Matex Transport

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o Matex Transport Sp. z o.o.

Opinie o Matex Transport Kraków

Nie przegap nowości o Matex Transport Sp. z o.o.!

Lucky

12.02.2024 21:19

Nie ma co się przyczepiać. Wszystko jest ok.
    biurowy

02.02.2024 11:25

biuro - śmietanka - wysoka półka - klimat fajny nikt się nie czepia kasa dobra
    Matex Transport Sp. z o.o.

12.02.2024 07:53

Nasz stawki są dużo powyżej średniej - co do konkretnych kwot wszystko zależy od stanowiska, rodzaju umowy, doświadczenia, wspólnych oczekiwań. I tak, jak chyba w każdej firmie - pracownik przechodzi okres próbny podczas którego jest szkolony, a po okresie próbnym również ma wsparcie całego zespołu. Nikt nie jest pozostawiony sam sobie :)
    pracownik dzis

05.02.2024 12:14

wszystko na mega poziomie - polecam
    Śr

03.01.2023 23:42

Hej. może ktoś powie jak wygląda duża praca w tej firmie? Pozdrawiam
    Atomik

29.01.2024 14:12

Jarek za dużo znów popiłeś ze tak wypalasz.Idź im to powiedz nie na forum i nie na parkingach.Po co się tak męczysz pracując.Mówiłem przejdź do Raben Polska nadal mogę ci robotę załatwić.Tylko nie możesz tak obcierać zestawów co chwile.Dobrze z Panem (usunięte przez administratora)się przecież dogadujesz..W końcu z jednego miasta pochodzicie.Miłej pauzy wam życzę i więcej leżenia.Ahoj

02.02.2024 11:24

Zależy o które stanowisko Pani/Pan pyta - prosimy o doprecyzowanie, jesteśmy otwarci na dialog :)
    mateksiak

02.02.2024 11:22

wszędzie ludzie są różni - tu jest ok kasa się zgadza

02.02.2024 11:19

pracuje juz 4 lata i z wszytskim sie idzie dogadac wiec jestes chetny do pracy a nie obijania sie to napewno bedzie ci tu dobrze
    kiero od lat

02.02.2024 11:03

jest robota są pieniądze czego więcej - jak ci źle idz dalej
    kiero

02.02.2024 11:17

wszystko na czas
    zadowolony

02.02.2024 11:16

Bardzo dobra praca! Trafiłem tu z polecenia, wszystko w porządku
    @Patryk

02.02.2024 11:13

Miałem okazję być pracownikiem. Kontakt z flotą idealny, nie rozumiem niezadowolenia piszących. Sam z przyczyn prywatnych musiałem zrezygnować - a szkoda ! Polecam

02.02.2024 11:10

kasa się zawsze zgadza i zawsze na czas - zarobki wyższe niż w innych spedycjach - nikt nikogo się nie czepia - polecam
    @sztabkryzysowy

01.02.2024 11:57

Cześć Nic wam nie da inspekcja pracy ponieważ w umowie zapisana jest dokładna kwota zarobku ( jeśli chodzi o tzw dniówki jest to kwota ustalona „na gębę) ”. A umowa to umowa. Jedynie sąd pracy będzie skutecznym rozwiązaniem ale potrzeba mieć zdjęcia cmr, pełną dokumentacje przebiegu trasy itp itd wtedy wygrana w sądzie jest pewna. O co możecie się (usunięte przez administratora)zgodnie z prawem ale nie do końca. I im więcej osób tym lepiej wtedy (usunięte przez administratora) i inni oduczą się(usunięte przez administratora)

29.01.2024 23:04

Kierowca 44

30.01.2024 15:39

Widać że pracownicy zaciekle usprawiedliwiają i umniejszają problem, który dotyczy wielu pracowników. Nie jeden pracuje bo ma rodzine, kredyty inne problemy dlatego pozwalają sobie na pewne traktowanie, ale czy warto ?
    Slawek

30.01.2024 19:29

Janusz wez już idź Ty spać bo w kolko to samo opowiadasz i już nikomu się nie chce Ciebie słuchać.
    @kamikaze

