Nie polecam tego miejsca. Przestrzegam wszystkie osoby szukajace pracy. Praca bez umowy głównie w weekend za bardzo niską stawkę. Jeżeli pracownik poprosi o podwyżkę, natomiast zostaje zwolniony z powodu takiego jak; - kradzież pieniędzy - picie alkoholu w pracy itp Pani RUDA rządząca na kuchni podpowiada właścicielom i pomaga wymyślać kolejny powód zwolnienia niewygodnego pracownika. (usunięte przez administratora) Pijana wypisuje do pracowników z tekstami typu zwalniam Cię itd. To miejsce to przykład nędzy i rozpaczy. Przestrzegam przed tym miejscem.
Jestem przekonana, że z takim podejściem do pracy jesteś wiecznym byłym pracownikiem. Zamiast tracić czas na takie bzdury, rusz (usunięte przez administratora) i szukaj pracy " swoich marzeń ". A co do Rudej Pani - to głupoty, które piszesz daleko odbiegają od rzeczywistości. Właśnie dzięki tej Rudej Pani nauczyłam się gotować. To właśnie ona objęła mnie opieką i krok po kroku wdrażała mnie na nowym stanowisku. Zawsze miła i wyrozumiała. Super elastyczna jeśli chodzi o wolne dni w pracy. Praca owszem podkreślam " również "w weekend, no ale cóż taka nasza dola w gastronomii. Stawka zawsze adekwatna do twojego zaangażowania w pracy. Zwolnienia pracowników w żaden sposób nie jest zależne od kuchni, mam na myśli tutaj Rudą Panią. Zatrudnia Cię pracodawca i on też Cię zwalnia. Powody do zwolnień są różne, jeżeli nie zgadzasz się ze swoim powodem - to jesteś w nieodpowiednim miejscu. Są od tego różne instytucje, które mogą Ci pomóc. Ja osobiście sugeruję AA.
Praca tragiczna jesteś od wszystkiego, wymagają cudów. Atmosfera okropna. Recepcja okropna kuchnia okropna. Depresja murowana.
Serio zwalniają jak się poprosi o podwyżkę? Nikt się nie burzy że nie dają umowy bo bez papieru mogą nie zapłacić i olać pracownika.
Nie polecam tego miejsca. Przestrzegam wszystkie osoby szukajace pracy. Praca bez umowy głównie w weekend za bardzo niską stawkę. Jeżeli pracownik poprosi o podwyżkę, natomiast zostaje zwolniony z powodu takiego jak; - kradzież pieniędzy - picie alkoholu w pracy itp Pani RUDA rządząca na kuchni podpowiada właścicielom i pomaga wymyślać kolejny powód zwolnienia niewygodnego pracownika. (usunięte przez administratora) Pijana wypisuje do pracowników z tekstami typu zwalniam Cię itd. To miejsce to przykład nędzy i rozpaczy. Przestrzegam przed tym miejscem.
Jestem przekonana, że z takim podejściem do pracy jesteś wiecznym byłym pracownikiem. Zamiast tracić czas na takie bzdury, rusz (usunięte przez administratora) i szukaj pracy " swoich marzeń ". A co do Rudej Pani - to głupoty, które piszesz daleko odbiegają od rzeczywistości. Właśnie dzięki tej Rudej Pani nauczyłam się gotować. To właśnie ona objęła mnie opieką i krok po kroku wdrażała mnie na nowym stanowisku. Zawsze miła i wyrozumiała. Super elastyczna jeśli chodzi o wolne dni w pracy. Praca owszem podkreślam " również "w weekend, no ale cóż taka nasza dola w gastronomii. Stawka zawsze adekwatna do twojego zaangażowania w pracy. Zwolnienia pracowników w żaden sposób nie jest zależne od kuchni, mam na myśli tutaj Rudą Panią. Zatrudnia Cię pracodawca i on też Cię zwalnia. Powody do zwolnień są różne, jeżeli nie zgadzasz się ze swoim powodem - to jesteś w nieodpowiednim miejscu. Są od tego różne instytucje, które mogą Ci pomóc. Ja osobiście sugeruję AA.
Praca tragiczna jesteś od wszystkiego, wymagają cudów. Atmosfera okropna. Recepcja okropna kuchnia okropna. Depresja murowana.
