PDC Logistic sp.zo.o

Szczecin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 47 ocen.

Opinie o PDC Logistic sp.zo.o

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PDC Logistic sp.zo.o

?!!?

Mam jeszcze jedno pytanie Słyszałem że w tej firmie wyjeżdża się w delegacje czy to prawda? Kazdy musi jeździć ?

?!?

Czesc wszystkim Powie mi ktoś ile dostaje na dzień dobry swieży pracownik?

????

Hmmm to nic się tam nie zmienia jak widać Kamil nadal uprzykrza życie w tym syfie i nikt nie reaguje i Michał taki Malo robotny nadal tam hehe powaleni że ich tam nadal mają ???????? fajnie tak bylo Dorota Karola to były czasy

Ktoś 123

Generalnie w firmie panuje dobra atmosfera, jednak zdarzają się osoby, które mają negatywny wpływ na ludzi. Zgadzam się że grupa M.Z. jest strasznie rygorystyczna. Choć to trochę mało powiedziane. Najlepiej założyć wszystkim lejce i pług. Sytuację ratuje drugi leader, który ma swoje zasady i wymaga, ale co ważniejsze ma również podejście do ludzi. Grupy innych leaderów ciężko mi określić, bo mijamy się tylko, ale słyszałam, że Ł.K. ma podejście do magazynierów.

Ostrożny
@Ktoś 123 27.11.2017 20:17

Ł i K wogole nie maja podejscia. Usmiechaja sie ladnie a za plecami co innego. Na takich najbardziej trzeba uważac i nie ufac.

aje
@Ostrożny 28.11.2017 14:49

Nie zgodze się, Łukasz to mega spoko gość, ma podejście jak nikt inny :)

Zmęczona

Osobiście pracuje w tej firmie i dobrze wiem co tam ludzie przeżywają. Nie powiedzą niczego głośno bo każdy się boi że dostanie po dupie od Team Lidera... osobiście odradzam... gdybym wiedziała jak to wygląda nigdy bym nie złożyła tam CV. Pracuje już od roku i jak pracowałam w brygadzie K.C oczywiście podeszłam do macierzy po okresie próbnym gdzie z jednego działu zaliczyłam prawie samodzielnego lecz stwierdził że za krótko pracuje abym dostała tą cholerną złotówkę... żenada. Ta firma zyskuję kasę ale traci pracowników a wszyscy dobrze wiemy że bez nas im by się to nie udało ale widać że i tak nikt nas nie docenia i nie doceni.. smutna prawda....

Tralala
@Zmęczona 30.11.2017 15:06

Haha niestety K.C uwaza sie za najlepszego i najmadrzejszego w calej firmie. Najlepiej potrafi opowiadac o sobie co to on nie osiagnal liczy sie tylko podbudowanie jego wlasnego ego i nikt inny sie nie liczy pominimo tego ze sprawia wrazenie na prawde super goscia (na poczatku ) jest niekompetenty i mysli ze ludzie beda pracowac z samej przyjemnosci a nie dla jakiejs dla niego malo istotnej podwyzki. Choc dla nas to tzw wiekszy kawalek chleba i nie tylko bo kazdy lubi byc doceniony i zmobilizowany do pracy nie tylko przez slowo dziekuje czy ironiczny usmiech. Przykra prawda ze nie nadaje sie na to stanowisko eh brak slow.

Były zleceniowiec

Firma żałosna, mówią, że super premia ale chyba nie dla nas :v bo jej nigdy nie widać!!!!

Zleceniowiec

Witam, pracuje już tam około 4msc, wcześniej na zlecenie i zdążyłem poznać na nieszczeście wszystkich liderów, praca sama w sobie nie jest zła, ale normy są przesadzone... co z tego, że lider podejdzie do Ciebie i powie, że 50letnia osoba robi normy to i Ty możesz, skoro ta osoba ma wprawe pracuje tam od roku i wie jak mniej wiecej naściemniać w karteczce... Norma na piku wynosi 95 przy słabym dniu ta norma nie jest do wyrobienia a później pytania dlaczego się nie wyrobiło? jak wyrobić tę norme skoro zamówienia są jakie są, trzeba sie nabiegać żeby to wyrobić przy takim dniu, na packu 42? prosze Was osoba, która pracuje tam nie dłużej niż pare msc nie wyrobi tego, chyba, że paczki będą sklejane na tzw odpier. Często na rozładunku też są jaja, namioty ważace po 28kg jednen i nieporęczny a podejdzie Ci lider i mówi, że oni wyładowali to w 3 osoby w 2,5h?? śmiech na sali, chyba, że ktoś im to wywoził i streczował/strapował to okej. Nie można na chwilę nawet stanąć przy liderach bo zaraz zaczyna sie afera, że co to za pogaduszki a jak człowiek pyta innego pracownika co zrobić bo ma jakiś problem to czemu nie zgłosileś sie do mnie?? kit, że jego stanowisko jest daleko a NORMA wciąż jest liczona ;) Grupa u M.Z jest mega rygoryczna ;)

Damian P.

