City Security S.A.

Warszawa

Opinie o City Security S.A.

Ludek 77 2016-10-30 22:21:45
Słyszałem,że komornik w Almie zajął kasę na poczet ochrony to pewnie CS zacznie płacić aby uniknąć odsetek z pozwu.Oby tak bo to co się w naszym państwie dzieje to cyrk a na 500+ się nie łapie chyba,że na ten miesiąc wstecz co nie zapłacili.Kto nam da jak nie możemy dostać swoich zarobionych pieniędzy.Wszyscy umywają ręce.
1
optyk 2016-10-31 11:00:00
Problemy Almy jak sadze pogłębił wprowadzony od 1 września podatek od handlu detalicznego. O ironio uchwalany w obronie polskich sieci handlowych :( :( :( Jedyna nadzieja jest taka, że ALMA się zachowa w stosunku do pracowników i wierzycieli, bo pomimo, ze po otwarciu postępowania sanacyjnego dostawcy i wierzyciele nie będą mogli dochodzić swoich roszczeń, TO JEDNAK Alma oczywiście będzie mogła im płacić !!!!
3
skóra 2016-11-06 16:30:04
umowa na roznoszenie ulotek i reklamy tej firmy nie mam zamiaru tego podpisać moja ocena to zero
3
Ludek 77 2016-11-07 16:37:02
Dostał już ktoś zaległą kasę za sierpień z CS bo komornika na Almie widuje codziennie.
były pracownik ochrony alma 2016-11-08 20:01:34
To co czas uderzyć z grubej rury?
2
Ludek 77 2016-11-08 23:37:47
Mam tylko nadzieje,że do PIT-a nam tej pensji nie dorzucą.
A dlaczego piszesz,że nigdzie nie pójdziemy?U nas niektórzy kolesie złożyli do sądu sprawę cywilną i czekają na termin rozprawy.
A my czekamy na wiadomość co z naszym pozwem zbiorowym który szykuje jden z byłych pracowników CS.
4
Kamila23 2016-11-14 13:50:24
Cześć.
Panowie mam prośbę.
Pracuje w ochronie od niedawna.
I mam jedno pytanie.
Co do znaczy "piesek" w gwarze ochrony?
To jakieś urządzenie?
Czy sygnał?
bp 2016-11-17 00:11:37
To znaczy daj sobie spokój z Cs.
4
Kamila23 2016-11-17 06:49:50
Panie @bp. Mam dwa pytania do Pana.
Czy to prawda że CS działa wspólnie z Solidem?
I dlaczego CS (mimo złej sławy) wygrywa tyle przetargów?
2
bp 2016-11-17 12:08:54
To czy działa z solidem to nie wiem, ale przejmuje zlecenia tam gdzie inne firmy ochroniarskie się przejechał to nie oznacza że wygrywa. Inne firmy nie chce to pisać ich nazw ale znawcy tematu wiedzą jakie to firmy oddają lub bardziej pod dają kontrakty i o nie w ogóle do nich nie stają chodzi mi miedzy innymi o wojsko. Wiadomo jak to ma być z ochroną jednostek żadna firma ochroniarska nie ma zamiaru przekazywać obiektów ochranianym z powrotem do armii. To może a raczej na pewno oznaczać wysokie kary finansowe.
4
złomiarz 2016-11-17 15:51:34
ja bym ci odpisał ale i tak post mi skasuja
5
Marcinos 2016-11-18 09:48:36
Witam szukam placówki gdzie mógłbym ukończyćkurs pracownika ochrony. pochodzę z okolic Nowego Dworu Mozowieckiego i w okolicy zamieskznia szukam pracy. A także chciałbym wiedzieć jak można zdobyć licencję na broń obiektową a także jak zrobić kurs kierownika imprez masowych i czy robi się to wszystko naraz jak to wygląda.
Milka 2016-11-18 10:00:22
Czesc, mam pytanie - moze głupie, ale zastanawiam się czy w jakims stropniu oficerowie Obrony Terytorialnej mogą wejsc w komptencje pracownikow ochrony na jednostkach wojskowych?
Widze, ze piszą tu ludzie, którzy znają dobrze branze ochtrony - więc jesli ktos móglby mi pomoc :)
Cyborg 2016-11-19 13:18:57
@Milka żaden oficer Obrony Terytorialnej nie ma prawa wejść w kompetencje pracowników ochrony.!
Na terenie jednostki wojskowej z ramienia kontrahenta może wejść w nasze kompetencje tylko komendant ochrony jednostki wojskowej - albo oficer dyżurny jednostki wojskowej.
bp 2016-11-19 22:47:48
Dowódca jednostki, zastępca dowódcy, komendant ochrony,jego zastępca, oficer dyżurny, a w razie jego nie obecności pomocnik oficera dyżurnego albo inna osoba upoważniona rozkazem dowódcy jednostki posiadająca odpowiednie upoważnienie które pobiera od oficera dyżurnego. Czytaj każdy.
2
Taka prawda 2016-11-20 18:03:49
A na Grudziądz cs znowu szuka naiwniaków do pracy ale po ostatnich numerach ze stawkami i wypłatami pare osób ewidentnie się w......ło i zarządziło ewakuację. Inni też na poważnie rozglądają się za nową pracą. Szkoda nerwów i zdrowia dla czegoś takiego jak cs
6
City 2016-11-20 21:42:20
Janusz oszust! !!!!! Janusz oszust !!!! Jeździ ze swoją kochanką Wojdakiem! !!!!
8
bp 2016-11-21 08:42:06
Mają wobec mnie 2000 długu, ale jak padną na świeczkę na ich grób znajdę kasę w portfelu.
6
Pająk 2016-11-21 12:07:11
@Taka prawda. A gdzie iść!!!!
Jak CS startuje w przetargach na WIĘKSZOŚĆ MOLOCHÓW w Grudziądzu!!
Supermarkety "ALFA" i "CARREFOUR" a także "FABRYKĘ ŚWIEC" w Białym Borze.!
To tylko wstępne informacje.
Jak tak dalej będzie to gdzie nie rzucisz w Grudziądzu kamieniem, to trafisz albo w ku*wę, albo w CS!!
5
A może .... 2016-11-22 15:16:11
Przejrzyj ogłoszenia ,na city świat się nie kończy ale skoro masz zacięcie masochistyczne i na co dzień lubisz czuć dreszczyk emocji odnośnie tego czy dostaniesz jakąś karę finansową dziś czy może jutro ,albo kiedy dostaniesz zaległą wypłatę to city jest dla ciebie .Wolontariusz tam lubią , a najlepiej takich którzy mają dwie lewe i nigdzie nie pójdą , wtedy można ich rozgrywać i mamić tak jak się zachce. Zresztą realia w ochronie są mizerne ,może warto pomyśleć o zmianie profesji .
6
Pająk 2016-11-22 20:24:14
@A może... Nie wiem skąd ty tam jesteś.
Ale chyba nie znasz realiów miejscowych panujących na rynku branży ochrony w Grudziądzu skoro piszesz takie bzdury!!
Znam tą naszą miejscową branże od poszewki!
Bo siedzę w niej już 20 lat!
I jak pisze jaka jest sytuacja to taka jest!
A na zmianę profesji w pewnym wieku jest już za późno.
I nie wyjeżdżaj mi tu z "prywatnymi" wycieczkami pod moim adresem że jestem masochistą bo g*wno wiesz!!!
4
bp 2016-11-22 21:50:50
Wiem że sytuacja w niektórych regionach kraju jest ciężka, tylko czy opłaca się pracować i potem nie dostać wypłaty. Jak teraz pracuję na zlecenie w firmie ochroniarskiej która ma przede wszystkim siedzibę w miejscu mojego zamieszkania, płacić do 10 dni od zdania list godzin pracy za dany miesiąc. Jak lider grupy zda listy do 23 to kasa na kocie jest już 30 tego miesiąca w którym była zdana lista. A nie do 10 czy jak w cs do 25 następnego miesiąca. Negocjujcie umowy przynajmniej w kwestii terminu wypłaty. Nie wieźcie żadnemu koordynatorowi z cs oni was będą kłamać wszystko wam powiedzą aby tylko kontrakt utrzymać. Ja żałuję że nie mieszkam w Warszawie bo bym co dziennie siedział i protestował pod ich siedzibą, media bym poinformował o pikiecie i w ten sposób przymuszał do wypłat zaległych wynagrodzeń.
7
Ludek 77 2016-11-23 23:54:12
Jeszcze taka myśl Mnie naszła.
Jak wygrywają kontrakty po minimalnych stawkach i mają takie podejście do pracowników co dla nich flaki wypruwali i byli wizerunkiem firmy to nie pracujcie dla nich.
Oni są dobrzy na papierze albo stronach www.
Bez ludzi ta firma przestanie istnieć,kadrowe i koordynatorzy nie obstawią obiektów a każdego z was może spotkać sytuacja,że nie wypłacą wam pensji bo KTOŚ im nie zapłaci.
Nie polecam !!!
5
A może 2016-11-24 08:33:17
Kolego bez urazy ale każdy jest kowalem swojego losu a na naukę nigdy nie jest za późno. Skoro twierdzisz że 20 lat siedzisz w tej branży a tu wylewasz swoje żale to wybacz ale nawet tego nie skomentuje. Ocene pozostawiam czytelnikom forum.
4
doniu 2016-11-24 09:17:57
Od stycznia przyszłego roku zacznie obowiązywać minimalna stawka godzinowa, która początkowo wyniesie 12 zł za godzinę. Firmy ochrony będą musiały podnieść wynagrodzenie, więc może w końcu scos się zmieni. Mnie się podoba, że kwota ta będzie waloryzowana co roku.
2
bp 2016-11-24 21:50:26
Daj znać jak tyle dostaniesz. Ma być 13 brutto, a to jest jakieś 9,30 netto czyli na rękę. Już dzisiaj płacą 10,5 , a dla liderów 11,5. Czekam na taką stawkę w cs, ale jak znam życie to w tej firmie takiej stawki nie zobaczycie nigdy. Nie dawno słyszałem że szukają jak by tu obejść te stawkę. Umowa o dzieło lub będzie można wyłożycie np. środki łączności za 5 złoty na godzinę pracownikowi ochrony. Firma dostaje 22 zl. na godzinę za pracownika i z tego co wiem to przy stawce 8 złoty juz musi dopłacać do godziny 0,50 zl.Słabe firmy takie jak cs znikną z rynku. Zostaną tylko silnie, a wiele obiektów zrezygnuje z ochrony.
3
doniu 2016-11-25 17:10:20
Stawka minimalna mam nadzieję wyrówna warunki i szczerze w to wierzę że ustawa ktora wprowadza stawke minimalną dla pracujących na podstawie umowy-zlecenia i osób samo zatrudnionych bedzie przestrzegana. Kiedys wrocimy do tej rozmowy i mam nadzieje, ze się zdziwisz
Zastanawia mnie jedno - bo nie bardzo wiem jakie inne "silne" firmy mogą zostać na rynku - skoro wszedzie jest tak samo. ?
3
bp 2016-11-25 22:23:09
Widzisz kolego nie jest tak samo np. w jednej galerii pracownik ochrony który po niej spaceruje ma 6,5 inny co siedzi na monitoringu ma 7,5 i ten co chodź po sklepie w tej galerii jako nie umundurowany ma 8, a wszyscy są z jednej firmy ochroniarskiej. Na tej samej galerii tylko w innym sklepie jest ochrona z innej już firmy i ma 10,5 a lider 11,5. A jak masz umowę o prace w innym zakładzie to i 13 dostaniesz. Mocne firmy ochroniarskie mają już dzisiaj dobre stawki , a słabe to i w przyszłym roku zrobią tak aby obejść ten przepis o podwyżkach. Zresztą poparz jakie firmy ochraniają jednostki wojskowe w mojej ocenie te najsłabsze. Przewertuj Internet i poczytaj i wyciągnij wnioski. Już pisałem wczesniej np. o terminach wypłat 20 czy 25 dzień po wykonaniu usługi to dla mnie kpina. Dlatego twierdze że są firmy słabsze to te co płaca po niżej 9 , a mocne to te co nie czekają na nowy rok i już dzisiaj dają powyżej 9.
10
Pracownik 2016-11-27 22:38:44
Zgadzam się z moim przedmówcą jeśli firma ma dobrą pozycję dba o wartościowych pracowników a w cs lepsza ogromna rotacja niż sprawdzeni już ludzie którzy uciekają tam gdzie lepiej płacą. Mam nadzieję że zrozumieją iż warto zainwestować w sprawdzonych pracowników niż ciąć koszty.
4
melon-xxl 2016-11-28 15:32:56
Securitas, Matpol, Solid, Konsalnet, Impel,
ale 2016-11-29 17:58:30
ja tam od stycznia nie mam zamiaru w cs robić i tym samym w swieta ani w sylwester nie przychodze jedno wielkie dziadostwo tu jest
8
Pracownik 2016-11-29 18:49:49
To samo jet w Praktikerach nie otrzymaliśmy wypłat za Pażdziernik mimo ze miały być 25 go i jesteśmy zwodzeni z dnia na dzien
5
anonim 2016-11-30 09:25:40
Panowie a jak z terminowością wynagrodzeń na innych obiektach podobnie ??? bo to bardzo niepokojące.
2
bp 2016-11-30 10:01:53
Z tego co wiem to Obi wchodzi na Praktikera i chyba Praktiker ma problemy. Jak pisałem już nie raz cs bierze co popadnie. Padające Almy Tesca Praktikery i J.W. A te ostatnie to się niedługo zdziwicie jak MON przejmie. Dostałem się do Obrony Terytorialnej to się o ten temat podpytuję.
1
Bylu pracownik cs 2016-11-30 23:47:22
Wiadomo juz cos na temat sierpniowej wyplaty dla pracownikow almy czy dalej nic?
1
BP TO SPRZEDAWCZYK 2016-12-01 17:43:20
@ BP
Przyznaj, ze jesteś hejterem na usługach innych firm konkurencyjnych :) To widac jak na dłoni, ze wciąż piszesz bo co? bo czujesz zew natury (?) a może to poczucie misji, zeby kazdemu odradzać prace w cs? TYLKO dlatego że KTOS CI PŁACI za to.
A pomyślałaś (uważam, że jesteś kobietą), że zniechęcasz innych ludzi i robisz bardzo złe wrażenie nt cs. Wiem, to portal opiniotwórczy i każdy może się tutaj wypowiedzieć, ale wszystko ma swoje granice... ostatnio nawet czytałem, ze gowork ma olbrzymi problem z hejterami, ponieważ (często nieuczciwa) konkurencja chce tylko aby robić zły pr.
WSTYDŹ SIĘ!!!
Pracuje tutaj już kilka lat, i nie powiem - przyznaje, że bywa źle, ale Twoich wpisów az nie mogę czytać. KTO TO WIDZIAŁ, ŻEBY JECHAĆ JAK PO ŁYSEJ KOBYLE!
Az się w głowie przewraca jak czytam te wszystkie totalnie nasycone jadem wypowiedzi na temat cs.
SERIO, WSTYD.
Ps. nie zapomnij odebrać wypłaty za opnie
2
bp 2016-12-01 18:11:33
Fajna opinia o mnie bardzo ni się nawet podoba. W swoich opiniach na temat cs piszę to co mnie osobiście dotknęło i moją najbliższą rodzinę. Nie pisał bym ani słowa gdyby w/w firma zgodnie z umowa wypłaciła mi wynagrodzenie i innym pracownikom. I będę tak długo napiętnował cs dopóki nie otrzymam wynagrodzenia. Jeszcze raz opinie i wiedza jaką posiadam i tu opisuje jest zgodna z prawem. I zastanów się Ty cs ma świadomość które kontrakty się kończą lub padają ale pracowników trzyma do końca a potem nie płaci.
8
heks 2016-12-02 10:52:12
Witam.
Śledzę forum od kilku dni.
Powód to chyba nie udana przygoda z CS w Grudziądzu.
Konkretnie w markecie Praktiker.
Pracowałem od września 2016 , pierwszą wypłatę otrzymałem w terminie.
Drugiej nie zobaczyłem do dziś, przez tydzień dowódcy zmian otrzymywali tylko lakoniczne smmsy,, przelew już wyszedł.
W dniu 30 złożyłem wypowiedzenie w czasie pracy, ze skutkiem natychmiastowym na podstawie utraty zaufania, z dniem tym też rozwiązano ze mną umowę.
Zdałem ubrania i po pracy udałem się do domu.
