Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: City Security S.A.

zdjecie uzytkownika
nik - 2016-03-09 10:26:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Składki są odprowadzane, zawsze były!przecież inaczej nie można.
Od nowego roku city weszło na jednostkę i jest ok. Może Twojego znajomego dopiero co zatrudnili i nie przepracował tam tygodnia, i później takie kwiatki
zdjecie uzytkownika
Bizon - 2016-03-09 16:44:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Takie kwiatki! Tak samo jak obiecali wam 8 a teraz jak ktoś się chce zatrudnić to proponują już 7.50! Ale wy oczywiście o niczym takim nie wiecie! Albo wiedzieć nie chcecie! A jeżeli chodzi o te składki to dopiero otworzycie oczy jak nie daj Boże któreś z was trafi do szpitala i przyjdzie wam zabulić że 2 tysiące. Ja was ostrzegam dlatego bo sam robiłem w takiej firmie jak wasza. Też nie odprowadzali składek. A z resztą róbcie jak chcecie.
zdjecie uzytkownika
ochrona - 2016-03-10 17:01:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bizon - 2016-03-08 20:59:51]:
muszą odprowadzać składki, zresztą po tych zmianach w umowach zleceń branża ochroniarska jest bardzo czuła na wszelkie zmiany w umowach śmieciowych. Ja w poniedziałek jadę do ZUSu sprawdzić składki z ciekawości.
zdjecie uzytkownika
Bizon - 2016-03-11 06:30:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Właśnie po tych zmianach od stycznia jak na grudziądzkie jednostki wojskowe weszło City to dostałem tą informację że moja znajoma a potem jeszcze kilku innych poszło do lekarza i nie chcieli ich zarejestrować bo nie mieli odprowadzanych składek. A przepracowali w firmie przeszło 40 dni bo do lekarza poszli po 15 lutego.
zdjecie uzytkownika
ochrona - 2016-03-12 22:23:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bizon - 2016-03-11 06:30:55]:
to bym się do lekarza nie dostał i dentysty, zdrowotne są odprowadzane bo byłem i mam zapłacone, a skoro nie masz to może na umowie nie zaznaczyłeś NFZ? pozdr. ale i tak musisz mieć.
zdjecie uzytkownika
Bizon - 2016-03-13 06:11:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro masz odprowadzane to znaczy że oni ściemniają tylko po co.
zdjecie uzytkownika
jurek - 2016-03-14 09:19:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
muszą być odprowadzane, takie prawo. U nas wszystko gra. ostatnio cały dom mi się rozchorował, i nie było żadnych komplikacji u lekarza.
zdjecie uzytkownika
Pogromca mitów - 2016-03-14 09:24:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jurek - 2016-03-14 09:19:38]:
Pierwszy raz słyszę, żeby siti nie odprowadzało składek. Z całym zespołem poruszyliśmy ten temat jeszcze pod koniec zeszłego roku, czy będą odprowadzane składki. na początku stycznia poszliśmy sprawdzić i wyszło, że tak. Kamień z serca-podobają mi się ten zmiany w prawie :)
zdjecie uzytkownika
Fakir - 2016-03-18 20:46:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A od kiedy pracujesz w City że piszesz że pierwszy raz słyszysz o czymś takim? Bo ja to nawet wiem o takich prężnych firmach i to w Warszawie gdzie ludzie mieli umowę o pracę a oni i tak nie płacili składek. Moja siostra tam pracowała. I ta firma cały czas prosperuje i cały czas wali ludzi w rogi! A jeżeli chodzi o prawo i jego przestrzeganie w naszym kraju to tylko tyczy się nas zwykłych wyrobników. Prawo w Polsce to jest głównie bat na nas. Pracodawcy jeszcze cały czas mogą sobie to prawo obchodzić i naginać do własnych potrzeb.
zdjecie uzytkownika
Bibi - 2016-03-19 06:08:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pytanie do Grudziądzan. O co chodzi u was z tym żąglowaniem stawkami. Rzekomo wszyscy na jednostkach wojskowych macie 8 a teraz jak się ktoś się chce zatrudnić to proponują 7 albo 7.50.