Witam a jak wygląda praca na kuchni jako pomoc jakie godziny pracy jakie płace ktoś może coś więcej napisać
Pracę na kuchni jako pomoc kuchenna można przyrównać do pracy kucharza. Jesteś szkolona/szkolony przez szefową kuchni kilka dni i rzucana/ny na głęboką wodę. Nie zależnie jak wiele już potrafisz zawsze będziesz krytykowana/ny przez szefową kuchni. Do tego krzyki, wyzwiska itd. Mobbing na porządku dziennym. Stawka godzinna poniżej minimalnej krajowej. Koleżanka z pracy z najdłuższym stażem bo lekko ponad 1 rok ????, arogancka, wulgarna i nieprzyjemna. Nie ma sensu liczyć na pomoc. Wiele osób właśnie przez tą osobę odeszło. Rotacja ogromna. Właścicielka obiektu odrażająca, podczas rozmowy pracownikiem daje odczuć że jesteś nikim. Właściciel ok Nie polecam pracy
Czytam to i nie mogę uwierzyć że dalej drazycie ten temat znacie mnie dobrze pracuje tu dalej...ukrywając wasze imiona dajecie do zrozumienia że jesteście tchórzami...praca jak praca...wszędzie są jakieś niedociągnięcia ale zespół ma nad tym pracować a nie obgadywac wszystkich do około...żałosne jest to co wypisujcie...zachowujecie się jak dzieci...nawet gorzej...fakt faktem dobre osoby zostaly zwolnione tylko niech się wypowiedzą dlaczego...co było główną przyczyną...pracuje tu do dzisiaj i powem Wam że się cieszę że nie ma już za przeproszeniem pierd.... jeden na drugiego ..robię swoje...i tyle...jak by tak każdy postępował a nie chodził i rozgadywal głupoty nie było by tematu...pamiętajcie słabi ludzie się mszczą ...inteligentni ignorują...do której grupy należycie?...odpowiedzieć sobie sami na to pytanie...pozdrawiam...
Praca jak wszędzie ? Rozumiesz pracę przez szykanowanie i obrażanie pracownika przez szefa ?
Praca jak praca każdy stara się jak może.. .ale w dzisiejszych czasach kiedy powinno się dbać. I szanować pracownika...w owej firmie tego zabrakło dlatego taka ciągła rotacja a odchodzacy pracownicy są traktowani jak wróg publiczny nr 1
@pracownik a krzyczy ? Naprawdę nie ma dobrej atmosfery?
Jakie narzędzia pracy zapewnia Old Tree Villa & Restaurant? Można liczyć na służbowe auto? Czy można z niego korzystać również poza godzinami pracy?
Jasne, złote góry Ci obiecają, a później będą pretensje, ze w ogóle wypłatę bierzesz, a nie pracujesz pro bono. Żal tego miejsca. Atmosfera okropna.
Jak wygląda ścieżka awansu w Old Tree Villa & Restaurant?
Czy pracodawca Old Tree Villa & Restaurant motywuje w jakiś sposób swoich pracowników?
Czy pracownicy w Old Tree Villa & Restaurant dogadują się między sobą?
Warto zapytać pracowników na miejscu a nie na forum. Raczej dobre stosunki bo co chwilę jest ktoś nowy.
To żenujące gdy pracodawca odwiedza swoich byłych pracowników grożąc im i nadchodząc w nowym miejscu pracy! To chyba gorsze od mobbingu
To bardzo żenujące. Ten Pan M. ma z pewnością problem ze sobą. Cały świat obwinia za swoje niepowodzenia życiowe, a sam sobie taki kompot warzy. W głowie mi się nie mieści jak można być takim człowiekiem, że też tacy ludzie prowadzą biznes. Hotelarstwo to nie budowlanka! Jak mój poprzednik napisał OTV jest skazane na klęskę i to w wyniku zachowania i sposobu bycia Właściciela.
Ale to nie jest forum dla klientów tylko dla pracowników firmy!
Pani Aniu... jest pani w błędzie - otóż wpis Pani Izabelli jest najlepszym dowodem na to, ze nikt tu nie wylewa pomyj na Pana Marka oraz Old Tree - jak widać to miejsce skazane jest na porażkę. Powodem jest podejście właścicieli zarówno do pracowników jak i do klientów !! Pracowałem tam jakieś 2 lata temu i widzę, że do dnia dzisiejszego nic się w tym Old Tree nie zmieniło :(
@Krystyna - widać, że jesteś sztuczną inteligencją / auto replayem czy tez automatyczną odpowiedzią na posty zamieszczane na tym forum. Czytając mój powyższy wpis można wywnioskować, że styl zarządzania w tej firmie jest niepodobny do niczego! Wiem duuużo i to bardzo o pracy w OTV&R, chętnie podzielę się wrażeniami - proszę o merytoryczne pytania na ten temat !
Ciężko jest o premię, kiedy właściciel co miesiąc trzepie kieszeniami z pretensją, że aż tyle musi wydać na wypłaty. Najlepiej jakby tam pracowała jedna osoba i robiła wszystko. W dodatku charytatywnie. Nie mniej jednak żadne pieniądze, podkreślam żadne nie są warte takiego mobbingu jaki panuje w Old Tree. Najgorsze jest to, że przełożeni są głusi i ślepi na każdą krytykę.. zarówno ze strony pracowników, jak i gości. Szacunek jest treścią nieznaną w tamtejszych kręgach. A szkoda, bo mogłoby to być naprawdę znakomite miejsce. Pozdrawiam
Jeśli jednej osobie coś nie odpowiada, ok zdarza się, ale jeśli większość ma podobne zdanie, to może warto uderzyć się w pierś i stwierdzić, czy naprawdę jest wszystko w porządku. Każdy ma prawo popełniać błędy, sztuka jest umieć się do nich przyznać. Tego właściciel nie potrafi.
Jakie są mocne strony pracodawcy Old Tree Villa & Restaurant?
Mocne strony pracodawcy - nie doszukałem/am się żadnych ... no chyba, ze krzyczenie na pracowników i wyżywanie sie na nich za swoje biznesowe niepowodzenia w obecności gości pensjonatu / restauracji możemy zaliczyć do „mocnych stron” ;/
O tej restauracji nie powiem ani jednego dobrego słowa. Chaos organizacyjny , odmowa obsługi kelnerskiej . Goście potraktowani jak intruzi. Będę te knajpę omijać szerokim łukiem.
Ja także się zgadzam - mogłoby być lepiej.
Podczas mojej imprezy kelnerzy odmówili obsługi moich gości. Kiedy zwróciłam się o podejście do moich gości usłyszałam "my nie obsługujemy " pani imprezy .Kiedy zapytałam dlaczego " bo tego nie mamy w dzisiejszym harmonogramie pracy" Dlatego niezwłocznie zwróciłam się do właściciela restauracji Villa Old Tree o interwencje i wyznaczenie obsługi. Reakcją na moje słowa była odpowiedz cytuje"My nie będziemy obsługiwać pani imprezy i to jest pani wina bo pani nam zmieniła harmonogram pracy i teraz mamy innych gości na sali" Nie wiem do dzisiaj o co chodzi.Nadmienię tylko ,że cała obsługa sprowadziła sie tylko do postawienia zamówionego meniu i pokrojenia tortu ,czyli około 20 minut na kilku godzinnej imprezie. Brak obsługi spowodował ,że goście nie mogli zamówić dodatkowych napoi.Jedliśmy przez kilka godzin na tych samych brudnych talerzach.Napoje wliczone w cene bez ograniczeń przyniesiono po 2 godzinach. A na kawę która miała być podana o godz 17:00 goscie czekali nawet 2 godziny,niektórzy kawy nie dostali .Po imprezie złożyłam reklamacje. Własciciel przesłał mi opis przbiegu imprezy zupelnie niezgodny z faktami.Nie podal rownież żadnych dowodów na potwierdzenie swojej wersji .Ja natomiast na potwierdzenie swoich słow przesłałam zdjęcia.Mam rowniez swiadków ktorzy potwierdzą złą organizację przyjęcia.
Podczas mojej imprezy kelnerzy odmówili obsługi moich gości. Kiedy zwróciłam się o podejście do moich gości usłyszałam "my nie obsługujemy " pani imprezy .Kiedy zapytałam dlaczego " bo tego nie mamy w dzisiejszym harmonogramie pracy" Dlatego niezwłocznie zwróciłam się do właściciela restauracji Villa Old Tree o interwencje i wyznaczenie obsługi. Reakcją na moje słowa była odpowiedz cytuje"My nie będziemy obsługiwać pani imprezy i to jest pani wina bo pani nam zmieniła harmonogram pracy i teraz mamy innych gości na sali" Nie wiem do dzisiaj o co chodzi.Nadmienię tylko ,że cała obsługa sprowadziła sie tylko do postawienia zamówionego meniu i pokrojenia tortu ,czyli około 20 minut na kilku godzinnej imprezie. Brak obsługi spowodował ,że goście nie mogli zamówić dodatkowych napoi.Jedliśmy przez kilka godzin na tych samych brudnych talerzach.Napoje wliczone w cene bez ograniczeń przyniesiono po 2 godzinach. A na kawę która miała być podana o godz 17:00 goscie czekali nawet 2 godziny,niektórzy kawy nie dostali .Po imprezie złożyłam reklamacje. Własciciel przesłał mi opis przbiegu imprezy zupelnie niezgodny z faktami.Nie podal rownież żadnych dowodów na potwierdzenie swojej wersji .Ja natomiast na potwierdzenie swoich słow przesłałam zdjęcia.Mam rowniez swiadków ktorzy potwierdzą złą organizację przyjęcia.
Praca jak praca, atmosfera okej. Nie ma co narzekać !
Pracy w tym zakładzie nie można nazwać praca. (usunięte przez administratora) Życzę powodzenia i nie polecam tam pracy :-)
Fakt że rotacja jest. Ale jak się czasem widzi jak niektórzy podchodza do pracy to trudno sie dziwić. I ja sie denerwuję choc tylko tu pracuje. Nie każdy sie do danej pracy nadaje i nieprawda ze wszyscy są wymieniani bo większosc nas jest tu juz dlugo i nie myslę zeby to sie zmieniło. Coraz cześciej sciagamy tu do pracy znajomych a to najlepszy dowód ze wcale tak nie jest jak piszą ci, ktorzy z różnych powodów już tu nie pracują.
Żenada gratuluję jak ktoś się cieszy że ma profit w stylu wejściówki na gyma czy basen, mogłoby za tym iść szacunek do pracownika.(usunięte przez administratora) Zero wiedzy na temat prowadzenia hotelu i tego jak wygląda tam praca. Generalnie nie polecam tam pracy :-)
NIE POLECAM !!! Niskie zarobki, nerwowa atmosfera, brak szkoleń, ciągła rotacja pracowników, a przy tym Właściciele którzy wiecznie mają problem i pretensje. Stanowczo odradzam nawet dla początkujących.
Trzeba mieć nerwy ze stali żeby tam pracować !!! Nie POLECAM!!!!
Drogi Użytkowniku,
Pamiętaj, przed dodaniem opinii o Pracodawcy, koniecznie zapoznaj się z poniższą informacją:
NIE dodawaj opinii, która:
Każda merytoryczna opinia jest ważna, każda z nich może być zarówno pozytywna jak i negatywna, dlatego zachęcamy do tego by dzielić się swoimi przemyśleniami, które dotyczą Pracodawcy. Nie pisz jednak pod wpływem negatywnych emocji.
Zadbaj o kulturę pozytywnego feedbacku, nie pisz tylko negatywnych informacji o Pracodawcy, zwróć uwagę na stosowne aspekty i realia w swojej opinii. Wszystkie oceny są wartościowe. Wspólnie zadbajmy o sens merytorycznych opinii.
Dodaj pomocną opinię, którą sam chciałbyś przeczytać o swoim potencjalnym Pracodawcy. Podziel się swoimi przemyśleniami, a poniższe przykłady możesz potraktować jako podpowiedzi o czym Użytownicy lubią czytać odwiedzając profile firm.
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Old Tree Villa & Restaurant?
Zobacz opinie na temat firmy Old Tree Villa & Restaurant tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 3.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w Old Tree Villa & Restaurant?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 2, z czego 0 to opinie pozytywne, 2 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!