brak logo

Sistema Poland

Tychy

Opinie o Sistema Poland

Paweł 2015-09-15 18:43:47
@szala ja akurat tam nie pracowałem nigdy, ale teraz próbuję się dostać do prac i też mnie to nteresuje, czy są jakieś przewozy czy nie... daj znać, gdyby udało ci się czegoś dowiedzieć, albo może jest tutaj ktoś, kto aktualnie tam pracuje i wie jak w ogóle wygląda praca w sistema "od kuchni" że tak się wyrażę :)
Góral 2015-09-17 16:59:01
Hej Paweł. Ja pracuje dojeżdżam z Tychow. Wiem ze chłopaki jezdza tez z BB, Katowic i Oświecimia.
Zarobki spoko, tym bardziej po ostatniej podwyżce. Wczesniej pracowałem na Lirze i tak kolorowo nie było.
anonimowy 2015-09-30 17:40:47
na wszystkie wasze pytania odpowiedzą wam ludzie w pośredniku trenkwalder w Tychach. bo tylko tak można się tam dostać. zarobki to prawie 13zł brutto, premię miesięczna dostaje sie dopiero po 3miesiącach. i to nie od razu całe 18% tylko co 3 miesiące 5% więcej. aż po roku dojdziesz do całych 18% premii haha. dojechać można przewozami fiatowskimi.
pracuje 2015-10-05 16:11:02
Właśnie rozpocząłem prace. Widac ze firma poważnie podchodzi do pracownika. Na starcie zdziwily mnie informacje z bhp. Pus za to ze faktycznie dbają o bezpieczeństwo. U zeszłego pracodawcy sam musiałem sobie kupic odziez ochronna
Hmm 2015-10-05 18:42:47
anonimowy. zarobiki sa okpod warunkiem ze robisz soboty. do tej pory wychodzilo sie na prawie 3 tysie. Niestey chodza słuchy ze teraz jedynie praca w tygodiu bedzie
Hak 2015-10-15 23:27:05
To może jednak wyjdzie pracownikom na plus @Hmm. Nie wiem jak Ty, ale ja bym wolał zarabiać nieco mniej, ale mieć czas dla rodziny. Czasami warto zwolnić tempo. A skoro Sistema zmieniła tak podejście, to widocznie doceniają to, że pracownicy pracują dobrze i te soboty nie są już potrzebne. Pozdrawiam
1
magicz 2015-10-21 07:35:09
ja właśnie będę startował na stanowisko operatotora w tychach, przeprowadzam się tam w niedługo i właśnie szukam pracy, dajcie znać czy u nich warto bo widzę, że macie w sumie skrajne opinie, czy przez agencję u nich aplikować czy bezpośrednio przez firmę, z góry dzięki za podpowiedzi
Krupniok 2015-10-30 11:35:46
Bardzo mnie to ciekawi czy kierownictwo tej firmy daloby rade poskladac tyle mixow ile wymagane jest od pracownika. pracownik tam musi zostawac po 12 h ale kierownicy zmianowi robia 8 i do domu
anonim 2015-11-09 13:27:44
ujdą w tłoku pośród reszty takie jak większość
kierbud 2015-11-10 08:03:06
Około 2tys. na rękę. Z sobotami więcej.
romek 2015-11-10 14:24:28
właśnie widziałem u ncih oferte pracy jako Magazynier - Operator Wózka Widłowego i faktycznie tam mozna zarobic po te 2 tys na reke. Tylko zastanawiam się jak wygląda u nich praca, bo napisali tylko, że w obowiazkach jest proadzenie tego wózka i to wszystko, wydaje mi sie, że są oprócz tego jkieś inne obowiązki..