zdjecie uzytkownika
betik - 2016-03-19 22:52:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bibi, czasem jeszcze mniej, teraz widziałem ich ogłoszenie ale na pracownika ochrony w łodzi - szukają osób do pracy w charakterze pracownika ochrony w obiekcie handlowym w Łodzi. Praca na podstawie umowy zlecenia. Stawka 6,50 netto.
zdjecie uzytkownika
Bibi - 2016-03-20 08:13:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ciekawe co oni wykombinują jak od lipca wejdzie te 12 zł brutto na godzinę.
zdjecie uzytkownika
bebe - 2016-03-21 11:32:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
totalna porażka masakra oszuści biuro jak po wybuchu zero kultury za 5 zł to niech sami właściciele pracują
zdjecie uzytkownika
koko - 2016-03-21 16:11:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bibi - 2016-03-20 08:13:05]:
wydaje mi się, że to co cała branża-monitoring.
zdjecie uzytkownika
Staszek - 2016-03-21 16:14:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Monitoring? Niby jak?
zdjecie uzytkownika
koko - 2016-03-21 16:22:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Staszek - 2016-03-21 16:14:35]:
Skoro koszty pracowników wzrosną, aa klienci zaczną się wykruszać, to postawią na monitoring. Z resztą Krasicki wspominał w którymś tam artykule, że tak właśnie będzie to wyglądać. Niby ma być tak, że nie dołożą starań, żeby trzymac pof, ale pewnie życie pokaże inaczej. Dobrze, że ta stawka wejdzie, bo po 1)wzrosną pensje - nie będziemy pracować za grosze - oczywista oczywistość, 2) ochroniarz nie będzie kojarzył się z 'gorszą fuchą', 3) nie będzie tylu bumelantów. Są też złe strony - siłą rzeczy posypią się zwolnienia, i to nie tylko tu, ale u fioletowych czy Solidnych.
Dlatego w interesie wszystkich jest to, żeby się szkolić, bo z automatu stajesz się konkurencyjny na rynku.
Chyba minąłem się z powołaniem :)
zdjecie uzytkownika
Bibi - 2016-03-21 18:17:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Być może masz rację koko że przejdą na monitoring. Ciekawe jak to będzie w jednostkach wojskowych
zdjecie uzytkownika
ula - 2016-03-22 08:54:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zastnawiam się czy na stanowisko jako Asystent w dziale Audytu Instytucji Finansowych mogą też kobiety rekrutować, ale wydaje mi się, że tak, bo nie ma wytycznych na ten temat w ogłoszeniu.
zdjecie uzytkownika
Bibi do Uli - 2016-03-22 16:30:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A dlaczego by nie mieli kobiet rekrutować. Jest równouprawnienie.
zdjecie uzytkownika
koko - 2016-03-23 11:20:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bibi - 2016-03-21 18:17:46]:
no tutaj może być trochę inaczej, bo przecież na jednostkach muszą być fizycznie pracownicy. Wydaje mi się, że pensje podskoczą. Ale to tylko moje przypuszczenia. A ile? I czy w ogóle, to rozstrzygnie się niedługo.
zdjecie uzytkownika
ochrona - 2016-03-23 13:44:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, firma odprowadza składki ZUS, byłem osobiście sprawdziłem i mam odprowadzone składki ZUS i FUZ.
zdjecie uzytkownika
Henio - 2016-04-03 08:25:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chłopaki, z tego co czytam firmę uważacie za porządną z czego się cieszę bo będę aplikował na ochronę powie mi ktoś na jakie zarobki mogę u nich liczyć w takim razie i ile godzin dziennie. Pzdr
zdjecie uzytkownika
witek - 2016-04-04 10:38:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Henio - 2016-04-03 08:25:41]:
to zależy od obiektu, który masz. zawsze masz gwarancje wynagrodzenia, tzn, że jesli kiero zaproponował 6 zł, to tyle dostaniesz netto. od jakiego czasu odchodzi się o tych stawek i minimum jakie masz to 7 na reke. zmiany-mhn-no to zalezy bo zazwyczaj albo 24h albo 12h. zawsze sie mozna doagdac
zdjecie uzytkownika
Cyborg - 2016-04-05 06:05:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak słyszę takie coś to mnie skręca!! 6 albo 7 na godzinę! To u badylarza za obrywanie pędów dostaniesz już teraz 8 zł. Ja mam rodzinę na utrzymaniu ale potrafiłem się zbuntować. Teź pracuje w ochronie, w jednostce wojskowej i nie mam żadnej emerytury ani renty. Ale jak mi zaproponowali 7 to ja i moi kumple powiedzieliśmy że odchodzimy i wolimy puszki zbierać! Aż w końcu dali 9. Jak się będziecie godzić na takie dziadowskie stawki to nigdy wam więcej nie dadzą!
