Cavatina GW

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o Cavatina GW Sp. z o.o.

Opinie o Cavatina GW Kraków

Nie przegap nowości o Cavatina GW Sp. z o.o.!

Tester

30.07.2018 18:09

Dlaczego w ogłoszeniu o pracy dla recepcjonistki w Cavatinie napisano, że ta firma oferuje "stabilne zatrudnienie"? (usunięte przez administratora)
    Wd-40

30.07.2018 21:56

Przez pierwsze 3 tygodnie może i stabilne...:)
    Agata

25.07.2018 12:52

@lala, czy jesteś zainteresowana wspomnianą ofertą pracy w firmie Cavatina? Oferta brzmi interesująco. Aplikować zawsze warto, przecież wysłanie CV zawsze może zaprocentować w postaci zaproszenia na rozmowę kwalifikacyjną. To forum odwiedza wielu potencjalnych pracowników, którzy być może staną się wkrótce Waszymi kolegami w pracy. Warto im pomóc w podjęciu właściwej decyzji.
    lala

25.07.2018 14:55

Oczywiście, że jestem zainteresowana pracą w firmie Cavatina - jakąkolwiek oraz zawsze i wszędzie, ale obawiam się, że na moje cv jest "embargo" w firmie Cavatina. Tak więc wysłanie przeze mnie cv "nie zaprocentuje" zaproszeniem mnie na rozmowę kwalifikacyjną ani żadnym innym zaproszeniem zresztą też nie. Choć skądinąd wiem, że te rozmowy kwalifikacyjne bardzo przyjemne i profesjonalne, jak i wszystko inne w firmie Cavatina.
    anienie

26.07.2018 15:11

A nienie, rozmowa była bardzo miła. Szczególnie jak mnie misiek di zapytał o moje oczekiwania co do pracy i pracodawcy. No to mu opowiedziałam czego oczekuję i czego nie akceptuję. Misiek di pokiwał głową, zgodził się ze wszystkim, zapewnił, że Cavatina to tak tak, oczywiście. I dał mi robotę. Po czym okazało się, że chyba nie dosłyszał, bo zrobił dokładnie wszystko, o czym mówiłam, że nie akceptuję u pracodawcy. No to dałam mu wypowiedzenie. Przypuszczam, że nadal może go boleć, że to ja dałam, a nie on.

24.07.2018 09:19

Mission Impossible: M&C

25.07.2018 21:44

Zajmowanie się "ocieplaniem wizerunku" Cavatiny i Murapolu to zadanie z gatunku niewykonalnych. Szkoda czasu.
    Sąsiad Mike'a

12.07.2018 17:04

Wczytalem sie w to, co jest napisane pod wyrazem Cavatina na stronie internetowej ww. Cavatiny. Otóż są tam wpisane (drobnym drukiem, jakoś tak asekurancko) trzy wyrazy: "Local, Global, Holistic". (usunięte przez administratora)

11.07.2018 15:40

Tępa dzi.da

11.07.2018 16:41

A była wzmianka o "biurze w Indiach" które składa się wyłącznie z włoskiego numeru telefonu? :))
    plotkarz

04.07.2018 16:01

czy holistic news tez jest na sprzedaz?
    stresss

08.07.2018 15:45

Martwi mnie to że na Holistic News pomimo glebokich "zmian" w redakcji wiszą na tym portalu caly czas te same felietony od wieeeelllluuu tygodni, w tym bylego redaktora naczelnego. Czy ktoś cos przegapil a może brakuje inspiracji?
    Jan i Nina

17.06.2018 11:50

Jeśli Cavatina, zamiast Murapol, na powaznie myśli o kupnie klubu Widzew to poważny błąd, że go nie kupiła zanim ten klub awansowal do drugiej ligi, cena za akcje teraz wzrośnie.(usunięte przez administratora)

03.05.2018 08:33

anonymous

08.05.2018 00:06

tylko w Krakowie? jestem z Wroclawia i uwazam, ze budynek przy Robotnicznej wyroznia sie na plus od konkurencji. polecam relacje foto na skyscrapercity.
    adam

