brak logo

Besta Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Budowlane

Rzeszów

Opinie o Besta Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Budowlane

żuczek 2013-04-02 21:23:36
Witam szukam dobrego i solidnego pracodawcę wydaje mi się że firma BESTA to dobra i solidna proponuje mi wyjazd do Niemiec do pracy ale nie znam stawki i warunków może ktoś podzieli się swoimi wiadomościami będę mu wdzięczny z góry dziękuję pozdrawiam
biedny żuczek
5
as 2013-04-09 11:31:38
Dostarczam towar do firmy BESTA.
Kierownicy OK. Płatności OK.
Od strony dostawcy spoko.
2
byly_pracownik 2013-06-01 13:57:52
żuczek - 2013-04-02 21:23:36

Witam szukam dobrego i solidnego pracodawcę wydaje mi się że firma BESTA to dobra i solidna proponuje mi wyjazd do Niemiec do pracy ale nie znam stawki i warunków może ktoś podzieli się swoimi wiadomościami będę mu wdzięczny z góry dziękuję pozdrawiam

biedny żuczek
Platnosci sa regularne i to jest regularna. To jest nieststy jedyna zaleta tej firmy. Jadac do Niemiec bedziesz pracowal za conajmniej 2 pracownikow (przerob), placa za 8h pracy a dziennie pracuje sie po 12 i wiecej (wiecej jak leja beton), besta pracuje tez w sobote do godziny srednio 13 i za sobote nie placa. To jest nowoczesnosc firmy besta jaka wprowadzila na rynek pracy. Trzeba uwazac na ludzi na kazdym szczeblu bo ludzie sa z rodzin wladzy itd. W tej firmie panuja uklady, znajomosci, i nepotyzm czyli rodzina na pierwszym miejscu. W pracy wyglada to tak ze ktos z rodziny np. jest robotnikiem i nic nie robi a ktos inny tez robotnik musi za niego zrobic robote. Firma nieodpowiednio traktuje pracownikow. Znacaja sie psychicznie nad pracownikami. Genralnie frma ta ma duza rotacje w Niemczech wlasnie przez znecanie sie psychiczne nad pracownikami. Pracownik widzac co sie dzieje rezygnuje z pracy. Maxymalnie taki pracownik wytrzymuje w Niemczech 2 miesiace i rezygnuje. Firma ta jest mistrzem swiata w wykozystywaniu pracownikow. Nie wroze jej przyszlosci. Zacznie brakowac pracownikow do tej firmy to beda zmieniac nazwe na inna. Polecam sprobowanie pracy w tej firmie ale dlugotrwala praca w tej firmie nieistnieje. Czlowiek nie wytrzymuje takiego natezenia pracy sily i znecania sie psychicznego. Firme oceniam na mierna z tego wzgledu na to ze masa bardzo dobrych fachowcow rezygnuje a pozniej zostaja same miernoty- pocioty-znajomi i budowa nie idzie.
6
pracujacy 2013-07-18 13:16:05
Ja pracuje fizycznie 2500 netto+delegacja, z tego co wiem majster tyle samo co ja, a kierownik budowy 3500+delegacja i dodatki. Praca stała i kasa zawsze w terminie.
1
MIKI 2014-01-07 11:17:51
Te 2500 eu netto + delegacja to gruba przesada brutto to się zgodzę a delegacja jaka delegacja koszty podróży wracają.
pracujący 2014-01-08 16:18:47
W Polsce i w zł.
majster 2014-05-02 11:18:04
No widzę że cienko w Beście się z robota robi, dawno tak nie było, niedługo to domki jednorodzinne będziemy klepać.
RYSIO 2014-05-03 16:46:00
Już Doki z berensona na bazę na Rzeszów wywożą, a tak nigdy nie było. Bida się robi straszna, szkoda, za dużo nie płacą ale wypłacalni są.
EKO 2014-12-30 14:18:21
Jedna z lepszych firm pod względem płatności
1
jaro-karo 2015-02-28 12:08:10
firma spoko, pracuje od 16 lat z małą przerwą bo chciałem odmienić pracodawcę ale po pół roku wróciłem i do dzisiaj pracuję w Beście, praca w większości w Polsce, byłem również na wyjazdach w Niemczech, praca normalna, kasa zadowalająca, w delegacji zjazd co drugi tydzień, za nadgodziny płacą, za prace w soboty też, delegacje również, zabezpieczenie socjalne pełne, pieniądze zawsze na czas (max do 10 dnia miesiąca), z rozmów z innymi znajomymi pracujących u innych firm mogę spokojnie powiedzieć że jest to bardzo dobry pracodawca, wiarygodny, wypłacalny, wiadomo że opinie negatywne mogą się pojawić ale piszą to ludzie którym sie po prostu nie chce pracować i udaje że pracuje albo lubi wypić piwko itd - skutki - zwolnienie, nie spotkałem się z kierownikami którzy "kończą ludzi psychicznie" bo tak było na wstępie napisane, owszem każdy kierownik jest inny ale ogólnie firma ma normalnych kierowników, majstrów, ogólnie oceniam firmę na bardzo dobra
anonim 2015-03-18 17:57:08
sa tez kierownicy szczegolnie w monachium co potrafia cie skubnac nawet dwie trzy dniowki z podstawowych godzin i na to bata niema nawet szkoda na wode w upalne dni
7
JARO@ 2015-11-24 22:15:41
Firma solidna. Pracuje 8 lat. Praca na miejscu, w delegacji krajowej. Dwukrotnie byłem na exporcie w Niemczech. W skali 1 do 10:
- zatrudnienie i płaca - 9
- wysokość płacy kraj - 8,5
- wysokość płacy Niemcy - 9
- kasa w terminie - 10 (zawsze)
- nadgodziny i delegacje - 10 w kraju, 9 w Niemczech
- pakiet socjalny - 10
- Nadzór na budowach - 8 - 10 - zależy na którego Kierownika się trafi i czy się pracuje czy udaje
Ogólnie ocena bardzo dobra. Znam wielu pracowników co się zwolnili i poszli za większymi pieniędzmi do innych firm. Bardzo szybko wrócili.
2
anonim 2016-02-07 19:20:19
Besta kradnie pracownikow w niemczechna urlopie wczesniej placil ulak 140 euro za dzien a teraz ledwo 80 kradnie i oszukuje na skladkach zus odprowadza skladki od sredniej krajowej a nie od zarobku w niemczech emerytura jak ichorobowe jest male 2100zl a powinno byc okolo 6- 7tysizlodzieje jakichmalo ale juz im rak dopracy brakuje padniewreszcie beda sie skrobac poglowach ale bedzie za puzno
1
ups 2016-09-06 15:50:58
to chyba ty z tej rodziny która pracuje w firmie BESTA
2
bonzai 2016-09-18 22:41:23
a niby w jaki sposób twoim zdaniem one d tych sukcesów realnie się mogą przyczynić? w każdym razie wizę że firma już od 120 tysięcy mieszkania oferuje, ciekawe jednak jaka jest realnie ich jakość jednak
Zostaw swoją opinię o Besta Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Budowlane - Rzeszów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Besta Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Budowlane