S8 SA

3. Opinie o pracodawcach Zabrze
  5. Opinie o S8 SA

Opinie o S8 SA Zabrze

WebsiteIconS8 S.A.

Nie przegap nowości o S8 SA!

Rafa

16.09.2019 08:57

Warunki pracy sa bardzo dobre , nie wiem o co chodzi nie pasującym , ale pewnie mają małe doświadczenie i nie wiedza co to znaczy naprawdę zły pracodawca.
    Mahon

15.09.2019 17:17

Atmosfera jest naprawdę dobra, dużo integracji jest to naprawdę bardzo duzy plus,w poprzedniej firmie w której pracowałem nie było mowy o czyms takim jak np. wyjście do kina.. a jest to ważne aby pracownicy się integrowali
    Filip

13.09.2019 11:32

Praca bardziej na początek swojej kariery zawodowe, jeśli się komuś nie podoba można zawsze zmienić, ja miło wspominam okres pracy w firmie. Przełożeni w porządku, wypłata zawsze była na czas, praca prosta.

13.09.2019 08:57

Uczestniczymy w profesjonalnych szkoleniach i konferencjach , są bardzo przydatne, pracodawca zapewnia nam wszystko aby się jak najbardziej rozwijać. Były w firmie osoby, które miały większe ambicje, ale takie osoby odeszły , ci co zostali to raczej się praca podoba ,bo jeśli jest odwrotnie to sie dziwie co robią w firmie.
    Nasty

12.09.2019 12:52

Szef dba o rozwój pracowników i o to aby każdy czuł się dobrze.
    ?

12.09.2019 17:27

A o ktorym piszesz ?
    arta

11.09.2019 08:56

Pracuje w tej firmie od roku i nie mam zażaleń praca jak każda a robić trzeba bo to nasz obowiązek. Płaca jak na zarobki kobiet bardzo zadowalająca :) a nie robię nadgodzin. JA polecam, pracodawca przyjazny a to duzy atut
    whot

11.09.2019 14:28

zgadzam sie , warunki nie sa zle, pracodawca naprawde stara się abyśmy nie byli jak roboty pracujące, tylko ludzie, trochę rozluźnienia czasami :) ale wiadomo, ze za duzo to nie zdrowo.
    Robert

12.09.2019 16:35

Uwaga na firme S8 Sp zo.o. i S.A. to dwie firmy jednego właściciela.Jak komu nie pasuje to(usunięte przez administratora)do innej pracy gdzie indziej na pewno jest lepiej bo nie zmuszaja pracownika do nadgodzin i póżniej udawaja głupa że nie ma żadnych nadgodzin, pracownicy czekaja po klika miesięcy za zwrot zaległości inni już dawno się zwolnili bo honor im na to nie pozwalał żeby dawać sobą pomiatać tym nieudacznikom. Jedyne co im dobrze wychodzi to okradanie biednego studenta który machnie na wszystko ręką bo mieszka jeszcze u mamusi która da mu żryć i dach nad głową, reszta znika z stąd z prędkością światła, tym bardziej że robota w niedziele i wszystkie święta jak to na inolinii, a dodatku za świeta nie ma. Zresztą firmę PIP regularnie odwiedza bo tyle jest na nich donosów hihihihi. Pozdrawiam
    Hosper

12.09.2019 15:03

Ze wszystkich pracodawców jakich do tej pory miałem S8 to najlepsza firma , warunki są całkiem dobre no i atmosfera, która jest bardzo dobra , pamiętam raz taką sytuację, to były moje początki, jak pomyliłem łazienkę męską z łazienką dla kobiet, było wtedy zabawnie, ale akurat w firmie mało malowanie i były zdjęte oznakowania. Polecam S8 to fajna praca
    Ona

14.02.2018 10:17

Polecam za atmosferę. Nie ma tak w żadnej innej firmie na Śląsku, a w różnych pracowałam

10.09.2019 09:27

Zgrany zespół to podstawa przyjemnej pracy
    Charlie

11.09.2019 08:43

Nie zgadzam
    Zabrze

09.09.2019 14:24

Co jak co ale najlepszych eventem jakie firma organizuje dla pracowników jest coroczna gala urodzinowa, jak ktoś mi powie, że się to komuś nie podoba to nie wiem skąd ci ludzie się biorą.. Pracodawca jest naprawdę w porządku dla wszystkich pracowników
    brow