30.01.2024 18:52

Tak zgadzam się wymyślone na patencie. (usunięte przez administratora) Masakra jakaś dobrze że nie jest to praca przymusowa ale innych warto ostrzec by się zabezpieczyli odpowiednio jak już tam się zatrudnią. (usunięte przez administratora)
    Buldożer

30.01.2024 16:21

Nie polecam. Nie szanują a wymagają. Stawka jest taka jak przepisy wymagają ale okrojona. (usunięte przez administratora)by tak postępować z pracownikami (usunięte przez administratora)
    Kierowca 446

30.01.2024 15:48

Portal ma za zadanie informować innych w pozytywny lub negatywny sposób działania firmy. A tutaj jak widać licytacja opinii zakładam, że pracowników biurowych. Kierowcy raczej maja negatywne zdanie i poparte dowodami oraz faktami. Najlepiej wmówić kierowcy, że to jego wina zamiast wziąć odpowiedzialność za celowo wyśrubowane wymagania i czas zejść na ziemie a nie chodzić z głową w chmurach. Człowiek to nie maszyna a tak się tam traktuje pracownika. Proponuje by firma pochwaliła się tym co robi dla kierowców ?

02.02.2024 11:27

To prawda, że człowiek to nie maszyna, ma prawo do popełniania błędów. Nie wiemy niestety do jakiej sytuacji Pan się odnosi - najlepiej porozmawiać z Pana byłym przełożonym, a nie pisać ogólnikowe stwierdzenia na forum publicznym. Staramy się podchodzić do każdego pracownika indywidualnie. Oprócz konkursów dla kierowców, wszyscy nasi pracownicy dostają paczki świąteczne, staramy się by atmosfera w naszej firmie była rodzinna, a ewentualnie niejasności wolimy wyjaśniać w cztery oczy.

29.01.2024 23:21

Ojej

30.01.2024 14:32

Widać "wysoki" poziom byłego pracownika, jeśli nazywa kogoś amebami - bardzo łatwo jest uwierzyć w twoje bezpodstawne oskrażenia, ale wylewać hejt w internecie to potrafisz, brawo, brawo
    @ojej

30.01.2024 15:35

No niestety przykra sprawa, że takie otoczenie dlatego szanujący się ludzie odchodzą. To nie hejt, a przestroga dla innych by się zabezpieczyli odpowiednio nim podejmą prace. Brawo za umniejszanie problemu natomiast prawda sama się obroni. Jam to mówią uderz w stół a nożyce się odezwą.
    Kierowca

