Xpo Supply
3 240 191 5 1

Opinie o Xpo Supply

Filtruj opinie po kryteriach:

Marta
 Opinia

Xpo Guess już jest na skraju bankructwa ???????? a to wszystko przez tych Polaczków - teamlederow koordynatorow, pozal się Boże troubleshooterow i flexow, z Danielem w roli głównej- śmiech na sali. Teraz jak kogoś szukają do pracy to tylko na chwilę. Kariery też już tam nie zrobisz, wszystkie stołki poobstawiane bezmozgami bez matury ???? wracać do Polski rowy kopać!!!

Pomocna?
Tak5Nie
Patrycja 28l
 Opinia
@Marta 17.07.2019 13:05

Coś Ty te śmieci polskie co wymieniasz nie mają mocy na guess'a który bankrutuje ze względu na nikłą jakość/wysokie ceny, a ten cały daniel nie miał sie uczyć holenderskiego i nie iść do normalnej pracy? Czy jeszcze nie wie że (usunięte przez administratora) bardziej bezpieczny będzie jak sobie zapracuje, zapłaci i skorzysta , tak jak do tej pory robił i że laski z takich magazynów to nie tylko choroby ale i duuuuże kłopoty, bo urodziwy to nie jest, ale jakby wygłodniały ze względu na to że więcej klapie mordą niż załatwia laskom obiecane, a te durne młode się na to biorą?

Pomocna?
Tak1Nie
Robin
 Opinia

Cześć. Macie rację. Atmosfera w tej firmie jest upiorna. Większość ludzi snuje się z ponurymi minami. Stres, stres i jeszcze raz stres. Dodatkowo podkręcany przez pracowników. Lizusostwo ogromne- wysłali mnie na nowy dla mnie dział- sortowanie części drukarek. Wymagali ode mnie abym już po paru minutach ogarniała co i jak. Nie wytrzymałyśmy z koleżanką tej powagi i dla rozładowania atmosfery zaczęłyśmy żartować. Facet, który pokazywał nam jak należy pracować na tym dziale także nie wytrzymał...naszego dobrego humoru i poskarżył się przy nas (korzystając z tego, że nie znamy języka holenderskiego) superwajzorce, która wysłała nas do najbrudniejszej roboty ( sortowanie śmieci brudnych od toneru ). Chłopak poinformował nas o tym z tak rozanieloną miną, że aż nas zatkało. Przykre jest to, jak ludzie zmieniają się, pracując w ciągłym stresie i atmosferze wzajemnej wrogości. Tego pana chyba już tylko takie sytuacje mogą rozbawić. Nie polecam, szczególnie dla osób wrażliwych. Szkoda czasu, nerwów i zdrowia. A, jeszcze dodam- jesteś nowy? Sam wszystko ogarniaj od początku, bo nie zajmą się Tobą...

Pomocna?
Tak22Nie1
Nick
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Robin 19.09.2018 08:35

Stara opinia ale nie dopisała osoba że to xpo Venraj ????

Pomocna?
TakNie
Baobab69
 Opinia

Fajnie, ze kazda wypowiadajaca sie osoba wie wszystko o wszystkich oraz byla na kazdym dziale- co rowna sie z tym, ze po prostu nie nadaje sie do zadnej pracy :) Bowiem jesli jestes dobrym pracownikiem, jestes planowany na jeden dzial, jesli nawet nie to po paru dniach coordynatorzy ogarniaja tak abys wrocil na swoj dzial. Pozdrawiam! Ania z shippingu jest super i nie sluchajcie tych bredni :)

Pomocna?
Tak6Nie3
On---
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Baobab69 11.07.2019 16:02

Najlepsze jest to, ze nie mu­sisz pi­sać wyssanych z palca histori, widzę ze chcesz  tyl­ko pi­sać swo­je kłam­stwa tak, by in­ni uwie­rzy­li, ze to praw­da a wcale tak nie jest no chyba ze wchodzi sie za przeproszeniem jej w d..e a jest pare takich osób ktore wymyslaja rozne klamtwa zeby tylko byc planownym! Szkoda ze że nie is­tnieje zawód kłam­cy. Niektórzy od początku ćwiczą i świet­nie im to wychodzi. Kariera i wchodzenie w (usunięte przez administratora) tym kierują się takie osoby które z pełną świadomością czyjejś krzywdy, niszczą drugą osobę? Co chcą osiągnąć? Bo na pewno nie szacunek.

Pomocna?
Tak7Nie1
IT
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Baobab69 11.07.2019 16:02

Nawet jeśli jesteś dobrym pracownikiem to Ciebie nie doceniają bo jesteś tylko numerkiem w tej firmie :-) dużo można by pisać o tym i o całej pracy tutaj ale każda opinia będzie inna bo nikt nie jest taki sam i każdy ma inne relacje... Ania (łyda) nie jest taka super jak się wydaje równie dobrze mogła by być blondynka ale swoim chamskim podejściem i dziwnym zachowaniem wywalczyła sobie obecny status... Większość opinii o niej jest prawdziwa... Nie liczy się ze zdaniem innych bo ma ich głęboko w du*ie.... Podejmowanie decyzji pochopnie na swoim dziale to jej atut... Zamiast przemyśleć wszystko rzuca hasła i od razu realizacja... Jednym słowem Kabaret... Ta opinia że Ania jest super nie jest adekwatna do rzeczywistości.... W załodze ma ludzi kompletnie nie kompetentnych no ale czego się nie osiąga za (usunięte przez administratora) ludzi :-) Z Tego miejsca chciałbym pozdrowić Panią Grażynke. Darcie RY*A na cały magazyn tak żeby wszyscy słyszeli że jest obecna na swojej nowej funkcji ma bardzo dużo czasu aby obserwować ludzi i przy tym budować sobie pozycję na tym dziale, ale to do czasu, wszystko co dobre kiedyś się kończy, był szczena nie ma szczeny :-) Niestety na Tym magazynie nie będzie już lepiej... Większość koordynatorów i teamliderow interesuje się ludźmi na innych działach, a na swoim nie widzą co się dzieje... Brak szacunku do rzetelnie wykonanej pracy... Jedyna zmiana która docenia wykład i wysiłek włożony w pracę to zmiana Pawła... Tak zaje***tych ludzi z którymi można współpracować i się dogadać to nie ma na żadnym dziale.

Pomocna?
Tak6Nie
ococichodzileniwcu?
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Wypisywanie rzeczy o ludziach, ktorych sie nie zna jest slabe. Uj mnie to obchodzi kto i gdzie był z kim na rowerach. Wazne czy ktoś ogarnia sprawy i jest pro. A najgłośniej szczekaja ci którzy maja najmniej do zaoferowania. (usunięte przez administratora) do Polski jak ci nie pasuje, albo jak cie zzera zazdrość, ze ktoś dostal cos więcej niż ty. Dostal bo się nie ogladal na stado baranow tylko zapierdalal i umial przy tym szanować reszte ludzi. Awanse przez znajomości to inna historia (tez jest), ale w przyrodzie nic nie ginie i takie cos zawsze kiedyś się konczy. Ja nikogo nie (usunięte przez administratora) i jakos mi się udało robic to co lubie. Bo nie stoje i nie pieprze, tylko robie. Polecam ta metode.

Pomocna?
Tak8Nie1
paleciak
 Opinia

Co sie tyczy Svena to nie rozumiem niecheci w stosunku do niego. Moze jest wymagajacy i zasadniczy, ale dzieki temu trzyma to wszystko w garsci. Jego zmiana jest najlepiej prosperujaca ekipa w tej firmie. Jesli chodzi o Adama to pewnie wiekszosc negatywnych komentarzy bierze sie z zazdrosci o jego niecodzienna urode. Piotr potrafi oczarowac swoja elokwencja i profesjonalizmem, doskonale odnajduje sie w kazdej sytuacji. Marta doskonale dopelnia ta druzyne i wnosi powiew swiezosci i uroku. Xpo Sevenum to jedyne miejsce w ktorym mozna znalezc ila domowa atmosfere i przyjaciol na cale zycie. Jedyna znana mi slaba strona tego magazynu sa skrzypiace paleciaki.

