City Security S.A.

Warszawa

Opinie o City Security S.A.

bp 2016-09-23 22:27:09
Nie płacą
bp 2016-09-23 23:24:34
city nie płaci kasy za ochronę wcale.
abba 2016-09-24 10:09:56
kama a możesz konkretnie napisać na jakim stanowisku na tym obiekcie pracujesz? ja również jestem płcią piekną i zastanawiam się u was nad stanowiskiem wartownika
po 2016-09-24 12:23:35
Agencja ochrony poniżej przeciętności. Stawki głodowe pomimo funkcji i kwalifikacji, karać za bzdury to potrafią ale już za efektywność nie potrafią podziękować. Menadżer z jakim miałem "przyjemność" współpracować na ternie Opola to najzwyczajniej krętacz. Obiecują zarobkami a oczywiście nie spełniają obietnic. Tak jak wspomniałem kary za pierdoły, dla przykładu podczas interwencji oponent zerwał mi śmieszną odznakę jednocześnie uszkadzając ją i osiem dych nie moje no paranoja!
hngn 2016-09-24 12:41:40
@ bp - no ale przeciez macie jakieś umowy, wiec z wypłatą nie powinno być wiekszego problemu. Zgłaszaliście gdzieś ta sprawe? bo to p[-owazne oskarżenie
Pracownik z niewypłaconym wynagodzeniem 2016-09-24 21:07:38
Nie wypłacają !!!
130 pracowników jednego z ich kontraktu czeka na wynagrodzenie a oni mają to gdzieś.
Twierdzą że jak kontrahent nie płaci to mogą olać ludzi !!!
G..... ich obchodzi że ludzie którzy pracowali dla nich po 7,50 mają rachunki, kredytu zobowiązania !!!!!
Nawet części nie zapłacili i nie zamierzają płacić !!!!! Śmieją się ludziom w twarz !!!
Sorry ale to jakaś porażka !!!!
4
bvhkiso 2016-09-24 22:06:35
@ hngn - na pewno sa umowy, no kto by poszedł do roboty bez umowy? zwłaszcza w dzisiejszych czsach to nierozsądne
bp 2016-09-24 23:54:20
Przecież wiadomo że na śmieciówce to można tylko do sądu iść ochrona w warszawie nie dostałam kasy. W poniedziałek idziemy do PIP i do rzecznika praw konsumenta pewnie i do pefronu .
adam 2016-09-25 10:57:25
jezeli są takie sytuacje prawdziwe o czym mowicie to macie racje, trzeba jak najszybsciej cos z tym zrobic takie sytaucje nie powinny miec miejsca, przeciez powinni miec kogos i pewnie maja kto odpowiedzilany jest za wypłaty
bp 2016-09-25 11:37:09
Jedyne co pozostało to opuścić miejsce pracy i szukać innej pracy. Nie dostaliśmy kasy za sierpień nie będzie za wrzesień i nie będzie za październik. MBJ GRUPA też nie zapłaci bo to Alma nie płaci za usługi ochrony. Alma jest w upadłości a to właśnie po to aby nie płacić zobowiązań. City i MBJ nie mają kasy żeby nam płacić za ochronę. Zostaje tylko zerwać umowę zlecenie, iści do sądu od dnia złożenia pozwu naliczane są odsetki ustawowe i podjąć nową pracę. Ale już w innej firmie, bo zaraz się okaże że i City i MBJ ogłoszą upadłość aby uniknąć odpowiedzialność i ratować swoje udziały.
3
lokjhh 2016-09-25 11:52:50
@ bp - ale tyroche nie rozumeim o cvo dokąłdnie ci chodzi:?
Kwas 2016-09-25 12:23:23
@prawda
Jak narazie umowy zlecenia są domeną na rynku pracy. I nie nam o tym dywagować.
Wszystko będzie zależało od tego jak od nowego roku podejdą do tego zagadnienia inspektorzy PIP. Posłużenie się w ustawie nowelizującej zwrotem „kontrola wypłacania wynagrodzenia” może budzić wątpliwości co do rzeczywistego zakresu kontroli i uprawnień inspektorów PIP. Powstaje bowiem pytanie – czy inspektor będzie uprawniony tylko do kontroli samego faktu wypłacania wynagrodzenia, czy będzie mógł badać cały proces poprzedzający tę czynność. Z przepisów o minimalnej stawce godzinowej wynika konieczność ewidencjonowania godzin przeznaczonych na realizację pracy w ramach umowy-zlecenia, następnie informację w tym zakresie zleceniobiorca przekazuje zlecającemu – co stanowi podstawę do wypłaty umówionego wynagrodzenia (na poziomie nie niższym niż to, które wynika z minimalnej stawki godzinowej). Powstaje również pytanie, czy PIP będzie organem uprawnionym do kontroli umów, w których strony ustalają określony poziom wynagrodzeń. Wydaje się, że inspektorzy będą mieli prawo wglądu do całości zagadnień składających się na wypłacanie wynagrodzeń wynikających z minimalnej stawki godzinowej
City 2016-09-25 12:30:45
Oszuści !!!!!! Janusz Dyrektor z gdańska nie spłaca długów!!!!!!! i oszukuje ludzi!!!!
3
Wkurzony byly pracownik 2016-09-25 16:20:17
Chodzi o to ze city rozwiazalo umowe z alma pod koniec sierpnia i teraz nie placi pracownikom za sierpien
3
somial 2016-09-25 16:57:04
mimo niektórych komentarzy i tak chcę tutaj iść na pracownika bo przynajmniej licencji nie wymagają tutaj
bp 2016-09-25 17:29:13
Jak trudno jest zrozumieć że ochrona na Almach nie dostała wynagrodzenia, ale tylko ci co na zleceniówkach. Ci co no umowę o prace i z grupą inwalidzką to dostali. City nie płaci wynagrodzeń ochroną z Alm.
2
hgfd 2016-09-25 18:33:01
@ City 0- ale jaki miał dług wobec ciebie- zwykłego praconwika?
bp 2016-09-25 21:30:01
Zapraszamy cię City nic od ciebie nie potrzebuję nawet ci płacić za wykonaną prace też nie potrzebuję.
hngn 2016-09-25 21:48:19
@ bp - chociaz ci z grupą inwalidzką dostali, chociaz tyle...
prac.ochrony alma 2016-09-25 22:10:31
Trzeba podjąć jakieś środki w wypadku braku wypłat ochroną z Alm, w tym przypadku jeśli nie wypłacą do końca miesiąca to koniec z MBJ. Wam pewnie tez kazali wypowiedzieć umowy z City na korzyść MBJ. Może to firma MBJ która nawet strony internetowej nie ma., powstała na krótką chwilę, taka "wydmuszka" zaczynam mieć obawy. A city wycofało się z Alm bo pewnie nie płacą, tak jak impelowi.
7
prac.ochrony alma 2016-09-25 22:37:23
City ma jeszcze decathlon w Krakowie, hotel w zakopcu, i jakieś jeszcze inne lokale, ale z almami tragedia
samuel 2016-09-26 10:34:16
somial ale są inne wymagania za to. natomiast wiadomo, że stawkę godzinową 8 zł/netto oraz szkoleń to każdy chciałby mieć, tym bardziej że ochrona obiektu hotelowo - ropzrywkowego nie należy chyba do trudnych zadań
GDZIE MOJE PIENIĄDZE 2016-09-26 15:14:53
Problem z wypłatami dotyczy tylko alm czy tez innych obiektow?

Biuro City twierdzi ze Alma nie zapłaciła ( ale co nas to obchodzi właściwie, to ich umowa nie nasza - niech sie sądzą - pracownikom trzeba zapłacić). Alma twierdzi że zapłaciła. Jedni swoje drudzy swoje. Kto mówi prawde?

Czym jest ten cały twór MBJ?! 1 prezes na wszystkie almy i 5000 kapitału zakładowego... To jakieś żarty.

Jeśli alma faktycznie nie płaci to jesteśmy w d....
Skoro City nam nie zapłaci to tym bardziej MBJ.

Zastanówcie sie jeszcze nad jednym dziwnym faktem: Pokojowe przejecie obiektów z całymi zespołami pracowników ochrony w przypadku nie pokojowego zakończenia współpracy - a do tego koordynatorzy City Security wcale nie sugerują nam ze przejscie do MBJ to zly pomysl ze alma jest niewyplacalna - Wrecz Przeciwnie!!

Jedno jest pewne. Nie wyobrażam sobie ze ktorykolwiek obiekt bedzie kontynuował współprace z MBJ w październiku jesli nie dostaniemy do tego czasu zaległych pieniędzy..

Może czas zorganizować jakieś wspólne działanie. Np. Zaopiniować odpowiednio C.S na ich fanpage. Takiego ruchu napewno sie nie spodziewają a image i opinia dla takiej firmy ma znaczenie. Podobne działania podjeli mieszkańcy jednego z osiedlii mieszkaniowych - niezadowoleni z ochrony. Widzac reakcje city na te komentarze - skutecznie.

7
Daniel 2016-09-26 15:22:10
UWAGA!!!
Bardzo proszę wszystkie osoby pracujące obecnie w ochronie Almy w firmie MBJ i te, które pracowały dla City o kontakt. Musimy jakoś trzymać się razem, organizować się i wymieniać informacje, by odzyskać nasze pieniądze. Piszcie: danny.cordian@gmail.com
6
bp 2016-09-26 19:42:19
Jedynym skutecznym wyjściem jest udanie się do sądu oraz powiadomienie pracodawcy o zerwaniu umowy z powodu nie otrzymania wynagrodzenia. Nie ma szans na otrzymanie pensji inaczej jak tylko sąd i komornik.
6
prac.ochrony alma 2016-09-26 20:16:19
Tam są jakieś konszachty podejrzewam.
ktoś musi zabezpieczyć budynek, u nas od października cięcia godzinowe teraz po jednym agencie ochrony na obiekt na dzień-to nieoficjalnie, w październiku nie jaka pani Ida z city security, powiedziała nam że city kończy współprace z almami, traci ok 25 obiektów, ale żeby nie tracić "miejsc pracy" założono MBJ Grupa z małym kapitałem na start. Pani Ida przeszła do MBJ, wszystko fajnie, przywieźli nowe umowy z MBJ, zostały zabrane przez pana Jakubczaka, i miały wrócić podpisane do tej pory nie ma. Zaczynam się mieć obawy co do City Security i MBJ. Jak u was jest? macie umowy?
1
GDZIE MOJE PIENIĄDZE 2016-09-26 21:14:24
Mail wysłany :). Czekam na kontakt
taki tam 2016-09-26 22:17:53
Witam kiedys mialem problem z jedna agencja ochrony a na gowork jedna pani redaktor pisala ze prosi o kontakt gdyz pisze artykul o ochronie i tak sie zlorzylo ze troche to pomoglo wiec daje maila moze sie zainteresuje sparawa i cos pomoze jakis jak o tym napisze gazeta.praca@gazeta.pl
hold me 2016-09-26 22:44:21
Hej, wiecie jakich średnich zarobków można się na początku spodziewać? Dziękuję za szybką odpowiedź.
Zbyszek 2016-09-27 15:25:55
Hej, ja robię w CS od 2 lat i jak dotychczas kasa na czas jest. Umowe mam i jesli chcę dorobić - biorę nadgodziny. Praca spokojna na osiedlu. Rozumiem, że ALMA splajtowała, ale wiem że są wolne stanowiska u nas na innych obiektach. Może wartoby było pogadać z CS aby zmienić miejsce pracy.
1
Dragon 2016-09-27 15:36:45
cześć... też słyszłem że potrzebuja ludzi na Warszawę. Mój kolega tam pracuje i jest zadowolony. Kasę mu wyplacają, więc nie narzeka i chce mnie tam wkęcić, chyba się zgłoszę, bo od miesiąca szukam roboty. A tam podobno atmosfera jest w porządku i placą całkiem nieźle jak na stolicę.
cśśś 2016-09-27 17:23:12
Hej, a wypłata jest teraz u nich terminowa? Pozdrawiam.
bp 2016-09-27 18:43:28
Każdy jest z nas dorosły nikt przynajmniej tak mi się wydaje nie będzie pisał jakich środków prawnych użylę wobec City aby odzyskać swoje zarobione pieniądze. Jest nas już grupa zdeterminowanych do tego aby podać City min. do KRD podjęliśmy też decyzję aby wystąpić do sądu. Jako pozew zbiorowy. Jesteśmy pracownikami MBJ i też mamy przekonanie że nie otrzymamy wynagrodzenia. A mówienie nam ze Alma nie płaci bo to słyszymy od City to nie jest nasz problem i Alma nie jest strona w tym sporze.
8
ćwik 2016-09-28 12:34:46
Hej, ale wiecie jakiego rodzaju są teraz benefity? Dbają o stabilne zatrudnienie. Dzięki za odpowiedź
