City Security S.A.

Warszawa

Opinie o City Security S.A.

Kwas 2016-08-07 23:22:52
@karol a skąd Ty jesteś że takie stawki macie?
monika 2016-08-08 08:56:06
Rzeczywiście są całkiem dobre @adzio, ale dobrze, że do podstawy zarobków są doliczane odpowiednie premie do zaangażowania wobec firmy. Ciekawi mnie czy są socjale, bo ktoś wspominał ostatnio że są, a pewnie jest to norma w dzisijeszych czasach, zwłaszcza tutaj.
ochrona 2016-08-08 22:33:00
Prezydent podpisał ustawę o stawce minimalnej, 13 zł za godzinę więc za te 4 czy 5 zł nie idźcie do tej pracy, poczekajcie do tego czasu, chyba że firma nie wytrzyma tego i będą musieli to zamknąć.
ula 2016-08-09 12:09:09
Praca w ochronie u nich jest teraz potrzebna no i zastnawiam sie czy faktycznie można u nich zarobić dobrą stawke no i jak to wygląda, dajcie znać czy faktycznie mozna nadgodziny robić.
ochrona 2016-08-09 23:04:49
Można zarobić ok 1500 zł, czasem 2000 tyś wyjdzie, ja tak miałem raz jak na razie, ale wtedy musi wyjść ok 240 godz za miesiąc i przy wyłapaniu kradzieży.. Nadgodziny u nas wypadają jak są prace nocne na obiekcie. Pracujesz co drugi dzień po czternaście godzin, czyli jesteś w pracy dwa tygodnie a drugie masz wolne.
karol 2016-08-10 09:09:19
To taki standard raczej w branży @ochrona chociaż takie 2000 wziąć no to fiu fiu! a powiedz macie takie fuchy jak imprezy masowe czy coś w tym stylu? Wiem, że niektóre firmy się tym zajmują i wtedy można dodatkową (podobno spora) kasę ekstra za to wziąć
Kolo 2016-08-10 09:39:33
Jeśli akurat nie wypada służba, a w okolicy są jakieś imprezy, to tak można dorobić do pensji. Stawki w zalezności od miejscowości gdzie mieszkasz są równe godzinie pracy, lub wyższe, czyli od 10 - 15 zł netto, często warunkiem jest fakt, czy masz uprawnienia kwalifikowanego. Osobiście nie słyszałem o stawce 10zł, najniższa to 11,00 na rękę.
1
monika 2016-08-10 10:12:55
Hej, a jakie zarobki są teraz zapewnione? Podobno w marcu miały się pojawić jakieś premie do podstawy, a to dobry znak.
1
Niko 2016-08-10 10:21:40
System premiowy uzalezniony jest tylko od Ciebie @monika, bo u nas to wygląda w ten sposob, ze jest przyznawana raz w miesiac najlepszym pracownikom. najlepszym czyli takim, ktorzy przychodza do pracy, nie opierdzielaja sie, nie przychodza na rauszu, sa (w miare mozliwosci) mili, po prostu jesli mozna na tobie polegac, to docenią. sa rozne. u nas na obiekcie wahaja się od 200-500, tylko, ze pracuje w sporym biurowcu.
1
monika 2016-08-10 11:48:46
Dyspozycyjność i dokladność nie jest dużym wymogiem do spełnienia @erfw, bo przecież zarobki i tak są adekwatne do powierzanych obowiązków. Ciekawe tylko czy wypłata jest w pełni terminowa, wiadomo? Dzięki za odpowiedź
Lola 2016-08-10 14:43:35
Przewertowałam połowe wszystkich opinii, i jak się przyjrzeć, to na to ludzie nie narzekają.
Na obiekcie u mnie zawsze jest na czas, albo 2-4 dni przed. Sytuacje świąteczne są wyjątkiem, bo wtedy zawsze hajs jest na koncie. W końcu to też ludzie.
1
Zatarg 2016-08-10 16:26:30
No ja też te opinie czytam od jakiegoś czasu więc wiem jak to jest, moim zdaniem dobra sprawa, dajmy spróbować
hindus 2016-08-11 21:11:56
Był u mnie gość z ochrony z Almy i gada że u niego 6,5 godzina. Ja w Tesco za 8,3. I on mówi że to nie możliwe a ja mu że na rękę mamy. I poszedł. To ja to wy macie tak mało, w Rzeszowie to już nigdzie jak ze 7,5 nikt nie robi.
hngn 2016-08-11 22:11:10
@ Zatarg generalnie ludzie różnie wypowiadają się o pracy w ochronie - że marne stawki, że cięzko za to wyzyć i w ogóle. Wiec nie wiem czy to tak super
Lolek 2016-08-14 14:02:20
Zależy jakich stawek się spodziewali w tej branży. Moim zdaniem 6 - 8 zet za godzinę pracy w ochronie przy określonym, niezbyt wymagającym zakresie obowiązków to jest nieźle. Ciężko oczekiwać tu jakiś super zarobków, szczególnie że wymagania nie są wysokie.
ert 2016-08-14 15:43:18
no tak wiadomo ze tutaj to jakiś nie wiadomo jakiś kokosow to się nie zarobi ale można to potraktować jako prace dorywcza
prawda 2016-08-16 22:07:53