Szczerze odradzam zatrudniania sie w tej firmie a sklada sie na to kilka bardzo istotnych spraw dla kazdego czlowieka poszukujacego pracy majacego szacunek dla samego siebie jak rowniez z minimalnymi ambicjami . Na rozmowie kwalifikacyjnej obiecuja duzo natomiast na tym tylko sie konczy co de facto doprowadza do duzej rotacji osob a niestety odchodza ,, normalne " osoby ktore szukaja czegos wiecej niz ,, obozu pracy " ktory co pol roku zorganizuje ognisko z darmowym piwkiem . Nie istnieje tam docenianie pracownika . Osoba wyrabiajaca normy jest poklepywana po plecach i mobilizowana slowami ,, chyba nie pracujesz tu tylko dla pieniedzy " co w moim odczuciu jest idiotyzmem . Najwidoczniej takich osob tam potrzebuja bo latwo nimi sterowac lub wykorzystywac fak ze z praca jest poniekad cieżko . Odniose sie jeszcze do norm ???? pracujesz ciezko na wielkiej zimnej hali bez okien zasuwasz rozpakowujac, liczac , nastepnie pakujac czasami ciezkie przedmioty i to 40 kartonow w godzine gdzie na 1 karton czasem przypada 10 przedmiotow . Proszę sobie teraz to wyobrazic a nadmienie ze wszystko na stojaco a i usiasc nie mozesz ani na chwilke . Dwie przerwy 15 i 10 min wiec jesli palisz to caly dzien stoisz poniewaz nikt nie pozwolil by na palarni znalazla sie lawka dajaca ukojenie dla zmeczonych nog . Po roku zylaki murowane . Co do kadry zarzadzajacej tragedia . Liderzy bez kompetencji organizujacy spotkania grupowe by ponizyc osobe nie wyrabiajaca norme do tego glupie dogryzania pracownikom ktorzy nie sa wazeliniarzami i nie podpierdzielaja innych . Idzie odczuc wywyzszanie sie tych ze liderow mimo ze sa to placki na liscia a nosy zadarte w gore przez stanowisko . Myslę że tylko ukraincy dadza sie tam wykorzystywac i nie obrazajac ich po prostu ich sytuacja do tego bedzie zmuszac

Pracownik magazynowy
@Damian P. 10.10.2017 23:03

Co do kadry zarzadzajacej tragedia . Liderzy bez kompetencji organizujacy spotkania grupowe by ponizyc osobe nie wyrabiajaca norme do tego glupie dogryzania pracownikom ktorzy nie sa wazeliniarzami i nie podpierdzielaja innych . Idzie odczuc wywyzszanie sie tych ze liderow mimo ze sa to placki na liscia a nosy zadarte w gore przez stanowisko . Myslę że tylko ukraincy dadza sie tam wykorzystywac i nie obrazajac ich po prostu ich sytuacja do tego bedzie zmuszac Art. 941. Pracodawca udostępnia pracownikom tekst przepisów dotyczących równego traktowania w zatrudnieniu w formie pisemnej informacji rozpowszechnionej na terenie zakładu pracy lub zapewnia pracownikom dostęp do tych przepisów w inny sposób przyjęty u danego pracodawcy. Zgodnie z kodeksem pracy (art. 94 § 2) mobbing to „działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę poczucia przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników”. Międzynarodowa Organizacja Pracy omawiane zjawisko definiuje natomiast następująco: „mobbing to obraźliwe zachowanie poprzez mściwe, okrutne, złośliwe lub upokarzające usiłowanie zaszkodzenia jednostce lub grupie pracowników (...), którzy stają się przedmiotem psychicznego dręczenia[1]”. Pracodawca ma obowiązek zapobiegać mobbingowi (art. 94 § 1 KP). Jeśli tego nie robi, albo sam dopuszcza się nękania, narusza przepisy. To kierownictwo zarówno poprzez obowiązujące w firmie/organizacji wewnętrzne dokumenty (regulaminy, kodeksy, procedury), a także poprzez swoją postawę modeluje zachowania w miejscu pracy. Wskazuje, jakie zachowania są niedopuszczalne, a na jakie jest zgoda i przyzwolenie.

