GOOD FOOD SPÓŁKA założona została w 1991 r. przez małżeństwo Magdalenę i Janusza Dals w podpoznańskim Skórzewie i jest pierwszą tego typu firmą na rynku kategorii zdrowej żywności na polskim rynku. Firma Good Food zajmuje się produkcją i dystrybucją zdrowej żywności, której główną grupą produktową są wafle ryżowe.
Australijska technologia wypieku wafli ryżowych w powiązaniu z konsekwentną strategią pozwoliły firmie bardzo szybko zaistnieć na rynku i być jednocześnie jednym z prekursorów trendu zdrowego stylu odżywiania w Polsce.
We wrześniu 2009 roku w spółkę zainwestował fundusz typu private equity AVALLON MBO FUND, który zrealizował transakcję wykupu menedżerskiego firmy. W dniu 22 sierpnia 2011 roku fundusz z grupy RESOURCE PARTNERS dokonał odkupienia udziałów spółki wraz z Prezesem Zarządu Robertem Czajkowskim. W kwietniu 2015 r większościowy pakiet właścicielski w spółce objął fundusz inwestycyjny HARTENBER HOLDING. W marcu 2018 r. został otwarty nowoczesny Zakład produkcyjny w Tarnowie Podgórnym, który daje nam duże możliwości rozwoju.
Spółka zatrudnia ok. 360 osób i jest największym w Polsce i jednym z największych na Świecie Producentów pieczywa ryżowego, będąc równocześnie zdecydowanym liderem pod względem jakości.
Good Food jest znaczącym eksporterem. Produkty Spółki sprzedawane są obecnie m.in. w Danii, Szwecji, Norwegii, Hiszpanii, Francji, Belgii, Holandii, Wielkiej Brytanii, Włoszech, Niemczech, Litwie oraz Australii.
Zapraszamy do zapoznania się z produktami Good Food, do których należą między innymi: wafle ryżowe grube, extra cienkie, wafle smakowe, wafle w czekoladzie oraz linia nowych produktów WYSOKI BŁONNIK.