Oferty pracyOpinie o pracodawcachSzkoły policealne
Dla pracodawcówLogowanie / Rejestracja

mFinanse

2.8/5

• Nasze placówki
  • Zacznij lepiej w mKiosku mBanku
  • Dołącz do sieci ekspertów finansowych
  • Współpraca – zostań partnerem kredytowym

Nasze placówki

Zacznij lepiej w mKiosku mBanku

Dołącz do sieci ekspertów finansowych

Współpraca – zostań partnerem kredytowym

Oferty pracyOpinie o pracodawcachBlogPoradnik
Dla pracodawców
Regulamin i polityka prywatności

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o mFinanse S.A.

Opinie o mFinanse Łódź

04.12.2020 13:39

Specjalista realizuje bardziej zaawansowane dyspozycje klienta niż opiekun klienta. Pozdrawiamy.
    ReviewUserIconLola

25.11.2020 17:27

Czym różni się praca jako opiekun klienta a specjalista w mkiosku?
    ReviewUserIconKrist

10.10.2022 13:08

Godzinówka większą o 1.5zl nie 2 zł

18.05.2026 19:38

Niczym Panie 😂 opiekun ma 10.50 za godzinę a specjalista 13,50 tym się różnią 😉

13.05.2020 10:00

Firma na każde święta wspiera swoich pracowników. Forma zależy stricte od rodzaju świąt, jednakże dbałość o zadowolenie pracowników to nasz priorytet, dlatego co roku szykujemy coś na ten szczególny czas.
    ReviewUserIconAda

06.03.2020 18:13

Pracuję w mfinanse od kilku miesięcy i póki co nie mam zastrzeżeń.
    ReviewUserIconPracownica

15.04.2021 19:21

A z wypłaty jesteś zadowolona I z ciaglej presji? Pozdrawiam
    ReviewUserIconNika

18.04.2021 14:22

Popracuj jeszcze trochę to zobaczysz
    ReviewUserIconpracownik

07.03.2026 13:05

Praca dobra "na chwilę" - na złapanie pierwszego doświadczenia. Nie polecam tej pracy na dłużej. Wielu pracowników przez zachowania przełożonych musi korzystać z wsparcia psychologicznego - a ci, którzy tego nie robią - widać po nich, że im też by się przydało. Firmie nie zależy na pracownikach - wręcz wolą doświadczone osoby wymieniać na nowe - bo mają mały plan... . Praca polega na dzwonieniu do ludzi i wciskaniu im kredytów oraz na zakładaniu rachunków bankowych. W praktyce jednak 1/4 dnia poświęcasz na odpowiadaniu na pytania dot. bankomatu i mówienie ludziom, że danej rzeczy nie można załatwić na kiosku tylko musza iść do placówki, bo firma nie umie zakomunikować klientom co gdzie można zrobić. Szkolenie w tej firmie trwa miesiąc - nie nauczą na nim niczego co jest potrzebne w pracy. Pracownik po zakończeniu szkoleń nie ma pojęcia o niczym - a ciężar douczania, poprawiania, odbierania telefonów w dzień wolny spada na innych starszych stażem pracowników (oczywiście jak na tą firmę - robisz to za darmo). Niby umowa zlecenie... ale masz przełożonego, masz grafik i stałe godziny w których musisz być w punkcie. Faktycznie przy dobrych umiejętnościach sprzedażowych/ szczęściu czy dużym zaangażowaniu idzie dobrze tutaj zarobić, jednak wszystko to kosztem zdrowia psychicznego. Jeżeli nie zrobisz jednego z miliona celów jesteś straszony zwolnieniem. Dodatkowo chciałabym zwrócić uwagę na widełki jakie widnieją na ofertach pracy w tym miejscu... minimum 4/5 tys jak dobrze pamietam ... g*wno prawda - jeżeli nie wyrobi się premii dostaje się minimalna krajowa za h razy liczba godzin - która zazwyczaj wynosi 100-130h/msc.
    ReviewUserIconMeliska

24.03.2026 23:12

W punkt! Dołóżmy jeszcze faworyzację pracowników przez przez przełożonego (choćby tak jak w Elblągu)... Bardzo się cieszę, że opuściłam to bagno, szkoda zdrowia.

18.05.2026 19:53

Bardzo delikatnie powiedziane.. nie dodałeś że niektórzy MM zamiast uczyć nowych i ich wyszkolić na tyle by ogarniali pracę to ich nie nauczą a finalnie po mcy dwóch bez skrupułów obgadają od „Tępych dzid” itp . Przynajmniej w śląskim tak było. Nie wiem czy dyrektor o tym nigdy nie słyszał czy poprostu żyje w jakiejś bańce mydlanej 😊

ReviewUserIconmarcel

12.05.2026 21:10

Polecam pracę w tej firmie. Praca polega na zaczepianiu ludzi na rachunki w galerii + sprzedaż kredytów. Jak widać nieudacznicy co nie chcą zaczepiać ludzi wylewają pomyje a inni wolą robić kase.

