brak logo

Besta Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Budowlane

Rzeszów

Opinie o Besta Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Budowlane

żuczek 2013-04-02 21:23:36
Witam szukam dobrego i solidnego pracodawcę wydaje mi się że firma BESTA to dobra i solidna proponuje mi wyjazd do Niemiec do pracy ale nie znam stawki i warunków może ktoś podzieli się swoimi wiadomościami będę mu wdzięczny z góry dziękuję pozdrawiam
biedny żuczek
2
as 2013-04-09 11:31:38
Dostarczam towar do firmy BESTA.
Kierownicy OK. Płatności OK.
Od strony dostawcy spoko.
2
byly_pracownik 2013-06-01 13:57:52
żuczek - 2013-04-02 21:23:36

Witam szukam dobrego i solidnego pracodawcę wydaje mi się że firma BESTA to dobra i solidna proponuje mi wyjazd do Niemiec do pracy ale nie znam stawki i warunków może ktoś podzieli się swoimi wiadomościami będę mu wdzięczny z góry dziękuję pozdrawiam

biedny żuczek
Platnosci sa regularne i to jest regularna. To jest nieststy jedyna zaleta tej firmy. Jadac do Niemiec bedziesz pracowal za conajmniej 2 pracownikow (przerob), placa za 8h pracy a dziennie pracuje sie po 12 i wiecej (wiecej jak leja beton), besta pracuje tez w sobote do godziny srednio 13 i za sobote nie placa. To jest nowoczesnosc firmy besta jaka wprowadzila na rynek pracy. Trzeba uwazac na ludzi na kazdym szczeblu bo ludzie sa z rodzin wladzy itd. W tej firmie panuja uklady, znajomosci, i nepotyzm czyli rodzina na pierwszym miejscu. W pracy wyglada to tak ze ktos z rodziny np. jest robotnikiem i nic nie robi a ktos inny tez robotnik musi za niego zrobic robote. Firma nieodpowiednio traktuje pracownikow. Znacaja sie psychicznie nad pracownikami. Genralnie frma ta ma duza rotacje w Niemczech wlasnie przez znecanie sie psychiczne nad pracownikami. Pracownik widzac co sie dzieje rezygnuje z pracy. Maxymalnie taki pracownik wytrzymuje w Niemczech 2 miesiace i rezygnuje. Firma ta jest mistrzem swiata w wykozystywaniu pracownikow. Nie wroze jej przyszlosci. Zacznie brakowac pracownikow do tej firmy to beda zmieniac nazwe na inna. Polecam sprobowanie pracy w tej firmie ale dlugotrwala praca w tej firmie nieistnieje. Czlowiek nie wytrzymuje takiego natezenia pracy sily i znecania sie psychicznego. Firme oceniam na mierna z tego wzgledu na to ze masa bardzo dobrych fachowcow rezygnuje a pozniej zostaja same miernoty- pocioty-znajomi i budowa nie idzie.
1
anonim 2013-06-15 18:01:51
byly_pracownik, a jak z zarobkami w firmie BESTA? Nie jest to praca na stałe piszesz, ale czy coś może ulec zmianie? Jak z wyjazdami?
2
pracujacy 2013-07-18 13:16:05
Ja pracuje fizycznie 2500 netto+delegacja, z tego co wiem majster tyle samo co ja, a kierownik budowy 3500+delegacja i dodatki. Praca stała i kasa zawsze w terminie.
1
jarek 2013-08-02 21:22:36
Ta delegacja w firmie BESTA Rzeszów to ile wynosi mniej więcej? Powiem że to całkiem fajna pensja jest
MIKI 2014-01-07 11:17:51
Te 2500 eu netto + delegacja to gruba przesada brutto to się zgodzę a delegacja jaka delegacja koszty podróży wracają.
pracujący 2014-01-08 16:18:47
W Polsce i w zł.
majster 2014-05-02 11:18:04
No widzę że cienko w Beście się z robota robi, dawno tak nie było, niedługo to domki jednorodzinne będziemy klepać.
Timo 2014-05-02 22:27:23
Jeżeli jest taka opcja to czemu nie... Chyba, że będzie ostra bieda to wtedy już chyba trzeba będzie pakować manatki
RYSIO 2014-05-03 16:46:00
Już Doki z berensona na bazę na Rzeszów wywożą, a tak nigdy nie było. Bida się robi straszna, szkoda, za dużo nie płacą ale wypłacalni są.
carlos 2014-10-19 19:55:56
BESTA Przedsiębiorstwo Budowlane sp. z o.o. działa na rynku budowlanym od 1991 roku w ramach Grupy Kapitałowej POLSERVICE. BESTA to nowoczesne przedsiębiorstwo o dużym potencjale technicznym i osobowym. Spółka obecnie zatrudnia ponad 400 pracowników na terenie kraju oraz poza jego granicami (Niemcy, Holandia, Słowacja) W 2009 r. spółka rejestruje działalność developerską. Posiada oddziały w Niemczech, Holandii i na Słowacji.
1
fiferek 2014-12-15 17:15:47
no to jak to jest tam pracowac bo chciualem sie zatrudnic po ile godzin sie pracuje i jak to jest z wolnymi weekendami? powiedzcie cos o tym : > bardzo mnie tez interesuja stawki jakich sie mozna spodziewac powiem szczerze ze chcialbym miec jakies dobre pieniadze za moja prace - piszcie mi bardzo !
1
EKO 2014-12-30 14:18:21
Jedna z lepszych firm pod względem płatności
1
jaro-karo 2015-02-28 12:08:10
firma spoko, pracuje od 16 lat z małą przerwą bo chciałem odmienić pracodawcę ale po pół roku wróciłem i do dzisiaj pracuję w Beście, praca w większości w Polsce, byłem również na wyjazdach w Niemczech, praca normalna, kasa zadowalająca, w delegacji zjazd co drugi tydzień, za nadgodziny płacą, za prace w soboty też, delegacje również, zabezpieczenie socjalne pełne, pieniądze zawsze na czas (max do 10 dnia miesiąca), z rozmów z innymi znajomymi pracujących u innych firm mogę spokojnie powiedzieć że jest to bardzo dobry pracodawca, wiarygodny, wypłacalny, wiadomo że opinie negatywne mogą się pojawić ale piszą to ludzie którym sie po prostu nie chce pracować i udaje że pracuje albo lubi wypić piwko itd - skutki - zwolnienie, nie spotkałem się z kierownikami którzy "kończą ludzi psychicznie" bo tak było na wstępie napisane, owszem każdy kierownik jest inny ale ogólnie firma ma normalnych kierowników, majstrów, ogólnie oceniam firmę na bardzo dobra
anonim 2015-03-18 17:57:08
sa tez kierownicy szczegolnie w monachium co potrafia cie skubnac nawet dwie trzy dniowki z podstawowych godzin i na to bata niema nawet szkoda na wode w upalne dni
6
olena 2015-07-09 16:28:05
@anonim nie ma co się oszukiwać wszędzie się może trafić czarna owca, ale w takim razie sdam jestes sobie winien że sobie tak dałeś i nie umiałeś upilnować swoich własnych interesów. natomiast w przedsiębiorstwie budowlanym można zawsze sporo na robocie zarobić tylko trzeba chcieć, i wiadomo że praca nie jest lekka
1
JARO@ 2015-11-24 22:15:41
Firma solidna. Pracuje 8 lat. Praca na miejscu, w delegacji krajowej. Dwukrotnie byłem na exporcie w Niemczech. W skali 1 do 10:
- zatrudnienie i płaca - 9
- wysokość płacy kraj - 8,5
- wysokość płacy Niemcy - 9
- kasa w terminie - 10 (zawsze)
- nadgodziny i delegacje - 10 w kraju, 9 w Niemczech
- pakiet socjalny - 10
- Nadzór na budowach - 8 - 10 - zależy na którego Kierownika się trafi i czy się pracuje czy udaje
Ogólnie ocena bardzo dobra. Znam wielu pracowników co się zwolnili i poszli za większymi pieniędzmi do innych firm. Bardzo szybko wrócili.
2
trasto 2015-11-25 17:55:30
Może lepiej jednak wziąć się do tej pracy niż dyskutować na głupie tematy bo chyba takie się właśnie zaczęły. W firmie pracuje wiele osób które mają pracę manualną, fizyczną, zrozumiałe jest więc to, że nie każdy jest zadowolony. Ale zaletą na pewno jest to, że atmosfera w firmie stoi na wysokim poziomie.
anonim 2016-02-07 19:20:19
Besta kradnie pracownikow w niemczechna urlopie wczesniej placil ulak 140 euro za dzien a teraz ledwo 80 kradnie i oszukuje na skladkach zus odprowadza skladki od sredniej krajowej a nie od zarobku w niemczech emerytura jak ichorobowe jest male 2100zl a powinno byc okolo 6- 7tysizlodzieje jakichmalo ale juz im rak dopracy brakuje padniewreszcie beda sie skrobac poglowach ale bedzie za puzno
345r 2016-04-08 20:02:39
no to w trakcie pracy sie zarobki zmienily @anonim?
szpik 2016-05-12 20:26:54
dziwię się, że ktokolwiek się na to godzi.. Nigdy bym nie pozwolił na obniżenie mi zarobków z dnia na dzień i to blisko o połowę. Według mnie to za duża przepaść.
Zostaw swoją opinię o Besta Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Budowlane - Rzeszów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Besta Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Budowlane