowie z rekruterem, ktory arogancja probowal maskowac marne niestety kompetencje w swojej dzialce, znudzona szefowa dzialu, zamiast ktorej na stole lezal telefon i jedyna ogarnieta Team Leaderką, w sumie jedyna osoba pozytywnie zapamietana dziekuje Bogu ze tej roboty nie dostalem. Wymagania i oczekiwania z kosmosu. Szansy na rozwoj raczej zero i to niestety przy polskim "menedżmencie" norma w wielu firmach, ktorych marka powinna cos znaczyc na swiecie. Jesli szukasz czegos wiecej niz wklepywanie danych szkoda czasu

21.10.2020 09:14

Przykro nam słyszeć, że Twoje doświadczenia z procesem rekrutacyjnym do firmy Solenis nie spełniły Twoich oczekiwań. Bardzo cenimy sobie opinie pracowników jak i osób starających się u nas o pracę – tylko w ten sposób możemy zmieniać się na lepsze. Nasz proces rekrutacyjny przeszedł niemałe zmiany, tak aby kontakt z kandydatami odbywał się na wysokim, profesjonalnym poziomie. Również od niedawna przeprowadzamy dodatkowe szkolenie dla menadżerów, które pomogą naszej kadrze kierowniczej przeprowadzać rozmowy z kandydatami we właściwy sposób. Życzymy Ci powodzenia na ścieżce kariery!

06.09.2020 12:25

Czy w firmie Solenis są regularne szkolenia pracownicze?
    JJ

18.09.2020 13:27

Tak, choć część została wstrzymana przez Covida, ale zazwyczaj się alternatywa online.
    karlar

16.07.2020 17:49

Cześć, firma poszukuje Asystentów w dziale Supply Chain, może ktoś się podzielić wrażeniami/opiniami?
    Customs

11.07.2020 23:12

Znalazłam interesującą mnie ofertę w dziale trade compliance. Ktoś może podzielić się wrażeniami z pracy w tym dziale? Jak wygląda atmosfera, obłożenie pracą? Widziałam opinie, że w niektórych działach trzeba pracować jak za 2-3 osoby, tutaj również? W jakich widełkach płacowych można mniej więcej negocjować pensje?
    Zak

14.07.2020 23:27

To prawda, pracy jest bardzo dużo, nie na 1 osobę, opinie są prawdziwe
    Iga

10.04.2020 15:21

@Odpowiedz a kartę multisporta macie ?
    judi_th

16.04.2020 19:42

Mamy, a oprócz tego gratis również mobbing, fałszywe koleżanki i mnóstwo roboty że aż nie ma czasu wyjść do łazienki. O ile oczywiście będziesz mieć pecha i trafisz do takiego działu. Jak będziesz mieć szczęście to wylądujesz w miejscu gdzie z nudów siedzi się w kuchni i gada godzinami przez prywatny telefon ale tam też lepiej uważać na dziewczyny udające twoim kosztem że coś robią:)

17.02.2020 09:48

Czy można liczyć w Solenis na prywatną opiekę medyczną?

24.02.2020 11:14

tak, mozna. dostawca jest medicover.
    Nowanowa?

02.01.2020 15:24

Czesc, jak sie w tej firmie pracuje bo czytam i opinie sa rozne. Sama tez troche slyszalam z "rynku" i nie sa to najlepsze opinie. Zwlaszcza wiele uslyszalam na temat pracy dotyczaca dzialow na 5 i 4 pietrze.

10.01.2020 23:08

Ja szczerze odradzam, pracuje tam już dosyć długo i jest co raz gorzej, rozglądam się za pracą gdzie indziej, niestety wszystkie te negatywne opinie to prawda
    AntyTak

15.12.2019 19:08

Dla nowoaplikujacych, firma przenosi większość działu AP do Indii, widać że bohaterka gry o tron czytaj menagerka bez doświadczenia w tym obszarze się wyłożyła a poprzedniczka odeszła raptem 2 miesiące temu a ciągnęła ten obszar globalnie dłużej niż ja jestem w tej firmie a minie mi tu 2 lata niedługo. Klika spolegliwych istot ograniczyła się znowu do starego poletka działu AR, a miało być tak pięknie... Jestem tu pierwszy raz i będąc pracownikiem mogę stwierdzić ze może nie jest to najgorsza firma na świecie ale w Warszawie 90% innych tego typu firm zjada Solenisa na pierwsze śniadanie więc nie warto, poczekam na 2020 i też poszukam innej posady
    AP