18.05.2026 14:58

No jak dla ciebie praca gdzie się żebra o konto które nie jest w żaden sposób potem aktywne bo w większości ludzie je potem w apce zamyka to ok xd Masz kinder jajko, hajsu nie masz bo ci zabiorą i jeszcze tracisz czas. Wszystkiego dobrego i powodzenia w pracy.

19.04.2026 11:11

- brak podwyżek w podstawie godzinowej od kilku dobrych lat - plany nierealne do wykonania - ciągły stres - brak poszanowania ze strony przełożonych i firmy - w trakcie wolnym od pracy i tak jestes zmuszany odbierac telefony, czytac wiadomosci i logowac sie co chwila na nic niewnoszace zoomy - nierowne traktowanie pracownikow - ci ktorzy pracuja dlugo nie musza robic planow i nie maja z tego powodu konsekwencji- ty jako nowa osoba jestes dzien w dzien gnebiony i straszony zwolnieniem Ciesze sie ze udalo mi sie stad uciec

21.04.2026 10:23

„„Dziękujemy za przesłaną opinię, jednocześnie informujemy, iż w przypadku podejrzenia wystąpienia nieprawidłowości, rekomendowaną formą kontaktu są: - anonimowy formularz nieprawidłowości https://whistleblowing.mfinanse.pl/; - zgłoszenie e-mail na adres [email protected]/[email protected] - ustnie do Współpracownika Biura Compliance; - telefonicznie do Współpracownika Biura Compliance; - papierowo na adres: mFinanse S.A. Biuro Compliance, ul. Prosta 18, 00-850 Warszawa W przypadku każdego takiego zgłoszenia, odpowiednie jednostki analizują potencjalne nieprawidłowości z należytą starannością. Wszelkie zgłoszenia rozpatrywane są zgodnie z przyjętymi procedurami wewnętrznymi oraz obowiązującymi przepisami prawa. Pozdrawiamy, Zespół mFinanse”
    ReviewUserIconRozczarowany

05.02.2026 10:50

Porażka. Komunikacja zero. Proboje sie dostac na partnera od listopada. Zero komunikacji, najpierw informacja ze zaczynam od stycznia a potem kilka dni przed koncem roku telefon pretensjami do mnie ze prowadzę spółkę zoo a nie jdg. Jakbym (usunięte przez administratora) ja nie wiedzial jaka firme prowadzę i oczywiście to nie ich wina tylko ja zle podałem. Żenada. Komunikacja zero. "Nie zdazymy juz przed styczniem, musimy od lutego". 3 tygodnie cisza. W połowie lutego 20 plików pdf wysłane na maila: '"wypełnij szybko i wyślij do centrali bo do 22.01 muszą wpłynąć!" Czas realizacji dla mnie - natychmiast. Wysłałem pocztą- Telefon 22.01. Kiedy wysłałeś? - tydzień temu pocztą- pocztą?! Trzeba bylo inpostem bo jeszcze niendostalismy! Wysyłaj jeszcze raz! I znowu 80 stron drukować i wypełniać. Komunikacja 0. MOZE WYSTARCZYLO MI WCZESNIEJ DAC ZNAC ALBO NAPISAC ZE TRZEBA INPOSTEM?! To nie koniec. Jedziemy dalej. 01.02 dostaje maila witamy na pokładzie, instrukcja do zainstalowania jakis (usunięte przez administratora) tokenów. Ok zrobione. 2 dni cisza. Pytam: idziemy cos dalej? Odpowiedz: - a to ty jeszcze nie masz nic zrobione ? Przecież wyszalałem instrukcje ! Nie dzwoniłeś na IT? Nie zrobili ci nic ? -Co mieli mi zrobic ? - no pulpit. - a czy ktos mi o czyms takim powiedział?! - no jutro sa juz szkolenia -TO ZAJE...CIE ZE INFORMUJECIE O CZYMKOLWIEK!!! A potem (usunięte przez administratora) z ciebie robia ze czegos nie wiesz! OD RA DZAM
    ReviewUserIconAnna

29.01.2026 17:18

Praca w mFinanse to duże rozczarowanie. Niskie wynagrodzenie przy bardzo dużej presji na wyniki. Brak umowy o pracę daje zero stabilności. Na niektórych kioskach widać faworyzację pracowników – jedni mają lepsze warunki, inni są ciągle naciskani. Nawet gdy plan jest zrobiony z nadwyżką, dalej jest nacisk na pozyskiwanie kontPlany są mocno zawyżone i często nierealne, szczególnie że oprocentowanie banku jest niekonkurencyjne i klienci nie są zainteresowani ofertą. Częste awarie systemowe... "Innowacyjność i marka" które mają się przełożyć na wyniki sprzedażowe może i były istotne, ale 10 lat temu. Przełożeni ingerują w grafik bez uzgadniania. Atmosfera słaba, a pracownik traktowany jest jak wynik w tabelce. Sporo jest takich kwiatków. Jeśli tylko znajdę ofertę pracy w moim małym mieście, uciekam stąd...
    ReviewUserIconKUBA

