Bielmar Sp. z o.o. Zakłady Tłuszczowe

Bielsko-Biała

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 96 ocen.

Bielmar Sp. z o.o. Zakłady Tłuszczowe
2 96 6 1

Opinie o Bielmar Sp. z o.o. Zakłady Tłuszczowe

Garfild

Nurtuje mnie taka rzecz dlaczego nasz obecny prezes wygląda jak bezdomny? Gdzie z takim wyglądem i stylem ubioru wpuścić go na salony! Znacznie lepiej wyglądał by chyba w ogrodniczkach. Może zróbmy ściepe na lustro!

Gabrysia
@Garfild 12.10.2018 12:34

Lustro niczego nie zmieni. Moim zdaniem koniecznie trzeba wyklepać mu miske. Obawiam się, że nawet po klepaniu nie będzie nadawał się na salony. Może ściepa na operacje plastyczną?

Sekretarka
@Garfild 12.10.2018 12:34

Ale jego nigdzie nie trzeba wpuszczać bo z nim nikt nie chce rozmawiać. Ci którzy rozmawiają jak wychodzą od niego to kręcą głową i się śmieją.

Alicja
@Garfild 12.10.2018 12:34

ale o którego prezesa chodzi? nasz wygląda super. to który sie nie podoba?

Sobotnie piwo to jest to!
@Garfild 12.10.2018 12:34

A nie nurtuje Cię Kocie, że może nasz Prezes nie przywiązuje wagi do tzw. salonów, sztuczności i innych tego typu celebryckich dyrdymałów?

Nieważny
@Garfild 12.10.2018 12:34

Jedno to pisanie o etatach,pensjach,atmosferze!!! Drugie to merytoryczne uwagi nt tego co radosnie robi ptaszek z ferajną i biedroną, czy inne dyletanckie działania!!! Czym innym jednak są osobiste wycieczki i publiczne lżenie, obrażanie i poniżanie prezesa własnej Firmy, co nikomu nie przynosi sławy ani honoru !!!!! Tutaj jest miejsce i czas na merytoryczne uwagi a nie chamskie niczego nie wnoszące epitety!!!!!

jjj
@Garfild 12.10.2018 12:34

A h...j cie to obchodzi kto jak wygląda. Patrz na siebie cwoku jeba.. y Czy wygląd świadczy o człowieku. Ten świat już zszedł na psy. Porażka

Gerfild
@jjj 17.10.2018 22:21

Oj oj chyba jakaś wazelina prezesunia.

Basia
@jjj 17.10.2018 22:21

Oczywiście że wygląd świagczy o człowieku!

Garfild

Wyrażam tylko opinie o pracodawcy i to wszystko!

Jasia

Ale czego się czepiasz. Wyglada tak, jak Ci którzy go wybrali. Chcieli swojego to mają.

Robolll
@Jasia 15.10.2018 21:52

Rozumiem że mówisz o tej "wybitnej Radzie Nadzorczej" której szefowi tylko d...y w głowie?? Reszta też na poziomie przedszkola bo laurki wiosenne im najlepiej wychodzą :-/ !!!!!!!

Ksantypa

W świetle zapowiadanych zmian, które niewątpliwie są potrzebne chciałam zapytać o dualizm na stanowiskach kierowniczych. W nkj kierownikiem jest gruba co skutkuje pielgrzymkami skłóconych pracowników do Prezesa a dział przypomina gniazdo os??? Efektywność pracy widać doskonale na przykładzie ostatniego tygodnia, gdzie ponad 80 palet zostalo źle wpisanych w system i źle opisanych, co spowodowało dodatkowe nakłady pracy czyli koszty, żeby wyprostowac ewidentne zaniedbania. Czy ktoś został z tego rozliczony??? W mikrobiologi zarządza bezbrewa. W dziale wieczna rotacja. Efekt? Sanepid na zakładzie i problem z makuchem. Może czas zatrudnić osobę z zewnątrz z kierunkowym wykształceniem i skonfrontować "kompetencje" i "efektywność" pracy pani kierownik!!!!!?????? Nad tym wszystkim unosi sie duch nadkierownika,kierownika kierowników, nadszyszkownika, który za nic nie odpowiada, z niczego nie jest rozliczany a skupia sie jedynie na braniu pensji, własnej karierze i obnośnym handlu !!!! Po co firmie ten relikt i spuścizna dawnego zarządu, najlepszy kolega byłego na szczęście dyrektora b2b, który każdy; dzień pracy zaczynał od pytania czy jest Artek i który pocierając się z nim noskiem knuł i zajmował się polityką zamiast pracować????

Anna

Od dawna nikt z Was nie zajmował stanowiska w sprawach związanych z wynagrodzeniami w Bielmarze. Czy ich poziom uległ w ostatnim czasie zmianie?

Jan

Margaryna w nowym opakowniu troche odchudzona 450 gram a było 500 gram cena sie nie zmieniła!!! Nowa strategia firmy klient głupi może nie zauważy !!!!

Voxpopuli

Wszystkich martwiących się o Bielmar ... życzliwie i nieżyczliwie pragnę uspokoić bowiem źrenica mądrości, oko opatrzności, słońce Bielmaru i Beskidów... chodząca omnipotencja oraz wszystkowiedek bijący wszystkich wiedzą i praktyką czyli ni mniej ni więcej tylko były Prezes Andrzej...postanowił jak wieść gminna niesie podać firmie pomocną dłoń i kandydować do Rady Nadzorczej. Boże miej nas i firmę w swojej opiece bo takiego ładunku "geniuszu" firma może nie przetrwać!!!!!