09.06.2020 12:57

Uwaga Kierowcy . Matex transport . Firma u której pracowało mnóstwo wspaniałych kierowców. Każdy z tych ludzi ktorzy pracowali od 3 do 10 lat w tej firmie zostalo zwolnionych lub zmuszony do zwolnienia i założenia działalności gospodarczej.(usunięte przez administratora)kierowcy na dostarczenie towaru w określonym przez ich widzimisię czasie Czas pracy i jazdy do stosunku jedzenia toalety czy zwykłych czynności fizjologicznych jest dla tej firmy niczym .. w firmie Matex transport jest narzucane przez właścicieli w obec kierowców, Spalanie 10.5 litra na sto km. Jesli kierowca przywiezie więcej np. 12 l. Zostaje obciążony kwota przepału. Kiedy zadzwonilem rok temu do firmy auto-zieba w Katowicach przedstawiłem moje pytanie . Czy firma renault montując plandeki na aucie renault master jest w stanie określić ile auto srednio spala ? Odpowiedz byla ze nie można tego zrobic jest kilka przyczyn. 1 ciezar towaru 2 rodzaj opon 3 kierowca uzywa webasto do ogrzewania się podczas zimy. A w lecie klimatyzacji bo jest poprostu cieplo. 4 opór powietrza 5 wysokosc samochodu itp. Posiadam od kilku osób rozmowy nagrane jak pytaja się o to dlaczego zostaly odebrane im pieniadze z wyplaty za spalanie. Jak zawsze odpowiedz jest jedna. Spalanie rzecz święta.(usunięte przez administratora) Bonów na swieta brak. Nawet 2o zl nie dostaniesz na swieta. Kiedy kierowca przyjezdza do biura na rozliczenie. Pierwsze zdanie pada , proszę wylaczyc lub schować telefon.(usunięte przez administratora)Czas pracy kierowcy. Wiadomość na webayu lub tom tom. Kierowca jan.n proszę jechac na zaladunek 2 palety 1280kg. Do Hiszpanii na jutro na 12 g. Czas dostawy 32 g. Masz do przejechania 1800km oczywiście francja land. ! Kierowca pisze nie biorę tej trasy . I właśnie rusza maszyna ktora zaczyna się od najniższego stopnia . Dyspozytora pytania czemu jaki jest powód. Jesli kierowca sie nie ugnie to dzwoni na dzień mojego odejścia byl pan (usunięte przez administratora)i mówi jaki jest powód ze nie jedziesz. A czlowiek mowi ze to za duża waga i czas zly. Odpowiedz jeździmy z taką waga i jak ci się nie podoba mozesz się zwolnić. Mógłbym napisać scenariusz do filmu dokumentalnego o firmie matex . Teraz jak nastał cv19 jest to święty czas dla firmy matex . Zostają zwolnieni ludzie i albo idzie czlowiek na dzialalnosc albo zostaje zwolniony . Pracowalem tutaj wiele lat.(usunięte przez administratora)
    Kiero

30.01.2024 14:41

Od lat piszecie te głupoty i jak widać inspekcji nie było. To chyba mówi za siebie, że wylewasz bezpodstawny hejt? Boli cię, że się z tobą pożegnali? Trochę klasy kolego. Robisz wstyd nam, kierowcom
    Krzykacze

30.01.2024 14:43

od lat piszecie to samo, okresowo. cisza i nagle zjazd. to chyba znak, że nic z tego nie jest prawda, minie kolejne 10 lat i dalej bedziecie swoje pisać, życie życiem. Jak to mawiają, kto krzyczy najgłośniej ten...
    Grazia

26.01.2024 12:17

Skoro pracownicy pracują w firmie po tyle lat co piszecie. To chciałabym również spróbować takiej współpracy. Stanowisko które mnie interesuje to spedycja, ale ostatnie ogłoszenie jakie znalazłam ma 6 lat. Jest w nim mowa o atrakcyjnych zarobkach i właśnie to chciałabym wiedzieć. Podacie jakieś widełki przynajmniej? Praca jest dalej wyłącznie od poniedziałku do piatku?
    Maja

26.01.2024 12:49

Aktualne oferty są na stronie pracodawcy https://matex-transport.com/pl/kariera/ może warto skontaktować się na podanego tam maila
    Asia

31.01.2023 13:57

Fajna i otwarta na ludzi firma a taka niska średnia oceny? Konkurencja coraz gorszych praktyk się łapie.... Połowa ludzi z firmy pracuje tu po 5/8/10 a nawet 15 lat, gdyby było tutaj tak źle to nikt tyle stażu by nie miał.
    Driver

30.06.2023 16:09

Ale kierowców co raz mniej pracuje Panno Joanno.Większość ma problemy ze zdrowiem pracując w tej firmie!!!Spedycja leży w tej firmie.!!!
    Sylwek

26.01.2024 10:01

Janusz odezwij się do mnie bo będziesz mi potrzebny tez mam dużo zebranych dowodówZalozykem im sprawę w poniedziałek i mam dobrego adwokata z Poznania .(usunięte przez administratora)
    Mała

03.09.2023 17:16

Rozważam dołączenie do nich jako przedstawiciel handlowy, mam już kilka lat doświadczenia w takiej pracy, więc myślę, że nie będzie problemu? Tylko wcześniej bez angielskiego pracowałam, a tutaj wymagają i to zaawansowanego, w ogłoszeniu jest taka informacja, że to konieczność. Muszę mieć certyfikat?

