Expondo Polska

• Ochla
  • Nowy Kisielin
  • Słone

3. Opinie o pracodawcach Zielona Góra
  5. Opinie o Expondo Polska Sp. z o.o. sp.k.

Opinie o Expondo Polska Zielona Góra UL. NOWY KISIELIN-INNOWACYJNA 7

WebsiteIconexpondo Polska sp. z o.o.

Nie przegap nowości o Expondo Polska Sp. z o.o. sp.k.!

pracownik biurowy

23.11.2021 19:09

Najlepsza firma w Zielonej Górze, bez dwóch zdań. Bardzo miła i przesympatyczna kadra zarządzająca. Profesjonalna pomoc w razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości. Wybierają Najlepszych i powiem tylko że warto dla nich pracować! To jest prestiżowa firma nawet na arenie międzynarodowej. spory zaszczyt dla nich pracować. Zamierzam z nimi zostać do końca. Bez dwóch zdań najlepsza firma na świecie, bardzo profesjonalne podejście do wielu spraw związanych z pracą. Polecam! U nich liczy się człowiek i rozwój

Bogda

10.09.2024 09:20

Taka super .!!!!Brak kontaktu nie można się dodzwonić. Jeden numer nie aktualny a drugi od 2 ty nikt nie podniósł słuchawki.

kandydatka

10.05.2023 08:32

Otrzymałam mailowo prośbę o potwierdzenie zainteresowania udziałem w rekrutacji i propozycję terminu i przedziału czasowego na wstępną rozmowę telefoniczną. Szybko odesłałam potwierdzenie. W ustalonym dniu żadnego kontaktu nie było. Skoro cokolwiek się zmieniło, to należało krótko poinformować, że np. została wybrana inna osoba, albo termin trzeba przełożyć. Człowiek później czeka jak głupi na ten telefon. Totalny brak profesjonalizmu.

E.

18.08.2021 12:49

Polecam - rzetelna firma.

11.07.2020 10:52

Czy EXPONDO Polska Sp. z o.o. sp.k. ma ściśle ustalone godziny pracy?

16.07.2020 16:08

Dzień dobry, dziękujemy za pytanie. W expondo Polska obowiązuje elastyczny czas pracy - pracownicy rozpoczynają pracę w przedziale czasowym 6:00 - 10:00 a następnie pracują kolejne 8 godzin danego dnia. :) Godzina rozpoczęcia pacy jest do dyspozycji pracownika w ramach pełnionych na co dzień zadań.
    Marta

18.05.2020 20:13

Pracujecie na zmiany nocki są czy nie?

20.05.2020 07:32

01.04.2020 10:30

Jak wygląda ścieżka awansu w EXPONDO Polska Sp. z o.o. sp.k.?

01.04.2020 12:03

Dzień dobry, ścieżka awansu w każdym przypadku zależna jest od doświadczenia i predyspozycji pracownika, a także aktualnego zapotrzebowania/wakatów. Rekrutacje wewnętrzne również są możliwe.
    Krzysiek

21.11.2019 11:28

Jak długo trwa rekrutacja w Expondo? Odpowiedzi należy oczekiwać raczej w dniach czy tygodniach?
    Odpowiadacz

29.11.2019 10:37

W miesiacach :)
    Ciekawski

01.07.2019 13:16

Od znajomych tam pracujących słyszałem same pozytywne opinie. Zdeycdowanie wyróżniają się na tle innych firm z Zielonej Góry.
    Aneta

11.12.2018 18:48

@K. Og, dużo piszesz o atmosferze pracy w Emaks Sp. z o.o. sp.k., twoja opinia może być pomocna dla osób rekrutujących się do firmy. Czy możesz odnieść się do kwestii wynagrodzenia za pracę, czy zarobki są satysfakcjonujące? Dla niektórych osób wynagrodzenie jest decydujące przy wyborze przyszłego pracodawcy, warto podzielić się informacjami na ten temat.
    Kamil

11.12.2018 20:49

Właśnie! Ile płacą? Warto składać swoje papiery?
    K. Og

29.11.2018 10:19

Menedżerka jest wulgarna, odnosi się do potencjalnych pracowników bez odrobiny szacunku i profesjonalizmu, prymitywna brygadzistka, nawet w kwestii pracy na najniższym szczeblu, sprzątania na planie filmowym grozi na każdym kroku zwolnieniem za najdrobniejsze niedociagniecie sugerując że pracownik jest nikim i że ma wielu innych czekających na to stanowisko. Karykatura korporacyjnego kapo, niezdolna do racjonalnej dyskusji, traktuje pracowników jak przedmioty. Absolutnie nie polecam, a wręcz odradzam pracę z tak beznadziejnymi przełożonymi.

