DOZ

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o DOZ S.A.

Opinie o DOZ Łódź

WebsiteIconDOZ S.A.

Nie przegap nowości o DOZ S.A.!

Zauroczony atmosferą

08.03.2022 06:47

Pracuję na tym magazynie od niedawna ale muszę przyznać że nigdy w żadnej pracy nie spotkałem takiego kierownika.Facet bez jakiegokolwiek kręgosłupa moralnego. Nie bardzo rozumiem jakie były kryteria wyszukiwania osób na to stanowisko ale ktoś dał ciała po całości. Oto kilka przykładów: facet wchodzi na magazyn jak kowboj z łapami w kieszeniach. Potem lata jak opętany i nie mając o niczym pojęcia nikogo o nic nie pytając wydaje polecenia z .... wzięte. Podszedł kiedyś do jednego z pracowników z jakimś kartonem w ręku i rzucił: Zeskanuj mi to !! Pracownik zachował kamienną twarz no bo co się będzie spierał. Zeskanował. Nic się nie zadziało bo też i nie powinno.Nie będę ujawniał procesów na naszych stanowiskach ale skanery nie działają na jakieś tam kartony. Gdyby zapytał to by się dowiedział. Ale nie. Za to pobiegł na inne stanowisko i zgadnijcie co zrobił ?? Tak !!! Zeskanuj mi ten kod !!!!!! Inny przykład. Dziewczyna odkurzala pod szafkami. Kierownik podeszedl nachylił się i rzucił: A co tu tak brudno ?? Co ?? Nie umiesz porządnie ciągnąć ??!! I ten jego uśmieszek. I na koniec wisienka na torcie Tekst do chłopaka który owijał palety: Co za (usunięte przez administratora) to owijał ???? Dygresja na koniec. Ja rozumiem że mając mamusię czy tatusia na wysokim stanowisku synek dostanie jakąś intratną posadkę. Tylko warto by się zastanowić czy synek na pewno się do tej roli nadaje. Nowa była oczywiście o nowym kierowniku NF panu OJ !!! Pozdrawiam wszystkich pracowników. Trzymajcie się.

03.03.2022 05:19

03.03.2022 15:57

Poparcie mieli tylko co z tego jak pan Kamil czy reszta kierownictwa miała to w głębokim poważaniu. To wszyscy musieliby się zmówić i nie pracować żeby coś dało do myślenia a wszystkim nie przetłumaczysz bo jeden ma kredyt drugi rodzine na utrzymaniu itp. A ukraińców chętnych do pracy nie brakuje. Świetnym przykładem była lista gdzie trzeba było wpisać czy nocki mają być w niedzilę od 22 czy od 12 do 20. Ja tam widziałem może ze 3 podpisy pod wersją 12 - 20 a i tak te godziny wprowadzili. Dają ci iluzję wyboru i że obchodzi ich twoje zdanie. Kilka osób i rozmowy nic nie dadzą w myśl zasady "jak ci się nie podoba to nikt nie trzyma, są ukraińcy na twoje miejsce."
    Lol

08.03.2022 00:25

Dokładnie, skoro ludzie nie mają poparcia w kierownikach to nie są w stanie bez większości ludzi co kolwiek zrobić, pozatym jak Kamilowi coś się uwali w główce te swoje chore pomysły to i zdanie kierowników i kogo kolwiek ma głęboko w poważaniu. Pozatym to nie jest wina ludzi bo co ludzie mają do gadania jak decyzję podejmuje się wyżej..
    Lalala

06.03.2022 18:47

Wszystko co pisane poniżej jest szczerą prawdą, niesamowite jak jeden człowiek jest w stanie zniszczyć morale tyłu osób....
    Dozencjusz

05.03.2022 15:21

Sytuacja na magazynie nonpharma się pogorszyła do stopnia krytycznego (usunięte przez administratora) Za każdym razem gdy wprowadza jakiś zakaz czy nakaz i powołuje na bycie jednym zespołem i odpowiedzialność zbiorową, swoim zachowaniem jasno przekazuje iż uważa się za osobę ponad innych i jego własne zasady go nie obowiązują(usunięte przez administratora) Jeśli ktoś by się spóźnił 3 razy po 5 minut, najprawdopodobniej mógłby się pożegnać z tą pracą(usunięte przez administratora) Ponadto zwolnienie lekarskie jest dla niego tylko tandetną wymówką, żeby nie pracować, więc można sobie wyobrazić że wystarczą dwa tygodnie kwarantanny z powodu pozytywnych wyników na COVID-19 żeby zostać zwolnionym. Jakby tego było mało twierdzi że nie ma różnic między umową zlecenie a umową o pracę(usunięte przez administratora) zwraca się on w sposób wulgarny do podwładnych(usunięte przez administratora)gwizdanie na pracowników jak na psy, zwracanie się do wszystkich na "kolego/koleżanko", nie poznanie imienia nikogo z mniej ważnych osób. Rozmawianie w TOALECIE, na tematy ważne np. złe samopoczucie i wizytę pracownika u lekarza. (usunięte przez administratora) Więcej nie napiszę, ponieważ nie mam już siły psychicznej dalej o tym myśleć. Stanowczo odradzam pracy w tym miejscu, chyba że chcecie z magazynu wracać wyczerpani nerwowo, zamiast fizycznie. (usunięte przez administratora)
    Non_pharma_sesns

05.03.2022 13:44

Podzielę się swoją opinią na temat tego jak zmieniła się sytuacja na nonpharmie, dokładniej mówiąc hala J. Pracuję tam już od kilku miesięcy i na początku (a w zasadzie do lutego) atmosfera była jedną z najlepszych jakie miałam okazję doświadczyć. Każdy z pracowników wkłada swój wysiłek i chęci, aby każdemu pomóc i wytłumaczyć wszystkie procesy. Niezależnie od tego kto skąd jest i jaki jest nikt nikogo nie ocenia, wszyscy jesteśmy równi! Ten porządek został zniweczony przez zaledwie jednego człowieka, mianowicie pana ("pana"- celowo pisanego małą literą) Oskara J., który to jako nowy kierownik wprowadził na początku wiele stresu, co mogłoby się wydawać normalne, ponieważ "nowe" często oznacza stres. Teraz jednak jest pewnym to, że to nie jest zwykły "stres", a poczucie mobbingu na własnej skórze. Bo jak inaczej nazwać zwracanie się do brygadzistów wulgaryzmami (w dodatku przy swoich pracownikach). Jak nazwać seksistowskie oraz (usunięte przez administratora)teksty kierowane do nas oraz to, że nie mogę być pewna czy nie zostanę zwolniona kolejnego dnia- bez ostrzeżeń ze strony O.J. (jak to już miało miejsce z trojgiem pracowników w ciągu jednego tygodnia)?! Ponadto nowy kierownik nie potrafi interpretować i rozróżniać umowy o pracę a umowy zlecenia. Straszy pracowników ze zlecenia podstawami prawnymi Kodeksu Pracy. Zakazuje wszystkiego, w tym np. używania kremu do rąk na terenie magazynu, gdzie nigdy nie było z tym problemu, ponieważ ochrona "oznacza" nam nasze, prywatne kosmetyki. Jest to problematyczne biorąc pod uwagę, że pracujemy w środowisku kurzu i papieru. Nieważne dla O.J. jest to, żeby zapewnić swoim pracownikom krem choćby w łazience, choć i to nie jest najlepszym rozwiązaniem biorąc pod uwagę, że każdy z nas jest różny i ma różne potrzeby. No, ale jak szukać rozwiązań skoro nowy kierownik nie prowadzi żadnego DIALOGU, żadnego! Każde zapytanie czy prośba są albo obśmiane albo zingnorowane albo obśmiane i zignorowane! Brak szacunku do drugiego człowieka, brak szacunku do pracownika, generalny brak szacunku, tym bardziej, że z pana O. wylewa się morze HIPOKRYZJI. Zakazuje zjedzenia jabłka w kuchni, podczas gdy sam trzyma w rękach odgrzany obiad. Zakazuje kremu do rąk, podczas gdy sam perfidnie wyciąga krem i smaruje ręce na oczach brygadzisty (pół godziny po rozmowie o kremach). Żarty o ssaniu do kobiet, odgrywanie scenek, które nas poniżają i ukazują, jakbyśmy byli gorszym ludźmi, a nawet półgłówkami...Nie wspomnąc już o tym, że pan Oskar J. nie ma zielonego pojęcia o funkcjonowaniu magazynu, nie wie ile jest skanerów, nie wie jak działają procesy i które komputery mają obsługę danych programów. Słowem: koszmar. Dodam ostatnią rzecz, że niestosując się do własnych zaleceń pan O. nie przechodzi kontroli przy ochronie, choć nigdy nie było z tym problemu nieważne czy było się magaznierem, brygadzistą czy kierownikiem. Jest NAJLEPSZYM przykładem jak NIE żyć z ludźmi i jak NIE zarządzać. Życzę szybkiego i twardego lądowania na Ziemię. A pracownikom DOZ NONPharma (i samej sobie) wytrwałości i walki z tym złem.
    Mlodszy dozownik