07.05.2018 23:59

czlowiek czyta to wszystko i az trudno uwierzyc, ze te wszystkie wpisy na "nie" sa tak jednolite. nawet reakcja kazdym pozytywnym akcentem jest automatycznie atakowana. czytajac to z boku, to mam wrazenie, ze to dzialania konkurencji lub wyjatkowo zakompleksionych, niespelnionych osob. nie. nie jestem pracownikiem. zamierzam aplikowac i nawet jesli w firmie sa wysokie wymagania to tym bardziej mi sie podoba. :)

03.05.2018 01:21

czytam to forum, ja mam swoja dzialalnosc i mase sukcesow za nią idących, ale cavatina mi się spodobałą bo może trochę za pozno ale robi lepsze budynki niż są w PL, wystarczy sie przejechac po wawie,krk, poznaniu i wroclawiu, za granica jest masa takich, Mi się podobają ich budynki, ja mam swoje biuro ale ze skonczylismy projekty a szukam nowych inwestorow to jakos trafilam na cavatine, i jestem pod wrazeniem, bylam na romowie na drugi dzien po wyslaniu "z glupa" aplikacji, zszokowalo mnie ze zobaczylam moze z 50 architektow usadzonych w lawkach jak w szkole..oni tak pracuja tam, od malego chcialam byc architektem i szczesc boze nie udalo sie :)) jestem inzynierem itd wiecej ale przerazil mnie ten widok, architekt potrzebuje przestrzeni i wolnosci zeby pracowac, wspolczuje tym ludziom. Ja jestem konstruktorem i licze na wiecej, jesli nie uda sie z nimi poszukam gdzie indziej. ALe mysle ze firma (usunięte przez administratora) ma fajne pomysly, nie zjezdzajcie ich- sami cos stworzcie chyba ze jestescie wyrobnikami - etatowcami - to mozecie - bo i tak wasze zdanie sie nie liczy:) pozdrawiam

25.04.2018 21:28

03.05.2018 01:02

ja nie jestem i nie bylam pracownikiem tej firmy ale wnerwia mnie gdanie tych oszolomkow bez ambicji i krytyka ciagla, sami cos stworzcie a nie ze pokonczyliscie PK i oczekiwania macie, ludzie ja was uczylam i oblewalam, i za kazdym razem smialam sie z was, wezcie sie w garsc, stworzcie swoje firmy a nie plujecie na innych! smieszne
    Pracownik C.

25.04.2018 23:17

Widzę, że sami frustraci tu siedzą i produkują komentarze. Jak macie czas na takie pierdoły, to nie dziwcie się, że do Cavatiny nie pasowaliście. Swoją drogą ciekawe macie hobby - śledzenie stron związanych z Murapolem i Cavatiną i potem wylewanie pomyj na GoWork. Naprawdę nie macie nic ciekawszego do roboty? Rodziny, przyjaciół do pogadania? Nie zamierzam nawet dyskutować z tymi wypocinami. Mnie się w Cavatinie podoba (Murapolu nie znam od wewnątrz, więc się nie wypowiem) i jak ktoś lubi pracę pełną wyzwań za fajne pieniądze, to zachęcam do aplikowania. Nie, nie jestem z HR.

03.05.2018 00:55

zgadzam się, dla mnie glupi są ci co wylewają zale, ja nie znam tej firmy,podfirmy, ale zycze im dobrze i za godną kasę sama przysluze sie do ich rozwoju. A takie pieprzenie -przepraszam- ale to jest domena slabych jednostek do odstrzalu :))))

29.04.2018 09:21

Bb never sleeps

29.04.2018 19:34

Nic tu się nie trzyma kupy. Przecież jak robisz koncepcję zmian urbanistycznych w mieście, to nie wdrożysz ich sam - potrzebujesz pieniędzy, zgód i wsparcia ze strony miasta. Jeśli miasto nic o tych projektach nie wie, to po co było je w ogóle robić...chyba, że miało to robić wrażenie - jakaż wielka firma ta Cavatina i jakie ma możliwości, dla miasta Bielska-Białej pracują i całe je przeprojektywują, och, ach.

