Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły Policealne - zdobądź nowy zawód i pracę!    Kursy / szkolenia - 300 sposobów na podniesienie kwalifikacji
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
Udostępnij!

Opinie o Obst Plantagen Schemmel

Pracowałeś w firmie Obst Plantagen Schemmel i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
rafi 123 - 2013-08-21 16:07:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak pracowałem u Szemela w tym roku ,mieszkaliśmy w 3 osoby w kampie ,było też kilka znajomych nam osób (ok 10) -każdy pracował i każdy jest zadowolony z kasy....w tym roku było bardzo dużo ludzi którzy ciągle narzekali ,więcej przesiedzieli aniżeli przepracowali to niestety nie zarobili- np (usunięte przez administratora) -tam jest praca na akord!..... więcej nie będę wymieniał imion ani ksywek
zdjecie uzytkownika
zielono mi - 2013-08-22 12:36:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ten kto uwaza ze praca u schemmela jest ok to totalny idiota!!! ktory wychowal sie w pgrach i od bobasa zapieprzal w burakach mieszkal w smrodzie i myl sie w swinskim korycie;) po pierwsze brak szacunku do ludzi no jak to mozliwe by 140 osob wsiadlo do jednego autobusu?? po drugie czy u ciebie w domu buraku ktory tak wielbisz ta firme rosna grzyby w lazience a podlogi to kaluze blotne ktore trzeba omijac z daleka bo nie wiadomo czym grozi wdepniecie w nie??/ po trzecie nawet dziecko wie ze miedzy 11 a 15 jest najwieksze slonce i nalezalo by zejsc z pracy tak jak jest gdzie indziej?? po 4 czy ty buraku tez musisz robic strajk by mama zawiozla cie do sklepu bo nawet w tym smiesznym sklepiku te (usunięte przez administratora) schemmelowskie chca zarobic a raczej zedrzec z ciebie ciezko zarobione euro nakazxujac ci co masz kupic?? brak pradu smrod a co najgorsze polaczki robiacy na godzine uwazaja sie tam za bogow haha buraki.... i tak do tego dochodza oszustwa kradzieze i walka o kazda truskawke.... poprostu na tej PLANTACJI TRUSKAWKA WAZNIEJSZA NIZ ZYCIE.... i niech nikt nie wierzy w to ze jest tam ok bo nawet przewoznicy zycza ci powodzenia gdy wysiadasz z busa i to daje juz do myslenia
zdjecie uzytkownika
on - 2013-08-22 21:25:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja tez bylam w tym roku I nie bylo az tak zle jak tu pizza, po pierwsze nigdy w autobusie nie bylo 140 osob bo byly 2 autobusy .po drugie nikt ci w tej lazience nie posadzil tego co tam roslo jak dbali ci co kozystali tak mieli jakos jak pan witek wolal zeby posprzatali po sobie nie widzialam tlumow, po trzecie truskawke zawsze tam zrywa sie w takich a nie innych godzinach I to zadna nowosc a po czwarte jak bys tam byl 10 lat temu to bys mogl mowic ze sie nie szanuje ludzi bo taki obibok co balowal a potem spal pod plotem I wiecznie marudzi ze nie zarobil nie mial tam co szukac , kiedys ludzie mieszkali w namiotach I przezyli niestety jak ktos przyjechal do pracy to zarobi a jak ktos przyjechal pobalowac bo rodzice I tak mu na wszystko dadza to robil co robil niestety ale niebede wymienial moich znajomych z imienia I nazwiska bo moze sie okazac ze wymienie autora
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-22 22:40:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jak dokładnie wyglądają te kwatery? Skoro w obst plantagen schemmel jest praca na akord to macie jakieś limity dzienne oraz minima?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-23 23:11:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
aska, a macie telewizję i Internet w tych kwaterach? Niezbędne rzeczy jak pralka, lodówka, kuchenka, mikrofala?
zdjecie uzytkownika
- 2013-08-30 18:02:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonim - 2013-08-23 23:11:37

aska, a macie telewizję i Internet w tych kwaterach? Niezbędne rzeczy jak pralka, lodówka, kuchenka, mikrofala?
..DRAMAT wszyscy którzy piszecie sami jesteście CHOLOTA.
..ale pretensje miejcie do siebie ,ze rodzice tak was wychowali. Nie znacie takich zachowań jak KULTURA, SZACUNEK,HONOR ...i przede wszystkim INTELIGENCJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja na temat tej firmy sie nie wypowiadam bo tam nie bylem a jedynie sie starałem.POMYŚCIE barany : Ich ogłoszenie można czytać miedzy wierszami.....ale wy barany tego nie rozumiecie.
Plantator czyli ta firma szuka pracowników za wynagrodzenie które nie przyjmie zaden NIEMIEC a ponieważ Plantator uważa ,ze w Polsce nadal chodzą niedźwiedzie po ulicach dlatego daje takie warunki pracy a nie inne. Po co ich obrażasz jeden z drugim jak czegoś nie rozumiesz.
w POLSCE PRACUJESZ ZA 1200 ZŁ albo 1500 ZŁ , albo właśnie jesteś bez pracy, nie znasz niemieckiego i żyjesz stereotypami ,ze na zachodzie dorobisz się majątku....:)
w POLSCE (usunięte przez administratora) ZARABIASZ BO TAK CIE TRAKTUJĄ POLITYCY OD WIELU LAT ..ale śpisz w białej pościeli, masz TV , korzystasz z NETU . A tam pisze wyraźnie ( 4 os w pakamerze) czyli rolniczy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Bez umowy (bo mówią ci akord) beż świadczeń.
Słyszałeś aby co roku szukali ludzi do pracy w BMW lub Mercedesie??? Szukają tam gdzie nikt nie chce iść do pracy!!
Jak pracujesz cały czas na Roli w Polsce to dasz sobie rade.Widzieliście gdzieś na stronie plantatora zdjęcia pokojów? sal? stołówkę? spędzanie wolnego czasu przez osoby pracujące?

MIMO WSZYSTKO UWAŻAM ZE OSOBY SZUKAJĄCE TAKIEJ PRACY DO POROSTU POLSCY NIEUDACZNICY ŻYCIOWI !!!...BO CZASY PGR -ów się skończyły.


zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-30 19:37:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ma ktoś może w takim razie zdjęcia tych pokoi? Naprawdę takie złe warunki? Rozumiem prace na akord, ale bez umowy? To codziennie dają dniówkę do ręki.
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-15 07:48:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam mam zamiar wyjechać do pracy w tej firmie ale nic o niej nie wiem np.jakie są warunki pracy mieszkaniowe oraz pracy.Prosze odpiszcie czy warto myśleć?
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-15 07:53:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam chce wyjechać do pracy w tej firmie po raz pierwszy nic nie wiem o warunkach pracy płacy i mieszkaniowych,odpiszcie czy warto
zdjecie uzytkownika
Romek - 2013-11-10 17:08:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktos wie jak sie teraz pracuje w obst plantagen? Trzeba znac niemiecki perfekt? Dużo Polaków tam pracuje, jacyś Polacy na stanowiskach u góry?
zdjecie uzytkownika
radek - 2014-01-01 22:02:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie trzeba znac jezyka niemieckiego. zarobisz max 900 euro na miesiac. przy 12 godzinach na polu dziennie.
zdjecie uzytkownika
Romek - 2014-01-02 18:02:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To juz kwota ujeta o odliczenia kosztów mieszkaniowych, czy podróży? W ciągu tych 12h ile jest przerwy? No i w weekend tez jest praca?
zdjecie uzytkownika
Maria - 2014-01-04 17:33:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, w ogóle z jakich miast sa organizowane wyjazdy na ta obst plantagen, gdzie mam się zgłosić, jęsli chce wyjechać?
zdjecie uzytkownika
miki - 2014-02-13 19:50:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie to 900 euro to juz kwota na czysto po odliczeniach. ale te 900 eu zeby zarobic to trzeba troche tyrac; wstawac o 4 rano cisnac sie w autobusie w ktorym miesci sie 120 osób. nie raz trzeba pracowac do 20 21 zależy od zamówienia. ja tam bylem i wiem co pisze lepiej w polsce pracowac za te 1600.
zdjecie uzytkownika
rolnik - 2014-02-20 09:45:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak na niemcy to 900e za 12 godzin nie robi nie niestety wielkiego szału. a szkoda bo kiedyś i tam można było zarobić
zdjecie uzytkownika
morgana - 2014-02-27 18:39:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
od ilu lat moza tu robić ?? od 17 ??
zdjecie uzytkownika
aga - 2014-03-10 12:22:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie teraz nie wiem czy jechać a dostałam papiery
zdjecie uzytkownika
aga - 2014-03-10 12:24:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [radek - 2014-01-01 22:02:48]:
Witajcie teraz nie wiem czy jechać a dostałam papiery czy jest ktoś z kętrzyna
zdjecie uzytkownika
Dominika - 2014-03-24 18:38:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam 19 lat i chciałabym jechać poraz pierwszy z tej firmy, dostałam papiery.Po przeczytaniu opinii teraz się zastanawiam nad tym wyjazdem , to polecacie tą firmę czy nie ?
zdjecie uzytkownika
czarna92 - 2014-03-24 18:46:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, ja w tym roku tam jadę z teściową i chłopakiem:) ja jade pierwszy raz,a oni drugi, jest ciężko ale taki urok pracy sezonowej:)
zdjecie uzytkownika
aga - 2014-03-25 11:40:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [czarna92 - 2014-03-24 18:46:05]:
Witaj (usunięte przez administratora) może się spotkamy na plantacji jestem z pod Kętrzyna daj znać kiedy wyjeżdzacie
zdjecie uzytkownika
czarna92 - 2014-03-31 19:50:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aga - 2014-03-25 11:40:58]:
Mamy termin na 10 czerwca, ale podejrzewam, że ze względu na ciepłą wiosnę - wszystko się przyspieszy :)
zdjecie uzytkownika
damian6574 - 2014-03-31 21:51:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,
wybiera się ktoś w sezonie 2014 do schemmela z województwa lubelskiego i okolic?
zdjecie uzytkownika
Vi121 - 2014-04-04 17:18:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Ja w tym roku wraz z koleżanką jadę właśnie do pracy.
Pani przez telefon poinformowała że sezon zaczyna sie 1 czerwca już. Teraz tylko czekamy na dokumenty.
Moja mama kiedys była, ale chciałabym poznać teraźniejsza opinię o warunkach mieszkalny.
zdjecie uzytkownika
kate - 2014-04-05 07:35:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dominika - 2014-03-24 18:38:45]:
Tak z okolic Kętrzyna jadą jeszcze 4 osoby o to mail do kontaktu: kasieek27@gmail.com
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
35 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Obst Plantagen Schemmel
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x