brak logo

Sistema Poland

Tychy

Opinie o Sistema Poland

minay 2017-03-28 16:52
owszem ludzie pracują x lat.... ale zwykle to są ludzie starsi którym zaczynanie gdzieś od zera się nie usmiecha lub mają rodziny na utrzymaniu... z pracą tam jest tak że zależy na co trafisz i gdzie... jest nierównomiernie rozłozłożona praca... i widzisz że są osoby które mają czas na rozmowy, spokojnie pracować czy iść na papierosa a są osoby które znając się na swojej pracy zamiast mieć czas latają jak zwariowani i jeszcze usłyszy się że to stanowisko nie jest obłożone w 100% i można by coś dołożyć.

umowy bez pośrednika są niejako zmuszeni dawać, po prostu spod agencji w ciągu tygodnia ludzie uciekają i łudzą się że bez agencji nagle będą zostawać...

i kolejna sprawa jak mówią że PAN X ma iść jako operator wózka a dają go na sekwencję to się nie ma co dziwić że takie osoby też rezygnują skoro miały siedzieć na wózku a chodzą nogami
Twój stary 2017-03-28 19:57
Minay nie wiem jak Ty, ale ja pracuje na montażu. Fakt Faktem długo bo od 7 lat. Nie wiem gdzie ty robisz, ale radze Ci posłuchaj opowieści tych co przychodzą. To że firma przyjmuje pod siebie to ewidentny plus, jak słyszę żę gdzie indziej umowy są na miesiąć i mogą Cie wyjebać kiedy chcą a do tego pracujesz za mniejszą kasę i na 3 zmiany albo na 4 brygady to "dziękuję postoję". Fakt faktem że zajob ostatnimi czasy jest ale ilu juz takich bisnmenaów było którzy mówili ze w firmie chujowo a po 2 miesiącach przechodzili z podkulonym ogonem?
1
Donald 2017-03-31 20:28
Jeżeli szukasz pracy jako magazynier lub operator wózka to omijajcię firmę Sistema Poland Tychy i SPM w Bieruniu- strata czasu. Stawka 13do14zł za godzinę brutto. Bez sobót masz 1,6 - 1,8tyś na rękę.Minusy: Mobing. Będziesz pracować w strachu. Dyrektor z magazynów "Kuternoga" bardzo nieuprzejmy i niewychowany. Odnosi się w bardzo wulgarny sposób do swoich podwładnych. Za uszkodzenie detalu, regału, bramy, wózka musisz płacić. Będą Ci w ratach ściągać po 100 zł z wypłaty. Za pomyłki zabierają premie. Jak jesteś zdesperowany bo nie masz kasy praca w sam raz dla Ciebie. W innym przypadku polecam poszukać pracy gdzie indziej.
4
Leszek 2017-04-03 17:25
Donald nie wiem gdzie ty masz potrącenia. ale chyba musiałeś nabroić skoro tak zadziałali- pierwsze słyszę żeby ściągali ludziom z wynagrodzenia.
2
Operator wózka w Sistemie 2017-04-05 10:48
Potwierdzam, że jest tak jak napisał użytkownik Donald .
2
Zainteresowana 2017-04-12 08:05
Jest mi w stanie ktoś powiedzieć czy są przyjęcia i gdzie złożyć CV?
www 2017-04-15 10:58
Wyślij na rekrutacje@sistema.com.pl
Magazynier w Sistema Poland 2017-04-15 12:30
Ja również potwierdzam to co napisał kilka postów wyżej Donald. W 100% prawda.
Robert 2017-04-18 07:02
jest to jeden z lepszych pracodawców w Tychach -firma ma dobry układ zbiorowy, wypłaty nie najgorsze i bonusy na święta
1
Robotnik z magazynu 340 2017-04-19 15:39
Ja też potwierdzam to co pisze parę postów wyżej Donald.
Tomasz 2017-04-20 08:27
Pracuję w Sistemie już wystarczająco długo żeby wyrobić sobie zdanie i to dobre zdanie. Zawsze mówię, że nie każdy nadaje się do pracy w firmie i taka jest prawda.
2
Operator roro od P.B. 2017-04-20 18:34
Tak sie sklada ze z czystej ciekawosci przeczytalem to co pisze Donald kilka postów wyżej i uważam że Donald napisał czystą prawdę o realiach pracy na magazynach w Sistema Poland. uważam też że "Tomasz" który pisze o 8:27 komentarz to pracownik HR lub inny biurowy - co mówi tylko jedno - zamiast robić i uczciwie zarabiać to wy tam w biurze siedzicie na necie. Powinni wam tam wynormować pracę tak jak to na magazynach robicie.
1
No to frugo 2017-04-22 20:17
Nie wiem jak inni ale ja pracuje tu od 1,5 miesiąca . Jak dla mnie jest ok, wcześniej pracowałem na nexterze przez adecco. Przy wszystkich pracujących sobotach to takich dobrych wypłat jeszcze do tej pory nie miałem - nie wiem na co inni marudzą. Z tego co słysze na fajce to marudza jedynie starzy pracownicy ale z nimi juz tak jest, na nexterze miałem to samo, wszycy byli madrzya a gowno widzieli bo pracowali od poczatku postawienia zakładu.
2
Bartek 2017-04-23 12:28
Chciałbym zadać pytanie ludziom pracującym w tychach jak kierownictwo szefostwo mistrzowie patrza na tatuaze czy jestes dyskryminowany z powodu tatuazy czy nie ma z tym najmniejszego problemu chcialbym sie zatrudnic w tej firmie a posiadam tatuaze na rekach i pytam sie czysto prowizorycznie poniewaz czlowiek powinien byc oceniany za prace a nie za tatuaze ktore sa zajebiste odpiszcie jak to wyglada.
Słyszałem ze pracodawca jest ok , a bardzo zalezy mi na przyjeciu
Dziękuję bardzo.... 2017-04-24 14:59
Byłem na rozmowie na wozkowego tylko straciłem czas bo okazało się że zamiast jeździć wózkiem to miałem pracować jako robol..... Stracony dzień....
1
Strata czasu 2017-04-24 15:04
Mi też dzwonili i gadali że będę jeździł wózkiem a wylądowałem na jakim takim polu z paletami i dzień w dzień wkładam ręcznie detal do wózków transportowych. ZERO jeżdżenia wózkiem!!!!!@Zamiast nauczyć się jeździć wózkiem to zrobili że mnie fizola!!!!!!
1
aldo 2017-05-06 12:29
OD kiedy maja byc te smieszne podwyzki 150 zł brutto?
Magazynier w Sistema Poland 2017-05-10 09:52
Prędzej świnia zobaczy niebo niż ty podwyżkę...
aldo 2017-05-10 20:55
Niby to juz potwierdzone i pewne ze te 150 zł brutto premii ma byc przy wyplacie za maj . Oby tak bylo naprawde..
Marek 2017-05-16 22:34
Jak zamiast robić ciągnie do polityki to chyba dobrze, że usunęli... Zakłady pracy dają zatrudnienie a nie schronienie dla leni. Do pisu się zapisz, tam lubią nierobów.
Zyga 2017-05-31 07:59
Ostatnia wypłata taka jak wypłata sprzątaczki na magazynie:-( a przerobiłem wszystkie soboty.
Fragi 2017-05-31 23:44
team leader a brygadzista to to samo xD
Wroclaq 2017-06-02 04:46
Słabo słabo szukajcie pieniędzy w innych firmach.... z tej firmy nawet Ukraińcy uciekają...
PracownikSistemyPl 2017-06-14 08:30
Jesli chodzi o zarobki to zarobicie 13.26zl brutto za godzine + 18% premi. Oczywiscie babka w kadrach powie wam ze 15.60zl, ale juz na umowie jest co innego. Wyplaty z trzema sobotami nie wyjdzie nawet 2300zl. Ludzie pracuja latami i nie maja podwyżki. O doświadczeniu na wózku widłowym nie ma mowy. Bedziecie robic najgorsza, najcieższa i stresującą prace. Wolne 4 dni w miesiacu bo soboty sa obowiazkowe. Jeśli juz chcecie pracowac w Sistemie, nie dajcie sie zatrudnic na magazynie nr 9. Tam rzadzi kierowniczka diablica!! Ryczy i gnoji wszystkich pracownikow, ale to juz inna historia.
1
Buli 2017-06-16 16:03
A Jak wyglądają testy?
bolo 2017-06-16 22:00
Siema a jak wyglądają testy na wózek co trzeba zrobić?
Zbyszko 2017-06-22 17:52
Bolo - ja zatrudniałem się 4 miesiące teamu. Testy zero filozofii. Przychodzi , ktoś tłumaczy ci obsługę wózka widłowego, potem chwila na rozjazd i zadanie polegające na rozładowaniu 4 kontenerów.
Jeśli wcześniej pracowałaś w podobnych tematach to 0 stresu - można to zrobić z zamkniętymi oczami.
1
Magazynier w Sistema Poland 2017-06-24 09:52
Zgadzam się z tym co napisał użytkownik PracownikSistemyPl 3 posty wyżej. Przeczytajcie to jest w 100 % prawda.
1
Inż Radek 2017-06-24 09:57
Na magazynach nie ma żadnego pracownika o imieniu "Zbyszko" albo "Zbyszek" .... no chyba że po tygodniu pracy otworzyły mu się oczy i się zwolnił.
bolo 2017-06-25 17:51
Zbyszko a ile idzie zarobić na rękę??
Zbyszko 2017-06-26 05:57
Cześć Bolo awiec możesz zarobić bez sobót jakieś 1,8tyś PLN. Słabo. No i musisz się liczyć że większość czasu będziesz robił na produkcji sekwencjonując detal . Nie polecam.
Fredi 2017-07-01 14:05
A ten dalej jęczy - robota to nie sanatorium
1
Krystian 2017-07-03 06:55
Co sądzicie o pisaniu pomysłów ? To dodatkowe pieniążki czy przykry obowiązek ?
1
chrząszcz 2017-07-03 12:34
Sam pomysł KAIZEN nie jest zły. Ale czy obowiązek zgłoszenia 5 pomysłów na rok jest dobry? Z tym bym polemizował. Wiem że na FIACIE muszą zgłosić wiecej ale to nie zmienia sprawy z tego co mi wiadomo. Prowadzi to do tego że ludzie zgłaszają tak błahe sprawy że woła to o pomstę do nieba.
Ryba. 2017-07-04 07:57
Wacław, weź zacznij się podpisywać z imienia i nazwiska.
4
Jano 2017-07-04 08:15
Jak jest z zatrudnieniem w Gliwicach ? Można od razu pod firmę się zatrudnić czy trzeba przez agencję ? Jak wynagrodzeniem i innymi dodatkami dużo gorsze przez agencję ? Może się ktoś w miarę treściwy wypowiedzieć ?
Wujek Tom 2017-07-04 19:55
Nigdzie nie jest kolorowo.
Ja pracuję od 7lat.Na logikę nikt nie buduję fabryk żeby dać zarobić swoim pracownikom jak w Kraju z którego firma pochodzi. Więc nie ma co się porównywać ,bo człowieka szlak trafi!
Więc albo się godzisz z tym co jest ,albo zawsze można się zwolnić ,albo wcale się nie zatrudniać.
Najlepiej samemu sprubować i się przekonać na własnej skórze.
Bo jak mówi przysłwie"wszędzie dobrze ,gdzie nas nie ma"
Powodzenia
1
Adrian 2017-07-04 20:01
Cześć szukam dojazdów do Lidla Z Mysłowic. .. proszę o info... oczywiście na paliwo składka pozdr
Sebastian 2017-07-07 18:06
Po co sam mam się zwalniać skoro co miesiąc zwalniacie nam po jednym człowieku? To nasi koledzy a wy ich traktujące jak rzeczy które można wyrzucić.
ktośśś 2017-07-21 00:20
SISTEMA POLAND
hmm od czego zaczac. 8 lat w niej tyram a od roku mam umowe a tak to wyzysk przez agencje pracy 13.26 stawka no coz najnizsza na calym fiacie nie liczac firm sprzatajacych oni tylko mniej zarabiaja od nas, przyjecia sa caly czas bo non stop ktos sie zwalnia :) nie ma sie co dziwic tez bym to zrobil ale mam rodzine i trzyma mnie tylko dojazd. a co do przełozonych tylko tyle powiem jestesmy ludzmi i tak sie traktujmy...
1
Marta 2017-07-21 11:10
@Jano Musisz śledzić ich oferty pracy , teraz akurat nie ma żadnej w Gliwicach, przez agencję trochę mniejsze zarobki, wiadomo. Lepiej bezpośrednio.
Zygfryd 2017-07-26 15:46
13.26 na godzinę brutto? Haha hahaha Hahahaha haha ....... to na rynku są jeszcze firmy które dają taką jałmuzne? ;-) lol to już wolę robić za 16.60 na godzinę w Lear albo w Nexteer na terenach przemysłowych .
1
Mały 2017-07-26 16:06
Nie ma to jak skopiować czyjś post kolego, co? A samemu to już się nie umie? Szczyt lenistwa... No chyba że jesteś tak zarobiony na tym wózku to No problem. Ale dobrze by było gdybyś pisał sam od siebie. Pozdro.
Toto 2017-08-02 12:09
Słowa kojarzące się z firmą (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca): rozwojowa, przyjemna, bez stresu.
Możliwość rozwojoceniam jako bardzo dobre .

PracownikSistemyPl 2017-08-09 09:29
Widzę, że kadrowe nie mają co robić na postoju i piszą takie pierdy.
2
Pistacja 2017-08-09 14:33
Firma to takie korpo po Polsku, co jednym pasuje a innym nie. Nie zawężają tak specjalizacji co jest dobre po przy wachaniach rynkowych, zmianie cen usług czy utracie klienta ludzie nie wylatują z firmy jak liście z drzew. Mnie odpowiada, że nie jestem jakimś tam trybikiem w wielkiej organizacji, chociaż kierownik ci odpowie po ludzku "dzień dobry" na korytarzu.
1
gl 2017-08-13 08:57
W Gliwicach szukają wozkowego niby są na strefie ale nigdy o nich tutaj nieslyszalem ile to dają kaski na to stanowisko ogolnie wiadomo na olx-ie oglaszaja sie pracodawcy ktorzy maja problem ze znalezieniem chetnego
hdy 2017-08-20 00:27
2632 brutto plus do 250 premii
Nick 2017-08-21 16:51
Hohoho , wrócili chłopcy z wakacji, dawno was tu nie było. Drodzy Państwo, oto jak buduje się czarny PR pisząc wyssane z palca hejterskie opowiastki. Śledzę to forum już od dawna i muszę przyznać, że koledzy wkładają dużo czasu i determinacji żeby budować negatywny przekaz na temat firmy. Pytanie czy za darmo ?
Włodek 2017-08-21 19:35
Pracuje dlaSP już dobre 2 lata i powiem szczerze że jestem tu pierwszy raz. Z wpisów można wywnioskować że albo się ktoś na firmę uparł albo jakaś konkurencja chce jej zaszkodzić. Poczytajcie sobie ostatnie komentarze
1
Zostaw swoją opinię o Sistema Poland - Tychy
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sistema Poland