zdjecie uzytkownika
olek - 2016-04-05 08:53:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie widzę, że stawki nie są porywające, bo 6,50 to niezbyt wysoka stawka, ale co ciekawe w opcjach dodatkowych doczytałem się programu 50 plus, na ochronie.
zdjecie uzytkownika
witek - 2016-04-06 10:33:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Cyborg - 2016-04-05 06:05:23]:
no tak, tam u was to większa kasa, bo macie pozwolenie na broń. Nie ma się co dziwić, że sie nie zgodziliście.
od kilku miesiecy pracuje w firmie, w jedym z centrow handlowych, no i placa 8,30, wiadomo zawsze mogło by byc lepiej ale rozgladajac sie po rynku dochodze do wniosku, ze nie jest najgorzej.
zdjecie uzytkownika
Cyborg - 2016-04-07 06:23:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jeżeli będzie tak jak jest z tymi stawkami na jednostkach wojskowych to niedługo SUFO tam już nie będzie. Warty przejmą MSRy albo OWC. Bo z tego co wiem to coraz mniej ludzi robi te uprawnienia. Bo to się poprostu już nieopłaca. Lepiej sobie zrobić uprawnienia na wózki widłowe. Jak się dostaniesz gdzieś na magazyny to można wyciągnąć nawet 2.5 tysiąca na miesiąc i na umowę o pracę.
zdjecie uzytkownika
dawaj - 2016-04-10 20:41:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o czym Wy piszecie maja emerytów z milicji oni to za 6 złoty będą robić a jak zrezygnije to po mieiącu wróci na kolanach
zdjecie uzytkownika
Cyborg - 2016-04-11 06:05:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale emeryci z milicji w końcu się wykruszą a młodzi już nie chcą robić tych uprawnień i pozwoleń na broń. Bo młodzi nie chcą robić za takie dziadowskie stawki!
zdjecie uzytkownika
greg - 2016-04-11 10:40:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
e tam! nie jesteście na bieżąco :)
panowie, to już pewne: http://kadry.infor.pl/wiadomosci/740145,12-zl-za-godzine-pracy-od-1-stycznia-2017-r.html

teraz, to nic tyl;ko czekać.
zdjecie uzytkownika
XXXX - 2016-04-17 15:51:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do kiedy wypłaty w tej firmie?
zdjecie uzytkownika
Mumia - 2016-04-18 10:02:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do 15go.
zdjecie uzytkownika
olo - 2016-04-18 10:39:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [XXXX - 2016-04-17 15:51:11]:
to zależy od zapisu w umowie. wczytaj się, będziesz miał odpowiedź. u nas na obiekcie się wywiązują. a jak jest u Ciebie?
zdjecie uzytkownika
Mumia - 2016-04-18 15:42:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zawsze na czas.
zdjecie uzytkownika
wacek - 2016-04-19 13:02:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mumia - 2016-04-18 15:42:58]:
zawsze bedzie cos nie tak, ale wyplata jest na czas albo kilka dni przed.
zdjecie uzytkownika
Mumia - 2016-04-20 06:24:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wacek a co jest nie tak?
zdjecie uzytkownika
wacek - 2016-04-20 17:23:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mumia - 2016-04-20 06:24:13]:
niuanse. na obiekcie wciąż ktoś ma jakies 'przeciw'- mnie oglądania tv, coraz częściej pojawi się alkomat, administrator obiektu ma jakies przeciwskazania. na szczęście inspektor ludzki człowiek. co prawda jestem na wymagającym biurowcu, i tam podobno wciąż lały się wąty od tej babaki. taki klimat.