Pomocna?
Tak4Nie
Paleciak 2
 Opinia
@paleciak 11.07.2019 20:24

Przez chwile myślałem, ze to na poważnie hahah

Pomocna?
Tak1Nie
Sododk
 Opinia

Najlepsze w tym jest,ze to Anka z shoppingu wypisuje pozytywne opinie o sobie i innych koordynatorach????????

Pomocna?
Tak4Nie3
Pracownik xpo
 Opinia

Xpo Sevenum. Wiekszosc watkow na temat tej firmy zostala juz dawno poruszona. Jednak rowniez chce dodac swoich kilka groszy. Zacznijmy od glownego trzonu tego miejsca, czyli Inboundu... Marcin, legenda glosi, iz posiada on wieksze pojecie o swiniach,niz o logistyce. Szacunek. Gwiazdor poczatku Roku 2019,gdy po firmie zaczely krazyc legendy o jego nieludzkim podejsciu do pracownikow. Popisal sie perfekcyjnym zachowaniem , zwalniajac z dnia na dzien bezpodstawnie ludzi , nie zachowujac przy tym krzty ludzkiego zachowania. Jezeli chodzi o Kurczaka, to niewiele mu brakuje, aby przybic sobie z Marcinem piateczke,o ile jeszcze wroci. Lubi on przypier... sie do pracownikow, okazujac przy tym wyzszosc. Chociaz tak naprawde jedyne co rozni go od innych pracownikow to masa miesniowa. Warto rowniez wspomniec o Inbaundowych Romeo i Julii. Mati i Dorcia to idealny przyklad polskich karierowiczow,po trupach do celu,wiecej dodawac nie trzeba. No moze tylko, iz Romeo powinien ubierac spodnie o rozmiar wieksze. Kolezanka z aparatem na zebach powinna czasem ,,zjesc snickersa ¨;) Pracownicy Shippingu laczymy sie z wami w bolu. Zycie z gruba Lyda nie jest latwe. Okazmy jej wsparcie robiac zbiorke na insuline. Stock control, im juz lepiej dac spokoj, dzieki ich nowemu pseudo managerowi niedlugo i tak beda legenda. Wszystko co warto wiedziec na temat Sortera, mozecie przeczytac kilka postow ponizej... Najwyzszy czas przedstawic Króla i Królowa Pickingu . Kochana Marta, ku chwale Ojczyzny , oddala sie szwabowi. Dziekujemy. Warto trzymac sie z dala od samozwanczego koordynatora Adama, w tym przypadku kamizelka nie swiadczy o wiedzy,a o ilosci punktow zebranych za podpier.... Przyklad z niego postanowila wziasc gruba asajnerka Paulina ze swoim gosciem,no coz nie ma jak dostac kontrakt za sprzedawanie rodaków szwabowi. Nie mozna zapomniec o funkcji flexow, ktorzy potrzebni sa mniej od babci klozetowej. Daniel idealny przyklad taniego casanowy,ktory do pracy przychodzi w celach rekreacyjnych (czytaj: wyrywania nowych panienek). co wiecej wcale sie z tym nie kryje. Anita idealny przyklad wyrwanej od pluga dziewuchy,ktora robi wszystko by znalezc sie w centrum uwagi. Wystarczy przejrzec jej konto na instagramie. Ciekawe czy chlopak zdaje sobie sprawe,ze polowa facetow w pracy wymieniala sie zdjeciem w dosc skapej bieliznie. Jezeli chodzi o Krzysztofa zawsze pomocny, kulturalny gosciu. Dobre czasy tej firmy niestety juz dawno sie skonczyly. Ludzie ciagle dostaja wolne dni,za to firmy zatrudniaja nowych pracownikow. Nie polecam, zwlaszcza zmiany Svena.

Pomocna?
Tak12Nie7
Elka
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Pracownik xpo 08.07.2019 22:26

Kim jest Kurczak i romeo i Julia? To jacyś nowi? ???? dawno mnie nie było w Sevenum ale widzę, ze dużo nowosci

Pomocna?
Tak2Nie
qwerty
 Opinia

Ludzie, o co Wy macie taka spine? Przeciez z Waszymi zdolnosciami znajdziecie prace od zaraz, skoro jestescie tacy (usunięte przez administratora) a cala reszta to banda (usunięte przez administratora) Prawda jest taka, ze w kazdej robocie znajdzie sie ktos, kto Was bedzie (usunięte przez administratora) kto bedzie niesprawiedliwy itd. itp. Praca to nie koncert zyczen, wiec co Was tak boli, kiedy ktos Wam zwraca uwage, zebyscie pracowali??Bylem w XPO, znam to miejsce, praca jak kazda inna, w wielu miejscach jest znacznie gorzej i jest wieksze cisnienie. Nikt Wam nie kazal przyjezdzac z Polski taki kawal drogi, zeby sie w pracy poopierda*ac, mogliscie robic to samo w magazynie w Polsce, tylko za mniejsze pieniadze. Pozdrawiam.

Pomocna?
Tak8Nie
Bartek Kamiński
 Opinia

XPO Logistics w Sevenum (ubrania GUESS) - największy kołhoz i (usunięte przez administratora) jaki do tej pory widziałem, a pracowałem ponad 6 lat w Holandii. Ponad 1000 pracowników w systemie 3 zmianowym. Co 2 osoba to Polak, są jeszcze osoby z Łotwy, Czech, Bułgarii, Włoch oraz Holendrzy. Najgorszy jest dział Pickingu oraz Packingu ze względu na normy i kierownictwo. Darcie ryja i mobbing z każdej strony, patologia jakiej w życiu jeszcze nie widziałem. Pracowałem na innym dziale "Stock Control" ale do czasu, gdy zaczęło się liczenie magazynu "Wall to Wall". Najgorsze stało się ostatnio o północy z dnia 27 na 28 lutego 2018.Zostałem zaatakowany przez holendra (czerwony strój, czerwona kamizelka, stary chińczyk), który chciał mnie zmusić do pracy w nadgodzinach. Najpierw mnie popchnął, krzyczał na mnie, robił mi zdjęcia a następnie rzucił się na mnie, dusząc mnie i łapiąc za szyję (tchawicę). Po tej sytuacji uciekłem do wyjścia, jednak bramki zostały zamknięte, zostały zawinięte łańcuchem! ludzie krzyczeli "policja", puścili nas po 5/10 min. Ochroniarz sprawdzał każdego z osobna (nigdy tego nie robi). Dodatkowo została zrobiona lista osób do zwolnienia (koleś w niebieskim ją zrobił). Policja została zawiadomiona o tym wszystkim.

Pomocna?
Tak11Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
byłe OTTO
 Opinia
@Bartek Kamiński 02.03.2018 10:41

w miare normalni ludzie na sorterze,co do osób w czerwonym to P.Magdalena jest ok.pozdrawiam Aga

Pomocna?
Tak2Nie3

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ziomal
 Opinia
@Bartek Kamiński 02.03.2018 10:41

hej, polecam pracę w XPO Logistics w Oosterhout przez Marvel biuro z Gryfino, ktory rekrutuje dla Unique. Stawka EUR 10,78 i od 11 tygodnia 11,65, na drugim dziale kolega ma od 11 tyg 12,18 brutto. Praca na stałe, norma oczywiście jak wszędzie, ale daję radę, klimat w robocie ok, mieszkanie mam swoje w Bredzie, dojeżdżam swoim autem, ktoś ewentualnie z tego samego rejonu? mogę zabierać moim autem... pzdr

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mika
 Opinia
@Ziomal 10.03.2018 11:58

Witam a jak z godzinami? I jqkie sa zmiany? Czy jak chce praciwac z mezem na jednej zmianie to nie robia problemow? Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
SuaR eduJ
 Opinia
@Bartek Kamiński 02.03.2018 10:41

Wiec podpowiem ci co zrobic: Powiadom o tym adwokata, powiedz iż chcesz założyć sprawę w sądzie o moving, napaść oraz odszkodowanie za stres . Koszt Ok 360€ ale gwarantuje ci minimum 10 tys odszkodowania Ew zapraszam do kontaktu podam ci adwokata bo tylko polskie smieci , mieszance i pedały pozwalają sie tak poniżać!!

