Provident to jeden z wielu produktów firmy, generalnie projektów jest bardzo dużo i dotyczą różnych systemów finansowych. Świetne biuro, rekrutacja polegała na jednym spotkaniu po którym miałem decyzję, ciekawe projekty, nowe technologie. Zdecydowanie polecam.
IT Recruitment Consultant
09.07.2018 23:28
PiesPankracy to na pewno nie ja.... Provident jest marką. IPF Digital również jest marką. TEJ firmy. TA firma nazywa się International Personal Finance plc
m
25.08.2018 19:00
IPF digital to nie marka, tylko nazwa firmy, która zarządza digitalem - hapipożyczki, creditea, credit24 to marki IPF digital, a większościowym właścicielem jest IPF, którego marką jest Provident. proste?
Eddie
31.07.2018 11:50
Rekrutacja na testera to jakaś żenada - nikogo nie obchodzi Twoje doświadczenie, tylko znajomość sylabusa ISTQB, do tego standardowe HRowe pytania, brakuje tylko klasyka o to, jakim zwierzęciem chcielibyśmy być. Nie polecam nikomu.
Kamil
15.08.2018 17:25
A moglbys powiedziec cos wiecej o tej rekrutacji? Duze maja wymagania i o co pytaja na rozmowie? Automaty czy manualne?
Eddie
16.08.2018 10:59
Stanowisko pół na pół. Wymagania to wykuty na blachę sylabus ISTQB, IMO łatwiej się tam będzie dostać człowiekowi świeżo po kursie niż z 10 letnim doświadczeniem, który nie pamięta już sylabusa. Ale ogólnie jak zobaczyłem klimat to raczej nie polecam tam nawet aplikować.
Osoba
15.08.2018 13:05
W tej firmie (zespół IT) sporo się zmienia. Dynamicznie. Czy na lepsze? To zależy od podejścia. Jedni śmiało powiedzą, że tak, drudzy powiedzą, że mogłoby to zmieniać się... wydajniej.
Pracuję tu już trochę i uważam, że wiele się zmieniło, odkąd przyszedłem, praca w zespołach stała się szybsza, bardziej agile'owa. Doszły dodatkowe osoby, które trzymają nad tym piecze. Firma widzi problemy, ale nie zawsze rozwiązuje je natychmiast. Osobiście jest tu bardzo dużo do nauki i wyłuskania. Pieniężnie też się bardzo zgadza, nie kojarzę osoby smutnej ze swojej wypłaty. Środowisko, jednakże, czasem przytłacza. Moim zdaniem trzeba po prostu robić jak najlepiej to co się potrafi i za to będzie się wynagradzanym. Totalnie nie mam tu na myśli nierobienia niczego poza schematem, absolutnie, po prostu jeżeli jakość mojej pracy jest z najwyższej półki, to także moje dalsze zmiany i pomysły będą zauważone i docenione. Szkolenia wewnętrzne są dostępne, programy rozwojowe, pracując z ze swoim przełożonym można ustalić cele i swój osobisty rozwój. Nie uważam ze są tutaj zmiany 'na już', odpowiednio współpracując z biznesem potrafimy dogadać terminy i czas dostarczenia konkretnych rozwiązań. Dodatkowo, możliwości negocjacyjne są bardzo duże, z odpowiednim podejściem można naprawdę wiele zdziałać. Zgodzę się ze jest rozgardiasz w różnorodności i zazębianiu się zespołów platformowych, jednakże jest to pozostałość bardzo dynamicznego rozwoju produktu i dorzucaniu kolejnych rozwiązań, i z którym firma musi sobie teraz poradzić, i potrzebuje do tego dodatkowych rąk do pracy, aby zapewnić odpowiedni flow developmentu.
Jeżeli więc szukasz pewnego rodzaju wyzwania - dobrze trafiłeś, IPF to firma, która zapewni Ci dobra place, bardzo dobre warunki biurowe (przyjazny open space blisko Dworca Zachodniego) oraz ciekawe możliwości rozwoju, jeśli tylko tego zapragniesz.
