DOZ

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o DOZ S.A.

Opinie o DOZ Łódź

WebsiteIconDOZ S.A.

Nie przegap nowości o DOZ S.A.!

Trutu

29.05.2020 12:53

Pod koniec marca umowa na 2 lata, 28.05 wręczono mi wypowiedzenie.. Wtf? Pani menadżer powiedziała że jestem dobrym pracownikiem, ale sytuacja z koronawirusem ich zmusza do redukcji.. Serio? Zmarnowane moje pół roku życia.
    nukka

28.05.2020 07:08

koniec miesiąca w dozie - jakieś nowe wakaty już są? :)
    Srajetan

28.05.2020 18:44

Pewnie są bo część osób uciekła z firmy. Nawet wrogowi nie życzę pracy w Dozie
    chlebzdżemem

16.03.2020 17:30

Niech wszystkim osobom, które rozważają pracę w doz s.a. za przykład filozofii tej firmy i podejścia do pracowników posłuż ten przykład. Szanowny zarząd nie wyraża zgody na pracę zdalną w obliczu pandemii, mimo licznych próśb pracowników. Ok, ma do tego prawo. Ale jak się tłumaczy? Że koronawirus jest groźny tylko dla starszych, a w doz pracują młodzi ludzie. Czyż nie jest to szczyt bezczelności? Mało tego, zarząd poleca stworzyć PROCEDURĘ,wg. której należy codziennie kontrolować ilość syropu imbirowego w pracowniczych kuchniach. Tak, tak, powstaje powtórzmy to PROCEDURA ochrony przed koronawirusem za pomocą syropu glukozowo-fruktozowego z cytryną. Czujecie tę farsę? Pani prezes powinna dostać od razu nobla z wynalezienie specyfiku na covid i przy okazji nagrodę na (usunięte przez administratora) - wy, ludki dozu, jesteście tylko parobkami, chcieliście zdalnej pracy i się rzucacie? Macie syrop i zasuwać do roboty, a jak się nie podoba, to tam są drzwi. Smutek, smutek, smutek wielki.

27.05.2020 19:19

hahaha z tym syropem imbirowym to nic dawno mnie tak nie rozbawiło ale pamiętam czasy mojej pracy w Doz. Takie i podobne z resztą absurdalne sytuacje były często.

27.05.2020 19:21

a w tym syropie nie ma cytryny tylko kwasek cytrynowy... jeszcze pewnie buble z marki własnej Doz. Same buble.

23.03.2020 11:17

Mam pytanie... Czy w magazynie zostały w obecnej sytuacji zastosowane jakieś środki ostrożności? Jak wygląda sytuacja ze środkami higienicznymi? Czy kontroluje się stan zdrowia pracowników w sensie czy jest pomiar temperatury, czy pracują z kaszlem, katarem?
    dsdswre

27.05.2020 19:17

nie

24.04.2020 10:49

ALE JAK TO?

27.04.2020 09:58

Tak sfrustrowanych pracowników dawno nie widziałam. To znaczy, że lepiej się nie zbliżać do firmy :/ Smutne

27.05.2020 19:14

Jeśli nie wierzysz możesz złożyć CV. Sam/sama się przekonasz..
    Karolek

28.02.2020 12:15

Firma zatrudnia samych emerytów 65 70 lat trudno się z nimi współpracuję. Ludzie zawistni atmosfera bardzo nie miła !! (usunięte przez administratora)Praca nie ciekawa kompletacja weryfikacja sortowanie i zrzucanie pojemników i zabezpieczenie do wysyłki zarobki pensje wynagrodzenia pasujące tylko dla emerytów którzy wypracowali swoje lata i chcą dorobić najniższą krajową praca na 3 lata max redukcję etatów umowy tylko zlecenie podpisujące co miesiąc szkoda czasu zdrowia i nerwów stresu ! Zwalniają bez podstawy rotacja pracowników

14.05.2020 16:43

Pracowałam na górze w biurze i było podobnie z tym,ze nie dźwigałam bo inny charakter pracy ale traktują jak śmiecia, tylko szukają o jaką bzdurę by się doczepić.. obgadywanie za plecami i szpiegowanie to codzienność. Jednym słowem (usunięte przez administratora)
    Hmmm

26.05.2020 12:12

Dżizas... W podstawówce uczą też gramatyki i ortografii. Widać i tej szkoły bez potknięcia nie ukończyłeś i skończyłeś w DOZ. Nie specjalnie to dziwi...tam wystarczy poziom inteligencji naleśnika... Brawo.

