Tivron Sp. z o. o.

Kraków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 73 ocen.

Tivron Sp. z o. o.
3 73 6 1

Opinie o Tivron Sp. z o. o.

bono

Firma ok, duzo mozna zarobic na prowizjach - nie patrzcie na podstawe bo z tym jest roznie ale z mojego dosw tam gdzie mniejsza podstawa tam wyzsze prowizje i mozna zarobic dwu nawet wiecej krotnosc podstawy wiec jak znasz jezyk to dopytuj jaki przedzial prowizji . Praca zdecydowanie dla ludzi ktorzy lubia sprzedaz, maja gadane. Spoko lokalizacja dobry dojazd praktycznie z kazdej czesci Krk niedaleko dworzec czyzyny wiec dla tych co dojezdzaja z jakis mniejszych miejscowosci tez spoko

Ex pracownik jednych i drugich

UWAGA! PRACOWNIK TIVRONA SIEDZI I OSKARŻA O OCZERNIANIE DOBREJ FIRMY, BO STRACIŁO SIĘ W NIEJ PRACĘ.

Piotr Jakubowski
@Ex pracownik jednych i drugich 25.07.2018 18:34

Co za zenujacy troll internetowy!!!sam odszedlem z tivron przez dalekie dojazdy I troche lepsza kase w innej firmie ale takiego trolla jeszcze nie widzialem. Nie pozdrawiam takich ludzi. Generalnie sama firma ok ale pare elementow do poprawy.

Ex pracownik jednych i drugich
@Piotr Jakubowski 24.08.2018 00:16

@Piotr Jakubowski - skonfrontujemy, bo mam świadków :) ?

Zocha

Fajna praca zwlaszcza jak jestes sprzedazowy - idzie sporo zarobic - atmosfera ok. Cenne doswiadczenie i mozliwosci rozwoju - chcialabym po roku pracy postarac sie o stanowisko lidera w tej firmie - wiem ze sa szanse awansu wiec dla mnie super ze nie jest to typowe call center gdzie jestes x lat tylko konsultantem ale tez docenia sie ludzi ktorzy chca isc w gore . poki co nie ma sie do czego przyczepic (pracuje od niespelna 5 msc) pzdr

John

Dość dobrze znam angielski, znajdzie się dla mnie miejsce z takim językiem?

Lola
@John 21.09.2018 21:05

podpinam sie pod pytanie tyle ze u mnie jezyk wloski+ angielski - czy znajdzie sie cos ? i czy maja rekrutracje na stanowiska dla osob z dosw ?? pzdr

Aga
@John 21.09.2018 21:05

Nie ma pracy z angielskim, niestety. W sumie to taki powszechny język więc nawet jestem zdziwiona ale cóż. Jest wiele innych, na przykład węgierski - dla mnie total egzotyka! kosmos :) ale można dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy od osób dla których ten język ojczysty. To jest plus międzynarodowej firmy - ciekawe opowieści o kulturze, zwyczajach. Zawsze też ktoś poleci fajną miejscówkę na wakacje albo co zobaczyć. Nie ma to jak info z pierwszej ręki ;)

Tom
@Lola 21.09.2018 23:27

tak jak ktoś już napisał, angielski nie ale włoski jak najbardziej. Zespół włoski jest świetny - oceniam z obserwacji, siedzę niedaleko włoskiego teamu ;)

Tom
@John 21.09.2018 21:05

tak jak ktoś już napisał, angielski nie ale włoski jak najbardziej. Zespół włoski jest świetny - oceniam z obserwacji, siedzę niedaleko włoskiego teamu ;)

Mon

Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej, świetna atmosfera w biurze, pracownicy uśmiechnięci więc warto chociaż iść i zobaczyć jak to wygląda. Ja się nie dostałam, bo za słabo znam język, ale będę próbować jak się poduczę, polecam

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracownik xd

Jaki okres czasu pracowalas?

Wicky
@Pracownik xd 12.09.2018 21:56

Ania zapewne nadal pracuje :)

Pracownik xd
@Wicky 13.09.2018 14:30

Skąd taki wniosek?

anonymous
@Pracownik xd 13.09.2018 15:09

zbyt dobrze płacą :) :)

Pracownik xd
@anonymous 14.09.2018 14:13

Hmmm na rynku zagranicznym być może tak , na polskim nieźle aczkolwiek idzie też tyle zarobić gdzie indziej

Dorota

To po co tam pracowałaś? inni jakoś są zadowoleni i wcale nie muszą być pozbawieni kręgosłupa moralnego... Pewnie Cię wyrzucili, bo oszukiwałaś i teraz płaczesz...

M. L

Sehr nette Verdientmöglichkeiten, Leuten mit B2 Niveau Deutsch beibringen und Sie können Ihre Sprachkenntnisse steigern weil sie jederzeit auf Deutsch kommunizieren, Nette Arbeitsatmosphäre und Unterstützung vom Vorgesetzten (albo "Chef") und anderer Leute im Team. Flexible Arbeitszeiten für Stundenten und mehr. Es ist auch in Ordnung, wenn sie nicht alle Stunden unter der Woche erledigen können, denn Sie können auch am Wochenende kommen. Starke Empfehlung!

Wojtek

Ja tam się niczym nie przejmuję, bo czym? klientem? co jeden to inne widzimisie. Sprzedaje i zarabiam i dobrze mi z tym! Peace!

Nico

Fajnie, że dają szansę ludziom bez doświadczenia + nie jest to korpo . Jasne w korpo da sie zarobic tylko ze robisz nagodziny i oprocz dzwonienia wykonujesz rapoty odipsujesz na maile i robisz milion innych rzeczy - tu jest o tyle spx ze siadasz i gadasz przez tel nie obchodzi cie nic innego nie ma wyscigu szczurow. kazdy ma swoich klientow wiec nie ma tak ze kogos komus zabierzesz a pozniej pretensje tylko jest luz. Wiadomo ze nie do przesady bo jednak nikt sie nie obija ale nie ma takiego cinienia jak w korpo (ten kto doswiadczyl pracy w korpo wie o czym mowie). Kasa rowniez wychodzi spoko - ja akuat mam dzialalnosc to jestem na b2b i wyciagam bez problemu 5-6 na reke msc bez zadnych nadgodzin

Jacek
@Nico 18.09.2018 15:02

Ja też mam b2b. Kurde, fajna sprawa. A ile jeszcze przy okazji wrzucam w koszty! no a extra kasa zamiast to urzędu skarbowego leci do mojej kieszeni! Pozdro!

Beatris

Ktoś tu pytał o hiszpański. Możesz zarobić średnio 6/7 tyś na rękę. Oczywiście z prowizją. Trzeba już być wyjątkowym "orłem" aby nie mieć wyników i prowizji. U nas to kwoty raczej z tych dolnych. A zespół hiszpański niewielki ale stabilny :)

Klaudia
@Beatris 15.09.2018 18:29

a skąd mam wiedzieć, czy sobie poradzę? Nie mam doświadczenia w czymś takim.

Beatris
@Klaudia 15.09.2018 22:17

Jeśli przejdziesz rekrutację to na 90% sobie poradzisz. Nie przyjmują każdego. Nie znam się na branży Hr ale jak tak obserwuje kto przychodzi i potem rozmawiam jak idzie to w większości przypadków ludzie się odnajdują. Z resztą, mogę powiedzieć na własnym przykładzie. Na początku duużo nowego ale z czasem układa się w głowie. Każda kolejna rozmowa to praktyka

Igor
@Klaudia 15.09.2018 22:17

Próbuj! do odważnych świat należy, na pewno w sprzedaży ;)

Paweł

z mojego doświadczenia (też pracuję z językiem) mogę powiedzieć, że dbają o atmosferę. Kiedy zaczynałem to trochę się obawiałem, że każdy będzie mi wilkiem. A tu niespodzianka. Wszyscy przyjaźnie nastawieni, wychodzisz na papierosa w różnym gronie. Pracuje tu sporo osób, już jest odrobinę ciasno. Przełożony wymaga - to fakt, też pomaga jak trzeba. Wg mnie zdrowo, tak powinno być. Bez zbędnej pompy, po ludzku.

Paweł
@Paweł 15.09.2018 09:29

A i jeszcze jedno! Nie musisz tylko zajmować się sprzedażą. Co pewien czas widzę, że ci co sprzedawali zmieniają stanowisko. To fajne, że daje się takiej osobie szansę a nie wywala, bo nie spełnia oczekiwań. Otwierają się nowe wakaty, też powstaje nowy dział. Jestem zaskoczony tempem w jakim to wszystko się dzieje.

Niki

A jak klimat w środku? Pracowałam w korpo z językiem i strasznie mi dopiekło. Chciałabym wreszcie obracać się wśród normalnych ludzi, którzy nie utopią w łyżce wody za twoimi plecami...

Paweł
@Niki 14.09.2018 20:52

z mojego doświadczenia (też pracuję z językiem) mogę powiedzieć, że dbają o atmosferę. Kiedy zaczynałem to trochę się obawiałem, że każdy będzie mi wilkiem. A tu niespodzianka. Wszyscy przyjaźnie nastawieni, wychodzisz na papierosa w różnym gronie. Pracuje tu sporo osób, już jest odrobinę ciasno. Przełożony wymaga - to fakt, też pomaga jak trzeba. Wg mnie zdrowo, tak powinno być. Bez zbędnej pompy, po ludzku.

Paweł

a na hiszpański szukają? Jak wyglądają zarobki, ale takie rzeczywiste?

Kasia

Sembra interessante! Allora forse ci proverò, alla fine non perdo niente e vedo meglio la situazione com'è. Grazie per le info Luca!

Luca

Sul mercato italiano il reddito è niente male. Le quote sull’annuncio sono reali quindi non c’è da esitare. Il team è ben strutturato e diversificato dal punto di vista di esperienza. Ci lavorano italiani madrelingua. L’azienda punta sulla formazione del nuovo personale. Bisogna solo avere voglia di impegnarsi per raggiungere risultati e guadagnare. Ci scambiamo a vicenda i trucchi commerciali e uno aiuta l’altro se c’è bisogno: non esiste il concetto della corsa del topo. C’è invece una sana competizione tra i colleghi. Si organizzano concorsi di vario tipo: due persone del nostro mercato italiano hanno vinto una bicicletta e una PlayStation. I risultati sono importanti, è ovvio, perché si traducono nel guadagno dell’azienda e di noi stessi. Nel lavoro con il cliente è importante un giusto atteggiamento, ci sono persone diverse e può capitare un cliente duro, ma questo è normale quando si lavora con la gente, che si tratti di un negozio, ufficio postale, non importa. Io lavoro qui da tempo e devo dire che ho tutto ciò di cui ho bisogno: buon ambiente di lavoro, soldi concreti. Per esempio, tra poco, si fa una festa aziendale in un ristorante come premio per i risultati dell’intero gruppo. La provvigione che si guadagna è di sicuro un bel premio individuale. Non è come in altre aziende che chi lavora guadagna ugualmente a chi ozia e perde tempo. Almeno esiste la correttezza. E quando qualcuno viene qui, ci rimane. In questo lavoro sicuramente si troveranno bene le persone a cui piace essere in contatto con la gente e a cui piace parlare. Contatto quotidiano con l’italiano è anche un grande vantaggio.

Kasia
@Luca 12.09.2018 12:20

Sembra interessante! Allora forse ci proverò, alla fine non perdo niente e vedo meglio la situazione com'è. Grazie per le info

Italiana

Widziałam ogłoszenia z językiem włoskim - może ktoś napisać jak wygląda praca na tym rynku? Podają dość wysokie wynagrodzenie i wygląda na to, że też pracują tam Włosi, nie tylko Polacy - to byłoby świetne bo ja uwielbiam włoski!

pracowniq
@Italiana 11.09.2018 23:17

większość jest polaków chociaż włosi też się zdarzają. Dla mnie najwiekszy plus to to ze nie trzeba znac angielskiego (dotychczasowe oferty ktore mialem wymagaly znajomosci wloskiego i ang a z tym u mnie średnio). Szkolenie jest w j polskim pozniej juz pracujesz w j. wloskim wiec spoko bo mozna sie osluchac z akcentami i samym jezykiem. Pensja podstawa i premia lacznie wychodzi mi 5tys na reke + firma oplaca mi zus (ja akurat mam swoja dzialalnosc bo pracuje dodatkowo w szkole jezykowej). Jesli jestes ogarniety sprzedazowo to polecam - jesli uwazasz ze sprzedaz to nie twoja bajka to szkoda czasu .Pzdr

Karola

niedawno zaczęłam, to moje początku w sprzedaży. Przed pierwszymi rozmowami bardzo się stresowałam, nie wiedziałam jak to będzie - tyle nowych informacji... Podczas drugiej rozmowy zrobiłam pierwszą sprzedaż i poszło. Postępy widać, zobaczymy jak będzie dalej :D

Agnieszka

Dla mnie jest super, fajne biuro w nowoczesnym budynku, duuużo bonusów, o których nie ma w ogłoszeniach soki, herbatki do wyboru do koloru, owoce, a czasami firmowa pizza albo inne przekąski dla wszystkich czy super konkursy z fajnymi nagrodami ostatnio np. do wygrania było play station czy rower. Dla mnie mega i nie spotkałam się w innych firmach z takim rzeczami:D Niech hejterzy piszą co chcą ale fajnie się tam pracuje:D

Tom
@Agnieszka 08.08.2018 15:26

"fajnie się tam pracuje" Zachwalasz pracę i firmę a nie piszesz o niej "fajnie się tutaj" tylko "tam" pracuje? Twój wpis wygląda jakbyś zachwalała coś bo masz zachęcać, by inni "tam" się zgłosili,a nie że pracujesz i zadowolona z tej pracy jesteś jako pracownik dla którego jest ogłoszenie. Dostrzegasz różnicę w moim i Twoim wpisie? Ja też pisze o tej firmie "tam" bo jest mi całkowicie obca. Jakbym w niej pracował i chciał zachęcić do podjęcia w niej pracy, to bym zakończył swój wpis " Fajnie jest tutaj i warto podjąć tu pracę". Bez względu na cel Twojego wpisu, o ile nick nie jest też fałszywy, to ładne masz imię :)

Aga

ja jestem zadowolona, mam świetnego lidera. Zna się na sprzedaży i przy tym ma "serce" do człowieka. Wszystko zależy od ludzi z jakimi pracujesz. Nie wiem jak jest w innych grupach, ale u mnie naprawde spoko

anonim

(usunięte przez administratora)

Paweł

Be kasy wychodzą ci co oszukują. Pozdrawiam wszystkich chodzących "na skróty"

Doświadczona

Pracuję na rynku zagranicznym w Tivroon od kliku lat. Języka obcego nauczyłam się nie na studiach a za granicą. Zdecydowałam się wyjechać aby utrzymać rodzinę. Dziś mam już wnuki i cho znam język bardzo dobrze było mi ciężko znaleźć pracę w Polsce bo wiek... W tirvon było, jest inaczej. Popatrzyli na moją chęć do pracy, znajomość języka i żyłkę handlowca :) Jestem szanowana i doceniana. Bardzo dobrze się tu czuję.

anonymous
@Doświadczona 24.08.2018 22:06

A co robiłaś w Tivroon dokładnie ?

Młody

Przychodząc do tivron byłem zielony. O sprzedaży nie wiedziałem nic ale wszystkiego się nauczyłem. Mam świetnego lidera. Można zawsze liczyć na bardziej doświadczonych kolegów. Zarabiam niezłą kasę siedząc w biurze i rozmawiając. Mojego ojca nie stać na takie zarobki a musi się o wiele bardziej napracować.

kroksi
@Młody 14.08.2018 22:38

no zgadzam się, ja też zarabiam już w tym momencie więcej niż rodzice, a praca taka lajtowa:P

Eliza

Ja z czystym sumieniem mogę polecić! Opinie są różne,pewnie dlatego, że trzeba mieć świadomość, że praca z ludźmi nie jest dla każdego. Trzeba mieć niezłe gadane i wielki dystans, jak w każdej pracy z klientem, ale myślę, że jak ktoś ma doświadczenie np. w pracy w galerii handlowej to sobie poradzi, bo klienci zawsze tacy sami, raz spotyka się świetnego człowieka a raz.... szkoda mówić:D Tak czy siak jak ktoś ma motywację, to zarobki są naprawdę super, i te prowizje o których mowa nie są wyssane z palca, bo na rynku polskim spokojnie można zarobić 3-4 tys, a to jak na pracę gdzie nie trzeba mieć jakiejś specjalnej wiedzy i nie ma się totalnie żadnej odpowiedzialności całkiem spoko.

LOL
@Eliza 06.08.2018 10:18

Na maksa się zgadzam!!! ja akurat pracuję z językiem obcym i tam to prowizje są główną motywacją, bo jest naprawdę niezła kasa 5-6 tys na rękę się zgarnia, a myślę, że jak dla kogoś liczy się głównie wynagrodzenie to będzie zadowolony, bo też chodziłem na rozmowy do korpo i 3,5- 4 na rękę t maks z małym doświadczeniem, także jak ktoś się nie boi ludzi i chce zarobić to na pewno dobrze trafił D:D:D

Iza

Tivron prowadzi obecnie rekrutację na kilka stanowisk. Poszukiwany jest między innymi Specjalista ds. obsługi Klienta na rynku polskim. Dla osób zainteresowanych aplikacją do firmy, dodaję link do ofert pracy: https://www.tivron.com/kariera/ Jak wyglądają początkowe warunki zatrudnienia w Tivron?

A-b-C

praca jak praca na plus atmosfera - bez korpo raportow spotkan po kilka razy w tyg i innych tego typu rzeczy, kasa spoko benefity jak wszedzie. dla mnie duzy plus za lokalizacje bo z huty mam blisko. pzdr

studentka

Widziałam ogłoszenie ze słowackim chyba na FB. Można pracować zdalnie, tylko wcześniej trzeba być miesiąc w Krakowie.

Polecający

W ostatnim czasie poleciłem dwóch swoich dobrych znajomych do pracy w Tivron. Ludzie często polecają. To chyba o czymś świadczy. Ok, jest za to kasa, ale wiadomo, że jeśli byłoby w firmie kiepsko to za żadne pieniądze nie poleciłbym jej nikomu bo wstyd. Na szczęście w Tivron jest inaczej, nie ma siary.

Remik

Szkoda, że po stracie pracy w dobrej firmie niektóre osoby tak oczerniają firmę!

Jacuś
@Remik 25.07.2018 18:24

Ja też tam pracowałam i to wszystko prawda, więc nie czyńcie szeptanego marketingu, bo za dużo ludzi ma z wami na pieńku.

looser
@Jacuś 25.07.2018 18:31

hahahhahah rozśmieszył mnie twój wpis - ewidentny fejk. "Małgosia" nie pracuje od ponad 1,5 roku a 1200 to chyba dostałeś za bo przez 3 tygodnie w miesiącu nie było Cię w pracy. Czy myślisz, że SERIO ktoś Ci uwierzy, że 150 osób pracuje w firmie, która im nie wypłaca kasy? Dawno by poszli gdzie indziej, więc polecam skupić swoją frustrację życiową na czymś pożytecznym- na przykład dokształceniu się i znalezieniu pracy godnej takiej wspaniałej osobistości jak Ty:D Pozdrawiam!

oleandra
@looser 26.07.2018 14:56

Dokładnie! W czasach kiedy każdy może przebierać w ofertach z pewnością ktoś pracuje miesiącami i latami w firmie, która nie płaci...

Kinga
@looser 26.07.2018 14:56

w firmie pracuje ponad 120 osób i ciągle przybywa. Nowe biuro już powoli robi się za małe. Gdyby było tak źle, jak ktoś tutaj próbuje udowodnić to tyle osób by nie pracowało w tej firmie.

Sprawiedliwy
@Remik 25.07.2018 18:24

No niestety tak jest. Jeśli się wylatuje za bumelowanie to później wypisuje się bzdury anonimowo w necie...

Slovak M

A ze słowackim znajdzie się coś?

Nono

Firma ok - dobra pensja bez opóźnień multisport, luxmed. Pracuje na 3/4 etatu - grafik sobie sama dopasowalam tak ze mam sporo czasu wolnego w tygodniu. Pensje na rynku niemieckim wyzsze niz w korpo, lokalizacja spoko (w końcu dobre połączenie tramwajowe). Fajna atmosfera i szkolenia przed przystapieniem do pracy. Najlepiej przyjsc i przekonac sie samemu. Po niektorych opiniach tez sie wahalam ale trzeba wziac pod uwage ze czasem pracownik nawali a pozniej wylewa żale na forum. Nie sadze zeby firmie oplacalo sie szkolic przez msc pracownika w tym czasie placic mu kase i mieszkanie po to zeby zaraz go zwolnic - to nielogiczne. Podsumowujac poki co polecam!

Zostaw opinię o Tivron Sp. z o. o. - Kraków

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tivron Sp. z o. o.