23.12.2019 20:25

AP przeniosło się do Indii już w 2015r. Zwolnili mase osób z księgowości. Jeszcze ktoś został?
    AntyTak

29.12.2019 14:50

Teraz przenoszą 90% tego co zostało, nowa managerka podobno nie radzi a poprzednia zaciążyła i plotka głosi, że nie zamierza wracać do takiego środowiska, patrząc na to z boku wcale jej się nie dziwie, dziewczyna ogarniała proces globalnie dla wszystkich regionów i to działało a teraz jest dramat
    BIEDRONA

20.12.2019 20:30

Biedronka podnosi pensje od nowego roku. Są już na poziomie Solenisowych ☺️
    Przysluga,pomoc

19.12.2019 21:39

@WowaziLvova - wkradła sie lekka nadinterpretacja mojego wpisu. Zgadza się- Każdy ma prawo do wyrażania siebie, swoich ocen złych, dobrych ale jak to ujęłaś racjonalne argumenty, jak najmniej zabarwione emocjami . Dodam obiektywizm i szeroka perspektywa. Napisałaś " jesli taki był cel" - nie, nie taki:) Cel jest jeden jeśli ktos pisze trwale nieprawdę, widząc tylko zło i samo zło- to w mojej zupełnie subiektywnej ocenie musi to mieć podłoże chorobowe ale ja to szanuje, mało tego wierzę, że to chociaż trochę pomaga danej osobie. A wracając na ziemię pod względem estatecznym również miło sie czyta Twoją wypowiedź podobnie jak osoby o Nicku @ojtamojtam. Tylko naprawdę bądźmy w swoich ocenach rozważni. "Dwie strony medalu". Ps. Kawałeczek wariata w każdym z nas to jedna z naszych najurokliwszych cech:) Również pozdrawiam serdecznie wszystkich piszących szczerze i z kurtuazją.

19.12.2019 15:58

WowaziLvova

19.12.2019 20:16

W każdym z nas tkwi kawałeczek wariata, który czeka na sposobność,żeby się ujawnić :). Wracając jednak na ziemię, to nie odmawiajmy ludziom dzielenia się spostrzeżeniami i odczuciami, nawet jeśli miałyby zakrawać o frustrację, To bardo ładna pod względem estetycznym wypowiedź, natomiast przypisywanie psychoz tym, którzy niepochlebnie wyrażają się o aktualnej, czy byłej firmie, nie posiadając fachowej wiedzy, jak mniemam, jest całkiem nieeleganckie i nie czyni autora/ki błyskotliwym (jeśli taki był jego cel), a przynajmniej nie wzbudziło we mnie podziwu :). Pozdrawiam serdecznie obydwie strony "sporu", jeśli można w ogóle o nim tutaj mówić :) I naturalnie, czekam na racjonalne argumenty "za" i przeciw" jak najmniej zabarwione emocjami.

17.12.2019 16:39

@AntyTak nie czekaj na 2020, idź za ciosem. Grudzień ma jeszcze kilka dni a te 90% innych tego typu firm - "lepszych" oczywiście.... powinno Cię bardziej mobilizować.
    AnyTak

18.12.2019 06:34

Za dobrą radę dziękuje, mam ofertę w kieszeni, czekam na wypłatę bonusa i składam wypowiedzenie, znalezienie nowej pracy zajęło mi tydzien

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Solenis?

Kontakt - Solenis

Giełdowa 1 01-211 Warszawa

Branża główna: Przemysł chemiczny i surowce

16.09.2019 20:21

Największa rotacja w najmniejszym dziale.(usunięte przez administratora) Póki co chyba się uspokoiła bo poszło pismo na ten temat do jej przełożonej. Sprawa nadaje się tak naprawdę do sądu pracy.
    żeżuncja

17.12.2019 22:30

a wiesz że są na wszystko dowody? i że każdy widział jak co chwilę uciekały dziewczyny gdy pewna menedżerka wróciła z macierzyńskiego?
    żeżuncja

17.12.2019 22:32

ciekawe, usunięte fragmenty o tym jak menedżerka prześladowała smsami na prywatny numer pracownicę, która w końcu uciekła. ile kosztuje taka cenzura?
    Tak

23.11.2019 16:48

SOLENIS to fajne miejsce pracy, dające wiele możliwości do rozwoju. Nie jest Idelanie ale gdzie jest? Niestety na tym portalu znajdują się głównie opinie osób, ktore z zasady wszystko i wszystkich krytykują, którym podziękowano, ktorym by podziękowano gdyby same nie złożyły wypowiedzenia bądź nie poszły na l4, ewentualnie osoby ktore nie mogły wrócić do firmy a chciały. Szkoda, że tak wiele nieprawdziwych opinii można bezkarnie wypisywać w Internecie z drugiej strony jeśli ma to pomóc tym " poszkodowanym" to jest w tym coś pozytywnego. Praca to wybór pracownika a nie wyrok więc jeśli komuś coś nie pasuje, to niech zmieni miejsce pracy. Fajnie byłoby gdyby osoby pracujące wyraziły swoją obiektywną opinie na Gowork. Wtedy ocena Solenis skoczylaby o kilka gwiazdek A potencjalnym kandydatom pokazałoby to prawdziwy profil firmy.

06.12.2019 12:22

Ja tam pracuje, bo mnie firma zatrzymała, i niestety to był bład :(, ale niedługo odchodze wiec w sumie wyszło dobrze Z mojej ciasnej perspektywy musze potwierdzic wszystkie negatywne komentarze, zwłaszcza jeśli chodzi o zarządzanie w tej fimie, pozbywanie sie dobrych pracowników lub polityke awansów i podwyzek
    Ojtamojtam

09.12.2019 20:31

Coś mi się zdaje, że ktoś podpisany "TAK" blisko kadry się kręci, a z obserwacji wiem, że to popłaca. Jestem w stanie się zgodzić z dwiema kwestiami: 1. Tak, przeważa u nas malkontenctwo, które bardzo mocno wpływa na obiektywizm opinii. To prawda, do pewnego etapu, gdy ktoś nie posiada wybujałych aspiracji, to firma Solenis stanowi dobrą przechowalnię, zwłaszcza, jeśli trafiło się tam z jakiegoś "korpomagla", to można odetchnąć i przezimować. Jeśli zaś masz jakieś większe aspiracje, to lepiej rozważ zmianę - ostatecznie wciąż mamy tzw "rynek pracownika" i nie ma sensu trawić życia wdając się w kulawe relacje i wnikając w koteryjki, a tak właśnie wygląda od wewnątrz ta firma - sporo prywaty, kilka, a może tylko jedna osoba, której/których życiową pasją i jedynym bodajże sposobem na życie jest funkcjonowanie w quasi, korpoświatku, w którym potrafią się odnaleźć jak nigdzie indziej. Te osoby, bądź ta osoba urządziła sobie coś w rodzaju "gry o tron" i wygryzła "konkurencję" i podporządkowała sobie całe biuro i to by było tyle tytułem wstępu do atmosfery w firmie. 2. Te negatywne wrażenia skądś się biorą. Nie idziemy do biura, żeby użerać się, czy walczyć o swoją przestrzeń życiową, jak wspomniana osoba. Tych 8 godzin w pracy, można spędzić w szacunku do pracy i do innych i w miłej nieinwazyjnej i zupełnie nietoksycznej atmosferze. Brak transparentności, jeśli chodzi o wymagania, i zwykła, kiepska uznaniowość, czyli "dajemy temu, kogo lubimy, bądź jest posłuszny" i miękki rodzaj mobbingu, bo zawsze można się do czegoś przyczepić bądź wyśrubować wymagania. Tylko, po co? Osoba, która tam zadbała o swoją przestrzeń życiową :), otoczyła się stadkiem spolegliwych istot, namiętnie naśladujących jej poczynania. Nie dawajmy sobie łamać w taki sposób kręgosłupów. Pozdrawiam serdecznie wszystkich.