loka 2015-11-12 17:28:08
ale z tego co widze @romek to dodatkowo jeszcze jest wprowadzanie danych do systemu magazynowego, czy dbałość o odpowiednie rozmieszczenie towarów w magazynie
gf 2015-11-14 21:47:16
@romek no to są całkiem spore zarobki jak na prace na takim stanowisku, chyba można spróbować aplikować
widelec 2015-11-15 21:00:41
witam, jaka obecnie panuje atmosfera i na jakie zarobki mozna liczyc? widze duzo ofert pracy z tej wlasnie firmy w internecie a szukam pracy

pozdro prosze o normalne odpowiedzi
kozi 2015-11-17 00:49:07
spróbować zawsze można i zawsze warto, zwłaszcza jeżeli nie ma się nic innego w danym momencie do roboty
wiola 2015-12-09 14:00:15
A kobiety przyjmuja
loka 2015-12-09 17:05:15
no ofert maja troche ja osobiscie zainteresowalem sie stanowiskiem kierownik projektu bo bardziej to odpowiada mojemu wyksztalceniu a fajnei ze firma daje mozliwosc rozwija sie zawodowe. i mysle ze na takie tez kobiety przyjma
Pawcio 2016-01-24 21:54:28
jasne, zawsze aplikuj na te stanowiska, które powiązane są z twoim doświadczeniem czy wykształceniem, dlatego ja zgłaszam się do nich na operatora wózka widłowego w bielsko-białej
józek 2016-01-25 20:41:32
Witam wszystkich zainteresowanych pracą w tej firmie. Mogę wam opowiedziec jak wyglada praca w nowo powstajacym projekcie firmy, mianowicie magazyn zewnetrzny opla w gliwicach. Na owym magazynie pracuje juz od ponad roku z czego przez rok w Adecco Poland teraz w Sistemie gdyz magazyn przejeli z nadzieją że Opel powierzy im reszte swoich magazynow tak jak w Tychach to zrobil Fiat. Warunki dostalismy takie same jak w Adecco z tym ze w Adecco lepiej nas traktowano, jak ludzi.. byly posilki regeneracyjne, stolowka (5zl obiad), pralnia odziezy i naprawde przyjemna atmosfera w pracy nikt nie krzyczal wystarczylo pracowac. Obecnie z tych wszystkich rzeczy niczego nie ma! zostala placa.. 1900zl na reke. Czy to duzo? Owszem duzo jezeli ktos Cie traktuje jak czlowieka. Obecnie firma Sistema straszy nas ze jak nie bedziemy wydajniej pracowac to nas zwolnia. Jesli zatrzymasz sie wozkiem na minute by napic sie wody to kierownik Ci powie ze od picia jest przerwa! od sikania to samo! jesli nie zgodzisz sie na prace w sobote.. to "na Twoje miejsce znajdzie sie ktos inny.." itd itd. Buractwo i prostactwo.. widac ze sobie z projektem nie radza! jesli uda im sie przejac projekt to chyba i wylacznie z Ukraincami. Tak.. ukraincy zaczeli z nami pracowac, narazie jest ich 2, ale jak sie posypia zwolnienia to pewnie znajdzie sie wiecej, bo tylko oni nie rozumieja co sie do nich mowi. Kierownik projektu szeregowego pracownika ma w przyslowiowym tylku! nie liczysz sie dla niego jako czlowiek, jestes jego narzedziem i potraktuje Cie z gory. Zygam ta firma i swiateczna babeczka! pseudo wloska!
Juras 2016-01-26 08:17:47
Nie wiem jak w Gliwicach ale w Tychach jest ok.
czokon 2016-01-27 15:16:36
juras, a co to znaczy OK - o czym konkretnie mówisz. Ja zastanawiam się nad podjęciem pracy w Sosnowcu na wózek widłowy. Mam papiery, chciałbym min, 15 zl netto dostawać - jest szansa ?