03.05.2018 00:47

dziewne ze ty to sledzisz, ja zagladam tu bo aplikowalam na jakiestam stanowisko ale od lat mam swoja dzialalnosc i podejme z nimi wspolprace na godnych warunkach i zbuduje im ten zespol, ale takie plotki i interesowanie się ich dzialalnoscią poza twoja robota są zenujące - dla ciebie.

Kontakt - Cavatina GW Sp. z o.o.

Wielicka 28 30-552 Kraków

Branża główna: Budowa budynków
    O co chodzi ?

19.04.2018 12:04

Na www.cavatina-partners.com widzę "complex project of redevelopment of Bielsko-Biala down town". O co chodzi? Czy dz. zamierza przejąć centrum BB czy to tylko tak dla "popisu i jaj" zrobione? Bez praktycznego zastosowania.

18.03.2018 16:27

Siedzę i myślę

14.04.2018 08:47

Zresztą obaj Panowie(usunięte przez administratora) ("Pedzety" w liczbie mnogiej a "Pedzet" w pojedynczej) reprezentują wysoce interesujący model osobowości. Gdyby odpowiedni specjaliści mogli to opisać to pewnie byłby to "psychopatyczny styl zarządzania kamuflujacy głębokie kompleksy i niespełnienia oraz konieczność ich postępowania na słabszych", czyli w tym wypadku pracownikach. Zresztą nie trzeba dla Pedzetow pracować, zeby miec pojecie kto zacz wystarczy popatrzeć np. na projekt tego, co chcą budować w W-wie i co wstrzymał im konserwator zabytków w Gdańsku. Calkiem świadomie nie pisze tu o Holistic News Pedzeta czy studio Cavatina bo nie ma i nie było o czym.
    Barnaba

15.04.2018 18:34

Z tego co słyszałem to radykalnie obniżyli ceny tym klientom murapola, którzy kupili te lokale.
    Analisa

15.04.2018 15:19

Proszę o informacje dotyczące pracy w dziale księgowości tj. płaca, atmosfera, nadgodziny. Słyszałam, że jest duża rotacja w tej firmie, a czytając wypowiedzi na forum to "strach się bać".
    Nihilist

15.04.2018 17:46

Praca w Cavatinie czy Murapolu to dramat pod względem organizacyjnym i osobowym, niezależnie od działu. Bądź przygotowana na to, że od pierwszego dnia, mimo braku szkoleń, wszyscy będą od Ciebie oczekiwać orientacji i postępów w sprawach, których nikt Ci formalnie nie przekazał, a Twoje własne próby ustalenia czegokolwiek skończą się na etapie pozyskania informacji, że zaczął coś robić X, po czym wyleciał, po nim przyszedł Y i zlecił to firmie Z (oboje zakończyli współpracę z firmą), po czym przyszedł jakiś K, ale się zwolnił, itd., co oczywiście nie zwalnia Cię z obowiązku ustalenia wszystkiego w 15 minut i zażegnania wszystkich kryzysów w tydzień. Szkoda czasu. Jak popytasz w firmach HR, czy nawet działach personalnych w firmach, to na hasła "Murapol" lub "Cavatina" zauważysz specyficzny uśmieszek. Pół województwa się przewaliło przez te firmy i nie bez przyczyny wzbudza ona u rekruterów i konkurencji takie, a nie inne, reakcje.
    Pracz

14.04.2018 21:37

Niech się może zajmie produkcja rowerów -z tego co słychać to właściciele biurowców mają płacić w Polsce podwyższone podatki i dlatego Cavatina może polec na rynku biurowym , może warto pomyśleć o "planie B" , te rowery to jakas szansa

06.03.2018 14:11

Mix

24.03.2018 08:18

To powiedz na jakim poziomie pensje ?

