KILOUTOU Polska

• Ksawerów
  • Huta Wiskicka
  • Bronisin

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o KILOUTOU Polska Sp. z o.o.

Opinie o KILOUTOU Polska Łódź

Nie przegap nowości o KILOUTOU Polska Sp. z o.o.!

W sedno sprawy

06.05.2018 00:49

Dzien dobry :) ... Praca jak każda inna . Chcesz zacząć pracę w wynajmie maszyn prosze bardzo . Ciężki kawałek chleba - telefony od rana do wieczora, awarie maszyn , walka z przewoźnikami - jak u wszytkich konkurentów na rynku . Na wieloletnie kontakty pomiędzy klientami a handlowcami w każdej branży nie ma mocnych . Wiec jak jestes wytrwały to sobie SAM wypracuj . A "zyczliwym" byłym lub obecnym pracownikom którzy poniżej komentują powiem tak ... W Tytanium ( czyli w spółce przed przejęciem przez Kiloutou ) każdy z "Nas" potrafił powiedzieć sobie prosto w oczy co sie nie podoba a nie wyrzucać frustracje anonimowo na takim portalu jak ten . Gratuluje odwagi !!!
    frec

14.05.2018 23:57

Bartek po co wdajesz się w przepychanki,to tylko podkręca (usunięte przez administratora)
    Maka

27.11.2018 18:56

Co Ty piszesz? W Tyt...? To degrengolada była i pseudo specjaliści a kierownictwo, za przeproszeniem, to ciemna strona księżyca!
    Monika

07.11.2018 08:15

Tak. Z całą pewnościąo zatrudniacie bardzo chamskich pracowników . Dzisiaj o 7 rano przy ul. Jordanowskiej we Wrocławiu zostałam bardzo obrażona przez Państwa pracownika. Ta osoba wobec mnie użyła najbardziej niecenzuralnych słów jakie można powiedzieć do kobiety . Szkoda , ze tak prężna firma marnym personelem psuje sobie reputacje.
    Grzegorz

19.11.2018 14:24

Dzień dobry , Uprzejmie proszę o kontakt ([email protected]) celem wyjaśnienia zaistniałej sytuacji. Sytuacja tym bardziej dziwna, że nie posiadamy we Wrocławiu oddziału przy takiej ulicy. Tak czy inaczej sytuację wyjaśnimy. Pozdrawiam
    Tomasz Poznań

25.10.2018 14:04

Cześć , Możecie powiedzieć jakie warunku na doradcę ? Podstawa , benefity jaka flota ?
    Robert

03.11.2018 08:31

Hej. Czy możecie powiedzieć coś o pracy w oddziale Komorniki? Jakie jest szefostwo,kadra itd? Wiem,że pracuje tam M.S. i ponoć na niego trzeba uważać,nid wiem czy składać papiery.
    Hgf

08.11.2018 15:59

Od 2500 od 2800 na rękę na początek,branża super tylko oddział w komornikach to nagromadzenie psycholi. Dziwna rywalizacja, udowadnie racji i notoryczne donosy. Warto spróbować, jak oni cię nie złamane to już nic cię nie złamie????
    floryd

20.10.2018 12:33

osoby bez doświadczenia to nie wiem, ale osoby bez żadnej wiedzy mają tu szanse dostać stanowisko kierownicze
    Sergiusz

14.10.2018 12:23

Pytanie : chce aplikować na DTH , czy ktoś może coś napisać o charakterze tego etatu ? Czy jest to typowa praca jako handlowiec czy też jest to wsparcie wszystkich oddziałów na podległym regionie . Pytam bo chce po 20 latach przejść z obsługi rynku budowlanego w materiałówkę do branży obsługującej dalej tego samego klienta tylko w innym zakresie produktowym. Z góry dziękuję za informację :)
    Kerk

14.10.2018 13:50

Sergiusz jest to praca na obrotach w wielkim ciśnieniu na wynik, jesteś odpowiedzialny za wszystko tak naprawdę.... Serwisy, płatności(bez tego premii nie zobaczysz)transporty, nawet za błędnie wystawioną fakturę Tobie się oberwie. Warto spróbować się i przekonać ;-). Napisz na który oddział startujesz.
    Klient

11.10.2018 16:31

Łódź Brzezińska dramat jakiś ,warunki katastrofa (blaszaną szopa)że tam ludzie chcą pracować w takich warunkach
    Honorata

16.08.2018 22:12

W Kiloutou praca na prawdę może być spoko. Może dużo zależy od oddziału, czy sektora do którego się trafi i kogo ma się za szefa. Ja akurat mam ok. Jest trochę bonusów (np. prywatni lekarze za grosze). Są też minusy: wypłata. Jest spora konkurencja między pracodawcami i ludzie zaczną uciekać, jeśli firma się nie obudzi.

01.08.2018 13:27

@Ciekawy, jestem osobą, która uczestniczy aktywnie w dyskusji związanej z firmą KILOUTOU Polska, ponieważ staram się, aby w wątku pojawiły się rzetelne i uzasadnione informacje odnośnie pracy w tym miejscu. Wątek jest przeglądany przez osoby, które rozważają podjęcie pracy w tej firmie, dlatego poruszam tematy, które są ściśle związane z warunkami pracy w tym miejscu tak, aby takie osoby miały łatwiej w podjęciu decyzji o ewentualnym zatrudnieniu w tej firmie.
    Ciekawy

06.08.2018 12:02

To rozumiem,dziękuję za szczerość. Czyli Kiloutou,płaci aby wpisy były ładne,poukładane i bez zbędnych oszczerstw. Problemem jest to,że nie potrafią do końca sobie poradzić z roszczeniami,obecnie pracujących i nie słuchają,albo nie chcą słuchać jakie są bieżące problemy,więc go work żyje.

24.07.2018 20:12

@shadow...., jakie według Ciebie, szczególne decyzje przez zarząd firmy KILOUTOU Polska wpłynęły na to, iż sytuacja u tego pracodawcy zaczęła się poprawiać? Posiadasz, może takie informacje? Rozumiem, że w chwili obecnej można polecić firmę jako miejsce gdzie pracuje się dobrze? Opisz, proszę, jak to wygląda szczegółowo.
    Ciekawy

27.07.2018 08:43

Marta @Proste pytanie-dla kogo pracujesz?
    shadow....

21.07.2018 22:50

@ koko nie prowokuj,dziwnych dyskusji,bo opinie wrzucane są również przez pracujących. Kiloutou jako pracodawca ideałem nie jest i długo by tu opowiadać i wyrzucać brudy,pokrótce , firma się rozwija,dzięki francuskiemu kapitałowi,który wykupuje inne rentale- tytanium,ewpa,gam . Rozwój potęgi korporacji nie zawsze idzie z rozwojem dobra kultury pracowniczej. Podczas połączeń i zmian towarzyszących,toczyła się swoista walka o stanowiska,wpływy ,dzięki temu wiele osób poleciało z rożnych przyczyn,inni zostali zdegradowani i jeszcze inni sami odeszli,bo mieli dosyć bałaganu.Firma pewne problemy lekceważyła i wtedy gowork zalała fala komentarzy. Naszczacie wszystko się wyklarowało i na razie idzie w dobrym kierunku ,także polecam spróbować swoich sił w szeregach kiloutou. PS.Uważajcie na takich fanatyków jak @koko,bo czasami korpo-fanatyzm potrafi uderzyć do głowy-pracujemy w najlepszej firmie,jesteśmy,najlepsi i jedyni,zawsze z nosem w tyłku u kogo trzeba!!
    koko

13.07.2018 23:22

proszę wszystkich zainteresowanych pracą w K.... o przymrużenie oka na negatywne komentarze które często są wynikiem różnicy zdań między kadrą zarządzającą a pracownikami podległymi, treści negatywne piszą osoby które zakończyły pracę w firmie i jedynym sposobem na zemstę jest wylanie swego niezadowolenia na forum
    Yakuza

18.05.2018 14:48

Usuwają prawdomówne komentarze, Tytaniacy boją się prawdy.... A lepkie rączki mają i firmę okradają....

17.05.2018 21:01

karaluchy pod poduchy..............................................................

14.05.2018 14:47

W oddziale gdansk tam gdzie jest pani Renata to nawet sloiczek maja na kasiorke tylko szkoda ludzi uczciwie pracujacych.

24.04.2018 23:27

KILOUTOU Polska poszukuje aktualnie kandydatów na stanowisko księgowego. Napiszecie coś o specyfice pracy biurowej w tej firmie? Warto się zainteresować tą ofertą i aplikować na nią? A może ktoś z Was już to zrobił i mógłby podzielić się tą informacją z innymi użytkownikami na forum?
    qurefty

11.05.2018 04:54

nie warto zawracać sobie głowy tą firmą, jest na rynku wiele lepszych ofert np: biedronka
    Din

25.04.2018 14:21

Pewnie z Karolem kreca dalej lewe wynajmy.
    Ania z Zielonego Wzórza

25.04.2018 21:13

Karolowi mogą naskoczyć...Chłop jest w czołówce handlowców więc może czuć się bezkarny...To raczej on dyktuje warunki niż odwrotnie...Już kiedyś było tak, że najlepszy handlowiec rzucił papierami, ponieważ nie dogadał się z szefostwem, jego oddział przestał robić targety, wywalili bez mydła ówczesnego kierownika oddziału by finalnie wsadzić na to stanowisko wspomnianego handlowca...Nieźle musieli za nim łazić, że się na to zgodził... Firma KillYouToo

26.04.2018 12:35

Ciekawe gdyby Karolowi Dekopol zabrali co bylo by wtedy
    Jaqer

20.04.2018 22:08

Tant qu'il n'y avait pas de pièces jointes de Tytanium, la compagnie a très bien fonctionné et, depuis peu, cette bande de voleurs jette tous ceux qui auraient pu exposer leurs sales affaires. La direction en titane sont des voleurs et des tricheurs, regardez bien le vol sur des pattes sales.
    Merde

20.04.2018 22:01

Kiloutou c'est une pile venant de France et gâchant l'atmosphère dans notre pays, peu importe combien les compagnies de location achètent, elles sentiront de la merde de toute façon
    FRANCE

06.04.2018 23:25

ce qui se passe est une confusion totale, le manque de spécialistes signifie que les gens sont employés de la rue et ce sont eux qui ont une influence sur l'action, putain!!!
    Suty

12.10.2017 19:57

Hahaha Kiloutou to dno, usuwają prawdomówne komentarze,bo boją się, że nie pozyskają nowych niewolników. Firma nie warta zainteresowania, przynajmniej pod obecnymi rządami.Zarzad to dzieci z Downem .Kastrowane małpy lepiej by rządziły. Obecnie w całym kraju zostały gów..... zjazdy i przydupa.... Szkoda wartościowych ludzi,zamęcza ich do reszty. M.K- Przydupasna (usunięte przez administratora) upośledzonego wiceprezesa. M.S porno..pis'owski grubas. Na pochybel.
    Red

19.10.2017 06:59

Jeden z kolegów ctc kiedyś powiedział nikt Ci tyle nie da co ja Ci obiecam, i tak jest tu, możliwość awansu zerowa, będziesz zapieprz Al bo Ci obiecaja regionalnego na Warszawę, a później wycofka i na aut- Pozdro Słowik,byli też tacy co uwierzyli że zostaną przedstawicielami ds. Kluczowych Klientów, dziś już ich nie ma z nami, pozdro Twaróg. Morał wyciśnięci jak cytryna i do śmieci. Prawda jest taka jak było Kiloutou bez Tytanium wszystko funkcjonowało sprawnie, od początku 2017,jeden wielki syf i zamiatanie pod dywan.
    ByłyPracownikTytanium

27.03.2018 12:52

Hmm Tytanium tam był kolesiostwo i bajzel od groma niejasności w systemie premii a kompetencje kierowników i "dyrektorów"żadne miałem to szczęście odejść jeszcze za czasów Tytanium i teraz jak widzę co się dzieje w kiloutou to samo podejście a nawet gorzej co z tego że nowy sprzęt itd jak ludzi pracujących na najniższych szczeblach mają za nic a jak człowieku masz inny tor myślenia to masz przerąbane .

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w KILOUTOU Polska?

Kontakt - KILOUTOU Polska Sp. z o.o.

Rokicińska 142 92-412 Łódź

NIP:1182083103

Branża główna: Maszyny budowlane
    Ten który wynajmował wszystko

13.03.2018 01:47

W tej firmie dostaniesz parszywą lojalkę samochód z gps, telefon na podsłuchu i kosę w plecy na dowidzenia. Nie wierzysz? Zapytaj tych którzy przez to przeszli. Albo przekonaj się sam ...tylko po co? Au revoir Kill-you-too sajonara!
    zmotywaowany

10.03.2018 19:34

panie preziesie, piękna strona internetowa gratuluje! w ten sposob konkurencja zostałą 3 długości za nami!!! DO BOJU!!!!
    mech

29.01.2018 17:30

Ludziska napiszcie coś konkretnego o wakacie mechanika na szczecinie,zarobki godziny pracy.
    Obiektywnie@

03.03.2018 10:46

Jak chcesz pracować to ok. A jak masz dwie lewe ręce to daj sobie spokuj. Normalna robota.Przyzwoita praca normalne godziny od pon. Do piątku.Ludzie spoko.Polecam(szczerze).
    ojciec z torunia

02.03.2018 22:37

chwała na wysokości
    rock@disco

25.02.2018 20:52

super firma - polecam wszystkim
    Nestle

01.03.2018 14:11

mnie policzyli za tarczę do betonu, której nie używałem bo znajomy ostrzegł, że strasznie liczą. Kupiłem własną a koleś w biurze w Toruniu mówi że musi i tak policzyć wyszło mu 2mm ok 600zł. Biorę dalej jak w konkurencji brak sprzętu
    CIPCIRYPCIP

29.01.2018 13:37

Patrzcie znowu czyszczą komentarze,Kiloutou zaczyna rekrutację i boi się że nikt się nie nabierze na ich ogłoszenia-"nastawienie na wewnętrzne rekrutacje"-kpina. Go Work ile bierzecie za tego typu praktyki,rozumiem,jeżeli komentarze są wulgarne itp,to niech moderator je odrzuca,ale wybielanie się za kasę???? Ale wy chyba zarabiacie ostro na tego typu praktykach,najpierw pozwalacie ludziom wypisywać opinie na temat pracodawcy,a potem takie firmy Wam płacą za usuwanie tychże komentarzy. Państwo PISior..ów
    Vicrot

28.02.2018 19:02

człowieku jaką łaskę, ubrudziłeś maszynę więc zrobił ci rabat nie licząc za czyszczenie. Swoją drogą jesteś bezczelnym burakiem, że oddajesz brudną maszynę
    herflick

28.02.2018 19:04

cennik uwzględnia rabat rosnący wraz z trwaniem wynajmu to czego ty jeszcze oczekujesz?!
    kropa

27.02.2018 21:10

obsługa zasługuje na ocenę bdb widać elementy szkoleniowe, byłem ostatnio w ich wypożyczalni i muszę powiedzieć że pokazali klasę, co prawda nic nie dobrałem ale starali się, wciskali, częstowali kawą itp. wszedłem zadowolony - wrócę na pewno

22.02.2018 22:10

PARK-SERWIS-F.H.U. Michalska Płońsk - czy to filia wypożyczalni Kilotu w mazowieckim, widzę często samochód serwisowy pod tym adresem, jestem zainteresowana pracą w biurze
    Marcin

01.02.2018 19:00

Witam, czy ktoś może udzielić jasnych i konkretnych informacji na temat warunków pracy w firmie Kiloutou ??
    GT

02.02.2018 04:48

Na jake stanowisko?
    Marcin

05.02.2018 20:50

chociażby na kierownika oddziału lub na handlowca .. Coś ktoś powie ?
    Agatka

30.01.2018 17:09

uuuu jest ogłoszenie na kierownika w komornikach placku czyżby zasłużony awans na turbodymoprzeprabata gratulacje
    Jack

30.01.2018 20:18

W końcu!Brawo,przecie już tam nie szło normalnie gadać,od razu na psychiatryk z nim.
    Fast hend

03.02.2018 20:57

To jedyna osoba z którą można było porozmawiać w tematyce chronologii,nadawania numerów seryjnych opon stomil montowanych w samochodach Star, bądź o zrywalności cybantów mocujących talerze Eutelsatu w latach 90..podczas wiatru. Typowy człowiek renesansu.
    GTRE

30.01.2018 14:14

Komu zależy,aby ten komentarz nie był widoczny i zrzuca go na dół listy? Patrzcie znowu czyszczą komentarze,Kiloutou zaczyna rekrutację i boi się że nikt się nie nabierze na ich ogłoszenia-"nastawienie na wewnętrzne rekrutacje"-kpina. Go Work ile bierzecie za tego typu praktyki,rozumiem,jeżeli komentarze są wulgarne itp,to niech moderator je odrzuca,ale wybielanie się za kasę???? Ale wy chyba zarabiacie ostro na tego typu praktykach,najpierw pozwalacie ludziom wypisywać opinie na temat pracodawcy,a potem takie firmy Wam płacą za usuwanie tychże komentarzy.
    nowy

14.12.2017 21:58

Słyszałem, że na Bydgoszcz szukają handlowca, kierownik ponoć spoko melepeta nie zaszkodzi nie pomoże. Dacie coś więcej na jaką kasę można liczyć jak się pracuje jakie auto? Można jeździć prywatnie?
    Tosia

22.12.2017 06:18

Zapomniałeś,napisać o umowie o zakazie konkurencj, podpisując nawet na okresie próbnym wykluczają Cię na rok z obiegu na rynku pracy rentali.A umowa jest "obowiązkową". W tym momencie nie podpisała umowę drugi raz tego cyrografu.
    Nowa

29.01.2018 22:09

Umowa po zakończeniu pracy wygasa - takie prawo Jak będą chcieli ją ciągnąc to muszą zapłacić
    Patryk

17.10.2017 21:17

To co się dzieje tak naprawdę w tej firmie,po tych opiniach nie widzę sensu podjęcia próby pracy. Jest tak naprawdę źle?
    Stef

24.11.2017 19:04

Jest jak jest. Czysto subiektywnie to ocenisz. Jednym się podoba innym nie. Frajerstwo zawsze opiniuje źle. Zawsze można zrezygnować.
    dant

28.11.2017 22:52

Zrezygnuje tylko uzbieram pieniadze na wyplate lojalki
    Cała prawda

14.11.2017 20:48

Witam,ludzie co wy piszecie??? Prawda jest taka, że KILOUTOU się mocno rozwija. Szczerze to wynagrodzenia faktycznie są przeciętne, błędy systemu które są opisywane również się zdarzaja lecz jest on usprawniany i co raz lepszy. Oszukiwani klienci,brednie!! Uważam że klienci są bardzo delikatne traktowani chociażby przy uszkodzeniach sprzętu. Kierownictwo w Poznaniu to osoby otwarte na człowieka i w razie potrzeby podają pomocną dłoń. K.M od kiedy kieruje oddziałami obroty bardzo wzrosły a i atmosfera pracy jest świetna,warto dla takiego człowieka pracować. M.S jest również normalnym człowiekiem na poziomie w przeciwieństwie do osób które obrażają... Firma transportowa to profesjonaliści którzy są do naszej dyspozycji w 100 procentach,zaufani i elastyczni więc choćby był właścicielem sam diabeł to ja jestem zadowolony z cen i usług. Jeżeli chodzi o zarząd to na szczęście są to osoby które mają doświadczenie, wyniki i kierują firma bdb. Więc nie myślcie że wpisy osób które były w firmie tylko obciążeniem coś wskórają.. Jeśli zamierzacie podjąć pracę w KILOUTOU to zachęcam,ja pracuję solidnie , mam dobrą pensję i swobodę działania. Przekonajcie się sami bez czytania nieudaczników na tym serwisie. Socjal jest naprawdę dobry,narzędzia do pracy również. Naprawdę POLECAM. Dla wszystkich co są z nami pozdrowionka... Część.
    OJ

15.11.2017 15:52

najpierw napisałeś:Szczerze to wynagrodzenia faktycznie są przeciętne - a za chwilę: mam dobrą pensję - czyli jesteś jednym z tych lizusów o których wcześniej pisano :) Zero argumentów, zero przykładów... Widać na czym ta twoja solidna praca polega, na pisaniu bzdur i wybielaniu firmy... A do pytania czemu tu pracujemy: ponieważ zostało groźbą różnych konsekwencji, w tym utraty pracy i zszargania reputacji, wymuszone na nas podpisanie lojalek które mocno utrudniają nam zmianę pracy. Zresztą nam też zależy na firmie ale na firmie bez "solidnych pracowników" takich jak ty...
    Kompan

15.11.2017 16:03

Moim zdaniem twaróg koloryzował sprawy handlowe ,a o ludziach mówił prawdę bez ogródek i za tą nie wyparzoną mordę poleciał,nie wiem co mówił o Kamilu,ale pewnie dużo się nie mylił!! Także idealny to on nie jest,może w ogień to by poszedł,ale za ludźmi z bukowskiej i czymś do żarcia,ale nie za resztą.
    Cała prawda

14.11.2017 19:58

Haha
    PYREX

14.11.2017 15:28

A ja cieszę się, że pozbywają się z naszego regionu takich (usunięte przez administratora) i pieniaczy jak MT. Jak go nie ma to jest sympatyczniej i pracuje się lepiej. Został jeszcze jeden jego kompan ale mam nadzieję, że i nim się zajmą. Oczywiście MT aktywny jest na Goworku ale co mu innego pozostało...:)
    Pyruś

14.11.2017 17:23

Kamilku co ty chcesz od twaroga,jeżeli twierdzisz że to on cię podpier.....to słabo,że się nie podpisał,bo bym mu pogratulował. A mając tyle za uszami co ty to nie straszył bym kolejnymi zwolnieniami i raczej miałbym nie spokojne noce.Ludzie nie zapomnieli ci jeszcze spraw z zastraszaniem za lojalki Wydaje mi się, że i przyjdzie czas na ciebie. A z transportami to prawda w oczy kole.
    Jasper

14.11.2017 08:36

Wracając do transportów i firm to regionalny z Poznania też dobrze sobie radzi, właścicielem firmy transportowej jest ich były pracownik,jeszcze do niedawna był na etacie + działalności. Jak myślicie ile % idzie od faktury? To już pytanie do człowieka o 2 imionach,jest powszechnie przyzwolenie na tego typu praktyki a nasi zarządzający,którzy mają świecić przykładem pod otoczką uczciwości są zwykłymi ..........
    Cicha woda

14.11.2017 08:33

Narzekacie a pracujecie wiec zarobki odpowiadają albo jestescie takie (usunięte przez administratora)... ze innej pracy nie potraficie znaleźć , jak jest za co to firma docenia , wy szukacie sensacji zyjecie plotkami i wiecznie wam zle... glowa do gory i zapierd...ć
    Sami

13.11.2017 07:32

Z tego co napisałeś to Kiloutou oszukuje klientów na każdym kroku? Potwierdzam,program źle nalicza chociażby VAT...... Sprawa nadaje się do skarbówki.
    Fat

13.11.2017 07:25

Wow!!!Brawo za odwagę..... Jutro zwolnią pół firmy za ten post. Będą podejrzenia kto? Nausznicy czyli podpierda...cze nakapują nawet ma samych siebie. Marcin S i Michał K zjeżdża pół Polski i zbiorą wszystkie plotki na temat kto to mógł napisać.? Tragedia jak ktoś mógł tak na forum i takie tam. Na koniec dostanie wypowiedzenie pan Miecio że Szczebrzeszyna,bo na niego najwięcej było plotek. A dyrektorzy przyznają sobie premie za kawał dobrej roboty-no coś w końcu przecież robia? A plotka ma moc w tej firmie i to mega wielką.

Zostaw merytoryczną opinię o KILOUTOU Polska Sp. z o.o.