PDC Logistic sp.zo.o

Szczecin

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 73 ocen.

PDC Logistic sp.zo.o
3 73 6 1

Opinie o PDC Logistic sp.zo.o

NICK

Pracowałem 4 miesiące - pieniądze na czas, bez szału wypłata ale jak za takie obowiązki to nie tak źle. Ale jak wszędzie, trzeba uważać z kim się zadajesz. Przyjmują ludzi bez żadnej selekcji. Każdy dwulicowy i tylko obgaduje za plecami. Donosy to tam norma. Tolerują prawdziwe marginesy a dobrych ludzi zwalniają. Taki jeden tłusty, R, recydywa, z poprzednich miejsc pracy wywalili za picie i rozboje, tutaj kozaka zgrywa, ludzi pogania jak zwierzęta, niby taki trzeźwy w pracy ale ledwo wyjdzie za bramę i od razu flaszka i już się slania na przystanku. Gratuluję pracowników. Ta firma długo nie pociągnie z taką ekipą.

Pracownik

Pozdrawiam nowa blondynkę, która dołączyła do zmiany A1/A2 ????

byly kierowca

Osoby pracujące na wyładunku - wezcie się wreszcie do roboty zamiast prężyć wydziarane łapska...

prawa ręka Mariusza
@byly kierowca 15.08.2018 22:04

pracujemy w pocie czoła, aby wszystko było na czas. Może lepiej naucz się najpierw dobrze podstawiać furę i przestań wyrzucać bidony ze szczochami do kontenera na palety...

nowi

Witam, czy poszukują pracowników magazynowych na daną chwilę? Posiada ktoś numer, by się skontakować z osobą zajmującą się tym?

Stara pracowniczka 123

Polecam PDC. Coraz lepsza atmosfera, leaderzy i koordynatorzy bardziej wyrozumiali (z wyjątkiem koordynatora Michała). Szczególnie polecam dział clearing. Zwolniła się tam małolata, kierująca działem, która myślała, że wygląd to wszystko. Odradzam działu return. Powstała tam klika pracowników, która wraz z kierujący działem najlepiej potrafią tylko donosić na innych.

Magazynier
@Stara pracowniczka 123 24.09.2018 19:37

Ta małolata była ogarnięta. Zawsze był porządek. Jest to duża strata dla PDC.

obywatel

firma ma POTĘŻNE BRAKI KADROWE W KAŻDYM DZIALE . ROTACJA PRACOWNIKÓW NON STOP. NIE POLECAM !!!

Vermilya

Nie polecam działu produktów personalizowanych w tej firmie. Odkąd pojawił się nowy kierownik, atmosfera znacznie się pogorszyła. Nikt nie zważał na to, że dobrze wykonywałam swoją prace, raz przyszłam do pracy kiedy miałam akurat gorszy dzień i nie potrafiłam opanować emocji i od razu dostałam wypowiedzenie po 3 miesiącach przepracowanych w tej firmie bez żadnych konfliktów. Kierownik powinien nauczyć się być najpierw człowiekiem, żeby prawidłowo móc zarządzać zespołem. Nie polecam nikomu kto nie chce być tylko szarym pionkiem. Atmosfera w zespołem też nie jest za ciekawa, każdy obgaduje każdego za plecami. Warto poważnie zastanowić się nad podjęciem tam pracy jeżeli nie chcecie mieć pózniej skrzywionej psychiki.

anonim

(usunięte przez administratora)

anonymous

Super praca super ludzie goraco polecam

XYZ

Firma ma śmieszne podejście do pracowników. Osoby funkcyjne chodzą na przerwę co pól godziny i gdy są potrzebne to ich nie ma. Ludzie uciekają stamtąd i przy obecnej sytuacji to się nie zmieni.

Pawel8444

Witam, Pojawiła się ciekawa oferta pracy do PDC na stanowisko kupca strategicznego do działu procurementu. Wynagrodzenie podane w ogłoszeniu to 8500-9500zł/mc. Czy faktycznie takie stawki są oferowane w PDC? Proszę o opinie o zarobkach na stanowiskach biurowych. Zastanawiam się nad aplikowaniem. Pozdrawiam

N

A jak wyglądają warunki ? Praca jest na 3 zmiany z tego co wnioskuje z opinii?

Agata
@N 09.08.2018 11:06

Praca jest na 3 zmiany, ale nocki wypadają raz na 2 miesiące.

badboy

Każdemu kto by chciał złożyć tam cv, stanowczo odradzam chyba, że chcesz wracać wku**iony przynajmniej 2 razy w tygodniu, coraz większe kontrole, kamery poustawiane gdzie sie tylko da, wiecznie jesteś monitorowany, jareczek lubi pooglądać sobie nagrania i latać z sapami po hali, w tej firmie nie wiem czy on coś potrafi a wymaga najwięcej, więcej go widziałem na zwolnieniach niż w pracy, jak przychodzi jego zmiana nocna, to nagle l4/urlop przez cały tydzień albo zamiany, praca nie jest warta tej płacy, a zamiast ludzi traktować jak należy z szacunkiem to się jeszcze bardziej przywalają o drobnostki, dużo ludzi odejdzie do hal obok DHL itd, każdy z kim rozmawiałem nie planuje tam zostać dłużej, wieczne krętactwo ze strony tej firmy, dziewczyna, która liczy wypłaty powinna się zastanowić czy nie lepiej się za to nie brać jak się nie potrafi, nigdy nie trafisz na dobrą wypłate bo zazwyczaj brakuje stówki lub więcej, MZ uwaza sie za świętego a taki nie jest, nic nie robią cały dzień przed monitorami i zgrywają pracusiów, doceńcie ludzi, którzy tam na was robią, nawet gdy mają coś określonego i się nie wyrabiają to lepiej powkurzać pracowników niż pomóc, mega skąpa firma, ludzie są w porządku oprócz lizodupów,których łatwo poznać ;))

????
@badboy 12.02.2018 00:43

W DHL ten sam (usunięte przez administratora) będzie PDC to żenada nie dbają o ludzi

Dhl
@???? 16.02.2018 17:53

odradzam pracy

Elżbieta

@???? dlaczego polecasz pracę w PDC Logistic? Chodzi o dobrą atmosferę w miejscu pracy, godziwie wynagrodzenie, benefity pozapłacowe? A może znajdą się jeszcze inne pozytywy? Warto dzielić się swoimi przemyśleniami na temat pracy w tym miejscu, takie szczere opinie bardzo pomagają osobom przeglądającym ten wątek.

Żart

Od czego zacząc... Od team liderow! Panie Ł, czuc od pana negatywne intencje mimo panskiego nieszczerego (domniemam) usmiechu, tak samo K, niby tutaj zadowoleni, mili a z uśmiechem na twarzy potrafia zepsuc czlowiekowi dzien. Na fajce co pol godziny obowiazkowo, a jak pracownik sie zatrzyna, powie slowo do innego to juz zapedzanie do pracy i krzywe spojrzenia. Pani J w porzadku, ale malo czasu z nia przebywam. M i J, slyszlalam ze na podgladach widza wszystko wszedzie, no coz, dzieci zawsze sobie znajda jakas zabawe. Płace śmieszne, odliczajac dojazd na to wypierdziewo, ale na poczatek ok. Norma ustalona przez liderow to kpina. Jestem ciekawa kto wyrabia ja ciagle przez caly dzien, chyba tylko łysy, bo sie az kurzy jak biega na piku. Firma zabiera duzo energii psychicznej. Jeszcze ten ochroniarz z wąsem czarnym, (usunięte przez administratora) straszny. Jaroslaw i drugi pan wzorowo.