Miki
@Voxpopuli 07.09.2018 13:49

Tak trzymać !!!

Nick
@Miki 07.09.2018 19:25

Popieram mam nadzieje ze to prawda!!!

Pijący kawę
@Voxpopuli 07.09.2018 13:49

dobry jesteś, uśmiałem się... brawo TY, a ostatnie zdanie super

Robollll
@Nick 07.09.2018 19:26

Skoro popierasz to może napiszesz choć kilka przykładów świadczących o geniuszu Pana Andrzeja???!!!!??? Ja takich nie widze bo nowy zarząd do dzisiaj odrabia zaleglosci inwestycyjne i finansowe sprzątając po tym wybitnym strategu i jego przydupasach !!!!!

Jola
@Robollll 08.09.2018 12:26

Tak tak tak. Tak odrabia ze Ci co maja trochę oleju w głowie rzucają papierami. Tradycji która była zawsze mocna strona juz nie ma, b2b nie istnieje, sa dyskonty które zeżarły cały budżet i ty piszesz o naprawie, dobre. Naprawie czego? Popatrz na wyniki sprzedaży a będziesz widział jak to naprawianie wyglada w rzeczywistości

$
@Jola 08.09.2018 15:58

Odrabianie zaległości przez 17 miesięcy.

Mamuśka
@Voxpopuli 07.09.2018 13:49

Pomocną dłoń... matko jedyna !!! Tyle lat niszczył Zakład, więc niech lepiej na kilometr się nie zbliża !!!! Jego "fachowość", "znajomość zarządzania i rynku" doprowadziła do kataklizmu, z którego teraz ciezko się odbić, bo zniszczył handel !!!! Zniszczył wszystko, na co dystrybutorzy i ludzie - prawdziwi specjaliści- pracowali latami ! Rynek jest ciężko odbudować !!! A on pozwolił na zwolnienia fachowców, zatrudnienia nieuków, których nie chcieli w żadnych innych firmach... na zmiany zasad handlu. ... Takiej "pomocy" nie życzę nawet konkurencji....

Mamuśka
@Robollll 08.09.2018 12:26

Ha ! Toć to sarkazm był :D :D :D

Voxpopuli
@Jola 08.09.2018 15:58

B2B "stanie" na nogi bo weszło pod zarząd "fachowców" od detalu bo jak to jesienią zwykle bywa... były wykopki i w miejsce zwolnionych dyrektora B2B i regionalnego kierownika firma zatrudniła nową "gwiazdę" ...od zboża ekspandowanego :-)))... czy w firmie nikt nie sprawdza cv czy też jest to tylko paniczna łapanka w stylu sztuka dla sztuki????

gruby
@Voxpopuli 22.09.2018 12:51

Zatrudniła i już wypier .... tak oto nasz sprzedażowy guru buduje silny Bielmar. Kto ma troche oleju w glowie rzuca papierami. I dziwic sie ze z tymi specjalistami od siedmiu bolesci nikt nie chce pracowac! Ludzie czy wy tego nie widzicie co sie tu dzieje?! Tyle zwolnien od kiedy ja tu pracuje, a to już ladne kilkanascie lat, nigdy nie było. To się wszystko wymyka spod kontroli.

Monika

Zapoznałam się z Waszymi ostatnimi opiniami odnośnie do Bielmar jako pracodawcy i zastanawiam się czy warto aplikować do tej firmy w tym momencie. Czy możecie podzielić się swoim zdaniem na ten temat? Jakie warunki zatrudnienia aktualnie firma proponuje przyszłym pracownikom na rozmowie kwalifikacyjnej?

Zainteresowany
@Monika 15.09.2018 15:08

Witam, czy mozna aplikowac o prace do panstwa i na jakie stanowisko?

Kadrowa
@Monika 15.09.2018 15:08

Bardzo prosimy adminów z Gowork o nie zaśmiecanie forum pytaniami o atmosferę pracy w naszej firmie ! Przyjmijcie do wiadomości ze tej atmosfery nie ma ! Aplikować nie warto. Zeby sie do nas dostać do pracy trzeba zaliczyć staż w Befado i cierpliwie czekać na telefon.

Zorro
@Kadrowa 20.09.2018 22:20

Albo mieć dobre znajomości???

Zainteresowany
@Kadrowa 20.09.2018 22:20

Staż w befado a praca w bielmar? Cos chyba nie ten teges?!

Basia

Ja wczoraj w społem widziałam margarynę sniadaniową za 0,99 zł plus 2 sztuka gratis czyli wychodzi po niecałe 50 groszy za opakowanie. Cena zwala z nóg w porównaniu do Ramy.

Rama
@Basia 31.08.2018 12:41

Ciekawe jak na tym daleko zajadą!

romek
@Rama 31.08.2018 21:56

niedaleko

Rama

Cała śniadaniowa skopiowana z margaryny RAMY! Co za młoty muszą pracować w tym Bielmarze! Rama witaminki i te inne smaki miała już 5 lat temu o bielmar obudził się teraz MASAKRA! ALE JAK PREZES WSZEŚNIEJSZY TYLKO SPACEROWAŁ A DRUGI OD KAPCI TO SIĘ NIE MA CZEMU DZIWIĆ! GŁĄBY!

CC
@Rama 28.08.2018 13:55

A może było na odwrót to RAMA skopiowała skład Śniadaniowej wystarczy popatrzeć kiedy jaka margaryna zaczęła być produkowana Pisać głupoty widać wielu potrafi

Rama
@CC 30.08.2018 10:58

Wydaje mi się że rame różne rodzaje kupowałem już 5 lat temu a śniadaniowe były dwie klasyczna i premium.

Joanna
@CC 30.08.2018 10:58

Ta mędrco. Unilever z milionami budżetu na marketing badania i rozwój kopiuje Bielmar ze swoimi gwiazdami marketingu i technologii w garażu.

Rafcio
@Joanna 30.08.2018 19:59

Tu się muszę zgodzić laboratorium to moja żona ma większe w łazience! I do tego kilka niedouczonych laborantek to cały bielmar.

Roman

W Kauflandzie to już pojechaliście pięknie 4.49 za śniadaniową (chyba że kapcie do tego ) gratis!

Janek

Jak się dobrze pracuje to zupełnie nie dziwi, że firma nie ma nowych ofert bo ludzie nie zmieniają pracy!!

21

Kiedy ostatnio były przyjęcia na produkcję/magazyn ? Pozdrawiam

21

Bardzo chciałbym dostać się w szeregi pracownicze Bielmaru, ale od czasu kiedy obserwuję zakład nie widzę ogłoszeń o pracę, cv również wysłałem dwukrotnie..A tak z innej beczki, trzeba posiadać książeczkę sanepidowską pracując na produkcji/magazynie ?, i w jakim systemie pracownicy pracujący?. Pozdrawiam

Robollll
@21 10.07.2018 18:57

Praca zmianowa po 8 h. Ponieważ produkujemy żywność to sanepidowska ksiazeczka jest wymogiem podstawowym. Jeżeli chodzi o kwestie przyjęć..to juz pytanie do Zarządu o polityke kadrową. Na dzisiaj to raczej redukcje a nie przyjęcia...niestety a losowe odejscia z pracy zalatwiane są przez przyjęcia z polecenia kogoś wierchuszki.

Pytający

Jak wygląda praca na dziale mechaniczny? Chodzi mi o czas pracy i zarobki?

Robollll
@Pytający 28.06.2018 21:13

Praca w dziale mechanicznym to 8 h ...nadgodziny bywaja ale raczej do wybrania. Z uwagi że to dział utrzymania ruchu a więc odpowiadający za usuwanie awarii a te bywaja bo linie produkcyjne sa delikatnie mówiąc leciwe wymagane są bardzo duże kompetencje tak tokarzy frezerów spawaczy czy mechaników narzędziowych. Zarobki są na dzisiaj utajnione ale dawniej to było w okolicach 3-4 tysiaca netto...teraz to niestety juz inna bajka.

Monika

Macie informację czy obecnie Bielmar prowadzi rekrutację ? Nie znalazłam nic na stronie internetowej. Ktoś może aktualnie pracuje w Firmie i udzieli kilku porad odnoście rekrutacji oraz atmosfery w pracy jaka panuje? Czy możecie podzielić się swoja opinią o tej firmie?

Monika

@Techniczny, jest sznasa na umowę o pracę już w pierwszym dniu? Jakie są zmiany w Bielamr? Ktoś jeszcze w pracowników zechce wyrazić swoją opinię o tym pracodawcy? Oczywiście byli pracownicy też są proszeni o opinie.

Monika

Nie widzę, aby obecnie były prowadzone rekrutacje, ale może ktoś z Was będzie wiedział czy są jakieś nabory. Proszę pomóżcie innym użytkownikom dzieląc się opinią o firmie Bielmar. Wiecie może jak wygląda rekrutacja? @Robolll, jak długo trwa okres próbny w firmie?

Techniczny
@Monika 22.05.2018 14:36

Pierwszym krokiem jaki musisz zrobić to zatrudnić się w Befado. Po okresie próbnym złóż podanie do nas, na pewno zostaniesz przyjęta. Powodzenia

anonymous
@Monika 22.05.2018 14:36

Okres próbny to trzy miesiące z możliwością powtórki z rozrywki a później kontraktowy rok do trzech choć byli i tacy szczęśliwcy z nowego rozdania że przyjęci zostali poza konkursem z konkretną stawką i dobrymi warunkami pracy. Na dzisiaj z mitycznych "na mieście" pensji ( obecnie na poziomie wozkowego w pierwszej lepszej firmie), premii (zabieranej w celu wygenerowania doraźnego zysku),socjalu czy super atmosfery zostalo juz niewiele czego dowodem jest fakt ze Bielmar już nie jest honorowany godłem "Fair Play"!!!! O podpisantm kiedys Ukladzie Zbiorowym juz nawet mi sie pisać nie chce bo nawet Zwiazki Zawodowe znaja już swoje miejsce...

Robollll
@Monika 22.05.2018 14:36

Na dzisiaj co widać z niestety licznych wpisów głównym atutem pracy przy margarynie jest ...pensja wypłacana terminowo ... co w porównaniu z tym z czego Bielmar słynął "na mieście" = upadek i degradacja.