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ktoss
 Opinia
@SuaR eduJ 13.03.2018 16:27

Zwiazki zawodowe i masz wygrana sprawe , a jeszcze jak masz osoby ktore poswiadcza wygranie gwarantowane \:DDDDDDDDDD

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia

Widzę że usunięto słowo przez administratora tym słowem był m o b b i n g pewnie jest zabronione informować ludzi o tym że firma a raczej osoby odpowiedzialne za pracowników między innymi Pani Dorota z Otto wykorzystują to stanowisko dla swoich znajomych łamiąc prawa nowych pracowników równego traktowania. Osoby brygadziśi z nazwy dodam te stanowiska brygadzisty są tam różnie określane przez brak kfalifikacji tych osób zajmujących się pracownikami. Ci ludzie nie mają kultury ani wychowania by zarządzać innymi zapewne też i wykształcenia co też wiele mówi o człowieku. Na magazynie 1 oraz 2 venray nie ma co liczyć że pracownika ocenia się za pracę możesz stracić pracę tylko dlatego że koleżanka od 'brygadzisty' lub jej koleżanki zwykły pracownik chce pracować na twoim miejscu.

Pomocna?
Tak1Nie
Kleo
 Opinia

Tez wyraze swoja opinie. A co tam. Ale tym razem o hali A, bo wszyscy jada po Ance z shipa, wiec trzeba Jej dac odpoczac :) Pracowalam dosc dlugo na inboundzie ale ze stanowiska poobsadzane byly dupowlazami Damiana(nie wszystkie) wiec chcac utrzymac swoje zmienilam dzial. Przez ostatnie kilka miesiecy wsrod TL zrobil sie niezly przesiew. Zostal tak naprawde Marcin sam I daje rade z tego co widze;p slad po naszym Rysku zaginal. Podobnie po Majcelu i Damianie. Kazdy kto pracuje w Venlo widzi dokladnie jak ludzie na inboundzie zapierdzielaja. Zapierdzielaja bo maja kata mateusza nad soba. Tylko cyferki sie dla niego licza. Target zrobiony-ciagle malo. Wychodzisz za czesto do toalety - zaraz rozmowe. Jak w obozie. Nie kumam tych pracownikow ze tak pracuja ciezko za te same pieniadze co np picker, ktorych polowa nic NIE robi caly dzien. Zwlaszcza na zmianie M. Dominik, znany bardziej jako Hakuna, przejal paleczke po Adamie I chyba sobie w miare radzi. Troche wyjebki na wszystko I jakos zmiana pyknie. Czego nie mozna powiedziec o Karolu -wszyscy go lubia, taka maskotka troche inboundowa, ale jak trzeba (usunięte przez administratora) to potrafi. No I jeszcze Filip. Piate kolo u wozu. Po reorganizacji hali D nie maja chyba co z nim zrobic. Nie mialam z nim przyjemnosci wspolpracowac bezposrednio to sie nie wypowiem haha. A I jeszcze Dorota. Wykorzystala wolny wakat po Janeke zanim jeszcze bylo wiadomo ze tamta odchodzi. Na hali D jak byla to wiekszosc osob trzeba bylo wysylac na inne dzialy bo prace na 8 godzin kazala zrobic w 4. Na goly rzut oka widac szkole jej meza haha. No to chyba wszyscy. Ogolnie tam chyba nie pracuja juz agencyjni wiec Wam sie nie przyjda ta opinia. W kazdym razie gdyby cos sie zmienilo to nowi pracownicy moga wiedziec co I jak, gdy otrzymaja planning na inbound/opt ;)

Pomocna?
Tak3Nie4
Basior
 Opinia

Czytanie tych wszystkich opinii skłoniło mnie do wyrazenia też swojej, może uda się uratować jakieś niewinne dusze ;) Przed powrotem do Polski w Venlo pracowałem na dziale już słynnej i regularnie przytaczanej w opiniach łydy, dlatego też głównie będę się wypowiadał o dziale shipping bo znam go najlepiej. Na pierwszy rzut oka pani łydka wydaje się normalną, trochę zbyt ekspresywną osobą, jednak czar pryska już po pierwszym meetingu. Krótko mówiąc daleko tej pani do równowagi psychicznej i nie powinna nawet pracować z ludźmi a już na pewno im przewodzić. Nigdy nie wiesz czy dziś będzie cię głaskać czy gnoić, śmiać się czy wrzeszczeć. No chyba że w polu widzenia pojawi się jakiś manager to wtedy zaczyna się prawdziwe show. Nagle krzyk i zaganianie do pracy na pokaz na poziomie aktorki Hollywood. Patologia jaka wytworzyła się już na zmianie pani teamleader shippingu przekroczyła granice absurdu. Łyda jak ją nazywacie jest osobą skrajnie niekompetentną, bez jakiejkolwiek wiedzy odnośnie pracy co powinno skreślać ja jako liderkę jednakże swoim terrorem, mobbingiem i przemocą psychiczną wypracowała sobie bezpieczną pozycje zbudowaną na strachu swoich ludzi który jest jedynym punktem zaczepienia biorąc pod uwagę żałosny poziom angielskiego, zerową wiedzę o systemie i jego działaniu etc. Pozycje umacniają również bliskie prywatne kontakty z przełożonymi oraz pracownikami firmy guess dla której xpo wykonuje uslugi, hitem o którym ostatnio usłyszałem jest weekendowa całonocna praca za darmo na imprezach masowych swojego managera. Co więcej, również zmuszanie do tego swojej koordynatorki i reszty przydupasków. Odradzam wszystkim pracę u tej pani, bo ta praca nie kończy się po wyjściu z firmy. Oprócz kelnerowania możesz również zostać prywatnym kierowcą szefowej(gdyż prawa jazdy brak) pare osób wywoziło tak sobie kontrakty. Ogólnie kumoterstwo,kolesiostwo i chora atmosfera wyścigu szczurów. Kilka słów chciałbym jeszcze poświęcić pani G. Ulubienica teamleaderki która kulturę osobistą ma na poziomie 0. Krzyki,przekleństwa i wulgarne zachowania tej pani są na gorszym poziomie niż na budowie, oczywiście za aprobatą pani lider, gdyż dobry donosiciel jest na wagę zlota a w tej roli pani G. jest najlepsza. Powiedzieć o tej pani wieśniak to obrazić ludzi ze wsi. Oczywiście jest paru normalnych ludzi ale większość dała się skrzywić choremu systemowi łydki. Niestety nie było mi dane pracować na drugiej zmianie gdzie rzeczy mają się zupełnie odwrotnie, praca zawsze wykonana a ludzie darzą lidera szacunkiem i sympatią a nie strachem i nienawiścią więc jednak da się pracować normalnie. Ogólnie odradzam wszystkim pracę u tej pani. Żeby coś osiągnąć i zyskac akceptację szefowej musisz być lizusem. Sumienną pracą można u niej osiągnąć jedynie więcej pracy. Pozdrawiam wszystkich normalnych pracowników i ciesze się że już u niej nie pracuje.

Pomocna?
Tak9Nie1
Praca
 Opinia
@Basior 01.07.2019 17:10

Co oznacza dział shopping ? To kasjer, magazynier czy o co chodzi, ponieważ wybieram się tam do pracy

Pomocna?
TakNie
Ja
 Opinia
@Praca 02.07.2019 16:13

Shiping, pewnie wbiła mu się literówka. Wysyłka zamówień.

Pomocna?
TakNie
Ja
 Opinia
@Ja 03.07.2019 15:35

no i mi też shipping.

