KILOUTOU Polska

• Ksawerów
  • Huta Wiskicka
  • Bronisin

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o KILOUTOU Polska Sp. z o.o.

Opinie o KILOUTOU Polska Łódź

Nie przegap nowości o KILOUTOU Polska Sp. z o.o.!

23.04.2020 00:39

jeden cytat

24.04.2020 07:37

Jak się przyglądasz złu i odwracasz głowę albo nie pomagasz, kiedy możesz pomóc, to stajesz się współodpowiedzialny. Bo twoje odwrócenie głowy pomaga tym, którzy dopuszczają się zła" Marek Edelman
    Do pasjonata cytatów Edelmana

04.05.2020 20:41

Moim zdaniem powyższy cytat jest fajny, rzeczowy, mądry, ale w zaistniałej sytuacji Kiloutou troszkę z (usunięte przez administratora)wzięty. Bo zamiast skupić się na istocie problemu to szuka się tanich wymówek (bo w konfliktowej sytuacji bardziej winny jest obserwujący niż sam winowajca?!). Czasami duże chęci, wola walki nie wystarczą aby zwalczyć zło, bo wszystko zależy od tego jak długo i w jakim zakresie jest to zło w danym miejscu. W Kiloutou niektóre sprawy zaszły za daleko, tam już nie ma co naprawiać. Tam trzeba wiele osób wyrzucić na (usunięte przez administratora) pysk i wszystkie zasady zbudować od podstaw. Pytanie kto to zrobi?! Nie liczę na górę, bo nikt nie ruszy "swojego fajnego dochodowego stołka". Pozostają ludzie na dole ale oni mają bardzo słabą siłę przebicia. Więc po co marnować swoje życie w czymś co jest z góry skazane na porażkę?! Niech naprawą Kiloutou zajmą się inni (niech naprawiają po swojemu). Mnie to już nie interesuje. Nie mój cyrk, nie moje małpy, nie mój problem.

02.05.2020 23:13

Horhe

04.05.2020 05:21

No nie wiem, dla mnie to same konusy...... Jedynie zarządzający, jak dopadli się do władzy wiedzieli co zrobić..... Zwolnić nie posłusznych i tych co zagrażają i zostawić bezmyślną rzeszę (usunięte przez administratora). Czyli masz odpowiedź, kto został....

02.05.2020 20:55

GUMIŠ

03.05.2020 10:51

(usunięte przez administratora) to jest śmiech na sali. Ich akcje są nieudolne i żałosne. Rabaty na transport i wynajem dla indywidualnych klientów nie przyniosły żadnego zysku. Porażka są też (usunięte przez administratora)i. Praca charytatywną to norma w Kilo. Wszyscy tam muszą pracować poza kierownictwem

29.04.2020 21:17

Adolf&Józef

30.04.2020 09:32

To moze poszukajcie inspiracji i wzorców do prowadzenia firmy w ksiażkach historycznych (usunięte przez administratora)

19.04.2020 03:08

Obserwowany

27.04.2020 14:01

Tak to prawda, ale to jest (usunięte przez administratora)z tych inteligentnych. Jak przychodzisz nowy do pracy najpierw jesteś obserwowany. Obserwowany i oceniany na ile Cie stać. Najpierw pracujesz w normalnych warunkach, z normalnymi relacjami z ludźmi ale później jest coraz mocniejsze przeciąganie liny. (usunięte przez administratora) Twoja praca będzie coraz baczniej i pilniej obserwowana, będziesz prowokowany do tego momentu aż popełnisz błąd (no bo kiedyś musisz popełnić). I afera gotowa. Efekt będzie taki, że w Twojej obronie nie postawi się nikt, fakty zostaną zmanipulowane a na samym końcu zostaniesz zwolniony. Ile trwa łącznie "taki proces"?! W moim przypadku trwało to prawie 3 lata. Droga moich kompetencji zeszła z poziomu fachowca do wroga nr 1 całego sektora. Jednak satysfakcji zwolnienia im nie dałem, wypowiedzenie złożyłem sam (inni koledzy nie mieli tyle szczęścia). Oczywiście wcześniej świetnie sobie zaplanowałem swoje nowe "gniazdko" w innej firmie więc moje konsekwencje zwolnienia w ogóle nie były odczuwalne. Ale wnioski z pracy w Kiloutou zostawię sobię do końca życia.
    Mollo

27.04.2020 22:15

Coś Ci się pomyliło w zeznaniach. To dyrektor jest przełożonym kierownika, a nie odwrotnie. Chyba, że o czymś w firmie nie wiedzą?

20.04.2020 22:32

Zainteresowany pracą

21.04.2020 16:55

A w jaki to sektorze,jeśli można wiedzieć?
    Bezimienny

21.04.2020 20:35

A który sektor lub oddział??

28.02.2020 09:32

17.04.2020 16:14

Bidon na świeta !!!! Niczym dzieci w przedszkolu! A ta kartką to sobie mozna podetrzeć jedną rzecz!! Tą na końcu pleców !!
    wiktorek

18.04.2020 10:27

ale kto wraca? nieudacznicy którym nie wyszło gdzie indziej, typ przez którego firma potraciła masę sprzętu, którego multum wynajmów nie zostało popłaconych wraca i jest witany z otwartymi rękami!

17.04.2020 20:07

Redukujecie zatrudnienie i wysokie pensje kadry zarządzającej? Nie to zaraz kłopocie będzie.

17.04.2020 19:09

Czy państwa maszyny posiadają dziennik konserwacji uzupełniany przez konserwatora podczas przeglądu maszyny, czy tylko wieszacie te swoje zielone zawieszki?

17.04.2020 18:19

Mam pytanie gdzie myjecie maszyny z tych wszystkich smarów i zanieczyszczeń? Czy wszystkie Wasze oddziały posiadają odpowiednie zaplecze? Mam nadzieję że tak!!!
    Dział HR

03.03.2020 06:33

"Wstaje rano prezes Kiloutou, czuje coś go w (usunięte przez administratora). (usunięte przez administratora) Wyciąga patrzy a to wasza opinia:-)
    Dział Mycia Maszyn

03.03.2020 17:12

po czym jedzie na oddział myć maszyny bo mu się kadra zwolniła :)

17.04.2020 16:09

Aż na tyle Was stać ?? Żenada.. Żenada .. Nie popisaliście się w ogóle. Pewnie uwiera go coś innego !! (usunięte przez administratora)
    Gosia

03.04.2020 20:55

Zagęszczarki 500 kg w cenie 45 zł za dobę, konkurencji jak tak można!!!
    Prawnik

07.04.2020 06:59

Nie jestem zdziwiony taką sytuacją. W ogóle. Nie wierze ze taki handlowiec wypożyczajac maszynę na czarno nic z tego nie ma. Bzdura. Zawsze były, są i będą wszelkie układy. Kiloutou nie płaci jakoś wybitnie więc jeśli jest pokusa dorobić sobie coś więcej no to ludzie to robią. Niektórzy robią to z biedy a jeszcze niektórzy z zachłanności ,(im wiecej lewych dochodow tym lepiej). Kombinować można ale zawsze trzeba to robić z głową, jednak niektórzy mają z tym bardzo problem.
    Papek

07.04.2020 16:24

I im się opłaca, może mają lepszy pomysł biznesowy? Przecież nikt tego charytatywnie nie robi? Jak go stać za tę cenę żeby tę maszynę serwisować, opłacić pracowników i inne koszty to należy się pytać jak on to robi? Bo u nas cena ma być wysoka a jakość jest coraz gorsza. Kiedyś się na budowach śmiali z Atuta, że złomiarze a teraz my ten puchar przejmujemy. Ale Francji pokaże się, że na zagęszczarce są 2 naklejki, 3 check listy a w tabelce zielono i oni to łykną! Firma przestaje sprawiać wrażenie, że jest dla klientów tylko do załatwiania swoich wewnętrznych spraw. A że klient niezadowolony? Głupi jakiś przecież ma kartkę, że maszyna jest sprawdzona przez mechanika i to na oddziale gdzie takowy akurat nie występuje bo jest na urlopie a na jakieś zastępstwo szkoda pieniędzy, przecież to tylko zbędny koszt. Ale fajnie jest tylko przypomnę, że na Titanicu też orkiestra grała do końca
    pracowal ja tam

05.04.2020 02:20

Pani pyza jest dumna, ze tak zronbila ze pracujo nadgodziny za darmo, brawo pani pyza, tak czeba
    Era

04.04.2020 22:53

Przestańcie paliwo tanie jest, to nie jest problem niech jeżdżą.
    paweu

04.04.2020 17:11

kąkurencjo przestan byc taka! jak mozesz dowozic maszyny na czas! to nie fer! tak nie mozna! prosze przestac i to jusz! ceny masz za niskie! dawaj wienksze bo nic nie wynajmniemy! sfojom prosbem motywujem kuronofirusem
    No tak

29.03.2020 21:07

Kierownik oddziału który codzień żeby pojawić się w pracy samochodem firmowym przejeżdża 200km za firmową kasę sorry tu być dobrze nie Będzie
    Rafal

04.04.2020 12:34

A który to kierownik?(usunięte przez administratora)
    Obiektywny

04.04.2020 10:18

Koronawirus koronawirusem ale w tej firmie było już źle w zeszłym roku. To nie jest tak, że wszystko pozmieniała epidemia. Jak ktoś nie umie zarządzać firmą, toleruje wyzysk, nie dotrzymuje obietnic danych na rozmowach kwalifikacyjnych to nawet koronawirus nie jest żadnym wytłumaczeniem. Charakter albo się ma albo nie. Ludzie nie są głupi, bez względu na to jakie stanowiska zajmują. Jeśli ktoś kogoś oszuka raz to później ciężko o zaufanie. Mądry to zrozumie, głupi nigdy. Dlatego nie wróżę tej firmie dobrych perspektyw. Z koronawirudem czy bez.
    Eko

29.03.2020 20:48

A ja się pytam po co Logistykowi samochód służbowy skoro cały dzień spędza w biurze
    Ciekawy z W

30.03.2020 10:44

A w którym to sektorze logistyk ma samochód służbowy?
    ałtomobylysta

02.04.2020 08:55

A jak ma niby dojechać do pracy? Przecież w jego sektorze transport nie wyrabia z normalnymi transportami
    nowyy

25.03.2020 11:22

Ile mozna realnie zarobic jako mechanik , dobry mechanik.
    fhghg

29.03.2020 16:40

firma nie potrzebuje dobrych mechaników ale tanich. Co prawda potem sprzęty działają tylko pozornie ale pozorne jest wszystko w tej firmie, w tabelce się zgadza...
    Mechanik

01.04.2020 19:46

Pracowałem w kiloutou więc napiszę jaka jest prawda a prawda jest taka, że kiloutou nie potrzebuje dobrych mechaników. Kiloutou potrzebuje mechaników przede wszystkich takich którzy obrobią kilka maszyn naraz, najlepiej na kilku stanowiskach i robić 3 rzeczy naraz. W tej firmie zapomnij o systematyczniej, ciągłej i poukładanej pracy - wszystko trzeba robić na już, priorytety zmieniają się co 5 minut. Musisz i naprawiać i zamawiać części i wydawać sprzęt i rozliczać się z wszelkich wydatków. Musisz umieć naprawiać i skoczki i zagęszczarki jak i podesty czy wozidła. Generalnie musisz robić wszystko i wszędzie. I to za marne 3-3,5 tyś na rękę. Czy warto?! Moim zdaniem nie, dlatego obecnie pracuje gdzie indziej. Pracuje mniej a zarabiam więcej i o to przede wszystkim przeciez chodzi.
    Rokko

29.03.2020 13:41

Oddziałami zarządzają ludzie którzy są z różnych branż, kolesie z przypadku, zanim się nauczą miną lata, maszyny bez dobrego serwisu będą szrotami, ja jako ATC wypruwam żyły ale i tak to nic nie da, klient wybiera konkurencje. (usunięte przez administratora)ogarnijcie się bo jak tak będzie to my też się poddamy.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w KILOUTOU Polska?

Kontakt - KILOUTOU Polska Sp. z o.o.

Rokicińska 142 92-412 Łódź

NIP:1182083103

Branża główna: Maszyny budowlane
    Szary

28.03.2020 15:55

Ta firma to jedna wielka tragedia. Nie widziałem jeszcze takiego (usunięte przez administratora) jak tam jest. Mobbing, układy, połowa maszyn na małych oddziałach to złomy, naklejki, naklejeczki na maszyny ważniejsze niż sam wynajem i pełno innego (usunięte przez administratora)Współczuję ludziom którzy tam pracują. Spędziłem tam kilka miesięcy i to wystarczyło na nerwicę i załamanie. Nigdy więcej !!!! Dramat !!!
    jajca

02.03.2020 09:48

Byłem na rozmowie (pracownik oddziału), dziwna sytuacja, osba z która rozmawiałem przywitała mnie słowami "umba umba sampaniola hej hej',,, Pomyślałem że mają luźną atmosfere i to taki żart, ale jak Pan z którym przyszło mi rozmawiać poprosił abym na środku pokoju odtaczył "wesoły pociąg" po czym miałem zamienic się w korkociąg... Ja nie polecam, dziwna firma, więcej nie wiem, więc się nie wypowiadam
    mechanik

19.03.2020 12:11

Ja to prosty chłop, mechanik, ale oni tam są (za przeproszeniem) DEBILAMI - ooo to to nie, ja dziękuje za takie (usunięte przez administratora) poszukam pracy gdzie indziej.
    ùrpak

19.03.2020 20:33

I bardzo dobrze zrobisz, teraz ludzie z tej firmy nie odchodza a UCIEKAJA!!!
    Byly pracownik Kiloutou

04.03.2020 06:38

Jestem ciekawy ile z tych poniższych opiń jest napisanych z powodu frustracji a ile z powodu rzetelnych powodów. Bo ten portal służy glównie do wyrażania opiń w sposób merytoryczny a nie żeby sobie ulżyć, wyładować swoje frustracje. Pracowałem w Kiloutou kilka ostatnich lat i dużo z poniższych opiń się zgadza ale swoje zdanie zawsze wyrażałem w sposob rzetelny. Prawdą jest to że kiloutou nie szanuje swoich pracowników, jest to korporacja w czystym wydaniu (tabelki, wskaźniki, targety). Ale dla mnie to nie był problem. Dlaczego?! Bo znam swoją wartość i wiem, że żadne Kiloutou tego nie zmieni. Po prostu robiłem swoje i ... zmieniłem pracę. Nie pieniłem się, nie wyzywałem, nie frustrowalem się tylko rzetelnie ocenilem swoją wartość na aktualnym rynku pracy. Morał jest taki, że od kilku miesięcy mam pracę lepszą, lepiej płatną i o zupełnie innym zakresie pracy. Można? Można! Wystarczy tylko chcieć. Zamiast wyżywać się w Internecie (to nic nie da) proponuje poszukać sobie innej pracy a wnioski pracy w kiloutou wyciągnąć dla samego siebie. Pozdrawiam wszystkich.
    Xawery

07.03.2020 06:03

Ok,a po to jest to forum niech ludzie czytają, a odchodzić już zaczynają bo poszli po rozum do głowy. Ile można znosic ta ignorancję i kłamstwa. Po po oddziałach krąży historia o wypowiedzeniu jednego z ludzi, ponoć żucił im kwitek z wypowiedzeniem od prawnika i tak się wystraszyli, że odszedł na swoich warunkach, czyli wniosek jest jeden Kiloutou ma dużo na sumieniu i boi się sądu pracy :-) Więc nie miejmy skrupułów i rubmy dobrze sobie nie im. Ja ostatni tydzień...... i opuszczam to (usunięte przez administratora)
    Byly pracownik Kiloutou

07.03.2020 14:20

No to życzę Ci powodzenia. Mi się udało to Tobie także się uda, trzeba tylko wiedzieć czego się chce od życia i być konsekwentnym. Reszta to Pikuś. Ja odchodząc z pracy nie musiałem używać sztuczek prawniczych ale w ogóle się nie zdziwię jak inni pracownicy muszą posunąć się i do takich ruchów. Zwolnienia były są i będą ale to co będzie w 2020 roku będzie jeszcze gorzej niż 2019 (takie są opinie o tej firmie). Ale Kiloutou zasłużyło sobie na to, bo tak naprawdę w przyrodzie nigdy nic nie ginie.
    Powrót do przeszłości