Monika

@Arystoteles, mądre słowa, ale jak odnoszą się one do pracy w Bielmar Zakłady Tłuszczowe? Co możesz powiedzieć na ten temat? @Dereck, a także inni uczestnicy dyskusji - upominam Was, że komentarze pisane w wulgarnym i obraźliwym tonie nie będą tolerowane na forum GoWork.pl. Są one niezgodne z naszym regulaminem (https://www.gowork.pl/regulamin ), który każdy z użytkowników akceptuje publikując swój komentarz. @Gutek, pytasz, bo jesteś zainteresowany pracą w Bielmar Zakłady Tłuszczowe? Jakie stanowisko Cię interesuje? @Jola, nie obrażaj proszę innych osób. To niedozwolone na forum. Czy możesz powiedzieć, na podstawie jakiej umowy pracuje się w Bielmar Zakłady Tłuszczowe?

Robollll
@Monika 08.05.2018 21:22

Do tej pory pracowało sie w ZT Bielmar na Umowe o prace na czas nieokreślony. Wynagrodzenie bylo stosunkowo wysokie jak na branżę i miasto. Obecnie w poszukiwaniu zysku łączy się stanowiska co odbija sie na jakości pracy jakości produktu i oczywiscie frustracji pracownikow. Zabierane są premie które dawniej traktowane były jako integralna część wynagrodzenia. Jeżeli panowie Prezesi nie uczynią cudu a wieścili zwyżkę cen oleju który przezornie miesiącami chomikowali to zacznie sie szukanie pieniędzy w kieszeniach pracowników co zwykle robi się zmieniajac warunki zatrudnienie czytaj umowy na czas określony z inną niższą już stawką. Jak piszą inni którzy cenią dzien dzisiejszy bez patrzenia w przyszłość "wyplata póki co jest wyplacana terminowo"....... póki co!!!!

Arystoteles

Prawdziwą sprawiedliwością jest przeżyć to, co się uczyniło innym.

Dereck

Jak się macie frustraci , zakompleksiaki i PfaHowcy od sprzedaży na ujemnej marży ? Prezio i spółka dzisiaj zaorali was wszystkich wynikami spółki :) 90% w absolutorium! Szczekajcie tutaj dalej,a karawana jedzie dalej ! Na szczęście bez was ! :) Zamiast anonimowego forum doradzam inną formę psychoterapii. Zdrówka życzę :)

Nieważny
@Dereck 14.04.2018 15:02

fakt, byłem i widziałem... chłopaki mają jaja . ja im wierzę że powalczą o nasz Bielmar. Od dzisiaj im pomagam i przestaje pisać gupoty na tym forum

XYZ
@Dereck 14.04.2018 15:02

Poprzedni zarząd wyleciał w trzecim roku swojej radosnej twórczości po milionowych stratach!!!!! Powiem ci synku bo pewnie jesteś z tej nowej ekipy więc zachłyśnięty "sukcesem"możesz nie wiedzieć ale poprzednicy przez dwa pierwsze lata również mieli absolutorium i również zaorywali oracjami o tym jak jest cudownie wszelkiej maści tępe buraki...więc uważam na odtrąbienie sukcesu jest grubo za wcześnie!!!!! Dywidendę w takiej wysokości to wypłacał mi zakład w dwóch pierwszych latach po prywatyzacji bo później przez kilkanaście lat było już tylko co rok WIĘCEJ i to wypracowane handlowo a nie oszczędnościami !!!!! Jak uczy doświadczenie poprzednich ekip wejść do zakładu jest stosunkowo łatwo...trudniej natomiast wysiedzieć i pozostać czego oczywiście wszystkim złotoustym życzę bo gdyby nie to mistrzu stracisz prace i wazelina nie pomoże!!!!!

Nieważny
@Nieważny 14.04.2018 21:46

Podpisujesz sie Nieważny a przecież ze stylu i tresci widac kto pisze... Skoro jest tak cudownie to po co ubierasz sie w cudzy nick i siejesz propagande???????????!!!!!!!!!!!!!!!! Jeżeli jest tak dobrze to rozumiem że nie bedzie zwolnień łączenia etatów i obniżki pensji ?????????!!!!!!!!!!!!!!!

Katarynka
@XYZ 16.04.2018 12:55

Dokładnie tak!! Oszczędności na marketingu, reklamie itp. ....ciekaw jestem na czym w tym roku zaoszczędzi. ...bo chyba nie na tym zmagazynowanym oleju. Piękna gadka ale z pustego to nawet Salomon ....Bij brawo dalej a najlepiej to wybierz się do kościoła i daj na mszę żeby rozum wrócił

Frustracji Przejawy Wszelkie
@Katarynka 16.04.2018 14:26

XYZ, Katarynka i Nieważny co się dzieje? Tracicie wiarygodność! Nowi mieli polecieć do końca roku... Tak obiecaliście... Potem mieli paść po biegłym... Zapewnialiście że walnego nie przeżyją... A teraz mówicie że dopiero za trzy lata??? A jaką dacie gwarancje że tak będzie? Dlaczego mam wam ufać? A tak na poważnie, Artur, Krzysiu, Beatko, Agnieszko, Staszku, Romku, Michałku i Sylwku i kim tam jeszcze jesteście. Życzymy wam zdrowia, psychicznego również.