gadam z kumplami, tez pracują w ochronie - tylko ze w konkurencji. narzekają jeszcze glosniej niż my tutaj. podobno ich szef lekko zeswirowal i taki bałagan narobil w firmie, ze każdy za glowe się lapie.
w city, no jak to w robocie, przychodzisz robisz swoje i wracasz na zasluzony odpoczynek, zawsze moglo by być lepie, a to kasa wieksza, roboty mniej, dobrze, ze teraz zwiekszaja nam stawke za rbh, to będzie lepiej. mowia, ze to pewne. tylko zmiany wejda, lepiej jak będziesz miał podwyższone standardy - wyrobić trzeba sobie będzie kwalifikowanego i robota pewna. a Ty gdzie pracowales, czy raczej przymierzasz się do pracyw ochronie?
zdjecie uzytkownika
Mumia - 2016-04-21 00:00:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja w ochronie robię już 14 lat. W tym 2 lata w straży przemysłowej. A teraz już drugi rok na obiektach wojskowych. I z całą pewnością mogę stwierdzić że tu jest dla mnie najlepsza praca. Bierzesz giwere, robisz swoje i nic cię nie obchodzi. Przedtem tyrałem w ochronie w zakładzie produkcyjnym za 6 zł. 24 godziny, dwa dni wolnego. Zero odpoczynku, telewizji czy snu. Administratorka walnienta sadystka. Systemy alarmowe które trzeba było opanować. Ruch osobowo -towarowy całą dobę. Jednego nie skończyłeś robić a już musiałeś zacząć co innego. Na jedną zmianę przychodziło 300 ludzi którym trzeba było zbadać trzeźwość a wychodzącym bagaże. Poza tym pełno tirów i mniejszych do sprawdzenia. Ale najgorszy był tam mobbing jak to u większości prywaciarzy. Uwierz mi najlepiej jest w wojsku. Nie ważne czy to City czy inna firma.
zdjecie uzytkownika
Anka Skakanka - 2016-04-21 12:00:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie, mam pytanie na temat tej firmy. Jak się pracuje? Czy pensja jest na czas, jak z umowami ( jakie są ), czy kontrolni są normalni czy przez płoty skaczą ;) ? Jaka ogólnie jest atmosfera? Pytam się bo pracuję w konkurencji, mam etat i dobrą pensję, szef się zastanawia czy by nie zmienić ochrony i chce żebym została i stąd moje pytania zostać w tej co jestem czy dołączyć do Waszego grona :) Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
wacek - 2016-04-21 15:37:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mumia - 2016-04-21 00:00:25]:
powaznie zastanawiam sie nad podniesiem kwalifikacji. Tym samym zmiana miejsca najlepiej na sufo.
zdjecie uzytkownika
Mumia - 2016-04-21 17:26:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Umowa o prace to nie wszystko. Teraz umowa o pracę różni się tylko tym od zlecenia że nie ma urlopu. A zlecenie jest o wiele bardziej elastyczne bo np. możesz brać godzin ile chcesz. Róbcie uprawnienia i pozwolenia na broń i dawać na jednostki wojskowe.
zdjecie uzytkownika
Pedro - 2016-04-26 05:46:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie tylko tym się różni. Różni się też tym że nie ma pełnego zusu. Każda firma która daje podwójne umowy tak kombinuje. Są dwie umowy jedna jest na 6 a druga na 2 złote. I chociażby odprowadzali od tych 6 to i tak przy normalnych godzinach nie wychodzi najniższa. A Tobie Anka nie radzę zmieniać pracy jeżeli tam masz etat i dobrą pęsję. Bo masz tam pełną składkę ZUS i w razie czego możesz iść na zasiłek i w przyszłości dostaniesz lepszą emeryturę.