Pomocna?
TakNie
Expracownik
 Opinia

Praca 3 max 4 dni w tygodniu.Byle za chate placic.Non stop nowi ale wiadomo kasa dla agencji za sofi i zatrudnienie.Dopoki Holandia nie zmieni przepisow w tym wzgledzie to padaczkaTeraz jeszcze zdjeli dodatek za 1 zmiane i dolozyli kosmiczne dodatki do 2 zmiany.Tyle ze 2 zmiany nie bedzie.mozna ?mozna.Koordynatorki z Otto ,Adecco,E@A wala glupa ilekroc sie do nich zwrocisz.Mysla ze Pana Boga za nogi zlapaly.Kiedys im sie wody do uszu naleje i beda mialy twarde ladowanie.(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak8Nie
Gołąb
 Opinia

Nie polecam Xpo venlo quess totalna porażka (usunięte przez administratora) na kółkach to mało powiedziane na każdym dziale karierowicze którzy pod... Ią cię za wszystko, masz niebieska kamizelkę i czujesz się jak Bóg chodź jesteś przez wszystkich traktowany jak śmieć i myślisz że jesteś lepszym Polaczkiem niż inni. Szczególnie odradzam dział shipping teamliderka Annka PS. Gruba Łyda ma rozdwojenie jaźni i nie wiem jak taka osoba może rządzić innymi ludźmi a sama nie ma poukładane w głowie póki tanczysz jak ci zagra wszystko ok ale jak juz masz swoje zdanie jesteś odsuwany na bok a w ostateczności trafisz na picking gdzie toczy się wyścig szczurów. Podsumowując jeden wielki (usunięte przez administratora) patola a na temat agencji zatrudnienia i lokacji agencyjnych nawet się już nie wypowiadam. Odradzam Moje sugestie dla Xpo Supply: Do (usunięte przez administratora) Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zamknąć ta firmę albo zmienić teamliderów

Pomocna?
Tak16Nie1
1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Anty łydka
 Opinia
@Gołąb 06.03.2019 23:21

Ostrzegam wszystkich przed dzialem shipping -Łydka. Ta osoba nic sobą nie prezentuje potrafi tylko drzeć ryja i wysługiwać sie wysylajac do burger kinga,oczywiscie jezeli sie nie zgodzisz to robi ci pod gorke . Bardzo dobrym czlowiekiem na shippingu jest PAWEŁ jest Liderem i normanym człowiekiem i traktuje cie z szacunkiem na zmianie przeciwnej kilka osob chcialo by przejsc do niego na zmiane ale oczywiscie sie boją bo zdaja sobie sprawe ze łydka ich załatwi ..Jezeli tam kiedys wróce po urlopie to tylko do Pawla na zmiane!

Pomocna?
Tak5Nie
Byly pracownik....
 Opinia
@Anty łydka 18.06.2019 14:08

Dokładnie !!! Paweł jest osobą doskonale zorganizowaną ma doswiadczenie i bardzo ogromną wiedze. Łatwo nawiązuje kontakty i posiada przyjazne usposobienie, co korzystnie wpływa na postrzeganie jego przez współpracowników. Jest osobą bardzo wporządku, otwartą i kompetentną w przeciwieństwie do *Łydki* do kazdego pracownika ma szacunek,bo o to właśnie chodzi zeby przyjsc do pracy i mieć dobrą atmosfere !!!!!

Pomocna?
Tak4Nie1
Dobry
 Opinia

Ajsajnerka (patrycja) z hali A to zwykła fałszywa (usunięte przez administratora) Lize każdemu (usunięte przez administratora) bo chce podbić swiat

Pomocna?
Tak8Nie2
Martha
 Opinia
@Dobry 27.04.2019 00:24

Ludzie się zmieniają albo wychodzi z nich prawdziwa natura, gdy dostaną przyzwolenie, abo możliwość manipulacji legalnie zwłaszcza w takich patologicznych miejscach jakim jest całe "xpo", a zwłaszcza magazyn "sevenum".

Pomocna?
Tak1Nie1
wiadomo co i jak
 Opinia

Dużo tu tych wszystkich opinii i naprawdę wszystkim wierzę czy to zła opinia czy dobra to potwierdzam tak jest jak ludzie opisują. Wszystko zależy jak się trafi..w moim przypadku opisze sytuację na XPO Venray V1. Ludzie co chwilę nowi..starych pracowników pozbywają się na wszelki sposób np: zastraszanie mówiąc im jak nie będą normy robić to będą im kwalifikacje zdejmować..a jak robisz normę a nie lizesz..d.. Lindsey,Ani czy Kasi..to robią tak bys najlepiej samemu zrezygnował..czy się starasz czy nie ważne jest by cię polubili bo jak nie a robisz swoje to i tak załatwia ci rezerwę tłumacząc,że jest dużo ludzi..ogólnie miejsce dla ludzi którzy mogą pozwolić sobą manipulować bo jak masz swoje zdanie to.. degradacja bo wiedzą kto co lubi i w czym jest dobry czyli zmiana stanowiska na gorsze. Ludzie tragedia nie można nikomu ufać czy nawet normalnie rozmawiać bo zaraz wyłapują słowa i donoszą na twoją niekorzyść mają jednego czarnucha który potrafi tylko ciąć kartony i zawyża normę po mimo,że zwiększono z 12 do 13 wózków na dzień a on wywala 16-18 i nikt mu uwagi nie zwróci bo to przecież dobrze dla firmy.. a to,że przez to wszystkim gorzej się pracuje to nie ważne..jakos to bedzie..do paczki można dołożyć również Czecha..bez komentarza..od tego cięcia jak się spoca to wali na kilometr..skanujace dziewczyny różne ale dla nich liczy się wynik czyli jedna rywalizacja przez co nie pracuje się wszystkim fajnie a jest presja.. dużo można opisywać jedni mogą powiedzieć co myślą i nawet wybrać sobie miejsce pracy a ty spróbuj się odezwać..załatwia ci rezerwę.Agencja Eena kręci na wszelkie sposoby by zapłacić ci jak najmniej kiedy mieszkasz na ich zakwaterowaniach przy 40 godz gdzie piatki czasami odpadają po 8 godz z racji zawyżania normy nie zarobisz po potrąceniach na początku 250euro..a co śmieszniejsze wszyscy mają inne wypłaty po mimo tych samych godzin.. można tak w nieskaczonosc pisać..szukajcie pracy gdzie indziej..szkoda waszych nerwów i czasu..

Pomocna?
Tak24Nie1
Zaniepokojony
 Opinia
@wiadomo co i jak 17.04.2018 16:22

Pewnie nie możesz wyrobić normy i obrażasz kolegów dlatego.!!! ???? ???? ???? ????

Pomocna?
Tak4Nie3
ja
 Opinia
@wiadomo co i jak 17.04.2018 16:22

HA HA HA T. Nowacki myślałam ze Ci pomogli na XPO jak wrócileś. Jak Ci sie nie podoba to po co wracałeś .Nie rozumie was wszystkich na tym forum , wrczę przeciwnie dziewczyny które pracują nad powrotami sa przyjemne i miłe ,ja osobiście nie miałam z nimi problemów .Jak tak Ci sie nie podoba w Holandii to wróc do Polski żenada.

Pomocna?
Tak9Nie1
Boss rene
 Opinia
@ja 25.04.2018 07:59

Zenujacy to jestes ty i twoje lizodupcowanie. Taki to popracuje, kto ci bedzie kazal troche pomyslec i miec swoje zdanie jak jakies pseudo liderzy powiedza jedno a ty ruszasz bezmozgowo bez jakiegokolwiek przemyslenia do zajecia typu 'glupiego robota'. Gratulacje! A Nowackiego to ja poznalem i wiecej takich!!!

Pomocna?
Tak9Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
René
 Opinia
@Boss rene 24.06.2018 17:03

Nie wiem, który idiota. pisze moje imięniem. ale może naprawdę się nudzi. gdybyś miał trochę w głowie, to przynajmniej napisałbyś poprawnie imię... więc stworzyłem konto. aby nikt nie mógł już pisać w moim imieniu. To jest mój pierwszy post tutaj !!!!