Przebieg rekrutacji
1. Telefon od agencji rekrutacyjnej
2. Uzupelnienie profilu w systemie
3. Rozmowa skype
4. Test + rozmowa w biurze
5. Odpowiedź
Pytania
Podstawowe pytania z poziomu ISTQB oraz troche programowania (zarowno Frontend jak i Backend) + rozmówki po angielsku
@Sandra Różańska, taka jest specyfika Internetu i ogólnie wymiany doświadczeń - ludzie częściej dzielą się tymi złymi, niż pozytywnymi. Na każdą opinię trzeba więc patrzeć z pewną dozą dystansu. Czy możesz powiedzieć, czy w firmie IPF Digital nie ma problemu z uzyskaniem umowy o pracę?
@Marta, długo już pracujesz w IPF Digital? Ciekawa jestem jak wygląda kwestia urlopów w firmie - czy nie ma problemu z wzięciem kilku dni wolnego?
Marta
12.08.2018 15:29
Nie ma problemu, jeśli się to zaplanuje. Mi zdarzało się brać tez z dnia na dzień i to tez możliwe - wszystko zależy od rozmowy z szefem. Firma jest elastyczna - można przyjść wcześniej lub później i jeśli robota jest zrobiona, to mi się udaje nawet zaliczyć wizytę u lekarza, bo czasem nie ma terminów popołudniu. Pracuje 3 lata. Umowa o prace była po 3 miesiącach, standardem jest na czas nieokreślony, chyba, ze ktoś jest na długiej nieobecności, to dają kolejny okres próbny, ale to tez uważam jest fair.
10.07.2018 21:39
@ObecnyPracownik, a na podstawie jakiej umowy pracuje się w IPF Digital? Czy jej forma podlega negocjacji? Czy praca w IPF Digital jest stresująca? Jaka atmosfera panuje w firmie?
@kucio1977, dziękuję za Twoją bardzo rozbudowaną opinię, poruszyłeś w niej wiele istotnych kwestii. W jakim trybie pracuje się w IPF Digital?
RóżowaPantera
19.07.2018 00:59
@Aleksandra, po co pytasz ludzi o umowy skoro jesteś pracownikiem firmy? Nie bardzo rozumiałam o co chodzi z "ciekawymi" opiniami o firmie ale teraz dużo się wyjaśnia... od nietypowej rekrutacji, po jeszcze bardziej nietypowe zarządzanie pracą ale od początku: Pani z HR, która wykonywała rozmowę telefoniczną była totalnie nie przygotowana, już nie wspomnę, że zadawanie przez rekruterów tych samych GŁUPICH pytań jest żenujące i małoprofesjonalne. Omamiona ofertą pracy, która kusi jak promo w biedronce na orzechy za 2.99/100g podpisałam umowę i jestem. Zapewniona, że nie będę pracować w korpo tylko w firmie Digital, gdzie technologia płynie szybciej niż stałe łącze w Wąchocku zaczęłam swój pierwszy dzień od korpo boardingu - stracone 2 dni życia. Rozumiem BHP i omówienie podstawowych zasad panujących w firmie ale żeby aż 2 dni? Pierwszy dzień - korpo HR i korpo gadka. Widać Pani prowadząca ma dużą praktykę w temacie .Jeszcze dobrze było drugiego dnia bo było krótko i rzeczowo - Pani od Administracji nakręcona ale fajnie wytłumaczyła co trzeba i czym się zajmuje, IT - pokazali prezentacje i później musiałam odebrać laptopa.
Pierwsze chwile po boardingu - zetknięcie się z powszechnym burdelem organizacyjnym, to samo miałam w poprzedniej pracy i mam dalej - czy tylko ja mam takie szczęście, czy to standard, że nowy pracownik nie ma do niczego dostępów a przydzielony opiekun jest mniej ogarnięty niż zboże po żniwach?
Z obiecanych benefitów to firma dała kartę do Medicover, w poniedziałki i piątki trzeba stanąć w kolejce jak z PRLu żeby dostać voucher na miche - czyli HapiObiad w BadCantynie... a i ważne: zapewnia wypłatę do 28 każdego miesiąca. Jak ktoś spyta o inne benefity to odpowiem, że marchewka i owoce w kuchni po 4 dniach nie wyglądają apetycznie, ale nikt się tym nie przejmuje, że leżą w kuchniach.
Chwalenie się, że firma jest Fintechem z nie korporacyjnym podejściem to bujda jak De'lorian z powrotu do przyszłości. Biuro niczym ciekawym nie zachęca do spędzania tu czasu. Ktoś miał pomysł na tzw. HapiCzwartki, HapiStrefeKibica, HapiGryCzwartkowe (planszówki) - tutaj widać, że firma wie jak zatrzymać pracownika w biurze, który nie ma prywatnego życia. Widać praktyka dawania kredytu i zatrzymania wiernego klienta przekuwa się również na pracowników.
Powinnam również wspomnieć o samym miejscu pracy - budynek chyba najbardziej leciwy ze wszystkich biurowców przy al. Jerozolimskich, na każdym piętrze łazienki - plus, że są dwie (Uff, damska i męska, nie koedukacyjne) minus, za ich stan - nie sprzątane, nagminny brak papieru w dystrybutorze powoduje potrzeby ściągania go z półki za plecami, podobno u Panów na 6 piętrze (IT) jest jeszcze gorzej. Na pochwałę zasługują inne lokale - są ogólnie 3 lokale gastronomiczne, kiosk, żabka, apteka i drogeria.
Czy poleciłabym tą firmę? Ogólnie tak - mimo, iż nie napisałam za dużo pochwał to proszę się nie przejmować wadami, bo da się je poprawić tylko potrzeba chęci i pomysłów.
Czy coś bym zmieniła na już? Tak! Dotrudniła osobę do jednego z zespołów, który upodobał sobie podróże krajoznawcze po świecie oraz żywienie się na mieście za pieniądze firmy.
Czy coś mnie irytuje? Tak - facebook firmowy to nie miejsce na chwalenie się business tripami i business lunchami gdy pracownik ma dostęp do stołówki... Niektórzy już na głos mówią, że jeden zespół nie biesiaduje z plebsem - coś w tym jest.
Marta
11.08.2018 22:32
Hmm.. Trochę tu totalnych bzdur. Jestem pracownikiem IPDF i to nieprawda, że za łazienki odpowiada firma - to zadanie Administratora budynku i wiem to, bo sam zgłaszam problemy, jeśli są. Jest opcja i jak tylko się poinformuje w firmie, że jest problem, to od razu jest tel do zarządcy budynku i gdybyś uważała na tych „2 dniach straconych z życia”, to taka wiedza jest przekazywana. Poza tym standardem jest, że onboarding jest po to, żeby zrozumieć organizavję, zawsze łatwiej się ogarnąć, w mojej poprzedniej firmie to był tydzień i uważam, że fajnie, że choć na wejście otrzymuje się informacje, co i jak gdzie załatwić, jak wyglada struktura firmy i jakie są programy dla pracowników, np. praca zdalna czy możliwość przychodzenia do pracy na innych godzinach niż 9-17. To jest właśnie ta (beznadziejna i zbędna według Ciebie) „korpo HR gadka”, która moim zdaniem jest bardzo dobra. Piszesz o owocach w kuchni po 4 dniach - rozumiem, że Ty też ich nie sprzątnęłaś? No tak, ktoś to musi zrobić za Ciebie, bo choć Ci to przeszkadza, to nie tkniesz, tylko będziesz pisać, jakie to be. Najlepiej to jeszcze kawę do biurka poprosić i niech ktoś kubek umyje za Ciebie - gratuluję podejścia. No i jakie to straszne, że po DARMOWY obiad trzeba się podpisać na liście! Gdybys znała prawo trochę bardziej, to wiedziałabyś, że firma to robi, żebyś nie musiała za to podatku płacić i nie może inaczej. Poza tym, nie chcesz stać- to nie stój, nikt nie zmusza chyba?Nawet HapiCzwartki Ci nie pasują, bo costam. I na firmowym Facebooku nikt nie publikuje business lunchów ani tripów, coś Ci się chyba pomyliło, ja jeszcze nic takiego nie widziałem. A wybacz, raz, jak była roczna impreza i zespoły na co dzień rozsiane po rynkach się spotkały w Warszawie na kolację. Swoją drogą może i dobrze, że już Cię tutaj nie ma, z takim podejściem na pewno fajnej firmy nie da się budować.