01.03.2020 11:10

Zamieszczam maila z okresu wprowadzenia lojalek, sami się zastanówcie czy coś się zmieniło. (usunięte przez administratora) po co były te puste słowa mówione przez Pana na Kongresie Kiloutou Polska ??? ,, zróbmy coś razem " Po co był zaproszony na Kongres wspaniały francuski zawodnik i trener, Mistrz Świata w siatkówce Stefan Antiga,??? który mówił ,, najważniejsza jest zgrana drużyna " Miesiąc po tym wydarzeniu daje Pan nam do podpisania Umowy o Zakazie Konkurencji - i nikt nie ma o to pretensji, wszystko jest ok. Pracodawca ma prawo zabezpieczyć swoje interesy, przecież płaci nam co miesiąc pensje , zainwestował duże pieniądze w maszyny, tak rozumiemy to. Ale Kiloutou dostało już wyszkolonych pracowników, zatrudnia fachowców w swojej branży, którzy szkolili się w EWPA, BM, TYTANIUM i mają niekiedy długi staż pracy. (usunięte przez administratora) nie wyszkolił tych pracowników, nie przeprowadził Pan jeszcze żadnego szkolenie, nie inwestuje Pan w Ludzi. Każe nam Pan podpisać umowę, w której zapisy są nie do przyjęcia, jeżeli ktoś z nas chciałby odejść z Kiloutou to musi zapłacić bardzo wysoką karę, żeby dalej pracować w swoim zawodzie ( dla Pana to może drobne pieniądze ), chce Pan żebyśmy po odejściu z Kiloutou zmienili na rok swoje zawody i pracowali na przykład w sklepie spożywczym, albo u fryzjera. Daje nam Pan do podpisania umowę w której pracownik nie ma żadnych praw, każe nam Pan jak już nie będziemy pracownikami Kiloutou , co miesiąc informować Pana na piśmie co się z nami dzieje gdzie pracujemy ? Nie daje Pan nam w zamian nic, bo KILOUTOU może jednostronnie według swojego uznania wypowiedzieć umowę. Zapisy w umowie są nie do przyjęcia zostaliśmy potraktowani nie jak drużyna o której Pan mówił, tylko jak banda Polskich tanich i (usunięte przez administratora) pracowników, zarabiających 400 - 800 Euro miesięcznie, którym można dać do podpisania papier, który mają bez dyskusji podpisać, nie możemy umowy zabrać bez podpisania do domu spokojnie przeczytać zastanowić się nad nią przeanalizować , tylko mamy podpisać ją od razu na spotkaniu z przełożonym bez żadnej dyskusji. O innych standardach Kiloutou (usunięte przez administratora) mówił, ale pewnie pomylił Pan Francję z Polską, w Polsce jakość Kiloutou oznacza wykorzystanie taniej Polskiej siły roboczej. We Francji jest nie do pomyślenia, żeby pracownik pracował od 7.00 do 16.00 9 godzin i miał zapłacone za 8 godzin. We Francji mechanik ma określony czas na przygotowanie maszyny, a w Polsce ma średnio na przygotowanie maszyny 15 min. i maszyna jedzie na budowę, co czwarta wraca z pretensjami od klienta, że coś jest nie tak. Mechanicy nie mieli jeszcze żadnego szkolenia przeprowadzonego przez Kiloutou, a w ofercie mechanik ma kilkaset różnych maszyn i urządzeń, 80 % maszyn nie wie jak są zbudowane, bo mechanicy bardzo często się zmieniają, są to najniżej opłacani pracownicy. Wynajem polega na daniu klientowi najniższej ceny na rynku, ponieważ inaczej nikt od Kiloutou nie chce wypożyczać. W Polsce manager Kiloutou każe pracownikowi załadować na samochód Kiloutou, który może wozić 900 kg, maszynę 2000kg - 3000 kg wbrew wszelkim zasadą BEZPIECZEŃSTWA i taki pojazd jedzie do klienta, kto będzie odpowiadał za wypadek który spowoduje ??? oczywiście Polski głupi pracownik. Koleżanki i Koledzy Bardzo dużo z nas nie podpisało tej cwaniackej umowy, jest dla nas skrajnie niekorzystna, zapewniam was, że działania zarządu Kiloutou Polska zwalniają nas od lojalności wobec pracodawcy, pilnujcie swojej godności, jednak nie jesteśmy zespołem, atmosfera w firmie jest fatalna i będzie coraz gorsza, puki nie zmieni się zarząd Kiloutou Polska. (usunięte przez administratora), która mała w sposób partnerski zajmować się pracownikami, proszę się podać do dymisji, nie mamy do was zaufania. Nie jesteście w stanie motywować ludzi do pracy, niestety z takim zarządem ciężko będzie zrealizować budżet. W 2016 roku dużo zabrakło do planu.. W styczniu 2017 roku zabrakło tylko 1500 Euro do wykonania 100%, nikt nie potrafi tego dopilnować. Udziałowcy Kiloutou Polska powinni zastanowić się dlaczego tak dużo pieniędzy jest wydawane na ludzi kontrolujących pracownika, a tak mało zajmuje się podnoszeniem jakości Kiloutou Polska, nie zarobimy na was Kontrolerzy. Następny ruch zarządu to : Za miesiąc zmiana wynagrodzeń do podstawowych i premia uznaniowa, no ale pracownicy nie zmienią pracy, bo jest Umowa o Zakazie Konkurencji. (usunięte przez administratora)wystarczy pracownikom dobrze płacić, a nikt z nas nie pomyśli o odejściu do Ramirentu albo Boelsa
    TikTok

01.03.2020 19:38

Jeszcze napisz jak było w 2014 i w 2013r. To też są ważne kwestie i rzucą istotne światło na aktualną sytuację w firmie. Dobrze byłoby też sięgnąć do czasów jak Kiloutou powstawało we Francji. To ma na prawdę duże znaczenie dla osób, które obecnie rozważają dołączenie do firmy. Podobnie jak II wojna światowa i Rewolucja francuska. Nie pomijamy tego, ludzie chcą wiedzieć, chcą mieć pełny obraz.
    Powrót do przeszłości

03.03.2020 21:08

Wkleiłem tutaj jeszcze maila opisującego sposób jakich metod firma używała do przekonania pracowników, żeby podpisali umowy o zakazie konkurencji. Mail zniknął bez śladu, czyżby ktoś wstydził się własnych metod?
    Gosia

02.03.2020 20:30

Kochani jak tak można, przecież było dobrze a nagle jest źle, co w Was wstąpiło!!!
    maLwInkA

02.03.2020 13:23

Pan z którym prowadziłam rozmowę, w sposób iście sportowy wykszyczał że zrobi mi dziecko - a tak na powaznie, za takie pieniądze to ja wole klepać bezrobocie i pobierać zasiłek, niewiele mniej a komfort nie użerania się z (usunięte przez administratora)jest ogromny!!
    Realista

01.03.2020 08:56

Oto szybki skrót zalet i wad pracy w Kiloutou. Zaczynamy od plusów: 1. Brak nadgodzin (8h i do domu). 2. Szeroki dostęp do informacji czy dokumentacji. 3. Dużo szkoleń i kursów (dla każdego stanowiska pracy). 4. Zapewnienie podstawowych, minimalnych narzędzi do pracy plus profesjonalna odzież dla mechaników. 5. Wypłata zgadza się z zapisem w umowie. 6. Jeśli ktoś ma samochód służbowy może jego wykorzystywać do celów prywatnych. 7. Ostatnio były dość duże i wypasione paczki świąteczne dla dzieci (jak ktoś ma dzieci na pewno to doceni). Wady pracy w Kiloutou: 1. Wyraźne różnice w traktowaniu oddziałów w całej Polsce (najlepiej mają oddziały te po Tytaniowskie). 2. Brak zespołowości (każdy sobie rzepkę skrobie). 3. Przy brakach kadrowych na niektórych oddziałach musisz sprawować na kilka stanowiskach naraz. 4. Nie szanują oddanych i pracowitych pracowników (szybciej Cie wyrolują niż docenią). 5. Brak konsekwencji (i kompetencji) kadry zarządzającej (na oddziałach i centrali). 6. Na niektórych stanowiskach odpisywanie lojalek (stajesz się własnym więźniem). 7. Niektóre oddziały (z wyglądu, funkcjonalności) to PGR (np. jest brak profesjonalnych myjek, wiele zanieczyszczeń idzie w glebę). 8. Dział HR ma bardzo duży problem z przyjmowaniem krytyki (obowiązuje zasad przedszkolaka: nic widzę, nic nie słyszę więc jest OK). 9. Premia nie zależna jest od twojej pracy (zależy od dyspozycji i formy handlowców). 10. Najważniejsze: bardzo słabo pracą w porównaniu z tym czego oczekują (bez dodatkowych zajęć po pracy czy samochodu służbowego większość ludzi by się już dawno zwolniła). Czy warto pracować w Kiloutou? Niech każdy sam sobie odpowie na to pytanie uwzględniając wszystkie w/w plusy i minusy.
    nikd

01.03.2020 16:13

akurat punkt 1 plusów to nieprawda

28.02.2020 09:31

28.02.2020 09:30

W tej firmie nigdy nie będzie dobrze, dopóki stanowisko (usunięte przez administratora)będzie sprawować osoba bez kompetencji. Nie wiem, jakie tam są układy, że takowe stanowisko sprawuje (usunięte przez administratora) której jedyne wcześniejsze doświadczenie zawodowe to praca w przejętym przez Kiloutou Tytanium i (usunięte przez administratora)w jednej z firm drogeryjnych. Rotacja, rotacja i jeszcze raz rotacja, nie dotrzymywanie ustaleń z rozmów kwalifikacyjnych to standard. Przestrzegam zwłaszcza osoby, które mają pracę, a które zostaną wyszukane przez Linkedina i będą kuszone, aby zmienić pracę. Nie dość, że może się tak zdarzyć, że przychodząc do pracy nie będą mieć przygotowane stanowiska pracy i będą się błąkać po firmie, szukając miejsca, gdzie mogą usiąść, by wykonywać swoją pracę, to połowa z ustalonych rzeczy nie zostanie dotrzymana. Jeśli ktoś nie ma aktualnie pracy i zostanie mu praca w K. zaproponowana – może spróbować, jedyne co traci to nerwy… ;) P.S. Do Działu HR KIloutou – nawet jeśli usuniecie ten wpis – ja ponownie go napiszę. Z prawdą nie wygracie! P.S.2 - 2 raz piszę ten wpis - już raz go skasowano

28.02.2020 09:24

W tej firmie nigdy nie będzie dobrze, dopóki stanowisko (usunięte przez administratora) będzie sprawować osoba bez kompetencji. Nie wiem, jakie tam są układy, że takowe stanowisko sprawuje (usunięte przez administratora), której jedyne wcześniejsze doświadczenie zawodowe to praca w przejętym przez Kiloutou Tytanium i (usunięte przez administratora)w jednej z firm drogeryjnych. Rotacja, rotacja i jeszcze raz rotacja, nie dotrzymywanie ustaleń z rozmów kwalifikacyjnych to standard. Przestrzegam zwłaszcza osoby, które mają pracę, a które zostaną wyszukane przez Linkedina i będą kuszone, aby zmienić pracę. Nie dość, że może się tak zdarzyć, że przychodząc do pracy nie będą mieć przygotowane stanowiska pracy i będą się błąkać po firmie, szukając miejsca, gdzie mogą usiąść, by wykonywać swoją pracę, to połowa z ustalonych rzeczy nie zostanie dotrzymana. Jeśli ktoś nie ma aktualnie pracy i zostanie mu praca w K. zaproponowana – może spróbować, jedyne co traci to nerwy… ;) P.S. Do Działu HR KIloutou – nawet jeśli usuniecie ten wpis – ja ponownie go napiszę. Z prawdą nie wygracie!
    Praca - Kierownik oddziału

23.02.2020 12:06

Mam pytanie. Znalazłem ofertę pracy, po wysłaniu CV odezwało się Kiloutou. Poszukują osoby z doświadczeniem ( mam 10 lat) w maszynach budowlanych, do zarządzania oddziałem w Warszawie z dużym Serwisem Maszyn. Jakie są za i przeciw zmiany obecnej pracy na takie stanowisku w Kiloutou ? Czy jest obsada mechaników w serwisie, którzy znają się na tej pracy ?
    Zosia

27.02.2020 20:07

Ty młody idź do (usunięte przez administratora)najpierw popracuj miesiąc, naucz się formułek i składów nastepnie przyjedź do nas i tu będziesz super fachowcem. Lubimy takich, będziesz naj. Powaga ja też tak zaczynałam.
    Emi

27.02.2020 21:07

Tam na wszystkim zna się (usunięte przez administratora), transport ogarnia, serwis zewnętrzny ogarnia, resztą mogą się zająć podopieczni tam jest pytanie a ok byś to zrobił. Super gość daje się ludziom rozwijać.
    Pomoc Mechanika

27.02.2020 07:17

Witajcie, mam pytanie. Chciałbym złożyć CV na pomoc mechanika w Komornikach. Zależy mi na atmosferze w pracy, a z tego co czytam na forum to jakaś porażka, czy w Komornikach jest podobnie? Kolejne, czy firma ma faktyczne takie problemy z dotrzymaniem słowa danego na rozmowach?

27.02.2020 14:06

Atmosfera zależy od oddziału, choć rotacja w firmie jest na tyle duża, że ciągle się to zmienia i ciężko stwierdzić, gdzie teraz jest ok. Firma nie ma problemów z dotrzymaniem słowa danego na rozmowach. Po prostu ma taką politykę i nie dotrzymują słowa. (usunięte przez administratora)potrafi obiecywać wszystko, a potem nikt nic nie pamięta, że takie ustalenia były. O ustaloną wcześniej podwyżkę możesz pytać 10 razy i i tak jej nie dostaniesz, nawet jeśli to tylko 100zł. NIE WARTO.
    Ciekawy

08.02.2020 08:50

Proszę teraz wytłumaczyć przyszłym pracownikom, co było takiego w usuniętych komentarzach, przecież trochę konstruktywnej krytyki potrzebne jest każdemu, nawet pracodawcy!!!! Opinia i tak już poszła w świat, to ja streszczę dla Nich najważniejsze zagadnienia: 1.Nie wywiązują się z obietnic danych na rozmowach o pracę. 2.Brak poszanowania ludzkiego i zwykłego zrozumienia. 3.Brak możliwości rozwoju 4.Mało płacą, w stosunku do nałożonych obowiązków.
    yplok

10.02.2020 18:24

należy dodać, ze firma jest bardzo marnie zorganizowana a narzędzia pracy oferowane przez firmę nie były by niczym specjalnym w latach 90
    Tytanista

27.02.2020 06:38

W Kilotu jest podobnie jak w innej pracy. Uklady uklady i jeszcze raz uklady. Wszędzie są układy tutaj też. Oddziały przez zarząd sa nierówno traktowane, bo wszystko zależy od pochodzenia danego oddziału czy ludzi pracujących na tym oddziale. Jeżeli ktoś ma genach pracę w Tytanium lub zna ludzi którzy pracowali w tej firmie to zawsze ma z górki, ma lepiej w porównaniu z ludźmi którzy przyszli razem z ewpa majster. Znajomość z (usunięte przez administratora) bardzo dużo daje. Albo to się zaakceptuje albo szuka innej pracy.
    weteran

09.02.2020 08:35

Witam. stanowisko Logistyk Sektora we Wrocławiu... jest coś takiego w ogóle w Państwa firmie bo się właśnie pojawiło ? Proszę o wypowiedź osoby które mogą napisać coś więcej.
    nowalijek

09.02.2020 14:48

tak, jest takie stanowisko
    A miałem

20.01.2020 19:31

A miałem chęć aplikować, lecz czytam i oczy przecieram, albo ja czegoś nie rozumie albo w tej organizacji coś niedobrego się dzieje.
    iks

03.02.2020 10:06

Ten portal ma to do siebie, że piszą tu osoby nieco sfrustrowane. Proszę zauważyć, że każda organizacja ma plusy i minusy. Tu raczej Pan/Pani nie dostanie rzetelnych informacji na temat organizacji. Firma jest po fuzji w 2017 i powoli ale za to systematycznie rozwija się, zmienia warunki pracy pracowników, poszukuje nowych lokalizacji swoich siedzib, zaczynając właśnie od pracowników w terenie. Od 2017 roku wdraża systemy i procesy. Może się to komuś nie podobać, bo trzeba zadbać o wyniki, przystosować się do nowych zasad ... No i zamiast się zwolnić i poszukać na tym rynku pracownika nowej pracy to siedzi i marudzi.
    Pytek

03.02.2020 19:41

Ale to chyba nie jest normalne że w 2019 zwolniło się w całej Polsce ponad 1/3 załogi. Uwazasz że byli to ludzie sfrustrowani, typowi Janusze? Trochę tego nie za dużo, nie uważasz?!

KILOUTOU Polska Sp. z o.o.

31.01.2020 13:45

pracobiorca

31.01.2020 14:09

co za żenada, jakieś kretyńskie filmiki a oddziały dalej bez WC, myjni z prawdziwego zdarzenia tylko brud, smary i oleje z maszyn idą bezpośrednio do ziemi, system operacyjny pełen błędów, na oddziałach permanentne braki kadrowe a tu takie COŚ! Czemu to ma służyć?!
    Etna

26.01.2020 18:33

Firma super, piekne maszyny, wspaniałe zaplecze, tylko mierni pracownicy którzy nie doceniają tego. Zastanówcie się kilka razy zanim napiszecie jakiś głupkowaty komentarz. Pracuję w Kiloutou od dawna i jestem bardzo szczęśliwa że jestem tu gdzie jestem.
    Szczery

27.01.2020 08:28

Widać jesteś mało ambitna, nie chcesz się rozwijać i mało oczekujesz od życia, albo to Twoja pierwsza praca i nie masz porównania, chociaż masz prawo do takiej opinii, na początku mi też się wydawało, że Kiloutou to szczyt marzeń. Więc nie pisz o miernocie innych pracowników, bo mają podobne prawo do odmiennej opinii na temat firmy, a to że Ty zdecydowałaś o takiej formie swojej relacji z Kiloutou, czyli stada baranów idących na rzaź i nie majacych pojęcia o swojej sytuacji to już Twój problem!!
    wikas

21.01.2020 14:04

Trzeba sobie zadać jedno pytanie: Skoro firma jest tak wspaniała i oferuje tak wiele, to czemu służą te umowy o zakazie konkurencji i czemu są tak restrykcyjne? Przecież z raju się nie odchodzi...

17.01.2020 09:50

Popieram

19.01.2020 08:32

100 % racji! Moim zdaniem w 2020 roku będzie jeszcze gorzej. Będzie jeszcze więcej kłamstw, ściemniania, brak odpowiedzialności za swoje czyny i słowa. Myślę, że ludzie szybko zatęsknią za rządami Francuza, bo on wiedział że siłą tej firmy nie jest dyrekcja, HR czy inna kadra kierownicza tylko ludzie pracujących na niższych szczeblach. To oni są głównymi trybami w tym mechanizmie. I nie mam na myśli tutaj handlowców bo oni w tej firmie zawsze mieli dobrze, ale gdzie jest miejsce i szacunek dla mechaników, powów?! Jeśli szybko nie zmieni się nastawienie dyrekcji wobec tych ludzi (godne pensje, zatrudnianie nowych osób który wspomogą pracę) to zjazd firmy będzie jeszcze większy i jeszcze szybszy niż się niektórym wydaje. Bo to nie jest przypadek, że tylu ludzi się zwolniło w 2019 roku. Ale na szczęście nie tylko kiloutou jest na rynku, loxam (vel. ramirent) zbroi się mocno i cierpliwie. Bo nikt z nas nie lubi być okłamywany, nie doceniany, ignorowany.
    Ktosia

20.01.2020 13:37

To są slogany duetu żeńskiego (usunięte przez administratora) . Dobrze spędzają kasę za wsze premie by siebie promować szukaj na (usunięte przez administratora)Ciekawe tyle lat firmie i nadal brak poprawnej wymowy organizacji, Ło Bosze...
    Wariat

13.01.2020 18:24

Super firma, super
    Zdziwiony

14.01.2020 18:33

Takie odpowiedzi jak ta zawsze mnie rozwalają. Zero konkretów, żadnych konstruktywnych zdan. A można wiedzieć dlaczego kiloutou jest takie super? Co dla Ciebie jest takie super? Wysokość pensji? Rodzaj premii? Zakres wykonanych obowiązków? Atmosfera pracy? Rozwój firmy i pracowników? Takie odpowiedzi jak Twoje tzn. bez konkretów to troszke takie odpowiedzi przedszkolaka w stylu "nie bo nie, no bo tak".
    Klient

15.01.2020 22:03

Maszyny nowe w bardzo przystępnej cenie

Zostaw merytoryczną opinię o KILOUTOU Polska Sp. z o.o.