brak logo

Besta Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Budowlane

Rzeszów

Opinie o Besta Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Budowlane

żuczek 2013-04-02 21:23
Witam szukam dobrego i solidnego pracodawcę wydaje mi się że firma BESTA to dobra i solidna proponuje mi wyjazd do Niemiec do pracy ale nie znam stawki i warunków może ktoś podzieli się swoimi wiadomościami będę mu wdzięczny z góry dziękuję pozdrawiam
biedny żuczek
10
as 2013-04-09 11:31
Dostarczam towar do firmy BESTA.
Kierownicy OK. Płatności OK.
Od strony dostawcy spoko.
5
byly_pracownik 2013-06-01 13:57
żuczek - 2013-04-02 21:23:36

Witam szukam dobrego i solidnego pracodawcę wydaje mi się że firma BESTA to dobra i solidna proponuje mi wyjazd do Niemiec do pracy ale nie znam stawki i warunków może ktoś podzieli się swoimi wiadomościami będę mu wdzięczny z góry dziękuję pozdrawiam

biedny żuczek
Platnosci sa regularne i to jest regularna. To jest nieststy jedyna zaleta tej firmy. Jadac do Niemiec bedziesz pracowal za conajmniej 2 pracownikow (przerob), placa za 8h pracy a dziennie pracuje sie po 12 i wiecej (wiecej jak leja beton), besta pracuje tez w sobote do godziny srednio 13 i za sobote nie placa. To jest nowoczesnosc firmy besta jaka wprowadzila na rynek pracy. Trzeba uwazac na ludzi na kazdym szczeblu bo ludzie sa z rodzin wladzy itd. W tej firmie panuja uklady, znajomosci, i nepotyzm czyli rodzina na pierwszym miejscu. W pracy wyglada to tak ze ktos z rodziny np. jest robotnikiem i nic nie robi a ktos inny tez robotnik musi za niego zrobic robote. Firma nieodpowiednio traktuje pracownikow. Znacaja sie psychicznie nad pracownikami. Genralnie frma ta ma duza rotacje w Niemczech wlasnie przez znecanie sie psychiczne nad pracownikami. Pracownik widzac co sie dzieje rezygnuje z pracy. Maxymalnie taki pracownik wytrzymuje w Niemczech 2 miesiace i rezygnuje. Firma ta jest mistrzem swiata w wykozystywaniu pracownikow. Nie wroze jej przyszlosci. Zacznie brakowac pracownikow do tej firmy to beda zmieniac nazwe na inna. Polecam sprobowanie pracy w tej firmie ale dlugotrwala praca w tej firmie nieistnieje. Czlowiek nie wytrzymuje takiego natezenia pracy sily i znecania sie psychicznego. Firme oceniam na mierna z tego wzgledu na to ze masa bardzo dobrych fachowcow rezygnuje a pozniej zostaja same miernoty- pocioty-znajomi i budowa nie idzie.
13
pracujacy 2013-07-18 13:16
Ja pracuje fizycznie 2500 netto+delegacja, z tego co wiem majster tyle samo co ja, a kierownik budowy 3500+delegacja i dodatki. Praca stała i kasa zawsze w terminie.
3
MIKI 2014-01-07 11:17
Te 2500 eu netto + delegacja to gruba przesada brutto to się zgodzę a delegacja jaka delegacja koszty podróży wracają.
1
pracujący 2014-01-08 16:18
W Polsce i w zł.
majster 2014-05-02 11:18
No widzę że cienko w Beście się z robota robi, dawno tak nie było, niedługo to domki jednorodzinne będziemy klepać.
2
RYSIO 2014-05-03 16:46
Już Doki z berensona na bazę na Rzeszów wywożą, a tak nigdy nie było. Bida się robi straszna, szkoda, za dużo nie płacą ale wypłacalni są.
EKO 2014-12-30 14:18
Jedna z lepszych firm pod względem płatności
1
jaro-karo 2015-02-28 12:08