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Oktawian
 Opinia
@René 02.08.2018 05:36

Bajko ma związek z Adamem homoseksualny W krotce die wszystko okaże i wyjdzie na jaw

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Przyszłość jest tutaj
 Opinia
@ja 25.04.2018 07:59

w przeciwieństwie do ciebie w Polsce mam gdzie mieszkać i nie muszę latać po norach agencyjnych czy spelunach Holenderskich tak jak ty. Dodatkowo jestem pełnoprawnym obywatelem a ty zwykłym robolem i liczą się tylko z tobą wszyscy którzy na tym samym wózku jadą..reszta ma cię głęboko (usunięte przez administratora) i nikogo nie interesuje twój marny los w kraju gejów i lesbijek. Chętnie bym ci teraz spojrzał w gębę bo moja jest już ułożona i nie muszę nikogo o nic prosić i poniżać się tak jak większość którzy chcą czerpać profity od pseudo osób zależnych..całe szczęście,że takie towarzystwo opuściłem bo to toksyczni ludzie niczego nie wnoszący w życie tylko starający się wyniszczać czyjeś kogoś komu lepiej się powodzi..Ty nawet przez całe swoje marne życie zagranicą nie osiągniesz minimum tego co mi udało się osiągnąć niedługim pobytem..a teraz chciałem cię bardzo przeprosić za może źle odebrane w twoim kierunku moje stwierdzenia..robię to dlatego bo mnie stać na to a ciebie tylko na to by orać w innych jesteś zerem

Pomocna?
Tak1Nie
Martha
 Opinia
@Przyszłość jest tutaj 12.05.2019 13:55

Normalnie mam to samo, identycznie myślę, zastanawiałam się czy aby to nie mój post jakoś kiedyś napisany i zapomniany.

Pomocna?
TakNie
Pati nova
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

xpo venlo, magazyn guess mijają tygodnie a pracy ciągle mało , ludzie dostają po 2 rv w tyg, ta firma przypomina titanica po zderzeniu z górą lodową... praca sama w sobie nie jest zła i ciężka bo przy ciuchach i akcesoriach ale jak wszędzie są równi i równiejsi na pickingu dochodzi do sytuacji gdzie jeden zap....... cały dzień a 3 -ch stoi i się przygląda z rękami w kieszeni, oczywiście koordynatorzy i teamleaderka tego nie widzą albo raczej nie chcą widzieć mnóstwo osób w pomarańczowych kamizelkach którzy zajmują się donosicielstwem np rampowy M, albo sciemnianiem obecnie nic nie rokuje żeby coś się poprawiło , gwarantowane 40 godziny mają tylko ludzie na kontrakcie a reszta pracuję po 3 - 4 dni , bardzo nieliczni 5 dni jeśli ktoś się tu wybiera do pracy albo myśli o powrocie to odradzam bez względu na agencję bo żadna nie gwarantuje godzin i godziwego zarobku

Pomocna?
Tak14Nie5
Kanciaty
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Pati nova 08.05.2019 02:26

Zgadzam sie z tym co wyzej napisalas, najlepszym kordynatorem byl kordynator krystian ktory ma pojecie na temat pracy a o miglancu to juz nie wspomne ,cipeusz nawet na skanerze sie nie zna i tylko chodzi i sie slini na widok lasek

Pomocna?
Tak9Nie4
Zwycięzca
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Pati nova 08.05.2019 02:26

Chłopak z Rampy to najlepszy człowiek na Piku zawsze pomoże.

Pomocna?
Tak7Nie7
Brylant
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Zwycięzca 08.05.2019 12:55

Jezeli chodzi o rampowego M .To tak naprawde ma większe pojecie na temat pracy i organizacji jak nie jedna osoba w niebieskiej kamizelce i to wlasnie on powinien starac sieno awans ,jak komus nie pasuje to moze pojsc na zmiane do svenaa to tam dopiero zobaczy co to jest praca inwspolpraca z ludzmi jak swoj na swojego donosi

Pomocna?
Tak9Nie4
A.
 Opinia
@Kanciaty 08.05.2019 12:34

Nie zgadzam się z opinią co do koordynatorów. Wszyscy są bardzo wporzadku i pomagają . To nie jest ich wina ze pracy nie ma .

Pomocna?
Tak9Nie5
A.
 Opinia
@A. 09.05.2019 00:30

Ogólnie dzięki m.in koordynatorom można było czekać aż polepszy się w pracy . Jak już to agencja otto jest niesprawiedliwa . Jednemu dają 2 rw-ki a drugiemu WGL. Koordynatorzy nie mają wpływu na to niestety . To agencja planuje ludzi .

Pomocna?
Tak8Nie3
Siostra Pati
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Pati nova 08.05.2019 02:26

Teamleaderka Magda jest fałszywa ale za to ładnie się uśmiecha jak wytresowana foczka w zoo, mówiąc tobie co tylko chcesz usłyszeć. Jej psiapsi Anka, też się do wszystkich śmieje, tylko w przeciwieństwie do Magdy jest postokroć głupsza. A Marcin to jest Marcin. Chyba z dwojga złego...Trzeba się zaopatrzyć w pancerz i też umieć strzelać... jak karzą.

Pomocna?
Tak4Nie6
Zwycięzcaaaaa
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Siostra Pati 10.05.2019 19:29

(usunięte przez administratora)to najmadrzejszy i najlepszy Teamlider w Holandii. Pozdrowienia dla wszystkich tych którym się nie udało w życiu. Zazdrość was zgubi

Pomocna?
Tak8Nie2
Były Pracownik
 Opinia
@Pati nova 08.05.2019 02:26

Ostrzegam was przed Rampowym M. To hipokryta i dwulicowiec.To ktoś kto z pozoru wspiera na picking Panią M.Podczas gdy w istocie jest jej wrogi.Próbuje się dobrze zaprezentować ze jest sam przed sobą wspaniałą osobą a wcale tak nie jest!.Niedowartosciowany człowiek która chce się przypodobać każdemu-metodą na zapewnienie sobie sukcesu.

Pomocna?
Tak22Nie8
Przyjaciel
 Opinia
@Były Pracownik 21.05.2019 11:53

Zgadzam się z tą opinia ten człowiek to zakłamana (usunięte przez administratora) dla kariery obgaduje nawet swoich kolegów nawet z Krystiana robił ćpuna dla sensacji a tak naprawdę sam nic nie potrafi jak widzi że jest dużo pracy na rampie to ucieka albo wymyśla że Marcin lub Magda daje mu dwadzieścia misji on ma dwie lewe ręce do roboty a dostał kontrakt bo zdaje codzienne raporty dla timliderki nie ważne czy to kolega czy wróg kabluje każdego jak leci . Potrafi tak podejść człowieka że wydaje Ci się że chce Ci pomóc a tak naprawdę wyciąga od Ciebie wszystkie informacje i przekazuje je dalej oczywiście dosyć bardzo podkoloryzowane . Magda która siedzi z Monstrum na drugim piętrze przed komputerem i ogląda allegro albo po 5-6 razy chodzą na papieroska tworzy grupę lizusów , ludzi którzy oprócz donosicielstwa niczego innego nie potrafią , likwiduje osoby które mają coś do powiedzenia na temat pracy , na temat tego jak można coś udoskonalić, zmienić . Takie osoby są jej nie potrzebne bo przecież kto lubi być "głupszy" od swoich podwładnych , więc takie osoby są z automatu usuwane .

Pomocna?
Tak13Nie8
Folek
 Opinia
@Przyjaciel 27.05.2019 13:21

Monstrum sie wydaje że jest atrakcyjna i że jest miła,była widziana w kalden na rowerach i w dodatku z osobnikiem płci przeciwnej.Oby mu się oczy otworzyly na świat i zobaczył jaka ona jest i jak wygląda naprawde chyba że jest taki sam jak ona

Pomocna?
Tak3Nie9
4
Zielona
 Rekomendacja
@Folek 02.06.2019 15:39

Czytając ten komentarz zastanawiam się co to ma wspólnego z praca i warunkami jakie tam panują. Zapewne pisze go osoba która na codzień interesuje się życiem innych. Proponuje wrócić do strony głównej i przeczytać ZE ZROZUMIENIEM co ma na celu pisanie komentarzy na tej stronie.

Pomocna?
Tak9Nie1
Czerwona
 Opinia
@Zielona 04.06.2019 17:54

Część Ania. Fajnie że wpadłaś na portal :D

Pomocna?
Tak1Nie7
@
 Opinia
@Czerwona 04.06.2019 23:59

Krystian chlopcze odpusc sobie...

