Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe Visscher-Caravelle Poland Sp. z o.o.

Adres: Składowa 7, 86-300 Grudziądz

NIP: 8761002175 REGON: 870263088 KRS: 0000140301

Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe Visscher-Caravelle Poland Sp. z o.o.
3 7 30 5 1

Opinie o Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe Visscher-Caravelle Poland Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Haha
 Opinia

Witam... Firma visscher caravel. Jest najgorsza firma w Grudziądzu. Wstyd by człowiek który pracuje tam 10 lat zarabiał tyle samo co świeżo przyjęty... Ludzie narzekają na Liderki ze kabluja a sami nie sa lepsi i podpierdalaja do majstra.. A zresztą każdy mu palec prosto w dopięte trzyma by dostać większą pensje.... Wielki majster z rządza ma mordę niewyparzona traktuje pracowników jak tania siłę roboczą zachowuje się jakby był właścicielem a jest zwykłym nierobem..Kto to widział by w miesiącu przewijania się kilkadziesiąt pracowników nowych bo wszyscy spierdaja bo mają dosyć terroru... Serdecznie pozdrawiam..

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jaaa
 Opinia
@Haha 27.01.2018 17:57

Witam,pan z majster z Rządzą,już dawno ma zła opinie,jest to burak,który pierdzi śmierdzące gdzie chce i przy kim chce,który wyśmiewa się z ludzi,i gardzi nimi,nieraz cala Hala widziała jak bezczelnie wysmiewali się z chłopaka na pakowni, potrafił do niego na stanowisko pójść i tam razem z majstrem że szwalni wysmiewali się z niego,albo brali tego chłopaka do akwarium i tam bezczelnie sobie beke z niego robili,no ale to nie tylko był ten przypadek,było ich mnóstwo,ten typek majster z Rządzą,to psychicznie chory chłop który musi się leczyć,za to co robił tylu ludziom,i to przez niego min.ma zakład taka opinie

Pomocna?
Tak1Nie
Zbigniew
 Opinia
@Jaaa 19.06.2019 12:07

To o czym piszesz nie powinno mieć miejsca i nie należy dawać przyzwolenia na takie sytuacje. Osoby wyższego szczebla nie mogą wykorzystywać swojej pozycji zawodowej do wywierania presji na podległych pracowników. A inne aspekty zatrudnienia. Jak byś je ocenił? Napisz kilka słów o wynagrodzeniu i przysługujących benefitach. To interesujący temat dla wielu aplikujących.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Niunia
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Pracuje od roku i jestem zadowolona miła atmosfera Moje sugestie dla Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe Visscher-Caravelle Poland Sp. z o.o.: :) fajna firma Lubię atmosferę w Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe Visscher-Caravelle Poland Sp. z o.o. za: Atmosfera pracy

Pomocna?
TakNie4
Aleksander
 Opinia
@Niunia 15.03.2019 11:47

Fajnie, że masz pozytywne odczucia związane z pracą w firmie Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe Visscher-Caravelle Poland. Mogłabyś podzielić się z nami swoimi warunkami zatrudnienia? Mam tu na myśli informacje związaną z systemem pracy. W wielu zakładach obowiązuje dwuzmianowy system pracy, dlatego chciałbym dowiedzieć się, jak to jest w przypadku tej firmy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lotnisko Ikara 2
 Opinia
@Niunia 15.03.2019 11:47

To chyba jeszcze nikt ze starszych pracowników nie podjebal ciebie do lidera albo majstra. Naj gorsza jest ta mała hala tam większość pracowników posługuje się młodszymi pracownikami żeby za nich robić trudniejsze zlecenia bo pracując tam ponad 10 lat nie potrafią nabija Alfy prawidłowo ani szpilkowac, a jak im coś nie pasuje to obgaduja ciebie za plecami i strasznie podsluchuja i robią z tego plotki. A najgorsze jest w tym że majster im we wszystko wierzy.

Pomocna?
Tak1Nie
Emilia
 Opinia
@Lotnisko Ikara 2 12.06.2019 15:50

Na forum GoWork.pl nie jest tolerowane używanie wulgarnego słownictwa. Proszę zatem, żebyś następnym razem miał na uwadze ten szczegół. @Niunia mogła mieć przecież zupełnie inne doświadczenia z tym pracodawcą i należy to uszanować. Jak rozumiem - Twój staż pracy w Przedsiębiorstwie Produkcyjno-Handlowo-Usługowym Visscher-Caravelle Poland jest dużo większe. Dlatego też chciałabym Cię zapytać, czy razem ze stażem pracy rośnie również wynagrodzenie? Powiedz nam coś więcej na temat zarobków w tej firmie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Iotnisko Ikara 2
 Opinia
@Emilia 12.06.2019 16:31

