brak logo

OKK Otlewski

Laskowice

Opinie o OKK Otlewski

Zgoda 2012-08-29 15:45:53
Totalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ! zarobki bardzo niskie! [usunięte przez administratora] Totalny koszmar tutaj nie liczy się pracownik tu liczy się zarobki firmy. Poprostu żal
2
o mur 2012-10-22 22:37:18
cały ten zakład to we wor i o mur-bo przez siatke to już nie wyskocza,teraz to na luksusowa i tłuste mieso mają,a pracownicy z biedą suchy chleb!!!!!!!!!!!!!!!!
Pracownik 2012-10-26 07:06:45
Witam, pracuje też w tym zakładzie, nie wiem o co chodzi poprzednikom, nikt im nie każe tam pracować. Moim zdaniem to dobry zakład, a zarobki w tym kraju to wina rządu. nie jest winą właściciela że tyle Państwo demokratyczne zabiera. A w OKK przynajmniej pieniądze są na czas. A zarobki są OK. na ten region. Co do Pana [usunięte przez administratora] jak kolego źle pracujesz to co się dziwisz że dostajesz opr. Pozdrawiam.
pracownik1111 2012-10-31 12:57:45
Jeśli chodzi o prace to w porządku praca nie jest taka zła bo wystarczy robić swoje ale rzeczywiście za taką pracę to płace są tutaj marne ledwo starcza do \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"ostatniego\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\".. a jak są podwyżki to [usunięte przez administratora] się 30-50 groszy do stawki to jest żenada i tyle.. jak OKK nie zacznie lepiej płacić to ludzie nie będą lepiej robić !!! a opinia zostanie taka sama
syf 2012-11-02 22:41:05
Po prostu syf giła i mogiła!! ciekawe jakie będą pensje 1200 zł? a gdzie tu utrzymanie rodziny i godne życie
hmmm...ciekawe 2012-11-06 18:31:54
odpowiedź jak by z biura pisana....no bo kto o tej godzinie siedzi przed komputerem?
X 2012-11-13 20:33:30
Brygadzista [usunięte przez administratora] to bardzo porządny i dobry człowiek, a to, że ktoś mu zalazł za skórę - to życie, widocznie sobie zasłużył!
Dla mnie jest bardzo w porządku i na pewno nie zgodzę się z tą opinią.
I też nie wmawiajcie, że nie liczą się pracownicy, bo gdyby tak było, to byśmy pracowali po 16 godzin za 1000 zł.
I jeszcze jedno co do zarobków i oskarżania pracodawców, kierowników i brygadzistów:
cieszcie się, że w ogóle ktoś dał Wam pracę, bo gdyby nie ona, byście byli na bruku. Czasem warto się cieszyć, że chociaż coś mamy, bo gdyby nie nasz pracodawca - nic byście nie mieli i byście klepali jeszcze gorsze życie.

Pozdrawiam i życzę wielu przemyśleń na temat TAKIEGO oskarżania.
2
zorro 2013-02-08 00:04:02
Wuja to się w grobie przewraca jak widzi ten bajzel. wiedział chłopina co robi by nie brnąć dalej w tym bagnie.
1
pracownik 2013-02-08 12:37:04
Jedyny zakład gdzie o premii decyduje sekretarka. żałosne,że wszyscy o tym wiedzą i to tolerują.
2
były pracownik 2013-02-12 13:14:29
Na temat pana Z. te ''lody'' to właściwe określenie.Ale jeśli ten pan nie potrafi wykazać się niczym innym(inteligencją , roztropnością i rozwagą)to niestety musi pozostać w kuchni przy ''lodach'',a żona mu pomaga. Praca w tym zakładzie jest jak każda inna.Zgadzam się z wypowiedzią,że to nie wina pracodawcy ale naszego rządu.Otlewski na tle innych i tak błyszczy.Panie [usunięte przez administratora] ja radzę się dokształcić,ogarnąć,przestać ciągnąć i wziąć się do uczciwej pracy.
Idol 2013-02-15 15:56:42
Na moje to Ci którzy tak piszą to nie mają za dużo roboty i się nudzą i wypisują te bzdury. Ja też tu pracuje. I jak w każdej fabryce nie wszystko mi się podoba. Ale mam jaja I przełożonemu mówię prosto w oczy co mnie " boli " a nie obrażam go na forum. Pozdro dla tych bez jaj
jeszcze pracownik 2013-02-15 23:32:47
To paranoja-ja też tu pracuje i powiem jedno,kierownictwo nie jest złe,z małym wyjatkiem,na myśl pójscia po co kolwiek do ksiegowej pani [usunięte przez administratora] to sie żygać chce,rabie[usunięte przez administratora] każdemu,decyduje kto ma pracowac a kogo zwolnic-niedługo to fotel szefa zajmnie.płaca,ludzie robimy na akord ile wyrobisz tyle masz-jak w [usunięte przez administratora] walisz to sie nie dziw,no i wiadomo ze zmiana zbycha zawsza lepsza tamta to chyba tylko odpoczac przychodzi,a potem sie dziwia ze nie moga zarobic,zanim obwinisz kogos trzeba spojrzec na siebie
1
były pracownik 2013-02-16 11:05:59
Widzę,że pan [usunięte przez administratora] ma adwokata na forum.I niby taki z ''jajami'' a kobiety się czepia-no własnie płeć słabsza to sobie można podokuczać.To nie wina pani [usunięte przez administratora] co się dzieje na ''dole''Współpraca między przełożonym a pracownikiem to słowo klucz.Dopóty dopóki pan [usunięte przez administratora] nie zacznie odzywać się do ludzi z godnością a nie chamsko i ordynarnie to owoców pracy nie będzie.Istnieje takie coś jak PIP i pan [usunięte przez administratora] swoją postawą może przyczynić się do nie potrzebnej wizyty.Jeszcze jedno,tu wcale nie chodzi o ubliżanie.Jeżeli jakiś pracownik wykaże tzn.''jaja'' i powie co myśli,to kolejnego dnia może iść po wypowiedzenie.Czy nikt nie zauważył,że tylko jest mowa o panu [usunięte przez administratora] Inni przełożeni są spoko? Czyli jest problem z konkretnym gościem!!!
1
karmazynowy przypływ 2013-02-16 14:00:31
Dajcie Panowie spokój z obrażaniem Pana [usunięte przez administratora] na forum. Każdy ma swoje złe i dobre dni. Zaciętość w realizacji celów firmy czasami doprowadza do złości, której podstawą jest brak zaangażowania podwładnych w pracę. Dochodzi do opóźnień a potem są tylko niepotrzebne nerwy.
Idol 2013-02-16 17:01:09
Zastanawia mnie nick "były pracownik" skoro były to po co to pisze? Może jednak powinno być obecny? Podpisuje się również pod propozycją by nikogo na forum nie obrażać. Można przecież w sytuacji obrażania poprosić o rozmowę z szefem w 6 oczu i to wyjaśnić na miejscu. To rozwiązanie jest bardziej taktowne i efektywniejsze,
1
kolega 2013-04-04 13:01:09
to co tu sie dzieje przekracza wszyskie mozliwosci... nie wspominajac o kulturze zycia i bycia pana z po przejscia...szhkoda ze pip sie tym niezainteresuje
Ja 2013-04-08 06:53:56
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Słyszałem że przyjmują do pracy więc nie jest tak źle. Podziwiam tych którzy narzekają a pracują tam na siłę. Przecież Polska to kraj demokratyczny. Nie chcesz to tam nie pracuj. Są inni pracodawcy. Pozdrawiam
anonim 2013-05-16 20:29:08
Witam. Za parę dni mam rozmowę w OKK Otlewski i chciałem dowiedzieć się czegoś więcej na temat tego jak się tam pracuje. Kolega co masz dokładnie na myśli pisząc. " to co tu sie dzieje przekracza wszyskie mozliwosci..."? możesz napisać coś więcej na ten temat. Ile tam się średnio miesięcznie zarabia?
Pracujemy razem 2013-08-04 01:25:03
Hej, pracuje tam pewien pan [usunięte przez administratora] . Jest on bardzo zadufany w sobie i myślę że pozjadał wszystkie rozumy. Łazi i rozkazuje. I udaje że zajęć ma dość.A tak naprawdę jest nieciekawy i na nas donosi. Ciekawe czy w domu też tak oszukuje?
2
anonim 2013-08-06 10:23:52
kto mi może powiedzieć coś więcej o pracy w firmie OKK Otlewski? czy praca tam jest bardzo ciężka? czy można tam pracować na stałe?
1
Garnek 2014-01-08 20:09:41
Więc tak: praca nie jest zła. Ale niektóre osoby nie dają się lubić. Mówiąc o osobach konkretnych: Szef- w miarę spoko; księgowa- jak ma humor to całkiem w porządku babka; kierownicy... Wg mnie kierownik(usunięte przez administratora)jest bardzo w porządku, gorzej z kierownikiem T.-udaje, że się zna. Łazi i miesza. Osoby na tapicerni też są ok, ale chyba najbardziej w porządku są Pani (usunięte przez administratora) oraz Pan(usunięte przez administratora)Jeśli chodzi o hale: tapicernia i montaż chyba najlepsi: są zabawni ale wykonują swoją robotę i POMAGAJĄ, a nie odwracają się tyłkiem i jeszcze donoszą. Co to, to nie. Wolałbym być na jednej z tych hali. Ale cóz, trzeba robić.
Kotas 2014-02-23 22:24:26
Ale z Twojej wypowiedzi można wywnioskować, że ekipa jest CAŁKIEM zgrana, nie licząc jednostek. Przyznam szczerze, że to dosyć istotne, pytanie tylko jakie stawki macie...
2
stolarz07 2014-02-27 16:29:12
każdy wymienia złe i dobre strony zakładu a nikt nie chce na pisac jak tam płacą.
1
alan 2014-09-24 11:13:43
Najnizszakrajowa 2500 brutto na reke 1800
pracoholik 2014-10-08 20:05:47
Przy 246 godzinach dostaniesz 1760zł na rękę, jeżeli idziesz na chorobowe dostajesz 870zł wynagrodzenia miesięcznego. Właśnie tyle teraz dostałem. Trudno, pozostaje mi dalej smażenie frytek na wodzie. Kierownik Marek jest ok wbrew złym opiniom innych osób
pracoholik 2014-10-08 20:14:03
Jeżeli chcesz tam pracować to ok tylko nie chciej trafić na montaż 80% konfitur! Gdy szef miesiąc temu powiedział że przez 5 lat nie będzie podwyżek z miejsca zwolniło się 13 osób, tydzień temu powiedział to samo na hali obok i choć podwyżek nie było już kilka lat to te 5 następnych to pikuś - dasz radę. Na zupkach chińskich idzie przeżyć
pracownik 2014-10-15 19:40:55
brak slow jeden wielki syf ludzie robia nadgodzinny i grosze dostaja a jak walcza o swoje to slysza ze moga miec premie zabrana lub do zwolnienia bo jak twierdzi kierownictwo na nasze miejscee jest stu innych..ludzie sie nie licza
1
????? 2014-10-30 03:33:13
@pracoholik Ty za taką kasę chcesz nadal tam pracować?... Za to można się utrzymać? Nigdzie jeszcze nie słyszałam o takich stawkach... (te przy chorobowym)
nn 2014-11-28 23:36:57
Kto mi wytłumaczy, dlaczego w tej FIRMIE można mieć rachunek bankowy tylko i wyłącznie w Banku Spółdzielczym?! Za drogi jest przelew do innego banku dla właściciela? To się chyba nazywa utrudnianiem życia pracownikowi, każdy ma przecież prawo wyboru własnego banku, według własnych potrzeb.
mitol 2015-02-27 01:49:11
no ale jak to? @nn, możesz wyjaśnić? poważnie żeby zatrudnić się w OKK Otlewski to trzeba mieć albo na potrzeby pracy założyć sobie to konto w banku spółdzielczym? wg mnie to dziwne wymaganie i jakoś nie bardzo chce mi się wierzyć żeby zatrudniali kogoś posiadającego konto bądź skłonnego założyć. Ciekawa sprawa
romek 2015-03-20 14:34:27
wydaje mi się, że jednak faktycznie mozna się u nich normlanie zatrudnić? bo co do kont w banku spółdzielczym to napewno można sobie założyć. A jeszcze mam takie pytanie odnośnie wszystkich spraw oraganizacyjnych jak to ma wyglądać czy normalnie na 8.00 rano przychodzi się do pracy czy jakoś inaczej?
2
maniek 2015-04-15 18:47:38
@romek i co udało się u nich zatrudnić? macie moze jakieś informacje szersze na ten temat? mam nadzieje, że cokolwiek nowego już wiadomo o tej firmie?
1
sedl55 2016-03-02 17:42:12
Jedyna znana mi firma, w której występuje system pracy co 8 w przypadku większej ilości pracy... tzn. że jest się 8 godzin pracy, 8 - wolne i znowu na 8 godzin idzie się do pracy. Tym samym człowiek pracuje przez 16 godzin na dobę, co oczywiście nie jest w żaden sposób widoczne przy wypłacie... A zarobki takie jak w większości firm - oscylujące koło najniższej krajowej. Niestety pojęcie szacunku wobec pracownika nie jest znane osobom zarządzającym tą firmą. Szkoda, że nie zdają sobie sprawy z tego, że bez pracowników zakład pracy by nie istniał, bo to właśnie pracownicy są siłą napędową zakładu.
1
Arek 2016-04-08 14:27:00
Co Ty mówisz, gdzie Ty kolego widziałeś taki system, chyba na filmach tylko jakichś, nie ma tak przecież
1
sedl55 2016-04-08 21:25:51
Oczywiście ten system nie jest przez cały czas, ale np. przez dwa tygodnie, czasem zdarzało się dłużej - wtedy kiedy jest więcej pracy.
1
joe 2016-04-16 14:35:40
tak tak tam jest pracowałem tam parę ładnych lat i mogę stwierdzic jedno DNO DNO i jeszcze raz DNO a kierownik T to cwaniak jakich malo. Lata jak taki York przy szefie i lizę (usunięte przez administratora) nie polecam
1
łukasz 2016-05-10 20:25:39
kierownik to jednak nie cała firma i nie cała załoga :) ja bym się jedną osobą nie sugerował.
Zostaw swoją opinię o OKK Otlewski - Laskowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OKK Otlewski