06.12.2019 15:56

Lokalizacja: Jak komu pasuje. Nie jest zle. Atmosfera: Fantastyczna. Ludzie: Świetni. Raczej młoda firma z ambicjami. Milo bede wspominać.
    Odp

06.12.2019 21:30

To dlaczego odchodzisz skoro jest tak super ;)

28.11.2019 10:37

Zgadzam się z opinią osoby o nicku "Tak". Idealnie nie jest ale pracuje się dobrze. Owszem przepływ informacji jest kiepski i pracownicy nie są traktowani na równi ale mam wrażenie, że to ogólna ułomność większości firm. Solenis zmienia się na lepsze, nie dotyczy to jeszcze wszystkich działów ale trend jest dobry. Atmosfera to mocna strona tej firmy, warunki pracy dobre, benefity bardzo dobre, liczy sie głos pracowników. Jeśli jednak pracownik potrzebuję czegoś więcej to pracownik powinien o to zawalczyć - w tej lub nowej firmie.
    Ewelina

23.10.2019 17:10

Czy w firmie Solenis wymagany jest język angielski na każdym stanowisku?
    Gość

07.11.2019 17:21

Tak :) SOLENIS jest korporacją międzynarodową, więc masz kontakt z pracownikami z wielu krajów. Wszyscy zobligowani są znać język angielski chociaż na poziomie komunikatywnym.

10.12.2018 18:47

Tak sobie myśle

08.02.2019 23:11

Trzeba odróżniać szykany od merytorycznej opinii, a tamtej opinii było bliżej do szykan
    John

25.09.2019 09:38

Tobie też by sie przydały korepetycje z gramatyki, a szczególnie z interpunkcji. Więc może przestań się czepiać.
    Neutralny

25.09.2019 09:15

Można się sporo nauczyć a Ci ambitni i wytrwali mogą doświadczyć awansu. Oczywiście wszystko zależy od działu, ale nie ma specjalnej presji, oczekiwań ponad miarę czy permanentnych nadgodzin. Firma cały czas się rozrasta/zmienia, na czym można skorzystać ale też paść ofiarą zmian w strukturze (dotyka to wyższych stanowisk). Atmosfera pracy jest dobra, oczywiście nie z każdym współpracuje się wyśmienicie, ale tak jest wszędzie. Działy pracują trochę w izolacji od siebie, nie do końca wiadomo czym zajmuje się kolega biurko obok, zwłaszcza jeśli do firmy dołączyło się niedawno. Nie ma czegoś takiego jak ścieżka kariery. Zarobki to też sprawa do dyskusji. Coraz więcej też jest polityki w zarządzaniu. Podsumowując, wszystko zależy od oczekiwań pracownika. Nie jest to złe miejsce do pracy, wiele zależy od bezpośredniego przełożonego. W ciągu trzech próbnych miesięcy, można ocenić czy chce się zostać na dłużej.
    rozczarowana

02.09.2019 15:37

do zeszlego piatku bylam zadowolona, ostatnie decyzje samej gory spowodowaly ze odchodzi najlepsza managerka taki "AS" z 3 pietra, w tej firmie, ja tez sie rozgladam, niestety nie polecam. Okazalo sie ze tu racje ma ten kto jest blizej gory a nie ten kto ma doswiaczenie, czas uciekac...
    Doświadczona

02.09.2019 20:21

Było poczytać tu wypowiedzi lub zagadać ludzi wcześniej pracujących w Solenisie. Przecież ich pełno na L...... (bez reklamy). A kto tym razem odchodzi, podasz inicjaly? ????
    rozczarowana

04.09.2019 10:28

podalam, przeczytaj moj post (druk. litery. :) P.S. Dostalam oferte wiec spadam z poczatkiem pazdziernika
    Mem