Dereck
@XYZ 16.04.2018 12:55

To nie moja wina,że niczego nie zrozumiałeś co mówiono na walnym. Nowy Zarząd w pół roku posprzątał stajnię Augiasza po poprzednich "cudotwórcach" ,którzy generowali straty sprzedając towar poniżej kosztów wytworzenia.Cel był tylko jeden:wykonać plan sprzedaży bo od tego mieli gigantyczne premie.Głęboko w rowie mieli to,że pchają Bielmar do bankructwa! Oszczędnościami było zerwanie kontraktów podpisanych przez poprzednich cwaniaków. Czy ty jesteś głuchy czy nie rozumiesz co ktoś mówi prostym językiem ? Nie zrozumiałeś po co magazynują teraz olej ? Nie zrozumiałeś dlaczego mimo mniejszej produkcji zyskowność na marżach poszła do góry ? Widocznie masz hełm na głowie i nawet cepem nie da się wtłoczyć do niej prostych i zrozumiałych informacji.Nie dotarło do Ciebie,pazerny współwłaścicielu,że Zarząd zaczął pracę od czerwca od -2 baniek straty po poprzednich fachowcach i od sierpnia wykręcił 7,5 baniek zysku ? Lata poprzednie ? Przypominam tylko,że dwa lata temu Wlazły i Alex prognozowali stratę za 2017 i 2018 rok - BO TAKI JEST RYNEK ! Człowieku zacznij myśleć i kojarzyć rzeczywistość bo dajesz tu popis indolencji i arogancji na wiedzę i informacje oraz bełkoczesz tylko po to żeby bełkotać.Za rok wystartuj do Rady Nadzorczej,a za dwa do Zarządu.Pokaż na co Cię stać poza anonimowymi bredniami.

Dereck
@Katarynka 16.04.2018 14:26

Boli brak firmowych popijaw pod Giewontem na koszt reszty załogi,prawda ? :)

PH
@Dereck 17.04.2018 18:59

Oj tam, w Bielsku też się fajnie piło .... i było na koszt reszty załogi.... Do roboty !

XYZ
@Dereck 17.04.2018 18:52

Tak to nie Twoja wina że bzdury piszesz a piszesz że nowy Zarząd odziedziczył po poprzednikach dwie bańki w plecy (moim zdaniem więcej!!!) i zarobił siedem i pół. Siedem i pół!!! Licząc miesiące jakie Panowie mieli jak piszesz od sierpnia i odliczając te w których handel kulał a takie zawsze są to wychodzi że odrobili straty i osiągnęli zysk 9.5 bańki!!!! (odrobione straty+ zysk) Nie zastanawia Cie geniuszu jak to możliwe bo wychodzi z tego co piszesz że taki zysk osiągnięto w trzy- cztery miesiące!!!!!???!!!!!! Rozumiem że w tym roku Panowie czarodzieje mając rok do dyspozycji wygenerują kilkadziesiąt milionów zysku!!!!!! O chomikowaniu oleju do czasu prognozowanej (nie wiem w oparciu o co) podwyżki ceny nie pisz bo bo się ośmieszasz i to właśnie jest bełkot indolencja i arogancja!!!!!!!!! Piszesz że stary Zarząd robił nadużycia i prowadził Firmę w przepaść a nowy że jest cudowny. Mam pytanie ...nie dziwi Cie że i staremu Zarządowi i temu obecnemu RN wystawiała przed walnym identyczne LAURKI????????IDENTYCZNE!!!!!! Generalnie martwię się o Ciebie kimkolwiek jesteś chłopie bo dziwi Cie mało rzeczy a powinno bo wyglądają na cuda a przecież ludzką rzeczą jest wątpić i pytać zwłaszcza gdy się ma akcje... natomiast nie wiedzieć czemu wiarę masz ogromną a to już jest chore!!!!!

$
@XYZ 18.04.2018 14:24

A czemu nie piszesz ile wzrosła produkcja margaryny w zeszłym roku, dlaczego zarzadowi zależy na marży i jak ustala się premie w oparciu o jaki wskaźnik. A może spadek ceny masła to też spekulacja. ....tylko kogo chłopie? A wzrost ceny oleju zależeć będzie od czego? Wiesz czy nie? Może zainteresuje się trochę tym co dzieje się na świecie a nie powtarzaj glupot

Nieważny
@$ 18.04.2018 15:41

Konkurencji urosło niestety dzięki nam bo oddalismy dużą część rynku. Rozumiem że wg Ciebie gdy cena mleka w tym masła spada to rosnie zapotrzebowanie na margaryne...rozumiem też że na holenderskiej giełdzie cena oleju gwałtownie szybuje pod sufit co przełoży sie na popyt przewyższający podaż ... aha i pewnie bedzie nieurodzaj rzepaku i cena wzrosnie a my hop z naszym już teraz drogim olejem... Jezu co za brednie. Podobno planowaną jest reaktywacja wieczorynek dla dzieci....startuj bo z takim talentem do bajek powinienes sie załapać!!!!

Nieważny
@Nieważny 18.04.2018 16:27

Arturek, wytrzyj brodę bo się poplułeś. Poluzuj gume w majtach bo ci tchu braknie. Spoko, już jesteś wylany i nigdy nie wrócisz... Spokojnie, będzie dobrze... Spokojnie...

Witoldowy Fan
@XYZ 18.04.2018 14:24

Witoldzie, nie podążaj tą drogą... Już cię raz ostrzegałem. W firmie ludzie się śmieją bo rozpoznają twoje wpisy.

Nieważny
@Nieważny 14.04.2018 21:46

Przepraszam osobę piszącą pod nickiem Nieważny za podszywanie i wypaczanie zamieszczanych orzez nią treści ale tylko tak mogę się podlizać zarzadowi i tylko tak z braku merytorycznej wiedzy mogę wspierac swoja "kariere".

Nieważny
@Nieważny 19.04.2018 14:43

Nieważny, nie podszywaj się pod Nieważnego pod którego podszywa się już Nieważny. Niech Nieważny załatwi to z Nieważnym między sobą. Twoje wpisy jako Nieważny mogą mylić czytających forum bo nie każdy wie o którego Nieważnego chodzi.

Nieważny
@Nieważny 19.04.2018 22:10

Nieważny nie odpowiadaj Nieważnemu jako Nieważny żeby zdyskredytowac to co Nieważny pisze. Nieważny olewa podróbe Nieważnego czyli ciebie!!!Twoje wpisy jako Nieważny nikogo nas tym forum nie mylą bo doskonale widać który Nieważny wlazi w (usunięte przez administratora) preziowi swoimi Nieważnymi wpisami!!!!

Nieważny
@Nieważny 21.04.2018 04:33

Stanowczo protestuje! Proszę nie używać mojego nicka! To ja jestem ten jedyny i prawdziwy Nieważny! Każdy wie który Nieważny jest tym właściwym Nieważnym czyli mną.Swoją Nieważność okupiłem ofiarą najwyższą. A ty Nieważny uzurpatorze i prezesowski psie zamilcz.

Nieważny
@Nieważny 24.04.2018 22:20

daj se spokój pEdzia!!!!!!!

Nieważny
@Nieważny 25.04.2018 21:10

Prosiłem aby wszystkie klony Nieważnego przestały się podszywać pod Nieważnego czyli mnie. Nieważny sam jesteś pEdziem i to rzekłem ja Nieważny.

Nieważny
@Nieważny 25.04.2018 22:18

Nerwy co... klakieski buraku :-)))

Gutek

Czy coś moglibyście napisać o atmosferze w pracy?

Jola
@Gutek 16.04.2018 09:15

Od momentu jak jest nowy zarząd to jest OK. Pracować trzeba ale atmosfera lepiej niż dobra. Wywalili kilku kosmonautów i leszczy to się poprawiło. Nawet na forum to już tylko psychole piszą źle o firmie.

Hejol

Oj tam oj tam nie pindolcie wypłata na czas jest to się liczy hej

Nieważny

Nienawidze grubego prezesa ale to że tego gnoja z b2b artura s wywalił jest ok

Jarek
@Nieważny 30.03.2018 23:34

Jurek nie denerwuj się

Nieważny
@Jarek 31.03.2018 12:44

Ty sie nie wtrącaj. Byłem u prezesa, facet jest ok ale nie czuje o co chodzi w b2b. A artur s dalej krąży wkoło Bielmaru i ma donosicieli w b2b komu i co sprzedać, ta jego dziwka mu donosi,,, Ja go załatwie i nie jestem Jurek.

Pomocnik kucharza
@Nieważny 31.03.2018 22:40

Naprawdę mistrz dedukcji z ciebie... Jakbyś chwilę pomyślał to wpadł byś na to że b2b handluje tym czego wymaga klient.... A mamy tak rozbudowany arsenał produktów że ho ho... A tak pomijając arturka to raczej źle świadczy o naszym b2b że nie potrafią sobie poradzić z jednym gościem mając cały arsenał ludzi i środków... Idąc dalej tym tropem to może ich wszystkich zwolnić i zatrudnić znowu jego... :)

Mariola
@Pomocnik kucharza 02.04.2018 17:22

Ja to zanim nie przepadałam ale jedno trzeba mu zostawić sprzedawali za jego czasów dużo.

Techniczny
@Nieważny 30.03.2018 23:34

Czytam to i zastanawiam się ilu jeszcze bałwanów będzie się odzywać na tym forum. Pisze, nienawidzę prezesa, po czym za chwile facet jest ok. Ewidentny przykład rozdwojenia jaźni i objawy problemów emocjonalnych

Nieważny
@Techniczny 03.04.2018 08:24

Bo tutaj kilka osób podpisuje sie czyimś nickiem w tym wypadku Nieważny :-))) taki folklor tchórzy!!!!

Miki

Czas sądu sie zbliża ...

$
@Miki 10.04.2018 16:30

Matka karma zawsze wraca

Miki
@$ 10.04.2018 20:05

Święte słowa $

słabo
@Miki 10.04.2018 16:30

Oby polecieli ze stołków. Ludzie bez kultury osobistej reprezentuja firmę. Wstyd!! Bielmar trzymał kiedys pewne standardy a z roku na rok gorzej.

Młody udziałowiec

Panie Prezesie chyba już czas zejść do skarbca i przeliczyć kase (tylko żeby znowu nic nie zgineło)! Bo to 650 zł które proponujecie to jest dobry żart skoro jest tak dobrze w zakładzie! Najmniej propozycia powinna być 1200zł najwyżej nie wypłacać trzynastek. Miałeś głos cały rok ale teraz my się wypowiemy i wystarczy nam jeden dzień a ciebie może już nie być! Prawda jak to role się odwracają. Pozdrowienia dla ciebie i twoich prawych kończyn (kapusi) WESOŁYCH ŚWIĄT i troche czasu na przemyślenia.

do młodego
@Młody udziałowiec 30.03.2018 11:29

na to twoje pierdzenie nawet nikomu nie chce sie pisać. mówi ci to coś młody. jeśliś młody to odziedziczyłeś a je3śli nie toś stary i kłamiesz bo nie masz odwagi vy powiedzieć gdzie robisz. ja jestem z margarynowni. kto powie skond jest?

Młody udziałowiec
@do młodego 31.03.2018 22:54

To dymaj do maszyny klepać margarynke bo twój pan potrzebuje zmienić auto i może jakieś wczasy!

młody debil prowokator
@Młody udziałowiec 30.03.2018 11:29

Młody a czemu nie po 5000? fajnie by było.. a może po 10000... a po 20 000 jeszcze lepiej.. zacznij się leczyć ... Młody ty to se możesz skoczyć na wałek i przejechać się kawałek... :-)

pindolenie

co za GŁUPIE forum na którym nie można dać minusa GŁUPKOWI

Marg

Proszę was ... szczekać na forum zamiast robić... Zarząd jaki jest taki jest ale starają się coś zrobić może inaczej niż przyzwyczailiśmy się przez ostatnie 10 lat... przynajmniej macie pracę, premię i inne dodatki... zapytajcie się wśród znajomych kto w firmie dostaje extrasy na święta, jakieś dodatki za lata pracy i tysiąc innych pierdół. Pójdę na walne dostanę dywidendę i jestem szczęśliwy że po 8 godzinach mogę być w domu... PS. Nikt mi nie powie że poprzedni miałby takie jaja żeby wywalić z hukiem ten (usunięte przez administratora) z Hamby .. Gratulacje dla prezesa...

XYZ?
@Marg 29.03.2018 23:25

A popieram kolegę,

robolka
@Marg 29.03.2018 23:25

a ja nie wiem czy go popre jak go bendą odwoływać na walnym, wywalać faktycznie umie ale czy komu co załatwił? tylko chodzi i glendzi że Bielmar jest najważniejszy, ale fakt z Hambom to miał jaja i dobrze by byśmy sie zabeczeli z tym gównem na margarynowni

ortograf
@robolka 30.03.2018 22:58

im

Hanka
@ortograf 31.03.2018 22:33

co to jest to im? pisz po ludzku

Grażyna
@Marg 29.03.2018 23:25

Dobre. Ja za nim nie przepadałam, ale jedno trzeba mu zostawić za jego czasów sprzedaż była i to duża.

Obiektywny

Bełkot na tym forum nic konkretnego, miało być tragicznie po audycie a jest bardzo dobrze. Ale podobne treści są wszędzie pomyleńców nie brakuje...

Robollll
@Obiektywny 26.03.2018 12:21

No "obiektywny" jesteś widzę jak pEdzia... chyba że masz na myśli dwudniowy audyt jakiegoś wynalazku który miał na celu przygotowanie dyletantów do manipulowania i czarowania cyframi w kwietniu!!! Chcesz konkretów to zapytaj o olej do biedrony który magazynowany jest poza firmą bo na zakładzie już się nie mieści...no i o te tony marychy które miały iść a nie poszły i proponowane są innym segmentom za free!!!!! Chyba deale mistrzom nie odpaliły bo w biedronie w odróżnieniu od naszej firmy handlem zajmują się fachowcy, którzy potrafią liczyć i zarabiać na świętach bo zaskoczę cie... MAMY WŁAŚNIE ŚWIĘTA!!!!!!!!!!!!! Ps. Panowie prezesi oleju nie trzeba sezonować ...bo to nie wino i nie szlachetnieje z czasem...olej trzeba sprzedawać...Z ZYSKIEM!!!! że dodam... bo u panów różnie z tym bywa:)))))

nick
@Robollll 27.03.2018 10:17

Robolll po przeczytaniu Twoich wpisów nie mam wątpliwości, że wg ciebie wszyscy udziałowcy to banda kretynów, nie znająca się na niczym, w dodatku uciemiężonych i wykorzystywanych... biedactwa... wystarczy trzy osobowy zarząd, żeby wszystkich robić w konia. myślę, że tym bardziej powinieneś brać z nich przykład. nawet audytorów podstawili... jak słusznie zauważyłeś nadchodzą Święta. zapytaj w najbliższej parafii czy nie potrzebują barana ;-). nadajesz się idealnie

Robolll
@nick 27.03.2018 17:18

Nick nasza palma w biedronie 1,89zł a 250g , 2,49zł a 500g!!! Kruszwica kasia 2,19 zł a 250 g, 3,39 zł a 500g!!!!!! O oleju nie pisze bo konkurencja obecnie nie ma konkurencji!!!!!!NIESTETY!!!!!! Straciliśmy (czytaj oddaliśmy) grubo ponad 40% rynku detalicznego!!!! O B2B nie pisze bo na tyle osób to żenada i ktoś powinien policzyć ich pensje wyjazdy samochody etc i normalnie policzyć czy zarabiają chociaż na to co z firmy wyciągają!!! Ciekawa jest też proporcja "fachowców" w centrali których pogłowie jest odwrotnie proporcjonalnie od udziału w rynku ich segmentów!!!!! Masy w terenie nie liczę bo sprzedawaliśmy więcej gdy ich i ich budżetów nie było...bo zaskoczę cie korzystaliśmy ze służb sprzedażowych hurtowni do detalu a teraz jest dualizm czytaj nasze wynalazki konkurują z ph klientów rozwalając rynek i ceny!!!! Jest taka opcja że mogę być barankiem ale to że ty jesteś OSŁEM to widać jak na dłoni z tego co piszesz i dodam USŁUŻNYM OSŁEM!!!!!!! Ps. Akcjonariuszem jestem i własnie dlatego mam prawo pisać żeby inni akcjonariusze wiedzieli co się dzieje i nie zachowali się w kwietniu jak stado baranów właśnie!!!!!!!

Ania
@Robolll 28.03.2018 09:41

Widziałam fakturę, olej w cysternie 3,15 kg. Jak to możliwe?

Nieważny
@Ania 28.03.2018 12:41

Możliwe że taka cena (a koszt transportu!!!????) bo panowie zamiast handlować to ćwiczą na żywym organizmie Bielmaru!!! Pomylił im sie handel z rozdawnictwem a to inne święta a nie mikołaj :-))))) Mam pytanie liczy ktoś koszty tych deali do biedrony i innych sieci bo po cenie na półce widać że kicha i szalu nie będzie.

Robol
@Robolll 28.03.2018 09:41

Czekaj już piękne nowe Superby 4x4 L&K zamówione....Trzeba zrobić lans na wiosce

Obserwator
@nick 27.03.2018 17:18

Andrzej... Zjedz snickersa....

nick
@Robolll 28.03.2018 09:41

Robolll oglądasz Świat w telewizorze na wystawie zamkniętego sklepu. coś tam widzisz ale czytasz z ruchu ust ;-). umknęło Ci, że palma 500g jest w takiej cenie przez 4 dni, nie dodasz, że jeszcze w piątek kosztowała 3,49 na półce. piszesz wybiórczo , byle tylko narzekać, jęczeć i wprowadzać ludzi w błąd. Jesteś akcjonariuszem powiadasz... targowiczanie też byli akcjonariuszami ;-). możesz mnie nazywać osłem, usłużnym osłem. z Twoich ust to nie obelga. Ja zanim się wypowiem chcę mieć pewność, Tobie wystarczy plotka żeby wyżyć się na forum. Kiedy będzie w Bangkoku i pocałuje Cię piękna dziewczyna to zanim się oświadczysz sprawdź czy nie ma wacka. taka rada dla histeryka, sabotażysty i barana od usłużnego osła.

Becia
@nick 29.03.2018 09:19

Głupoty wypisujesz . Na te cztery dni musieli zrobic zakup jak na inny cały miesiąc, a my zabezpieczyć zapas magazynowy. Do tego moze jeszcze napisz mistrzu ile % retro bedziemy musieli zaplacic? A i jeszcze jedno, pewnie z akcji jak zawsze zostanie 150 ton ktore trzeba bedzie gdzies sprzedac, oczywiscie w atrakcyjnej cenie.

Robollll
@nick 29.03.2018 09:19

Fajnie że napisałeś o wcześniejszej cenie:-))) Przypomnę poprzednia cena palmy 500 to 3,49 zł/kg a obecna w "żniwa"!!! to 2,49 zł/kg!!! Jeżeli dobrze liczę a znam ten chory mechanizm miał miejsce deal na 1,00 zł/kg :-))) To ile tam zakontraktowała biedrona 400 ton...więcej???? Czary mary i mamy koszt czyli ogromną kasę jaką wpompowano w klienta po jednym zecie za kg ! Kasy jaką zapłacimy retro bo nie wątpię że ktoś u góry uszlachcił ten "wybitny interes" swoim podpisem. Daj Boże żeby to zeszło bo dojdzie kasa za odstokowanie żeby nie utylizować że zacytuje za Becią tych 150 przysłowiowych ton. Jak wieść gminna niesie jeszcze przed sprzedażą Twoi bracia w wierze jeździli i wciskali po hurtowniach kilkadziesiąt ton palmy których odbioru odmówiło jrm a ktoś ten kontrakt dopinał i nie słyszałem żeby za to beknął. Jak widzisz Bajkopisarzu nie narzekam nie jęczę i nie wprowadzam ludzi w błąd tylko liczę a matematyki nie uczyłem się w Bangkoku licząc wacki tylko w szkole!!!!! Histerykiem nie jestem choć tutaj akurat to jest już najwyższa pora na histerie!!!!!!

Do Robollll
@Robollll 29.03.2018 19:17

Witek, jesteś bajkopisarz ... a liczenia to nie w Bangkoku tylko w Pcimiu cie uczyli... jak cie prezio dorwie to ci jaja urwie za te gupoty... bo to strasznie pamientliwa kanalia jest... uwarzaj co piszesz

Robollll
@Do Robollll 30.03.2018 22:48

odwal sie

Do Robollll
@Robollll 30.03.2018 23:36

Witek, z tego co wiem prezio nie czyta forum ale ma donosicieli, cały biurowiec liże mu (usunięte przez administratora) podobno podpisał umowe z firmą identyfikującom piszoncych na necie, bo handlowy sie denerwuje że klienci czytajom, jest to tajne , chce zrobić pobliczne okazanie czy coś... ludzie uważajcie co piszecie.

ortograf
@Do Robollll 31.03.2018 22:35

jestem przerazony poziomem ortografii. ludzie czytajcie zanim napiszecie. ile jadu tu wylewacie. chetnie kupie to firme. skoro jest tak zle. wpadne na walne. wiem kiedy i gdzie. mam paru kolegow, juz niedlugo was uwolnie od tego bolu

Robolll
@ortograf 31.03.2018 22:45

pałuj sie z twojom ortografiom.... to nie uniwersytet tyko forum i komurki przekształcają... każdy wie o co chodzi

Mirek

Wesołych Świąt, aby do zebrania...mam nadzieję że na funduszach coś jeszcze zostało.

Zostaw opinię o Bielmar Sp. z o.o. Zakłady Tłuszczowe - Bielsko-Biała

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bielmar Sp. z o.o. Zakłady Tłuszczowe