Sandra Różańska
05.08.2018 21:21
Wszystkie zamieszczane tu opinie mają pomóc zdecydować czy warto pracować w IPF Digital. Niestety jak to zwykle bywa w takich przypadkach, pracownik niezadowolony szuka miejsca aby wylać swoje żale a ten zadowolony rzadko kiedy przekaże pozytywny feedback. Ja osobiście szczerze polecam aplikowanie do naszej firmy. Jestem pracownikiem działu finansów na stanowisku poniżej managera, ale czuję się częścią firmy. Jestem osobą bardzo bezpośrednią i pracując w korporacji często miałam problem, że musiałam „gryźć się w język” i hamować swój temperament. Tutaj nie boję się być sobą i szczerze wyrażać swoje zdanie. Każdy odnosi się do mnie z szacunkiem i nigdy nie odczułam, że będąc na niższym stanowisku jestem „gorsza”. Firma bardzo mocno rozrosła się w ciągu ostatniego roku i faktycznie w niektórych obszarach nie nadąża, ale widać starania. Nie ma jeszcze może benefitów takich jak karta typu multisport, ale mieliśmy nie tak dawno ankietę co byśmy chcieli, więc prawdopodobnie to kwestia chwili kiedy się pojawi. Mamy darmowe lunche dwa razy w tygodniu i pomysł jak tylko się pojawił został wprowadzony, dlatego na razie trzeba stanąć w kolejce i podpisać karteczkę, ale wolę to rozwiązanie niż jakby HR-y miały stworzyć projekt, zaangażować IT, finanse, podatki itd. i już za rok mielibyśmy lunche na które moglibyśmy zapisywać się bez kolejki, przez internet drukując kupon. W IPF od pomysłu do realizacji mija bardzo mało czasu, więc często są błędy/niedociągnięcia, ale lepiej chyba uruchomić coś i poprawiać na bieżąco niż wdrażać projekt przez rok czy dwa aby był bez błędów. Koniec końców pierwsze rozwiązanie pozwala mieć gotowy w 100% działający produkt szybciej. Jeśli ktoś ma konkretne pytania bardzo chętnie na nie odpowiem????
24.06.2018 18:46
@kucio1977, dziękuję za Twoja szczegółową opinię. Według Ciebie jest duża rotacja pracowników w firmie. Czy pracodawca nie przedłuża umów, czy raczej sami rezygnują? Dodaj kilka słów na temat dodatków do wynagrodzenia. Możesz liczy na kursy doszkalające, premie, pakiet socjalny? Jeśli chodzi o pracę w głośnej sali bez słuchawek, może powinieneś zgłosić to do działu BHP? Jednak praca ze słuchawkami na odsłuchu jest dużo bardziej komfortowa. Zachęcam wszystkich pracowników firmy do dodawania swoich opinii.
Konkurencja
27.06.2018 16:43
Jesteś adminem GoWork do nakręcania opinii? Postępowanie w sądzie nie wystarczy już Wam?