Szkoda tym zakładem zawracać sobie głowę

Pomocna?
TakNie
Aleksander
 Opinia

@ona, to niezbyt komfortowa sytuacja, kiedy osoba mająca wyższe stanowisko wywiera presję na pracownika niższego szczebla. Takie sytuacje są niedopuszczalne i powinny być zgłoszone wyżej. Mogłabyś podać więcej szczegółów zatrudnienia i warunków pracy? Jakie umowy o pracę podpisuje pracodawca z pracownikiem? Zlecenie, czy na czas określony? Czy prócz wynagrodzenia można liczyć na bonusy takie jak pakiet socjalny lub premie? Zachęcam Cię do zostawienia opinii.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marysia
 Opinia
@Aleksander 14.07.2018 16:52

Pakiet socjalny jest ale premie to raczej rzadko, umowa na czas określony, szkolenia tylko na początku

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ja.2
 Opinia
@Marysia 24.07.2018 00:41

Premie są gwarancyjne 2x w roku. Pierwsza wakacyjna druga świąteczna. Dodatkowo co tydzień jabłka lub świeżo wyciskane soki i nietylko. Bufet, gdzie firma dofinansuje kanapki, drożdżówki.. dodatkowo za przychodzenie do pracy pracownicy produkcyjni mają dodatkowe profity. Zawsze jest płacone na czas a nawet przed czasem zawartym w umowie. Non stop prowadzone są rekrutacje na wyższe stanowiska(biuro) ale nikt się nie zgłasza. Szef wymaga? Proszę mi wskazać takiego co nie wymaga od swoich pracowników :)

Pomocna?
Tak2Nie1
xxx
 Opinia
@Ja.2 05.08.2018 16:29

Dokładnie jest jak pisze @Marysia . Jabłka, bufet, kawa, herbata na stołówkach. Co chwilę konkursy, imprezy. Premie frekwencyjne. Rekrutacje wewnętrzne na wyższe stanowiska niestety z zerowym odzewem. P W pracy się pracuje, szef musi wymagać. Branża automotive to najbardziej wymagająca branża na świecie.. Nie da się inaczej.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aleksander
 Opinia
@xxx 10.10.2018 09:54

Piszesz, że pakiet socjalny i benefity dla pracowników są bogate. Czy na wyższe stanowiska mogą awansować osoby pracujące już w firmie, czy szukani są ludzie z zewnątrz. Jak wygląda ścieżka kariery w firmie? Awanse wiążą się z podwyżkami? Pracodawca oferuje szkolenia, które dają nowe kwalifikacje lub uprawnienia?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
prawda
 Opinia

Niestety nie mogę polecić tej firmy. Na stanowiskach biurowych ogromny stres, do tego układy na wyższych szczeblach nie pomagają. Pozbywają się pracownika szybko i żeby nie siał fermentu w biurach. Typowy "wyścig szczurów" nie wiadomo z kim można normalnie porozmawiać.

Pomocna?
Tak8Nie
xxx
 Opinia
@prawda 20.08.2018 10:46

To gdzie pracowałaś/es ? na jakim stanowisku ? "Wyścig szczurów", nie sądzę .. Gdzie nie pójdziesz każdy z otwartymi rękoma pomaga lub przynajmniej się stara. Jak nie może prosi o pomoc dalej. Wszyscy pracownicy biurowi się znają, maja ze sobą bardzo dobry kontakt . Panuje rewelacyjna atmosfera. Aż dziwie się taką opinią

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Złotóweczka
 Opinia

Czy jeśli jestem na okresie próbnym to również przysługuje mi premia świąteczna?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
...
 Opinia
@Złotóweczka 04.10.2018 18:11

Zazwyczaj co roku bywało tak, że całą premię świataczną otrzymywali pracownicy którzy zostali zatrudnieni przed lipcem danego roku, a Ci którzy zostali zatrudnieni od lipca do końca listopada danego roku otrzymują część premii w zależności od ilości miesięcy przepracowanych w firmie w okresie od 1 lipca do 30 listopada danego roku. Natomiast pracownicy zatrudnieni po 1 grudnia nie otrzymują tej premii.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tomaszek
 Opinia

Witam Wszystkich, pracuje w tej firmie ponad 4 lata, mogę tylko powiedzieć że nie polecam firmy visscher caravelle z Grudziądza nikomu. Pracuje na magazynie i tego nie ukrywam. Na rozmowie kwalifikacyjnej zamydla ci oczy że wszystko ok. Niedługo też zmieniam firmę bo w końcu znalazłem coś konkretnego.Odradzam wszystkim

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mateusz
 Opinia
@Tomaszek 07.08.2018 20:27

Zgadzam się z Tomaszkiem Tak tam jest . Straszny zakład pracy .Nie polecam nikomu też ram pracowałem i choćbym miał suchy chleb nie wrócę tam.

Pomocna?
Tak9Nie
Tomaszek
 Opinia

Odnośnie innych działów to co widziałem i ze znajomymi rozmawiajac ktorzy juz tam nie pracuja nie polecam nikomu.Najlepiej tylko małolata by przyjmowali którzy się wszystkiego boją i się nic nie odzywają.Z daleka od tego zakładu.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ona
 Opinia

Oj tak, niektóre panie liderki są bardzo wredne, nie lubią uczyć nowych ludzi! są nie miłe, wręcz wulgarnie potrafią się odezwać, wyśmiewać nowych pracowników! byłam świadkiem gdzie nawet jednego nowego pracownika wyprosiły w stołówce z miejsca, twierdząc że to jej miejsce... przykre, że kierownictwo z Grudziądza nic z tym nie robi... nie interesuje się tym wcale! a tam sytuacja wymaga interwencji!!!

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ja 2
 Opinia
@ona 24.06.2018 21:38

Jeśli spotkała Panią przykra sytuacja to proszę to zgłosić a nie oczerniać na forum. Szef czy kierownik nigdy się nie domyśli, że coś nie gra. To nie zakład gdzie pracuje garstka ludzi, to zakład gdzie pracuje ok 700 osób

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aleksander
 Opinia

@Marysia, napisz co wchodzi w skład pakietu socjalnego? Czy można liczyć na bony na święta lub prywatną opiekę zdrowotną? Piszesz, że pracodawca daje umowy na czas określony. Czy po okresie próbnym można liczyć na umowę długoterminową? Jeśli chodzi o szkolenia to, czy miałaś na myśli szkolenie nowego pracownika w celu przyuczenia go do stanowiska pracy? Ja miałam na myśli szkolenia podnoszące kwalifikacje zawodowe dla doświadczonych pracowników. Czy takie szkolenia się odbywają?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
prawda
 Opinia

Witam, miałam okazję poznać pracę w tej firmie, rzeczywiście potwierdzić mogę opinie na temat pań liderek, bardzo nie miłe, wredne osoby, nie rozumieją, że nowy pracownik musi się nauczyć i ma prawo czegoś nie wiedzieć, myślą że jak są liderkami to im wszystko można... tak na prawdę to w większości ludzie bez inteligencji, zwykłe prostaczki które awansowały na liderów przez "kablowanie", bardzo niegrzecznie odzywają się do nowych pracowników, to przykre bo przecież kiedyś też zaczynały....

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Administrator
 Opinia

Proszę o merytoryczne wypowiedzi na wątku firmy Visscher-Caravelle, ponieważ wchodzą tu osoby zainteresowane pracą i chciałyby się dowiedzieć informacji o przedsiębiorstwie.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nowicjusz
 Opinia

Jak wygląda sytuacja w tym zakładzie pracy? Chodzi mi o traktowanie nowych pracowników i cierpliwość dla nowicjuszy. Niech się najlepiej wypowiedzą co teraz pracują albo niedawno zrezygnowali.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
OpErator...ek
 Opinia

Witam Serdecznie. Chciałabym przeanalizować pewien fakt,który dokonał się w Visscher Caravelle Grudziadz. Na szczytach naszej kadry nastąpiło nowe rozdanie i powiedzenie "szanuj Szefa swego bo możesz mieć gorszego"jest dziś bardzo wymowne. Może nie wszyscy jeszcze wiedzą,że mamy nowego kierownika produkcji Roberta D Artagniana Brótkę. A co za tym idzie nowe,tańsze metody wyciskania produktywności-Japońskie. Naiwnością tegoż kierownika z kapelusza jest to ,że lud ciemny bez szemrania ulegnie.Nic z tego,nie ma zgody na takie zmiany bez naszej opinii i konsultacji,nawet dobra znajomość z Dyrektorem nie pomoże w osiągnięciu takich metod gdzie pracownik jest numerem,operatorem a jego praca wykresem i lampką.Jesteśmy w stanie wiele oddać firmie swego czasu prywatnego,serca,umiejętności ale nie pozwolimy z siebie robić robotów,nierozumnych istot gdzie za chwilę wyjście do toalety będzie określone w jakim czasie ta czynność powinna być wykonana.Mieszkamy w Polsce,pracujemy w Polsce i seppuku dla firmy nie zamierzamy wykonać.Panie Dyrektorze pozwól nam spokojnie pracować!!! A wszyscy będziemy zadowoleni. c.d.n.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Administrator
 Opinia

Jak od momentu waszej ostatniej aktywności wygląda sytuacja tej firmy? Inni użytkownicy chętnie dowiedzą się najświeższych informacji o Visscher-Caravelle jako pracodawcy.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia

Ja pracowałem na pakowni jak to możliwe że przed podwyżką produktywność w zakładzie była tak niska a teraz ma 93% i podwyżki 2550brutto do tego premia 150za to że nie będziesz chorował bo jak w lutym zachorujesz to w marcu niema premi i dostajesz nędzne pieniądze za pracę.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Prawda
 Opinia

Ja przychylam się do opini tej osoby bo to wstyd żeby człowiek pracował więcej jak osoba która ubierz dopiero koszulkę granatówą wiadomo że się wdraża to jakaś różnica między pensją powinna być a tu to lisy majstrów i gumowe uszy mają podwyżki a co do ludzi to są tak wredna że w łyżce wody by utopili ja toby tych ludzi wymieszała. Zresztą niema co pisać bo i tak się nic nie dzieje tyle komentarzy było na Toruniu napisane a nic nie zrobiono wszystko pod dywan zamienione.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe Visscher-Caravelle Poland Sp. z o.o. - Grudziądz

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej