Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Obst Plantagen Schemmel

Pracowałeś w firmie Obst Plantagen Schemmel i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
gość - 2015-05-16 02:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedzie ktoś ze świętokrzyskiego w tym sezonie?
zdjecie uzytkownika
arbeit.gregor@freenet.de - 2015-05-17 13:06:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedzie ktos z podkarpacia.
zdjecie uzytkownika
malutka - 2015-05-22 18:52:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niech ktoś mi powie w jaki sposób tam dotrzeć ??
zdjecie uzytkownika
małaczarna - 2015-05-22 19:26:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Allstar i Sprintbus zawozi tam ludzi, zazwyczaj wyjazdy z Polski sa we wtorki i w piątki
zdjecie uzytkownika
malutka - 2015-05-23 14:21:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
POdobno warunki się zmieniły, do mnie kobieta dzwoniła że 7e na godzinę i trzeba zabrać 5 kg truskawki. Mam termin na 10 .06

zdjecie uzytkownika
zeta - 2015-05-26 10:43:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [malutka - 2015-05-23 14:21:26]:
Tam jest AKORD ! 2,5 skrzynki (skrzynka 5kg owoców) na godzinę trzeba zebrać i wyczyścić rządek ze zgniłków......jesli nie zbierzesz to do Polski bo nie wyrabiasz normy.
Normy szef wprowadził od tego sezonu .....chłopaki ze szparagi mogą potwierdzić!!!!kilku w tym sezonie zjechało po tygodniu pracy
Warunki bez zmian ....opłaty zeszły rok 1,50Euro... teraz 3,50 +0,40 jakieś ubezpieczenie więc prawie 4Euro!!!!!!!!!
Nie wierzcie osobie z biura ONA MÓWI CO JEJ ROZKAZUJE SZEF...wiem co mówię ...pracowałam tam kilka sezonów
Zanim pojedziesz to przemyśl dwa razy swoją decyzję
zdjecie uzytkownika
zeta - 2015-05-26 10:47:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [malutka - 2015-05-23 14:21:26]:
Jeśli za poprawę warunków można uznać obrusik i dwie serwetki na stoliku w kampie ....to tylko to się zmieniło od tego sezonu na lepsze....
zdjecie uzytkownika
zeta - 2015-05-26 10:55:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [malutka - 2015-05-23 14:21:26]:
7euro na godzinę wyjdzie jeśli zbierzesz w ciągu godziny 3 skrzynki owoców i wyniesiesz je z rajki na samochód...jeszcze postoisz w kolejce do sprawdzenia jakości.
w realu to bardzo trudne do zrobienia ...np na początku i końcu sezonu jest malutko owoców....albo mokry rok i same zgniłki....a normę trzeba wyrobić bo dziękują za pracę i karzą zamawiać busa
zdjecie uzytkownika
adam - 2015-05-26 14:10:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam oferuje transport do firmy schemmel 9-cio osobowym busem opel vivaro z wojewodztw podkarpackie malopolskie swietokrzyskie slaskie tel (usunięte przez administratora) lub adamos7810@wp.pl zapraszam
zdjecie uzytkownika
Marzena - 2015-05-30 14:41:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2015-05-16 02:50:13]:
Ja się wybieram
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-06-03 09:00:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Marzena - 2015-05-30 14:41:07]:
Skąd i kiedy jedziesz?Pierwszy raz tam jedziesz, czy już byłaś?Mój mail:kamim@onet.pl
zdjecie uzytkownika
zeta - 2015-06-07 16:10:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na dzień dzisiejszy na plantacji u Schemmela jest ok 150 osób...część przyjechało w środę ,inni w sobotę....wszyscy siedzą.....pracy nie ma !!!!!
W tym roku folii nie ma , tuneli nie ma....
Szefostwo pierwszy "przelot"planuje końcem tygodnia tzn ok 11,12 oczywiście tylko kilka osób....
Czarno ten sezon widzę....współczuje moim znajomym ...którzy są na miejscu.
PRZESTRZEGAM TYCH KTÓRZY TAM MAJA JECHAĆ DO PRACY

zdjecie uzytkownika
Marzena - 2015-06-08 08:33:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [gość - 2015-06-03 09:00:07]:
pierwszy raz jadę 9 czwewca ze Skrzynna to jest koło Radomia
zdjecie uzytkownika
Ekspracownik - 2015-06-12 15:40:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z ciekawości tu zerkam i widzę że niektórzy muszą sami na własnej skórze poznać realia ( a może nie chce się czytać przestróg ). Jedna rada BIERZCIE Z DOMU NA BILET POWROTNY bo długo będziecie tam tyrać by utyrać na powrót i nie zapomnijcie przestrzec innych by uniknęli marnego losu .
zdjecie uzytkownika
Schemmel Obst - 2015-06-14 01:24:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz startuje gowne Saison truskawki na nasze plantacja. Dobre jakosz na truskawki. Do 30 skinnek dzinne teraz mosliwe.
zdjecie uzytkownika
Schemmel Obst - 2015-06-22 09:33:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
22.06.2015. Aktuell: Praca duze, dobre jakocz truskawki,pod dobra cena do 1 skinky 3 - 3,50 Euro. 24 skinky dzienie Standard. Bedzie winkzie. Saison juz bedie 8 Tygodnie. Pod normale truskawki bedzie 15 Hektar czerwone pojedzkie, potem Klasse 1, potem 12 Hektar Malina Tulameen, potem 15 ha Frigo truskawkie,
Potem 10 Hektar bardzo dobre gattunek truskawki Malwina. Ogolne bardzo dobre warunki do pynonce. Container komplette renovatia, Casino Television, Gas gratis. Teraz 80 Euro netto na rekce jest normalne. Lizone jest 100 % elektronischne, bez bonduw. Ofizialne statment ot chefem Georg Schemmel i rodzina.
zdjecie uzytkownika
Bolo - 2015-06-23 23:14:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaka firma taki szef i jego polski tragedja
zdjecie uzytkownika
Bolo - 2015-06-23 23:19:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pisz pan po niemiecku bo po polsku nikt cie nie rozumie
zdjecie uzytkownika
waldek - 2015-06-24 11:02:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy jest praca na tej plantacji? Ile godzin pracujecie? Czy jest truskawka? Ile płacą za skrzynkę?
zdjecie uzytkownika
kmilka - 2015-06-26 15:53:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ile pytan na raz @waldek, na pewno na rekrutacji powiedzą Ci jakie mają konkretnie stawki no i nie bedzie problemem jednak dowiedzieć się ile płaca za skrzynkę.. poza tym ja słyszałem, ze płacą nie za skrzynkę tylko za godzinę pracy. Oczywiście jest do tego jakiś limit dzienny, który trzeba wyrobić ale nie trzeba.
zdjecie uzytkownika
waldek - 2015-06-28 11:08:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po co mi odpowiadasz jak nie wiesz na pewno? Pytam ludzi ktorzy juz tam sa i maja sprawdzone informacje. Nie jakies pierdoly moze, moze. Co mnie obchodzi co slyszales. Potrzebuje sprawdzonych informacji od pracownikow.
zdjecie uzytkownika
Justyna - 2015-06-29 21:22:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jest ktos z Gorzowa Wlkp albo oklic kto jedzie tam do pracy 24 czerwca? pytam bo moj tata tam jedzie w tym wlasnie czasie i mysle ze razniej by bylo gdyby poznalo sie wczesniej kogos z kim bedzie sie pracowac ;) jak cos to podaje poczte do kontaktu ;) justyna.grzeszykowska@o2.pl
zdjecie uzytkownika
kk - 2015-06-30 17:44:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, mam plan pojechać tam z dziewczyną w najbliższych dniach. przeczytałem wszystkie strony opinii, nie wygląda to najlepiej, ale podobno w tym roku miało się coś zmienić. Ktoś kto tam jest może powiedzieć, czy jest praca i da się zarobić? Jęśli tak to ile?
zdjecie uzytkownika
Zbieracz - 2015-07-01 16:06:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Plantacja Obst Pfantagen Schemel jest jedna wielka porazka, ludzie sa traktowani jak bydlo, praca zaczyna sie w godzinach okolo 4-5 a konczy okolo 21. Bardzo malo snu, przerwy sa nieregularne, bardzo czesto trwaja okolo jednej godziny w ciagu dnia. Zarobki to kpina, normalny czlowiek ktory nie posiada wieloletniej praktyki zarobi w szczycie sezony okolo 40 euro w ciagu 13h. Falyszyeinformacje podawane przez telefon to juz wgl przegiecie, praca akordowa a cena za kgz dnia na dzien jest coraz nizsza. Nie polecam nikomu tej platntacji.Jedyna rzecz ktora moze cieszyc tam pracownika to ostatni dzien w pracy gdy juz wie ze wiecej nie bedzie musial pracowac "za darmo"
Nie polecam!!!!
zdjecie uzytkownika
gralu - 2015-07-06 16:57:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szemel to firma ktura zatrudnila rumunow my ganiamy po polu jak idioci a oni dostaja osobne rejki eleganta woda ciepla bez zmian norma to kpina nierealna jest juz po sezonie jak ktos byl w tamtym roku to pamieta bombe
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Obst Plantagen Schemmel
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Obst Plantagen Schemmel?
Zadaj pytanie
alert