22.05.2018 08:23

Praca merytorycznie jest ciekawa. Firma jest jeszcze stosunkowo niewielka, wiec zakres obowiązków na danym stanowisku jest szeroki co pozwala na zdobycie szerszej wiedzy i kompetencji. Na tym koniec plusów tej firmy. Lokalizacja jest bardzo podła, otoczenie brzydkie i mało urozmaicone, biuro stare, przechodziło wprawdzie generalny remont ale na niewiele się to zdało. Okna zamknięte na stałe wiec dopływ powietrza został skutecznie odcięty. W związku z tym zaduch jest nie do wytrzymania. Na zimę klimatyzacja zostaje centralnie zablokowana i nie ma możliwości schłodzenia pomieszczeń jedynie można je dodatkowo ogrzać. Uciążliwe warunki do pracy. Wyposażenie biura rodem sprzed dwudziestu lat. Ekipa sprzątająca pracuje wybiórczo, nie zbiera brudnych kubków i zapomina uzupełniać mydło w toaletach. Nie odkurza wykładziny. Ogólny brak higieny. Centrum w Warszawie powstało, jak wytyczają trendy, aby scentralizować usługi i zredukować koszty firmy. Niestety, zostało utworzone bez głębszego zastanowienia się nad sensem i przyszłością jego działania. Procesy przejęte zostały na zasadzie copy - paste, co skutkuje brakiem tejże centralizacji z operacyjnego punktu widzenia. Redukcji uległy jedynie koszty, bo teraz prace wykonuje garstka ludzi, podczas gdy w przeszłości było ich kilka razy więcej do obsługi tych samych procesów. Praca nie jest podzielona sprawiedliwie, nadgodziny to niepisany obowiązek pracownika, urlop bardzo ciężko wziąć, na chorobę tez nie ma przyzwolenia, praca w weekend tez jest oczekiwana, i na domiar złego nie ma zastępowalności. Innymi słowy pracownik jest sobie żeglarzem, sterem i okrętem. Nie ma w firmie dialogu między zespołami, pracownicy nie wiedza czym zajmują się inne zespoły. Nie ma zdefiniowanego podziału obowiązków między zespołami i w zespołach. Praca dystrybuowana jest na zasadzie „na kogo wypadnie na tego bęc”. I tak na przykład w tłusty czwartek możesz na firmowym korytarzu zostać poproszony o zakup paczkow dla firmy!!! Proces rekrutacji jest bardzo chaotyczny, zaangażowane jest go niego kilka osób i jak się okazuje nie wszystkie są z Solenisa. Jest przedstawiciel agencji rekrutacyjnej Cielo, Randstad i ktoś z wewnątrz firmy. Komunikacja ewidentnie szwankuje bo pakiet dokumentów trzeba przesyłać każdemu z osobna?!?! Lista grzechów Solenisa jest na prawdę długa. Podsumowując powiem tak: Firma powinna nazywać się Solenis University i zatrudniać tylko studentów, żeby wprowadzić ich w prace w korpo i funkcjonowanie w większej organizacji. Absolutnie nie jest to firma dla ludzi doświadczonych szukających wyzwań zawodowych i dalszego rozwoju osobistego. Absolutnie nie oferuje atrakcyjnych warunków pracy, konkurencyjnych na rynku. Wbrew temu co podawane jest w ofertach pracy publikowanych na LinledIn, atmosfera nie jest przyjazna i ludzie nie są wobec siebie mili. Szczerze odradzam każdemu, który ceni swój spokój ducha, dla którego praca nie stanowi sensu istnienia i nie zastępuje mu życia.
    troloo

25.05.2019 23:14

Pracuję już prawie rok i nigdy nie miałem nadgodzin, nikt mi tego nawet zasugerował, urlop możesz wziac z dnia na dzień, chyba, że Twój back-up jest na urlopie - co jest zrozumiałe, NIKT nie pracuje w weekendy lol, pracy czasem jest sporo, ale nie tyle, żeby nie mieć czasu na przerwę - tą masz w zasadzie nieograniczoną jeśli mamsz dobrą organizację pracy. Nikt nie stoi i nie sprawdza co robisz, przełożeni, chwalą publicznie, a konflikty rozwiązują bez zbędnego szumu, zawsze Ci pomogą jak tego potrzebujesz. Kasa mogłaby być lepsza, ale to chyba bolączka każdej pracy. Nie ma zwolnień, nie zabierasz pracy do domu, 8-16 robisz swoje i wolne. Nie wiem jak było kiedyś teraz jest bardzo fajnie, po pracy w różnych korpo, tutaj masz czas sie zapoznać z ludzmi, zarówno w pracy jak i po niej
    Krysia