Ja ????

Panie Kamilu... czasami trzeba schować swoje ..ego (o którym juz byla mowa w opiniach jak widac nie ja pierwsza ,nie ostatnia to widzę ..) i nie opowiadać jakie to masz możliwosci w zwiazku z podwyżkami że od Ciebie wszystko zależy. Bo to przez Ciebie byłam przez 3 miesiace klepana po ramieniu że super normy ,że świetnie sobię radzę a przy przedłużaniu umowy okazalo sie że chyba musze byc po "studiach "aby dla Ciebie pracować by dostać choć 1zl do pensji więcej . Sam zniechęcasz pracownikow do pracy a później się dziwisz że ktoś nie angażuje sie na tyle ile wymagasz. Ale twoim zdaniem nie można patrzyć na pracę przez pryzmat pieniędzy a wiec rozumiem ze twoim zdaniem "rachunki "same sie oplacą ???? co innego ma czlowieka mobilizować? Dobre słowo nie zawsze już wystarcza . W życiu różnie bywa, kiedyś coś także może się odwrócić przeciwko Tobie. Nie zniżaj innych do poziomu zero, tylko dlatego że Tobie coś sie udało . Dyrektorem też nie jesteś , choć tak chyba się czujesz ???? święte przysłowie mówi... "nie pamięta wół jak cielęciem był". Nie zamierzam wypuszczać tu jadu, bo i tak wiem że sprawiedliwość sięgnie każdego prędzej czy później. Raz z górki ,raz pod górkę...takie jest życie. Uważam też że osoba przychodząc na okres próbny powinna dostać liste z zakresu obowiązków i wiedzy którą powinna posiadać po zakończeniu okresu próbnego. Natomiast nie jednokrotnie spotkałam się ze stwierdzeniem że powinnam pytać. Ok rozumiem, ale czasami człowiek uczący się nie wie co powinien jeszcze wiedzieć ???? to chyba logiczne prawda? Listę z zakresu obowiązkow zobaczyłam dopiero pod koniec okresu próbnego z zastrzeżeniem że nie może ona wyjść po za firmę. Proszę wybaczyć ale jest to niezrozumiałe ???? czy to jest kolejne utrudnienie aby mieć podstawy do tego by nie wynagradzać ludzi za ich cieżka pracę ? ( osoba nie zna swoich obowiazkow poniewaz nie przedstawiono ich a nastepnie ma sie pretensje o niewywiązywanie z tych wlasnie obowiazkow w dodatku opierajac na tym brak obiecanej podwyżki ) Jeśli mogę coś poradzić osobą decydującym się na podjęcie pracy w PDC to chyba to żebyście nie łudzili się, że po uśmiechu i pochwałach ze strony przelożonych będziecie docenieni na tyle ile myślicie że zaslużyliście , bo można na prawdę się zdziwić na koniec ???? tam glówną rolę odgrywa " dobra mina do złej gry ". Oczywiście zdania byłyby podzielone ale zawsze znajda sie jakieś .. "dupowłazy".???? odnośnie norm ... które nawet zdaniem osób doświadczonych sa zawyżone, uważam że tylko osoba która ich nie wyrobi nie angażuje się w swoją pracę. Tak więc nie jedna osoba była zszokowana moim odejsciem i nabrali obawy co do własnej osoby. Wcale się nie dziwię .Jak dla dobrze rozwijającej się firmy która w nastepnym roku ma zamiar powiększyc sie dwukrotnie tylko traci ludzi niż zyskuje . Być może rozmowy powinny odbywać sie w większym gronie kierowniczym z większym "doświadczeniem "ocenienia człowieka pod względem jego zaangażowania w pracy niż tak jak to teraz się odbywa . Moim zdaniem jednak mało profesjonalnie i mylnie. No chyba że podchodzicie do każdego w sposób następujacy.. "nie ten to następny" tylko że nie jedno PDC istnieje ???? pracy jest na prawdę dużo dookoła. Żaluję tylko nie potrzebnie wiązania przyszłosci z tą firmą bo nie było warto ;)

Pracownik magazynowy
@Ja ???? 10.10.2017 22:56

Dział czwarty Kodeksu Pracy zawiera regulacje, dotyczące praw i obowiązków pracodawcy i zatrudnionego. Określa także odpowiedzialność pracownika, rodzaje kar stosowanych za niedopełnienie obowiązków służbowych oraz nagród za ich szczególnie dobre wypełnianie. Rozdział I Obowiązki pracodawcy Art. 94. Pracodawca jest obowiązany w szczególności: 1) zaznajamiać pracowników podejmujących pracę z zakresem ich obowiązków, sposobem wykonywania pracy na wyznaczonych stanowiskach oraz ich podstawowymi uprawnieniami;

gigus

Statystyki to oni mają hehe z kim teraz mieli fajnych ludzi to po uciekali do Amazon ???? no i co teraz hehe ????