27.03.2018 20:53

Vvv

03.04.2018 19:38

Pojawiły się w necie wiadomości o tej inwestycji (oficjalna nazwa to Chmielna 89) z tytułem mniej więcej "Już kopią " i z makieta z targow w Cannes (makieta wyglada na drogą).(usunięte przez administratora)
    Wrocław pomścimy

06.04.2018 11:23

Nordica była wybornym przykładem, ale najfajniejszym był koncept na osiedle w Wojnowie. Najpierw się okazało, że Murapol kupił działkę nie na wrocławskiej dzielnicy o tej nazwie, tylko w położonym kilkadziesiąt kilometrów dalej miasteczku. Mimo to, Sekretarz nalegał, aby wybudować tam osiedle domków, które miały być czymś w rodzaju dwupoziomowych kawalerek, które miały być następnie kupowane przez inwestorów i oferowane studentom pod wynajem :) To był dopiero koncept godny atlety, poety, managera, motywatora, erudyty i maturzysty!
    Mix

24.03.2018 11:49

Jaki tam jest średni poziom wynagrodzenia dla inzyniera?

24.03.2018 13:15

10 tys. zł plus VAT na fakturę miesięcznie B2B, albo wyżej w zależności od doświadczenia i efektów pracy, plus roczna premia.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Cavatina GW?

06.12.2016 18:11

Marko

28.02.2018 14:46

Nie jest ta praca taka zła jak niektórzy piszą. Owszem, obowiązków jest sporo ale wynagrodzenie jest bardzo dobre i atmosfera fajna.
    Strong

24.03.2018 08:12

No jakie jest wynagrodzenie w tej firmie dla architekta?
    Oluś

23.03.2018 16:09

Dla mnie spoko. Atmosfera dobra, nie ma ciśnień. Dobrym sygnałem jest to, że po 17:00 biuro jest w większości puste. Ludzie nie robią nadgodzin. Tak samo przyjście do pracy, można być między 8 a 9 i nikt nie robi mi problemu, że jestem raz trochę wcześniej a raz później. Ludzie też na czillu. Do każdego jest dostęp i można na luzie pogadać nawet z osobami z zarządu. Ogólnie mega pozytywnie!!! Nie wiem jak będzie dalej, ale jestem tu już pół roku i polecam.
    Slim Shady

23.03.2018 15:49

Pracowałem w Cavatinie i dla mnie było to pozytywne doświadczenie. Chyba pierwsza firma w Krakowie, która nie jest centrum usług dla zagranicznej centrali i robi coś konkretnego w Polsce. Dla mnie miało to znaczenie, że ogarniamy realne projekty w Polsce. Druga sprawa to swoboda działania, nie ma mikro-managementu, ma być zrobiona robota i z tego się jest rozliczanym. Firma dużo bardziej poukładana i normalna niż niejedno duże korpo, a pracowałem już w niejednym. Ilość pracy całkiem znośna, ponieważ nie ma niepotrzebnego raportowania. Odszedłem po roku, tylko z powodów rodzinnych.
    Anders

06.02.2018 22:15

Czy mozecie cos wiecej napisac na teamt tej firmy, chciałbym tam aplikowac ale po waszych ogolnikach to ciezko wywnioskowac co jest złego w tej firmie. Pozdrawiam
    Barbara

28.02.2018 15:19

Cavatina jest nastawiona na duży rozwój zarówno firmy jak i pracowników co wiąże się z dużą ilością pracy, ale wynagradza Ci to super atmosferą w pracy, imprezami firmowymi, podwyżkami, premiami itp. :) To dobry pracodawca, który wie czego chce od pracowników, dlatego nie wszyscy się do tej pracy nadają.
    opia

19.08.2017 17:34

Pracowałem w C. Omijajcie szerokim łukiem tego pracodawcę.
    mira

17.06.2017 13:07

Szukaja asystenta zarządu, czy ktos może powiedzieć jak sie tam pracuje?

Zostaw merytoryczną opinię o Cavatina GW Sp. z o.o.