Pracownik01
01.08.2018 16:39
@Konkurencja Heh, to niesamowite, jakie bzdury ludzie potrafią wymyślać, jak firma z nich rezygnuje. Nic dziwnego, że potem są takie opinie. Ja uważam, że jak się komuś nie podoba, to niech odejdzie. Jeśli trawa gdzieś indziej będzie bardziej zielona, to super, krzyżyk na drogę. Ja tu pracuję już 2 lata i nie narzekam. To prawda, tutaj wszystko kręci się szybciej, ale dla mnie to super, uczę się cały czas. Jak ktoś woli przerzucać papiery od 9-17 i nic więcej, to jego sprawa, ja wolę się rozwijać. I trochę nie rozumiem tego hejtu na HR i IT, ja nie mam nic do zarzucenia, nikt mi krzywdy nie robi a jak ktoś oczekuje, że będzie głaskany po główce jak w przedszkolu - no cóż, pozostaje mi życzyć powodzenia w szukaniu innej firmy.
ObecnyPracownik
05.07.2018 15:50
Jestem pracownikiem IPF od pół roku. Pracuję jako java developer i naprawdę nie mam powodów do narzekania. Dawid ( szefo ) jest naprawdę spoko. Co prawda w biurze jest trochę głośno ale IPF załatwia dodatkową przestrzeń. Co do kodu to prawda jest trudny i ciężko czasami coś zrozumieć no ale wszystko jest do zrobienia. Tak jak pisałem pracuję przez pół roku i nie rozglądam się za nową pracą. Co do nadgodzin to nieprawda, że są darmowe. Nie zgodzę się z innymi piszącymi wcześniej opinie, że ktoś tu kogoś oszukuje.
Mirek
13.03.2018 18:22
Konkurencja chce firmie zaszkodzić?
anonymous
02.05.2018 23:53
Koleżanka z HR robi to doskonale nie trzeba konkurencji :)
ReleaseManager
27.06.2018 16:47
Dziękujemy za twoją opinię. Sam niewiele zrobiłeś poza kupowaniem popcornu.
18.06.2018 14:21
@Zadowolony, dziękuję Ci za Twoją opinię, dobrze, że firma daje Ci możliwość rozwoju. Czy prócz wynagrodzenia możesz liczyć na pozapłacowe dodatki tupu pakiet socjalny, kursy, szkolenia zawodowe? Jak wygląda sprawa z premiami i ekstra płatnymi nadgodzinami? Podziel się swoimi doświadczeniami, na pewno wielu użytkowników z tego skorzysta.
Przekonany
18.06.2018 17:01
Nadgodziny są płatne, jeśli się je zgłasza, nigdy nie miałem z tym problemu. Atmosfera jest bardzo dobra, ostatnio dużo się dzieje- był Dzień Dziecka w firmie, wolontariat na cały dzień w fundacji, w piątek łódki nad Zegrzem. Nie wiem, skąd te komentarze. Z HR współpraca jest ok, nie mam żadnych złych doświadczeń z tą firma, pracuje już 1.5 roku tutaj i się zmienia tylko na lepsze.
Rysiu
21.06.2018 19:57
Pracuję w HR i powiem nieskromnie, ze robimy wszystko żeby pracownicy byli zadowoleni nie odchodzili. Dzięki nam sa imprezy firmowe na wypasie.
not-so-hapi
04.03.2018 14:54
Firmę IPF Digital (czyli tak naprawdę HAPI POŻYCZKI) radzę omijać szerokim łukiem.
Zadowolony
18.06.2018 13:48
Pracuje w tej firmie już od jakiegoś czasu i do tej pory nie mogę narzekać. Dają duże możliwości rozwoju. Chciałem rozwijać się bardziej w automatyce a byłem w teamie funkcjonalno/automatycznym. Bez problemu po 4 miesiącach mnie przenieśli.
IT Recruitment Consultant
27.05.2018 22:24
Gdzie jest moja opinia?!
Nie wypowiem się na temat działu HR IPF Digital, gdyż z tym działem nie współpracuję w ogóle. Natomiast jeżeli chodzi o IT...