Wiesiek 2016-01-29 21:20:23
W Gliwicach.. szkoda gadać, monitoring nam wprowadzili. Kierownictwo siedzi i nas obserwuje zdalnie. Nie pracuje się komfortowo, ciągłe poganianie pracowników, straszenie, pretensje. Pod kierownictwem Opla pracowało się dużo lepiej!!! jeszcze jedno, odzież robocza! Ogrodniczki i koszule flanelowe. Poczułem się jak ogrodnik i hajer przodowy w jednym. Zima jest a my nawet polarów nie dostaliśmy! chłopaki w swoich sweterkach biegają!!!
tomasz 2016-01-31 20:58:25
też zwróciłem na to uwagę, ale nie wiem czy kwota 15 złotych na rękę @czokon może być tu w ogóle możliwa. W sumie uprawnienie na wózek powinno stawki podnosić.
marekpawelczyk 2016-02-01 09:28:00
Witam. Wiadomo ile zarabia się na wyższych szczeblach np brygadzisty/ zmianowego ?
Gregor 2016-02-02 08:10:14
Jeszcze niedawno nie słyszałem zbyt wiele na temat tej firmy. Jednak ostatnio poznałem gościa który tu pracuje i polecał firmę. Mówił , że jak będzie opcja to żeby śmiało aplikować do nich . I jak powiedział tak też jest - plus za to ze nie zatrudniają pod agencją.
daro 2016-02-02 21:30:54
No szukają Asystenta ds. Spedycji Drogowej, wiec możesz wysyłać jak masz wykształcenie kierunkowe, znasz system Windows i znasz rynek transportowy wiec wysokich oczekiwań nie ma, spróbuj może Ci sie uda.
Gregor 2016-02-07 17:28:00
Byłem na rozmowie- zobaczymy jak poszło. Widze op biurach ze budynek jest w miare nowy.
ijan 2016-02-07 17:50:45
Warunki w miejscu pracy masz dobre @Gregor, nie wiem na jakim stanowisku pracujesz, no ale na umowę chyba też nie narzekasz, bowiem większość osób dostaje umowę o pracę.
nebi 2016-02-19 22:39:25
ijan, zgadza się. Nawet jak teraz widziałem ogłoszenie na magazyniera z obsługa wózka widłowego to jest zatrudnienie na podstawie umowy o pracę i wymagają tylko roku doświadczenia.
hubi 2016-02-27 07:27:27
Siema. Jak tam praca przy kompletacji ? Jaka norma ? Wózki złomy czy dają rade? Ile wyciągacie średnio na miesiąc ? Dzięki za info..
Helmut 2016-02-27 11:06:05
ktoś mi powie, czy jest sens wybierać się do nich od marca? czy praca fajna itd??? :ktoś coś :)?
Gliwice
Mante 2016-03-01 12:50:11
Moim zdaniem @Helmut to jest bardzo dobra firma i nie ma się czym denerwować, mają w tym momencie dużo ogłoszeń i z pewnością znajdziesz coś dla siebie
xxx 2016-03-05 20:59:29
Witam czy może mi ktoś pomóc potrzebuje namiary numer telefonu na przewoznika z fiata do Oświęcimiia potrzebuje zamówić bilet miesięczny
Harry 2016-03-18 08:07:04
Dzwoń na bus trans
http://www.bus-trans.tychy.pl/
szymon 2016-04-06 10:44:36
Firma jak firma. Do najlepszych nie należy. Najgorsza w tej firmie to atmosfera, poganiają, kontrolują. Pieniądze.. około 1900zł netto dla operatora. Czy to dużo czy to mało? sami ocencie.. rodziny za to nie utrzymasz. W podobnych firmach idzie zarobić więcej.
koras 2016-04-06 18:02:45
1. | Zarobki | średnie | wysokie
2. | Szefostwo | dobre |
3. | Presja psychiczna | średnia | b. wysoka (wręcz przeogromna)
4. | Dyspozycyjność | średnia | wymagana 100 procentowa - żyjesz dla zakładu pracy
5. | Papierologia | wysoka | niewyobrażalnie wysoka - na wszystko jest papier, procedura lub inny świstek
6. | Wymagane zaangażowanie | wysokie
7. | uporządkowanie procesu produkcyjnego | średnie | bardzo wysokie - wszystko ma swoje miejsce
8. | pracownik postrzegany jako ...| ...człowiek, członek zespołu | ...robot do wykonania określonych czynności
,nnbj 2016-04-08 23:22:00
bardzo dziękujemy za szczegółowe wypunktowanie @koras :D Alktualnie poszukują w związku z tym Team Leadera do Gliwic. Jest umowa o pracę. Szukają już długo bo dwa i pół miesiąca. Więc speszcie się z cv!
besos kochani 2016-05-13 17:15:48
@nnbj takie stanowisko team leadera nie jest złe, ale wydaje mi się, że lepiej się zatrudnić jako ksiegowy. Trzeba mieć wykształcenie wyższe kierunkowe, czyli rachunkowość czy finanse, doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku min. 1 rok i dobrą znajomość pakietu MS Office.
Xymek 2016-05-22 01:50:45
Nie polecam,firma ludzi robi w konia,ciągle straszenie pracownika,że jutro wyleci,wózki porażka...
Jola 2016-05-24 07:48:16
Moja koleżanka pracowała w Sistemie i mówiła, że czesto dostawała premię - przez co sama się zatrudneiłam. W dodatku jest umowa o pracę, socjal itp. Taki magazynier zarabia tu zresztą ponad 2 tysiące.
dgfh 2016-06-22 11:41:36
witam czy ktos wie na jakie pieniadze mozna liczyc jako traktorzysta?? i czy praca ogolnie ok?
daro 2016-06-30 16:21:49
@dgfh a jest taka oferta pracy? Ja chyba się zgłoszę na stanowisko maszynisty w Tychach. Nie wygląda to źle, a o takie miejsce pracy jest trudno, bo jest ich mocno ograniczona ilość. Wymagają tylko dwóch lat doświadczenia w prowadzeniu lokomotyw :)
romek 2016-07-09 21:10:15
Pewnie, że jest to duża sieć @czek, w końcu z ich zabawek sporo klientów jest zadowolonych, ale najlepszym dowodem na sukces jest brak jakiejkolwiek oferty pracy.
Fryc 2016-08-09 18:50:24
Wie ktoś czy sa jakies przyjęcia teraz?
gf 2016-08-09 22:29:30
@Fryc tak tak sa owszem :) na przklad na stanowisko specjalsity do spraw sprzedazy usług TSL w Tychach wiadomo ze wymagane jest tutaj na przyklad oświadczenie na samodzielnym stanowisku związanym z pozyskiwaniem Klientów w branży TSL poparte sukcesami
Quasimodo ęł oł 2016-08-23 17:20:53
Odradzam!!!! Pracowalem w Sistema Poland na nowym magazynie w gliwicach od samego poczatku, swiadczylismy uslugi dla GM Opel Gliwice... caly czas grozby i zakazy takie jak palenie papierosow czy zakaz uzywania telefonu ale sprobuj nie odebrac jak szef zadzwini bo chce zebys cos zrobil to potem masz zjebe haha... nawet czasami sie czepiaja jak za czesto albo za duzo wody pijesz bo potem latasz do wc co chwile i tracisz czas ktory by mozna bylo przeznaczyc na prace.... to sie nadaje do programu UWAGA!!! stan wozkim na chwile to Cie na kamerach zlapia i juz W twoja strone leci kilku kierownikow zeby cie opierdzielic i zastraszyc zwolnieniem. Na chwile obecna firma daje ciagle du*y i na oplu linia stoi co chwile przez co jest straszna atmosfera ludzie