Machela

• Romanowo
  • Topolice
  • Jaszkowa Dolna
  • Nowy Świat
Kłodzko - PPC Machela Sp. z o.o.
Żelazno - Kajzerka Alicja i Zdzisław Jasińscy sp.j.

3. Opinie o pracodawcach Żelazno
  5. Opinie o Machela Sp. z o.o.

Opinie o Machela Żelazno

Nie przegap nowości o Machela Sp. z o.o.!

Ktoś

21.11.2020 23:06

Firma nie ma pracowników , ludzie muszą pracować za 2 osoby żeby nie wyrabiać nadgodzin ( zakaz od firmy ) , a otwiera nowe punkty . Malo tego zatrudnia tam swoich pupilków... zalosne
    kik1

20.05.2021 16:45

zgadzam się ,ludzie muszą pracować za 3 osoby .zgadzam się z powyższym .Wszystko zgodne z prawdą
    kik1

20.05.2021 16:49

Firma nie ma pracowników , ludzie muszą pracować za 2 osoby żeby nie wyrabiać nadgodzin ( zakaz od firmy ) , a otwiera nowe punkty . Malo tego czytaj więcej zatrudnia pupilków.Prawda!!!!!!
    Ryś

21.03.2021 12:43

w dn 17-03-21 zakupiłem dwie butelki Żur Lecha z terminem użycia do 30-04-2021.Piszecie że na naturalnych składnikach.Ale ktoś coś w firmie przeoczył ,po otworzeniu butelki powiało (usunięte przez administratora) i octem to coś nie nadawało się do użycia. Mam jeszcze jedną butelkę nie naruszoną ,mogę dostarczyć do degustacji szefom firmy lub w punkcie sprzedaży w Bystrzycy kł .Co do pieczywa i ciast,ciasteczek nie mam zastrzeżeń.Do wiadomości innych przed Wielkanocą zastanówcie się przed zakupem Żuru Lecha od firmy Machela.Pozdrawiam i być może dostanę odpowiedz od szefa firmy co jest nie tak ,dzięki.
    Krystyna

26.03.2021 21:39

Witamy, dziękujemy za kontakt i informację. Prosimy o złożenie reklamacji w naszym sklepie firmowym w Bystrzycy Kłodzkiej. Nasz Dział Kontroli zbada zgłoszoną sprawę i sprawdzi jakość produktu, gdyż jest to pierwsza tego typu reklamacja. Dokładnie zbadamy zgłoszony przez Pana problem, aby w przyszłości nie było podobnych sytuacji. Jeszcze raz dziękujemy za zgłoszenie i przepraszamy za zaistniałą sytuację.
    Dominika

03.04.2021 23:52

A ma Pan przepis z zawieszki?
    Justyna

15.01.2021 21:06

A można sie tam przyjąć na nie pełny etat? Chciałabym trochę dorobić w godzinach popołudniowych.
    Asik

09.02.2021 20:43

Można
    Misiek

21.01.2021 18:11

@justyna a to narazie nie przyjmują na pełne etaty?
    Asik

09.02.2021 20:43

Przyjmują cały czas.
    Grześ B.

07.01.2021 15:19

Jest ok. Przynajmniej jeździ sie nowymi samochodami a nie jakimiś trupami. Wcześniej w kurierce miałem starego sprintera z przebiegiem ponad pół miliona he
    Julia

05.01.2021 13:41

Super szef. Zawsze znajdzie czas na rozmowe i wysluchanie pracownika. Ja polecam.

01.12.2020 09:44

Jaka jest kultura pracy w Machela Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Piekarsko-Cukiernicze? Obowiązuje typowy dress code?
    Ola

10.12.2020 19:51

Tak jak pewnie w każdej piekarni cukierni - obowiązuje odpowiedni strój do pracy, który oczywiście zapewnia pracodawca.

22.08.2020 10:04

Czy Machela Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Piekarsko-Cukiernicze ma ściśle ustalone godziny pracy?
    Olo

23.10.2020 14:40

Tak
    Anita

26.06.2020 06:37

Kupiłam ostatnio drożdrzówkę z truskawkam tak reklamowaną podobnego gniota nigdy nie jadłam i więcej nic tam nie kupię
    Janina

29.06.2020 20:11

Dziwnę rzeczy piszesz. Akurat na tą drożdzówkę czekam cały rok i w tym roku też jest idealna. Może owoce puściły sok?
    Aneta

04.10.2019 19:18

Pracowałam na sklepie w Macheli kilka lat i była to najlepsza praca w moim życiu. Gdyby nie likwidacja sklepu,to za pewne dalej bym tam pracowała. Wypłaty zawsze były na czas,były premie i praca też nie szczególnie ciężka,a atmosfera super! Gdybym mogła,to z miłą chęcią wróciła bym do firmy. A jeśli ktoś jest leniem i nie chce mu się pracować,to żadna praca nie będzie mu się podobała.
    Była_pracownica

07.05.2020 20:50

Wypłaty na czas? Na palcach jednej ręki mogę policzyć ile razy w ciągu 3 lat dostałam wypłatę na czas. Telefony do kadrowej stały się normą, ciągle wymówki. Opóźnienia
    C

05.02.2020 09:31

Wszystko jest beznadziejne ostatnio.kupuje u Was pieczywo głównie chleb baltonowski niewybieczony blady biały. Chleb ma mieć chrupiącą skurke .jak mi sie zdazy kupic spalony to jezt chleb jak u mojej babci.prps,e o wypievzone bułki i chleb raczej wszystko.nastawcie się na jakość A nie ilość
    Renata

27.02.2020 11:06

A to jest portal na, którym opisujemy jakoś produktów??? Kto pozwala na takie zaśmiecanie? Ja tu szukam informacji na temat pracy w firmie a nie o smaku chleba. Ludzie litości...
    Beata

22.02.2020 18:46

Kupiłam chleb razowy na zakwasie raz, był super za 3 dni znowu kupiłam pamiętając ten raz pierwszy, masakra był na drożdżach, sypał się, .....teraz mam wątpliwość czy trafię na ten dobry ? ....
    Renata

27.02.2020 11:05

Szecherezada

31.08.2019 07:56

Tak praca fajna. Jak każda inna na początku. A początki sa piękne.zawsze. Tylko za wszystko ucinaja hajs. Jeżeli masz dzieci w różnym wieku, możesz przyjeżdżać z nimi do pracy. Dlatego potem maliny splesniale....Nikt tego nie sprawdza i kontroluje. Nie polecam ludzia którzy chcą się rozwijać. Pozdrawiam pracownik J.
    Ktosia

07.12.2019 12:21

A możesz podać przykłady za co np.ucinają kasę?
    Ktosia

06.12.2019 12:25

Skoro to jest taka extra .szefostwo super, wypłaty teź , warunki pracy wymarzone to dlaczego jest tak ogromna rotacja pracowników. ?moźe mi to ktoś wytłumaczyć? ☺
    Kamil

14.03.2019 17:56

Mam zamiar złożyć cv i mam pytanie jaka atmosfera i czy potrzebuje firma kogoś?
    Marysia

08.05.2019 17:49

Witam , praca fajna tylko dla twardych a nie pip .. pracuje tam i jedtem zadowolona . Idzie sie dogadac jak pracowac i na jakim stanowisku . A szefodtwo na poczatku moze sie tak wydawac ze zle traktuja pracownika ,ale naprawdd jest innaczej ,polecam ...
    Kara25

23.07.2019 07:59

Hej pracuje tam zawsze kogos przyjmą
    Jdrhdhdhsjd

23.05.2019 18:26

Generalnie w porządku. Kierowniczka zbytnio się nie czepia. Przynajmniej pilnują porządku bo we wcześniejszej piekarni na sklepie miałyśmy straszny (usunięte przez administratora) aż szkoda było tam coś klientom oferować. Ja sobie chwalę.

13.05.2019 11:52

Praca ok. Jak ktoś chce pracować, to może się spełnić, a złej baletnicy to i rąbek u spódnicy będzie przeszkadzał. Jak ktoś szuka pracy, żeby nic nie robić to nie wiem, czy taką znajdzie. U Macheli dobrze się pracuje. Zawsze można się dogadać ze wszystkimi-nie ma z tym problemu. Dla mnie to praca idealna- super atmosfera i warunki!

13.05.2019 11:47

Fajna praca. Dużo można się nauczyć i zawsze można się dogadać.