W dniu wczorajszym poproszono mnie o przybycie do Praktikera i wręczono mandat czy też karę na 150 pln za porzucenie pracy oczywiście odmówiłem podpisu tego dokumentu.
W dniu dzisiejszym zadzwoniłem do marketu zapytać o los tej kary skoro jej nie podpisałem w odpowiedzi usłyszałem,że musiałam ją wysłać , zresztą inni też nie podpisywali i nic to nie dało,,
Przy okazji zapytałem o 45 pln premii z poprzedniego miesiąca i usłyszałem ,że też jej raczej nie dostanę .
Omijacie ta firmę szerokim łukiem .
Takie mam wrażenie ,że co nie którzy w zamian za obietnice przelewu, bo samego przelewu zrobią nie mal wszystko. Tak, tak bo przelewów jak nie było tak nie ma.
Panu kordynatorowi ,życzę smacznej wódeczki za te 150pln i obiecuję że odzyskam wszystko co do grosza.
PS umowy podpisanej we wrześniu nie mam do dziś bo nie ma czasu odesłać taki zapieprz.
Za mojej krótkiej tam bytności , łaczne kary nałożone na pracowników z tytułu rozwiązywania umów to lekką ręką ok 1k pln
6
bp 2016-12-02 11:44:02
cs zrobiła sobie z nas byłych pracowników którym nie wypłaciła wynagrodzenia moralnych zakładników. Wiele osób poszkodowanych przez cs dzwoni do w/w firmy i pyta się kiedy będzie ich wypłata na koncie, podając i opisują jakie ma kłopoty z powodu braku wynagrodzenia. cs odsyła do Almy lub do innych kontrahentów, aby to tam dobijać się o wynagrodzenie. Tylko co mnie obchodzi Alma czy inna marka, ja mam umowę za cs i to od nich mam dostać wypłatę. Takie działanie cs to nic innego jak odwalanie roboty za cs i robienie ze mnie zakładnika. Ta firma dla mnie to nic innego jak firma typu uduś. Jestem dla nich wartościowy jak jest kontrakt, a jak zbliża się koniec kontraktu lub z innej przyczyny go nie ma, to koordynator stawia się nagle na ochranianym obiekcie zabiera co jego i cs, a jak się pytasz co się dzieje to że jest wszystko ok i niema się co martwić. Z tego co mi wiadomo na jedną godzinę cs dostawała 22 zł. Na obiekcie jakim pracowałem było na miesiąc 870 godzin. W rok jest to suma około 230 tyś. na jednym obiekcie. A cs nie ma aby wypłacić około 70 tyś swoim byłym pracownikom.
8
były 2016-12-02 19:11:16
Panowie idźcie do Inspekcji Pracy wystarczy że zgłosicie że wasza umowa zlecenie spełnia warunki umowy o pracę i pozamiatane sam byłem w takiej sytuacji i zgłosiliśmy to do IP taż nam wciskali że IP nie rusza umów zleceń ale kiedy zaczyna spełniać (stały grafik,nadzór,stały obiekt itp)przechodzi automatycznie w umowę o Prace.
Kiedyś pracowałem w cs wystarczyło wykorzystać mój potencjał i wiedzę (z pierwszej ręki)
5
Legoland 2016-12-04 13:28:27
Przeglądam to forum od czasu do czasu i widzę, że jeden koleś je zdominował wrzucając mnóstwo szczegółów, z których często niewiele wynika. Fajnie, że tak się przejmujesz i chcesz doradzać innym, ale czemu to wszystko dotyczy jednej tylko firmy skoro sam piszesz że w zasadzie wszędzie jest tak samo? Poza tym jeśli masz jakąś osobistą urazę do CS to na ile w tym wszystkim jesteś wiarygodny? To raczej wygląda na nagonkę, a nie na obiektywne przedstawienie faktów.
1
Ludek 77 2016-12-04 22:46:19
Wiadomo tyle,że komornicy zebrali już kasę która czeka dla CS ale musi się uprawomocnić wyrok.Kiedy wypłacą???Sam zadaję sobie te pytanie.
Zdaje się,że powinni do końca roku inaczej narobią jeszcze bałaganu z fiskusem.
3
wp 2016-12-05 10:20:28
Czy ma ktoś wiarygodne informacje na temat przyszłości cs w toruńskich jednostkach wojskowych.
Poinformowano nas o aneksie przedłużającym kontrakt na 3 kolejne miesiące. Co dalej nie wiadomo.
Ciekawe jakie stawki nam zaproponują, bo podobno warunki ze strony wojska zostają te same.
WB 2016-12-05 14:47:46
Zgadzam się z Tobą, płatna nagonka. Też prześledziłem to forum i żal mi BP - widac nie ma co robić w nowej pracy, skoro tak jedzie na cs. Ale jest opcja, że właśnie za to mu płacą!!!!
I nie chce mi się wierzyć w te brednie które wypisuje. Oczywiscie faktem jest, ze ostatnia sytuacja w branzy ochrony, nie jest najlepsza - ale to nie jest winą cs. Opuznienia się zdażają, a z informacji w sieci wiem, ze sytuacja w ALMIE to duzy problem. Nie zapłacila cs i trzeba poczekać, ale skoro ma umowę - to dostanie kase i moze w końcu skończy wylewać swoje brednie na forum. BP uwaza chyba, że jak się cos powtórzy 100 razy - to te stwierdzenie stanie się prawdą. Czas dorosnąć!
wp 2016-12-05 15:34:41
WB co Ty piszesz!!! Same brednie! Głaszczesz cs po d..pie, bo zapewne Ci za to płacą.
BP pisze o sytuacji gdzie cs oszukuje swoich pracowników nie wypłacając należnego wynagrodzenia, a Ty sobie kpisz z jego wypowiedzi?! Jesteś żałosny! Z jakiego powodu bronisz tak nieuczciwej firmy???
Pytałem wyżej czy ktoś ma informacje na temat dalszego losu cs w toruńskich jednostkach wojskowych, bo oprócz plotek o jakimś aneksie na następne trzy miesiące, nic nie wiadomo. Jeżeli aneks dla cs to powinniśmy dostać umowy na dalszy okres (poprzednie były do 31.12.2016 roku), a tu cisza...
Czyżby podstępem chcieliby prześliznąć się przez te trzy miesiące nie stosując się do nowej ustawy podnoszącej stawkę minimalną?
Jeżeli ktoś ma jakieś poważne informacje to niech się podzieli.
6
Ludek 77 2016-12-05 23:37:47
Niestety nie mam wiedzy na temat JW pracowałem na kontrakcie z Almy i też czekam na pieniądze.
l niech się niektórzy zastanowią nad tą pracą dla CS bo jak się walą kontrakty to nawet dla koordynatorów pracy nie będzie i do tego ostatniej pensji.
Pozdrawiam obecnych sprzymierzeńców CS na forum.
1
gonzo 2016-12-06 08:08:20
Taa krecisz cos, trza walczyc o swoje.
bp 2016-12-06 09:23:03
I jeszcze jeden artykuł w temacie ochrony jednostek wojskowych
http://www.dziennikpolski24.pl/aktualnosci/a/obiektow-wojskowych-maja-pilnowac-zolnierze,10729585/

Nie odrazu to wszystko pewnie ruszy ale na pewno cywilne ochrony wyjdą z jednostek.
1
Kwas 2016-12-07 17:18:52
@bp proszę nie siać zamieszania na forum.
Chodzi głównie o jednostki specjalne i liniowe. Takie jak GROM czy FORMOZA. Zwykłe jednostki logistyczne i obiekty wojskowe - magazynujące surowce i paliwa, będą ochraniane dalej przez Specjalistyczne Umundurowane Formacje Ochronne. Czyli ochronę SUFO.
Doprawdy nie pojmuję dlaczego tyle negatywnej opinii o firmie CS zamieszczasz na forum?
Czyżby tylko CS przechodziła trudny okres?
A poczytaj sobie proszę opinie np o Solidzie.
Zbliżający się koniec roku obliguje firmy do kalkulacji budżetu.
Dużo także zależy od postawy kontrahentów.
A dokładnie jak podejdą do tematu kontraktów od nowego roku.
Narazie nie ma co wyrokować
Kwas 2016-12-07 17:31:42
Poprawka: SUFO (Specjalistyczne Uzbrojone Formacje Ochronne).
Zostaw swoją opinię o City Security S.A. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie City Security S.A.