Pomocna?
Tak5Nie
Zielona
 Opinia
@Czerwona 04.06.2019 23:59

Człowieku weź proszę jakiś lek na ból (usunięte przez administratora) albo po prostu odejdź jak sobie z czymś nie radzisz będzie jednego idioty mniej na magazynie... i nie, to nie (usunięte przez administratora), spostrzegawczy cebulaku. Próbuje Ci przekazać ze większości ludzi na tym magazynie (usunięte przez administratora) obchodzi gdzie (usunięte przez administratora)jeździ, z kim i po co po Kalden! Zacznij przekazywać informacje dotyczące pracy a nie życia prywatnego...

Pomocna?
Tak9Nie
Septagon
 Opinia
@Przyjaciel 27.05.2019 13:21

@przyjaciel Jeśli masz coś do kogoś prywatnie to chyba trzeba to powiedzieć w oczy, a nie tutaj....Kozak w necie (usunięte przez administratora) w świecie ????????????????

Pomocna?
Tak6Nie
Cala prawda
 Opinia
@Zielona 05.06.2019 04:54

Zielona bardzo dobrze napisałas zgadzm się z Tobą.Jak widzę to większosć ludzi jest chora i ma problemy ale niestety dwulicowość bierze się ze strachu, braku miłości a co za tym idzie niska samoocena. Osoby taki na tyle nie są pewna siebie i swojej wartości, że muszą przypodobać się każdemu, by zdobyć akceptację. Metodą tą zapewnia sobie „powodzenie” i „sukcesy” w życiu. Doskonale takie osoby zdają sobie sprawę z własnej ułomności i prawdopodobnie cierpią z tego powodu, jednak nie potrafią inaczej. Dopiero praca nad własnym rozwojem duchowym oraz zmiana systemu wartości prowadzi do wyzbycia się tej cechy charakteru, jako pochodnej wewnętrznych braków i niedostatków i takie osoby są zwyklymi zakłamanymi koniobijcami z opowiesći bohaterzy a w realu (usunięte przez administratora) ktore siedzą przy kompie, i ro dla nich staje się coraz powszechniejszym sposobem zaspokojenia seksualnego napięcia.

Pomocna?
Tak8Nie1
XYZ
 Opinia
@Septagon 05.06.2019 05:16

Trafne okreslenie koordynatora, ktoremu nie wyszlo na Picku- najwiekszego przegranego tej firmy

Pomocna?
Tak9Nie2
Zazenowany
 Opinia

W XPO Sevenum pracowalem dlugo, za dlugo. Same Polaczki co robia drugiemu pod gorke, myslac, ze donoszeniem zyskaja awans. Ciagly wyscig szczurow, pracujacy tam uwazaja, ze zlapali Pana Boga za nogi, noszac glowe wysoko jakby co najmniej wspolpracownikami Trampa byli. Ale do rzeczy. Jedyny sensowny dzial to manual, a Barry jedyny nadajacy sie na lidera, pomocny, ale tez wymagajacy. Picking co kto lubi, ale widok Martusi biegajacej za Sevenem jak piesek jest przekomiczny, zwlaszcza, ze koles ewidentnie ma ja w (usunięte przez administratora) Ale moze dlatego nadal tam pracuje. Jak nie jestes jej pupilkiem to masz (usunięte przez administratora), meczy, obgaduje. Jedyny ogarniajacy na tym dziale to (usunięte przez administratora) Inbound, teamleader prywatnie spoko gosc, ale jezeli chodzi o prace to nieogarnia. Perelka XPO sorter. Beniamin na lidera sie nie nadaje, za dobry, malo konsekwentny, brak w nim asertywnosci, przyjmuje na dzial kazdego jak leci, tak wiec najwieksi debile nosza tam niebieskie kamizelki. Co kolejny to "madrzejszy". (usunięte przez administratora)systemowy, chyba chcial byc drugim (usunięte przez administratora), ale mu nie wyszlo, chodzi po tym magazynie i nie ogarnia, a przeciez wlasnie ma ogarniac, naprawiac i pomagac. (usunięte przez administratora)nie robi nic, spi w pracy, ale jezeli poprosisz o pomoc to postara sie pomoc. (usunięte przez administratora), kolejna gwiazda, nie wie nic i co najlepsze nie zamierza sie uczyc, chodzi i plotkuje ze swoimi psiapsiami, godzinami siedzi pod kiblem i sprawdza, kto ile razy byl w toalecie, mozna? Mozna! Co najlepsze, jak nie polizesz jej grubej (usunięte przez administratora) to nie licz na nic innego jak klejenie kartonow. Remek - (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) Najlepsze, ze (usunięte przez administratora)to wszystko widzi, ale umywa rece, bo przeciez jego koordynatorzy sa najlepsi i wybierze zawsze ich niz szaraczka w zoltej kamizelce. Troubleshooterzy na tym magazynie to kolejna para kaloszy. (usunięte przez administratora)sa, zeby pomoc, a rabia czlowiekowi pod gorke, takze cos tutaj nie wyszlo, jak bylo zamierzone. (usunięte przez administratora)z manuala to na teamlidera sie nie nadaje, chyba zostal nim z przypadku. (usunięte przez administratora)z sortera ma wywalone na to co sie dzieje, ale dla pracownika zawsze jest pomocny. Iza - jedyna co sie na tym dziale do czegos nadaje, pomoze, pogada, nie osadza, mila i spokojna. (usunięte przez administratora), no coz sa i takie. Biega, robi kazdemu pod gorke, czepia sie, wymysla, falszywa i niekompetentna osoba. (usunięte przez administratora), cos tam wie, cos kojarzy. K(usunięte przez administratora). Stock - parodia. Osoby tam pracujace uwazaja sie za bogow, bo receiving potrafia. Niezastapieni. A (usunięte przez administratora), ktory nienawidzi polakow to swietny przyklad menago na mazynie, gdzie 90% to Polacy. Podsumowujac, nie chce byc sceptyczny(usunięte przez administratora) Jezeli masz silna psychike to mozesz sprobowac tam popracowac, ale nie polecam,(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak9Nie5
haha
 Opinia

Zaczęłam pracę w poniedziałek w xpo w tilburgu (hm) ,praca sama w sobie jest okej.Pikujesz .Ale atmosfera i nacisk na normę jest okropna.W 2 dzień swojej pracy miałam spina z polka która była jakby asystentka team leadera (pisze ala,bo jest normalna pracownica samozwanczo się tak nazwała.Juz nie ważne o co poszło ale zaczęła się wywyzszac i spinac. Ja jej dluzna nie zostałam i również zaczęłam podnosić głos.Poprosila o moje imię i nazwisko to jej podałam.Po pracy dostałam SMS że mam iść do biura.Rano w pracy,team leader przeprowadził ze mną żenująca rozmowę.Jestes Nowa nie pyskuj , bo możesz stracić pracę.To mi dał do zrozumienia.Wysmialam to,bo awantura nie była z mojej inicjatywy .Ale dla świętego spokoju odpuściłam. (usunięte przez administratora)nie wygrasz. Człowiek o którym mówię stoi zawsze przed przerwą i na kartce ma normy urodzinowe pracowników jak masz poniżej po 2 przerwie idziesz do domu.Praca na ciśnieniu.Bez wazeliny nie ujedziesz. Zwolnilam się.W ciągu tygodnia zwalnia się tam masa ludzi. Nie polecam.

Pomocna?
Tak3Nie1
Paleciak
 Opinia

Warto wspomnieć również o układach, znajomościach i romansach. Bo jak wiadomo przez łóżko byli tacy co sobie życie wygrali. Jeśli jesteś brzydka dziewczyna nie licz na to że zaistniejesz w tej firmie. Flex koordynator (usunięte przez administratora) sypia z pracownicami( (usunięte przez administratora)Para roku. Ładnie tak rozbijać czyjas rodzinę (usunięte przez administratora)?żeby kiedyś tobie ktoś tak nie zrobił. O ile na nią zasłurzysz wogole. Karma wraca.

Pomocna?
Tak23Nie5

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Paleciak 12.03.2019 18:40

Racja. Za to na drugiej zmianie flexowej wydaje sie,ze wyglada jak modeka i rozbiera sie do zdjec na intagramie, wstyd. Ta firma to porazka.