20.09.2017 14:40

Gość222

27.09.2017 09:48

a Ty jak ocenisz swój projekt dla nich? możesz coś więcej powiedzieć o spotkaniu?
    Darek

05.02.2018 16:03

Projekty na zamówienia robię od kilku lat, więc jestem zaznajomiony z konstruktywną krytyką. W tym przypadku najbardziej zirytowała mnie postawa firmy w całym procesie. Najpierw zawracanie głowy, że to i tamto jeszcze poprawić, telefoniczne komplementy że jest bardzo dobrze, a na koniec krótka odpowiedź że się nie spodobało. No ludzie, jak każecie komuś spędzić kilka dni nad jakąś pracą za darmo, to chociaż wysilcie się na wykonanie telefonu i uargumentowanie co i dlaczego. Ogólnie dowiedziałem się jedynie że moje pomysły nie zgadzały się z "wizją" zarządu. Bardzo ogólnikowe, zwłaszcza że na tę odpowiedź czekałem 2 tygodnie, co było dziwne zważając na fakt że firmie zależało na jak najszybszym dostarczeniu projektu.
    Nicki

31.01.2018 22:35

Witam, również pracowałam w firmie emaks i expondo. Akurat w trakcie zmiany nazwy spółki. Mi również kazano wykonać pracę domową na którą poświęciłam kilka godzin, natomiast należy wspomnieć że wszystko odbyło się na wysokim poziomie. Podpisałam na wstępie umowę, że praca pozostaje moją własnością intelektualną i firma nie może z niej skorzystać bez zapłaty i mojej zgody. Rekrutacja obejmowała 3 etapy, gdzie na początku rozmawiałam z kierownikiem działu, później dyrektorem zarządzającym a na koniec z właścicielami. Kadra zarządzająca jest na bardzo wysokim poziomie i ją bardzo pozytywnie wspominam. Niestety po trzech miesiącach musiałam opuścić firmę z powodów osobistych. Atmosfera w pracy jest pomiędzy kolegami bardzo dobra. Stanowczo POLECAM expondo.

04.11.2017 14:52

Miałem składać CV do tej firmy, ale po przeczytaniu opinii widzę, że nie warto się jednak fatygować. Szczerze mówiąc uważałem że użytkownik "Darek" coś ściemnia z tym >zadaniem domowymRealizacja wyznaczonego zadania. Kandydaci proszeni są o wykonanie w określonym czasie (np. czterech dni) określonego zadania, w którym mogą wykazać się kompetencjami i swoją profesjonalną wiedzą. < Ludzie, nie dawajcie się robić w konia! Narobicie się jak woły, a później ktoś wykorzysta Waszą pracę i jeszcze będzie się z Was śmiał, że kolejnego frajera znaleźli. Oby jak najmniej takich firm.
    Kandydat222

03.10.2017 14:30

A wiecie co ja myślę, że jak już nam nie pójdzie na rozmowie to nie zauważamy, że może faktycznie za słabo się zaprezentowaliśmy tylko wieszamy psy na potencjalnym pracodawcy. Przydałoby się czasem spojrzeć na siebie krytycznym okiem :)
    duzy

03.10.2017 17:25

Pozdrawiamy dział HR firmy expondo ;)
    Kandydat222

12.10.2017 09:39

Dzięki, aczkolwiek pracownikiem ich nie jestem. Wyraziłem swoją opinię i tyle.

Kontakt - Expondo Polska Sp. z o.o. sp.k.

UL. NOWY KISIELIN-INNOWACYJNA 7 66-002 Zielona Góra

expondo Polska sp. z o.o.
    Branża główna: Maszyny i urządzenia
    Darek

13.09.2017 11:04

Aneta - odradzam, mi kazali wykonać w domu zadanie, które zajęło mi prawie cały tydzień. Chodziło o zaprojektowanie produktu, po przesłaniu oczekiwali jeszcze poprawek, tak jakby szukali jelenia co im projekt za darmo zrobi. Ostatecznie po dwóch tygodniach czekania otrzymałem jedynie krótki e-mail, że mój projekt "nie spotkał się z uznaniem zarządu" i podziękowano mi za współpracę.

18.08.2017 12:12

21.08.2017 11:36

Na stanowisko specjalisty ds. dokumentacji technicznej. Rozmowa bardzo konkretna- zapytanie o doświadczenie, przedstawienie szczegółów stanowiska przez kierownika działu. Nie ma pytań z kosmosu typu " jakim zwierzęciem chciałbyś być". Niestety moja znajomość języka nie była na wystarczającym poziomie.

