Zamieszczam maila z okresu wprowadzenia lojalek, sami się zastanówcie czy coś się zmieniło.
(usunięte przez administratora) po co były te puste słowa mówione przez Pana na Kongresie Kiloutou Polska ??? ,, zróbmy coś razem "
Po co był zaproszony na Kongres wspaniały francuski zawodnik i trener, Mistrz Świata w siatkówce Stefan Antiga,??? który mówił ,, najważniejsza jest zgrana drużyna "
Miesiąc po tym wydarzeniu daje Pan nam do podpisania Umowy o Zakazie Konkurencji - i nikt nie ma o to pretensji, wszystko jest ok.
Pracodawca ma prawo zabezpieczyć swoje interesy, przecież płaci nam co miesiąc pensje , zainwestował duże pieniądze w maszyny, tak rozumiemy to.
Ale Kiloutou dostało już wyszkolonych pracowników, zatrudnia fachowców w swojej branży, którzy szkolili się w EWPA, BM, TYTANIUM i mają niekiedy długi staż pracy.
(usunięte przez administratora) nie wyszkolił tych pracowników, nie przeprowadził Pan jeszcze żadnego szkolenie, nie inwestuje Pan w Ludzi.
Każe nam Pan podpisać umowę, w której zapisy są nie do przyjęcia, jeżeli ktoś z nas chciałby odejść z Kiloutou to musi zapłacić bardzo wysoką karę, żeby dalej pracować w swoim zawodzie ( dla Pana to może drobne pieniądze ), chce Pan żebyśmy po odejściu z Kiloutou zmienili na rok swoje zawody i pracowali na przykład w sklepie spożywczym, albo u fryzjera.
Daje nam Pan do podpisania umowę w której pracownik nie ma żadnych praw, każe nam Pan jak już nie będziemy pracownikami Kiloutou , co miesiąc informować Pana na piśmie co się z nami dzieje gdzie pracujemy ?
Nie daje Pan nam w zamian nic, bo KILOUTOU może jednostronnie według swojego uznania wypowiedzieć umowę.
Zapisy w umowie są nie do przyjęcia zostaliśmy potraktowani nie jak drużyna o której Pan mówił, tylko jak banda Polskich tanich i (usunięte przez administratora) pracowników, zarabiających 400 - 800 Euro miesięcznie, którym można dać do podpisania papier, który mają bez dyskusji podpisać, nie możemy umowy zabrać bez podpisania do domu spokojnie przeczytać zastanowić się nad nią przeanalizować , tylko mamy podpisać ją od razu na spotkaniu z przełożonym bez żadnej dyskusji.
O innych standardach Kiloutou (usunięte przez administratora) mówił, ale pewnie pomylił Pan Francję z Polską, w Polsce jakość Kiloutou oznacza wykorzystanie taniej Polskiej siły roboczej.
We Francji jest nie do pomyślenia, żeby pracownik pracował od 7.00 do 16.00
9 godzin i miał zapłacone za 8 godzin.
We Francji mechanik ma określony czas na przygotowanie maszyny, a w Polsce ma średnio na przygotowanie maszyny 15 min. i maszyna jedzie na budowę, co czwarta wraca z pretensjami od klienta, że coś jest nie tak.
Mechanicy nie mieli jeszcze żadnego szkolenia przeprowadzonego przez Kiloutou, a w ofercie mechanik ma kilkaset różnych maszyn i urządzeń, 80 % maszyn nie wie jak są zbudowane, bo mechanicy bardzo często się zmieniają, są to najniżej opłacani pracownicy.
Wynajem polega na daniu klientowi najniższej ceny na rynku, ponieważ inaczej nikt od Kiloutou nie chce wypożyczać.
W Polsce manager Kiloutou każe pracownikowi załadować na samochód Kiloutou, który może wozić 900 kg, maszynę 2000kg - 3000 kg wbrew wszelkim zasadą BEZPIECZEŃSTWA i taki pojazd jedzie do klienta, kto będzie odpowiadał za wypadek który spowoduje ??? oczywiście Polski głupi pracownik.
Koleżanki i Koledzy
Bardzo dużo z nas nie podpisało tej cwaniackej umowy, jest dla nas skrajnie niekorzystna, zapewniam was, że działania zarządu Kiloutou Polska zwalniają nas od lojalności wobec pracodawcy, pilnujcie swojej godności, jednak nie jesteśmy zespołem, atmosfera w firmie jest fatalna i będzie coraz gorsza, puki nie zmieni się zarząd Kiloutou Polska.
(usunięte przez administratora), która mała w sposób partnerski zajmować się pracownikami, proszę się podać do dymisji, nie mamy do was zaufania.
Nie jesteście w stanie motywować ludzi do pracy, niestety z takim zarządem ciężko będzie zrealizować budżet.
W 2016 roku dużo zabrakło do planu..
W styczniu 2017 roku zabrakło tylko 1500 Euro do wykonania 100%, nikt nie potrafi tego dopilnować.
Udziałowcy Kiloutou Polska powinni zastanowić się dlaczego tak dużo pieniędzy jest wydawane na ludzi kontrolujących pracownika, a tak mało zajmuje się podnoszeniem jakości Kiloutou Polska, nie zarobimy na was Kontrolerzy.
Następny ruch zarządu to :
Za miesiąc zmiana wynagrodzeń do podstawowych i premia uznaniowa, no ale pracownicy nie zmienią pracy, bo jest Umowa o Zakazie Konkurencji.
(usunięte przez administratora)wystarczy pracownikom dobrze płacić, a nikt z nas nie pomyśli o odejściu do Ramirentu albo Boelsa