prac.ochrony alma 2016-09-28 20:45:38
Żeby chociaż był jakiś komunikat o wypłatach ze strony city a tu nNIC
ert 2016-09-28 21:24:14
@ćwik heej wiesz no taka jest prawda ze to może wszystko tez zalezec od stanowiska na jakim się pracuje patryles może cos na stronie z ogłoszeniami? bo ymsle ze tam wlasnie najwięcej będzie napisane na ten temat przecież warto tez poczytać o tym :)
Zofia 2016-09-29 14:51:36
Hej, słyszałam, że jest w porządku. Umowe masz i stabilną robotę
Wojtek_waw 2016-09-29 14:57:17
Cześć, mam do was pytanie - wiecie moze czy City Security prowadzi szkolenia specjalistyczne?
Jesli tak to w jakim zakresie?
Chciałbym się zatrudnić w tej firmie bo słyszałem od kilku osób zatrudnionych w tej firmie - że szukają pracowników - ale nie mam szkoleń i nie wiem czy mnie zatrudnią :(
Młody 2016-09-29 15:07:39
Witam.
Wie ktoś może z was jak długo są ważne badania na broń? Chodzi o to że zamierzam teraz robić badania na kwalifikowanego i chciał bym od razu zrobić badania na broń a do egzaminu podejść za kilka tygodni bo jestem po rozmowie z CS i chciałbym zatrudnić się u nich od grudnia i tu własnie pytanie jak długo są ważne te badania, czy może warto poczekac do egzaminu?
Bono 2016-09-29 15:15:50
Już jakiś czas patrzę co się tutaj dzieje, i widze, ze wciąz walka między Kwasem a Prawdą. Panowie nie nudzi sie Wam w kólko o tym samym? Przecież temat dawno już zamknięty:)
@Prawda, prawdą, ale coś tutaj jest ferelne - może ta prawda naciągana???
Tomek 2016-09-29 15:19:48
W Cs wciąż szukają.
Zawsze znajdzie się jakaś słuzba. Pracowałeś juz wcześniej w ochronie? Jesli nie, to nie masz się co stresować, po tyg już wszystko będziesz wiedział :)
Zajrzyj do nich na stronę czy napisz mail.
Jeśli napiszesz jeszcze dziś, jutro pewnie ktoś zadzwoni. Wiem, że szukają ciągle
Kondrat W. 2016-09-29 15:19:57
nie wiem skąd tyle uwag do City - ja robię tam już 5 lat.
Z wypłatą w zasadzie nie ma problemu - pracuję na osiedlu strzezonym z fajnymi ludzmi. Z niektórymi od początku, wiec chyba to dobrze świadczy o firmie. Mamy szkolenia i w porzo koordynatora. Nie ma problemu z grafikami bo chętnych do pracy nie brakuje. Moze nie płacą jakoś super, ale jak na naszą pracę to wystarczy. Dogaduje się z kolegami o zmiany, gdy trzeba cos załatwic z zoną - więc nie moge narzekać.
Bruno 2016-09-29 15:25:10
Tez słyszałem ze szukają, wczoraj wysłałem swoje CV i od razu zadzwonili. Zobaczymy co będzie. Jak narazie dobrze się zapowiada
Dragon 2016-09-29 15:28:41
Do tej pory była!
Kierowca 2016-09-29 15:31:09
Nie powiedziałbym, że wkręcają swoich. Jestem na to zywym przykładem - zostawiłem cv na ich stronie. Szukałem raczej pracy jako ochroniarz, a Ci zadzwonili z propozycją pracy na kierowcę. Wiadomo, nie odmówiłem :)
Soldier 2016-09-29 15:32:51
Ja troche z innej beczki - wiecie moze czy są jakieś przyjęcia do pracy w okolicach Koszalina?
DŁUTEK 2016-09-29 15:37:43
Kurcze, na kierowcę to ja tez bym się pisał, chociaz stabilniejsza pewnie jako ochroniarz?
Mam 3 dzieci i muszę trochę pomieszkać - zmianowa praca by mnie interesowała
Al 2016-09-29 15:52:01

na początku myślałem, że CS i MBJ to jakaś wydmuszka City. NIC BARDZIEJ MYLNEGO. Poszperałem, poszukałem i to czego się doszukałem to jakieś kuriozum.
MBJ podebrało kontrakt z Alm City, przejeli wszystkOoo. Kapitał zakładowy MBJ to 5 000 zł (tak tylko pięć tysięcy), a utrzymali kontrakt wart (myślę, że nawet około )milion ponad miesiąc - dopóki ten nie umarł, i to na cały retail -niegdyś CS. To prawda, że jest tylko jeden właściciel firmy ochroniarskiej-który ma 1 500 zł udziału!!! Alma niedługo ogłosi upadłość. Nie będzie komu wypłacać wynagrodzeń, bo prawo nie reguluje wierzytelności w przypadku niewypłacalności.
Wiem, że MBJ podsuwano umowy do podpisania pracownikom - ludzie rozejrzyjcie się za nową pracą I to czym prędzej. Za chwile możecie nie mieć więcej niż jednej wypłaty...!
Szukałem strony MBJ na gowork i nie znalazłem, a że żyjemy w wolnym kraju to założyłem. Jutro powinna się pojawić. Nie będę słodził - to niedorzeczność, że wydarzyły się takie rzeczy.


4
Profesek 2016-09-29 15:57:51
Dzien dobry - mam pytanie, jestem studentem od październiak w Wraszawie i szukam pracy jako ochroniarz na imprezach masowych. Jestem wpisany na listę kwalifikowanych pracowników ochrony fizycznej i chciałbym w weekendy dorobić do studiów - wiecie moze czy w City Security szukają kogoś na takie stanowisko?
Andzia 2016-09-29 16:04:59

Zaczęłam pracę w ochronie z przymusu. Skończyłam studia, a w życiu coś trzeba było robić.
Szukałam, szukałam w końcu się przełamałam i poszłam na rozmowę (nie spodziewałam się dużych wymagań) a okazało się, że nie ma ich praktycznie żadnych. Pod koniec rozmowy Pan powiedział, że im wcześniej zacznę, tym lepiej. Stawiłam się na obiekcie. "Nie taki diabeł zły" - ta myśl wciąż krążyła mi po głowie. Po 5 minutach napięcie minęło, a nowi koledzy okazali się być bardzo wyrozumiali i zabawni. Szybko się zadomowiłam. Teraz szukam pracy, bo chociaż bywa zabawnie to chcę spróbować sił w zawodzie.




Z dniami negatywne emocje rozmijały się
Zostaw swoją opinię o City Security S.A. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie City Security S.A.