Im niższe stanowisko tym większa rotacja. W przypadku testerów co miesiąc regularnie ktoś opuszcza szeregi firmy. Przez co agencje mają co robić. Tłumaczenie jest takie, że firma się ciągle rozwija. Yeah right....
Jeśli chodzi o Management. Nie wiem co, ale coś nie gra. Może być tak że polscy managerowie nie mają totalnie nic do gadania. Wiem że Dyrektor IT jest z Estonii i rzadko w Polsce bywa.
I_know_what_you_did_last_summe
19.05.2018 14:16
Widzę, że firma IPF Digital zamiast naprawiać patologiczne obszary, w szczególności HR (porażka i jeszcze uwieńczona żenującym wewnętrznym awansem!) i IT (ciągła niekompetencja menedżerska w obszarze wytwórstwa oprogramowania!), to wzięła się za organizowanie cenzury na GoWork. Część nieprzychylnych komentarzy została usunięta. Część pozostałych ocenzurowana. GoWork jest średnio niezależny, czy zadziałały koneksje? Dodam, iż komentarze były adekwatne i miały na celu zwrócenie uwagi na to, co się dzieje w IPFD, aby zostały podjęte właściwe działania naprawcze. Niestety, widać, że łatwiej próbować ocenzurować Internet! Góra firmy też udaje, że niczego nie dostrzega :-) Хорошая работа, товарищи! Wołodia Putin lubi to!
Boom
17.04.2018 09:23
Dział IT koszmarnie zarządzany! Brak jakiejkolwiek logiki w działaniu, ludzie nieprzyjemni, a wiedza znikoma. Brak jakiegokolwiek wsparcia, a ci, którzy bez ambicji siedzą w tej firmie, traktują szefostwo jak Boga. Stanowczo odradzam - co innego obiecują na rozmowie, a życie weryfikuje ile z tych obiecanek zostało - zupełne zero.
jarjar
17.02.2018 13:47
projekty jak to projekty, w każdej firmie coś nie zagra w projekcie. Przepracowałem w IPF jeden długi projekt i było wszystko ok. rekrutacja szybka, 1 spotkanie i odpowiedź, więc nie wiem co to za historyjki z długą rekrutacją.
ajo
11.01.2018 02:26
Firma bardzo źle zarządzana, IT sterowalne przez jedną osobę bez możliwości wdrożenia swojego pomysłu na usprawnienie, biznes narzuca ciągle nowe zmiany, które muszą być wprowadzane natychmiast, bez trzymania się jakichkolwiek procedur. Sprzedaż i wyniki ponad wszystko, co z tego, że wszystko robione jest chaotycznie i pod dyktando biznesu bez żadnego przemyślenia, po czym wprowadzane są kolejne zmiany. (usunięte przez administratora) Kompletny brak wsparcia dla pracowników ze strony HR(usunięte przez administratora)
Rady na przyszłość, aby poprawić złą sytuację w firmie:
- przestać podążać za ciągłymi zmianami wymyślanymi przez biznes, wprowadzić procesy oraz się ich trzymać w każdym wypadku, a każdą zmianę / innowację wprowadzać z przemyśleniem i nie ‚,na już”
- osoba zarządzająca IT musi skończyć ze swoim micro managementem oraz zacząć wsłuchiwać się w głos swojego zespołu, który ma bardzo dobre pomysły na wiele usprawnień, które przynieść mogą firmie mnóstwo korzyści.
Conatus
30.06.2017 14:32
Firma IPF Digital w obecnym stanie nie jest godna rekomendacji. Rozczarowujący jest brak współpracy różnych działów dla realizacji jednego celu. Rozczarowujący jest zwłaszcza Departament IT, który nie ma dojrzałych praktyk, aby dostatecznie wspierać aspiracje biznesu. IT powinno być liderem zmian, inspirować i napędzać - szczególnie, że firma zalicza siebie to tzw. sektora FinTech, a tutaj zdecydowanie tak nie jest.
Główny Zarządzający Departamentu IT niestety nie potrafi zaufać ludziom, którzy mając kompetencje i doświadczenie, mogliby znacząco poprawić jakość procesowo-operacyjną i pchnąć IT do przodu. Brak jest wizji i strategii IT, komunikacja jest losowa i mocno wybiórcza, a decyzyjność mocno scentralizowana i odbiegająca od procesu. Polityka podcina skrzydła wewnętrznym inicjatywom tj. proponowane usprawnienia pozostają często na papierze.
Departament IT nie potrafi zarządzać swoim największym kapitałem, czyli ludźmi. Nie widać tu też wsparcia ze strony Zespołu Human Relations (HR). Nie widać też na horyzoncie zmian na lepsze, mimo pozorowanego rozwoju i dynamiki.
Jest to firma z potencjałem, ale niestety marnowanym. Mimo korzystnego aspektu finansowego, nie polecam pracy w IPF Digital.
Elb
05.01.2018 09:18
Praktycznie wszystko to prawda.
Jednak ciężko się zgodzić aby dział IT nie był w stanie wspierać aspiracji biznesu.
Jednym z kluczowym problemów tej organizacji jest fakt że biznes ma zbyt duży wpływ na sposób i jakość implementacji zmian.
Od tego jest release plan, aby zaplanować wcześniej zmiany, terminy i sposób ich wprowadzania. Pomimo planowania z wyprzedzeniem, co chwila pojawia się ktoś reprezentujący biznes kto chce wprowadzić jakieś zmiany "na już". Rolą IT w takiej sytuacji jest zaplanować te zmiany w najbliższym możliwym release, a nie dogrywać kod tak jakby to był defekt produkcyjny. To własnie w takich momentach widać najbardziej że dział IT nie trzyma się własnych dobrych praktyk. Głos jednego product ownera jest ważniejszy niż całego zespołu developerskiego, który wie jak ryzykowne są takie nagłe i nieprzemyślane dogrywki.
Własnie w takich momentach dział utrzymania jakości powinien zająć twarde stanowisko, dzięki któremu tylko dobrze zaplanowane i przetestowane zmiany mogą zostać dodane do release
Jegomość
24.11.2017 12:17
IPF Digital nie jest firmą, która by pozwalała się rozwijać. Zarówno od strony zawodowej jak i biznesowej.
Atmosfera w polskim biurze jest lekko mówiąc ciężka, (usunięte przez administratora)
NIe polecam zapuszczać się w gąszcza IPF ponieważ czas spędzony tam jest zmarnowany poprzez codzienne walki z nielogicznymi procesami i z brakiem jasnego planu.
1mso2
21.03.2017 21:13
Rekrutacja na stanowisko programisty Java (brak sprecyzowanego poziomu).
Podczas niespełna trzy godzinnej rozmowy pracodawca weryfikuje moją wiedzę i obiecuje (usunięte przez administratora), najnowsze technologie, najlepszy sprzęt i wszelkie udogodnienia.
Po kilku dniach otrzymałem pozytywną odpowiedź i miałem oczekiwać na ostateczną decyzję i propozycję terminu finalnego spotkania.
Zamiast terminu spotkania, otrzymałem informację, iż pracodawca nie może mnie zatrudnić bezpośrednio, gdyż zatrudniają jedynie Tech Lead'ów (pracodawca był od początku świadomy, że mam zaledwie 3.5 roku komercyjnego doświadczenia).
Proponuje zatrudnienie w podwykonawczej firmie konsultingowej z "realną" możliwością pracy w siedzibie IPF i możliwością przejścia bezpośrednio do IPF po pewnym okresie - pani headhunter jest święcie przekonana, iż jest to powszechnie stosowana technika.
Gorąco odradzam rozpoczynanie rozmów z IPF Digital - strata czasu i nerwów.
Firma obiecuje gruszki na wierzbie, a koniec końców
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Ipf Polska?
Zostaw merytoryczną opinię o Ipf Polska Sp. z o.o.