05.03.2022 12:44

To, co dzieje się na magazynie NonPharma odkad przyszedł nowy kierownik do jakiś nieśmieszny zart. Zakaz goni kolejny zakaz, zero kompromisów i przywilejów. Pracownik jest PRACOWNIKIEM a nie człowiekiem. Odkad on się pojawił strach przyjsc do pracy, boli brzuch, ogolna niechęć. Patrzy na człowieka, oj przepraszam, PRACOWNIKA z góry, daje dosadnie odczuć, że jest lepszy od wszystkich. Tak, jak polecałam prace na NonPharmie każdemu znajomemu, tak od momentu przyjścia owego Pana żale sie każdego dnia, ze nie da się tam wytrzymać. Współczesny (usunięte przez administratora). Zostaniesz drogi kolego sam jak palec na tym magazynie i dopiero sobie bedziesz tańczył, bo pamietaj, ze praca jest drugim domem, spędzamy w niej dużą część dnia i każdy chce się czuć komfortowo, a nie zastraszony, zdemotywowany, zmęczony. Karma wraca. Jeszcze raz ODRADZAM!
    Nonfarmik

04.03.2022 23:55

Sytuacja na nonpharmie od początku lutego jest tragiczna, przy nowym kierowniku nazwijmy go "Ozgar Dozmuzny" nikt nie chce pracować, facet robi zakazy do których sam się nie stosuje, nie ma szacunku do ludzi. Ma chyba problem z kobietami ponieważ jest strasznie wulgarny do kobiet i rzuca seksistowskie teksty Gdyby kazać mu przeprowadzić proces wysyłki jednego zamówienia, zajrzałbym się na pytaniu jak zalogować się do skanera. Nie ma totalnie o niczym pojęcia a wytycza jak mamy pracować. Stosuje (usunięte przez administratora) zastrasza pracowników, serdecznie odradzam pracę w DOZ na nonpharmie

18.02.2022 20:21

Chciałbym wszystkich przestrzec przed podejmowaniem pracy w tej firmie. Po ostatnich zmianach w zakresie premiowania pracowników nie możecie liczyć na żadną premię bo norma jest nie możliwa do wyrobienia. O ustawianiu grafików pracy możecie zapomnieć. Nocki zaczynają się w niedzielę od 12 do 20. Wprowadzili to wbrew sprzeciwom pracowników. Kierownik magazynu Pan K. odmawia wyjaśnień w tej sprawie twierdząc, że nie ma czasu rozmawiać ale żeby chodzić po halach i patrzeć jak ludzie pracują to n to czas jest. Powołali trenerów wewnętrznych żeby pilnowali pracowników. W większości to Ukrainki które mają mniejszą wiedzę o pracy od tych którzy ją faktycznie wykonują i jeszcze pouczają. W tej chwili pracownicy ze wschodu stanowią już chyba ponad połowę. Zarabia się nieco ponad minimalną. Ostatnio zrobiono grilla dla pracowników a ci którzy mieli zmianę podczas tego grilla musieli odpracowywać to potem. Jedna wielka farsa.
    Lol

24.02.2022 15:14

Był moment w firmie gdzie głośno krzyczeli że za brak stroju będą ponoszone konsekwencje i to z twojej premii na którą musisz robić. A mi się wydaje że nie prawa ręka Pana K tylko sam kierownik miał parcie i nie podobało mu się więc zgodnie na to, takie zachowanie akurat jest powszechne tam.

01.03.2022 10:18

Dlatego w tej firmie nikt wyżej raczej nie idzie chyba, że nie przeszkadza mu tyranie szeregowych pracowników jak zacznie czuć presje z góry o wyniki. Jeden chłopak od nas z magazynu (na prawdę w porządku i bardzo ogarnięty) dostał propozycję, żeby wskoczyć na stanowisko brygadzisty. Po dwóch tygodniach zrezygnował. Dlaczego? No bo jak można wytrzymać gdy z jednej strony masz obowiązki brygadzisty a z drugiej kierownik wysyła cię do podstawowych zadań bo są braki w ludziach i ktoś musi obsadzać stanowiska. A potem od tego samego kierownika dostać ochrzan dlaczego nie wykonujesz obowiązków bygadzisty i za to obniżają ci premię. Wtedy normalna osoba dochodzi do wniosku, że pracuje ze świrami i rezygnuje.
    Biurko

23.02.2022 09:26

Czy nie zastanawia was ilość ciągle nowych ofert o pracę na te same stanowiska?... duza rotacja tu jest mega duza rotacja właściwe nie ma pewność ze ktos kto jest dzisiaj bedzie jutro. Szczere checi nie wystarcza panuje taki totalny bałagan w papierach ze sie poddajesz - nie wiadomo kto za co odpowiada nie wiadomo czy bylo zgloszone, brakuje podstawowych dokumentów o podpisach nie wspomnę moze gdybys spotkała się jeszcze ze wsparciem osób kierowniczych to by ci sie chciało a tak mówisz Ja dziękuje i znow szukaja kogoś nowego
    Pracownik magazynu

21.02.2022 14:55

Zacznę od tego że poszanowanie dla ludzi jest poniżej krytyki, głośno chwalą się kampania Doz Etyka tylko szkoda rządzący tam (mowa o kierownikach i osobach wyżej) mają to w głębokim poważaniu. Rotacja kierowników magazynowych mówi sama za siebie, przyjmują ludzi którzy nie mają o niczym pojęcia a chcieli by zwojować świat nie jeden pracownik mógłby się pochwalić na najniższym szczeblu większą wiedzą od nich. System premiowania który nie daje człowiekowi zarobić, osoba za to odpowiedzielna ciągle ucieka i unika rozmów z pracownikami zrzucając to na kierowników zmianowych. Premia miała być wydajnościowa a okazuje się że można dostawać dodatkowe premie ale chyba tylko na podstawie lubię cię wchodzisz w tylek to masz więcej. Chore zmiany weekendowe które są teraz obowiązkowe, zamiast z rodziną siedzieć w niedzielę w domu idziesz do pracy mimo że w umowie masz od poniedziałku do piątku. Większość stanowisk obsadzonych przez znajomości Pana kierownika K. Uprzywilejowane osoby których nie dotyczą większość zasad za które inni są rozliczani. Jeżeli ktoś chce pracować w atmosferze że każdy każdemu patrzy teraz na ręce przez chore premiie (mowa w większości o swoich kolegach i koleżankach pracujących razem) i chodzący pod pieprzac aby się tylko upodobać i żeby ktoś miał gorzej od ciebie to życzę powodzenia. Nie polecam pracy z takimi ludźmi i z taką atmosfera jaka panuje tam teraz. Mogą obiecywać ci góry ile ty nie zarobisz ale nie dajcie się zwieść bo Ukraina i tak będzie lepiej traktowana od Was
    Ciekawy

14.02.2022 08:49

Nie polecam tej firmy. Miałem z nimi rozmowę do sekcji IT. Chcieli bym przygotował informacje na temat jakieś ich aplikacji co mają u siebie. Wszystko ładnie przygotowane opowiedziane. Po czym mówią fajnie my chcemy pana u siebie itp. Kazali zrobić testy jakieś okazało się ich system do tych testów nie działał. Po wielkich walkach 2 godziny przed moją ocena przy zarządzie dostałem dostęp. Po czym wykonaniu testu nie dostałem odpowiedzi nawet czy chcą jedna czy nie. Totalny brak profesjonalizmu ze strony kierownictwa. Problemy wynikające z ich zarządzania aplikacja do sprawdzania pracownika. Nie polecam nikomu tej firmy.
    ppp

07.02.2022 22:29

płace na poziomie bardzo niskie ,brak jakiś perspektyw na wyrównanie przy takiej inflacji , firma nie widzi problemu i nie widzi co się dzieje , nie polecam ,będę się od nich wynosić .
    Anka

01.02.2022 19:10

Sud

03.02.2022 15:46

Z całym szacunkiem ale to nie jest forum dotyczące aptek,tylko zakładu pracy a ściślej mówiąc magazynu mieszczącego się na Nowym Józefowie.Nikogo na tym forum nie obchodzi jak się odnosi farmaceutka do klienta.Tu tylko i wyłącznie interesuje ludzi jaki klimat panuje w zakładzie.Czy warto podjąć tam pracę, jakie są zarobki i t.p.

