brak logo

PSE-Personal Service

Biberach

Opinie o PSE-Personal Service

pracownik 2012-06-15 11:20:14
pracuje nadal, na wyzszej stawce niz ta podstawowa, i jakos wychodze na swoje, wiadomo ze jak ktos przychodzi z ulicy to tez nie zarobie niewiadomo ile.liczy sie doswiadczenie. Agencje wszystkie sa takie same, tez chca zarobic , dlatego czeba je uzywac do zbierania doswiadczenia i szukac pracy bez agencji, bo odrazu zadna firma nikogo z ulicy nie zatrudni, slyszalem ze juz kila osob z pse przeszlo do firm bezposrednio, ale zadko sie zdaza.
pozdr dla ciuaczy
ryzyko zawodowe 2012-09-04 16:31:57
kolega chyba się do pracy nie dostał , albo firmy pomylił, bo ja tu na widlaku pracuje i wszstko wporzo.
Johnny 2013-04-29 10:36:28
Jak z atmosferą w pracy? Mili ludzie? Idzie się dogadać z tymi obcokrajowcami, o których ktoś wspomniał? Jak kontakty z szefem, pójdzie czasem pracownikowi na rękę i zrozumie człowieka? Jak traktują niewielkie spóźnienia do pracy, np. 15 minut? Pensja wpływa na czas?
sweetcat1 2013-09-16 18:44:58
Czy ktoś jedzie teraz do pracy w Edece? Proszę o info.
marek 2013-09-17 14:42:26
Co to dokładnie znaczy że obcokrajowcy przeszkadzali polakom w pracy? Wiecie bo zastanawiam się nad aplikowaniem do Pse - Personal
Były pracownik 2014-01-08 16:18:13
Odradzam tą agencje pracy wszystkie (usunięte przez administratora)
OOn BIberach 2014-01-13 13:18:04
Pracowałem w tej firmie nie polecam(usunięte przez administratora)Nie polecam jest wiele lepszych posredników.
kiero 2014-01-14 17:30:11
Nie polecam tej agencji odradzam z góry pracowałem (usunięte przez administratora)
ASDFOR 2014-01-29 14:55:02
czy mozecie powiedziec cos aktualne na temat tej agencji pracy w na magazynie?
były kiero 2014-01-31 14:00:10
ODRADZAM TA AGENCJE PRACY (usunięte przez administratora)
ASDFOR 2014-02-01 11:26:46
PODAJ JAKIS KONTAKT
on 2014-02-09 09:52:32
LUDZIE Z DALA OD TEJ AGENCJI(usunięte przez administratora)
4
Marko 2014-02-20 10:27:31
Pracuje od niedawna, jakies 2,5 miesiaca to nie wiem jak tam wczesniej bylo, praca jest taka na jaka sie ze mna umawiali na telefon, ogolnie jest ok , praca w magazynie ze skanerem, lajtowo, jak narazie wyplata byla zawsze na czas, ktos z firmy przyjezdza raz na tydzien i pyta czy wszystko ok, payslip tez mi dostarczono i jak cos nie rozumiem to wyjasnia. mieszkanie tylko troche drogie bo kolo monachium, ogonie moge polecic, nara
reksio 2014-02-24 12:47:57
pracuje juz ponad pol roku i jest ok, samemu troche trudno sie zebrac na wyjazd, a agencja nie sciaga po kilka osob na raz , ale pozniej kolege sciagnalem, to jest latwiej z mieszkaniem. troche mi nie pasuje z tym kontem nadgodzin, bo tu jest tak ze nie wszystko jest na raz wyplacane, ja bym wolal na zero, plusem jest to ze wyplata jest zawsze na czas , i mozna tez chwilowke wiasc pod koniec miesiaca, ogolnie ok
pozdrowinka
Pracowity :§ 2014-03-11 11:23:44
Pracuje w pse pare miesiecy, jest tu duzo polakow i ze slowacji paru gosci, jak na razie wyplacili mi na czas i praca tez jest dobra, jak do teraz pozytywne doswiadczenia, zobaczymy jak dalej, bo umowy daja tylko na pol roku i czy bedzie przedluzona mowia na miesiac przed. pozdrowinka
Rats 2014-06-24 11:43:48
czy ktos pracowal w zaladzie w Laupheim z tej Agencji prosze o opinie gdyz mam okazje tam jechac z gory dziekuje
2
Marolek 2014-10-27 08:46:50
Widzę, że można w miarę polegać na tym co tutaj proponują. Zastanawiam się tylko jakie to są pieniądze, jak wygląda kwestia noclegów - czy to pracownik wszystko we własnym zakresie sobie organizuje czy agencja mu organizuje i jakie są tego koszta, bo nie ukrywam, że chyba jak każdy chciałbym wyjechać by móc zarobić dobre pieniądze.
