EFEKTUM WOJCIECH NADEJCZYK S.K.A.

Telepraca

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 34 ocen.

EFEKTUM WOJCIECH NADEJCZYK S.K.A.
4 34 6 1

Opinie o EFEKTUM WOJCIECH NADEJCZYK S.K.A.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Piotrek

Nie ma sensu wiązać planów z tą firmą. Byłem na umowie dwu letniej, czekała na mnie umowa na czas nieokreślony. Miałem poważny plan związany właśnie z umową na czas nieokreślony. Jednak 2 miesiące przed wygaśnięciem umowy, byłem przezucany z projektu na projekt. Po czym poinformowano mnie, że aktualnie nie mają mnie gdzie dać.

Tomek
@Piotrek 17.08.2018 12:05

Po prostu masz rację.

Blondynka

Czytam to biadolenie i oczom nie wierzę ...Jak to nagle źle się porobiło w Efektum...Wynagrodzenie.Z racji tego,że pracowałam zdalnie nie tylko w Efektum to moja odp. będzie obiektywna.Kasa wszędzie jest taka sama . Minimalna krajowa .Tutaj przynajmniej dają premie, małe ale dają.1500 zł z kawałkiem na rękę. Bądźmy szczerzy- większość z nas ma renty, zasiłki pielęgnacyjne... Dodajcie sobie do tej pensji kwoty rent i zasiłku i policzcie ile macie miesięcznie na rękę...nooo, całkiem niezła sumka wychodzi ...a tu tacy biedni nagle ojoj.Kolejna sprawa -skoro pracodawca nas zatrudnia to ma prawo oczekiwać wyników pracy.My nie jesteśmy niepełnosprawni-my jesteśmy osobami z niepełnosprawnością. Tak siebie postrzegajmy.Prawda jest taka,że jak ktoś chce pracować to pracował będzie. Źle Wam w Ef.?Idźcie do konkurencji na sprzedażówkę -popracujcie i dopiero oceniajcie.Zapewniam Was- szybko zmienicie zdanie.Pozdrawiam

do blondi
@Blondynka 15.08.2018 21:13

Zwyczajnie gdzieś uciekają Ci pieniądze, skoro materia wg. Ciebie ważna nie jest, bo materia pozwala żyć w komforcie może jest tak Ci dobrze, że nie żyjesz skromnie jak większość osób niepełnosprawnych, bo ja np. tak kolorowo nie mam. Firma nie stwarza wg. komfortu pracy a na pewno wynagrodzenie nie jest adekwatne do komfortu. Po co generalizować i tym samym pozwalać na takie warunki pracy?

Dora77

Witam. Wszyscy piszecie same plusy jakby ktoś nakazywał od góry wyrażać takie super opinie na temat tej firmy. Ja nie polecam tej firmy. Piszecie, że można zmienić projekt w razie problemów. To nie prawda. Nikt tego nie zaproponował... Wcześniej mówiono, żeby się nie przejmować małą ilością ankiet bo i tak wszyscy gramy do jednego worka. Potem zaczęły powstawać jakieś plany naprawcze żeby zwiększyć efektywność ankiet... Ludzie przerażeni bo nie mają lub mają mało tych ankiet. Przecież to nie jest niczyja wina, że ludzie nie chcą poświęcać 10 min na ankietę. Ale szefostwo tego nie rozumie. Ich odpowiedz "...jakoś inni mają i mogą". A samo wybieranie, że nie można oddechu złapać... Nikt się nie przejmował tym pomimo wielokrotnego zgłaszania. Jak do ściany! Zamiast usunąć awarię to trzeba było pracować w TRUDNYCH warunkach. Praca na własnym sprzęcie i dopłata tylko 30 zł. Dużo możnaby mówić. Jeden plus to wypłata na czas.

ona
@Ania 07.08.2018 12:43

nie każdy pracował tyle co ty, bo może ktoś pracował więcej? Tego nie wiesz

Zaangażowany

Gdyby to była średnia krajowa a nie minimalna to by było ok, ale to tylko marzenia w tej firmie, gdzie atmosfera taka wspaniała.....że hej:)

