Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PSE-Personal Service

Pracowałeś w firmie PSE-Personal Service i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-09-02 19:32:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ile osób zwolnili ? Jak długo pracowałeś ?
zdjecie uzytkownika
Oldpunk - 2011-09-21 13:33:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam zamiar jechać do nich do pracy. Opisz jak tam jest od a do z.
zdjecie uzytkownika
on1 - 2011-10-14 18:13:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
byłem tam pracowałem i szczerze tragedia .... nie radze tam jechac nie dawaja zarobic ... tylko 1050 euro za miesiac od tego odliczyc trzeba paliwo jak ktos dojezdza mieszkanie zostaje gdzies okolo od 650 do max 800 euro zenada .... niemcy wielkie niemcy heheheheheheh smieszne .... nigdy wiecej takiej firmy
zdjecie uzytkownika
papa - 2011-10-23 20:25:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam tej firmy trzymajcie sie z daleka
zdjecie uzytkownika
wielka lipa - 2011-12-04 10:52:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma nie gwarantuje dojazdu do pracy więc jak jedna osoba się wybiera to się nie opłaca za bardzo . Nawet jak 3 osoby przyjadą to może tak być że każda na inną godzinę do pracy jedzie. Jest tak że cały dzień się do pracy jedzie i wraca . Zaczynasz o 3 rano kończysz o 23 . Jedziesz kilkadziesiąt kilometrów żeby 3 godziny popracować i 18 euro zarobić. Praca dla wytrwałych . Ciężary po 30 kg - przerzucanie non stop lub sajgon na hali z wózkami. Już jesteś przygotowany do pracy najedzony i się okazuje że miejsca w samochodzie nie ma więc tracisz dniówkę ;) Albo przychodzi ktoś i mówi że za 10 minut wyjeżdżają więc masz być gotowy . Praca dla silnych fizycznie lub o silnych nerwach. Trzeba zapieprzać aż pot z tyłka leci Firma szuka kierowców z własnym samochodem do wożenia ludzi za 100 euro na miesiąc Będziesz wstawał o 3 i kończył rozwozić ludzi o 23 . Trzeba liczyć przepracowane godziny i zapisywać sobie . Firma bierze ludzi pierwszych lepszych z ulicy więc jest bardzo ciekawie ...mieszkania od 170 do 240 euro po 2,3,5 osób w pokojach :D W każdy weekend przyjeżdża Polizai bo się dzieje :D Cały budynek polaków więc wiadomo co z tego bedzie Na rękę można odłożyć od 300 do 900 euro zależy jak jest się wytrwałym i ma szczęście z dojazdami do pracy :D Jak ktoś ma kasę i znajomych z którymi będzie pracował to samemu lepiej załatwiać pracę , mieszkanie i auto bez takich agencji . Taka agencja jest dla biednych na start w NIemczech ;) Po pół roku połowa pracowników ucieka
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2012-03-04 09:27:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przestań straszyć agencja jakich wiele ale ja nie miałem problemów z agencją , wypłata była zawsze przed czasem i druczki wszystkie dostałem . Kłopoty to właśnie są z polakami bo nie umieli się zachować i robią wstyd za granicą . Bez znajomości języka to nie warto jechać bo w każdym zakładzie go wymagają i czy jakieś sprawy załatwić w banku , tym bardziej u lekarza. Załatwiają dach nad głową a jak ktoś nie przyjeżdża na czas to koczuje na korytarzu albo na dworcu.Czy to się wam opłaca czy nie to już inna sprawa , ja spróbowałem i jakoś dałem radę . Za granicę wyjeżdża się właśnie w okresie wiosna - jesień . Zimę w domu trzeba spędzać :) Jedynie problem był z polską umową którą mi od razu zabrali ale sobie niemiecką przetłumaczyłem chociaż nie do końca rozumiem jak to jest z tym wypowiedzeniem... do 15-ego czy do końca miesiąca , trochę jest tam komplikacji prawnych ale niektórzy mają polskie umowy to wystarczyło jedną pożyczyć. Również karty ubezpieczeniowej na czas nie dostałem tzw. European Health Insurance Card od AOK (taki niemiecki ZUS) żeby móc pójść z nią do lekarza . Ale agencja ją dostała i dopiero po 2 miesiącach mi ją dała a powinienem ją dostać praktycznie od razu. Było wiele sytuacji które mogły zakończyć się wypadkiem podczas pracy . Dla bezrobotnego to jest dobra praca ale wolę mieć dobrą i stałą pracę za mniejsze pieniądze w Polsce. Była sytuacja że wracałbym do kraju z niczym bo agencja ludzi ściągała aby tylko dotrzymać umowy z firmą która pozwalniała polaków i na ich miejsce na miesiąc nowych zatrudniali . Taka gadka może będzie praca , może nie będzie ...jedyny plus że obsługa jest miła lecz Polacy potrafią zajść za skórę.
Niemcy raczej niechętni są do polaków i wcale nie dziwię się bo tylko same problemy z wami , nie znając języka będziecie dla nich pośmiewiskiem. Agencja nie potrzebuje polaków , równie dobrze może zatrudniać Niemców lecz mało który Niemiec pójdzie pracować za takie pieniądze i na takich warunkach. W banku powiedzieli mi że nie dostanę kredytu na auto bo za mało zarabiam , więc się zwinąłem i w Polsce nie będę miał takich problemów przy niższych zarobkach.
Przelewy do Polski z Postbanku szły 5 dni ...bo musiałem ręcznie wypełniać druczki gdyż do takich przelewów potrzebne jest urządzenie generujące kod PIN tzw. TAN które kosztuje. Bez internetu trzeba bylo pieszo chodzić do banku i sprawdzać czy są pieniądze. Zestaw do Internetu bezprzewodowego kosztuje ok. 30 Euro + trzeba doliczyć doładowania ok. 10-20 Euro. Prywatności nie macie w ogóle , agencja wchodzi do was kiedy chce bo mają dodatkowe klucze ,( usunięte przez administratora ) agencja dużo obiecuje lecz jak co do czego przychodzi to niewiele z tego wychodzi. Miały być nadgodziny a były tylko kpiny ;) Z 10 godzin zrobiło się 4 albo 5 w święta . Nie mówię już o urlopie na który nie chcieli mnie puścić tylko powiedzieli że mi załatwią drugą pracę w tym czasie ...trochę to chore. O rzeczy które wam się należą trzeba się domagać. Nie mówie już że dają jakieś niemieckie dokumenty do podpisania których nie rozumiecie i chcieli aby podpisać że to otrzymaliśmy. Pozdro dla ciułaczy ;)
zdjecie uzytkownika
Były pracowniik - 2012-06-06 13:08:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja Pracowalem tam w DPD , to chodzenie po 15 km to przyjemność ty leniu skończony.
Mi się kasa zawsze zgadzala, ale trzeba mowić że sie jest.
chętnie wróce ale teraz nie potrzebują
zdjecie uzytkownika
zadowolony - 2012-06-06 13:45:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zależy na jaki zakład się trafi, pod pse, Byłem przez chwile w takim w Ehingen coś z czyszczeniem metali, tam było w miare ok, zredukowali załoge i musieli mnie przenieść ale praca była cały czas po 8 godz.
Mieszkanie w Ehingen nie polecam ale to przez współlokatorów, polacy lubia imprezować i nie dają odpocząć innym ludziom.
Jak się wyprowadziłęm to całkiem inna historia.
jak ktość potrzebuje kase to wyciagnie koło 1000 jurków miesięcynie, czasami troche więcej.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2012-06-15 11:20:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje nadal, na wyzszej stawce niz ta podstawowa, i jakos wychodze na swoje, wiadomo ze jak ktos przychodzi z ulicy to tez nie zarobie niewiadomo ile.liczy sie doswiadczenie. Agencje wszystkie sa takie same, tez chca zarobic , dlatego czeba je uzywac do zbierania doswiadczenia i szukac pracy bez agencji, bo odrazu zadna firma nikogo z ulicy nie zatrudni, slyszalem ze juz kila osob z pse przeszlo do firm bezposrednio, ale zadko sie zdaza.
pozdr dla ciuaczy
zdjecie uzytkownika
ryzyko zawodowe - 2012-09-04 16:31:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kolega chyba się do pracy nie dostał , albo firmy pomylił, bo ja tu na widlaku pracuje i wszstko wporzo.
zdjecie uzytkownika
Johnny - 2013-04-29 10:36:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak z atmosferą w pracy? Mili ludzie? Idzie się dogadać z tymi obcokrajowcami, o których ktoś wspomniał? Jak kontakty z szefem, pójdzie czasem pracownikowi na rękę i zrozumie człowieka? Jak traktują niewielkie spóźnienia do pracy, np. 15 minut? Pensja wpływa na czas?
zdjecie uzytkownika
sweetcat1 - 2013-09-16 18:44:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś jedzie teraz do pracy w Edece? Proszę o info.
zdjecie uzytkownika
marek - 2013-09-17 14:42:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co to dokładnie znaczy że obcokrajowcy przeszkadzali polakom w pracy? Wiecie bo zastanawiam się nad aplikowaniem do Pse - Personal
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2014-01-08 16:18:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odradzam tą agencje pracy wszystkie (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
OOn BIberach - 2014-01-13 13:18:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w tej firmie nie polecam(usunięte przez administratora)Nie polecam jest wiele lepszych posredników.
zdjecie uzytkownika
kiero - 2014-01-14 17:30:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam tej agencji odradzam z góry pracowałem (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
ASDFOR - 2014-01-29 14:55:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy mozecie powiedziec cos aktualne na temat tej agencji pracy w na magazynie?
zdjecie uzytkownika
były kiero - 2014-01-31 14:00:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ODRADZAM TA AGENCJE PRACY (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
ASDFOR - 2014-02-01 11:26:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PODAJ JAKIS KONTAKT
zdjecie uzytkownika
on - 2014-02-09 09:52:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
LUDZIE Z DALA OD TEJ AGENCJI(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Marko - 2014-02-20 10:27:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje od niedawna, jakies 2,5 miesiaca to nie wiem jak tam wczesniej bylo, praca jest taka na jaka sie ze mna umawiali na telefon, ogolnie jest ok , praca w magazynie ze skanerem, lajtowo, jak narazie wyplata byla zawsze na czas, ktos z firmy przyjezdza raz na tydzien i pyta czy wszystko ok, payslip tez mi dostarczono i jak cos nie rozumiem to wyjasnia. mieszkanie tylko troche drogie bo kolo monachium, ogonie moge polecic, nara
zdjecie uzytkownika
reksio - 2014-02-24 12:47:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje juz ponad pol roku i jest ok, samemu troche trudno sie zebrac na wyjazd, a agencja nie sciaga po kilka osob na raz , ale pozniej kolege sciagnalem, to jest latwiej z mieszkaniem. troche mi nie pasuje z tym kontem nadgodzin, bo tu jest tak ze nie wszystko jest na raz wyplacane, ja bym wolal na zero, plusem jest to ze wyplata jest zawsze na czas , i mozna tez chwilowke wiasc pod koniec miesiaca, ogolnie ok
pozdrowinka
zdjecie uzytkownika
Pracowity :§ - 2014-03-11 11:23:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w pse pare miesiecy, jest tu duzo polakow i ze slowacji paru gosci, jak na razie wyplacili mi na czas i praca tez jest dobra, jak do teraz pozytywne doswiadczenia, zobaczymy jak dalej, bo umowy daja tylko na pol roku i czy bedzie przedluzona mowia na miesiac przed. pozdrowinka
zdjecie uzytkownika
Rats - 2014-06-24 11:43:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktos pracowal w zaladzie w Laupheim z tej Agencji prosze o opinie gdyz mam okazje tam jechac z gory dziekuje
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PSE-Personal Service
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x