Pomocna?
Tak7Nie4
Pozbawionypraw
Nazwa działu: Produkcja
 Rekomendacja

Dnia 04.04.2019, razem z narzeczoną dojechaliśmy na plac parkingowy XPO Sevenum (site Venlo) o 7:55. Był to nasz pierwszy tydzień pracy w tej firmie. Nie chcieliśmy spóźnić się drugi raz, odbijając się o 8:01, system rejestruje start pracy o 8:15, dlatego zdesperowany stanąłem na miejscu nienadającym się do parkowania, z myślą o szybkim przestawieniu jak tylko będę miał możliwość. O godzinie 10:55 poszedłem na przerwe 30minutowa, myśląc jedynie o przeparkowaniu. Kluczyki były schowane w zderzaku od strony pasażera, w razie gdyby narzeczona miała potrzebę udać się do samochodu w którym mieliśmy jedzenie i wszystko co osobiste. Wyciągnąłem kluczyki, otworzyłem drzwi, szukając wzrokiem wolnego miejsca na parkingu, następnie wsiadłem i ruszyłem 1,5m i usłyszałem tarcie blachy o parking. Otworzyłem drzwi, schyliłem się i byłem wręcz pewny że to coś z samochodu, ponieważ na wyjeździe z mieszkania otarłem podwoziem o krawężnik. Dopiero po zamknięciu drzwi kierowcy zauważyłem że mam blokadę założoną na koło i dwie małe żółte karteczki 4cmx4cm przylepione na lakierze drzwi od strony kierowcy. Postanowiłem zapytać się koordynatora w pracy co powinienem zrobić. O 11:40 przełożony został poinformowany, że ochrona czeka na mnie na końcu hali. 2 osoby z ochrony oznajmili mi, że przeszukają mój samochód, ponieważ chciałem uciec. Wyprowadzali mnie przez całą halę na oczach wszystkich pracowników, zadając głośno obraźliwe dla mnie pytania, każde pytanie po 2 razy, byłem nękany pytaniami: „do you drunk?”, „do you use drugs” „why you wanted run away!?” „do you hidden something?” „what do you steal?”. Na każde pytanie musiałem 2 razy odpowiedzieć głośno podczas drogi. Zarówno pracownik ochrony wskazywał na mnie palcem mówiąc „you wanted run away! I don’t believe you. I don’t trust you. You hidden something”. Po drodze moja partnerka Karolina, również została ściągnięta z miejsca pracy przez ochronę, byliśmy w centrum uwagi na środku hali. Gdy już doszliśmy do samochodu, wskazałem miejsce gdzie są ukryte kluczyki. Pani z ochrony trzymała nas 2m od samochodu, a Pan z ochrony zapytał kogo to samochód i przeszukiwał dosłownie wszystko w samochodzie szukając narkotyków lub kradzionych rzeczy. Nie obchodziło go, że samochód należy do mojego ojca. Powtarzał poprzednie pytania i dawał mi, ostatnią szansę na przyznanie się, że jestem pod wpływem albo gdzie coś ukrywam. Przeszukał nawet ,osobiste rzeczy narzeczonej, nawet jej o tym nie informując. Z damskiego plecaka, wyjmował ,każdą rzecz, otwierał i wąchał. Podczas przeszukiwania wyjął na dach samochodu i bagażnika wszystko co było dla niego „nielegalne i podejrzane”. Było to 5 pudełek z tabletkami Inventum (1tabletka zawiera 25mg sildenafilu) które zakupiłem w Polsce w aptece. Głośno wypytywał mnie co to jest i dlaczego to ukrywam przy przechodnich pracownikach i przy narzeczonej. Ludzie, którym zastawiłem wyjazd, mówili mi, żebym zadzwonił na policje, że nie mają prawa mi czegoś takiego robić, a zarówno ja, jak i narzeczona mieliśmy telefony w samochodzie do którego nie mogliśmy się zbliżyć. Pracownicy, których zastawiałem podczas przeszukania zostali poinformowani przez ochroniarza, że niestety muszą czekać i ich to nie obchodzi. Pracownicy, byli zmuszeni, patrzeć na tą poniżającą dla mnie sytuacje, dopóki kierownik ochrony nie przyjdzie wydać zgody,na przeparkowanie. Wśród rzeczy,które wyjął były jeszcze gumki na palce, które używałem w poprzedniej pracy, do wkładania po jednym papierze instrukcji do terminali.Niestety, gumki wyglądały jak duża folia z prezerwatywami. Wyjął również szklaną lufkę, której używałem 25dni temu do palenia tytoniu z marihuaną, wmawiając mi że palę z niej CRACK!! Wyjął z narzędzi cęgi, które po prostu, były wśród narzędzi do samochodu, wmawiając mi że to nielegalne. Wypytywał mnie kilka razy czy mieszkamy w samochodzie, zaglądał do portfela osobistego, gdzie mam prywatne zdjęcia narzeczonej oraz pieniądze. Po prostu, nigdy w życiu nie myślałem, że doświadczę takiego poniżenia i upokorzenia w kraju, który jest znany, ze swej tolerancji. Kierownik ochrony, który przeszedł na miejsce zdarzenia, bez poinformowania nas, chociażby, kim jest, ponownie przeszukał samochód i rzeczy osobiste, dopiero wtedy przeparkował i pozwolił pracownikom wyjechać. Robili to w lateksowych rękawiczkach, mieliśmy z tyłu na podłodze worek ze śmieciami w którym szukali narkotyków, a następnie dotykali naszych czystych ubrań zapakowanych w foliowe cienkie worki. Gdy kierownik ostatecznie zakończył przeszukiwać, czekaliśmy, wszyscy na policję. Byliśmy kontrolowani na tyle, że musieliśmy prosić o pozwolenie wyjęcia wody z samochodu lub papierosa. Wtedy zobaczyłem, w jakim stanie zostawili rzeczy w samochodzie. Worek ze śmieciami był ustawiony na miejscu siedzącym pasażera. Tampony narzeczonej i koszulki które miałem na przebranie, leżały na miejscu, worka ze śmieciami. Wtedy, zwróciłem uwage do ochrony, na temat braku szacunku do naszej własności i śmieci na miejscu pasażera

Pomocna?
Tak7Nie2
Lolo
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Xpo Eindhoven? Wyjazd w ten piątek. Jakieś opinie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kruk
 Opinia