21.01.2026 20:38

Witam, czy ktoś był w sądzie pracy, a propo tej "umowy zlecenie", aby sąd orzekł tu umowę o pracę? Oczywiście wystarczy przeczytać umowę aby wiedzieć że powinna to być umowa o pracę, grafik miejsce czas przełożony😉 druga kwestia czy ktoś ładnie im udowodnił że dają 10.50 a nie tak jak na umowie "najniższą stawkę godzinową obowiązującą z rady ministrów", jeżeli tak proszę o komentarz, bo chce aby przestali z ludzi robić (usunięte przez administratora) kierownikom podziękuję bo tylko oni tu miłe komentarze piszą😉

28.10.2025 16:37

Jako były pracownik dziwię się że firma dalej znajduje ludzi do pracy. Dziwię się że widzę ludzi w mkioskach. Moje odejście stąd to najlepsza decyzja w życiu.
    ReviewUserIconMobbing

14.10.2025 18:05

Najgorsza firma. Odradzam każdemu Opinie pisza zdesperowani liderzy którzy nie mogą nikogo znaleźć do pracy.

26.09.2025 14:14

Nie polecam szczególnie osobom bez doświadczenia. Firma oczekuje, że przyjdziesz z własną bazą klientów, którym sprzedaż kredyty. Mają na Ciebie wyje...e. Szczególnie kierowniczka na Ogrodowej 8 w Łodzi Kata...a Mo...ka. Broń się aby do niej wejść do zespołu. Nie traktuje pracowników po równo gdzie każdy ma to samo stanowisko. Byle wynik zrobiła bo inaczej dostanie opieprz od regionalnego. Innymi słowy po trupach do celu, dodatkowo chyba się leczy bo raz ma dobry humor raz zły. Z mojego doświadczenia jest to objaw depresji jeśli chodzi o wachania nastroju ale mogę mylić. Nie piszę, że ma ale ktoś kto ją pozna być będzie miał takie same przepuszczenia. Dla nowych pracowników brak szkoleń a później wymagają sprzedaży. Ogólnie śmieszna firma. Niby fajne biura ale niestety kadra zarządcza na bardzo niskim poziomie. Nie polecam i uważajcie na siebie. Nie dajcie się zwieźć że osoby zarabiają jakieś kokosy. Owszem zarabiają ale te wybrane przez Panią dyrektor. A tfuuu. Lepiej pójść do Lendi

09.10.2025 13:20

Jaka firma tacy pracownicy. Oczywiście nie mam tu na myśli wszystkich. Ale nawet nie widzą przekrętow na niekorzyść banku przez pracownikow- Ex Dębowska.
    ReviewUserIconTragedia slask

04.10.2025 23:17

Nie polecam pracy w regionie Śląskim. Zgadzam się z przedmówcami, to co się tam dzieje jest zwyczajnie nienormalne i nie przystoi takiemu bankowi. Niska płaca, ciągłe kary i wyzysk na każdym kroku..
    ReviewUserIconMagda

28.09.2025 14:22

Da się fajne zarobić, ale da się też mieć jedno wielkie (usunięte przez administratora) umowa tylko zlecenia szkoda, osobiście pracowałam tam dosyć długo jednak przepisywany mój wynik dla faworyta menagerka kiosków był norma i tak uciekały nawet 4 tys, kpina i szkoda stresu, a jak człowiek chciał się zwolnic był zmieszany z błotem ...
    ReviewUserIconanonim

05.09.2025 19:47

ReviewUserIconSmok

24.09.2025 15:56

Widze, ze panowie liderzy Robert i Łukasz poczuli sie urażeni opinią i postanowili z fejkowych kont zacząć pisać, że polecają pracę hahahaha
    ReviewUserIconRobert

31.08.2025 01:55

Pracowałem w regionie śląskim pod panem (usunięte przez administratora) Ten pierwszy to osoba, która ciągle gra na emocjach i wykorzystuje pracowników stosując przy tym (usunięte przez administratora). Praca po 5h dziennie lub dniówka 10h (+/-). Praca w skrócie to bycie hostessa na pasażu galerii handlowej i robienie kont bankowych dla nowych ludzi (bank na tym punkcie fioła), do tego sprzedaż kredytów, dzwonienie do klientów i tyle. Pieniądze są dramatycznie niskie. Poniżej (usunięte przez administratora), a samymi prowizjami naprawdę ciężko jest ją przebić. Wieczny (usunięte przez administratora)(aż jestem zdziwiony, że jeszcze nikt za ten (usunięte przez administratora)nie poleciał), bo dzieją się tam naprawdę chore rzeczy. Przykład? (usunięte przez administratora) Jeśli nie zgadzają Ci się konta to nakazują Ci przychodzić na dodatkowe akcje mające na celu łapanie ludzi (nie zawsze trzeźwych(usunięte przez administratora)) tylko po to aby im założyć konto za głośnik bezprzewodowy 😂, za akcje nie masz płaconej godzinowki, więc robisz to w swój wolnym czasie 😊. Sam (usunięte przez administratora)ciągle wysyła maile (chamskie) do pracowników, nie potrafiąc napisać ani jednego maila bez błędów ortograficznych. Ów Pan wykazuje się wysokim brakiem kultury (niezależnie od formy kontaktu). Ilość odpowiedzialności przy podpisywaniu umów, wysyłce dokumentów do centrali (i potencjalne kary za archiwizację, jeśli coś się nie gładzą), znoszenie takich szefów versus stawka (usunięte przez administratora)brutto/h to istny żart. Szanujcie się ludzie i nie popełniajcie moich błędów i zmarnowanego czasu w tej instytucji finansowej (szczególnie w regionie śląskim - (usunięte przez administratora).) BARDZO MOCNO NIE POLECAM.
    ReviewUserIconBasia

03.09.2025 21:46

W firmie wystarczy wykonywać swoje obowiązki, jak w każdej pracy każdy dorosły człowiek. Przedmówców najwyraźniej boli że nie wyszło-nie wyszło bo się pracować nie chciało. Firma daje dobre mozliwosci zarobku przy odpowiednim zaangażowaniu. Przy zatrudnieniu każdy jest świadomy że praca opiera się głównie na zarobku prowizyjnym, jeżeli ktoś nie lubi się ze sprzedażą można spróbować pracy fizycznej a nie wysyłać CV do mFinanse.
    ReviewUserIconAleksandra

05.09.2025 19:51

Ja też pracowałam w regionie śląskim i nie mogę się zgodzić ze wszystkim co piszesz. U mnie wynagrodzenie problemem nie było zwłaszcza biorąc pod uwagę 120h 😉
    ReviewUserIconDinozaur mfinansowym

03.09.2025 17:04

A ja tam pracuję na Śląsku i dobrze zarabiam. Weźcie sie do roboty, to i zarabiać będziecie, a nie pisać wylewne opinie w środku nocy 😂
    ReviewUserIconHahaha

04.09.2025 08:35

Takie opinie piszą zdesperowani liderzy dla których nikt nie chce pracować. Mój lider się nawet kiedyś wygadał na temat innego lidera, że mi się chwalił, że takie opinie pisze tutaj, bo brakuje mu ludzi.
    ReviewUserIconAndrzej

04.09.2025 15:22

Oo popatrz Twój nie jest zdesperowany, chcesz dla niego pracować za te marne 10,50 😂
    ReviewUserIconSylwia

16.08.2025 22:22

Syf, wyzysk i kpina. 10,50 brutto za godzinę, prowizji nie zobaczysz, wypłata po dwóch miesiącach, grafik zmieniany jak im się podoba. Atmosfera toksyczna, zero szacunku. Omijać szerokim łukiem – szkoda zdrowia i nerwów.
    ReviewUserIconSerio

31.08.2025 01:35

Serio ta instytucja płaci w 2025 roku 10.50 brutto pracownikom? PO pierwsze to nielegalne, a po drugie aż nie do uwierzenia. Ktokolwiek kto ma rozum pracuje za takie pieniądze?
    ReviewUserIconByła pracownica

16.08.2025 22:21

Dobra, to leci ultra-dosadna, emocjonalna wersja – prawdziwy wylew żalu: --- Ta firma to totalny dramat. Stawka śmieszna – 10,50 brutto za godzinę, a prowizje to zwykła ściema. Plany nierealne, kasa ginie, a jak już coś zarobisz, to i tak potrafią to „wyrównać” tak, żebyś dostał najmniej jak się da. Na wypłatę czekasz wieczność – człowiek musi się zadłużać, żeby przeżyć. Do tego wieczne zmiany w grafiku, zero szacunku dla pracowników, atmosfera toksyczna do granic możliwości. Rotacja gigantyczna, bo każdy ucieka, kto tylko może. Krótko mówiąc: wyzysk, brak uczciwości i brak godności. Uciekać jak najdalej. --- Chcesz, żebym zrobił też wersję maksymalnie krótką i wulgarną w stylu internetowego komentarza, czy raczej zostajemy przy mocnym, ale bez przekleństw?
    ReviewUserIconAnka

16.08.2025 22:17

Ta „praca” to tragedia. Głodowa stawka 10,50 brutto, premie nie do zdobycia, a jak coś wyrobisz – i tak przepada. Na wypłatę czekasz wieczność, grafiki zmieniane w ostatniej chwili, ciągła presja i zero szacunku. Ludzie uciekają stąd jak najszybciej – i wcale się nie dziwię. Szkoda nerwów, szkoda życia.

16.08.2025 22:15

Absolutnie nie rekomenduję pracy u tego pracodawcy. Stawka podstawowa to zaledwie 10,50 brutto za godzinę plus teoretyczna prowizja, która w praktyce okazuje się fikcją. Cele sprzedażowe są ustawione na poziomie zupełnie nieosiągalnym, więc większość osób i tak kończy tylko z gołą pensją minimalną. Co gorsza, jeśli nie uda się przebić progu prowizyjnego – wypracowane premie przepadają, a cała dodatkowa energia i wysiłek pracownika idzie na marne. Wypłaty? Tutaj sytuacja wygląda jeszcze gorzej. Wynagrodzenie za dany miesiąc pojawia się dopiero pod koniec kolejnego – czyli faktycznie trzeba przeżyć prawie dwa miesiące, zanim zobaczy się pieniądze. Dla kogokolwiek, kto ma zobowiązania finansowe, rodzinę czy zwyczajne rachunki, jest to sytuacja absolutnie nieakceptowalna. Organizacja pracy pozostawia wiele do życzenia. Grafik potrafi zmienić się w ostatniej chwili, o planowaniu urlopu można zapomnieć, a komunikacja z przełożonymi to pasmo nieporozumień i obwiniania pracowników za wszystko. Atmosfera pracy daleka od profesjonalnej – zamiast wsparcia, panuje presja, pretensje i brak elementarnego szacunku. Rotacja pracowników jest gigantyczna i to nie bez powodu – większość osób rezygnuje bardzo szybko, gdy tylko przekona się, jak naprawdę wygląda ta praca. Podsumowanie: niskie stawki, fikcyjny system premiowy, długie oczekiwanie na wypłatę, chaos organizacyjny i toksyczna atmosfera. Miejsce absolutnie niegodne polecenia.

01.08.2025 14:54

Do niedawna miałem okazję pracować w mKiosku jako opiekun klienta. Mimo, że zgadzam się z opiniami dotyczącymi tej pracy to jednak zauważyłem kilka zalet: - Świetni współpracownicy, w tym team leader na których faktycznie mogłem liczyć i zawsze odbierali moje telefony (co jeszcze na mojej ścieżce zawodowej mi się nie przydarzyło) - Możliwość poszerzania kompetencji przez darmowy dostęp do całej biblioteki ze strefy kursów, - Najczęściej nikt nad Tobą nie siedzi i nie patrzy ci na ręce. - Jeśli ktoś faktycznie dobrze radzi sobie w sprzedaży- będzie zarabiać dobre pieniądze. W moim odczuciu chyba najlepsze miejsce na pierwszą/drugą pracę w młodym wieku bo pozwala przede wszystkim rozwinąć skrzydła nie wydając majątku na kursy oraz jest dobrym wpisem do CV (praca w finansach zarówno z klientem indywidualnym jak i B2B). Podsumowując- przyszedłem, coś tam zarobiłem, poszerzyłem swoje kompetencje i zmieniłem pracę na branżę w której czuję się lepiej. Wad nie będę wypisywać, bo powieliłbym jedynie to co już się tu znajduje.
    ReviewUserIconŻyczliwy

29.07.2025 20:59

Nie polecam pracy "pod skrzydłami" tego pracodawcy. Podstawowa stawka godzinowa to AŻ 10,50 brutto plus prowizja. Plany sprzedażowe dla placówek zdecydowanie za wysokie,ale nikt się tym nie przejmuje. Wypracowanie czegokolwiek więcej ponad najniższą stawką godzinową x przepracowane godziny graniczy z cudem. Jeśli nie przekroczysz wartości z godzin po najniższej stawce godzinowej to do tej wartości wyrównają,ale wypracowana prowizja przepada. Terminy wypłat to już w ogóle temat rzeka. Pieniądze za przepracowany miesiąc otrzymuje się na koniec kolejnego przepracowanego miesiąca. Zdecydowanie nie polecam dla osób mających rodzinę na utrzymaniu.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w mFinanse?

Kontakt - mFinanse S.A.

ul. Jana Kilińskiego 74 90-119 Łódź

ReviewUserIconMonika

28.07.2025 17:32

Na szczęście jestem w nowym lepszym miejscu. Nie polecam tutaj pracy siedziałam zdecydowanie za długo czekając na podwyżki które nie nadeszły i nie nadejda. Niestety.... Polecam osobom które tutaj pracują rozglądać się za czymś innym... Serio nie jest ciężko znaleźć coś lepszego niż to miejsce. Jestem tego przykładem

09.06.2025 23:59

Niestety wszystkie negatywne opinie to prawda Pracowałam wiele lat i czekałam aż coś się zmieni. Niestety nic się nie zmieni tutaj. Zarobki z roku na rok coraz gorsze... Brak szacunku do pracownika. Polecam szukać czegoś innego każdemu. Oczywiście obiecuje się pracownikom zlote góry bo "cóż szkodzi obiecać"
    ReviewUserIconAnonimowy

08.06.2025 17:44

Pracowałam w firmie wiele lat. Kiedyś dało się zarobić, teraz niestety gorzej. Firma wmawia że 40zl godzinówki (czyli ok 4 brutto, bo 100h) to świetne zarobki. Bywają miesiące gdzie da się zarobić wiecej- ale wymaga to ogromu poświęcenia i czasu. Na szczęście jak się płaci składki, zawsze można dorobić sobie na L4- co wielu pracowników wykorzystuje. Urlopu nie ma- jak nie pracujesz to nie zarabiasz. Śmieszne pieniądze za urlop, chociaż kiedyś nie było nic. Praca opłaca się tylko tym co są na brutto/netto i kadrze, która nie ma pojęcia jak wygląda praca w kiosku. Atmosfera w pracy coraz gorsza. Wieczne zarzuty że mało. Szkolenia nowych to kpina. Lider ma wszystko gdzieś, nie odbiera telefonów, wiec szkolą Cię osoby z kiosku, jeśli masz szczęście i Ci pomogą, jeśli nie, to siedzisz i nie wiesz co masz ze sobą robić. Rotacja duża, bo dzięki temu mniejsze plany sprzedażowe dla lidera, poza tym nikt nie jest w stanie wytrzymać w tym miejscu dłużej. Pracują ludzie po 10 lat pamiętając lepsze czasy i licząc że znów wrócą, lub ci co po kilku miesiącach uciekają. Liderzy i reszta namawia do łamania zasad, oczywiście wszystko mówiąc a nie pisząc, żeby mogli udawać że nic takiego się nie zadziało. Zakładanie kont na zdjęcia dokumentów, w mailach oczywiście pisząc że tak nie wolno, ale jak tylko będzie klient bez dowodu/paszportu, to oczywiście, nie ma sprawy. Oczywiście pełna odpowiedzialność spada na doradcę, który dokonuje przestępstwa. Tutaj podobnie wygląda sytuacja gdy wyciekną dane innego klienta, udajemy że nic się nie stało, może nikt się nie dowie. Elastyczny grafik, ale zawsze ktoś musi być w placówce wiec bardzo często zmienia się on w ciągu miesiąca i trzeba przychodzić/zostawać dłużej/pracujące weekendy. W podziękowaniu za lata pracy można dostać kubek, maskotkę dinozaura. Brak rozliczeń za wyjazdy na akcje -jak masz szczęście to dopiszą godzin do grafiku(rozliczane na koniec następnego miesiąca, wiec musisz wyłożyć swoje), ale jest to pilnowane wiec, jedziesz na akcje 200km za darmo. Brak diety za taką akcje, wiec jedzenie za swoje. Założysz jakieś konta to może wyjdziesz na 0, albo lekki plus. Nagminne wprowadzanie klienta w błąd, bo przecież rozmowy nie są nagrywane. Brak wiedzy pracowników i liderów, ale też wyrachowanie, byle sprzedać.

06.06.2025 21:49

Chciałbym ostrzec wszystkich, którzy zastanawiają się nad podjęciem pracy w tym miejscu. Parę dni temu w jednej z placówek została zwolniona wieloletnia dyrektorka, za zatrudnienie swojego przyjaciela (usunięte przez administratora), który (usunięte przez administratora) jej pracownicę, a następnie postanowiła zamieść sprawę pod dywan. (usunięte przez administratora)miejsce !
    ReviewUserIconNa szczęście były pracownik

28.05.2025 15:22

Nie polecam pracy. Po zakończonej współpracy muszę się udać na terapię niestety. Moje nerwy tego nie wytrzymały.
    ReviewUserIconMfinanse

23.05.2025 19:32

Jeśli masz chociaż trochę szacunku do siebie to nie wysłać CV. Pisze to jako były pracownik. Odejście stąd to najlepsza decyzja.

23.05.2025 14:17

Nie polecam tu pracy z dnia na dzień coraz gorzej. Jestem tu nikim kto ma robić tylko plany i mają Cię gdzieś. Pieniądze bardzo marne. Polecam uciekać wszystkim stąd
    ReviewUserIconDawid

07.05.2025 01:02

Właśnie skończyłem swoją współpracę z mFinanse.. Trwało to całe pół roku. Najgorsza praca jaką miałem w życiu. Istny terror ze strony (usunięte przez administratora)To jest niesamowite, że tacy ludzie pełnią funkcję dyrektorów mikroregionu w firmie. Co do samej pracy jest to poniżej minimalnej (usunięte przez administratora), chyba że sprzedażami przebijecie minimalną, wtedy dostajecie coś więcej, ale nie jest to dużo pieniędzy ponad samą minimalną, tzn ciężko przy tych prowizjach o coś więcej niż minimalna krajowa.. Naprawdę najgorsze doświadczenie jakie miałem jeśli chodzi o pracę w banku i każdego, bardzo świadomie przestrzegam. (usunięte przez administratora). Nie potrafi nawet składnie i poprawnie ortograficznie napisać wiadomości mailowych. Jak przyjeżdża na punkt to uważa się za nie wiadomo kogo poniżając pracowników i stosując mobbing. (usunięte przez administratora)

25.03.2025 14:14

Robota tutaj to największa tragedia jaka może być ... Uciekajcie proszę
    ReviewUserIconTa firma to żart

12.03.2025 00:13

Bardzo nie polecam pracy w tej firmie. Chodzisz i zaczepiasz ludzi żeby założyli konto za stawkę minimalna. Tragedia ogólnie mówiąc
    ReviewUserIconGabriela

15.02.2025 11:17

@Pracodawca Czy na stanowisku eksperta ds. kredytów hipotecznych w Sieci Stacjonarnej zapewniona jest podstawa w początkowym okresie zatrudnienia?
    ReviewUserIconTo-tamto

11.11.2024 23:51

Praca ma plusy jak i minusy. Można zarobić nawet 10k brutto robiąc plan na 200-300%, ale to wtedy praca na pełnych obrotach bez wolnego. Praca na zlecenie więc brak L4, o urlopie morzesz pomarzyć. Zdazylo mi się mieć ponad 39 stopni, pozytywny test na grypę ale nie ma człowieka na zastępstwo więc mocny nacisk żeby być na kiosku bo inaczej nie dostanie się tak zwanych konwersji jeśli manager się wkurzy a to łatwy zarobek do pensji ich brak boli kieszeń. Pracując minimum czyli ok 120-140h raczej nie wychodzi się na prowizję czyli minimalna krajowa ale wtedy pracujesz na luzie. Słabo że nie dają umowy o pracę na kioskach. Zaczepiasz ludzi na rachunki, dzwonisz na produkty kredytowe. Nie ma takich uprawnień jak w placówce wiec wielu klientów się wkurza bo często nie idzie ogarnąć podstawowych rzeczy np jak coś się zwiesi przy aktywacji aplikacji to potem muszą iść do placówki. Praca średnia, ale można zarobić.
    ReviewUserIconCiekawe..

16.12.2024 14:07

Bzdury :) od lat średnio zarabiam ok 10k w dobrych miesiącach i w granicach 15k. Maks ile pracuje to 110-120h tylko przez te godziny pracuje, a nie czekam na cud. Robiąc 200% planu spokojnie wynagrodzenie jest na poziomie ponad 12k chyba, że plan zrobiony konwersjami, no to faktycznie nie ma o czym dyskutować. Ja konwersję traktuje jako dodatek na waciki i ich brak mnie nie boli, wynagrodzenie za nie jest smieszne i jakbym na tym miał opierać swoje zarobki to masło by mi nie wystarczyło. L4 jak najbardziej na uz jest płatne, o ile się składki placi. Od jakiegoś czasu możemy w mkiosku zrobić bardzo dużo, tylko trzeba chcieć i wiedzieć jak i nawet coś tam za to zapłacą :) więc nie widzę powodu aby klienci odchodzili źli. To z czym się zgadzam w 100% to brak umowy o pracę, trochę wstyd dla tak dużej firmy w tych czasach ale cóż, widocznie się czegoś obawiają. I stawka godzinowa jest żenująca,system wynagrodzeń zrobiony trochę na tanim cawncyku, wstyd również.
    ReviewUserIconMario

01.11.2024 10:13

Jestem zadowolony ze współpracy z tą firmą. Pracz polega ma telefonicznej sprzedazy produktów bankowych wraz z pozyskiwaniem rachunków ( zaczepianie ludzi którzy przechodzą obok punktu i oferowanie im rachunku ). Polecam
    ReviewUserIconRobson

11.08.2024 14:10

Aktualnie poszukują Dyrektora Mikroregionu i planuję wysłać CV. Jestem ambitny to miałbym okazję do awansów wewnętrznych?

04.09.2024 21:12

Aktualnie poszukują wielu dyrektorów mikroregionow, bo wszyscy mają dość i odchodzą. Coraz gorsze stawki, więcej wymagań. Niby można awansować wewnętrznie, ale już wcześniej wiedzą kto wygra.
    ReviewUserIconByly

20.09.2024 15:07

Managerowie w tej formie to porażka, nie wiem skąd oni ich biorą. Pracowałem w Warszawie u jednej Pani Blondi. Totalny brak kompetencji, o niczym nie pamięta, prosić o jedną rzecz (która ona powinna zrobić) można prosić miesiącami. Nie wspiera, udaje że pracuje, jak przyjeżdża do kiosku bo musi to swoje sprawiły załatwia a potem, że była że szkoliła. Pretensje cały czas do pracowników, że o czymś nie wiedzą, czegoś nie umieja ale pokazać na początku pracy też ona nie umie. Z czym nie zadzwonisz to albo nie ma czasuz bo z dzieckiem albo nie wie albo jej się nie chce i z pretensją każe dzwonić do kolegów z zespołu. Nie wiem za co jej płacą, taki figurant chyba. Dobrze, że na dobry zespół trafiłem,to chociaz od nich miałem wsparcie jako takie. Ogólnie firmy nie polecam.
    ReviewUserIconEkspert kredytowy (w placówce)

13.09.2024 01:04

Złożyłem na eksperta kredytowego w placówce stacjonarnej (poznań) – czyli bodajże w mKiosku – i dostałem zielone światło na rozmowie telefonicznej. Tylko raz, że to b2b – własna dzialaność i teraz pytanie: jak wygląda praca eksperta kredytowego, interakcja z klientem i realizowanie planów? Czy to jest nagabywanie ludzi w galerii, bo jeśli tak to nie chce mieć z tym nic wspólnego? A przewineło się to się już w na forum, tylko pytanie, jak to wygląda w przypdaku EKSPERTA KREDYTOWEGO, bo mówiliście też o innych stanowiskach?
    ReviewUserIcon@doswiadczony

13.09.2024 18:28

Praca w placówce stacjonarnej to nie praca w mkiosku, nie ma to nic wspólnego z kontami a tym bardziej nagabywaniem ludzi w galeriach
    ReviewUserIconEkspert kredytowy (w placówce)

15.09.2024 15:05

no rzeczywiście nie ma nic o mkiosku, jedynie, że placówka stacjonarna mFinanse
    ReviewUserIconDariusz

23.01.2024 00:54

Polecam pracę w tej firmie. Praca polega na zaczepaniu ludzi na terenie kiosku i oferowaniu im rachunku osobistego , dodatkowo można sprzedać kredyty . Umowa zlecenie , świetne zarobki ( około 4k brutto przy pełnym zaangażowaniu) .
    ReviewUserIconSoso

24.02.2024 16:51

Stawka na umowie zlecenie to 10,50 zł za h pracy, do tego dochodzi twoja sprzedaż rachunków i kredytów, kart. Jeśli że sprzedaży nie zarobisz na tyle by mieć minimalną, pracodawca ci do niej wyrównuje.
    ReviewUserIconSoso

08.09.2024 13:20

Jeśli chodzi o wypowiedzenie to bym się nie martwiła, jest taka rotacja że raczej ciężko dostac wypowiedzenie, prędzej sam pracownik się zwolni
    ReviewUserIcon@Były pracownik @mfinanse

20.04.2024 04:45

Czytam te opinie i nie wierzę, że to ta sama firma. Kiedyś to było coś (pamiętają ci co pracowali na początku jeszcze w mBanku i z poczatkiem aspiro). A teraz... brak słów (szkoda, dobrze ze mam wspomnienia dobrych czasow mkiosku i cf, ale teraz to juz tylko wspomnienia).

04.09.2024 21:16

Też nie mogłam uwierzyć w te zmiany. Ale to co się dzieje sięga granic absurdu. Większe plany, mniejsze zarobki i wmawianie że jest super. Atmosfera straszna. Widzą że się źle dzieje, ale udają że jest super. mBank ucina co się da, wiec się ratują sztucznie.
    ReviewUserIconRadek

07.09.2024 00:01

Czy możesz rozwinąć temat ?
    ReviewUserIconGP

08.08.2024 13:10

Witam, czy ktoś może wypowiedzieć się na temat obsługi w pośrednictwie ds. kredytu hipotecznego? Interesuje mnie ile osób jest zadowolonych i uzyskało kredyt, a ilu osobom nie udało się. Opiszcie swoje sytuacje, zastanawiam się nad skorzystaniem z pośrednictwa z koniecznie pozytywnym skutkiem.
    ReviewUserIconborntosale

18.02.2023 16:48

Pracuje w firmie 10 lat z zarobków wybudowałem dom. Pamiętajmy że negatywne komentarze są zamieszczane zazwyczaj przez frustratów. Pozdrawiam wszystkich
    ReviewUserIconAnonim

25.06.2024 15:59

Heniek, to nie jest tak, że źle świadczy o pracy tylko o Tobie, że jedyne ambicje jakie masz to 3k. Pracuje tu 7 lat i średnio między 5-15k przy mocnym zaangażowaniu jestem wstanie zarobić.
    ReviewUserIconHeniek

27.06.2024 22:36

Tak średnio się zarabia 25 na miesiąc dlatego taka rotacja :D
    ReviewUserIconXxAicc

25.04.2024 21:30

Czy w mkiosku w galeri handlowej mFinanse wyrównuje wypłatę do najniższej krajowej jeśli zarobię miej? Po 3 miesięcznym okresie wdrożeniowym podstawa wynosi 1000 zł netto? Czyli resztę wypłaty trzeba dobijać prowizjami za sprzedaż? Jak to wygląda?
    ReviewUserIconCd

10.05.2024 11:03

A jeśli w umowie mam stawkę godzinową 10,50 ? Jest to poniżej najniższej krajowej. To wtedy wyrównują do najniższej i tak?
    ReviewUserIconZzz

25.05.2024 13:00

Jeżeli liczba przepracowanych godzin *minimalna stawka godzinowa wyjdzie ci mniej niż to co zarobiłeś prowizyjnie to wyrównują

Zostaw merytoryczną opinię o mFinanse S.A.

Nie przegap nowości o mFinanse S.A.!