21.05.2020 14:16

Naprawdę ręce mi opadły, kiedy chwilę po zamieszczeniu opinii, ta została usunięta. Na szczęście pamiętam co było napisane, ale tym razem już sobie skopiuję tekst i będę wklejać ponownie. Więc pomimo tego, że moja opinia była neutralna, wystawiam ocenę negatywną, za fałszowanie rzeczywistości. Rotacja baaardzo duża, nie tylko w Łodzi, ale też w Warszawie. W każdym dziale. Również HR, więc nawet ci co zwalniają, mogą poczuć za chwilę to samo. Ludzie sami też odchodzą, a przyczyna jest wiadoma - ZAROBKI - na poziomie najniższej krajowej. Nie ma premii, tylko nagrody raz na 3 mies., a to dlatego, że firma oszczędza. Klucz do przyznawania nagród nie jest znany nikomu. Ale uwaga - lepiej nie chorować, bo z nagrody nici. Nie ma żadnych szkoleń, nie mówiąc już o zewnętrznych. Benefitów w postaci karty sportowej nie liczę, bo to standard w każdej firmie. Praca w Doz dobra na początek, dla kogoś po studiach, kto nie ma żadnych zobowiązań. Można wpisać sobie w CV pracę w korporacji. Natomiast, jak już posiada się rodzinę i może jeszcze dzieci, to już niekoniecznie, chyba, że ma się bogatą drugą połówkę i pracę traktuje się jak hobby i możliwość spotkania z ludźmi. Na plus atmosfera w Dziale Zaopatrzenia w Łodzi. Przedział wiekowy baaaaardzo zróżnicowany, ale to jest atut. Nie ma podgryzania i donoszenia, więc OK.

21.05.2020 14:06

21.05.2020 14:05

21.05.2020 13:25

Nie wiem, jaką ocenę wystawić, bo zależy na co popatrzymy. Rotacja bardzo duża, nie tylko w Łodzi, ale też w Warszawie, w każdym dziale, ale przyczyna jest chyba jedna. Zarobki. Niestety na poziomie najniższej krajowej. Nigdzie w firmach farmaceutycznych tak żenująco mało się nie zarabia. Nie ma premii, tylko raz na 3 mies. nagrody, z wiadomej przyczyny - firma oszczędza - klucz do przyznawania nagród jest nikomu nieznany, więc nigdy nie wiadomo czy coś się dostanie, czy nie. Uwaga - lepiej nie chorować, bo z nagrody nici. Więc zostaje ta najniższa krajowa. Niefajny jest też sposób zwalniania. Przed szesnastą ostatniego dnia miesiąca. Tyle o zarobkach. To firma dobra dla ludzi po studiach, którzy rozpoczynają karierę, mogą sobie wtedy w CV wpisać DOZ i w tym czasie szukać innej pracy. Jak ktoś zakłada rodzinę i ma różne zobowiązania, no to już może niekoniecznie będzie chciał tam siedzieć, chyba, że ma bogatą drugą połówkę i potraktuje pracę jak hobby. Ludzie w zaopatrzeniu bardzo zróżnicowani, pod każdym względem, pełen przekrój wiekowy i to jest chyba duży plus, bo atmosfera jest bardzo dobra, nie ma zawiści, czy donosów, przynajmniej z mojej perspektywy.

15.05.2020 11:41

Jeżeli chcecie usłyszeć obiektywną ocenę o pracodawcy kontaktujcie się ze swoimi znajomymi, którzy w DOZ pracują lub pracowali. LinkedIn daje możliwość wysłania wiadomości-pytania o charakterze zawodowym, tam są autentyczni ludzie nie anonimowi. Niektóre z poniższych wpisów ( te pozytywne) mają na celu wprowadzenie chaosu, odciąganie uwagi od realiów obowiązujących w firmie i dezinformacji (DOZinformacji ????). Pompowanie ogromnych pieniędzy w marketing, tworzenie fałszywego (pozytywnego) wizerunku na zewnątrz to cel DOZ. Usuwanie niewygodnych, prawdziwych komentarzy ma na celu Twoje zwątpienie w szczerość osób wypowiadających się na gowork o DOZ. Informacje z pierwszej ręki otrzymacie poprzez marketing szemrany ???? Życzę powodzenia.
    Marekoniarek

24.09.2018 15:21

Minusem pracy na magazynie jest cokwartalny konieczny do wykonania planu obrót. Wtedy praca po 10 h a zdarzało się nawet pracować od 16 do 2. Ale do rozwozu pracowników był podstawiony bus,który odwoził bezpośrednio do domów. Po za tym mankamentem praca ciekawa w klimatyzowanych pomjeszczeniach i bez wyśrubowanych norm. Przerwa na posiłek to aż 30 minut bez konieczności odrabiania.
    sgs

12.05.2020 02:09

to jedno wielkie kłamstwo odnośnie np Busa , wielokrotnie były sytułacje ze bus w godinach nocnych nie przjechał i pracownicy musieli na własną reke kombinowac jak wrócic do domu . 30 min przerwy hmm ,w tym wszedzie daleko
    Dictionary

13.05.2020 13:40

Otóż to!
    Zorientowany, rejon północ.

07.05.2020 21:49

Niestety, zwolnienia, odejścia kolejnych pracowników spoza farmacji lub poszukiwania nowej pracy. Planowane są kolejne zwolnienia lub nie przedłużanie dotychczasowyvh umów o pracę. Firma chwali się, że posiada nagrodę za dobre miejsce pracy,ale to kompletna bzdura. Atmosfera pod psem. Nie tylko w centrali w Łodzi,ale też w terenie. Nikt nie widzi problemu. Ciągle proszenie się o maseczki i rozliczanie z tego,że są zużywane też nie buduje zaufania. Menadżerowie, którzy odpowiadają m.in. za sprawy pracownicze, plany, bieżące wsparcie aptek własnych i we franczyzie, zarabiają mniej niż mgr farmacji z kilkuletnim stażem. To też jakieś nieporozumienie.
    ?

13.05.2020 13:27

Nie rozumiem Twojej wypowiedzi. Duży plus dla zarządu, który w Łodzi pracuje
    Great place to work

13.05.2020 13:37

Nagorda najlepszego pracodawcy przyznana po raz czwarty jest kupiona. Doz powinien otrzymać nagrodę najgorszego pracodawcy bo na taka właśnie zasługuje! A chwalenie się wszędzie "zdobytym" tytułem jest żałosne.. tfu nawet wrogowi nie życzę pracy w tej firmie. Cieszę się, że już mnie tam nie ma.
    nie nigdy

09.05.2020 03:46

Nie miła atmosfera , uczą Cie bo muszą, nie płacą im za to - źle Cie traktują , obgadują , " Panowie a pracuje ich tam nie wielu , rece w kieszeni oczy w telefonach a kobiety dźwigają palety ciężkie

17.01.2020 10:51

Czy w DOZ S.A. są szkolenia zewnętrzne?
    Tak

18.01.2020 21:23

Są i to bardzo ciekawe. Koszt pokrywa DOZ
    Pracownik biura Nowy Józefów

07.05.2020 18:06

Nie ma. 2 lat pracuje i nie miałem ani jednego zewnętrznego, tylko 1 wewnętrzne. Nawet BHP podpisujesz i odsyłasz, bo nikt się do Ciebie nie pofatyguje.
    Pracownica DOZ

27.04.2020 15:39

Dziś w DOZ masowe zwolnienia. Usunięto ok 20 osób. Oficjalnie: słaba kondycja firmy. Śmieszne prawda? W dobie masowych zamówień przez internet, gdy DOZ.PL nie wyrabia z zamówieniami, zwalniana osoba słyszy, że to słaba kondycja firmy. Apteki DOZ pewnie też świecą pustkami... Nieoficjalnie wiadomo, że chodzi o to, że część osób "ośmieliła się" pójść na zasiłek rodzicielski, zeby opiekować się dzieckiem, bo firma nie zapewniła home office na czas epidemii. Część poszła na l4 bo nie dostali zgody na home office i bali sie o swoje zdrowie. Ta firma nie trzyma jakichkolwiek standardów. Pracowałam w niej przez ponad 5 lat i dziś podjęłam decyzję, że rezygnuję. Sama z siebie.
    praca

18.04.2020 23:18

pojawiła się oferta pracy przy pakowaniu zamówień w aptece internetowej w Głownie. to magazyn nie jest w Łodzi? jakie stawki? podpowie ktoś??
    Bartek

25.02.2020 15:52

Nie polecam ludzie nie mili a praca nudna
    ain't got no money

13.04.2020 17:05

jeszcze zapomniałeś dodać, że za niewiele więcej niż najniższa krajowa... żenada
    Julia

27.03.2020 22:56

Nie polecam...Można się tylko zabawić traumy...
    żart

13.04.2020 17:02

nawet wrogowi nie życzę pracy w tej firmie
    Patologia pracodawcy

13.03.2020 18:05

"Apelujemy do pracodawców, by w maksymalnym stopniu wdrożyli w swoich firmach pracę zdalną - mówił podczas wspólnej konferencji z Jadwigą Emilewicz szef KPRM Michał Dworczyk. W kancelarii premiera od czwartku zdalnie pracuje 55 proc. osób." Rząd daje wzór do naśladowania, co robi Dbam o zd... klienta? Zamiast byc wzorem zostaje w ogonie... na samym szarym końcu... Gdzie w innych miejscach były rozdawane pracownikom maseczki i żele antybakteryjne w DOZ po 2 tygodniach rozdali żel 50ml. Czy to żart!? Niestety nie, to tragedia. W jednym z budynków osoba wróciła z Wielkiej Brytanii i czuła się chora, po tygodniu przychodzenia do pracy w końcu zostaje wysłana do domu, czy to żart!? Niestety nie!! Gdzie w porządnych biurach ludzie są wysyłani do zdalnej pracy w domu by poradzić sobie z PANDEMIĄ Dbam o zd... klienta komunikuje, że mamy wspierać farmaceutów w aptekach!! Doz w jeden dzień zarobi grube miliony na niewinnych, nieświadomych obywatelach wszystko kosztem narażania pracowników oraz ich rodzin. Każe im zostawać w biurach gdzie chodzą ludzie którzy kichają i smarkają! Czy to żart? Niestety nie!! Co #sanepid powinien zrobić w takim przypadku? Wiadomo! Członkini zarządu twierdzi, że jedynie osoby starsze mogą się zarazić!! Proszę się obudzić!!! Zainsteresować i zadbać o swoim pracowników, a nie tylko patrzeć na szybujące słupki sprzedaży i ogromnych pieniędzy!! Great place to Die! Całodobowy dyżur antywirusowy 600241646
    w samo sedno

27.03.2020 16:02

Great place to Die! lepiej nazwać się tego pseudo miejsca pracy nie dao!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w DOZ?

Kontakt - DOZ S.A.

Łódź

DOZ S.A.
    Tomas

14.03.2020 08:44

Usuwanie opinii nic tu nie pomoże! Zachowanie dozu jest coraz bardziej żenujące. Ludzie nie zamilkna! Epidemia koronawirusa (a nawet pandemia!), realne zagrożenie zdrowia i życia ludzkiego, cała Polska, cały świat robi wszystko, żeby ograniczyć rozprzestrzenianie wirusa, a co robi dla DBAM O ZDROWIE, żeby zadbać o swoich pracowników? NIC. Nie ma mydeł w łazienkach, nie ma ręczników papierowych (bo ekologia, przecież są suszarki), trzeba walczyć o żele antybakteryjne, jest kilku pracowników, którzy wrócili z krajów, gdzie jest kilkaset przypadków zachorowań), nie ma żadnych komunikatów dot. bezpieczeństwa, żadnych wiadomości. Mało tego, kiedy rząd i gis zalecają wszystkim, którzy mają możliwość, pracę zdalną (a w biurze doz niemal wszyscy mają!) zarząd nie wyraża na to zgody i daje reprymendy, że to faneberie. I Bo mamy misję! Mamy misje zdechnac w biurze DOZu. To jest skandal. Tak doz docenia fakt, że ludzie CHCĄ pracować tyle że z domu, chcą wykonywać swoje obowiązki. Ludzie będą odchodzić do firm, którymi zarządzają ludzie myślący i usunięcie opinii nic nie da

18.03.2020 21:59

to ich taktyka usuwanie niewygodnych opinii, nieodpisywanie na maile, udawac ze nic sie nie dzieje.....tak to jest jak zarzadzaja ta siecia niekompetentni ludzie na wysokich stanowiskach
    .d.d.d.d.d

27.03.2020 15:51

Potwierdzam. W zarządzie pracują oszołomy, z którymi wielokrotnie trzeba było męczyć się!

19.03.2020 23:25

To prawda, jak firma traktuje pracowników ostatnio - w czasie epidemii. Ostatnio dodawane opinie niestety są prawdziwe. Dopiero epidemia pozwoliła wywalczyć (tak, wywalczyć!) ręczniki w toaletach. Z łaski dostaliśmy żel do dezynfekcji rąk - po 50 ml na osobę. No i polecenie, żeby nie włączać klimatyzacji. A okna są tylko uchylane, więc wietrzyć dobrze też się nie da. Szczytem prewencji zakażeń jest rozdanie syropu z imbirem i wyłączenie maszyny z przekąskami na końcu biura. Brak jasnej komunikacji - jawne lekceważenie pracowników. Okazywanie pracownikom braku zaufania, lekceważenia, niedotrzymywanie słowa - czy naprawdę w zarządzie sądzą, że zbudują na tym coś dobrego? Ludzie przychodzą do pracy z entuzjazmem, chcą się wykazać, widzieć efekty swojej pracy. Ale zostają szybko uświadomieni, że wedle zarządu najlepszą polityką kadrową jest "siedź i rób co ci każą za te same pieniądze przez lata, nie wychylaj się, a podwyżki to takie ptaki, co żyją daleko stąd". Po pewnym czasie nawet najbardziej wielkoduszny człowiek rezygnuje i przestaje się starać. Bo im bardziej ktoś wychodzi z inicjatywą, tym bardziej jest zrównywany z podłożem. Szkoleń nie ma. Nie na warunkach, na które można się zgodzić. Pensje śmieszne. Premie - zabierane, jeśli masz zwolnienie lekarskie. \ale według jakiego klucza - nikt nie wie. Wciska się pracownikom takie teksty, że można to potraktować jak obrazę. "Na koronawirusa chorują tylko starsi. Nie ma home office, musimy być solidarni z farmaceutami. W ramach działań prewencyjnych praca maszyny vendingowej zostaje zawieszona do końca kwietnia (tak!)" Dbam O Zdrowie? Serio? Serio??? Nie wiem, ile zarabia wasz PR, ale przepłacacie.
    omijać szerokim łukiem

27.03.2020 15:43

Pracowałem w biurze Doz kilka lat temu i widzę, że nic się w tej firmie na lepsze nie zmieniło. Wręcz przeciwnie! Firma robi "postępy"
    Ananas

18.03.2020 22:59

Widze, ze tutaj bardzo szybko kasuje sie niegatywne posty:D No nic napisze jezcze raz:D NIE POLECAM TEJ SIECI ! Zarobki male, w kazdej innej sieci czy aptece zarabia sie wiecej. Obietnice podwyzek...wiecznie nie spelnione. Na maile nie odpisuja, stanradowo. Premie sa ,jednak jesli uda sie je w danym miesiacu wyrobic, to w nastepnym juz jest zrobione wszystko zeby jej nie dostac:D W okresie epidemii koronawirusa firma nie zrobila nic komepletnie, nie dostalismy zeli, plynow do dezynfekcji blatow itd. Szyb nie zaloza, bo to by zmniejszylo im obrot...poza tym sa zdania ze my przesadzamy i wymyslamy. Tytul Great Place to Work to kpina.....chyba byl solidnie oplacony, bo nie wierze zeby go uczciwie dostali. Poki ta siecia beda zarzadzac niekompetentne osoby to pracowac sie dobrze nie bedzie. Zarzadzanie godne Biedronki, jednak w aptece sa troche inne standardy. Jednym slowem nie polecam. Nie szanuja pracownikow. Chyba gorszej sieci nie ma.
    Shit

27.03.2020 15:37

Bardzo dobrze! Moje też wielokrotnie zostawały usuwane! I też uważam, że trzeba pisać ponownie! Niech jeszcze więcej osób dowie się jak beznadziejną i nie szanującą firmą jest Doz! Więcej chwalić się potrafią niż chociaż trochę szacunku okazać pracownikom! Po prostu Dni! Nie dziwię się, że tyle pracowników od was ucieka!

19.03.2020 23:24

19.03.2020 22:37

Niestety, to prawda, że DOZ nie dba o zdrowie pracowników w czasie zagrożenia epidemicznego. Nawet ręczniki w toalecie i środki do dezynfekcji rąk trzeba było wywalczyć. Ręczniki, które przecież w każdym cywilizowanym miejscu powinny być standardowo. Zalecenia zarządu? Wyłączyć klimatyzację i maszynę z przekąskami. Praca zdalna zabroniona, podczas gdy są całe działy w biurze, które tylko by zyskały na efektywności, gdyby można było mieć home office. A za zwolnienie lekarskie zabierana jest premia (chociaż nie zawsze, jak to powiedział ktoś wcześniej, klucza nikt nie zna) - po prostu geniusze dbania o zdrowie są w zarządzie! Komunikacji zero - jeśli "góra" nie chce, to nie odpowie, nawet na zasadne pytania.Nawet, kiedy już dostanie się odpowiedź, to wcale nie znaczy, że jest wiążąca, wszak prezesostwo może zmienić nagle zdanie, bez dalszych wyjaśnień. Masz pracować i siedzieć cicho, a jak zachorujesz i pójdziesz na zwolnienie, to choćbyś się starał nie wiem jak, premii nie dostaniesz. Inna sprawa, że i tak jest mikroskopijna, ale przy równie małych pensjach jednak się liczy w domowym budżecie. Inne opinie dodawane ostatnio też są prawdziwe. To może kiedyś było "Average Place to Work", ale ostatnio jest coraz gorzej i ten cały szumny tytuł GPTW jest po prostu smutną ironią.

18.03.2020 22:56

18.03.2020 22:53

15.03.2020 01:41

18.03.2020 21:51

potwierdzam, tak jest!

18.03.2020 21:49

Niestety nic dobrego o tej firmie nie moge powiedziec. Niskie zarobki, brak podwyzek, mozna pisac maile do pani menager i do innch osob z gory , ale nigdy na nie nie odpisza. Lekcewaza pracownikow na kazdym kroku, a skad ten tytul Great Place to Work.... no coz chyba musial byc oplacony:) Niejasny system premiowy, jesli w jednym miesiacu sie uda spelnic wszytkie warunki, to za miesiac juz zrobia wszystko zeby ich nie spelnic. W momencie epidemii koronawirusa nie zrobili nic. Pracownicy nie dostali zeli antybakteryjnych, zeli do dezynfekcji blatow itd, Szyb w okienku nie wstawia, bo to by im obrot zmniejszylo, z reszta my wymyslamy.....W takim razie pani prezes jedna i druga moglaby popracowac w aptece i sama swoje zdrowie narazac. System zarzadzania jak w Biedronce, ale niestety w aptece powinny obowiazywac inne normy. Poki ta siecia beda zarzadzac te osoby co obecnie to tutaj nigdy dobrze nie bedzie. NIE POLECAM!!!! WSZEDZIE PLACA WIECEJ NIZ TU....GREAT PLACE TO WORK TO KPINA !
    XYZ