Heheh

Czyzby chodziło o skąpego sebka z podbitym okiem i Mariuszka pracoholika z rhenusa, który chodzi wiecznie w tym samym samym sweterku, i nie widzi ludzi tylko cyfry i statystyki?

Magazynier

PDC to nie jest moja pierwsza praca, jasne, że fajnie byłoby mieć wolne niedziele, ale ludzie tutaj są naprawdę ok, jeśli podwyżki faktycznie wejdą od lipca, to zostaję.

magazynier
@Magazynier 18.06.2017 12:16

Tak ludzie byli fajni ale juz ich nie ma hahaha no i tych pracowitych oczywiście pewnie zostań ja też bym został gdyby nie ego Kamila co nie ma podejścia do ludzi od jakiegoś czasu tyle osób uciekło przez niego i nadal nic z tym nie robią bo co najlepszym jest w czym ludzie co podchodzili w innych magazynach kierownikami pozostawali a on ich traktował jak nie do rozwój tak taka prawda .Amazon zaprasza i tez jest atmosfera.

ola
@magazynier 20.06.2017 18:36

Michał nie piernicz ze ktoś byl nie dobry w pracy bo właśnie ta osoba była super pracownikiem w porównaniu z tobą który wiecznie w piłkarzyki.grasz z Radkiem wielki pracownik roku hehe nie obrażaj ludzi którzy na ciebie pracują szanuj tych co masz bo ci uciekną baranie

taktoja

Mariusz i Sebek ciągle powtarzają, że pieniądze sie nie liczą tylko praca hahaha myślą ,że ludzie przychodzą do pracy z przyjemnością, a prawda jest taka że Kierownictwo żydzi i przyoszczędza na każdym możliwym kroku. Zamiast motywować ludzi to działają zupełnie odwrotnie. Tak skąpej firmy z wielkim ego w swojej karierze jeszcze nie spotkałam. Podwyżki jasne tylko że jednak wam podwyższymy normy bo yyyy no tak musi być, wieczne mamienie i gadanie banialuków. Integracja? jasne zorganizowali po 1,5 roku więc sporo starych osób się nie załapało do tego 80% pracowników nie zgodziło się na jakiś głupi wypad i zaproponowalo ognisko lub grilla stworzyli listę z podpisami i zanieśli do kierownictwa, a oni wyciszyli sprawę i udają że nic nie wiedzą... Firma strasznie zakłamana i niesprawiedliwa nie licząca się ze zdaniem pracownika, ale jeżeli jesteś altruistą i lubisz pracować za grosze w ramach idei to śmiało możesz iść, na pewno Mariuszek i Agatka to docenią haha

król
@taktoja 17.06.2017 18:38

Jakie to prawdziwe i przykre

????
@król 20.06.2017 18:39

Tak 1 zet podwyżki hehe odejmij vat

model

Jak najdalej od nich

jak to się mówi zwolniony
@model 04.06.2017 08:40

Prawda tracą fajnych i pracowitych ludzi wolom stracić dobrze pracujące osoby przez jednego człowieka nie rozumiem polityki tej firmy

kor mol

Ja też odchodzę place do bani i praca w święta i niedzielę ludziska fajne ale nikt tego nie docenia

szalona

Hahaha a co to omnie forum tu zrobiliście dajcie spokój było jak było nawiązałam tam fajne znajomość fajnych ludzi poznałam czy to ważne kto się popłakał były osoby że tak i ja razem z nimi a osoby zazdrosne zawszę były i będą więc pozdrawiam serdecznie dziękuję bardzo że was poznałam a tak na marginesie nie wszyscy muszą mnie lubić