02.08.2017 15:29

Zgadzam się z DanielO - najchętniej by wzięli inżyniera z 5 letnim doświadczeniem w 10 różnych dziedzinach za pół darmo. Tylko czas zabierają, nie warto nawet iść na rozmowę.
    DanielO

06.07.2017 18:48

Szukają ludzi, którzy nie mają żadnych ambicji zarobkowych. Jak się proponuje magistrowi kierunku technicznego mniej niż 2k na miesiąc to sami sobie odpowiedzcie czy warto tam pracować i co najlepsze nie widzą w tym nic złego. Wymagania europejskie, zarobki już niekoniecznie.
    gość

18.06.2017 17:53

Lipna firma robią kilka etapów rekrutacji. już chcą zatrudniać ale jak przychodzi do konkretów to obiecują że się odezwą bo jeszcze się zastanawiają i tle.. Nie polecam. Niby im zależy żeby zatrudnić pracownika ale tylko zwodzą nic więcej. Nie lubię umawiać się z baranami..

13.07.2017 10:00

Możesz powiedzieć na jakie stanowisko składałeś aplikację?
    Aneta

02.03.2017 11:24

@małyco najbardziej podobało Ci się podczas pracy w firmie emaks? Poleciłbyś ją dla osoby dopiero rozpoczynającej swoją karierę zawodową?
    mały

24.03.2017 10:22

To, że mogłem pracować z ludźmi pracującymi na rynku międzynarodowym i szkolić swój język angielski.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Expondo Polska?

mały

28.02.2017 07:23

Pracowałem w firmie emaks jakiś czas. To była moja pierwsza praca, dużo się nauczyłem. Ogólnie pozytywnie wspominam ten czas.
    xoxo

23.09.2016 17:01

No ale dobrze, że umowa o pracę w końcu się trafia, bo przecież stabilne zatrudnienie jest u nich priorytetem. Zastanawiam się jednak czy oprócz zarobków dorzucają jeszcze jakieś benefity socjalne, bo wiedzą jak zadbać o zadowolenie pracowników. A wypłata?
    Bing

16.12.2016 17:10

Jak sam zapłacisz to będziesz miał benefit. Zarobki słabe.

16.08.2017 08:29

A ja byłam na rozmowie i wiem, że benefity są: multisport, prywatna opieka medyczna, ubezpieczenie grupowe, elastyczny czas pracy.
    Nowy

23.09.2016 16:55

Ostrzegam wszystkich poszukujących pracy i poważnego pracodawcy.Umowa o pracę ma stanowić nagrodę a nie coś normalnego zagwarantowanego.
    lkj

07.08.2016 19:05

Czy wszystkie rekruatcje (takze dla handlowcow rejonow) odbywaja sie w Zielonej Gorze ? Troche kiepsko dojezdzac z drugiego konca polski. Moze rekrutacje odbywaja sie w poszczegolnych rejonach ?
    wika

15.06.2016 08:36

porządna firma. Wszystko na czas i nie oszukują. Świetna atmosfera między ludźmi. Ale trudno się tu dostać. Wybierają najlepszych.
    Wojciech

04.05.2016 12:32

Byłem na rozmowie do działu technicznego. Myślę, że dobrze mi poszło, ale byłem zaskoczony wymaganiami i oczekiwanym stopniem znajomości budowy technicznej urządzeń i planami jakie mają odnośnie rozwoju asortymentu. Nie spodziewałem się, że będzie na to tak duży nacisk. Mam nadzieję, że jeszcze się do mnie odezwą...
    M.

14.12.2015 09:32

Pracowalem w emaksie trzy lata i jestem zadowolony. Jak przychodzilem to bylo 20 osob, teraz jest prawie 50 i ciagle przydaloby sie wiecej. Wiec te oferty wynikaja z tego ze firma sie mocno rozwija. Jasne ze czasem ktos odchodzi lub jest zwolniony ale wszedzie tak jest. Sa normalne umowy o prace a nie zadne smieciowki, wyplata zawsze na czas, imprezy dla pracownikow, normalne godziny pracy. Ja tam wiec nie moge narzekac. Zdobylem doswiadczenie i teraz dIeki temu moge zarabiac wiecej.
    kolo

07.12.2015 11:34

Oo Odradzam prace w tej pseudo firmie. Rotacja pracowników co kwartał. Tak więc trzeba się zastanowić czy warto zawracać sobie głowę pożal się boże firmą.

18.09.2014 22:02

Sami niewiedzą czego chcą. Co chwilę nowe ogłoszenia i szukają następnych naiwniaków...
    ojoj

09.02.2015 16:39

na jakim stanowsku miałeś"przyjemność" współpracować z tą firmą- jakieś konkrety

Zostaw merytoryczną opinię o Expondo Polska Sp. z o.o. sp.k.