14.03.2020 22:34

Co do opinii poniżej można tylko potwierdzić i smutno przytaknąć. Poprzednie decyzje firmy były już komiczne, ale dało się je przełknąć, ale to co dzieje się teraz to po prostu podsumowanie sloganu great place to work. Oczywiście, jeśli chcecie pracować w miejscu, gdzie olewane są sprawy wagi państwowej, gdzie misja i zarobek przełożonych jest ważniejsze, niż Wasze zdrowie, stwarza się pozory, że mają wszystko pod kontrolą, a żel bakteryjny dostajecie jak już wyprosicie, bo „niech mają”. Napomknę jedynie, że większość pracuje w taki sposób, że nie ma problemu z pracą zdalną i nie naraża to na dodatkowe koszty. Argumenty nie docierają. Dyrektor HR zdaje się być głucha na informacje rządu i ich zalecenia, nieodpowiedzialne traktowanie pracowników i bagatelizowanie bezpośredniego zagrożenia epidemiologicznego! Macie być i koniec, bo farmaceuci w aptekach potrzebują wsparcia, szkoda że z drugiego końca Łodzi. Ta sytuacja powinna być podsumowaniem tego miejsca, ale nie, bo ta praca nie jest warta zdrowia, bo ani się tu nie dorobicie, ani nie wyszkolicie, jesteście zbędnym elementem układanki ludzi niekompetentnych, niedoinformowanych i zdawałoby się, że mieszkających na innej planecie, bo poziom odrealnienia i absurdu przekracza ludzkie pojęcie. Na wszystko są procedury, ale na realne zagrożenia nie ma nic, mierzenie temperatur przy 100 zarażonych w Polsce? No pogratulować refleksu i czujności. Może się mylę, no nie wiem, ale używanie zdania, ze jesteśmy firmą skierowaną na zdrowie, wiec powinnismy rozumieć, gdzie właśnie my powinnismy dawać przykład, ze żarty się skończyły i ze młodzi również chorują jest conajmniej nie na poziomie. Można by pisać i pisać o ignorancji i o poziomie tej firmy, ale nie starczyłoby znaków, by to wszystko streścić.

14.03.2020 20:23

Hello, nie pozdrawiam typa z magazynu c, t, b, t i uj wie jakiego, który maca i żre jedzenie innych pracowników. (usunięte przez administratora) A pracodawcy zatroszczenia się o mydła dla pracowników, bo tego wam nie brakuje... a nie powinno...
    opinia

14.03.2020 09:31

Niskie, biorąc pod uwagę analizę rynku, zarobki, niejasny system premii - brak regulaminu, zabieranie premii za zwolnienie (ale też nie wszystkim i nie zawsze, nikt nie wie od czego to zalezy, co jest skandaliczne), 0, dosłownie 0 szkoleń, ludzie pracujący w firmie farmaceutycznej nie mają np. szkoleń z prawa farmaceutycznego, szkoli ich wikipedia. Kontrola pracowników na każdym szczeblu,jakbyśmy się o 15 lat cofnęli. Wszystkie nowoczesne korpo wyznaczają zadania, z których ludzie się rozliczają, tu liczy się tylko, żeby być w biurze 8 godzi i 15 minut (gdzie tu logika? jak zadbać w tej sytuacji o efektywność swojej pracy?). Brak benefitów, a przepraszam, jest owocowy piątek :D. Obecna sytuacja epidemiologiczna tylko potwierdza tezę, że DOZ S.A. nie dba o ludzi, nie ufa im, kierownicwu nie zależy na zdrowiu i życiu setek pracowników - głupi upór, mimo próśb wszystkich, z zakazem pracy zdalnej (#zostanwdomu), nie poparty żadnymi, powtarzam żadnymi sensownymi argumentami, może tylko takim, że liczy się kasa, nie człowiek.Nie bierzcie pod uwagę pracy w tej firmie, wszyscy sensowni ludzie, albo z niej juz ucielki, albo wkrótce to zrobią.

14.03.2020 15:57

Haha i masz bonusa na święta w postaci kart do... May I have your atention, please... Do apteki DOZ i herbatki... No gdzie tak jest? Tylko tu hehe
    antytom

14.03.2020 16:08

Tak masz rację przy okazji bardzo szkodzą również pacjentom myśle żę czas aby firmą zainteresować przedstawicieli rządu To jest kpina z prascowników i pacjentów
    cc

13.03.2020 23:32

tragedia, po prostu PRL w wydaniu doz - zero wsparcia, zero rozwoju. Kto myśli inaczej niż przedstawiona przez doz procedura jest wrogiem nr 1. Coś umiesz, coś znaczysz, myślisz, masz własne zdanie? Nie zbliżaj się!
    Xxx

13.03.2020 09:33

Wszystkie normalne firmy pracowników wysyłają na home office za to doz ma misje i każe w biurach siedzirć swoim pracownikom... Nie ważne, że pan prezes wrócił z zagranicy czy jego asystentka z włoch.. doz ma misje i trzeba siedzieć w biurze...
    Tomas

13.03.2020 09:09

Epidemia koronawirusa (a nawet pandemia!), realne zagrożenie zdrowia i życia ludzkiego, cała Polska, cały świat robi wszystko, żeby ograniczyć rozprzestrzenianie wirusa, a co robi dla DBAM O ZDROWIE, żeby zadbać o swoich pracowników? NIC. Nie ma mydeł w łazienkach, nie ma ręczników papierowych (bo ekologia, przecież są suszarki), trzeba walczyć o żele antybakteryjne, jest kilku pracowników, którzy wrócili z krajów, gdzie jest kilkaset przypadków zachorowań), nie ma żadnych komunikatów dot. bezpieczeństwa, żadnych wiadomości. Mało tego, kiedy rząd i gis zalecają wszystkim, którzy mają możliwość, pracę zdalną (a w biurze doz niemal wszyscy mają!) zarząd nie wyraża na to zgody i daje reprymendy, że to faneberie. I Bo mamy misję! Mamy misje zdechnac w biurze DOZu. To jest slandal. Tak doz docenia fakt, że ludzie CHCĄ pracować tyle że z domu, chcą wykonywać swoje obowiązki. Za chwilę wszyscy wezmą zwolnienia (już to robią, bo się boją o swoje życie) i co wtedy zrobi szanowny zarząd? Nie mówiąc już o tym, że po czymś takim ludzie zaczną odchodzić z pracy do firm, które szanują swoich pracowników, doceniają ichi dbają o ich zdrowie (!) i życie. I gdzie firmą kierują ludzie empatyczni i myślący przede wszystkim.

12.03.2020 20:57

Taka firma...Może by tak mydła dać więcej w obecnej sytuacji. Ograniczyć to witanie się. I oby mniej żenujących "śmieszków" - tu mam na myśli asa co oddał mocz do dozownika na mydło.
    marek

28.02.2020 16:55

rotacja
    Outofsalt

06.03.2020 11:50

Ogromna
    Kuba

03.03.2020 08:01

Witam serdecznie czy jest możliwość podjęcia pracy na pół etatu np 16 20? Zlecenie
    ?

01.03.2020 12:02

Czy praca w biurze jest dla ambitnych, kreatywnych czy raczej trzeba cicho siedzieć i robić swoje?
    bogus

28.02.2020 16:54

ciezka praca

Zostaw merytoryczną opinię o DOZ S.A.