27.10.2023 08:44

Tak, angielski to mus. Najważniejsza jest jego znajomość, sprawdzane jest to zresztą na rozmowie kwalifikacyjnej.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Matex Transport?

Kontakt - Matex Transport Sp. z o.o.

Jana Kilińskiego 2 30-308 Kraków

REGON:520880671

Branża główna: Usługi wspierające

FacebookIconLinkedinIcon
    Krzysztof

25.08.2023 08:21

Aplikowałem w ostatnim czasie do @Pracodawca. Niestety odpadłem po drugim spotkaniu przez zbyt duży stres, lecz każdemu polecam spróbować swoich sił. Od początku do końca bardzo miły i merytoryczny proces rekrutacyjny. Szybka informacja zwrotna co do wyniku rekrutacji - może jeszcze kiedyś drugi raz spróbuje swoich sił. Pozdrowienia dla Pani Moniki i Pani Pauliny :)
    Spedycja

17.08.2023 13:57

Widzę, że wielu kierowców się wypowiedziało, a ja ze strony spedycji: co do rekrutacji, była w porządku, sprawdzali język obcy. Z Z punktu nowego pracownika: reszta ludzi znała się już dłużej i nie wpuszczali do swojego towarzystwa tych nowych. Częste spotkania z szefostwem, niby żeby sprawdzić jak idzie, zmotywować... A tak naprawdę nagonka czemu więcej nie robisz i gdzie jest więcej firm, które będą korzystać z naszych usług. TL też ciśnie, przez 8h trzeba było dzwonić po firmach i mówić jak bardzo potrzebują usług matexu... czyli "tworzenie własnej bazy klientów" w praktyce. Te rozmowy były o (usunięte przez administratora) rozbić, bo i tak liczyło się kto załaduje ile aut. Wyścig szczurów. Kto już miał doświadczenie, bez problemu "ładował auta", a dla świeżaków był to duży problem. Załatwianie klientów dla osób z innym językiem (nic z tego nie masz), jak jest jakiś problem na miejscu za-/rozładunku w kraju, którego językiem mówisz, to ogarnij to, chociaż to nie twoje zamówienie... TL zadufana w sobie, zarozumiała, nie było z nią o czym rozmawiać. Nie polecam :) nie dało się wytrzymać.
    Paweł

25.04.2023 07:25

Jeżdże na tirze od kilku miesięcy i jestem zadowolony, DAFF wygodny i dobre pieniadze, wszystko na czas
    Marcin

17.02.2023 22:36

Czy są w firmie organizowanie wyjścia lub wyjazdy integracyjne?
    Piotr

21.04.2023 07:27

Nie jest to prawda, większość pracowników pracuje tutaj od 1 roku do nawet 15 lat. Dają szansę nawet tym, którym początkowo sprzedaż nie idzie, ale też są jakieś granice...
    Piotr

21.04.2023 07:30

W zakładce kariera na stronie znajdziesz aktualne rekrutacje i warunki

20.02.2023 13:47

Stasiek

23.02.2023 20:42

Nie firm niezastąpionych.Dzisiaj są takie czasy ze praca sama szuka i prosi kierowce żeby przyszedł pracować a tym bardziej jak doświadczony i dobry w swoim fachu.Tyle w temacie.Na jakimś Matexie świat się nie kończy.A busy to (usunięte przez administratora)
    Patryk

18.11.2021 14:41

Brałem niedawno udział w procesie rekrutacyjnym. Profesjonalne podejście, rozmowa kwalifikacyjna w miłej atmosferze i co najważniejsze szybka informacja zwrotna co nie jest standardem w większości polskich firm. Mimo że nie dostałem pracy, doświadczenie rekrutacyjne na plus.
    Gosia

09.11.2022 15:13

Potwierdzam, proces rekrutacji bardzo pozytywny.
    Zbigniew Nawrot

23.02.2023 19:41

Witam serdecznie!Chciałbym się zapytać na jakiej umówie są zatrudnieni kierowcy z kat.C+E bo słyszałem ze każą długo pauzę robić na Unii w kabinie i zjazd do domu jest jakimiś busami przez pół Europy i zostawianie aut w krzakach.Chciałem tu spróbować popracować ale po wpisach i opiniach kierowców to widać ze lepiej sobie dać spokój.Więc spróbuje w Robi z Kwidzynia
    kiero