bzdura jak by nie byla praca powinna byc taka aby zarobic za norme godzine chociaz minimalna krajowa !!! jestem kwalifikowanym pracownikem i nie jestem nikim gorszym wykonujac ten zawod praca jak kazda jedna i powinna byc dobrze platna oczywiscie wiekszosc firm ochrony w Polsce nagminnie lamie prawa pracy i nic sobie z tego nie robia ale jak maja robic skoro tylko garstka upomina sie o Swoje prawa w kazdym normalnym kraju te wszystkie firmy powinny poupadac i placic ludzia zatrudnionym duze odszkodowania!!! Reasumujac jaki kraj taka ochrona musze z przykroscia stwierdzic nigdy nie pracowalem w City ale domyslam sie ze jest jak wszedzie :(( wazne zeby umiec sie upomniec o siebie i Swoje prawa
2
kominek 2016-08-17 10:40:17
ta firma kolego na pewno nie podupada, widać top chociażby po liczbie nowych prowadzonych rekrutacji
2
Kwas 2016-08-17 12:30:15
@prawda kolego piszesz że nie pracowałeś w City a domyślasz się że jest tak jak wszędzie.
Ale twoje domysły to nie powód żeby pisać takie bzdury!
Jakby wszyscy myśleli tak jak ty i tylko narzekali to nikt by nie pracował tylko siedział na "garnuszku" opieki społecznej!
A po drugie jak się trochę orientujesz to obecnie najniższa krajowa na pełen etat wynosi 1850 zł brutto to jest jakieś 1355 na rękę plus dodatkowo godziny nocne.
I tyle panie kolego firma MUSI pracownikowi zapłacić gdyż takie są przepisy. A za łamanie takowych przepisów grozi kara w wysokości do 30 tysięcy złotych!!!
A żaden rozsądnie myślący pracodawca nie podejmie takiego ryzyka!
Tak że najpierw jak coś napiszesz to się trochę zastanów i poczytaj ustawy żeby to co napiszesz brzmiało bardziej merytorycznie.
1
ert 2016-08-17 13:56:45
no wlasnie mimo wszystko najlepiej jest jezli na forum wypowiada się ktoś kto jednak w firmie pracuje i wie jak na prawde jest..wiadomo ze w pracy w ochronie się kokosow nie zarobi przecież ale zawsze można to potraktoac jako jakiś dodatkowy zarobek
prawda 2016-08-17 22:09:12
Kwas 2016-08-17 12:30:15
Widze ze "kolega" biegły w temacie chcesz mi powiedziec ze firma zatrudnia wszystkich na etatach? bzdura wiekszosc umow cywilno prawnych a ile wsrod nich ma znamiona "stosunku pracy" pewnie wiekszosc! mowisz ze narzekam nie stwierdzam fakty jak jest!!! prawo pracy jest mi dobrze znane i faktycznie grozi za zatrudniania na umowy cywilno prawne gdy jest stosunek pracy miedzy 1000zl a 30000zl ale nie zmienia to faktu ze wiekszosc firm w Polsce lamie prawo zatrudniajac pracownikow i nie patrza na przepisy nie wmawiaj mi ze czarne jest biale!!! jak juz pisalem wiekszosc firm ochrony boi sie osob ktore znaja Swoje prawa a co do Ciebie jestem w 100% pewnie ze jestes kims z biur nikt inny by sie tak nie staral polenizowac ze mna!!!
prawda 2016-08-17 22:09:48
Kwas 2016-08-17 12:30:15
Widze ze "kolega" biegły w temacie chcesz mi powiedziec ze firma zatrudnia wszystkich na etatach? bzdura wiekszosc umow cywilno prawnych a ile wsrod nich ma znamiona "stosunku pracy" pewnie wiekszosc! mowisz ze narzekam nie stwierdzam fakty jak jest!!! prawo pracy jest mi dobrze znane i faktycznie grozi za zatrudniania na umowy cywilno prawne gdy jest stosunek pracy miedzy 1000zl a 30000zl ale nie zmienia to faktu ze wiekszosc firm w Polsce lamie prawo zatrudniajac pracownikow i nie patrza na przepisy nie wmawiaj mi ze czarne jest biale!!! jak juz pisalem wiekszosc firm ochrony boi sie osob ktore znaja Swoje prawa a co do Ciebie jestem w 100% pewnie ze jestes kims z biur nikt inny by sie tak nie staral polenizowac ze mna!!!
1
67 2016-08-17 22:36:13
hej no wlasnie teraz szukjaja do pracy w ochronie caly czas glownie w Warszawie w ogloseniu napisali ze oferowaa jest praca w miłym towarzystwie, spokojna tylko w dzień oraz wynagrodzenie 7zł netto/h..
strachu 2016-08-17 22:54:08
co za zenada ktos mnie poblokowal i nie mam jak odpisac!!!! oj tak to wszyscy sa "czysci" ..."prawda"
w23er 2016-08-17 23:23:16
i żeby było jak najwięcej przydatnych informacji..
Kwas 2016-08-18 04:33:19
U nas w Grudziądzu w jednostkach wojskowych jest tak.

Pracownik biura przepustek - 8 zł /h netto

Wartownik - 8 zł /h netto

Dowódca zmiany. - 9 zł /h netto

Najemnicy z innych miast - 14 zł /h netto

Ale od września kto z miejscowych będzie chciał dostanie umowę o pracę (najniższa krajowa + pozostałe godziny na umowę-zlecenie za 7 zł /h netto).

Lub sama najniższa krajowa czyli 1850 zł brutto miesięcznie to jest 1355 zł netto miesięcznie.

Albo może zostać przy tym co jest czyli umowa-zlecenie z pełnym zusem za 8 zł /h netto.

Albo (to w szczególności dla emerytów) umowa-zlecenie bez pełnego zusu za 8,70 zł /h netto.

@prawda
Jeszcze raz podkreślam są cztery warianty form zatrudnienia. Każdy może wybrać sobie najbardziej dogodny jaki mu odpowiada.
Nikt nikogo nie będzie zmuszał do wyrabiania w miesiącu jakiejś astronomicznej liczby godzin.!
Jeśli komuś będzie wystarczał etatowy limit godzin (168) to proszę bardzo.

P.S
@prawda
Jeszcze raz Ci piszę.
Jestem zwykłym kwalifikowanym pracownikiem ochrony. Nie jestem prawnikiem biura.!
prawda? 2016-08-18 09:27:13
@prawda
Gdybyś był taki biegły, to na pewno nie upierałbyś się przy smarowaniu city. To zaskakujące, że wyciskasz paragrafy, podburzasz ludzi, oskarżasz @kwasa, ze jest pracownikiem biura... Gdybyś jak mówiłeś przeczytał opinie i miałbyś pojęcie co ludzie tu piszą (a piszą różnie-jak to na forach), to zorientowałbyś się, że właśnie sprzedałeś się, że jesteś z konkurencji. To Cię dyskwalifikuje, a twoje wypowiedzi nie są obiektywne. Obserwuje od jakiegos czasu co się tutaj dzieje, i uwierz czasem dzieje się dużo. Jednak @kwas jak Kolonko- mówi jak jest :) nie ściemnia, nie ubarwia. Tak się składa, ze na JW wszyscy między sobą gadają co się dzieje w firmie, czasem lecą tylko rzygi, innym razem raczej nie narzekamy. Ale, @prawda - do cholery jasnej nie da się Ciebie znieść. Osobiscie się ciesze, ze jest ktos kto przypomni zapisy w prawie, ze uswiadomi wszystkim jakie maja prawa, ale nie oskarzaj ludzi o pomowienia i pozerstwo! Przeciez nie wypada.

@ Strachu - jak mógł Cię ktoś zbokować jak jest Twoja wypowiedź...?!

Ludzie, czy wy w ogóle znacie regulamin gowork?
Moze sie tu wypowiedziec kazdy, jedynie gowork moze zblokowac ale tylko WYPOWIEDZ, ZE NIE UZYTKOWNIKA. mozecie tutaj smaorwac jak wam sie podoba, i nic tego nie zmieni.
Troche powagi.
2
ert 2016-08-18 13:54:03
No hej widzę ze teraz w firmie szukają pracownika na stanowisko wartownika powiedzieć proszę jakie wymagania tutaj trzeba spełniać żeby się na nie właśnie załapać z góry dziękuję za jakieś odpowiedzi.
Kwas 2016-08-18 19:18:17
@ert starając się na stanowisko wartownika musisz posiadać pozwolenie na broń maszynową, wpis na listę KPOF oraz ważne badania specjalistyczne.
adam 2016-08-18 22:12:29
wiesz co nie napisali jakie mją wymagania, ale napisali,ze oferują 17 zł brutto za godzinę, wiec warto, pewnie umowa zlecnie na poczatek
Nick 2016-08-21 08:24:43
Kwas-a może jeszcze na moździerz i rgppanc? Jeżeli zabierasz głos i udzielasz rad wszelakich, nie pleć andronów. Jaką znowu broń maszynową - jest takie pozwolenie. No chyba, że w tak hołubionej przez Ciebie wspaniałej firmie takowe obowiązują!
2
wiktor 2016-08-21 10:17:30
no normalne, że trzeba mieć badania i zezwolenia to chyba każdy z branży powinien wiedzieć. Mam pytanie chłopaki, zwolniłem się z konkurencji i zastanawiam się nad nimi, opłaca się czy szukać dalej pracy?
Lelek 2016-08-21 13:14:41
Skoro nigdy w City nie pracowałeś to skąd wiesz jak jest?
marker] 2016-08-21 13:18:48
do kwasa, w ofercie pracy, konkretnie w ogłoszeniu w internecie, jest tylko informacje że dopuszczenie do broni długiej, a to jednak jest znaczna różnica. ciekawe czy tak jak obiecują że pięć tysięcy złotych może być wynagrodzenie to jest realne do osiągnięcia
Lolek 2016-08-21 13:21:15
A coś może konkretniej kolego, poza agresją i bezsensownymi docinkami? Facet po prostu odpowiedział na zadane pytanie, a Ty od razu się czepiłeś.
karol 2016-08-21 14:45:48
Zależy jaką miałeś stawkę @wiktor tutaj akurat dają 7 netto za pilnowanie obiektu teraz poszukują kogoś na Warszawę Włochy nie wiem jak u ciebie z dojazdem ale wiem, że dla niektórych ta lokalizacja jest ważna. Co ciekawe praca tylko w dzień bez żadnych nocek
Kwas 2016-08-21 20:49:43
@Nick
Kolego androny to raczej ty pleciesz. I albo jesteś zielony jak listek klonu
Albo pilnujesz jakiegoś kurnika albo domku na kurzej łapce w lesie.!
Ja robiłem uprawnienia 12 lat temu. Wtedy robiło się odrazu na wszystkie rodzaje broni dostępne w ochronie. Ale teraz już tak nie jest.
Chciał się u nas zatrudnić kolega na wartownika ale zdał tylko z krótkiej broni a z pozostałych nie.
Więc dostał się na biuro przepustek.
Bo wartownicy panie kolego noszą pmy czyli broń maszynową geniuszu.
Więc zanim zaczniesz posiłkować się używając prywatnych wycieczek wobec rozmówcy, oczerniać go i pisać mu że pisze androny to sprawdź najpierw swoją wiedzę na temat ochrony która na pierwszy rzut oka widać że jest bliska zeru.!
Tu masz link przyjacielu i sobie obejrzyj rodzaje broni dostępnej w ochronie. I przemyśl sobie to co ci napisałem.
(usunięte przez administratora)
Kwas 2016-08-21 20:59:44
@marker najemnicy mają 14 zł netto na godzinę. Czyli przy 350 godz masz 4900.
vgfh 2016-08-21 21:42:36
@ karol jak za prace ochroniarza - bo jak rozumiem pilnowanie obiektu to praca ochroniarza to chyba nie jest taka zła stawka. A jest tez taka propozycja - pracownik ochrony fizycznej bez licencji - to niee wiedziałam że na taką fuche trzeba mieć licencje
Nick 2016-08-22 10:56:03
@ Kwas
Widzę, że podrażniłem czułą strunę . Proszę dokładnie wskazać wykładnię prawną, która mówi o "pozwoleniu na broń maszynową" - może rzeczywiście zbyt duża przerwa od momentu uzyskania pozwolenia na broń powoduje, że "ekspert" słyszy dzwony w kościele ale nie wie w którym. Chyba wzywającym na mszę w intencji P R E C Y Z Y J N E G O wysławiania się. I trzymania języka za zębami - niech kolega poda jeszcze ilość osób na zmianie, sposób zmian i system patrolowania - nie ma to jak być najlepiej zorientowanym WE WSZYSTKIM / generalnie w NICZYM/. A jeżeli jęzor świerzbi, proponuję wspólną ochronę kurnika - zrobi kolega kurczakom wodę z mózgu, może zaczną znosić kwadratowe jajka. Jest tylko jedno ale - wymagane jest pozwolenie na ochronę zielononóżek kuropatwianych ewentualnie kur kosowskich piejących.
2
prawda 2016-08-22 18:15:05
hmm ciekawe czy dalej nie moge pisac ?Proba!
Kwas 2016-08-22 19:20:46
@Nick
Kolego nie jestem ekspertem w wydawaniu pozwoleń na broń. Jestem zwykłym pracownikiem ochrony który stara się przekazać tyle ile wie w temacie.
Tyle ile mi wiadomo na temat zatrudnienia i innych NIEZBĘDNYCH zagadnień dotyczących warunków pracy w tej firmie. Tyle staram się przekazać.
Ale widzę że kolega się uwziął na to co napisałem o broni
Wkleiłem tu na forum link żeby kolega się zapoznał z jego treścią w której są rodzaje broni używanej w ochronie jest tam także przyjacielu pm czyli pistolet maszynowy . Ale niestety administrator usunął ten link więc proszę mieć pretensje do niego.
A jeżeli chodzi koledze tylko i wyłącznie o ten szczegół to wiem to od młodych, świeżo po egzaminie przybyłych pracowników że właśnie jest teraz tak że się zdaje na 4 rodzaje broni między innymi na broń maszynową i jeżeli ktoś nie zda na na któryś z tych rodzajów broni pozwolenia na takową broń nie dostaje. A kolega z tego powodu kieruje w moją stronę obelgi i stosuje prywatne wycieczki w stosunku do mojej osoby świadczy tylko o prostactwie umysłowym kolegi i o braku inteligencji.
A tak wogóle kolego to myślę że z ochroną nie masz nic wspólnego. A na to forum wbiłeś się z nudów żeby siać zamęt. Bo nic merytorycznego i sensownego jak do tej pory nie napisałeś a ja nie mam zamiaru cię reedukować na tym forum.
A jak masz zamiar brać udział w dyskusji na tym forum to się trochę podszkol. Ja bym proponował ci zacząć od szkoły podstawowej. I zanim kolega ukończy podstawówkę niech się udziela na forum dla "mądrych inaczej".
2
Goryl 2016-08-22 20:29:58
@Nick ty szmato! Kto ci płaci za sianie fermentu na tym forum?
Żeby nie dzielił nas ekran monitora to szybko bym ci to wyperswadował ty ku..o!!
Jestem tak samo jak @kwas pracownikiem CITY i oświadczam że @kwas pisze prawdę.
Wszystko co napisał tu o warunkach w firmie to prawda!! A jeżeli chodzi o te broń to ja zdawałem 2'lata temu. I jest tak jak pisze @kwas że żeby móc w pracy nosić broń maszynową musisz na nią zdać egzamin. Teraz na każdą broń osobno zdajesz. A ty @Nick pe....le zaj....any wypi..alaj z tego forum i nie siej tu fermentu!!!!
2
monika 2016-08-23 08:27:38
Pewnie pracownicy szklarni mogą liczyć na dwuskładnikowe wynagrodzenie.
Leon 2016-08-28 13:54:20
Chyba właśnie o to chodzi, o sianie fermentu. Ciekawe w jakim celu?
ert 2016-08-28 15:19:03
@monika a skad wiesz to było gdzie napisane w o tym?
Goryl 2016-08-28 20:09:21
@ert
Bo takie pi *dy typu @Nick to tylko na forum próbują się dowartościowywać bo w realu ch*ja znaczą takie szmaty!!!
Wbijają się takie ku*wy na forum sięją zamęt chociaż nic nie wiedzą w temacie.
A może być i tak że takiej szmacie typu @Nick konkurencja płaci tak jak pisałem wcześniej.
2
Goryl 2016-08-28 20:11:31
@Leon
Bo takie pi *dy typu @Nick to tylko na forum próbują się dowartościowywać bo w realu ch*ja znaczą takie szmaty!!!
Wbijają się takie ku*wy na forum sięją zamęt chociaż nic nie wiedzą w temacie.
A może być i tak że takiej szmacie typu @Nick konkurencja płaci tak jak pisałem wcześniej.
1
skot 2016-08-29 00:16:12
City zwija żagle z Alm
adam 2016-08-29 13:02:55
Hej, wlasnie widzialem ogloszenia ,ze szukają pracowników ochrony, W ogłoszeniu nie napisali nic kompletnie o wymaganiach jakie oczekuja od kandydatów, napisali,ze oferuja stawkę 7 złoty netto, moim zdnaiem to bardzo mało, wszytscy tyle tam zarabiacie?
Zostaw swoją opinię o City Security S.A. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie City Security S.A.