Venray 6 zamienił się w (usunięte przez administratora).. Nie polecam

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Onowholadii
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Praca sama w sobie nie jest ciężka, ale jeśli przegrałeś/aś w plebiscycie na twarzowe bądź gadane, będziesz mieć przesrane. Jeśli chodzi o logistykę, w tej firmie takie pojęcie nie istnieje. Jednego dnia robimy nadgodziny, a następnego zwalniają większość pracowników agencyjnych. Wyganiają pracowników na prywatne, twierdząc, że nie ma miejsca na agencyjnych domkach, a potem nie planują ich do pracy. Nie byłoby tak źle, gdyby nie zawistni i fałszywi ludzie na każdym kroku. Koordynatorzy i troubleshooterzy (są oczywiście wyjątki) zadzierają nosa, sądząc, że są ponad wszystkich. Na pickingu trzeba uważać na koordynatorkę Ańkę i Marcina. Ona paniusia (z zachowania, bo z wyglądu prawdziwe monstrum), on typowy miglanc. Latają na zmianę kablować teamleaderowi z pickingu, nie wykazując żadnej chęci by komukolwiek w czymś pomóc. Jedyną osobą wykazującą jakieś chęci do pomocy jest koordynator Krystian. Na niego zawsze można liczyć, zawsze wesprze i poda pomocną dłoń. Na packingu teamleader, który niczego nie potrafi ogarnąć, własnych pracowników ma w poważaniu, więc jeśli masz problem, omijaj Piotrka szerokim łukiem. Koordynator packingu Michał, wiedzę na temat pracy ma praktycznie zerową, gdyby nie troubleshooterzy, sądzę, że by nie wiedział na jakim świecie żyje. Stock Control? U Nas to nie dział, u Nas to stan umysłu. Simon i Marcel umiejętnie przerzucają problemy na przeciwne zmiany w związku z czym nie zostają one nigdy przez nich rozwiązane. Na stocku ludzie zawsze siedzą na (usunięte przez administratora) i wpatrują się w monitor nie robiąc nic innego. Gdy idziesz do Nich z problemem, zawsze słyszysz, że nie pomogą, bo mają mnóstwo swojej roboty. Za to nigdy nie zobaczysz ich pracujących fizycznie. Inbound hala D; teamleader Marcin, nie potrafi ogarnąć swoich podwładnych, żeby pracowali efektywnie. Albo nie potrafią pickować na czas, albo gubią pickowane boxy. Największy (usunięte przez administratora) Marcina to Lord Farquad, zwany dalej Filipem. (usunięte przez administratora) od niego jak najdalej jeśli chcesz mieć spokojne i ustabilizowane życie. Sorter- największa wylęgarnia łgarzy. Teamleader Daniel jest w porządku. Stara się pomagać, prawie zawsze dojdziesz z Nim do porozumienia. Teamleader Beniamin po prostu jest. Nic poza tym. Koordynatorka Agata ciągle chodzi wkurwiona. Czy jest praca, czy nie ma, czy robisz najlepiej, czy robisz najszybciej i tak jej nie zadowolisz. (usunięte przez administratora) się do wszystkiego. Pozwala swoim pracownikom kraść. Cały czas chodzi naćpana, a jak ktoś wie o Niej za dużo po prostu się go pozbywa. Koordynatorka Iza jest wymagająca, ale w porządku i potrafi docenić czyjś wysiłek. Koordynatorka Weronika nie ma o niczym pojęcia. Jedyne co ją interesuje to to czy ma gdzie (usunięte przez administratora) posadzić i czy jej profil wygląda korzystnie. Kolejny koordynator Krzysztof, jest człowiekiem specyficznym, bardzo irytującym, ale w żaden sposób nieszkodliwy. Ani nie pomaga, ani nie przeszkadza, po prostu jest. To samo można powiedzieć na temat Koordynatora Mateusza. Koordynator aorty, Kamil to największy burak z całego sortera. Dwulicowy, fałszywy, sam sobie robi antyreklamę. Obgaduje wszystkich po równo, zaczynając od teamleadera, kończąc na zwykłym pracowniku. Nie robi nic, wyśmiewa każdego, uważając się za niewiadomo kogo, a w rzeczywistości będąc nikim. Koordynator Remek, największy bufon wśród bufonów. Straszy ludzi, wywiera na Nich presję. Uprawia mobbing na pracownikach. Masz ładną buźkę? Będzie Ci jak w raju. Upominasz się o równe traktowanie? Wbijaj sobie sztylet głębiej. Sypia z pracownicami, a następnie faworyzuje je w pracy. Idealny następca Richarda. Koordynator Marcin jest wymagający, ale dalej jest człowiekiem. Można się z Nim dogadać, zawsze stara się pomóc, a jak robisz swoje, zawsze to doceni. Inbound hala A; Teamleader Maicel bardzo w porządku, stara się naprawić ten dział. Koordynator Karol, dalej zwany blondasem stara się utrzymać porządek na hali. Nie zawsze sprawiedliwy, ale chyba najbardziej ludzki na tym dziale. Koordynator Damian (kurczak) zawsze się do wszystkich i wszystkiego (usunięte przez administratora) nic mu nie pasuje, nie zna słowa kompromis. Podsumowując; Praca sama w sobie nie jest zła czy ciężka, ale ludzie, z którymi trzeba współpracować, sprawiają, że to miejsce staje się prawdziwym piekłem na ziemi.

Pomocna?
Tak35Nie4
Niunia
 Opinia

Witam Czy ktoś wie jak wyglada praca w xpo venray na elektronice ile można zarobić tygodniowo i jak wyglada tam sytuacja czy warto jechać czy nie bardzo ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nowatorla
 Opinia

Witam czy ktos wybiera sie lub pracuje w Xpo Eindhoven?? Jakies opinie

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Natalia T.
 Opinia

Tam je wszystko, nawet był terrorysta i to na kontrakcie lepszym niż holender, i nic mu nie zrobili, mieszka sobie w venlo rozbija sie furami, ma kasy jak lodu a nie pracuje, a jak pojdzie gdzies do pracy to po to by ludzi poznawać zwłaszcza ladne dziewczeta a potem terroryzuje ich chlopów i wszystkich wkoło jak mu mało, tam są różne świry, ale ten o ktorym pisze to największy, a najcieższymi paletami rzucał jak zapaśnik jakiś, sama to widziałam, silny jak tur nie bał się nikogo i niczego, i oni tam takich zatrudniają poznałam go osobiście ale się nie zadawałam bo od razu mi się wydał terrorystą, nawet był oficjalny komunikat policji o nim a nic mu nie zrobili, śmieje się w oczy i chodzi i rozrabia po Holandi, a jego koledzy dalej pracuja w xpo sewenum i robią podobnie tylko mniej bo nie umieją tak poprzerabiać ludzi jak tamten, nie polecam tej firmy bo tam są świry same i bandyci, taka prawda!

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Melcor
 Opinia
@Natalia T. 05.01.2019 09:59

No ok ale z Venlo do Hoogeveen jest ponad 200 km więc może nie koniecznie tam też tak musi być ????

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kordian
 Opinia
@Natalia T. 05.01.2019 09:59

Moja siostra pracowala w tym pierdolniku 1.5 miesiaca ja 3 miechy zrezygnowalismy po tym co tam sie dzieje to co polki tam wyprawiaja to ludzkie pojecie przechodzi polacy tez Natalia T chodzi Ci o R? Watpie czy to terrysta raczej odwrotnie to byly zolnierz albo policjant pamietam byla przerwa wyszedl stamtad w asyscie policji ale jak poszedlem do roweru by sprawdzic opone bo mi powietrze schodzilo ciagle to slyszalem ze gada z policjantem i krecili beke odnioslem wrazenie jakby sie znali ale niemieckiego nie kumam a chyba w tym gadali potem wyjechal na (usunięte przez administratora) chyba z jakas turecka muza moja siora z nim utrzymuje kontakt do dzis ale nie sadze byl jakims terrorysta wiem ze pomogl nie jednej osobie w tym mojej siostrze i to bezintetesownie wiec (usunięte przez administratora) o terroryzmie chyba mija sie z celem ok byly wojskowy to prawda moze pies ale nie terrorysta raczej a co robi to nie wiem wiem ze mieszka w holandii zyje i ma sie dobrze co do xpo szmelc zwlaszcza jesli chodzi o ludzi od koordynatorow po teamliderow ktorzy swoja pseudowladza przelatuja glupie panienki z polski!

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Witek
 Opinia

Na jaki kontakt z firmą można liczyć będąc na miejscu? Czy znajomość języka jest wymagana i w jakim stopniu?

Pomocna?
TakNie
1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Melcor
 Opinia

Siema pracuj ktoś w XPO Supply Chain w Hoogeveen ?? Ktoś coś powie jak praca itd ??

Pomocna?
TakNie
1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były pracownik
 Opinia

Ciągła rotacja pracowników, niejasny podział obowiązków, nerwowa atmosfera i ucinanie premii. Większość wieloletnich pracowników wręcz uciekła z tej firmy a zostali Ukraińcy. Mydlenie oczu premią - i tak jest później obcinana bo przecież jest "uznaniowa" więc mogą ją dać lub nie i to nie zależy od wyników jednego pracownika ale od tego czy cały magazyn wyrobi wyśrubowane normy. Oszczędności na każdym kroku. Zostałeś w nadgodzinach? To pewnie obetną za coś premię żeby wyrównać.

Pomocna?
Tak7Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jaa
 Opinia

Jakieś informacje na temat pracy w XPO OSS? Zaczynam niedługo, mieszkam w oss więc nie chodzi mi o warunki zakwaterowania tylko o samą atmosferę pracy i warunki

Pomocna?
Tak5Nie

Zostaw opinię o Xpo Supply - Venray

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny