expondo Polska

• Łężyca
  • Ochla
  • Nowy Kisielin
  • Słone
Zielona Góra - Expondo Polska Sp. z o.o. sp.k.

3. Opinie o pracodawcach Zielona Góra
  5. Opinie o expondo Polska sp. z o.o.

Opinie o expondo Polska Zielona Góra

Nie przegap nowości o expondo Polska sp. z o.o.!

ZB

11.07.2019 12:43

Pracodawca godny polecenia!

11.07.2019 13:35

Bardzo dziękujemy za docenienie!
    Magazynier

10.07.2019 18:44

Pozytywne opinie to zapewne w większości osoby pracujące w części biurowej. Jakby się zapytać osób pracujących na magazynie tak kolorowo już by nie było. Kilka osób się stamtąd w ostatnim czasie zwolniło więc o czymś to świadczy.

11.07.2019 08:41

Rotacje pracowników pojawią się w każdym dziale, niezależnie od specyfiki pracy. Naturalną koleją rzeczy jest to, że pracownicy niekiedy zmieniają swoją ścieżkę rozwoju. Oczywiście każdego dnia dokładamy wielu starań aby takim sytuacjom zapobiegać m.in. poprzez bezpośrednie rozmowy z naszymi zespołami - często to właśnie one dają pełny obraz sytuacji jednej jak i drugiej stronie.
    Tomek

01.07.2019 14:08

Świetny pracodawca! Atmosfera w firmie jest bardzo dobra. Kierownik i współpracownicy pomagają mi na każdym kroku. Polecam!

01.07.2019 14:10

Tomku jak dobrze pracować w firmie, gdzie przełożony jest też mentorem. Cieszymy się, że sprostaliśmy Twoim oczekiwaniom.
    J

01.07.2019 13:58

Pracuję w expondo od ponad roku. Do dzisiaj pamiętam mój pierwszy dzień pracy - jeszcze w żadnej firmie tak miło mnie nie potraktowano! Co więcej, firma inwestuje w swoich pracowników - w trakcie niedługiego okresu pracy, zdążyłam uczestniczyć w kilku szkoleniach dokształcających. Naprawdę polecam pracę w tej firmie - daje ona duże możliwości rozwoju zawodowego.

01.07.2019 14:08

Bardzo nam miło czytać taki pozytywny feedback. Cieszymy się, że współpraca z nami jest dla Ciebie przyjemnością.
    Patrick

01.07.2019 13:18

Śledzę na bieżąco informacje o tym pracodawcy. Na podstawie tego co mówią ludzie i to jak się prezentują, jest to firma która stawia na zadowolenie pracowników. Słyszałem same pozytywne opinie na ich temat. Często też odwiedzam ich profile na Facebook czy LinkedIn. Naprawdę super robota!

01.07.2019 13:21

Bardzo dziękujemy za tą bardzo pozytywną opinię! Dokładamy wszelkich starań aby nasi pracownicy czuli się docenieni za ich wkład i zaangażowanie. Jeśli w przyszłości będziesz szukał pracy, zapraszamy do nas! :)
    R

11.06.2019 15:32

expondo to firma, w której pracuje się wyśmienicie. Świetna atmosfera, fajni ludzie i możliwość bycia sobą to atuty, które przemówiły do mnie na dzień dobry. Gdy okazało się, że firma stwarza możliwości rozwoju, a praca tu pozwala osiągnąć finansową stabilizację, postanowiłem zostać na dłużej. Polecam.
    HO

17.06.2019 07:50

@Honorata również pracuję w expondo więc mogę udzielić odpowiedzi na Twoje zapytania :) Potwierdzam wszystkie pozytywne opinie związane z pracą w expondo. Jeśli chodzi o integracje, oczywiście są :) Ze względu na to, że mamy kilka biur, raz w roku robimy dużą imprezę integracyjną. Odwiedzają nas wtedy nawet koledzy z Chin :) Mamy też mniejszą imprezę w gronie lokalnych pracowników. Organizujemy również wyjścia te mniej formalne.
    R

17.06.2019 08:27

Odpisuję automatycznie po przeczytaniu.... Imprezy integracyjne organizowane przez pracodawcę odbywają się 2 razy w roku (zimą i latem). Jedna z nich zawsze jest wyjazdowa, połączona z noclegiem (w tym roku planowany jest summercamp od czwartku do soboty :) ). Oczywiście kto nie ma ochoty, nie musi uczestniczyć. Rok temu byliśmy w Świnoujściu w hotelu Radisson Blue. Baseny, dyskoteka do rana i te sprawy... Jadło oraz napoje (również %) bez ograniczeń. Oprócz imprez organizowanych przez firmę bywa, że organizujemy się też we własnym zakresie ;) Wspólne wypady do jakiegoś lokalu nie są nam obce. Wierz mi, mamy tu naprawdę świetną ekipę...
    D

06.06.2019 11:52

Podoba mi się atmosfera w firmie - wszyscy zwracają się do siebie po imieniu, łącznie z prezesem i właścicielami. Dodatkowy plus za to, że expondo jako jedna z nielicznych firm w mieście zatrudnia studentów do prac biurowych w niepełnym wymiarze czasu pracy. Można również skorzystać z darmowych dojazdów, bo codziennie kursują autobusy pracownicze.
    D

10.06.2019 08:25

Można nauczyć się wartościowych rzeczy, jeśli się chce - koleżanki i koledzy z teamu z większym doświadczeniem chętnie dzielą się swoją wiedzą. Co do kursów - na umowie o pracę firma oferuje kursy z języka angielskiego i niemieckiego.
    UK

06.06.2019 09:38

W expondo jestem już od ponad 2 lat. Wiadomo jak to w każdym miejscu, zawsze znajdzie się coś na co można narzekać. To co lubię w tym miejscu to przede wszystkim możliwość rozwoju. Pracodawca zapewnia szkolenia, kursy językowe. Elastyczny czas pracy to kolejny baaaaaaardzo duży plus! Z czystym sumieniem polecam dołączyć do zespołu :)
    SM

06.06.2019 09:32

Firma jest jedną z niewielu w regionie, gdzie nie ma produkcji, można zobaczyć jak pracuje się w zupełnie innej branży. Dużo osób myśli, że jak chce pracować np w social media albo jako grafik, specjalista ds. (usunięte przez administratora) to takiej pracy nie ma w Zielonej gorze. A jest! Dużo się dzieje, czasem cięzko nadążyć, ale zespoł jest naprawdę okej ,dużo pomagaj ą.
    Mariusz

30.05.2019 09:08

Czy firma oferuje benefity?

30.05.2019 09:11

Oczywiście! Na naszych pracowników czekają: 1. Darmowe dojazdy z Zielonej Góry do Kisielina 2. Kursy językowe 3. Dofinansowanie do karty multisport oraz prywatnej opieki medycznej 4. Kursy językowe oraz szkolenia 5. Imprezy intergacyjne, w tym jedna dla całej grupy (spotykamy się wtedy z zespołem z Berlina, Warszawy oraz Chin) 6. Wtorkowe niespodzianki, jak np. dostawa owoców :) Zapraszamy do zapoznania się z naszymi ofertami pracy: https://corporate.expondo.pl/

29.05.2019 13:38

Czy obecnie poszukują Państwo pracownikow?

29.05.2019 14:01

Zapraszamy do odwiedzania naszej strony: https://corporate.expondo.pl/kariera/ Prowadzimy rekrutacje do naszego zespołu w Zielonej Górze oraz Warszawie. Osoby zainteresowane pracą w Berlinie zapraszamy do kontaktu- [email protected]

Kontakt - expondo Polska sp. z o.o.

Nowy Kisielin, Innowacyjna 7 66-002 Zielona Góra

Branża główna: Sprzedaż detaliczna

10.02.2019 13:27

Pracę bardzo łatwo można połączyć ze studiami, co jest dla mnie ogromnym plusem. Atmosfera panująca w firmie jest miła i przyjazna więc jeśli nie masz jeszcze pracy to nie czekaj i zgłoś się do expondo :)

10.02.2019 13:26

08.02.2019 21:25

Firma expondo pozwala połączyć pracę ze studiami, co jest ogromnym plusem. Panuje bardzo dobra i przyjazna atmosfera. Jeśli jeszcze nie masz pracy, zgłoś się do expondo :)

04.02.2019 18:43

Firma bardzo dynamicznie się rozwija. Nowe biuro jest naprawdę supern- szczególnie show room i pokoje do wypoczynku dla pracowników. Czuć, że to już duży międzynarodowy gracz i ambitnie idzie do przodu. Są wiarygodni i co najważniejsze dochodowi. Jest masa wydmuszek lub startupów, które nie wiadomo jak długo pociągną na dotacjach lub inwestorze zewnętrznym. A expondo co roku rośnie o kilkadziesiąt procent. Masa nowych projektów i sporo do nadrobienia w zakresie szkoleń ale to typowe chyba. Moje sugestie dla expondo Polska sp. z o.o. sp.k.: Jaśniejsza struktura organizacyjna i więcej komunikacji wewnętrznej Lubię atmosferę w expondo Polska sp. z o.o. sp.k. za: Wysoka kultura managerów i współpracowników. Świeże owoce i inne przysmaki za darmo dla pracowników. Dynamiczny i stały rozwój firmy.
    Carol

08.02.2019 14:51

@bortex tez nie z HR A czy rozmawiałeś z przełożonymi lub czy też zgłosiłeś problem np. do działu HR? Może są jakieś sposoby na rozwiązanie takich sytuacji?
    Pewna

08.02.2019 21:20

Widziałam dużo ich reklam na mieście. Znajomi którzy tam pracują bardzo cenią sobie luźną atmosferę. Nowe biuro też robi bardzo fajne wrażenie. Można zobaczyć zdjęcia na ich profilu na Google.
    GG

08.02.2019 14:46

Czy wśród kierownictwa expondo zmienia się od stycznia tego roku coś na lepsze? Jak atmosfera w biurach, w działach technicznych? Jest sens składać CV, czy jak nie ma się znajomości i chodów u kierownika danego działu to jest się nikim i prędzej czy później człowieka zniszczą jak w typowym korpo? Ludzie z biur, wypowiedzcie się!

08.02.2019 18:44

W expondo nie zatrudnia się ludzi po znajomościach. Najważniejsze są kompetenecje, zarówno te twarde jak i miękkie. Nie ma tutaj panoszenia i zwracania się np. Panie Dyrektorze. Traktujemy siebie tutaj na równi, bez względu na to czy pracuje się w zawodzie 20 lat czy dopiero wchodzi się na rynek pracy.
    der Nick

10.12.2018 14:47

Pracownicy przychodzą i odchodzą. Firma nęci "możliwościami rozwoju" ale jest to mocno dyskusyjne, co się tam dzieje. Zmarnowany czas.
    konkretnie

11.01.2019 12:15

Brak szkoleń jakichkolwiek, ciągle podobno brak funduszy na to, kiedy powinien istnieć w każdej firmie fundusz szkoleniowy na każdego pracownika. Jak już raz do roku jakieś się odbywa to tylko dla kierownictwa. Do tego żałośnie banalne - na poziomie studiów, na których jest więcej informacji, szkolenie teoretyczne i niepraktyczne. Szkoda przedstawiać potem gdzieś taki papierek bo nie nabywa się na nich żadnych nowych umiejętności - aby takie zdobyć trzeba na własną rękę zapisać się na kurs i zdobyć szanowany certyfikat i praktyczną wiedzę. Z tego względu też wiele procesów w firmie zarządzanych jest amatorsko bo brak konkretnej wiedzy i praktyki kierownikom awansowanym na 3 sposoby: kolesiostwo, z żalu bądź bo ktoś naopowiadał jakiś bajek na rozmowie kwalifikacyjnej i na takie stanowisko go przyjęto chociaż nie sprawdzono jego konkretnej wiedzy, predyspozycji kierowniczych ani stylu zarządzania. Hitem było szkolenie z video marketingu, na który wybrało się tylko kierownictwo marketingu, a następnie oni po szkoleniu organizowali szkolenie dla reszty pracowników.. bieda z nędzą.. nie mówiąc o tym, że mówili o oczywistościach, które każdy młody człowiek wie, który nadąża za XXI w. np. że można się reklamować na YT przez influencerów itd.
    konkretnie

11.01.2019 12:41

Jeśli chodzi o awanse wewnętrzne kiedyś się zdarzały sporadycznie i bardzo niezasłużenie bo było brak ludzi do pracy w tej chwili na to nie ma zbytnio szans. Także przychodzisz i siedzisz na jednym stanowisku latami. Bajki o wielkiej szansie dla ciebie i super rozwoju można włożyć między książki. Relacje między członkami jednego zespołu są dobre lub bardzo dobre, jednak pomiedzy jednym zespołem a drugim zazwyczaj są konflikty. Zwłaszcza jak praca jednego zależna jest od drugiego lub podlega ocenie. Natomiast zła atomsfera wręcz utajniona wrogość panuje pomiędzy podwładnymi, a kierownictwem (zwłaszcza jeśli czlonkowie danego zespołu posiadają większą wiedzę, wykształcenie i kompetencję od kierownika i nie godzą się na to by ktoś taki nimi zarządzał i wciąż popełniał i zatajał swoje błedy szkodząc firmie lub nie wprowadzając innowacji bo woli nic nie robić). Istnieją niestety węże w tej firmie, które tylko szkodą atmosferze i psują relacje pomiędzy pracownikami. Rozbijanie grup, które dobrze ze sobą żyją.
    Adrian

03.01.2019 17:25

Niestety potwierdzam doniesienia waterlo z poprzedniego komentarza. Zarobki są bardzo niekonkurencyjne, zwłaszcza jeżeli weźmiemy pod uwagę fakty, że firma promuje się jako międzynarodowy lider sprzedaży internetowej oraz że w rejonie zielonogórskim naprawdę można lepiej zarobić będąc specjalistą z j. angielskim. Tyczy się to również kierowników i managerów. Do tego również część kadry kierowniczej pozostawia wiele do życzenia. Zależnie gdzie się trafi, można napotkać osoby cechujące się zachowaniem nieadekwatnym i nieprofesjonalnym do zajętych stanowisk, a ponadto które są: - aferzystami, - plotkarzami, lubującymi się w omawianiu prywatnych spraw pracowników w każdym możliwym tonie, - zakłamującymi prawdę, strasząc własnymi przełożonymi na wyższych stanowiskach, - manipulującymi wskaźnikami (po ich osiągnięciu przez pracownika), od których zależne jest przydzielanie i wysokości premii, - apodyktycznymi furiatami, którzy swoją prawdziwą twarz ujawnią, jak tylko zrozumieją, że nie mają już na coś wpływu. Powyższe nie tyczy się wszystkich działów oczywiście, ale spora część pracowników (byłych/obecnych), głosując anonimowo, zdecydowanie podpisałaby się pod powyższym.
    waterlo

02.01.2019 13:51

Placa jak na kasie, a wymagaja swietnej znajomosci jezyka i studiow wyzszych. Smieszny jest fakt, ze wyspecjalizowani pracownicy z jezykami i wyzszym wyksztalceniem na nizszych stanowiskach sa oplacani marnie, maja zero rozwoju i widzimy ze odchodza masowo natomiast na kierowniczych stanowiskach w paru dzialach zatrudniona jest (usunięte przez administratora)do tego bez bieglej znajomosci jezyka, ktorzy naginaja swoj czas wykonywania obowiazkow i spedzaja czas na plotkowaniu od jednego pokoju do drugiego. Do tego nie posiada zadnych predyspozycji kierowniczych i sa najzwyczajniej w swiecie (usunięte przez administratora)Strasznie to przykre jak sie ma nad soba kogos kto nie stanowi zadnego wzoru, nie wzbudza szczunku swoja wiedza i na okraglo sie osmiesza. (usunięte przez administratora) Przyslowie jest wszystkim znane przychodzi sie do pracy, jednak odchodzi od szefa. Moje sugestie dla expondo Polska sp. z o.o. sp.k.: Zmiana kierownictwa w paru dzialach.
    BJMB

09.10.2018 22:48

Szybki rozwój wymaga coraz większej liczby pracowników we wszystkich działach. Świetny moment aby wsiąść:-) Sam dołączyłem parę miesięcy temu i mogę tylko powiedzieć: polecam!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w expondo Polska?

Małgorzata

15.05.2018 00:12

Osoby interesujące się pracą w firmie Expondo Polska zapraszam do odwiedzin strony internetowej tego pracodawcy:https://www.expondo.pl/ Wchodząc w zakładkę kariera można ujrzeć aktualne rekrutacje do tej firmy! Zachęcam także osoby pracujące obecnie w firmie Expondo Polska do dodawania w tym wątku nowych komentarzy, chętnie poznamy najnowsze wieści dotyczące pracy w tej firmie!
    Anonim1

29.06.2018 14:55

Patrząc na ich profil na LinkedIn firma zachęca do udziału w rekrutacji! :)
    Małgorzata

12.04.2018 21:24

Zapraszam do pisania nowych opinii o firmie expondo Polska w Zielonej Górze, osoby które pracują dla tej firmy lub miały z nią styczność proszę o podzielenie się informacjami o obecnych postępach tej firmy na rynku oraz o wiadomości dotyczące obecnego zatrudnienia. Zachęcam was do pozostawienia opinii na tym forum, każda nowa wzmianka będzie bardzo ważna dla osób planujących zatrudnienie u tego pracodawcy.
    anonymous

14.05.2018 23:55

Podbijam temat, obecnie jest kilka ogłoszeń na Supply Chain Managera. Czy ktoś może się podzielić opinią jak się w tej firmie pracuje? Jaka atmosfera? Płace? Z czego wynikają rekrutacje - rotacja pracowników czy rozwój firmy?

Zostaw merytoryczną opinię o expondo Polska sp. z o.o.