17.02.2023 19:50

jeżdżę już dłuższy czas w matex ale w porównaniu z innymi firmami na prawdę jest dobrze, pracowałem w kilku i mam z czym porównywać
    Alicja

21.02.2023 12:02

Każdemu pracownikowi przysługuje urlop płatny w wymiarze określonym w umowie. Pracownicy normalnie jeżdżą na wakacje i odpoczywają, jak w przypadku każdego zatrudnienia na umowę o pracę.
    Jarecki

23.02.2023 19:35

Na górze to może im wypłacają ale kierowców mają za nic.Także współczuje chłopakom.Główna flotą kierowców to obywatele z Ukrainy.Polaków jest w tej firmie garstka.Także wymyślają sobie sami przepisy odnośnie za co zapłacić a za co nie.Ale ktoś może wreszcie ukryci ten proceder
    Artur

15.02.2023 08:27

Dobrze się jeździ, pieniądze też okej na tle innych firm
    Janusz

10.02.2023 11:18

jezdze z matex juz dluzszy czas i warunki mi odpowiadaja, jestem zadowolony
    Krzysiek

03.02.2023 07:45

jak dla mnie jest okej, wypłata na czas i pomoc w razie potrzeby, samochody też całkiem dobre
    DARO XD

25.01.2023 22:02

Dziękuję Wszystkim Driverom za opinie.... chciałem się zatrudnić w Tej firmie ...mam 7letni staż ...ale poszukam lepiej firmy uczciwszej ...
    Andrzej

27.01.2023 07:50

jakbyś się dobrze wczytał to byś wiedział, że nie powinieneś brać pod uwagę opinii, które nie zachowują minimalnego poziomu kultury i mają na celu tylko oczernić dobre imie tej firmy, lepiej przyjdź i się przekonaj
    Kasia

27.01.2023 07:44

Brałam udział w rekrutacji na stanowisko biurowe, nie udało się dostać do zespołu, ale cały proces oceniam pozytywnie. Poszczególne etapy przebiegały sprawnie i po każdym z nich był feedback.
    Andrzej

25.01.2023 09:46

jak sie dobrze wykonuje obowiazki to jest to bardzo doceniane, kazda inicjatywa wystarcza checi, a dobrze sie zarobi
    Dp

25.01.2023 20:34

Zgadza sie
    Władek

18.01.2023 08:05

nie mam zastrzeżeń, jeżdżę od pół roku i jestem zadowolony
    Kamil

29.12.2022 16:00

terminowe wypłaty, ludzie też w porządku
    Kamil

10.01.2023 19:19

jestem kierowcą i da się utrzymywać kontakt zarówno z innymi kierowcami jak i biurem przy zjazdach stawka zależy czym jeździsz, ale porównując z innymi miejscami jest okej
    Miś

10.01.2023 19:52

Darek

29.12.2022 08:13

polecam prace tutaj, w przypadku pojawiajacych sie pytan zawsze jest osoba, ktore wyjasni dana sprawe. pensja na czas.
    Kierowca Bohdan

28.12.2022 08:51

jeżdże z Matex już 3 rok i jestem zadowolony, lepsze warunki niż w innych miejscach
    Michał

23.12.2022 07:23

Super ekipa, każdy otwarty i pozytywnie nastawiony
    Ola

21.12.2022 09:14

Pracowałam w Matexie kilka lat temu i byłam zadowolona, nie rozumiem negatywnych opinii. Spotkałam się tutaj z dużą sympatią i wsparciem, zawsze będę miło wspominać. Pozdrawiam cały zespół!
    M

14.12.2022 08:28

Fajna ekipa, wszyscy pomocni. Dobre warunki pracy i wypłata zawsze na czas. Polecam

Zostaw merytoryczną opinię o Matex Transport Sp. z o.o.