13.05.2019 11:05

sgasadg

10.05.2019 15:03

Praca jak praca, ale nie ma wiekszych problemów. Pracowałem tam bo miałem blisko do domu i nie musiałem dużo wydawać na paliwo. Z szefostwem zawsze można było sie tam dogadać.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Machela?

Kontakt - Machela Sp. z o.o.

Żelazno 44a 57-361 Żelazno

Branża główna: Piekarnictwo i cukiernictwo
    nie wazne

03.03.2019 17:41

Niestety ale wypłaty nie są wypłacane na czas. Wypłacane są z opoźnieniem nawet do tygodnia.

02.10.2018 12:53

@Obecny pracownik, ciesze się, że znalazłaś miejsce pracy, które odpowiada Twoim wymaganiom. Interesuje mnie jeszcze, czy będzie to dobre miejsce pracy dla osób młodych bez doświadczenia? Takie osoby mogą otrzymać szansę zatrudnienia w firmie Machela Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Piekarsko-Cukiernicze?

02.10.2018 22:19

Jak najbardziej , firma jest otwarta dla mlodych ludzi oraz tych z doświadczeniem ;) kto nie spróbuje ten sie nie dowie , opini moze byc wiele , to czlowiek uczy sie każdego dnia ;) ja z czystym sumieniem polecam ;)

26.09.2018 11:43

@obecny pracownik, czy będziesz tak miły i podzielisz się z nami swoimi doświadczeniami związanymi z pracą w firmie Machela Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Piekarsko-Cukiernicze? Jak długo pracujesz już w tej firmie? Opisz, czy w trakcie Twojego zatrudnienia zmieniały się warunki pracy między Tobą, a pracodawcą? Przedstaw, jak to wygląda szczegółowo.

27.09.2018 00:37

W piekarni pracuje juz prawie 3 lata , warunki pracy zmienialy sie tylko na lepsze - podwyzki dla wszystkich pracowników oraz awans na kierownika sklepu , ktory otrzymalam . Pisałam juz wiele razy ale sie powtórzę wszystkim naprawde serdecznie polecam prace w naszym zespole , opinii moze byc tysiace ale dopoki czlowiek sam nie spróbuje , nie sprawdzi to nigdy nie bedzie wiedzial czy akurat ta praca nie dalaby mu 100 % sarysfakcji . Szefostwo przemili mlodzi ludzie , menagerki Anioly nie kobiety , panie w ksiegowosci wspaniale osoby no i nasze wspaniale dziewczyny w biurze super dziewczyny ;) polecam w 100 %
    Katarzyna

10.09.2018 10:40

Nie polecam tej pracy na stanowisku sprzedawca. Dzwine metody zatrudnienia ...przychodzisz na 3 godziny aby zobaczyć jak wyglada praca .Czy ktoś płaciaci za to niby szkolenie jak nie dostajesz umowy od pierwszej chwily pracy .Od początku dziwnie.....
    obecny pracownik

24.09.2018 20:00

co w tym dziwnego , że pracodawca daje możliwość przyszłym pracownikom 3 godzin próbnych , aby sprawdził czy mu się spodoba itd ? ? jeśli praca Ci się nie spodoba , nie dasz sobie rady to w jakim celu masz tkwić na sklepie przez pełne 8 godzin . z tego co wiem nawet za godzinę przepracowaną należy się wypłata wystarczy dopytać ... i nie widzę potrzeby na dzień próbny wystawiać komuś umowę , kompletne bzdury wybazgrane na kolanie , z takim podejściem do pracy nigdzie nie znajdzie pani zatrudnienia !!

10.08.2018 09:39

@Pracownik obecny, Twoja opinia przedstawiona w temacie znacząco różni się od tego, co przedstawił użytkownik @Ania2, dlatego, czy możesz do swojej opinii dodać, jak oceniasz to miejsce pracy dla osób młodych bez doświadczenia? Takie osoby, które chciałyby rozpocząć swoją przygodę na rynku pracy mogą śmiało aplikować do pracy w firmie Machela? Wspominasz również o tym, że pracodawca wprowadził system PSW, czy możesz szczegółowo opisać, jak on działa? Zachęcam do dalszej aktywności w wątku.

22.08.2018 19:40

Z czystym sumieniem polecam młodym osobą pracew firmie Machela ;) wszyscy służą pomocą , jest możliwość awansu , pracownik sam decyduje co sprzedaje oceniając po sprzedaży . System psw funkcjonuje od ok 5 msc - każdy pracownik jest oceniany indywidulanie w skali zaangażowania w każdym misiącu ma możliwość wygrania cennych nagród bilety do kina kolacje dla dwojga wyjazdy weekendowe wyjazdy do spa , a nawet wakacje all exlusive ;) wystarczy wykazać zaangażowanie ;) w każdej firmie pracodawca wymaga zaangażowania , jeśli ktoś chce odstać swoje 8 godzin nie wykazując przy tym żadnych chęci to będzie nie zadowolny ... ja z czystym sercem polecam . Bardzo lubię moją pracę , kontakt z klientem dla mnie praca to rozrywka ;)

06.07.2018 14:13

@Ania, czy możesz swoje zarzuty wobec firmy Machela Przedsiębiorstwo Piekarsko-Cukiernicze o zatrudnianiu "na czarno" w jakiś sposób uzasadnić? Czy miałaś osobiście taką sytuację związaną z pracą w tej firmie? Przypominam Ci, że jest to forum publiczne i takie zarzuty powinny być odpowiednio umotywowane. @Obecny pracownik, dziękuję za Twoje odniesienie się do opinii innego użytkownika na temat warunków pracy w firmie Machela Przedsiębiorstwo Piekarsko-Cukiernicze. Możesz napisać coś na temat atmosfery pracy jaka panuje w tym miejscu pracy? Czy pracownicy są dla siebie życzliwi i pomocni?
    Ania2

01.08.2018 22:32

Cały czas przeciągają, że niby biorą dofinansowania i wychodzi tak, że ludzie miesiącami bez umowy pracują.
    Pracownik obecny

04.08.2018 00:06

Wyplaty wyplacane sa zawsze na czas , współpraca też jest bardzo przyjazna stały kontakt z super dziewczynami z biura , które zajmują się każdą ważną sprawą , panie z księgowości również przemiłe osoby , i także chętnie pomagają , nad pracownikami czuwa menager z tego co dobrze kojarze jest ich dwóch p. Magda i p. Kasia . Pensje są godne wykonywanej pracy dodatkowo wprowadzono psw - poza płacowg system wynagrodzeń , co do zażalenia o reklamacji nie jest to wina firmy a nie dopatrzenie pracownika danego punktu , mamy obowiązek przed wydaniem danego towaru do sprzedazy ocenic jego wygląd , jak widać po opini niestety tak się nie stało . Ja naprawde jestem zadowolona nie mam nic firmie do zażucenia umowe dostalam od razu najpierw na 3msc probne pozniej na rok , teraz na 3 lata , a więc kochana pani Aniu z Brzegu współczuję pani braku wstydu , i wspólczuje braku zajęcia co widać po pani wypocinach , które dodatkowo są kłamstwem .
    Piekarz

07.07.2018 16:45

Relacje między pracownikami? :) nie ma ich, a znaczy każdy boi się cokolwiek mówić. Pracownicy donoszą kierownikowi produkcji, który opiera się na takich informacjach, gdyż nie żyje w zgodzie z pracownikami. Pracownicy wzajemnie na siebie skarżą, jak by chcieli coś osiągnąć w firmie. Niestety bliższe relacje ludzi pracujących w tym zakładzie pracy jest likwidowane w zarodku. Nie ma współpracy, nie ma relacji bliższych. Brak jakichkolwiek bliższej integracji na zakładzie.
    anonymous