31.05.2019 17:37

Umowa na początek na trzy miesiące na okres próbny, potem już na dłużej na określony. Warunki pracy bardzo dobre, ja jestem zadowolona. Pozdrawiam
    MF

23.05.2019 11:50

Dobra firma dla ludzi malo ambitnych lub dopiero zaczynajacych przygode na rynku pracy. Plusy: * stabilne zatrudnienie - po okresie probnym umowa na czas nieokreslony; nie ma zwolnien * Medicover i Multisport (raczej standard na rynku warszawskim) * nie ma problemow z urlopami; do tego dofinansowanie tzw. "wczasy pod grusza" * malo stresujaca praca, brak targetow * duza wyrozumialosc dla osob z dziecmi * darmowe owoce raz na dwa tygodnie Minusy: * nie ma podwyzek (po pol roku obiecywania 1-3% podwyzki) * brak mozliwosci rozwoju; praca monotonna; jesli pojawiaja sie jakies projekty sa automatycznie przydzielane osobom, ktore juz sie sprawdzily wczesniej * pozornie przyjazna atmosfera; przelozeni otwarcie faworyzuja niektorych pracownikow i nie reaguja na konflikty * brak jasno wyznaczonych zasad dotyczacych pracy z domu - niektore osoby nie pojawiaja sie w biurze tygodniami, inne nie maja w ogole takiej mozliwosci * brak szkolen i dobrego przeplywu informacji Warunki pracy roznia sie znaczaco w zaleznosci od dzialu.
    Nowy

17.03.2019 22:41

Cześć Szukam opinii na temat pracy w tej firmie. Interesuje mnie atmosfera, możliwość rozwoju, czy także to co najważniejsze czyli zarobki. Mam nadzieję że otrzymam rzetelną odpowiedź
    wiem

06.02.2019 15:04

super firma ! Lubię atmosferę w Solenis za: To najsilniejsza strona tej firmy - Ludzie + Atmosfera
    Hmm

06.02.2019 14:06

Wyglada na to, że firma intensywnie szuka nowych pracowników. Kilka agencji pracy do mnie dzwoniło i każda proponuje Solenis. Widzę po opiniach że nieciekawie u Was...
    Magda

17.01.2019 22:18

Czy tam jeszcze pracują Polacy? Czy tylko same Ukrainki, Rosjanki, Białorusini?
    Magda

21.01.2019 18:17

Tak, wiem, że ogłoszenia wiszą, stąd moje pytanie!
    nn

04.12.2018 22:15

Dno, rekrutacja i zero feedbacku . Czemu? brak profesjonalizmu. Managerka spóźniła się 15 minut, nie szanując kompletnie mojego czasu. Już miałam wstać i wyjść, ale przyszła. Szczerze , szkoda mojego czasu spędzonego na dojeździe do tej dziury => Szturmowa... Widać , że w tej firmie jak i wielu innych pseudokorporacjach nie liczy się co umiesz tylko za jakie groszę będziesz pracował. Good luck! ha ha

27.11.2018 14:19

Bardzo fajna atmosfera i super ludzie pracujący wewnątrz firmy.

28.11.2018 17:16

To dlaczego już Cię tam nie ma? Forsa w życiu to nie wszystko.
    Alexis

29.10.2018 23:40

Zaaplikowalam na stanowisko GL accountant i niestety zawiodlam sie procesem rekrutacji, ktory przebiegl wielce nieprofesjonalnie dzieki nierzetelnej pracy Pana rekrutera. Uwazam ze zmarnowalam okolo 3 godzin swojego czasu na proces rekrutacji ktory przebiegl w sposob chaotyczny. Moje oczekiwania finansowe raptem na !drugim! etapie rekrutacji okazaly sie byc przekraczajace budzet firmy (po zorientowaniu sie ile ludzie zarabiaja..smiech na sali). Poza tym drugi etap rekrutacji mial sie odbyc z kontrolerem finansowym plus osoba z USA na skype - pragne zwrocic uwage ze nie aplikowalam na asystenta kontrolera..i wiem jak rekrutacje na podobne stanowisko wygladaja w innych SSC.Jesli macie niskie wymagania finansowe i nie przeszkadza wam dojadz na Szturmowa to smialo mozecie aplikowac. Zakladam ze nie bedzie Was dotyczyl „drugi etap” rekrutacji :) Moje sugestie dla Solenis: Dla rekruterow -max oczekiwania finansowe powinny byc dostepne jeszcze przed oficjalnym procesem rekrutacji co wykazywaloby szacunek do kandydatow i ich czasu. Uwazam ze na ostatecznym etapie sie nie negocjuje wynagrodzenia poniewaz to jest poprostu nieuczciwe poniewaz ta sama kwote podawalam aplikujac/podczas rozmowy telefonicznej/na spotkaniu rekrutacyjnym w biurze(prawdopodobnie firma liczy na to ze po zainwestowaniu czasu kandydat sie nie bedzie chcial wycofac).
    hmm

13.11.2018 16:41

Pani Alexis, z innej perspektywy na to patrząc - Pracodawca chciał dać Pani szanse i sprawdzić Pani doświadczenie osobiście na spotkaniu. Nie zawsze dla kandydatów liczą się najbardziej pieniądze. Być może po rozmowie firma byłaby Pani kandydaturą zainteresowana, ale za minimalnie mniejsze wynagrodzenie niż pierwotnie oczekiwane. To się często zdarza i jest lepszym podejściem, niż odrzucanie od razu droższych kandydatów, nie biorąc pod uwagę innych czynników. To, że jednej osoby z biznesu nie było na spotkaniu, to nie powód do nerwów - zdarza się - dlaczego od razu pisać, ze została Pani potraktowana nieprofesjonalnie..... ? - chyba za duże słowa.
    Ex-ksiegowa

21.11.2018 19:29

PR rozkwita w Solenisie? Tyle osób chce stamtąd uciec, że HR musi zacząć działać!

05.06.2018 19:51

Podpowiedzcie czy to dobra fucha. Doświadczenia nie wymagają wiele. Inventory control coordinator https://pl.indeed.com/m/viewjob?jk=4a6655a1dd09af52&from=ifa&tk=1cf859lq55mhm801&dupclk=0
    Filip

22.05.2018 08:27

Konkurencja zaczęła inspirować do pisania tych bzdur? Solenis to dobry pracodawca!!
    Gogo

22.05.2018 09:55

Popracuj tam dłużej niż 9 miesięcy zanim się wypowiesz, dobrze, Filipie? Albo znajdź sobie inną pracę, abyś miał jakieś porównanie!!
    Mem

22.05.2018 17:38

Drogi Filipie. Ten portal jest to dzielenia się swoimi spostrzezeniami i komentarzami. Zarówno pozytywnymi jak i negatywnymi. Możesz tutaj zamieścić swoją laurkę dla firmy jeżeli praca w niej daje Ci satysfakcję. Nie odnosisz się merytorycznie do żadnego argumentu a wiec nie krytykuj bezmyślnie opini innych. Dziękuje.
    anonymous

11.01.2018 23:41

Może jest i miło, jednak na dłużej brak perspektyw. Zostaną ci, co albo zajmują wyższe stanowisko i co za tym idzie, kasę, albo brak im pomysłu na siebie. Ileż można klepać w kółko to samo? Niezależnie od tego jaką uczelnię człowiek skończył, wszyscy lądują w jednym worku. I to jest rozwój poziomy? Ciekawe. Kto rozsądny odejdzie, dlatego nie dziwi mnie opinia przedmówcy. Life goes on. Te socjalne benefity, którymi się tak zachwycacie są i w innych miejscach. To jest już raczej standard w średnich i większych firmach. Absolwent lub student będzie zachwycony, ktoś z większym doświadczeniem - znudzi się raczej szybko. Jak pracujesz tam, to sam / -a możesz ocenić :) No i przede wszystkim poziom zadowolenia zależy też od otoczenia: grupy i team leadera. Byłam, widziałam. I cieszę się, że już sobie stamtąd poszłam.

Zostaw merytoryczną opinię o Solenis