10.09.2019 11:45

to prawda, gala to najlepsza integracja podczas roku
    Rom

09.09.2019 09:37

Ja złego słowa nie powiem, nie wiem skąd się biorą negatynwe opinie, rozumiem, ze akzdy moze miec odmienne zdanie, ale nie rozumiem co robią tu osoby, które już się dawno pożegnały z firmą bo coś im przeszkadzało, a nadal przyciąga.. Mnie się podoba amotsfera i ogólne warunki
    Sewrz

03.09.2019 13:48

jak dla mnie pracodawca jest godny polecenia, dużym atutem jest to, że przełożony wysłuchuje pracowników i jeśli są jakieś problemy to stara się je rozwiązać, człowiek nie jest w firmie obojętny.
    kordian

05.09.2019 14:19

Warto sprawdzic numer na stronie, moze cos by sie znalazło, rekrutacja dosc czesto jest
    Mmmm na bank.

08.09.2019 09:43

Pracuje 3 miesiąc i pierwsze słyszę haha
    Kaska K

06.09.2019 22:10

Jest Ok. Na rekrutacji dostałam info jasno czarno na bialym - co oznacza ze nie maja nic do ukrycia.
    Matex

06.09.2019 13:34

Firma jak najbardziej w porządku. To co jest oferowane, dokładnie tak wygląda w rzeczywistości. Nie ma różowych opowieści o zarobkach, wszystko jest czarno na białym. Bardzo dobry kontakt z szefostwem, pieniądze na czas, Opinie są różne bo ludzie są różni ale ja osobiście polecam.
    Gość

06.09.2019 09:53

Ja pracuję już jakiś czas i praca mi odpowiada , lubię jak coś się dzieje, mamy coraz więcej projektów i rekrutacji, no i najważniejsze pieniądze, które zawsze sa na czas tak jak mamy w umowie
    Rozczarowanie

01.08.2019 09:07

Negatywne opinie nie wzięły się znikąd. Popieram zdanie swoich przedmówców(usunięte przez administratora) Za frekwencję zbiera się naklejki, z tym że szkolenie nie liczy się jako praca (brak naklejek za frekwencję) tylko jako... (co?) . Co to tego mężczyzny, jest to osoba, która jest takim samym pracownikiem a robi z siebie wielkiego dyrektora. (usunięte przez administratora)reszta jest strasznie sympatyczna i pomocna, są to naprawdę fajni ludzie (w szczególności Justyna, Damian i Magda). S8, jeśli ktoś chce pracować (jak ja) i zostaje (usunięte przez administratora) po to, żeby "dyrektorowi" było dobrze a wszyscy mamy równe prawa to normalne, że się rezygnuje, nikt się nie będzie "bił" z nim za takie pieniądze. I każdy się szanuje. Moja współpraca również się zakończyła przez niego i widze, ze nie tylko moja. Biuro nowoczesne, schludne, duża kuchnia, to na duży plus. Opinia byłaby pozytywna, gdyby owy pan zszedł na ziemię i zastanowił się nad sobą bo z takim podejściem zespołu nie zbuduje; pracownicy nie pozwolą sobie również na przedmiotowe traktowanie.
    ada

03.09.2019 11:14

ja nie narzekam na firmę, praca mi odpowiada. Lubię pracować na infolinii, zarobki nie sa złe, czego chcieć więcej
    heheh

05.09.2019 08:57

za chwilę stuknie rok jak tu pracuję. Nie miałam problemów z niczym. Kasa zawsze na czas. Ludzie super. Na początku otrzymałam pomoc. To naturalne, że ktoś będzie marudził i hejtował. Chyba nie ma takiej firmy, która dogodzi każdemu.
    NickiJam

04.09.2019 08:57

Kasa ok. Na czas. Atmosfera na +. Ja nie mam żadnych problemów. Są osoby które napiszą polecam, są tacy co napiszą nie polecam, a prawda jest taka, że to każdy powinien ocenić po sobie
    Homer

03.09.2019 12:10

Ja pracuję w S8 SA 4 miesiące, uważam ten okres za dobrze spędzony, wiadomo ,ze raczej nie jest to dla mnie praca na stałe, ale jak na razie nie planuje zmian, jest wynagrodzenie zawsze zgodnie z czasem, który jest w umowie, ogólne warunki pracy nie są złe.
    Toma

28.08.2019 10:15

Ja pracuję w firmie dość długo, prawdą jest, że dużo pracowników przychodzi i odchodzi, ale przeważają sytuację jak ktoś np. musi wyjechać albo otrzymał lepszą ofertę, rzadko ktoś się zwalnia przez to że sie nie podobało, warunki naprawdę nie są złe
    Woker

29.08.2019 11:04

Ja musiałem zrezygnować właśnie z powodu wyjazdu, praca bardzo mi się podobała, wynagrodzenie zawsze było na czas
    kłam pinokio

29.08.2019 21:30

ha ha ha
    Zygi

27.08.2019 09:40

Każdy ma prawo do wyrażania opinii do wiadome, ale żeby te opinie jeszcze były prawdziwe, być moze ktos może miec czasami gorszy dzień, ale to nie powód do takiego obsmarowania. Pracodawca jeśli chodzi o całokształt jest naprawdę w porzadku, warunki nie są złe, jakbyście mieli takich pracodawców jak ja wcześniej to byście zobaczyli co to jest zła praca

28.08.2019 08:54

to prawda, jeśli chodzi o ogólne warunki pracy to są naprawdę w porządku.
    Jooo

28.08.2019 15:13

Warunki są ok. Super mi się podoba atmosfera
    :))

24.08.2019 20:17

Czy nagrody za polecenie osoby są wypłacane na konto czy na jakieś karty?
    :)))

25.08.2019 09:44

Masz przełożonego to go zapytaj.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w S8 SA?

Kontakt - S8 SA

Zabrze

S8 S.A.

14.08.2019 15:33

Ludzie, obudźcie się. 48 min przerwy to może wydaje się dużo, ale w żadnej normalnej pracy nikt nie liczy Wam czasu spędzonego w WC, na papierosie, czy gdy musicie np zejsc na parking do samochodu. Poza tym co to za pomysł, że za czas szkoleń i coachingi w trakcie czasu pracy potracaja z wypłaty? Zacznijcie się szanować w końcu. A co do stawek... Minimalna krajowa plus premia, która czesto jest nieosiągalna bo trzeba mieć 98% frekwencji, dany pułap sprzedaży itp. Realy? Praca w call center jest wyczerpującą psychicznie i nikt mi nie wmowi, że takie płace(usunięte przez administratora)Po prostu śmiech na sali(usunięte przez administratora)
    Pracujaca

21.08.2019 15:19

Jedni pracują w jednej firmie, drudzy w drugiej firmie. Każdy ma możliwość wyboru. Jak komuś coś nie odpowiada to jest tyle pracy i firm wszędzie, że ma wybór. Ja pracuje i mi dobrze nie narzekam. Nie znalazłam jeszcze idealnej firmy w 100%. Jeśli nie będzie mi odpowiadać to zrezygnuje. Tutaj jest super atmosfera i nie zamierzam zmieniać. Ciesze się, że znalazłaś pracę marzeń i jesteś w pełni z wszystkiego zadowolna :)
    rozczarowana

22.08.2019 07:14

Dlatego w firmie jest taki "przemiał", bo jedyne co pracownik słyszy , to że nikt go na siłę nie trzyma, i jaki to on jest zły, bo biednym, zapracowanym liderom przeszkadza w jedzeniu ....., hehehehee !
    Jestem na tak

08.08.2019 13:12

Czy polecam pracę? TAK(usunięte przez administratora)
    Max

16.08.2019 16:04

(usunięte przez administratora) Poza tym ekipa na słuchawkach jest ok. Reszta to tragedia!!!! Zarobki za cieżką prace to również tragedia!
    Onaaa

31.07.2019 23:51

Pracuję w Gliwicach na infolinii przychodzącej . Nie zgadzam się z waszymi opiniami , ja na tą firmę nie mogę powiedzieć złego słowa. Jestem tutaj drugi raz ponieważ wcześniej zrezygnowałam z przyczyn osobistych, wróciłam drugi raz i nie żałuję . Praca nie należy do trudnych, fajna praca biurowa jeśli ktoś lubi kontakt z klientem . A co dla mnie najważniejsze jest w tej pracy to atmosfera która panuje na sali jest naprawdę świetna, konsultanci zawsze chętni do pomocy, można porozmawiać, pośmiać się. Co do przerwy to wydaje mi się że 48 min przerwy wystarcza, W jakiej innej pracy jest tyle min przerwy ? Firma organizuje różne konkursy, tematyczne dni gdzie można poczuć się jakby się nie było w pracy . A co do zarobków to też nie narzekam i nie nie jest to Max 1500 zł . Naprawdę polecam ;) .
    Maks

14.08.2019 06:38

Max najniższa krajowa obowiązującą od stycznia 2019+premia frekfencyjna jeśli chcesz zarobić więcej to musisz spełnić kilka warunków. Jakość plus wciskanie kredytów. Roboty jest tak dużo że 2000 tys to powinna być podstawa.
    @kiti

14.08.2019 07:39

Znalazłam ogłoszenie - https://www.olx.pl/nowe-ogloszenie/confirmpage/AKd1K/1/ Czy tak faktycznie wyglądają zarobki ? Jeśli tak to serio nie ma źle.
    @Infolinia_98

09.08.2019 21:30

Pracuje od 3 tyg. Ciężko się wdrożyć ale narazie nie spotkałam się z chamstwem o jakim tu czytam. Pomoc mam, mój koordynator pomaga i stara się. Na ten moment polecam
    Suprrr

08.08.2019 13:05

Pracuję trzeci miesiąc. Jest wszystko dobrze :)
    ralf

06.08.2019 16:46

Mógłby mi ktoś przedstawić od A do Z prace tutaj? Jaki jest zakres obowiązków, czy pracujecie w soboty, jaka płaca? Szukam czegoś na stałe, z umowa o pracę. Z góry dziękuje :)
    Sandra_S8

07.08.2019 11:05

Cześć, Chętnie przybliżę szczegóły :-) Wypełnij proszę poniższy formularz i umówimy się już na konkretne spotkanie :-) http://www.s8.com.pl/aplikuj Pozdrawiam, Sandra

04.08.2019 05:19

@Odczarowana

04.08.2019 21:24

Zastanawiam się kto robi z siebie większego. Ja jakoś zrozumiałam co do mnie mówili, że to nie ich widzi mi się, a kolejki i planowanie ruchu. Jak już się tak powołujesz na wykorzystanie przerwy to : Art. 134. Jeżeli dobowy wymiar czasu pracy pracownika wynosi co najmniej 6 godzin, pracownik ma prawo do przerwy w pracy trwającej co najmniej 15 minut, wliczanej do czasu pracy. Ciesz się, że masz 48 min bo: Po kazdej godzinie należny nam się 5 min od kompa na podstawie dziennika ustaw a nie kodeksu ( to nie oznacza, że możemy iść jeść czy palić- teoretycznie pracodawca może nam wyłączyć monitor na 5 min i dać kartke do poczytania w tym czasie ) To ich dobra wola, że nam to sumują :) W dodatku należy pamiętać,że jak idziemy na nasze 15 min to za tą godzine nam się te 5 min od kompa nie należy .. więc zanim zaczniesz wojować i rzucać paragrafami to się lepiej doinformuj :D Ja pytała u znajomych co prawo studiują i powiedzieli, że: a) pracodawca ma prawo zaplanować nam przerwe b) jak wyżej - przerwa od kompa to nie przerwa dowolna na siku itp. Więc powodzenia z błaznowaniem :D
    Jasne a głupiemu radość

05.08.2019 10:44

Ani firma zlecająca ani zatrudniająca, łaski nikomu nie robi. Jak się nie podobają pracownicy to proszę nas pozwalniać. Już teraz nikt normalny nie chce tu pracować a Ci jeszcze wymyślają. To śmiech na sali. A Ty co tu? Prawnik? Za (usunięte przez administratora) na słuchawce? Weź bo padnę tu śmiechem. Ale jeżeli Tobie to wszystko odpowiada to tylko świadczy o Tobie. O Twoim braku ambicji i własnego zdania.
    On_Infolinia

21.06.2019 16:29

Ludzi spoko, fajna atmosfera - nie strach iść jako do pierwszej pracy. Jeśli się przychodzi pracować a nie obijać to spokojnie można wyjść na swoje. Dużo przerwy dla siebie względem moim poprzednich prac.
    GreatBoy

01.08.2019 08:50

Jakie zlecenie? :D wszyscy mają umowę o pracę na której obowiązuje 55 min przerwy zgodnie z kodeksem, znajomość prawa się kłania :D
    stntkaaa

01.08.2019 12:55

Ja jestem na zleceniu. Studiuję zaocznie i nawet nie chcę umowy o pracę
    Spokojnie Andrzeju to się wykl

01.08.2019 10:11

Idę po popcorn bo robi się ciekawie.

01.08.2019 10:14

Tyle radości z czytania

25.07.2019 23:18

exLider ARTUR

01.08.2019 06:40

Jeżeli jesteś taki cwany/a to podpisz się swoim imieniem, w internecie to każdy taki odważny, a w pracy to szara myszka. Uważam, że jak się komuś praca nie podoba to należy ją zmienić, wylewanie tu gorzkich żali nie zmieni tego, że w tej pracy źle się czujesz i jesteś niezadowolony.
    OlaKSG

31.07.2019 22:46

Pracuję w tej firmie kilka miesięcy i nie zgodzę się z waszą opinią. Wszyscy są mili i życzliwi, nieważne czy to współpracownicy z projektu czy koordynatorzy. Co do wypłaty zawsze mam przed czasem,a to o której godzinie wam przychodzi to już tylko kwestia banku w którym macie konto. Ja jestem bardzo zadowolona z firmy, wiadomo opinie krążyły różne, ale według mnie trzeba spróbować wszystkiego na własnej skórze i samemu się przekonać a nie słuchać opini innych, bo ile ludzi tyle opini. Zresztą nigdy się nie spotkałam z tym, żeby ktoś polecał pracę w ktorej wcześniej pracował. Jeśli ktoś nie lubi pracy na słuchawkach i nie lubi rozmawiać z ludźmi to logiczne, że się tam nie sprawdzi. Z czystym sumieniem polecam wszystkim :)

31.07.2019 11:23

Zadowolona_Ona

31.07.2019 14:41

@Demi niestety nie zgodzę się z tą opinią - pracuje w S8 od ponad roku zaczynałam na projekcie sprzedażowym i fakt było mi ciężko, ponieważ nie spełniałam celi. Nie było to powodem ich wysoko postawionej poprzeczki ale tez mojego nastawienia, braku wiary itp. Koordynator starał się mi pomóc w ich osiągnięciu, mobilizował ale ja się po prostu na sprzedaż nie nadawałam i nikt mnie na zbity pysk nie wyrzucił jak by to miało miejsce w innym CC. Kiedy tylko pojawił się projekt bez sprzedaży dostałam możliwość jego realizacji. Znałam warunki na jakie się pisałam zatrudniając w S8. Polecam prace dla osób bez doświadczenia, które lubią rozmawiać.
    Kkkk

26.06.2019 14:40

Którego dnia miesiąca są wyplaty?
    Benny Hill

25.07.2019 06:36

Według umowy na,którą się tak lubicie powoływać kiedy jest wam to na rękę, wypłaty na umowie zlecenie powinny być na koncie pracownika do 20 każdego miesiąca.”Nie ma opóźnień w ogóle.” :D
    DoradzamNajlepiej

25.07.2019 09:09

Potwierdzam. Już 2 lata pracuję i nigdy nie miałam opóźnień w wypłacie wynagrodzenia
    Jacek

05.07.2019 13:39

A firma prowadzi może teraz rekrutacje? warto starać się o pracę?
    S7

06.07.2019 18:34

Firma prowadzi rekrutacje non stop (usunięte przez administratora) Ale generalnie jest git.
    Sandra

08.07.2019 14:22

@Jacek, jeśli jesteś zainteresowany współpracą zapraszam do kontaktu. Zaaplikuj poprzez formularz pod linkiem: www.s8.com.pl/aplikuj Postaram się przygotować inny zestaw rozmowy niż cegła vs. telefon
    ona

06.06.2019 12:51

(usunięte przez administratora) nadaje się na pracę przejściową, ale przyszłości z tą firmą nie ma co wiązać
    Oh jee

04.06.2019 08:49

Nie będę dużo pisać. Najgorsza firma EVER.
    Oh jee

05.06.2019 17:52

I nie tylko. Nie pracuję tam już pół roku, a wypłatę za nadgodziny dalej czekam. Nie ma sensu coś udowodniać, i tak nie będziesz miał racje. Nie polecam nikomu!
    Poirytowany

05.03.2019 10:37

Czy wszyscy mają problemy z otrzymaniem pitu czy tylko mnie to spotkało? Firma się zarzeka,że wysłała wszystkie dokumenty w lutym a do tej pory nie otrzymałem formularza.
    Ona jego

10.05.2019 19:41

Wszyscy pity otrzymali.. Jeśli ktoś zmie ja adres i nie informuje np to nie wina firmy. Ja osobiście nie odebrałam z poczty zadzwoniłam w tego samego dnia dostałam pit na maila i potwierdzenie nadania go do mnie wcześniej. Dzwoniłeś że nie masz rozliczne ja czy czekałes aż ktoś w szklanej kuli w s8 to zobaczy?
    Poirytowany

11.05.2019 07:20

Nie widzę powodu dla którego szeregowy pracownik pisałby post w takim tonie ale niech będzie. Pit otrzymałem tydzień po ostatecznym terminie dostarczenia go pracownikowi co nie dziwi bo data nadania na poczcie to 28.02.2019.Czyli jak zwykle s8 zawaliło a nie ci okropni pracownicy.
    Zabrzanka

28.01.2019 15:13

Faktycznie na pierwszy rzut oko wszystko niby ok...przede wszystkim otoczka i nic poza tym,mam na myśli pokazowe Galę,super integracja,wyjścia do kina...firma marzeń ale po prawie dwóch latach pracy w S8 mogę śmiało stwierdzić,że to miejsce nie dające żadnej przyszłości,jeśli zamykają projekt wskakujesz na inny itd.Nie wspominając już o tym że trzeba mieć na prawdę wysoką sprzedaż aby otrzymać premię,chociaż i to nie jest gwarancją jej wypłacenia ponieważ trzeba mieć produktywność (nie zawsze jest osiągalna dlatego że często nie ma bazy a raczej ręcznie numeru tel sobie nie wybierzesz,celowe zagranie)kolejno frekwencja 96% i co w ogóle jest (usunięte przez administratora)to brak możliwości wzięcia L4 jeśli będziesz chory dłużej niż dwa dni to po premii!I tak często przepada 1000zl bądź i więcej.Proszę nie sugerować się rozmowa kwalifikacyjną,tam przyjmują wszystkich bo rotacja jest ograniczona i faktycznie cała kadra,która zarządzała S8 prz z długie lata złożyła wypowiedzenie,co prawda jest już nową ale daje wiele do życzenia,nie wspominając już o trenerach projektów,którym może zostać każdy.Reasumując dużo wymagań,odsłuchów rozmów co do zarobków najniższej krajowej za o 8h ciągłych rozmów.
    Ona jego

10.05.2019 19:49

Frekwencja chyba 90 % nie 96 ale czego nie napisze by uwiaryhodnic ????
    byly pracownik

07.05.2019 19:37

PORA OTWORZYC OCZY I ZACZAC DOCENIAC LUDZI.
    XYZ

17.04.2019 17:35

Współpraca z tą firmą pozostawia wiele do życzenia. Wypłaty na ostatni moment, w środku nocy albo z opóźnieniem. Rozwiązanie jakiejkolwiek sytuacji finansowej graniczy z cudem - odsyłanie od jednej osoby do drugiej. Nadgodziny? Przyjdź wcześniej, zostań dłużej, ale później pilnuj sobie, bo nagle niż stąd niż zowąd "brakuje Ci godzin". Jeżeli już dojdziesz do porozumienia z godzinami to masz płacone jak za zwykłą roboczogodzinę, a kodeks pracy stanowi inaczej. Oczekują od pracownika dużo natomiast, żeby zaoferować coś od siebie to już ciężko. Najniższa krajowa, a na każdym kroku zrób to zrób tamto. NIE POLECAM
    Mario

28.04.2019 21:19

Jesli komuś coś nie pasuje, nie musi tutaj pracować, na rynku jest wiele mozliwosci, pracownik w S8 to (usunięte przez administratora) który daje sie (usunięte przez administratora) na kazdym kroku. Po co bierze nadgodziny jak S8 Sp. z o.o. Wam nie wypłaca kochani!

Zostaw merytoryczną opinię o S8 SA