sie wszystkiego boja nawet wyjsc zapalic zeby tylko wypowiedzenia nie wręczyli... Na magazynie jest z 20 dyrektorow kazdy jest dyrektorem czego innego i co drugi to madrzejszy przez co nic im nie wychodzi bo kazdy ma swoja wizje ktora dla zwyklego szarego pracownika jest totalnym debilizmem DZIECI w przeczkolu maja duzo lepsze pomysly!!! To jest jedna wielka rodzina i duze znajomosci nikt o zdrowych zmyslach nie zardudnil by tych ludzi na tak powaznych stanowiskach. Mam nadzieje i zycze tej firmie zeby strzelila plajta zeby im opel takie kary dal zeby firma upadla!!! 99 % tych dyrektorow i kierownikow nie nadaje sie do lopaty... aa i nie wolno brac l4 bo dostajesz zaraz list prosto od dyrektora ze jak to sie bedzie powtarzac to wstrzynaja postepowanie do zwilnienia po prostu jest zakaz chorowania :) w zime gdzie na hali sa pootwierane bramy zeby rozladowac tira i jest zimno to dostalismy 1 koszulke z napisem Sistema :) a jak sie prosilo o jakis polar bo wszystkim zimno to sie tylko smialu a sami chodzili poubierani w grube kurtki!!! Sami zobaczcie czym jest Sistema Poland i jak szanuje swojego pracownika. Jesli dalej was ta firma interesuje to zycze powodzenia, duzo cierpliwosci i spokoju.

To jest moja 3 firma przez ostatnie 7 lat i pierwszy raz bylo mi wstyd jak ktos zapytal gdzie pracuje i co robie. Jak zawozilem towar na opla to musialem sciagac kamizelkw z napisen sistema poland bo jak mnie oplowcy w niej widzieli to nie ze sie smiali tylko mnie wyzywali od najgorszych a przeciez to nie jest nasza wina pracownikow tylko tych panow na wyzszych stanowiskach co wiekszosc z nich nie nadaje sie do zarzadzania wlasna baba a co dopiero grupa ludzi
red 2016-08-24 11:44:19
@xo to chyba prawda bo nod dawna nic sie nie pojawilo
mlody 2016-08-25 12:09:08
Jakis czas temu bylem na rozmowie na nowym magazynie w GLIWICACH i myslalem ze trafilem na cos wyjatkowego pan ktory przeprowadzal ze mna rozmowe wydawal sie ze wie co mowi i ze firma naprawde jest jedna z lepszych dlatego postanowilem ze sie w niej zatrudnie. w rzeczywistosci jedna wielka katastrofa traktowali mnie jak robota ktorego sie programuje i zapiernicza jak glupi. Jak czegos nie wiedzialem to nie bylo nikogo co by mi wytlumaczono jak co sie robi ciagle tylko slyszalem slowo rob tak zeby bylo dobrze nikt nie mial czasu zeby mi wytlumaczyc wiec cie zwolnilem. jak poszedlem sie zwolnic to nawet sie mnie nie zapytali dlaczego tylko powiedzieli ze mam isc do biora i tam wszystko zalatwie ;) widac jaki przemial maja tak to sie chyba firmy nie rozkreci. pozdrawiam ;)
,nnbj 2016-08-25 15:00:00
@ mlody dziwi mnie tylko że jako dla początkującej osoby nikt nie chciał coi pomóc. Ale to dobrze że przestrzegasz, bo na chwile obecną poszukują na wiele stanowisk pracy i teraz każdy sie zatsanowi czy aby na pewno chce tam pracować po tym co przeczytał
Sylwek 2016-08-26 08:51:40
Nie wiem jak w innych oddziałach ale jeśli chodzi o Glwice to sytuacja się unormowała.
Fakt że na Segro było bajalando a teraz trzeba było zapierdalać po 12 h ale GL informuja ludzi ze od przyszłego tygodnia wracamy do normy.
Zostaw swoją opinię o Sistema Poland - Tychy
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sistema Poland