Z plusów:
- Firma wygląda na wypłacalną,
- Szef, który wydaje się być sympatycznym człowiekiem,
- Nowy tabor busów (max 3 lata), ciężarówki już są wiekowe pod milion km.
- W każdym samochodzie skrzynka z narzędziami, tankowanie DKV + firmowa karta VISA.
Z minusów:
- Atmosfera! Szanowny Pan spedytor traktuje kierowców (usunięte przez administratora) Absolutne zero szacunku dla drugiej osoby.
- W firmie jest ok 4 pracowników (przyjaciele spedytora) z jakimś stażem, reszta zostaje wywalona lub sami się zwalniają po miesiącu. W tym (usunięte przez administratora) nie da się po prostu wytrzymać psychicznie!
(usunięte przez administratora) a raczej w przypadku tej firmy tragarzy. Ładują ciężarówki w fabrykach i po nocach robią przeładunki na busy. Zamiast puszczać ciężarówkę w podwójnej obsadzie (pensja dwóch kierowców ciężarówek + opłaty autostradowe) wysyłają busiarzy do rozładunku ciężkich mebli - niektóre ważą ponad 120kg szt i samemu trzeba je targać po magazynach, na specjalne wózki. Po takich 6 punktach zrzutki i przewaleniu tony towaru, często wracasz na pusto i znowu przeładowujesz się po nocach z ciężarówki i ogień na rozładunek do Austrii. Gdzie właśnie wróciłeś z Frankfurtu. Łącznie w ciągu dwóch dni zrobisz ponad 2500km i ręcznie przerzucisz 2 tony mebli. Nieraz nudzisz się, bo nie ma roboty - ale, to rzadkość.
Warunki płacowe w sumie jak wszędzie, czyli standardowa dniówka.
(usunięte przez administratora)Może nie dawałem rady mimo, że dawałem z siebie 110% i po części było to z mojej strony, jednak sposób w jaki to zrobiono załamało mnie psychicznie i do dziś mam uraz do transportu i busów. Nie wiem dlaczego właściciel firmy trzyma (usunięte przez administratora) i o to też mam żal do niego.
* nie będę w tym miejscu rzucał epitetami, bo nie o to tutaj chodzi.
Swoją opinie starałem się przedstawić najbardziej obiektywnie, jak tylko potrafiłem.
Żałuję też, że sam nie odszedłem, po tym jak się dowiedziałem, jaka jest tam rotacja kierowców.
Mam nadzieję, że ten spedytor kiedyś trafi na "swojego", który wyprostuje go!