07.07.2018 10:26

Witam, Jestem klientem z Wrocławia i chciałbym zwrócić uwagę szefostwu.Panie Machela ,Państwa asortyment się pogorszył a Pączki z niby "różą" za 2.35 zł i wagą może 60 g ,punkt przy Kiełczowskiej w Netto .Jaja sobie robicie ,ceny z kosmosu.Z presy wychodzi 30 pączków( na etykiecie z ceną nie ma podanej gramatury) ,więc ładnie Pan przycinasz ludzi.Wiem ,że cukiernik kiedyś chodził w złotych "butach" ,ale te czasy się skończyły.Teraz walisz Pan mixy pewnie z Kompletu, Zelandii,Credinu itd.Tak jest ze wszystkim ,budyń mieszanka + woda i jazda gotowe.Dzisiaj pączki były tragiczne ,przegarowane ,pomarszczone gnioty.Dziecko miało tego pączka na 3 "gryzy".Wez Pan swojego technologa za (usunięte przez administratora) i radzę coś z tym zrobić .Stwierdzam ,że jakości nie ma Pan już żadnej,za to ceny owszem = głupi jabłecznik 30 zł hahaha,za to" furami" trzeba się wozić.Dzisiaj też zauważyłem jak Panie promują chyba Waszą nowość focaccia,o zgrozo co to było =kawał spalonego gniota i tyle.Walicie na mieszankach a ludzi w konia robicie,mieszanek się nie czepiam bo prawie wszyscy już na tym jadą ,a tłumaczenie się ,że z braku ludzi do pracy jesteście zmuszeni do mieszanek bo szybko i prosto= to żadne wytłumaczenie .Piekarz ,czy cukiernik nie potrafiący zrobić i obliczyć swojej receptury to = żaden piekarz.Dzisiaj macie sprzęt,jaki tylko chcecie ,kiedyś tego nie było .Piec węglowy,bułki sadzone na "szlakach",pączki zwijane ręcznie itd.Pewnie moja opinia będzie zaraz usunięta.To jest moja opinia na podstawie kilkudniowej obserwacji i zakupów u Państwa.Jak jest więcej rządzących ,niż pracujących to tak jest.W każdym bądz razie ,tracicie klientów przez swoją zachłanność.Żeby nie było,że jestem z jakiejś konkurencji itd. nic z tych rzeczy . Stary Ciastowy/Piecowy

22.06.2018 21:28

Zainspirowany

03.07.2018 09:41

Ile czasu pracowala pani w tej firmie ?

26.05.2018 20:58

anonymous

26.06.2018 12:27

Baśka to ty? z tego co słyszałam to narobiłaś niezłego smrodu na waszym sklepie. a za to manko to sie chyba tak mścisz. wspólczuje dziewczynom, które z tobą tam pracowały.

03.07.2018 09:39

Jak mozesz wypowaidac sie na temat urlopu i jego wykorzystania skoro sama napisalas ze pracowalas na stanowisku sprzedawcy 10 msc. Urlopy sa w sezonie wakacyjnym wiec albo go nie doczekalas albo uzyskala bys go teraz . Jak sie nie ma do czego przyczepic to sie czepia do byle czego ... kazdy potrafi wymienic negatywy ale pozytywow juz nie . Jak sie dostawalo premie po 300 zl to bylo milo i przyjemnie no ale coz to naprawde ciezka praca polecic klientowi drozdzowke i byc poprostu milym i usmiechnietym a nie jak gbur obrazona na caly swiat . Gdzie ta ciezka praca na sklepie na pierwszej zmianie wylozyc chlebek i drozdzowki wypiec 5 rodzaii bulek i obsluzyc klientow . Naprawde straszne obowiazki . Proponuje zrobic rachunek sumienia albo przyjac sie na inne stanowisko pracy w innej firmie moze wtedy doceni sie to co mialo . Ja pracuje w firmie od dwoch lat placa zmienila sie korzystnie dla pracownikow ale trzeba chcieć , pracowalam w roznych miejscach i z czystym sumieniem moge powiedziec ze praca w Macheli to moja najlepsza praca .
    Piekarz

03.06.2018 17:08

Cześć ????czytając wypowiedzi innych uczestników potwierdzam gorsze i trochę lepsze strony pracy w Macheli. Bardzo słaba organizacja pracy, duża rotacja pracowników przede wszystkim na magazynie dot. osób z Ukrainy. Brak odpowiedzialności ponoszonych przez osoby z Ukrainy. Kierownictwo w firmie zmieniające się a dotyczy przede wszystkim kierowników zmianowych gdzie w ciągu 4 lat było z 7 gdzie nie wytrzymują z kierownikiem produkcji. Jedni wytrzymują od 4 dni do max roku czasu. Właściciele piekarni nie dostrzegają problemów będące w pracy rotacji kierowników, źle relacje między pracownikami, słaby przepływ informacji. Zostawienie kierowników zmianowych na nocnej zmianie z problemami które same się rozwiążą. Wypłaty nie na czas, wypłaty w kopertach. Unikanie na zgłaszane problemy przez pracowników. Nie skanowanie pracowników, traktowanie jak Chińczyków. Pracownicy pracują w godzinach nie ludzkich czy po 12:14 h 7 dni w tygodni. Nie przestrzeganie higieny pracy, nie przestrzeganie zasad inspekcji pracy. Umowy są tworzone na najniższa krajowa z aneksem. A najważniejsza zasada jest zrzucenie winy na inną osobę. Osoby starające się, zostają kozlem ofiarnym. Metoda wybielajaca swojej osoby. Mnóstwo problemów, a największy wypłaty nie na czas!!!
    Misiek

16.09.2017 20:27

Teraz doczekaliśmy się podwyżek. Ja dostałem podwyżkę o 200zl, dodatek stażowy, zwrot kosztów dojazdów. No i najważniejsze ze średnio mi wychodzi 5 dni pracy. Wreszcie nie muszę walić nadgodzin by dostać dobra kasę. W zeszłym miesiącu wyciągnąłem 3.600 na rękę pracując na produkcji. Kiedyś było ciężko ale teraz nie mam co narzekać. Może mam mniej niż w skodzie ale chociaż po ośmiu godzinach jestem w domu i mogę iść na browara. Pozdro
    Lulas

11.05.2018 08:11

Ile godzin musiałeś pracować na te 3600? 300 pewnie.. Współczuję.

02.01.2018 23:51

Patrycja

10.02.2018 10:46

Totalne brednie. Pracuję u Macheli już od 7 lat i jestem zadowolona.
    Lulas

11.05.2018 08:10

Współczuję że tam pracujesz. Widocznie brak Ci perspektyw albo wykształcenia i nie masz wyjscia. Robisz za ochłapy, ktore nazywasz wypłatą.
    Magdalena

01.12.2017 10:19

Praca świetna, daje wiele możliwości, można łatwo awansować, pieniądze adekwatne do wykonywanej pracy.. póki co najlepsza moja praca .
    MariaW.

13.01.2017 15:19

jak się komuś nie chce pracować to zawsze będie narzekał. Mi już leci 7 rok. teraz dostałam podwyżkę i darmową opiekę zdrowotną.
    Mijo

21.10.2016 12:44

Co prawda praca nie jest najgorsza w tej firmie tylko z zarobkami jest gorzej . Obiecują kokosy a jak przychodzi dzień wypłaty to idzie się rozczarować jeszcze takich oszustów nigdy nie widziałam . Nie polecam
    Pepe

30.05.2016 17:32

Niema jak to praca w bagietce świątek piątek i niedziela i od świtu do świtu
    Pracownica

12.03.2016 09:45

Nie wiem kto to piszę i skąd bierze się tyle negatywnych opinii, które są nie prawdziwe! Pracuje w piekarni Machela od kilku miesięcy i to moja najlepsza praca, wiadomo - są jakieś małe mankamenty,ale jak wszędzie. Wszystko wypłacone na czas, nadgodziny również. Z wolnymi dnami również nie ma problemu. Żaden obóz pracy. Fajna atmosfera w firmie, zatrudnienie o UMOWE O PRACĘ!! dobre warunki pracy, ja naprawdę polecam!
    lala

24.10.2015 23:04

Witam, Pracuje od ponad roku w tej firmie w jednym ze sklepów. Musze przyznać że do tej pory to moja najlepsza praca Nigdy z niczym nie było problemu. Jeżeli się sprawdzisz dostajesz 3 miesięczną umowę a później na czas nieokreślony. Wiadomo jak w cukierni jest trochę roboty ale wystarczy mieć zgraną ekipę i każde nawet najcięższe święta są mile spedzane w pracy. Polecam jak najbardziej
    Iza

01.04.2015 17:52

słyszałam ze dziewczyny na sklepach pracują średnio po 5-6 dni w tygodniu, ale za jakie pieniadze to ciężko powiedzieć. pozdawiam Iza

Zostaw merytoryczną opinię o Machela Sp. z o.o.