luzio83 2014-11-05 15:16:37
srednie zarobki to 1100 na reke, jak sie ma rodzinke to mozna wyciagnac wiecej bo panstwo nie sciaga z ciebie tyle podatku, mieszkanie zalatwila agencja zaraz kolo firmy ze z okna ja widac i zciagaja z wyplaty miesiecznie jakiec 2,5 stowy za miejsce w pokoju, jak pytalem ile kosztuje mieszkanieprywatne to za 400 idzie cos znalezc, tylko zaj.... depozyt chca 3 miesieczny czynsz, zapomnij...
heja
zumi 2014-11-21 12:18:53
odnośnie tego co piszesz @kosa_xb, to ja osobiście nie wyobrażam sobie wyjazdu za granicę bez znajomości języka. Uważam , że jeżeli ktoś już decyduje się na taki krok w swoim życiu to powinien przynajmniej przygotować się na niego na tyle , aby poznać język ludzi którzy będą chodzili naokoło niego dzień w dzień...
2
Robaczek 2014-11-22 23:36:13
Czy piszesz o Honorace, Ewelinie i Kamili? Heee, prawda, tłuki bez języka, zapiepszają jak chińskie mrówki. Cała prawda o PSE. Kosa masz 100 % racji. Barawo. Stöferle stoi na "Polaczkach", "Tatusiowi" tylko bata brak.
Pozdrawiam Kolego:-)
1
gizela 2014-11-24 23:02:58
Do Kosa xb co ty mozesz wiedziec o Pani H E i K pewnie porobiles w tej firmie 3 dni i dziekuje niema to jak Polak Dobry w gebie predzej broniles kobiet a pozniej im do... troche kultury
gizela 2014-11-24 23:16:26
Jak slysze takie pieprzenie to sie odechciewa to po jaki Ciul tu siedzicie jak wam sie nie podoba???WPolsce macie lepiej.
Hanka xd 2014-12-01 22:19:07
co do firmy niemam nic wypłacalni bynajmniej ja tak miałam do ludzi co w niej pracują jest trochę do życzenia ze względu ze nie znają języka pracują jak niewolnicy bez ambicji ale napewno maja lepiej niż w Polsce odnośnie zakładowych gwiazd to słyszałam wiele zwłaszcza o K no muszę dodać jeszcze jedna gwiazdę Pan D jemu to dokładnie sie pomieszało zamiast dmuchać cześć zaczął dmuchać odce zony zdziwiłam sie jak to usłyszałam ale na bez rynku i rak ryba
1
Mario3 2014-12-02 15:55:58
Do Hanka xd- nie wiem czy zauwazylas ale ludzie tu chca sie ogulnie dowiedziec tu o prace tzn. czy firma jest wyplacalna czy praca jest cieszka itd a komu jest potrzebna wiedza kto z kim sie dmucha wiele jest takich na firmie ale to raczej nie wtemacie o pracy pomylily ci sie chyba stronki ale widac ze jest wielu ludzi co zywia sie ludzka sensacja zenada a co do jezyka tych trzech gwiazd to raczej chyba nie ma az tak zle jak dalej tam pracuja i wielkie brawa dla GIZELA masz racje jak sie nie podoba to do Polski
gizela 2014-12-02 16:29:48
MARIO 3 brawo masz racje,a Hanka xd byla przescieradlem lub kochanko P.D chyba niestety trzeba wejsc na inna strone i tam sie zalic lub isc po rozum do glowy nikogo nie interesuje kto z kim sypia tylko firma PSE ale niema jak Polak ...jak by mogl sprzedal by cie za rolke papy
Mario3 2014-12-02 17:00:26
I tego nie moge pojac jestesmy w obcym kraju i zamiast sobie pomagac to jeden drugiemu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrabia albo dolki pod nogami kopie ale tylko Polaki tak potrafia bo Turkow wyzywaja od najgorszych ale oni wiedzac ze sa w obcym kraju to jeden za drugim zawsze pujdzie i tak powinno byc .Ale na tej firmie to raczej nie mozliwe bo sie ludziom w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] poprzewracalo
gizela 2014-12-02 20:53:29
Mario niestety taki jest Polak ja tez tego nie rozumie chyba jednak jest lepiej pracowac z Turasami niz z Polakami bo nie daj Boze ktorys ma lepiej,to musze go przebic jak walka kogutow.
Polak 2014-12-03 01:07:26
dokladnie to nie forum plotkarskie kogo to interesuje kto robi więcej części albo kto z kim nikt niebyl prześcieradłem i niewie jak było naprawdę morze to tylko płoty . Ja ogólnie nie narzekam na firmę PSE pracuje w niej juz trzy lata i niemialem większych problemów z nimi wypłacalni jak coś potrzeba to jest polski przedstawiciel który morze wytłumaczyć tym co nie znają języka zarobki trochę liche ale co mroźna sie spodziewać po pośredniku a zwłaszcza ze w tym rejonie jest 8,74 najniższa ale jak by nie było każdy sie zgodził z chwila podpisania umowy nikt go nie zmuszał zwłaszcza ze w Polsce sie tego nie zarobi firma PSE ma wiele kontraktów i jak nie jedna firma to następna o ile pracownik jest sumienny i wie po co tu przyjechał a przyjechał zarobić i polepszyć sobie byt w Polsce dla rodziny a nie zakładać tu następna i pozyskiwać kumpli niema kumpli w pracy a współpracownicy no i właśnie niepodoba sie to do polski nikt nikogo na sile tu nie trzyma jak bym miał ocenić to na 10 daje 8 bo są lepsze firmy ale bardziej wymagające jak by język i staż z podobnych firmach w Niemczech na start jak najbardziej polecam zawsze mroźna poszukać czegoś innego pozdrawiam milutko
1
Wikserek 2014-12-06 22:29:09
Pozdrawiam koleżankę Patrycje, nasza śliczną blondu Mandarynke ze Störele. Pfff
gizela 2014-12-08 20:35:27
Dziecinada Pozdrowienia dla kretynow ktorzy takie glupoty pisza to z was sie smieja kolezanki.
1
Mario3 2014-12-09 16:41:41
No zeczywiscie dziecinada nic ciekawego na temat pracy ostatnio tu nie pisza tylko obrazaja ludzi plotkuja i robia ludziom super opinie i tu widac jacy powazni ludzie pracuja na firmie smiechu warte :)
poufny 2014-12-15 17:21:46
pozrowienia dla tych co nadal pracuja, bo widac odrazu co za ofermy to pisza o firmie Stoferle, ostatnio zreszta wylecieli za zachowanie, i dobrze , wracajcie do swoich smieci bo i nawet firma PSE sie o was przekonala, ci co chca pracowac i wiedza ze nie za lezenie placa nie beda nazekac a lewusow odrazu zniechecam bo robicie nam Polakom tylko zla opinie,
1
heheh..pfff 2015-01-01 19:29:35
Widać, jak wszyscy tu są zorientowani. Fajny nick "Wikserek", czyżby to od tego niemieckiego słówka, oznaczającego pewną czynność:-)) Chyba kolego nikt nie zwrócił uwagi na twój żartobliwy ton:-) Pozdrawiam tych, którhzy powinni odrobić lekcje i pouczyć się języka:-).
Polac 2015-01-23 12:17:48
firma uczciwa / za duzo tu Polakow,
1
Ucy 2015-02-27 07:56:25
Powiedzcie proszę w jaki sposób widzicie tutaj związek przyczynowo-skutkowy odnośnie jakości pracy i ilości Polaków. Co jedno ma wspólne z drugim i jak to rozwiązać? Zastanawiam się nad podjęciem pracy u jakiegoś dobrego pracodawcy, pytanie czy warunki oferowane przez nich są do zaakceptowania i ile mniej więcej mogą one wynosić?
marta pracy warta 2015-03-18 19:19:33
Polac, dlaczego uważasz że w firmie jest za dużo polaków? czy to rodzi jakieś problemy albo w jakikolwiek sposób utrudnia pracę? nie wiem co myśleć o swoim ubogiej w patriotyzm wypowiedzi:/ ja mam już kilka propozycji pracy u konkurencji w tej branży, więc czym PSE-Personal Service wyróżnia się na plus od konkurencji jako pracodawca?
Ulek 2015-04-08 02:37:31
Jak dla mnie nie warto się przejmować osądami innych głupich Polaków czy Niemców. Jeżeli ktoś chce podjąć pracę, może robić to w oparciu o prawo i nikt w zasadzie nie jest w stanie mu tego zabronić. Jeżeli jednak w jakimś stopniu prawo jest przekroczone to na pewno można oczekiwać interwencji ze strony osób pilnujących prawa pracy ...
bakQa 2015-04-08 11:30:42
Zadzwonili do mnie miesiąc temu z propozycją pracy. W rozmowie wynikło, że wyjazd będzie przed Świętami WieWielkanocnymi. Zapytałem czy powinienem się zwolnić już z pracy, czy wyjazd jest na tyle pewny, że moge to zrobić. Zwolniłem się mimo, że miałem umowe na stale i pracodawca poszedl mi na rękę abym odszedl z dnia na dzień za porpzumieniem stron. Święta minęły, a ja nadal siedze w domu i czekam z nadzieją na kontakt bo zostałem bez pracy i środków do życia. Zaczynam się martwić. Chciałem zapytać czy długo czekaliscie na odzew ze strony PSE ?
lolek 2015-04-22 11:02:39
heja, zadzwonili do mnie w piątek, po dogadaniu szczegółów w następną środę dojechałem na miejsce i od czwartku zacząłem robotę
Rewe 2015-05-19 23:26:07
Jak ktoś traktuje wyjazd za granicę poważnie i oczekuje, że rzeczywistość zastana na miejscu będzie taka jak w przekazie telefonicznym TK... odradzam!
Sajorana 2015-06-29 10:20:32
@Rewe A powiedz chociaż co takiego ten tajemniczy TK obiecuje za granicą. Bo trzeba sobie jasno na początku powiedzieć, że rzeczywiście kwestia zarobków czy samej pracy za granicą a w Polsce na pewno się bardzo różni. Pytanie tylko, czy pracownicy nie są przy okazji w jakiś sposób wykorzystywani, PSE nie stosuje jakiś głupich metod?
olejka 2015-09-03 10:29:52
przyjeli mnie do pracy pomimo braku znajomosci jezyka, przelewik jest zawsze na czas i co najwazniejsze jestem w tej samej firmie od poczatku a nie co tydzien inna firma jak u innych posrednikow
mono 2015-09-06 15:09:17
@olejka, to ważne, że pse zapewnia po prostu stałe zatrudnienie, że wypłata na czas itd. ale proszę o info, na jakie zarobki można u nich liczyć i czy ciężko się pracuje, bo pewnie jakieś małe chociaż minusy pracy w pse występują hehe, wiadomo, jak wszędzie... dajcie znać jak to wygląda proszę, bardzo mnie to interesuje
x 2015-09-15 23:35:59
Rodacy! Podpisując Umowę (w języku niemieckim) podpisujecie się pod tym, że otrzymaliście również egzemplarz w języku ojczystym. Upomnijcie się o nią bo pewnie jej nie dostaniecie a warto się z nią zapoznać.
malwinka 2015-10-06 18:46:45
no ale w takim razie możecie napisać w jakiej wy byliście konkretnie pracy u nich bo to moim zdaniem niezwykle istota informacja w naszeh rozmowie, no chyba że oczywiście nie możecie. natomiast Niemcy są tak dużym krajem, firma wysyła tam pracowników z Polski do pracy i zapewne ta wysyła
ypao 2016-04-16 17:31:17
oczywiscie, ze wysyłają do Niemiec z Polski, ale zauważ, ze to biuro nie olewa sobie ludzi tylko faktycznie podpisuje się najpierw umowe na miesjcu, żeby tam już okazać pełne dokumenty, żeby nie było nieotrzebnych problemów no i tego stresu całego też.
kris 2016-05-20 12:54:11
ale chyba teraz nie prowadza w każdym razie rekrutacji? Prznajmniej i ja niczego nie wiedizalam, wczensiej wiem ze mieli spoor ofert na ywjazdy do Niemiec, nie maja strony interentowej trioche szkoda bo tam moznaby bylo aplikacje zlozyc i czekac na odpowiedz.
martaa 2016-06-04 18:38:57
Moze ktos mi napisać na jaki adres email wysłac im swoje cv?
ziomek 2016-06-30 18:25:11
zastanawiam sie czy do nich wyjechac, moze ktos doradzic
zooferowali mi super stawke i pomoc w mieszkaniu ale prace na poczatku tylko na pol roku, jak tam jest z praca na dluzej? mozna sie spodziewac przedluzenia?
ps do maarty - jak nie masz emaila to zobacz na ich strone www.pse-personal.de na link bewrebung , ja tam sie zglosilem i oddzwonili .
jak ktos cos wie to niech napisze
heja
Pawaao 2016-09-15 12:13:57
Na start moge polecic tego posrednika, ma duzo wyrozumialosci do polakow , rowniz firma w ktorej sie pracuje jest pozytywnie nastawiona.
wyplata jest przed czasem i gra
co wiecej pisac ,
Zostaw swoją opinię o PSE-Personal Service - Biberach
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PSE-Personal Service