Pogromca Lewicy
@Żart 29.03.2018 02:34

To może z innej beczki... Widzialem ludzi którzy spali między regałami, czy wykonywali prace dla jednej osoby w 3. "Nie ma kota, myszy harcują", i nie jestem teamleaderem. Śmieszne jest to, że ludzie to myślą, iż samo przyjście do pracy to już dużo. A zarobki uważam za uczciwe w kontekście powierzonych mu obowiązków. Powiedz mi co biedny ochroniarz ma do Twojej pracy? Nie rozumiem, ale jak narzekać do narzekać, może ponarzekaj na to ze między niedzielą a piątkiem jest 5 dni, a między piatkiem a niedziela tylko 2... . Szkoda, ze wszyscy tacy mądrzy jak można anonimowo sie wypowiadać, bo w twarz co najwyżej powiesz pewnie zwykle "cześć",

łona
@Pogromca Lewicy 03.04.2018 14:44

A kto o zdrowym umyśle powie w twarz liderowi, że troche mu się pomyliło z (usunięte przez administratora)? z miejsca lecisz na dywanik bo od razu mail leci do góry ;)

szalona
@Pogromca Lewicy 03.04.2018 14:44

Nawet jeśli powiesz w twarz to nikt nie słucha mówiłam że Kamil się nie nadaje i co nadal pracuję a ile osób odeszło przez niego tego nikt nie zliczy jednym słowem wymiata liderów i firma ok pozdrawiam Justynkę ????

niezdradze
@szalona 20.04.2018 12:15

w stosunku co do kamila to moge sie zgodzic , ze ten czlowiek czesto ma cos do ludzi o nic , czesto mialem sytuacje gdzie cos komus trzeba pomoc a nagle podchodzi pan kamil i ma pretensje , ze czemu jeszcze nie zrobilo sie powierzonego mu zadania i nie rozumie , ze pomogłem komus przeniesc np cos ciezkiego

Tumidaj
@łona 16.04.2018 17:26

Ja powiem

Iza

Jaka macie atmosferę w pracy? Czy coś z socjalu macie?

Miro

Podpowiedzcie czy firma prowadzi rekrutację? Warto starać się o pracę?

????
@Miro 04.07.2018 10:47

Tak jest polecam

Stefan

Jak się pracuje? Warto aplikować??

Administrator

Był ktoś na rozmowie w PDC Logistic sp.zo.o? Chcesz opisać cały proces rekrutacyjny i ocenić poziom rozmowy kwalifikacyjnej?

anonymous
@Administrator 21.05.2018 09:29

Nie ma problemu ja mogę

Kimi

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników? Może cos jeszcze o rekrutacji?

Agata
@Kimi 15.04.2018 11:31

Witam, w firmie prowadzona jest rekrutacja. W przypadku zainteresowania udziałem w rozmowie rekrutacyjnej na stanowisko magazyniera, proszę o kontakt telefoniczny, Agata - tel. 665 2017 435.

pracownik
@Kimi 15.04.2018 11:31

Witaj Kimi. Z tego co wiem to przychodzą tam ludzie co jakiś czas. Ja dostałem pracę po rozmowie wstępnej. Choć pracuje tam krótko to praca nie jest aż tak ciężka. Jedyne co to trzeba to chodzić, uważnie czytać tablet i kompletować zamówienia. 728 44 35 68 Telefon z ogłoszenia firmy jako magazynier.

????

Szkoda że tak się tu Liderzy zachowują żenada dawno temu to było super Dorota Paweł Karola Sylwia a teraz same ćmoki i już

Nikto

Czytam te opinie i tak czytam i sprawdza się jedno stare porzekadło że jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził. Z doświadczenia wiem ze praca na magazynie do lekkich nie należy a jak się mówi to nie problem jest problemem lecz podejście do niego.

Zleceniowiec dobry

Przegięcie w tej robocie. Ostatnio lider JG oraz MZ zaczęli patrzeć w kamery. Już człowiek nie pościemnia nawet jak są na przerwie a na nocki pójść z jareczkiem czy michałkiem to tragedia. Chcą, aby pracownik pracował 8 godzin. Polecam koordynatorów na nocki, wyjątek tylko michałek drugi.

Wymyśl coś nie narzekaj.....
@Zleceniowiec dobry 15.02.2018 18:07

Dziwne stwierdzenie chcą aby pracownik pracował 8 godzin. Na początek zadaj sam sobie pytanie czy wiesz po co się przychodzi do pracy, bo odnoszę wrażenie że nie wiesz. Masz płacone za przepracowaną godzinę nie za stanie gadanie i nicnierobienie. Ciekawe czy Ty będąc pracodawcą chciałbyś płacić osobie takiej jak ty z takim podejściem. Nikt nikogo nie zmusza do pracy, jak Wam się taka krzywda dzieje to dziwię się że jeszcze pracujecie. Najlepiej ponarzekać i nic nie dać od siebie a pieniądze brać za stanie w regałach. Zawsze można pracę zmienić polepszyć sobie skoro jest tak źle a nie użalać się nad sobą i narzekać. Zawsze jest wyjście z sytuacji idź na zasiłek chłopie posiedzisz sobie odpoczniesz a pieniądze będą same wpływały na konto.

Onaa
@Wymyśl coś nie narzekaj..... 17.02.2018 15:14

Wydaje mi sie, że pisze to lider tak więc wam za co płacą? za wkvrwianie pracowników? nic wiecej nie robicie oprócz Kamila czy Justyny, reszta z was nic nie pomaga a tylko irytuje ludzi.

Dyrektor
@Onaa 18.02.2018 19:12

To na pewno napisal Michał hahaha te jego gadki ja to uważam że i ci co tam pracowali nikt nie docenił i ci lepsi podchodzili i nie można tak pisać że ludzie nic nie robią tylko Liderzy się opirniczaja i taka prawda i ściemniara Ola w regałach z Marcinkiem to największe obiboki tej firmy też co do Kamila fałszywy jak nic wyścig szczurów która zmiana zrobi najwięcej szkoda że tak jest pozdrawiam serdecznie wszystkich Dyrektor do spraw kadrowych a tam bym nawet nie osiągnął człowiek koordynatora Justynka buziaki jesteś super babka

????
@Wymyśl coś nie narzekaj..... 17.02.2018 15:14

Tak ludzie widzą po co idą do pracy a wy Koordynatorzy wiecie po co idziecie do pracy

Szukam pracy

Witam Zostałem zaproszony na jutrzejszą rozmowę o pracę do PDC Logistics. Pierwsza umowa jest na zlecenie czy umowa o pracę?

Agata
@Szukam pracy 20.03.2018 12:14

Zatrudniamy przede wszystkim na umowę i prace, jeśli kandydat nie może pracować zgodnie z grafikiem proponujemy zlecenie.

szalona
@Agata 20.03.2018 18:38

To ja też idę do was pozdrawiam PDC????????

Nowa w pracy

Na początek dość dobre pieniądze. Jako magazynier w Szczecinie ciężko dostać ponad 2000 na start. Pracuję niedługo, a wcześniej w sklepach. Lepiej jest, bo nie ma kontaktu z klientami i praca nie jest ciężka. Nie ma jakiegoś dużego nacisku ze strony firmy. Praca nie jest ciężka, ale przełożony KC nie należy do przełożonych z jakimi wcześniej miałam do czynienia. Ma problemy z wysłowieniem się, mówi długo i niezrozumiale. Nie rozumiem jego wypowiedzi. ŁK wydaje się być ok, ale wyczuwam dziwny negatywny charakter oraz niedojrzałość. Koordynatorzy wogóle bez wiedzy i nie umieją przekazać jasno informacji. Mam wrażenie, że przełożeni traktują pracowników niejednakowo. Są lepsi i gorsi być może poprzez układy.

Ola
@Nowa w pracy 03.03.2018 19:42

KC zawszę belkowanie miał hahaha i to są ludzie po studiach żenada

sortownik

@Onaa Racja! U Kamila i Justyny nikt nas nie gania o porządki czy jakieś chore zasady firmy. Druga zmiana przychodzi i czepia się, że jest brudno. Nawet Ł.K. zwraca nam uwagę. Pewnie dlatego, że szkolił się na drugiej zmianie. Kamil nawet sam dostawy rozładowuje i nie patrzy aż zrobią to magazynierzy.

elaol

Na hali pyzga jak w kieleckim, stoisz cały dzień na packu to dostajesz zajoba bo słyszysz tylko pracującą maszynę przez cały dzień, nie można sluchawek mieć.. radio uregulowane na odpowiednią głośność dla osób 70letnich,nic nie słychać, wieczne kontrole, człowiek czegoś zapomni zrobić przez rutyne i od razu jest nazywany leniem, gdy oni siedzą cały dzień na (usunięte przez administratora) i nie pomogą w żadnej sytuacji, wszystko odkładane na później byleby dłużej posiedzieć liderzy z gr A, chodzą na przerwy później i siedzą sobie dłużej gdy Ty musisz po 15min już być na ZIMNEJ hali, fajeczki co 10-20min bo mogą? staniesz na chwile to zaraz tłumacz się, pójdziesz na wodę z drugą osobą to awantura, że pojedynczo a co to (usunięte przez administratora)? najlepiej założyć kaganiec jakąś kamerke na czoło i latać przez 8h jak maszyna, nikt za takie drobne nie będzie pługiem do pracy, NIGDY NIE POLECE TEJ PRACY NIKOMU ;)))

????

Hmmm to nic się tam nie zmienia jak widać Kamil nadal uprzykrza życie w tym syfie i nikt nie reaguje i Michał taki Malo robotny nadal tam hehe powaleni że ich tam nadal mają ???????? fajnie tak bylo Dorota Karola to były czasy

Ktoś
@???? 21.12.2017 14:56

Początki najlepsze... Ewelina, Dorota, Karola... Fajne osoby a odesLy

Żal

Najlepiej bylo jak Ewelina M. Tam pracowała, dziewczyna się starała, trzymała stronę pracowników, ale nikt jej w firmie nie docenił:/

Dawid

Może nie jest idealnie ale wiem, że wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma!!! Trochę więcej cierpliwości i pracy a musi się zmienić!!

Były pracownik.

Ogólnie praca w tej firmie jest fajna. Tylko K.C. zamiast motywować ludzi do pracy, to ich zniechęca. Cały czas szuka pretekstu, aby wykazać jaki to on jest wspaniały, a Ty nie. Jeżeli należysz do ekipy jego przydupasów, to masz luz. Możesz łamać robić co chcesz i tak tobie nic nie zrobi. Jak ktoś zwróci uwagę, że jego przydupas, np łąmie przepisy BHP, to taka osoba jest na cenzurowanym, i szuka pretekstu, aby zabrać tej osobie premie. Najleprze jest to, że podwyżka zależy od macierzy kompetencji. Jak pujdziesz do K.C. z zapytaniem, kiedy wyśle Ciebie na szkolenia do macierzy, to usłyszysz gadkę o normach i że nie może ciebie wysłać bo statystyka miesięczna nie wyjdzie. Dobry jest też ulepszacz procesu. Normalnie wyrabiasz trochę ponad normę bez zbędnego zapierdalania. On tak ulepszył proces, że musisz nieźle (usunięte przez administratora) a normy o tak nie wyrobisz. Bo on tak system ulepszył. Robi też różne testy systemu, ale takie po których nie wyrobisz normy. Ogólnie szkoda czasu na tą firmę.

Zostaw opinię o PDC Logistic sp.zo.o - Szczecin

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PDC Logistic sp.zo.o