szalona
@szalona 24.05.2017 21:42

Jeszczem jedną Buziole dla was

sztaplarz

Pracowałem tam dość sporo na początku było fajnie ekipa zgrana dopóki jednemu nie odbiło na łeb cały czas się czepiał o wszystko Dorota on zawsze miał cie za zagrożenie bo przynajmniej nie raz mu dogadałaś szczeniak nie powinien tam pracować z tego co wiem to nie jedna osoba się zwolniła przez niego zawsze tylko nie dostaniesz premii jak by to jego kasa była w święta się pracowalo i za to premia już powinna być lepiej traktują tam zlecenie za namioty powypłacali im premie a swoim stałym pracownikom nic lub resztki hahaha wszystkim odradzam tej firmy pozdrawiam serdecznie starą ekipę

monia

Właśnie tam nie dbają o takich ludzi przykre

zła

Myślę że firma nic tu nie robi złego to my ludzie stworzymy to wszystko wystarczy jedna nie odpowiednia osoba na stanowisku i bedz sypię się wszystko ogólnie ekipa fajna tylko się rozsypuje i nic z tym nie robią Sebastian obudź się bo tracisz fajnych ludzi Dorota powodzenia wszyscy się dziś popłakali będzie smutno bez ciebie nie ta firma juz ach

mala
@zła 19.05.2017 18:55

Nowlasnie obudź się bo nikt wam tam nie zostanie

A
@zła 19.05.2017 18:55

Nie widzislam osobiście nikogo kto by płakał. .. :)

Dawid

To co się tam dzieje przechodzi ludzkie pojęcie, wieczne kontrolę, listy na wychodzenie do toalety, normy liczone na odpierdziel, brak możliwości jakiegokolwiek rozwoju. Obiecują złote góry, żeby koniec końców zawsze znaleźć wymowie na utracenie premii, czy odwleczenie podwyżki. Szczerze odradzam każdemu, jeśli nie chcesz się denerwować, a szukasz normalnej firmy to nie tu

Firma koszmar

To co dzieje sie w tej firmie przechodzi najśmielsze oczekiwania. Wymyślanie, kłamstwa na każdym kroku ze strony pracodawcy. Zarobki bardzo marne a perspektywa na podwyżkę żadna.

Rozczarowany
@NICK 12.05.2017 17:03

U Kamila i Michała tak

mario
@Firma koszmar 10.05.2017 14:48

Tak racja podwyżki nic musisz zdać macierz kompetencji by po roku otrzymać zeta lub 2 kpina gdzie wszędzie po próbnym dają podwyżki bez egzaminu jak chcesz wrócić do szkoły to polecam naukę w PDC macierz ci się przyda hahaha

niezadowolony

Nie polecam pracodawcy, na rozmowie o pracę mówią coś co w rzeczywistości wyglada zupelnie inaczej. Bardzo duza rotacja pracowników, umowa o pracę skonstruowana z haczykami, wieczny problem z brakiem wyrobionych norm. Kierownik Mariusz M robi codziennie bezsensowne zebrania, na których pali głupa i pyta czemu są takie słabe normy, a jak normy są wyrobione, to mówi że może być lepiej. Oczywiście za niewyrobienie normy idą joby, natomiast jak robisz ponad normę premii nie ma... :) Możecie zapomnieć o socjalu i dodatkach, czysta pensja 1750, a pracuje się w weekendy i święta. Niedługo pewnie zaczną wymieniac pracowników na naszych sąsiadów zza wschodniej granicy...

magazynier

Każdemu kto zastanawia się nad podjęciem pracy w tej firmie szczerze radzę aby się dobrze zastanowił nad tym, bo już na rozmowie kwalifikacyjnej pani HR obiecuje złote góry i podwyżkę po trzech miesiącach , niestety dostają ją tylko ci co są życzliwi dla innych i uprzejmie donoszą do kierownictwa co na hali się dzieje, w ogłoszeniu o pracę wspomniane są dwie zmiany ale nie jest wspomniane że zmiany są do godziny 24:00 z bardzo kiepskim dojazdem do centrum szczecina po północy. Na dodatek z umowy o pracę dowiadujemy się że jest to równoważny system pracy , no i oczywiście jak u wszystkich pracodawców tego typu ustawowo jedna niedziela wolna w miesiącu. Do pensji doliczana jest premia godzinowa ale nie wszyscy ją na wypłatę widzą. Więc odradzam tam pracę no chyba że ktoś lubi wpisywać się na listę u ochrony że idzie do kibelka klocka stawiać bo przypominają mi się czasy kiedy tak w biedronkach ludzi tyrano, za przyzwoleniem pani radnej z powiatu goleniowskiego.

Zostaw opinię o PDC Logistic sp.zo.o - Szczecin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PDC Logistic sp.zo.o