02.02.2022 14:03

Podbijam temat dot. Działu Kontrolingu, poszukają kontrolera finansowego... Ktoś mógłby się wypowiedzieć????
    Anna

01.02.2022 19:00

Ja też się spotkałam dziś z podobną obsługą w aptece DOZ, w Carrefourze na Kolumny 36 w Łodzi. Bezczelna baba łaskę robi, że coś ma sprzedać, przewraca oczami jak nienormalna i trzaska szufladami tak mocno, że leki wylatują. Działa na szkodę firmy, bo poleca jakieś inne produkty niż te, o które prosi klient! Nic nie kupiłam i wyszłam z apteki. Poszłam do innej sieci, gdzie obsługa jest przemiła i chętna do pomocy. Wszystkim odradzam sieć DOZ i będę tę opinię rozpowszechniać gdzie się tylko da. Moja noga nie stanie w tej sieci. Wielka baba z długą, czarną kitą, a sytuacja miała miejsce we wtorek 1 lutego ok. godz. 15:00 (adres apteki na początku podałam). Chamskie zachowanie w stosunku do klientów jest niedopuszczalne w dzisiejszych czasach!!!
    blam

02.09.2021 10:37

jak tam są zmiany w kontrolingu ?? coś się pozmieniało?
    Pf

04.09.2021 22:13

Na pewno nie na lepsze.
    Anna

01.02.2022 18:58

To prawda. ja też się spotkałam dziś z podobną obsługą w aptece DOZ, w Carrefourze na Kolumny 36 w Łodzi. Bezczelna baba łaskę robi, że coś ma sprzedać, przewraca oczami jak nienormalna i trzaska szufladami tak mocno, że leki wylatują. Działa na szkodę firmy, bo poleca jakieś inne produkty niż te, o które prosi klient! Nic nie kupiłam i wyszłam z apteki. Poszłam do innej sieci, gdzie obsługa jest przemiła i chętna do pomocy. Wszystkim odradzam sieć DOZ i będę tę opinię rozpowszechniać gdzie się tylko da. Moja noga nie stanie w tej sieci. Wielka baba z długą, czarną kitą, a sytuacja miała miejsce we wtorek 1 lutego ok. godz. 15:00 (adres apteki na początku podałam). Chamskie zachowanie w stosunku do klientów jest niedopuszczalne w dzisiejszych czasach!!!
    Zainteresowany

29.07.2021 11:23

Co powiecie o pracy w Sekcji IT
    axs

14.10.2021 07:20

magister 3300 i też soboty jak chcesz podwyżkę to można do zdrowitu na dyżury tam płaca magistra zaczyna się od 4k na ręke

26.01.2022 19:56

Jakie Great Place to Work…przecież za to się płaci i wypełnia ankietę która jest ułożona w ten sposób ze nie da się jej wypełnić tak żeby była w miarodajna. Ta ankieta działa tak żeby doz był kraina miodem i mlekiem płynącym…ta nagroda od dawna nic nie znaczy
    Bart

29.11.2021 16:56

Mam zamiar złożyć CV i ubiegać się o stanowisko fotografa produktowego. Jest tutaj ktoś kto może udzielić jakiś informacji odnośnie pracy na tym stanowisku? Jakieś widełki płacowe, godziny pracy itp?
    Ktoś

19.01.2022 09:11

Zgadzam się z Tobą Jak najbardziej

26.01.2022 19:49

Tego już się nie da czytać.

19.01.2022 17:58

Chciałem aplikować na stanowisko w biurze w Łodzi na ul. Gillette. Jakie opinie? Jak atmosfera? Ludzie? Zarobki?
    Krzysztof

21.01.2022 02:38

Nie polecam. Zarobki nieduże, a Zarząd pilnuje nawet czy lampki świąteczne już pracownicy zdjęli z biurek. Natomiast na naprawę kuchenki mikrofalowej w zabudowie (potrzebne było żeby ją odłączyć i podłączyć do prądu)?pracodawca potrzebował kilku tygodni. Przełożeni wymagają, a nadgodzin nie ma. Ciężko je czasem odebrać, a o wypłacie za nadgodziny nikt nie chce słyszeć. Na pewno można powiedzieć, że zespoły w biurze są bardzo dynamiczne, stałą w tej firmie jest ciągła zmiana.
    Dozia

26.01.2022 19:47

Bo tak jest. Cała prawda co się dzieje w biurze. Pojęcie nadgodzin Występuje wtedy kiedy je robisz natomiast znika w momencie jeżeli jeżeli chciałoby się je odebrać. Najlepiej pracować po 10-12 godzin, wtedy jest się wzorowym pracownikiem.
    Taure

18.01.2022 17:41

Czy bez znajomości języka polskiego można dostać prace na magazynie Doz ?
    Xyz

23.01.2022 01:38

Raczej podstawy języka polskiego

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w DOZ?

Kontakt - DOZ S.A.

Łódź

DOZ S.A.
    DOZia

06.11.2021 12:21

Najlepsza firma ever Nie wiem co wy tu wypisujecie.
    Janusz z doz

21.01.2022 11:02

Wy w tych HR to siedźcie grzecznie i zajmijcie sie praca a nie śledzeniem wpisów. Płaca Wam za dobre komentarze czy robicie to bo ktoś Wam karze. Już nikt nie wierzy w to ze w DOZ jest dobrze. Kadry i HR rozrastają się w tej firmie w zastraszajacym tempie, a żeby było ciekawiej to kompetentnych osób w tym dziale jest dosłownie kilka i nie są to osoby na najwyższym szczeblu.
    Rr

15.01.2022 04:06

Jaka jest praca na operatora wózka widlowego
    Ola

06.12.2021 08:55

I rozumiem ze można wybrać sobie na jakiej hali chciałabym pracować ? Czy to jest loteria ? Ponieważ najbardziej zależałaby mi na dwóch zmianach
    Niki

02.01.2022 19:38

Raczej loteria.Ale myślę że można się dogadać jeśli powiesz że bardzo Ci zależy na 2 zmianach.

28.12.2021 02:17

Już nigdy w życiu nie odwiedzę aptek DOZ w szczególności apteki mieszczącej się w Łodzi na Jana Pawła II nr 30 ponieważ jest tam farmaceutka tak krnąbrną ,chamska,zadufana w sobie bodajże to kierowniczka która na każdym kroku przy każdym kliencie źle się odzywa . Odradzam wszystkim zakupy w tej aptece. A moja sprawa z tą apteka zakończy się w sądzie zgodnie z art 135k.k . Nie polecam.
    Ola

24.11.2021 09:35

Dzień dobry, Czy pracując na umowę o prace pracuje się również w soboty ? Czy pracuje się tylko na 2 zmiany ? Można robić nadgodziny ? Jakie jest wynagrodzenie netto na pełen etat ? Byłabym wdzięczna za wiadomość ?
    Niki

28.11.2021 11:10

Jeśli jest taka potrzeba to możesz przyjść w sobote.Zależy na jakim dziale pracujesz.Jeżeli chodzi Ci o jak największą ilość nadgodzin to tylko na hali "A" czyli na tzw wysokim,tam od jakiegoś czasu każda sobota jest pracująca,na tym dziale jest praca na 3 zmiany ,więc również wpada kasa za dodatek nocny.Jeśli wyjdzie Ci ponad 50 godz. nocnych to płacą Ci wtedy 30% dodatku a jeżeli poniżej 50 godz. to 20%. Natomiast na hali "B" czyli należą tu sloty,sorter i kontrola jest praca w systemie 2 zmianowym.Soboty tu wypadają rzadziej niż na wysokim ,acz kolwiek zdarzają się takie miesiące gdzie jest tych sobót równie dużo. Jest jeszcze nieszczęsną hala "C".Dlaczego nieszczęsną?Przedewszystkim dlatego że jest tu system tzw. 4 brygad.A wygląda to tak : pracujesz 2 dni na rano, 2 dni na popołudnie i 2 dni na noc i po tych 6 dniach pracy masz wolne niby 2 dni a wrzeczywistości tylko 1,5 dnia ponieważ pół dnia odsypiasz po nocce .Po tym wolnym idziesz na rano i tak wkółko. Pytasz o zarobki.Bez sobót i bez premii nie wyciągniesz nawet 2.500.Niestety bardzo dużo osób tak ma. Do niedawna była tzw premia uznaniowa i każdy dostawał ok 400-600 zł.Natomiast od 2 miesięcy wprowadzili akord.W ogłoszeniach kuszą premią nawet do 1500 zł.Problem w tym że ta premia jest prawie nie możliwa do uzyskania.Jeśli nie wyrobisz tej premii to jeszcze jest szansa że kierownik Ci da premie uznaniową tzw. na otarcie łez ok.200-300zł brutto. W ostatnim czasie uciekają z tamtąd pracownicy Ci którzy przepracowali tam nawet po 5,6 lat. Jeszcze jedno niedługo tam będzie więcej Ukraińców niż Polaków.
    Sanczo

29.11.2021 11:49

Obiło mi się o uszy że na hali C ma się zmienić system pracy. Mają pracować 2 dni od 6 do 18 i 2 dni od 18 do do 6 i 4 dni wolnego.Ale to może tylko takie ploty.
    Йодушие0

18.11.2021 20:40

To jest horee ze osoby na umowie o prace nie mozemy robic nadgodzin! (usunięte przez administratora) w biały dzien!!a na zlecenie robia ile chca po 16 godzin i maja wiekszom kase niz na umowie o prace
    Kasja

06.10.2021 04:14

Jak wygląda praca na magazynie na Nowym Józefowie. Czy warto tam iść do pracy?
    Gienek Rondel

04.11.2021 22:42

Wymagają szczepienia ? Są jakieś aluzje dla już pracujących?
    Roza

05.11.2021 09:03

Do pracowników aluzji nie ma. Nie sprawdzają szczepień.
    Pracownik biura.

28.10.2021 12:54

Brak zapewnionej odpowiedniej przerwy na zjedzenie, napicie się czegoś. Kierownicy i znajomi pani prezes chodzą jak gdyby nic i bezprawnie ganiają i zabierają przerwę pracownikom ... tłumacząc się że "akurat teraz jest ciężko" bo zarząd to i tamto. Nowi pracownicy często z innych krajów przyjeżdżają do Polski, przychodzą do pracy w DOZ i nie mogą nawet spokojnie zjeść na przerwie i pójść do toalety. Naprawdę wstyd mi jest za was. Proszę dział HR i dział kadr o uszanowanie i dopilnowanie odpowiednio długiej przerwy dla pracowników. Takim postępowaniem wystawiacie na wstyd i pośmiewisko nie tylko DOZ S.A. ale także nasz kraj. Ustalcie w tej firmie realną przerwę na podstawowe potrzeby i żeby nikt nie miał prawa w tym czasie gonić pracownika do roboty.

19.09.2021 20:27

A jak wygląda sytuacja w dziale franczyzy? Jaka atmosfera i zarobki? Czy warto?
    DOZOOWSKI DZIAD

03.08.2021 20:50

PRACOWAŁEM W TEJ FIRMIE PARE LAT TEMU 1. Przełożony jak sama nazwa wskazuje został przełożony przez przełozoną wszystkich izapomnieli o kompetencjach 2. Totalna dezinformacja dla klientów 3. Zarobki dziadowskie
    Sisi

10.08.2021 18:48

Nic dodac, nic ujac!
    Gonert

27.07.2021 02:36

Hej, co możecie powiedzieć o dziale Administracji?
    ONonono

31.07.2021 16:17

Nic dobrego. Każdy kto przyjdzie to ucieka szybciej niż przyszedł.

18.06.2021 10:36

Jakie godziny pracy obowiązują w DOZ S.A.?
    Balbina

20.06.2021 12:45

Dlaczego 8 godzin i 15 minut skoro kodeks pracy przewiduje tylko 8 godzin? Co to za kuriozum?
    Absurd

26.07.2021 19:57

Oni przewidują 8:15 bo zamiast 15 min przerwy łaskawie "dają" Ci pół godziny i na nic się zdają tłumaczenia, że np nie chcesz wykorzystywać tej "dodatkowej" przerwy i wolisz iść wcześniej do domu. Śmiech na sali. Jak siedzisz na nadgodzinach to się nikt nie odezwie, ale jak będziesz mieć mniej niż 8:15 dziennie na koniec miesiąca to się przywalą.

23.07.2021 22:24

Na jak długo dają te umowy zlecenia, po jakim czasie przechodzi się na umowę o pracę?
    HR

25.07.2021 15:19

Najczęściej jeden miesiąc, maksymalnie trzy miesiące

12.07.2021 22:21

Witam, czy są przyjęcia do pracy, jakie zarobki są na początek, czy są jakieś wypłacane dodatki? Dziękuję za odpowiedź
    Bomi

13.07.2021 21:48

Niewiem o jakie stanowisko Ci Chodzi?Ale ogólnie jako pracownik magazynu na początek dostaniesz umowę zlecenie i 24 zł na godzinę.Zależy na jaki dział trafisz bo możesz pracować na 3 zmiany,lub w systemie 4 zmianowym.Jeśli chodzi o dodatki to jest dodatek nocny.Jest również premia motywacyjna i premia za niechorowalność.Ale te premie przysługują tylko pracownikom mającym umowę o pracę.

12.07.2021 22:28

Witam, są przyjęcia pracy, jakie warunki pracy, jakich można się spodziewać zarobków i czy są wypłacane dodatki.? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
    Maniek

07.06.2021 13:18

Ogłoszenie z 7 czerwca 2021: szukają do Łodzi specjalisty ds. kontrolingu. Ale nie wszyscy się nadają - ci ze zbyt małą wiedzą się nie nadają. Ci ze zbyt dużą wiedzą i świadomi swojej wartości też się nie nadają, bo tamtejszy kierownik kontrolingu czułby się zagrożony. Byłem tam na rozmowie w zeszłym roku i do dzisiaj jestem rozbawiony tym co zobaczyłem.

10.05.2021 18:36

Pan

13.05.2021 22:23

Ja tam A. uwielbiałem i za nią to akurat tęsknię. :-*

27.05.2021 06:55

Naprawdę tęsknię :(
    Kaczy kaczy

12.11.2020 23:43

Mnóstwo opinii negatywnych nie wiadomo dlaczego. Jak dla mnie jest to bardzo dobre miejsce pracy, fajni ludzie z którymi naprawdę można pogadać na każdy temat. Praca w dozie nie jest praca ciężką, kierownicy są bardzo w porządku i juz sam nie wiem co trzeba by było odwalić zeby się ciebie uczepili. Mnóstwo negatywnych opinii zostało wyssanych z palca. Ja jako pracownik moge powiedziec tyle ze jest to bardzo dobre miejsce pracy. Zachęcam z czystym sumieniem do przekonania się o tym. Mam 100 procentowa pewność że się nie mylę.
    Zadowolony

15.04.2021 12:20

Drogi Panie nie masz Pan pojęcia o czym Pan piszesz. Pracownicy są tak sfrustrowani , że masowo rzucają papierami lub idą na L4 ( patrz hala C - około 70 osób ) . FIRMA żeby nie płacić dodatku za 4 brygadówkę ( gdzie w firmach konkurencyjnych wynosi dodatkowo do pensji około 800 - 1000 zł brutto ) wymyśla system pracy ciągłej dając marne 10 % do dodatku nocnego - żenada. Mało tego nie ma szans dorobienia sobie nadgodzinami , godziny - dni ( soboty , niedziele) do odbioru. Oczywiście możesz się nie zgodzić na pracę w takich dniach ale może się to wiązać z konsekwencjami ( mniejsza premia miesieczna lub jej brak , lub w skrajnych przypadkach zwolnieniem . Młodzi kierownicy magazynu podejmujący mnóstwo błędnych i niezrozumiałych decyzji przełożyło się na niezadowolenie i obecną atmosferę na magazynie ( Hala C , Dział Ekspedycji , Sloty ). Ciągle zbywanie pracowników przez kierownictwo magazynu ( chamskie i bezczelne zachowanie ) . Brak profesjonalizmu Panie Kamilu !!!!!. Ogólnie nie polecam pracy w tym magazynie . Ludzie w konkurencyjnych firmach na początek proponują większą pensje niż starzy pracownicy DOZ mają po 5 , 6 latach . Osobiście pracę znalazłem po 3 dniach szukania :):):). Pozdrawiam
    Marcin

24.05.2021 17:42

Jak te 40% głosujących na PiS... Oni też tak twierdzą, ale może przejrzą na oczy
    Kadry

18.04.2021 12:24

Jak wygląda praca w dziale kadr? Jak kierownicy i współpracownicy i oczywiście jak pensja?
    LOL

18.05.2021 16:35

ciekawe na jakim stanowisku takie stawki :D
    Marcin

24.05.2021 17:40

Rotacja jest w całej firmie tak duża, że co chwile kogoś żegnają i co chwile witają. Raz na kwartał wychodzi gazetka DOZ i jest tam taka sekcja WITAMY W DOZ. To połowy z tych osób w momencie ukazania się gazetki już nie ma... Mama nadzieję, że odpowiedziałem na twoje pytanie :)
    Anim

23.05.2021 11:14

Na umowę zlecienie w magazynie to sami sobie róbcie. Patologia i tyle w temacie.

Zostaw merytoryczną opinię o DOZ S.A.