KK Wind Solutions Polska Sp. z o.o.
1 35 5 1

Opinie o KK Wind Solutions Polska Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Richie
 Opinia

Ogolnie firma tragedia duza rotacja stare raszpale pracujace od X lat uwazajace sie za niewiadomo kogo czekajace na potkniecia swiezych pracownikow slabe zarobki raczej brak szansy na jakakolwiek poprawe

Pomocna?
TakNie
Horas
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Jak wygląda organizacja pracy w biurze ? Benefity? Rotacja jak w McDonaldzie ? Jak atmosfera ? Pytam o stanowisko zaopatrzeniowca, ukazało się na dniach ogłoszenie w sprawie pracy.

Pomocna?
TakNie
ćwirek
 Opinia
@Horas 15.05.2019 11:46

Na dniach to ono się kończy. Rotacja duża.

Pomocna?
Tak1Nie
robol
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Jest nas dużo..chyba firma nawet nie wie, że tylu nas jest...bo owoców brakuje nawet po jednej sztuce... Zalezy co przyjedzie: jak mandarynka to ok bo mala, jak banan to juz duzy i jest ich mniej a chyba skrzynek tyle samo?....Ekspres do kawy to jak na średniej wielkosci biuro a nie na fabrykę cos juz chyba pod tysiąc ludzi. nie daje rady czasowo w trakcie przerwy albo nie dziala.mleka tez zaczyna brakowac, czasem juz tez papieru w toalecie. Prysznica nie wezmiesz bo weza brak. Dobrze wyposazona jadalnia to taka gdzie nie ma talerzy , kubkow. dobrze ze chociaz plastikowe sztuccem szkoda ze tyle smieci bedzie W Dani tez plastiki sa? watpie. pakiet sportowy płatny, chyba ze te akrobacje w trakcie pracy to ten pakiet ufundowany. po co pisac cos, ze jest na plus tej pracy jak naprawde jest minusem? premia za jakosc 50 groszy? To jesli sie zdarzy to za caly mesiac 60 pln na reke? a ktos ją widzial kiedys? To praca na przetrwanie i dla desperatow,jak nigdzie indziej sie nie nadajesz to tu jakos pociagniesz, pomigasz sie i jakas kasa bedzie. Jak cos potrafisz to wszyscy inni przyjmą cie na lepszych warunkach.

Pomocna?
Tak6Nie
Produkcja
 Opinia
@robol 08.04.2019 23:09

W Danii tp jest czlowieku przerwa na lunch, posilki jak w dobrej restauracji, 3 kucharki i full wypas. A dla roboli w Polsce jeden owoc. I tak sie ciesz bo kiedys nawet tego nie bylo a niektorzy ludzie w barakach pracowali. Dunczycy nie daja zgody na luksusy w Polsce, ma byc kk lager.

Pomocna?
Tak6Nie1
Pola
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Pytanie do kobiet. Zastanawiam się nad zatrudnieniem tutaj, proszę napiszcie jak wygląda praca kobiet. Czy jest bardzo ciężko, praca skomplikowana i ogólnie jak sie pracuje i jaka atmosfera ? :)

Pomocna?
TakNie
Pracownik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Pola 10.03.2019 21:17

Zależy na jaki dział trafisz ????

Pomocna?
TakNie
Pracownik produkcji
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Pola 10.03.2019 21:17

Prawda jest taka jak pisza, zalezy na jaki dzial trafisz i czy umiesz sie podlizac bryadzistom. Jak tak, to jestes pupilkiem i zyjesz jak paczek w masle, jak nie, to tak jak wszdzei, beda Cie wykorzystywac. Czasami ciezko nawet sie dogadac czy sobote wolna dostaniesz, bo jak jest pracujaca to masz przyjsc i nie ma tlumaczenia, ze oprocz pracy masz tez inne obowiazki. Chcesz pracowac to praca jest na pierwszym miejscu. Jesli chodzi o kobiety, to robia to samo co faceci, kiedys bylo inaczej, sama nie moglas wozka paletowego chyba nawet bez ladunku przewiezc, teraz nie dosc ze juz nikt sie do tych norm nie stosuje to jeszcze Ci tyle nawala na ten wozek, ze nie wiesz czy jutro nie bedziesz miala problemow z kregoslupem. Tak samo szkolenia, masz jak faceci jak Ci zrobia na wozki elektryczne, czy zurawie czy suwnice, to masz (usunięte przez administratora) i sie nie skarzyc. Ogolnie przyjete jest tak, ze jak juz masz te uprawnienia to masz zapierdzialac jak facet, bo przeciez mozesz, bo niby dlaczego nie.

Pomocna?
Tak1Nie1
Więcej Tereboru
 Opinia

Ta firma istnieje tylko teoretycznie- w rzeczywistości nikt juz nad niczym nie panuje: nie ma dnia żeby czegoś nie brakowało, więc wobec ilościowo kosmicznych zamówień ze strony klientów, ciągłe nadganianie stało się codzienniścią, a to wiąże się z obowiązkową pracą po 10- 12 godzin codziennie i oczywiscie obowiązkowymi sobotami; w toku jest implementowanie na ten cel takze niedziel- choć część załogi ma je jeszcze wolne. I w niczym nie pomaga przyjmowanie kazdego tygodnia kilkudziesięciu nowych Ukraińców z którymi bariera językowa odbiera resztki weny i energii- nie mówiąc o tym że to nieustający cykl rotacyjny ze względu na kończące się im wizy, zatem wyszkolenie w tym chaosie kogoś doświadczonego graniczy z niemożliwym. Magazyn przystosowany do przyjmowania materiału na kilkukrotnie mniejszą produkcję stał się tylko zawalidrogą z którego często nie da się juz wykopać potrzebnych akurat komponentów; zatem połowa materiału leżakuje na dworze, zaś do samych monterów należą prace wykopaliskowe celem odnalezienia czegokolwiek. Najnowszą metodą firmy na tę bolączkę stało się zasypywanie zaopatrzeniem bezpośrednio linii produkcyjnych- przez co przestały istnieć drogi transportowe i wolne przestrzenie biezbędne dla sprawnej produkcji, a poruszanie się po halach to istny bieg przez płotki; gorzej gdy trzeba przemieścić jakies większe gabaryty- wówczas sprawa staje się co najmniej problematyczna. Jakimikolwiek względami i szacunkiem mogą się cieszyc tylko przebojowi bajeranci i pupile brygadzistów- reszta tłumu to tylko szara masa służąca doraźnemu zatykaniu wszechobecnych dziur w tym przybytku chaosu. Sytuację ratuje cotygodniowy banan albo jabłko- acz Pani która prowadziła w socjal mediach radosną propagandę na temat ich zbawiennego wpływu na firmę- sama w tym roku odeszła do lepszych miejsc. Dodam jeszcze że płace lokują się w dolnych strefach stanów niskich- zaś ujęcie 340 złotych w premii frekwencyjnej skutecznie pozbawia Cię środków do życia w razie choroby. Jeśli więc kochasz niekompetencję, bezwład decyzyjny, tyrę na okrągło i brak możliwości skorzystania z urlopu, a także wszechogarniający chaos i gonitwę przez przeszkody- KK Wind Solutions jest wymarzonym dla Ciebie miejscem! Łał!

Pomocna?
Tak21Nie1
totaall
 Opinia
@Więcej Tereboru 30.01.2019 05:42

Miałem wczoraj rozmowe rekrutacyjną w sprawie pracy...dziś miałą być odpowiedz,niestety dopiero jak sam zadzwoniłem się dowiedzieć co ze mną,dopiero 2 Pani po 4 godzinach zadzwoniła mnie poinformować-że nie zostałęm przyjęty-tak trudno komuś oznajmić,że to nie Ciebie szukamy?Mogli od razu dyplomatycznie mi powiedzieć po spotkaniu >Czytając Twoją opinie,tak ludzie z Ukrainy-wczoraj akurat kolejnych przyjmowali jak czekałem...całą armie,rzesze która zasili waszą produkcje.Pozdrawiam;D I nie żałuje że mnie nie przyjęli.

Pomocna?
Tak5Nie
Więcej Tereboru
 Opinia
@totaall 30.01.2019 19:29

Ukraińcy są w cenie- gotowi pracować po 30 godzin na dobę, 20 dni w tygodniu- wygrywają opłacalnością dla duńskiego właściciela. Ostatnio na jednej z linii przeglosowali Polaków: teraz linia będzie pracować na dwie zmiany: od 4tej do 14stej i od 14stej do 24tej. Polacy jawią się zwolna jako zawalidrogi w osiągnięciu planu- ale to akurat zjawisko dotyczy całego przemysłu.

Pomocna?
Tak5Nie
???
 Opinia
@Więcej Tereboru 03.02.2019 01:58

Żartujesz czy faktycznie macie 2 zmiany po 10godz?

Pomocna?
TakNie
Więcej Tereboru
 Opinia
@??? 25.02.2019 01:20

10 to norma- skrócone lekcje po 8 tylko w przypadku braku materiału.

Pomocna?
TakNie
Ja
Nazwa działu: Magazyn produkcja
 Opinia

Witam. Macie może email do kk wind solutions Szczecin? Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie
Ktos
Nazwa działu: Magazyn produkcja
 Opinia

Przepraszam ludzie ale czy to normalne w kk że za 3 tygodnie pracy zarobiłem 520zl?

Pomocna?
TakNie
Sar
 Opinia
@Ktos 08.02.2019 16:46

Nie bo tygodniowo masz ponad 500 zł pzecież więc za 3 tygodnie minimum 1500 zł bez żadnych dodatków netto

Pomocna?
TakNie
Ktos
 Opinia
@Sar 08.02.2019 21:58

To dlaczego tyle zarobiłem? To jakaś patologia

Pomocna?
TakNie
Niom
 Opinia
@Ktos 12.02.2019 10:03

To (usunięte przez administratora) że zamiast iść do kadr pytasz i żalisz się tutaj.

Pomocna?
TakNie
Nowicjusz
 Opinia
@Ktos 08.02.2019 16:46

@Ktos 08.02.2019 16:46 Ja za 4 dni pracy zarobiłem około 520 zł netto także coś tu jest nie teges :/

Pomocna?
TakNie
Sylvia
 Opinia
@Nowicjusz 17.02.2019 19:53

Ciekawe jakim cudem gdy stawka jest 17 zł brutto. Max mogłeś zarobić 384 zł i nic więcej jak robiłeś normalnie bez nadgodzin czyli 4 dni.

Pomocna?
TakNie
omo
 Opinia
@Sylvia 18.02.2019 17:05

No takim cudem , ze pracuje na wyższej stawce?

Pomocna?
TakNie
Nowicjusz
 Opinia
@Sylvia 18.02.2019 17:05

Jak widać mogłem tyle zarobić 17 brutto to około 13.35 na godzinę ''na rękę'' ,czyli 8*13.35=106.8 na dzień na rękę,jeszcze to pomnożyć 4 razy to wychodzi około 424 zł na rękę i dodać dodatek za obecność i inne dodatki to wyjdzie te 520 złotych

Pomocna?
TakNie
Anita
 Opinia
@Nowicjusz 24.02.2019 22:19

17 zł brutto to dokładnie 12,25 netto na godzinę

Pomocna?
TakNie
Tomaszek
 Opinia

Polska nie potrzebuje takich firm jak ta. Nic dobrego nie wnosza łamią tylko i zjeżdżają ludzi. Pracowałem tam dwa razy. 8 lat temu i w ostatnich miesiącach. Za drugim razem wytrzymałem 3 miesiące. Plusy to tylko tyle że płacą. Mało taka średnia około 2300-2500 netto bez nadgodzin. Zapewniają też transport z Pyrzyce, Stargardu i ze Szczecina. Reszta to jedno wielkie (usunięte przez administratora). Przy rekrutacji (usunięte przez administratora)jak z nut. Np. Soboty pracujące miały być dla chętnych a jak się przyjdzie to na dziale wisi kartka kto w jaką sobotę MUSI przyjść. Jak nie będziesz chodził to nie licz na podwyżkę i przełożony mówi Ci o tym wprost. Zmieniają warunki wynagrodzenia bez aneksow i zgody. W kadrach nie potrafią wyliczać urlopu. Giną wnioski urlopowe. Żeby dostać to co się należy trzeba zgłaszać do Inspekcji pracy. Firma działa na granicy prawa więc zachęcam do zgłaszania wszystkich naruszeń do PIP. Można to zrobić bardzo łatwo przez internet. Od razu jest inna rozmowa i rozliczają się co do złotówki. Pracowałem na magazynie. Przepisy BHP są tam łamane na każdym kroku. W trakcie pracy człowiek bardziej się skupia na tym żeby nie doszło do wypadku niż na pracy. Magazyn nie był rozbudowany od 10 lat a firma się rozrosła 4 krotnie. Towar leży wszędzie. Żeby wydać paletę trzeba przestawić 20. W zasadzie o firmie można pisać tylko źle. Szkoda mi czasu na pisanie o tym (usunięte przez administratora) W skrócie jak szukasz PRACY w dobrze zorganizowanej firmie to w KK tego nie znajdziesz ale jak interesuje Cię ROBOTA w totalnym chaosie to strzał w dziesiątkę. Dobra firma na kilka miesięcy żeby znaleźć coś lepszego.

Pomocna?
Tak5Nie
Ktos
 Opinia
@Tomaszek 15.02.2019 09:04

Zgadzam sie. Miejsca brakuje od zawsze...

Pomocna?
Tak2Nie
Racek
 Opinia
@Tomaszek 15.02.2019 09:04

Za takie pieniądze marne jak tam to faktycznie i większość lub przynajmniej duża część to ukrińcy pewnie dlatego. Zdecydowanie także odradzam tam pracę, byłem aż ponad 4 miesiące i miałem dość tego wszystkiego. Ludzie może sympatyczni z jakimi się pracuje ale sama praca beznadzieja za grosze tacy to liderzy rynku.

Pomocna?
Tak5Nie
Sar
 Opinia

Це дуже слабка компанія, вона не дбає про працівника, а лише про зовнішній вигляд. Мікроскопічні шафи, в яких немає одягу, і всі вони розбиті разом, немає жодного водогону, екскурсійний автобус працює по всьому місту, роблячи поїздку на роботу і працюючи майже 40 хвилин у величезному тиску. Оплата дуже тонка - і скрізь він пише, що до лідерів на світовому ринку і платить невелику копійку.

Pomocna?
Tak1Nie
obserwator
 Opinia
@Sar 08.02.2019 22:05

Hehehe, juz nawet banderowcy narzekają...

Pomocna?
Tak3Nie
obserwator
Nazwa działu: Magazyn produkcja
 Opinia
@Sar 08.02.2019 22:05

Hehehe, juz nawet ukraincy narzekają...

Pomocna?
Tak1Nie1
Grzegorz
 Opinia
@Sar 08.02.2019 22:05

Słaba prowokacja , ponieważ nie znasz ukraińskiego. Trzeba było się uczyć to może nie musiałeś by wykonywać nienawistnej pracy. Rób coś ze swoim życiem nieudaczniku.

Pomocna?
TakNie
Anita
 Opinia

Czy ja dobrze rozumiem w ofercie jak pisze pakiet sportowy to znaczy że nic nie ma, to płaty jakiś byle jaki calipso a nie multisport?

Pomocna?
Tak1Nie
Iwona
 Opinia
@Anita 03.02.2019 19:25

Jak nie ma miltisport to jest totalna lipa

Pomocna?
TakNie
Administrator
 Opinia

Czy ktoś z Was dysponuje aktualnymi informacjami o KK Wind Solutions Polska Sp. z o.o.? Dawno nikt z Was się nie udzielał w tym wątku.

Pomocna?
TakNie
totaall
 Opinia
@Administrator 12.05.2018 09:30

nie polecam pracy..pełno pracowników z ukrainy.Po procesie rekrutacji totalna zlewka,nie odzywaja sie

Pomocna?
TakNie
Piotr
 Opinia

Trudno pisać o profesjonalizmie tej firmy jeżeli firma nie daje jednoznacznej odpowiedzi o procesie rekrutacji. Cytuję "Skontaktujemy się ponownie po rozpatrzeniu wszystkich otrzymanych zgłoszeń." bezsensu, to tak trudno jest odmówić?

Pomocna?
Tak2Nie
totaall
 Opinia
@Piotr 06.04.2018 08:59

dokładnie,do mnie się mieli odezwać na drugi dzień.do tej pory cisza.Hipokryci i kłamcy

Pomocna?
Tak1Nie
Prd
 Opinia

Tacy co się pytają, jak dojechać..... To może lepiej spytaj się mamusi, gdzie pracę znaleźć... Wiem, złośliwy jestem, ale to właśnie tacy "szukający" przy pierwszej lepszej trudności wypisują na tą czy inną firmę steki bzdur, sami niewiele potrafiąc.... Bo co mozna sobie pomyśleć o kimś, kto nie potrafi wygooglać adresu firmy i rozkładu ZDTiM... a rozumiem - Mamusia woziła do szkółki, a teraz praca potrzebna... To może idź do Amazona albo do Wojska - w d...pę dostaniesz i nauczysz się życia, a potem szukaj pracy w kk czy innej podobnej firmie...

Pomocna?
Tak4Nie
Jak dojechac
 Opinia

Moze ktos napisac jak tam dotrzec.Ktos napisal ze linia nr C ale na jakim przystanku wysiasc,jak isc?

Pomocna?
Tak2Nie2
Za Krótki Peszel
 Opinia

Jeśli kochasz szeroko pojęty bezwład organizacyjny, rozgardiasz i bezsensowne decyzje- to KK jest idealnym miejscem dla Ciebie! Szczególnie w czwartym kwartale- gdy roboty po sam sufit, a duńska centrala ratuje sytuację przyjmowaniem kolejnych setek pracowniköw ze Wschodu, którzy oczywiście wymagają przeszkolenia- całkowicie dezorganizując pracę i tak już ponad siły wyżyłowanych linii produkcyjnych. Efekt jest taki że produkcja spada, jakość kwiczy- bo na normalne problemy z wdrażaniem nowych monterów nakłada się bariera językowa, co w firmie o tak specjalistycznej nomenklaturze technicznej równa się pełnej katastrofie. Do tego dochodzą ciągłe opóźnienia i braki materiałowe- co z kolei prowadzi do dalszych opóźnień produkcji łamane przez desperacką walkę o jakość. Duński właściciej reaguje na to przyjmowaniem kolejnych pracowników ze Wschodu- i zaklęte koło niemocy się zamyka; nerwów jest co niemiara, brygadziści żują myśli samobójcze, a załoga rozgląda się za śpiworami i jakąś miejscöwką do kimania w firmie. Wszak duński łaściciel którym jest fundusz inwestycyjny, rozgrywa wszystko na wyświetlaczach kalkulatorów; nie mając większego pojęcia o specyfice działania firmy tego typu. Wesołych Świąt!

Pomocna?
Tak12Nie
rozczarowany
 Opinia
@Za Krótki Peszel 27.11.2018 16:08

Nie martw się, zaraz minie koniec roku. Management sie wykaże, premie weźmie, ciśnienie spadnie, zamówienia tez. Będziesz mogł udac sie na wypowiedzenie i zimowe ferie z tym spiworkiem.

Pomocna?
Tak2Nie
Klepiemy sie po udach
 Opinia
@Za Krótki Peszel 27.11.2018 16:08

Dunski wlasciciel powinien wymienic caly dunski Supply Chain, bo to przez nich te klopoty, poniewaz Ci ludzie nic nie rozumieja... Klopoty z materialem sa od lat, a Dyrektor od sourcingu jest z siebie zadowolony. Miejsca malo, nielogiczne rozwiazanie logistyczne i zachowania menadzerow wyzszego szczebla na pograniczu sekty wierzacych (Wind Wizzard - umieram ze smiechu) z oberguru chlintonem na czele. O polski oddzial nie dbaja wcale - ma byc tanio. To, ze to jeszcze jakos wyglada to zasluga tych kilku polskich menadzerow (w tym takze tych, ktorych juz nie ma) oraz dunskich specjalistow - bo ten poziom w DK jest bardzo logiczny i fajni z nich koledzy.

Pomocna?
Tak5Nie
G
 Opinia
@Klepiemy sie po udach 07.12.2018 23:58

(usunięte przez administratora) jest bo w polsce zamawiac nie umieja materialu. Kazdy kto mial pojecie o zakupach to albo uciekljak zobaczyl poziom wiedzyy tych co koordynuja planistow albo zostal zwolniony bo byl zagrozeniem dla ...

Pomocna?
Tak5Nie
Olek
 Opinia

Może powinniście rozmawiać z szefostwem tak jak o tym piszecie na forum!

Pomocna?
TakNie
buahahahahah
 Opinia
@Olek 14.06.2018 09:35

No, aż czekają by przyjśc i im powiedzieć: szefie, chyba sie nie znasz. Buahahahahahaha. Ty to jesteś dowcipniś.

Pomocna?
Tak1Nie1
zadziwiony
 Opinia
@Olek 14.06.2018 09:35

Zakładamy, że jednak potrafią czytać....Nie?

Pomocna?
Tak1Nie1
Omg
 Opinia
@zadziwiony 24.11.2018 12:41

Osoby decyzyjne czytaja i mowia po dunsku. Polacy w tej firmie sa statystami lub poganiaczami niewolnikow (mowie o kierownikach) wedlug rytmu wybijanego przez Dunoli..... Wiec nie licz ze sie wiele zmieni. Teraz to pewnie zanim nowa mikrofale kupia to konsultuja z Dania:-)

Pomocna?
Tak3Nie1
gimnastyk
 Opinia
@Omg 16.12.2018 01:17

Rozmowa byla o kompetencjach lokalnego kierownictwa i zalozeniu ze jednak lokalne kierownictwo potrafi czytac chociazby instrukcje, raporty czy ksiązki z branzy i akurat o to nie musi pytac o zgode.

Pomocna?
TakNie
Nmnm
 Opinia

Gdzie jest premia świąteczna obiecana?????

Pomocna?
Tak3Nie
lokokoko
 Opinia
@Nmnm 10.12.2018 15:47

ale że która?

Pomocna?
TakNie
Cześć
 Opinia

Pracowałem już w tej firmie trochę i wiem już co nie co że jak nie ma części na wózkach to trzeba szukać a jak są to pochowane gdzieś pod sterty innych rzeczy a przez ten czas można by było już jakieś rzeczy skręcać a czas nie ubłaganie leci i potem są problemy brygadziści się denerwują na nas my trochę na nich za opóźnienie w dostawie materiału i tak tu jest szału nie ma praca pracą a robić swoje trzeba bo jak się będzie opierdzielało to natychmiast Cię wypieprzą.

Pomocna?
TakNie
Domalo
 Opinia
@Cześć 03.12.2018 22:15

Czyli bałagan z materiałem i tyle!

Pomocna?
TakNie
Zbigniew
 Opinia
@Cześć 03.12.2018 22:15

Osoby, które wypowiadały się przed Tobą też piszą o braku porządku. Przecież każdy pracownik ma obowiązek posprzątać swoje stanowisko pracy po jej zakończeniu. Co mógłbyś powiedzieć o warunkach zatrudnienia w firmie? Mam na myśli wynagrodzenie i rodzaj zawieranej umowy. Pamiętaj, że używanie niekulturalnego słownictwa łamie regulamin https://www.gowork.pl/regulamin W przyszłości staraj się go przestrzegać.

Pomocna?
TakNie
Hr
 Opinia

W którym miejscu znajduje się ta firma ? I na czym ta praca polega?

Pomocna?
TakNie
Rozczarowany
 Opinia

Czy ta firma może się szarpnac na kubki? W supermarkertach są rzuty po 1pln. skoro w benefitach są darmowe napoje.

Pomocna?
TakNie
sonia stargard
 Opinia

Hej, piszę z zapytaniem jak wyglądają zarobki w tej firmie i czy są tam prace lub działy dla kobiet?

Pomocna?
TakNie
Monter
 Opinia
@sonia stargard 30.09.2018 17:54

Zarobki troche nizsze niz w lidlu. Przyjmuja kobiety.

Pomocna?
TakNie
Taki sobie ja
 Opinia
@Monter 06.10.2018 22:57

Ale praca nawet na stanowiskach produkcyjnych dużo lżejsza i nie pracuje sie w niedziele/

Pomocna?
Tak1Nie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie
Dramay
 Opinia

Trzymaj się z dala od tej firmy taka porada . Pracuje tam tydzień czasu i teraz w poniedziałek składam wypowiedzenie .

Pomocna?
Tak8Nie
Ciekawy
 Opinia
@Dramay 07.10.2018 15:22

A mozesz napisac, co nie pasuje?

Pomocna?
TakNie1
Taki sobie ja
 Opinia
@Ciekawy 10.10.2018 23:01

Pewnie to, że trzeba chociaż trochę pracować

Pomocna?
Tak2Nie
Zakemiony Fizol
 Opinia

KK Wind Solutions- firma o genialnym PR i fatalnej rzeczywistości. Nie będę się rozwodził nad warunkami pracy; te w zależności od wydziału i linii na którą się trafi- są bardzo różne. Największą bolączką firmy jest genialny system demotywacji, zniechęcania do zaangażowania, pozbawiania złudzeń że warto dać z siebie coś więcej niż absolutne minimum. Brawa dla pani A. - odpowiedzialnej za rekrutacje, targi pracy, werbowanie niczego nieświadomych nowych pracowników; jej wdziękiem możnaby obdzielić pół Prawobrzeża. Wszystkie te "nowoczesne narzędzia, zabawy i integracje, awanse, zabawy dla dzieci pracowników- robią wrażenie, lecz tylko po zewnętrznej stronie płotu na którym wiszą krzyczące o nich banery. Wewnątrz- bida. Z benefitów na uwagę zasługują gruszki, śliwki i jabłka wydawane co poniedziałek celem wzmożenia animuszu załogi; z pewnościa nie wzmogą go zarobki, system gradacji ani premiowania. 14 PLN brutto na początek- i 14 PLN brutto po 10 miesiącach pracy. Aby do podwyżki! A warto czekać: 50 groszy na godzinę więcej -daje pałera! Zresztą podwyżka to nic pewnego- znam maksymalnie zaangazowanych w swoje i nieswoje obowiązki kolegów, którzy mimo 2,5 rocznego stażu mogą zapomnieć o jakiejkolwiek formie docenienia: tłumaczenie kierownictwa jest zawsze podobne "Mamy taką a taką pulę i musimy ją rozdysponować tak żeby nam nowi oracownicy nie pouciekali po tygodniu pracy". Oczywiście- doświadczeni pracownicy są drożsi, a duński właściciel nie po to lokuje produkcję w Indiach, Meksyku i Polsce by płacić ludziom godnie. Sytuację ratują Ukraińcy- bariera językowa blokuje współpracę, za to większości z nich płace w KK JESZCZE wystarczają. Dla ambitnych: dział badawczo- rozwojowy zwany dumnie New Project Aerial! Tam- same atrakcje: brak narzędzi, brak procedur, brak dokumentacji, brak kompetentnego kierownictwa j inżynieringu, brak adekwatnych do tego bajzlu zarobków, w końcu brak większego sensu. Za to wymagania- ekskluzywne: znajomość dokumentacji technicznej, znajomość angielskiego (mile widziana), pełne zaangażowanie. Wszak powstają tam nowe konstrukcje firmy!Terminy cisną, brak śrubokrętu mierzi, czas ucieka, kierownictwo naciska. Chętnych na ów NPA- brak , więc braki uzupełnia się ludźmi z pospolitej łapanki "Idziesz na NPA- za 20 minut bądż gotów; wrócisz za miesiąc albo dwa". Odrębną kwestią jest planowana polityka podwyżek! Otóż zniesie się premię frekwencyjną, efektywnościową, albo jakościową- a odzyskane pieniądze doda do podstawy wynagrodzenia; czyż to nie genialne? Zwało się to bodajże kreatywną księgowością... Zważywszy ze pełne 160 PLN z premii jakościowej jest z uwagi na poziom wymagań raczej nieosiągalne, 250 z frekwencyjnej traci się już za dwa dni choroby, a efektywnościowa to jakieś grosze- pomysł jest naprawdę fascynujący. Całości dopełniają ciągłe braki materiałowe- co wymusza późniejsze nadganianie planów produkcyjnych (czytaj: obowiązkowe nadgodziny). Są oczywiście i plusy, a wśród nich ten główny: darmowy autobus odjeżdzający z losowo wybranych miejsc, stający na losowo wybranych przystankach i poruszający się losowo wybraną trasą w losowo ustalanych godzinach- co przydaje całości posmaku hazardu... Napisałbym więcej- lecz zmęczenie daje znać o sobie; spotkajmy się zatem- kiedys tam- w lepszych niż ta firmach.

Pomocna?
Tak26Nie
Somsiad z innej firmy
 Opinia
@Zakemiony Fizol 23.10.2018 17:55

Zasadniczo to co piszesz ma miejsce w każdej firmie w okolicy, czy duńska czy inna Wszyscy walczą o nowych pracownikow, dzieląc skromna pule Premie rożne dodaje sie do podstawy - to akurat raczej dobre jest A Ukraińcy ratują produkcje w całej Polsce Wniosek: robić swoje, nawet z lekkim zaangazanowaniem. Mrzonki ze ‚odejdę i w innej firmie będzie raj’, to wlasnie mrzonki.

Pomocna?
Tak3Nie
Zakemiony Fizol
 Opinia
@Somsiad z innej firmy 24.10.2018 14:27

Raj na Ziemi to mrzonka; faktem jest że ludzie zmieniają pracę i albo są z tego zadowoleni - albo nie.

Pomocna?
Tak3Nie
pocieszony
 Opinia
@Zakemiony Fizol 23.10.2018 17:55

To zaiste dziwne, że somsiad zagląda do somsiedniej firmy by powiedziec że nigdzie nie jest lepiej. To mamy zdołowanych somsiadow. Dzięki za info, do somsiednich firm tez nie pójdziemy :)

Pomocna?
Tak3Nie
Produkcja
 Opinia
@Zakemiony Fizol 23.10.2018 17:55

Niestety sama prawda. Dodaj jeszcze ze w lecie tak goraco ze pot po d....cieknie. Patrzac na wymagania to miejsca pracy zupelnie niedoinwestowane, place na poziomie marketu czy sietowni paczek.

Pomocna?
Tak4Nie
Zakemiony Fizol
 Opinia
@Produkcja 26.10.2018 01:13

Po prostu po półtora roku pracy wyrobiłem sobie obraz firmy takim jakim on jest. Włącznie z zakazem podwijania spodni- gdy na hali panuje temperatura 30 stopni.

Pomocna?
Tak7Nie
ehhhhhh
 Opinia

Czy darmowy autobus z zachętą do zmiany pracy na lepiej płatną firmę za 17,50 za godzinę to wyprzedzająca informacja przed dorocznymi zwolnieniami czy jakiś taki niby żart z nas ze pracujemy za mniej czy co?

Pomocna?
Tak8Nie
sqwl
 Opinia

Jest rekrutacja na Specjalistę d/s BHP. Czy ktoś z Was wie jakie są/mogą być zarobki na tym stanowisku? Czy 8000 brutto jest osiągalne?

Pomocna?
TakNie
kandydat
 Opinia

Napisalem na KK electronic bo tam więcej wpisow ale chyba powinieniem zapytac tu. Porownuję ofery pracy w firmach produkcyjnych bo musze podjąc decyzję. U was jeszcze nie byłem i chcialem podpytać. Stawkę za godzinę to wszedzie chyba podobnie start 14pln. Co ile i o ile podwyżki? Ale jakie sa u was premie i benefity no bo muszę to jakoś przekalkulowac. Czy macie coś innego niż DGS i 3shape? tj: darmowa opieka medyczna i wczasy pod gruszą? DGS dowozi a u was? tez za miastem stoicie. A jakaś kantyna czy coś?A premie? jaki system ile max? bo DGS ma az 4 typy. Co sprawia ze tam pracujecie? bo troche do was jednak daleko.

Pomocna?
Tak1Nie
Monter.
 Opinia
@kandydat 07.08.2018 20:00

Przy sredniej premii dostaniesz 2900 brutto, a moze być mniej, podwyzki nieregularne. Brak socjalu, opieka medyczna tylko dla kadry. Dojezdzasz samemu, ale nie ma jak zaparkowac. Kantyny brak, sniadania bierzesz swoje, jest sprzet, zeby podgrzac, automaty z darmowymi napojami. Jak mieszkasz na prawobrzezu, to masz blisko:-). Raz w roku impreza firmowa. Uklady w pracy - zalezy gdzie trafisz. Praca generalnie dobra dla poczatkujacych, z racji niskich wynagrodzen. Umowa z APT na poczatek, raz w roku duzo przyjmują, raz w roku duzo zwalniaja, niekoniecznie najslabszych tylko tych, ktorym sie umowa konczy. Praca generalnie czysta, ale wymagajaca. Dwie zmiany (nie liczac okresu niskiej produkcji).

Pomocna?
Tak7Nie
Tomek
 Opinia
@Monter. 13.08.2018 22:51

A w jakim okresie zwalniają?

Pomocna?
TakNie
jeszcze techniczę
 Opinia

Duża rotacja w firmie zarówno na stanowiskach produkcyjnych jak i w biurach. Szkoda, bo czesto odchodza ludzie doświadczeni, którzy nie mogli się przebić z bardzo dobrymi rozwiązaniami. Trudno powiedziec czy beton to lokalny mangement czy Dania. Tak czy inaczej kompetencje w tej firmie umierają. Kazda następna osoba wie mniej, a i ci co są coraz mniej chetnie chcą się aktywowac przy takim oporze góry. Ile mozna walić głową w mur....Rynek pod każdym względem tej firmie ucieka... Zdecydowana słabościa lokalnego kierownictwa jest wspólrpaca między nimi samymi, podejmowanie decyzji i komunikowanie ich. Tu niżej w strukturze żadna z tych rzeczy zwyczajnnie nie działa: sprzeczne polecenia, rozbiezne cele, brak decyzji. Idz siię coś zapytaj, co lezy w ich kompetencjach, to tak na ciebie patrzą jakbys do piekarni poszedł śrubek szukać a pytasz szefa od tego własnie. Że im nie wstyd, bo mi powoli wstyd pod takimi pracować. Zwyczajnie to smutne zaczyna sie robic. Jak nowy szef zakladu nie rozpozna kto specjalista a kto ściemniacz to wszystko do Indii trafi.

Pomocna?
Tak12Nie
Cichobosiewyda
 Opinia
@jeszcze techniczę 13.06.2018 21:27

W firmie sa dwie niezalezne struktury. Lokalna i globalna. Brak przeplywu informacji i woli dobrej wspolpracy ze strony DK, wiec informacje dochodza szczatkowe. Dlatego na dole jest balagan bo brak koordynacji na gorze. Jezeli ktos jest ambitnym menadzerem to albo sam odchodzi albo dostaje bana bo nie po drodze mu z dunskim szefem. Odgornie narzucony budzet i brak wplywu na poziom wynagrodzen ze strony lokalnych menadzerow. Dyrektorem nikt nie chcial zostac to zeslali Dunczyka. Cwaniacy maja dobrze bo w firmie nie chodzi o to zeby bylo lepiej tylko zeby sie usmiechac do szefa dunskiego. Przykład: bylo dwoch niezlych menadzerow logistyki ale nie pasowali. Przyjeli kolege szefa i robil takie wałki ze az dla Dunczykow bylo to za duzo i wylecial z kartonem z dnia na dzien. Lewe zlecenia i lewe faktury wedlug tego co na korytarzu slychac. Nieustajace rekrutacje bo chetnych przy tych stawkach brak. Slabo....

Pomocna?
Tak8Nie
Magdalena
 Opinia

@jeszcze techniczę, piszesz o rotacji pracowników na produkcji i w biurze. Czy w związku z tym firma prowadzi obecnie rekrutację na wolne stanowiska? Mógłbyś przybliżyć ten temat? Czy pracodawca dodaje do wynagrodzenia benefity w postaci premii lub pakietu socjalnego. Jakiego rodzaju umowy są podpisywane w firmie? Czy według Ciebie rodzaj umowy miał wpływ na rotację pracowników? Praca na produkcji jest zmianowa? Pracownicy pracują na akord i w związku z tym mogą dostać wyższe wynagrodzenie? Zachęcam Cię, żebyś podzielił się swoim doświadczeniem.

Pomocna?
TakNie
Ogaw
 Opinia
@Magdalena 24.07.2018 16:27

Prowadzi rekrutacje. temat masz w ogloszeniach oraz agencje oraz reklamy. 2900 brutto (z premiami, czyli jak są!!!!!) Dalej w ogloszeniu wersus rzeczywistość: bezplatne owoce-tak jedno jabłko na tydzień. Dojazd z centrum linia C. A to se sprawdzcie jak dojechać na 6 rano z miejsca, gdzie mieszkacie. Nie kazdy mieszka na Rodła czy Bramie. Firma nie daje juz miejsc parkingowych.Pakiet ubezpieczeń -placisz sam 100%. Pakiet sportowy-placisz sam 100%. Medyczny pakiet - BRAK. jakas kantyna w okolicay-BRAK. Nic do zarcia nie kupisz, nie wspomnę ze jakieś żarcie dofinansowane to dla tej firmy temat obcy jak lot na Marsa. yyyy coby tu za "benefit" jeszcze wymienić.

Pomocna?
Tak7Nie
Olek
 Opinia

Czasami zmiany dobrze działają na pozostałych!

Pomocna?
TakNie
anonymous
 Opinia
@Olek 25.06.2018 16:29

Noo. tez szukamy roboty :) Bliżej, za więcej, z lepszym socjalem, z jakimś jedzeniem dookola lub w firmie. Dobrze idzie, także do niezobaczenia po wakacjach :)

Pomocna?
Tak2Nie
Jasiek
 Opinia

Zastanawiam się czy jest tak dobrze i nie piszecie?

Pomocna?
TakNie
omo
 Opinia
@Jasiek 12.07.2018 19:15

Bo mamy wakacje a ty ciągle o robocie.

Pomocna?
TakNie

Zostaw opinię o KK Wind Solutions Polska Sp. z o.o. - Szczecin

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KK Wind Solutions Polska Sp. z o.o.