Wykonujący prace

Blondynka uwierz zamiast renty chciałbym być w pełni zdrów i pracować normalnie nie przejmując się chociażby barierami architektonicznymi. Czy to, że mam rentę to od razu muszę zarabiać minimalną krajową? Przecież im PFRON dopłaca do każdego pracownika więc oni jeszcze na nas zarabiają. Też pracowałem zdalnie w innych firmach, ale praca była adekwatna do wynagrodzenia a w Efektum wymagania ciągle rosną niedługo będą kazać pracować na dwie zmiany żeby wywiązać się z założeń projektu za jedyne 1510 zł mca

Rudy do blondynki

Powiem tak zgadzam się z blondynką odnośnie postrzegania tego, że osoba niepełnosprawna powinna być postrzegana jako pełnosprawna tylko proszę to potraktować jako sugestia do innej płaszczyzny. Ukończyłem szkołę średnią postanowiłem studiować, skończyłem studia na państwowej uczelni. Podczas studia staże praktyki umowy śmieciowe zawsze w zawodzie i już tam postrzegali mnie jako osobę niepełnosprawną i dawali dużo pracy.....ale za wynagrodzenie raz tyle co w Efektum chociaż jako posiadający status studenta. A i ta opcja awansu, rozwoju zawodowego kursy doszkalające a tutaj testy czy, aby przypadkiem błędu nie popełnisz jak będziesz wykonywał swoją pracę. Zero rozwoju w Efektum zero podwyżek. Minimalna krajowa i tak do emerytury? Na szczęście są inne firmy, które oferują prace zdalną dla niepełnosprawnych i w ogłoszeniach jest "wysokie wynagrodzenie" tylko z wykształceniem kierunkowym, które ja na szczęście mam, ale przecież najlepiej to siedzieć cicho potakiwać i robić z siebie robotnika za śmieszne pieniądze jak co niektórzy i udawać zadowolonych i całować po rękach koordynatorów za tą pracę. Szkoda pisać

brunet do blondynki

Moi drodzy a skąd u was to fałszywe przekonanie, że osoba niepełnosprawna musi mieć płaconą minimalną krajową bo co się stanie jak zarobi więcej, bo ma rentę i zasiłki? I w ogóle jest najszczęśliwsza na ziemi, bo ma pracę. Po pierwsze nie każdy niepełnosprawny ma rentę i zasiłki. Po drugie niepełnosprawny nie musi być ochroniarzem i sprzątaczką, a praca na słuchawkach na różnych projektach między innymi na DPD info, nie jest pracą lekką i nie jeden pełnosprawny by tu dnia nie wytrzymał. Po trzecie nie każdy niepełnosprawny musi chcieć być samotny do śmierci skazany na mieszkanie z rodzicami, a praca za minimalną krajową raczej nie daje możliwości rozwoju i usamodzielnienia się. Fajnie, że tu rozgorzała taka dyskusja, że każdy może wyrazić swoje zdanie. Ja traktuję pracę w Efektum, jako rozwiązanie przejściowe spowodowane okolicznościami losu. Na pewno ja tu do emerytury nie zostanę, bo muszę zapewnić sobie dach nad głową i środki na życie.

Maggie

Powiem też zdanie odnośnie rozwoju - fajnie, że można zmienić stanowisko w obrębie firmy ale na równym poziomie zazwyczaj więc zmienia się tylko zakres obowiazkow. Pojedyncze os maja szansę na,, wyższe "stanowisko np koordynatora itp myślę że na tych naszych zwykłych stanowiskach fajny pomysł byłoby wprowadzić nazwy stanowiska młodszy konsultant ds obsługi klienta, konsultant ds obsługi klienta i starszy konsultant ds obsługi klienta zależne od stażu pracy pracownika z dodatkiem np 50,100zl do pensji po przechodzenia na kolejne szczeble co też wpłynęło y na motywację pracownika. Drobna rzecz ale poczucie,, doceniona "dłuższego stażu w firnie

poszukujacy
@Maggie 09.05.2018 19:33

podwyzki 50zl brutto przerabialem w innej firmie, plus oczywiscie duzo wiecej obowiazkow niz na poczatku. nie dziwie sie ze w Efektum aż taka rotacja i trudno znalezc ludzi do paru newralgicznych projektow. dobrze, ze tu piszecie, jak jest i widac ze jesli ktos nie ma predyspozycji do call center, to nawet niech nie probuje.

tyle nieścisłości

Zastanawia mnie jedno, dlaczego te złe opinie nagle z dnia na dzień się pojawiły? Dlaczego właśnie TERAZ, pracownicy zaczęli otwarcie mówić o tym co tak naprawdę się dzieje. Czy to jest zwykłe narzekanie? Czy znak by się zacząć zastanawiać nad nową pracą, bo wszak czy owak, zaczną się masowe zwolnienia, bo przecież zostają najwytrwalsi? Czy dobrego pracownika bez powodu i bez mrugnięcia oka się wyrzuca? Jeżeli nie wiadomo o co chodzi - to chodzi o pieniądze :D Jest wiele nieścisłości a atmosfera w pracy wrze. Owszem, czasem lepiej grać w otwarte karty. Jeśli szef powie o co tak naprawdę tutaj chodzi to dopiero się zacznie... . Ktoś ładnie się wypowiadał aczkolwiek dosyć merytorycznie jak na pracownika: minimalizacja kosztów przy maksymalizacji zysków :D Czy to nie jest śmieszne? Jest. Są firmy co oferują przy lepszych warunkach 2500 zł na rękę. A co tam :D Przecież są gorsze płace w tych czasach hehehhe gdzie? I na jakich warunkach jestem ciekawa. Program jest przeładowany bazą numerów aby zrobić na akord, plus do tego jeszcze automat wybieranie co 1 sekund nawet przez cały dzień robi w głowie sieczkę, nawet najwytrwalszy człowiek dostałby kur..cy :) Swój sprzęt, który w upale kręci na maksa co kilka sekund połączenie, nie mówiąc już o czaszce pękającą od gorąca. Ktoś napisał, że przecież nic nie robi jak to warunki pracy są tragiczne? Gdzie i na jakim projekcie? Na moim jest ciężko. 2 tygodnie problemów technicznych, warunki odbijają się rykoszetem. Praca ta to nie fundacja? No nie, nawet fundacja nigdy mi nie dała kasy na życie mimo, że bywało ciężko a z renty weź się utrzymaj co fakt inni mają gorzej. Kto się utrzymuje z fundacji nic nie robi. Najpierw powiedzieli, że o ankiety nie trzeba walczyć potem mówili, że trzeba - program naprawczy... Kto jak woli, możesz siedzieć cicho i pracować dalej walcząc o zgody mimo, że zarabiasz grosze bez perspektywy rozwoju i premii - to nie jest praca dla ambitnych, to jest praca dla kogoś, komu zależy na tych pieniądzach, bo zwyczajnie ich niema i zwyczajnie nie ma gdzie znaleźć pracy. Siedź cicho i potakuj a oni i tak zrobią jak chcą w czasach gdy to pracownik dyktuje warunki. Zapomnieli z jakimi pracownikami mają do czynienia, może szefostwa przerosły oczekiwania? Może okres ten trzeba przeczekać, nie wiem. Aczkolwiek można otrzymać wsparcie koordynatorów ja do nich nic nie mam. Chociaż sam fakt na jakich warunkach zostali zatrudnieni zostawię bez komentarza tj. bez komentarza zostawię fakt o maksymalizacji zysków i minimalizacji kosztów. :) Komu to piszecie?Kto jak woli, można zostać wytrzymując cierpliwie niesnaski, zawsze można znaleźć inną pracę godną ambicji i wykształcenia... tylko gdzie.

anonymous
@Tyle nieścisłości 29.07.2018 21:53

nie dziwie sie ze nie sa w ogole w stanie znalezc ludzi do tej wspolpracy z firma kurierska, rekrutacja ciagla od miesiecy.

Pracownik

Dzień dobry, Powiem tak pracuję w tej firmie ponad 2 lata i z perspektywy czasu i doświadczenia mogę powiedzieć, że nie jest tak kolorowo jak większość pisze z zachwytem. Natomiast aby być szczerym nie mogę powiedzieć, że jest źle bo bym skłamał. Jak to w życiu punkt widzenia zależy od punktu siedzenia dla mnie wynagrodzenie jakie otrzymuję w moim odczuciu jest tragicznie małe ponieważ jest to minimalna krajowa. Pewnie cześć z was powie wiedziałeś co brałeś zgadza się brałem natomiast nie ma tu żadnych podwyżek ze strony szefostwa firmy. Pracujesz rok dwa trzy i nadal zarabiasz minimalną krajową to według mnie jest największym minusem pracy w tej firmie. Co do przestrzegania praw pracowniczych z punktu widzenia pracownika niepełnosprawnego musi tak być, gdyż pracodawca musi spełniać wymogi pfron, więc to żadna łaska ze strony pracodawcy. Podsumowując nie jest tak źle jak tu niektórzy wypisują. Tu trzeba również pamiętać, że jest to firma, a nie fundacja. Rządzi nią rynek i proste zasady ekonomii wymuszające na pracodawcy maksymalizacje zysków przy minimalizacji kosztów. Jeśli ktoś nie jest szybki sprawny opanowany to takiej osobie nie polecam pracy na słuchawce w projektach głosowych (to jest faktycznie praca na akord) ponieważ podstawa to zamierzona wcześniej ilość połączeń. Nie każdy się do tego nadaje z różnych względów.

Katarzyna
@Ona 05.08.2018 03:32

naprawde nie czytasz umow? wspolczuje Ci

Marek były pracownik

Drodzy Państwo rozumiem wasze rozterki. Przez jakiś czas byłem pracownikiem firmy Efektum i wiem jak ona funkcjonuje. Przeczytałem umowę dokładnie, więc wiedziałem również, czego mogę się spodziewać jedyne, co mnie zaskoczyło to stopniowo rosnące wymagania na projekcie wykonywanym dla pewnej firmy kurierskiej tam normalna praktyką było obcinanie czasów rozmów i parcie na wynik. Prośby typu „nie idziecie na przerwy też były normą….”, Bądź ”skracajcie rozmowy….” I niech mi ktoś powie że to nie prawda. Ale wiecie sami sobie jesteśmy „winni” jak pokazujemy, że można to pracodawca wraz ze zleceniodawcą dokręca śrubę i podnosi poprzeczkę. Ja nie dałem rady po rocznej przygodzie wiem z czym się to je i nigdy więcej nie pójdę do callcenter i tyle. Każdy z nas wie co robi i na co go stać. Tak się też składa, że mam swoje lata i kiedyś jeszcze pracowałem w państwowej firmie za czasów PRL – u wówczas faktycznie do wynagrodzenia był brany staż pracy wykształcenie i inne zmienne. A dziś, który prywaciarz tak robi moim zdaniem żaden. Podsumowując nie żałuję czasu, jaki spędziłem w Efektum ze względu na ludzi, jakich poznałem. Ja mogłem sobie pozwolić na zmianę pracy, ale mam świadomość, że wielu z Państwa takiej możliwości nie ma, a praca zdalna to jedyna możliwość pracy i żeby nie było praca zdalna wcale nie jest lżejsza ani prostsza od pracy stacjonarnej. Pozdrawiam wszystkich byłych obecnych i przyszłych pracowników firmy Efektum trzymajcie się. Życzę każdemu, aby znalazł pracę, z której będzie zadowolony, w której będzie się spełniał i będzie ją wykonywał z uśmiechem na twarzy.

Krystyna

Nie wiem czemu ani komu mają służyć takie negatywne opinie o firmie. Nikt tu nikogo nie trzyma na siłę. Ja jestem bardzo zadowolona z pracy. Pamiętajmy, że dla wielu z nas jest to jedna z niewielu opcji zatrudnienia. Ograniczają nas choroby, trudności z dojazdem do pracy itp. Praca nie jest może najlżejsza, ale szanujmy ją, bo o inną, uczciwą ofertę zatrudnienia w pracy zdalnej naprawdę trudno. Pozdrawiam wszystkich pracowników, koordynatorów i szefostwo

Tyle nieścisłości
@Krystyna 31.07.2018 15:23

Marudzenie ;) cięzej się zrobiło na pewnym projekcie. Czasem trzeba z siebie coś wyrzucić. Może to krok do tego by zrozumieć żeby nauczyć się szanować swoją pracę. Zacisnąć zęby i stawić czemuś czoła? Na pewne wymagania nie ma się wpływu a czasem są zbyt duże wymagania wobec siebie z niewielkim docenieniem.

On

Kto utrzymuje się sam bez wsparcia rodziny i jest wolnym strzelcem to może sobie trochę ponarzekać, że wynagrodzenie to kpina bo praca nie różni się niczym od pracownika pełnosprawnego. Koordynatorzy na nie wygodne pytania nie odpowiadają, do tego praca bardzo nie pewna czyli odwidzi się komuś co i likwidują projekt dlatego w moim odczuciu nie ma co zachwalać tej firmy bo jakoś specjalnie ona wyjątkowa nie jest

Tyle nieścisłości
@On 30.07.2018 11:09

Widocznie coś się szykuje i tak powstało intuicyjne narzekanie. Nie każdy ma wsparcie rodziny i moim skromnym zdaniem chcesz tu zostać i zzarabiać to nie narzekaj. Co ma być to będzie. Super jak ktoś sobie poradzi bez wsparcia rodziny ale ja widzę,że komus się nie opłaca utrzymywanie projektu. Było mnóstwo sugestii odnośnie projektu i przy odrobinie chęci to projekt dalej by się utrzymał a może tak będzie ze zostanie. Tego nikt nie wie a czas pokarze;)

Prst

Ta firma ma większe parcie na efektywność niż nie jedna korporacja międzynarodowa. A tutaj nie ma awansów, odczuwalnych w portfelu premii. Po prostu masz robić co Ci każą czasami ponad siły pod presją, że musisz robić to dobrze bo inaczej Cię wyrzucą. Zarobki najniższa krajowa przy czym pracownik niepełnosprawny może dorobić ponad 3000 złotych obecnie. Szefostwo śmietankę spija a Ty użeraj się człowieku z klientami prawie za darmo bo znam sprzątaczki, które więcej zarabiają. Firma stara się rozwijać tylko nie w tym kierunku co trzeba bo o wywalczeniu podwyżek w ogóle nie ma mowy. Zależy kto i jak się ceni i co chcę robić w życiu, które w naszej sytuacji powinno być bardziej godniejsze

JAR
@Prst 28.07.2018 22:09

Muszę chyba sprawdzić, gdzie ja faktycznie pracuję. Dotychczas sądziłem, że w Efektum, ale jeśli na poważnie wezmę Twój wpis o "pracy ponad siły" muszę to dokładniej zweryfikować, ponieważ mnie się z kolei wydaje, że nic nie robię.

Iza

Jak w tej chwili rozwija się firma EFEKTUM? Czy ten pracodawca prowadzi aktualnie nowe rekrutacje do swej firmy? Wieści dotyczące aspektów związanych z warunkami pracy także będą w tym wątku bardzo pomocne dla innych użytkowników, proszę Was o rzetelne oraz kulturalne opinie! @Maggie, a jak ocenisz warunki pracy w tej firmie? Chętnie poznamy więcej informacji, będzie nam niezwykle miło za Twój kolejny wpis w tym wątku.

jak to wygląda w praktyce?
@anonymous 17.07.2018 15:25

mnie ze stopniem umiarkowanym nie chcieli w efektum, ale pewnie mieli tez inne kryteria przy naborze (wymogi techniczne sprzetu i łącza byly u mnie OK). wiec licza sie raczej i predyspozycje przyszlego pracownika, i wysokosc doplaty z pfron do tej minimalnej krajowej.

Zainteresowana

Słyszałam o firmie opinię , że to super pracodawca. Podpowiedzcie czy jest szansa na pracę w firmie?

anonymous
@Zainteresowana 08.01.2018 16:27

tak trzeba próbować......polecam

thommy181

Dowiedziałem się o tej organizacji i wydawało mi się, że trafiłem tam gdzie powinienem biorąc pod uwagę to, że na rynku pracy tradycyjnej spotykają nas różnorakie problemy. Złożyłem swoje CV odbyła się rekrutacja przez Skype. Na zasadzie sprawdzenia sprzętu Pan technik zastrzeżeń nie miał. Choć stwierdził, że słuchawki mają być usb. Nie rozumiem tego rozwiązania gdzie uważa się profesjonalne słuchawki z mikrofonem za wadliwe bo nie mają podłączenia USB. Stwierdzono, że nie wyklucza mnie to, ale dzień później Pani po moim zainteresowaniu sprawą stwierdziła, że nie przeszedłem rekrutacji. Chciałem się dowiedzieć co spowodowało taką decyzję. Nie sądze aby były to słuchawki, komputer posiadam nowej generacji. Pani rozmawiająca ze mną odparła, że stwierdza się, że nie przeszedłem rekrutacji i taka odpowiedź musi mi wystarczyć. Cała rozmowa rekrutacyjna przeprowadzona przez komunikator z kilkoma osobami jednocześnie. Ogólnie żadnego entuzjazmu ani większego zainteresowania osobą, która o prace się stara. Pytania typu czemu w historii zawodowej tak mało pan pracował, albo czy umie pan pisać na komputerze w sytuacji kiedy mam wykształcenie średnie techniczne o profilu technik-informatyk... Ponadto wydaje mnie się, że osoba rekrutująca niepełnosprawnych powinna wiedzieć o tym, że są trudności dla nas niepełnosprawnych na rynku pracy. Są to trudności ogromne. Przynajmniej w moim przypadku podejmowałem praktyki zawodowe, prace zadaniowe lub projekty jako freelancer. Jak widać to za małe kwalifikacje aby móc pracować na słuchawkach i na własnym sprzęcie. Nie jest to tak kolorowo i załamuje mnie trochę taka sytuacja i podejście. Na koniec Pani stwierdziła, że jej przykro, że nie udało mi się dostać do specyficznego projektu DPD. Odparłem, że nie udało mi się sprawdzić czy jest specyficzny, pani rozłączyła rozmowę.

Rekrutacja
@thommy181 12.07.2018 13:09

Rozmowa kwalifikacyjna odbyła się zgodnie z zasadami.To,że nie został Pan zatrudniony na projekcie DPD nie oznacza,że w przyszłości nie dostałby Pan szansy pracy na innym projekcie głosowym w naszej firmie. Pozdrawiam.

Tadeusz

Jestem pracownikiem tej firmy od 3 miesięcy. Wspaniali i kulturalni ludzie, pieniądze płacone na czas i rodzinna atmosfera sprawiają że chce się tu być i pracować. Cieszę się że pracuję dla tej firmy i pragnę ją polecić wszystkim niepełnosprawnym poszukującym pracy. Dobre podejście do pracownika i praca ze wszystkimi przywilejami osoby niepełnosprawnej to zalety i atuty tego pracodawcy. Ja już znalazłem swoje miejsce :-) Tadeusz Piotrowski

Effka
@Ania 16.07.2018 11:27

A ja polecam z otwartymi i zamkniętymi oczami Efektum. Koordyntorzy z sercem :) ,przełożeni wyższego szczebla również :) .

Ewa

A ja zdecydowanie polecam pracę w firmie Efektum. Pracowałam zdalnie w różnych firmach i pieniądze wszędzie są takie same. W Efektum przynajmniej dostaje się premię , w innych firmach tego nie było.Poza tym atmosfera ... za żadne pieniądze jej nie kupisz...Koordynatorzy- do "rany przyłóż" . W razie problemów -chętni do pomocy. Nikt nie jest pozostawiony sam sobie.Szanują pracowników.Aż chce się pracować. Polecam każdemu kto waha się czy aplikować.

Asia

Dzień dobry, zacznę od minusów w firmie EFEKTUM na szeregowym stanowisku niezależnie od projektu i jego ciężkości względem innych pracuje się za pensję minimalną ok.1500zł. Teoretycznie są premie uznaniowe w zakresie 24 - 100zł. Tu ktoś trafnie wyżej napisał na pizzę te premie trafiają się dwa trzy razy w roku.Brak jest pakietu socjalnego, kasy zapomogowo pożyczkowej i innych benefitów socjalnych. Jakieś talony na święta zapomnij...Zero podwyżek, a pracowałam w firmie ponad 2 lata w tym czasie nie miałam możliwości rozwoju zawodowego i awansu. W firmie pracuje się na własnym sprzęcie trzeba oczywiście doposażyć się we własnym zakresie w biurko krzesło słuchawki z USB wymóg koniczny.Wszystko za własne środki po mimo tego, że z PFRON pracodawca może dostać środki na stworzenie i doposażenie stanowiska pracy. Za używanie prywatnego komputera prądu i łącza internetowego pracodawcza wypłaca 30zł miesięcznie. Wszelkie awarie uniemożliwiające pracę wynikające z przyczyn niezależnych od pracownika np.brak prądu rozliczane są na niekorzyść pracownika. Pacodawca odejmuje dzień z urlopu. Na jednym z projektów głosowych dla firmy kurierskiej pracuje się na dwie zmiany. Teraz pozytywy ludzie pracujący w firmie są wspaniali koleżeńscy,pomocni,nawet koordynatorzy również starają się być ludźmi moim zdaniem najlepsza jest koordynatorka projektu kurierskiego Pani Jola. Prawda że cisną poganiają, ale nie bierze to się z powietrza oni są dociskani przez szefów ponieważ liczy się wynik i statystyki. Firma wyłącznie zatrudnia niepełnosprawnych z umiarkowanym i znacznym stopniem niepełnosprawności chodzi o dotacje z PFRON. Dla mnie największym plusem jednak mimo wszystko była możliwość pracy zdalnej. Podsumowując jak się nie ma wyboru to warto spróbować.

Iza

@Kra Kra, dlaczego uważasz by w firmie Efektum nie było możliwości rozwoju? Będziemy Ci niezwykle wdzięczni za dłuższy komentarz dotyczący tego aspektu, pisałaś wcześniej o stabilności zatrudnienia, jak to się przekłada na prace? Będzie nam niezwykle miło za Twój kolejny komentarz w tym temacie. @Maggie, co sądzisz o obecnych benefitach w firmie Efektum, czy ten pracodawca oferuję całkiem szeroki wachlarz dodatków dla pracowników? Zachęcam Cię do udzielenia nam odpowiedzi.

nick
@Maggie 28.05.2018 12:19

Chyba za własny Internet, który kosztuje przeważnie nie taniej niż 60 zł/mc, a więc dwa razy tyle. No cóż, dobrze, że w ogóle jest. Znam niestety firmy, w których ten ekwiwalent jest jeszcze niższy.

Jan

Witam...czytam opinie i ciekawi mnie fakt samych pozytywów, przecież w żadnej pracy nie jest idealnie. Wiem,że obecnie są zwolnienia tylko nikt o tym nie wspomina.

Kra Kra
@Jan 08.05.2018 16:29

Widać zatem, że nie czytasz uważnie. W moim wpisie chociażby jest zawarta informacja o minusach pracy w Efektum, takich jak niskie zarobki i brak możliwości rozwoju. Mimo to generalnie zgadzam się z tym, że jest tutaj podejrzanie dużo pozytywów.

ola

Czy może ktoś coś napisać jak ta praca wygląda ?czy to są ankiety?co to jest za praca ?

Maggie
@ola 24.04.2018 19:05

Hej Firma Efektum świadczy pracę dla różnych firm więc zależy dla jakiego projektu jest miejsce i gdzie trafisz m. In obsługa klienta firmy kurierskiej, ankiety, bycie tajemniczym klientem, odsłuchy rozmów, umawianie spotkań, rejestracja wniosków w systemie i inne:)

Kra kra

Największą zaletą pracy w Efektum jest stabilność zatrudnienia. Praca nie jest trudna. Nie ma presji. Nie ma problemów jeśli chodzi o dni wolne. Godziny pracy elastyczne. Jeśli chodzi o minusy to najbardziej istotnym są niskie zarobki, a zaraz potem brak perspektyw rozwoju.

Iza

Widać tu wiele nowych komentarzy w tym roku, proszę opiszcie dla nas atmosferę panującą obecnie w firmie EFEKTUM WOJCIECH NADEJCZYK, co z kwestiami dodatków pracowniczych? Czy ten pracodawca w ostatnim czasie zwiększył zatrudnienie? Zachęcam was do kolejnych komentarzy w tym wątku oraz proszę o przestrzeganie naszego regulaminu.

janusz

Witam i pozdrawiam wszystkich pracujących w tej firmie i zapraszam tych którzy są jeszcze niezdecydowani i wahają się wysłać CV. Jestem młodym pracownikiem ze stażem 6 miesięcy w tej firmie i mam nadzieje że jeszcze popracuje tu długi czas .Gdy zaczynałem pracę bardzo na wysokim poziomie szkolenie pracowników na stanowisko pracy, w kilku już firmach pracowałem ale tak super przygotowania nie miałem po przeszkoleniu nikt nie zostaje sam sobie mamy też pomoc podczas pracy przez bardzo profesjonalnie wyszkolonych konsultantów. Wypłata punktualnie wpada na konto ,super sprawa ze spotkaniami integracyjnymi pracowników mało spotykane żeby firmy zapraszały pracowników na takie spotkanie i integracyjne. Polecam Bardzo tą firmę i zapraszam chętnych do racy .

Krystyna

Swoją opinię chciałabym dedykować osobom, które mają obawy związane z pracą wykonywaną zdalnie. Ja również miałam takie obawy. Tyle słyszy się w mediach o nieuczciwych firmach. Ale Efektum to naprawdę uczciwa firma. Gwarantuje zatrudnienie na podstawie umowy o pracę, wynagrodzenie przelewane jest na konto na czas, pracodawca przestrzega wszystkich przywilejów wynikających z zatrudnienia pracownika niepełnosprawnego. Dużym plusem jest to, że pracujemy we własnym domu, w przyjaznym dla nas otoczeniu. A jednocześnie mamy stały kontakt z przełożonymi i koordynatorami. Pracownik nigdy nie pozostaje sam, zawsze może liczyć na pomoc, również od strony technicznej (dział IT). Polecam

pracownik

Polecam pracę w firmie Efektum. W dobie postępu technologicznego powstała powstała interesująca forma pracy jaką jest Telepraca -przy wykorzystaniu nowoczesnych technologii, które doskonale współgrają z potrzebami rynku pracy a także osób z niepełnosprawnością. Umożliwia taką formę pracy Firma Efektum, o której można powiedzieć, że to Firma godna naśladowania. Firma jest doskonale zorganizowana, pracownicy łączą się przez komputer i wykonuja pracę przez komputer. B.pomocni,cierpliwi koordynatorzy trenerzy i Dyrekcja. Pracownik nigdy nie jest pozostawiony sam sobie. Kiedy pojawia się problem można liczyć na wsparcie pomoc niemalże w każdej sprawie pracownika. W trakcie wykonywania pracy kiedy są jakieś wątpliwości , niejasności można się połączyć z trenerem koordynatorem. Czy masz problem techniczny czy masz problem merytoryczny zawsze jest pomocna kadra do rozwiązania problemu na odległość. Traktuje się pracownika z szacunkiem czyt: humanitarnie. Kiedy pojawi się problem bez stresowo można zwrócić się do koordynatora trenera, któremu zależy na pracowniku i dobrych efektach w pracy. Firma buduje dobrą atmosferę co przekłada się na dobre wyniki w pracy. Ważnym aspektem jest zatrudnienie na umowie o pracę. Wypłaty terminowe. Wolne weekendy (inne) Praca z Firmą Efektum przywraca wiarę w ludzi i samego siebie. Firma Efektum w obecnych czasach powinna stanowić wzór do naśladowania dla innych pracodawców w sprawach humanitarnego postepowania z pracownikiem od początku do końca.

Norbert

Właśnie mija mi dwa lata pracy w tej firmie , przez te dwa lata bardzo wszystko poszło do przodu . Firma się rozwija ludzi coraz więcej ale co najważniejsze atmosfera pozostała ta sama , można zawsze na kogoś liczyć , nigdy nie zostajesz sam z problemem co jest bardzo ważne . Wyrozumiałość jest tu w pełni znaczenia tego słowa a nie tylko z nazwy czego ostatnio doświadczyłem ciężko chorując . Wypłata zawsze na czas , każda minuta pracy rozliczona . Pozytyw w 100 % . Polecam ..

zadowolony pracownik ;)

Atmosfera w pracy super a praca ciekawa.Zawsze można liczyć na pomoc koordynatorów gdy mamy problem z którym nie możemy sobie poradzić.Polecam wszystkim niezdecydowanym.Sama na początku podchodziłam sceptycznie po przeczytaniu komentarzy .Trudno mi było uwierzyć w tyle pozytywnych opinii,a jednak okazały się prawdą.Nie ma ciśnienia,gdy masz gorszy dzień każdy to zrozumie .Pensja na czas, tu naprawdę szanują drugiego człowieka.Polecam z czystym sumieniem..

Zostaw opinię o EFEKTUM WOJCIECH NADEJCZYK S.K.A. - Telepraca

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EFEKTUM WOJCIECH NADEJCZYK S.K.A.