firma spoko, pracuje od 16 lat z małą przerwą bo chciałem odmienić pracodawcę ale po pół roku wróciłem i do dzisiaj pracuję w Beście, praca w większości w Polsce, byłem również na wyjazdach w Niemczech, praca normalna, kasa zadowalająca, w delegacji zjazd co drugi tydzień, za nadgodziny płacą, za prace w soboty też, delegacje również, zabezpieczenie socjalne pełne, pieniądze zawsze na czas (max do 10 dnia miesiąca), z rozmów z innymi znajomymi pracujących u innych firm mogę spokojnie powiedzieć że jest to bardzo dobry pracodawca, wiarygodny, wypłacalny, wiadomo że opinie negatywne mogą się pojawić ale piszą to ludzie którym sie po prostu nie chce pracować i udaje że pracuje albo lubi wypić piwko itd - skutki - zwolnienie, nie spotkałem się z kierownikami którzy "kończą ludzi psychicznie" bo tak było na wstępie napisane, owszem każdy kierownik jest inny ale ogólnie firma ma normalnych kierowników, majstrów, ogólnie oceniam firmę na bardzo dobra
1
anonim 2015-03-18 17:57
sa tez kierownicy szczegolnie w monachium co potrafia cie skubnac nawet dwie trzy dniowki z podstawowych godzin i na to bata niema nawet szkoda na wode w upalne dni
10
JARO@ 2015-11-24 22:15
Firma solidna. Pracuje 8 lat. Praca na miejscu, w delegacji krajowej. Dwukrotnie byłem na exporcie w Niemczech. W skali 1 do 10:
- zatrudnienie i płaca - 9
- wysokość płacy kraj - 8,5
- wysokość płacy Niemcy - 9
- kasa w terminie - 10 (zawsze)
- nadgodziny i delegacje - 10 w kraju, 9 w Niemczech
- pakiet socjalny - 10
- Nadzór na budowach - 8 - 10 - zależy na którego Kierownika się trafi i czy się pracuje czy udaje
Ogólnie ocena bardzo dobra. Znam wielu pracowników co się zwolnili i poszli za większymi pieniędzmi do innych firm. Bardzo szybko wrócili.
4
anonim 2016-02-07 19:20
Besta kradnie pracownikow w niemczechna urlopie wczesniej placil ulak 140 euro za dzien a teraz ledwo 80 kradnie i oszukuje na skladkach zus odprowadza skladki od sredniej krajowej a nie od zarobku w niemczech emerytura jak ichorobowe jest male 2100zl a powinno byc okolo 6- 7tysizlodzieje jakichmalo ale juz im rak dopracy brakuje padniewreszcie beda sie skrobac poglowach ale bedzie za puzno
6
ups 2016-09-06 15:50
to chyba ty z tej rodziny która pracuje w firmie BESTA
3
bonzai 2016-09-18 22:41
a niby w jaki sposób twoim zdaniem one d tych sukcesów realnie się mogą przyczynić? w każdym razie wizę że firma już od 120 tysięcy mieszkania oferuje, ciekawe jednak jaka jest realnie ich jakość jednak
1
ciesla 2016-12-17 20:02
czesc mam pytanie ile mozna zarobic w bescie w Niemczech albo w Holandi .i po ile godz sie pracuje
1
Rysiek 2016-12-20 23:17
Pracowałem w tej firmie w Niemczech z wypłaty po odliczeniu podatku wat i jedzenia nawet nie zostaje 4000 tyś zł jeden drugiego o byle [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] podpierdziela do kierownika szkoda gadać już moja noga tam nie stanie
1
Rysiek 2016-12-20 23:18
Pracowałem w tej firmie w Niemczech z wypłaty po odliczeniu podatku wat i jedzenia nawet nie zostaje 4000 tyś zł jeden drugiego o byle [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] podpierdziela do kierownika szkoda gadać już moja noga tam nie stanie
1
ole 2017-01-13 17:48
co do pociotków to ich nie brakuje nigdzie. w karzdej pracy są układziki i u kłady wujkowie i znajomi ,ale w upalne dni w NIEMCZECH W HAMBURGU też na wodę żałują więcej dla nich.Zarobki ok. w Niemczech można zarobic na rekę 1800 E pracujemy 10 godzin.
3
Infinity 2017-01-31 18:41
Witam. Chciał bym aie czegoś dowiedzieć na temat firmy Beata Rzeszów. Prosiłbym o aktualne komentarze jak wygląda sytuacja w tej firmie i czy opłaca sie z nimi nawiązać współpracę

P.S. proszę o szczerość

Pozdrawiam
1
kk 2017-02-16 19:41
Jak masz rodzinę w firmie to możesz spokojnie pracować .
3
Stary wyjadacz 2017-03-03 23:42
Jak na dzisiejsze czasy firma w porządku, ale jak Edzio G. odejdzie na emeryturę to po firmie :(
8
Agnieszka 2017-03-30 14:20
@Stary wyjadacz, a za co przede wszystkim cenisz pracę w tym miejscu?
2
Greg 2017-04-24 22:08
Jak jest z tej firmy w Holandii? Bo dostalem propozycje.
1
Szymon 2017-05-05 23:44
Witam mam konkretne pytanie co sądzicie o kierowniku Bochenku daje zarobić ? Jakie warunki są w hotelu i jak daleko jest na budowę ? Przejazd we własnym zakresie czy firma prosperuje busami ? Ewentualnie jak drogi jest bilet miejski ? Prosił bym o odpowiedź pozdrawiam
Juliusz 2017-05-07 19:19
No 1400 netto zarobisz za 240 godzin Jak nie masz wujka to robisz za dwóch Powodzenia
1
As 2017-05-18 18:11
Pan Bochenek proponuje zasady jak za komuny tylko ze palami nie wali a ucina kase. Ciężko się z nim rozmawia albo wcale. Dojazdy we własnym zakresie miesięcznie to blisko 90 euro. Busów nie ma. Bochenek dla ludzi na dzień dzisiejszy to najgorszy kierownik. Radzę omijać szerokim łukiem. Kierownik nie na te czasy.
6
miłosz 2017-08-15 22:02
Ile można zarobić na stanowisku inżynier budowy bez uprawnień?
Budowlanka 2017-08-16 00:22
Ile można zarobić jako kierownik budowy z kilkunastoletnim doświadczeniem wykształceniem magister inżynier i uprawnieniem polskim i europejskim oraz znajomością języka niemieckiego ma ktoś jakieś opinie nie wiem czy warto zawierać współpracę ma ktoś jakieś opinie ? Z góry dziękuje za odpowiedzi
NUREK 2017-08-30 11:02
Witam.
Akurat przypadkiem trafiłem na tą stronę. Przeczytałem wszystkie opinie i niestety muszę zareagować.
W firmie BESTA pracuję już 15 lat. Praca w Polsce (Rzeszów i delegacje krajowe), Słowacji i w Niemczech.
Sama praca wygląda następująco. W kraju naprawdę nie mogę narzekać a szczególnie w delegacji. Stawka godzina przyzwoita + płaca za nadgodziny i w soboty. Zjazd do domu maksymalnie raz na dwa tygodnie. Kierownicy są w porządku i większość stli, tzn. pracują już po kilka, kilkanaście lat. Systematycznie zatrudniani są nowi kierownicy, majstrowie, inżynierowie i z nimi tez się da pracować. Firma zapewnia pełne zabezpieczenie socjalne. Minimum raz (dwa razy) w roku premia i co roku od pewnego czasu podwyżki na poziomie 5-10% w zależności jak się pracuje. Kasa co miesiąc max do 10 na koncie. Nigdy z tym nie było problemów. Najważniejsze co zarobisz masz od tego płacone składki, podatki itp. Nie ma umów śmieciowych. Nie ma kasy pod stołem. Panowie to nie ta liga firm.
Dodatkowo zwroty za wczasy, dofinansowania itp - Pakiet socjalny full.
Słowacja - j.w.
Niemcy - tu zależy na jakiego kierownika się trafi. Fakt Kierownik B. jest ciężkim kierownikiem ale nigdy nie miałem z nim problemów. Jak ktoś jedzie pracować a nie się opie.... to swoje zarobi. Wszystko jest płacone i o czasie.
Besta biuro - zawsze się tematy załatwi, osoby miłe, pomocne, nigdy nie miałem problemu żeby coś załatwić i to nawet telefonicznie - super kontakt
Mam nadzieję, że jeszcze popracuję tu kilka lat i doczekam się emerytury.
Martwi tylko fakt, że jak obecny Prezes przejdzie na emeryturę a następca nie będzie godny to nic się nie wydarzy. Rozmawiam z kolegami którzy siedzą po 8-10-12 lat na eksportach i jak byłoby źle to dawno zmieniliby firmę.
Jak ktoś wypisuje negatywy to musiał podpaść kierownikowi za obijanie się, może za alkohol. Były swego czasu nagonki na sprawdzanie trzeźwości ale chyba jest to normalną rzeczą. W pracy się nie pije ale zdarzają się pojedyncze przypadki.
Ze swojej strony polecam
NUREK
Agnieszka 2017-09-06 12:07
@NUREK bardzo szczegółowo opisałeś to jak wygląda praca w firmie. Myślę, że Twoja opinia będzie pomocna dla wielu osób, które szukają tu informacji o potencjalnym miejscu pracy. To też bardzo cenna informacja, że w zależności od zaangażowania w pracy, wraz ze zwiększającym się stażem pracy, można liczyć na podwyżki.
nickk 2017-10-03 00:02
Praca w Monachium, płacą jak wszędzie, z tym że znacznie więcej trzeba zrobić względem innych firm, wypłaty wpływają systematycznie bez jakichkolwiek opóźnień. Praca przede wszystkim na jakieś dziwne zmiany. Firma zapewnia zakwaterowanie, mieszkania lub hotele pracownicze. Lepiej dostać się na mieszkanie, na hotelach to jest trochę syfu, m.in. w pralkach ogólnie dostępnych dla lokatorów prane są jakieś mopy i ścierki z całego Monachium z innych mieszkań czy hotelów. A żaby było tego mało to jest to wykonywane w godzinach w których my lokatorzy jesteśmy i również chcemy korzystać. Trzeba uważać aby jakiegoś syfu nie złapać. Dojazd we własnym zakresie. Nie mają swoich bud-kontenerów do mieszkania.
Agnieszka 2017-10-03 09:34
@nickk wspominasz, że uważasz zmiany według jakich się pracuje za dziwne. Możesz powiedzieć co przez to rozumiesz?
as 2017-10-17 11:45
Z mojego punktu widzenia odnośnie współpracy na rynku eksportowym wygląda tak:

1. Jeśli jesteś faktycznie fachowcem samodzielnym i masz "jaja" to proponuje nawiązać współprace z niemieckimi firmami i zarobisz minimum 1000 euro na rękę więcej niż w polskiej firmie.
2. Besta wrzuca ludzi do dwóch worków. Jeden worek to pomocnicy a drugi to fachowcy.
3. Zarobki na eksporcie we wszystkich firmach są podobne plus minus 200 euro z tym ze jest jeden haczyk: w Besta musisz więcej przerobić wykonać pracy w porównaniu do innych firm.
4. Bardzo niska kultura pracy. Brak szacunku i zrozumienia drugiej osoby, spowodowana pozostałościami po komunizmie. Młodych ludzi to odpycha. Brak chęci naprawy powoduje, że młodzi nie chcą współpracować.
5. Na eksporcie- praca szybka i bez przyjemności.
6. Firma Besta tak jak i Polbau czy Hartbex czy OK-Polska. To są obozy pracy.
7. Besta to firma w której pracownik się szkoli jak się wyszkoli to zmienia firmę, z powodu braku systemu wynagradzania za wiedzę i umiejętności. Cieśla ze stażem 5 -10 lat czy brygadzista 10-20. Wynagrodzenia mają takie same. Potencjał jest niewykorzystywany.
8. Kierownicy w większości starej daty 50-60+ reprezentujący system komunistyczny nieadekwatny do obecnych czasów.
Zostaw swoją opinię o Besta Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Budowlane - Rzeszów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Besta Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Budowlane