zdjecie uzytkownika
Anka Skakanka - 2016-04-27 09:10:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pedro - 2016-04-26 05:46:21]:
Dzięki za odpowiedź, myślałam że ta firma jest troszeczkę lepsza czyt. uczciwsza od mojej
zdjecie uzytkownika
Pedro - 2016-04-28 05:52:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie opłaca się już podnosić kwalifikacji i robić uprawnień gdyż wielokrotnie częściej pracownicy niewykwalifikowani mają wyższe stawki niż ci z uprawnieniami i z pozwoleniem na broń. Na przykład w Jeronimo (w magazynach biedronki) niewykwalifikowani pracownicy ochrony już teraz mają przeszło 9 zł na godzinę. A w jednostkach wojskowych ci z uprawnieniami i pozwoleniami na broń mają 8 a nawet mniej. A żeby zrobić te uprawnienia to jest wydatek około 2500 zł. Do tego jeszcze kursy i egzaminy które dosyć ciężko zdać. A potem jeszcze trzeba robić badania specjalistyczne co 3 lata za które trzeba zapłacić przeszło 400 złotych i które też wielokrotnie ciężko zaliczyć. Tak wiec to już jest gra niewarta świeczki.
zdjecie uzytkownika
Lopez - 2016-05-02 19:20:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No pewnie w Grudziądzu City ochrania 3 jednostki i płacą 8zł na godzinę a jak przyjeżdżają najemnicy z innych miast to mają 12 zł oczywiście bez ZUSu i oni mogą robić nawet 36h od razu albo więcej a miejscowi tylko po 12h i ich ŹW nie sprawdza ale nas tak i dopierdalaja kary
zdjecie uzytkownika
Pedro - 2016-05-03 03:36:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
12 zł to powinni miejscowi zarabiać a wy ze 20. Taka bogata firma co ma filie za granicą a tak dziadują. Albo te 36 godz albo i więcej toć to rozbój w biały dzień! Któryś z was padnie i mają prokuratura! Albo to że zusu nie płacą to się dziwię bo od stycznia jest to obowiązkowe. Widocznie jeszcze nikt z was doniesienia nie złożył do zusu. Bo uchylenie się od płacenia zusu jest przestępstwem. A jak by to wyszło na jaw to by było po firmie. A wam by jeszcze musieli odszkodowanie płacić!
zdjecie uzytkownika
Pedro - 2016-05-03 16:35:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Muszę tutaj coś sprostować. Zajrzałem do neta i weszłem "jak można legalnie unikać płacenia zusu". I okazuje się że można. Oczywiście jakąś część muszą odprowadzać. Ale to jest zaledwie 1/3 składki. Podobno ZUS o tym doskonale wie. Sam ZUS zatrudnia dużo pracowników na zlecenia. Sądy i prokuratury też zatrudniają na zlecenia. Wszyscy o tym doskonałe wiedzą że jesteśmy waleni w rogi. Widocznie na rękę to naszemu Państwo mimo wszcześniejszych obietnic.
zdjecie uzytkownika
Wędkarz - 2016-05-04 10:21:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Pedro, Tobie to latwo mówić człowieku. Wbijasz na forum nawijasz na uszy. Jeśli tak Ci źle to po co siedzisz w city? Powiem wprost, też tutaj pracuje, niekrótko, bo będzie już koło 2óch lat, często nie jest sielankowo, ale kase mam na koncie w czas, a składki są odprowadzane. Przecież dyby tak nie było to rzuciłbym w diabły pracę.
Czytam coś napisał i podobnie jak Ty życzę wszystkim, żeby zarabiali po 20 zł za godzinę - bo nasza praca sprawia trud (sam o tym wiesz najlepiej), ale to ni_whoo_yaa nie jest możliwe, a przynajmniej teraz.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Normalny, profesjonalny
Pytania: Czy lubię piłkę nożną. Jak odpowiedziałem ze tak to poproszono mnie o wymienienie przynamniej 5 zawodników Legii Warszawa! Wymieniłem poprawnie :-)
zdjecie uzytkownika
Pedro - 2016-05-04 12:46:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@wędkarz. Posłuchaj przyjacielu Ty chyba niedokładnie czytałeś o czym ja pisze. Czy ja pisałem że mi chodzi o City?! Ja pisałem ogólnie jaka jest sytuacja ze składkami ZUS. A po drugie drogi kolego jak nie wierzysz to sam sobie sprawdź w internecie ile powinna wynosić pełna składka ZUS i porównaj ze swoją i wtedy zobaczysz że nie jest pełna.
zdjecie uzytkownika
stan - 2016-05-04 18:03:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bardzo zle w tej firmie powinismy otrzymać wypłatę 25.04.2016r a do dnia 4.05.2016 ani grosza

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie City Security S.A.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie City Security S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert