Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Sistema Poland

Pracowałeś w firmie Sistema Poland i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
człowiek - 2011-12-02 19:32:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich.
Pracuję w tej firmie już 4 lata. Większość opinii o braku szacunku do ludzi, oraz uznania za ich ciężką pracę mogę potwierdzić. Chcąc tam pracować, jak pewnie i w większości firmach, trzeba umieć stanąć z boku własnych oczekiwań, a tego co się otrzymuje. Nikt nas nie trzyma siłą w żadnej firmie, a pieniążki do życia niestety są konieczne. Słyszałem już wiele rozmów w szatni o tym że odchodzę i idę tam lub tam, bo tam jest lepiej. Sistema to moja, o ile dobrze liczę chyba 8 albo 9 firma i mogę powiedzieć, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Przeważnie wpada się z deszczu pod rynnę. Żaden prywaciaż nie da nam pieniążków na które ciężko nie zapracujemy i przeważnie nigdy nie ma ich tyle ile by się chciało.
Więc można pracować w Sistemie i szukać leprzej pracy lub pozostawać na garnuszku żywiciela ( jeżeli mamy taką możliwość) i mówieć że za 1500 to zdomu nie warto wychodzić. Jak większość z nas również ja chciałbym wygrać w lotto kilka milionów i powiedzieć że tą pracę mogą sobie wsadzić ... Jednak na tą chwilę mószę codziennie wychodzić do pracy, którą nie bardzo lubię i ciężko pracować 8 godziń dziennie.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa - 2012-02-25 08:01:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam się z tym tylko daj cię nam pit11 za rok 2011
zdjecie uzytkownika
MONIKA - 2012-03-02 23:03:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A CZY W SISTEMA PRACUJĄ SAME LASKI CZY KOLESIE TEZ?
zdjecie uzytkownika
Zenek - 2012-03-07 08:28:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ogólnie nie polecam, trzeba mieć silna wolę motywację do pracy ,ciągłe ciecia w ludziach , których zarząd ma gdzieś, i praca tylko przez pośrednika , a do sistemy nie ma się jak dostać, jak wytrzymasz 18 miesięcy w trekwalderze to przenoszą cie do trekwaldera partnera, a po kolejnych 18 miesiącach trekwaldera plus
zdjecie uzytkownika
anonim - 2012-03-24 17:24:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam pytanie,jak idzie się dostać do waszej firmy i czy są w ogóle przyjęcia?Jeśli przez agencję,to jaką jeżeli można wiedzieć.Z góry dzięki za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
? - 2012-07-02 14:07:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tak se czytam i co niektorzy maja racje, jednak jak to w kazdej pracy trzeba cos robic. tu jest tak jak wszedzie, jesli dobrze pracujesz to jestes ok, jak sie potkniesz raz to jestes be, wiec nie ma co narzekac i pracowac. jest wiele absurdow jakich byc nie powinno w sprawie traktowania pracownikow przez kierownictwo ale jak im sie w droge nie wchodzi to mozna spokojnie przezyc. nie ma sie czego bac idac tu na rozmowe kwalifikacyjna. tu ludzie pracuja i by sie dobrze pracowalo trzeba byc ludzkim dla wszystkich. tez znam wielu co odeszli i zaluja bo szukali lepszej roboty ale pozniej zaluja.
zdjecie uzytkownika
Borys - 2012-08-08 09:39:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak naprawdę jestem szczęsliwy ze nie pracuję juz w tej (usunięte przez administratora) firmie, apropo kierownictwa tj falszywe i bez skrupólow zrobi wszystko by zysk był ale dla nich nie dla ludzi chcesz cale zycie zarabiac 1500? zapraszam do sistemy, aha ok 3 lata temu jak było wiecej miejsc pracy niz chętnych osob do pracy przyjmowali wszystkich nawet analfabetow po podstawowce i teraz wystarczy ze taki siedzi cicho (usunięte przez administratora) i bedzie tam pracowal do konca zycia, wiec zycze powodzenia we swiatowej firmie z takimi ludzmi na czele:)
zdjecie uzytkownika
zajechany - 2012-12-15 22:53:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co ty gosciu gadasz ja pracowałem 7 lat mialem ocene roczna4.5 nie sprawialem problemow a jak wszedl pakiet antykryzysowy to cofneli mnie do posrednika i robie juz tak 2 lata na tygodniowkach na tym samym stanowisku za 1600 netto frajerze
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2012-12-22 15:47:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Premia na święta po świętach,10 stycznia!
zdjecie uzytkownika
kalka - 2012-12-25 18:08:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hah, bo to jest premia na wielkanoc! cieszcie sie ze cos nam daja, bo to co sie dzieje na fiacie prowadzilo do tego ze nikt nic nie dostanie, wiec wesolych ludzie.
zdjecie uzytkownika
Pracownik... - 2013-01-02 17:34:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przyjdzie kiedyś znowu czas że nawet kierownik siądzie na wózek i będzie zapierniczał bo nie będzie komu teraz jak zwykle widzą że ciężko z pracą to obcinają załoge a dokładają pozostałym a ludzie zaciskają zęby i (usunięte przez administratora) w czystej postaci ale co się dziwić jest odgórne przyzwolenie więc się tego trzymają'''dajcie mi ludzi a zrobię wszystko''' tylko niestety nami zwykłymi pracownikami.Co do premii ludzie (usunięte przez administratora) nie ma się co dziwić a z drugiej strony cieszyć się że dali bo w Denso ponoć nic nie dali,takie pogloski szły,za krwawice taki szacunek dla pracownika polak polaka w łyżce wody utopi zero szacunku i pomocy taka nasza mentalność a makarony ino się śmieją i zacierają ręce z zysków.
zdjecie uzytkownika
dziuba - 2013-02-05 15:51:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytając opinie,hm? zastanowiło mnie iż żaden z przełożonych nie zamieścił ; odpowiedzi lub też wypowiedzi .I nie doczekanie nasze.! Podoba mi sie zatem i z duma zacieram ręce,jak słysze ze osoby które zostały na sekwęcjach nie daja sobie rady .BRAWO dla majstrów kierowniczki bo i oni zacieraja ręce ,ale do roboty ihihihi
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2013-03-22 16:51:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca po zmianach w Sistemie to porażka...cytując pewnego znanego polityka: "do tej pory staliśmy prawie po szyję w szambie - teraz kazano nam jeszcze robić przysiady..."
zdjecie uzytkownika
aleluja - 2013-05-22 00:13:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego dozór Sistemowski nie chodzi do kina...bo jak widzą że tyle ludzi siedzi bezczynnie i nic nie robi to ich krew zalewa..:))
zdjecie uzytkownika
zawodowiec - 2013-05-28 23:31:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
7 lat pracowalem w
sistemie potem w spemie prawda jest tak że jak na łódzkie warunki kasa była przyzwoita pod warunkiem że byly nadgodziny no i oczywiście wody które są do dziś soboty za dzień w tygodniu a pytam sie co jeszcze z czterema godzinami które należą sie wg.kodeksu kierownictwo nie zna kodeksu i każe cisnąć aby do kwartalnej premii ale tylko dla nich popychadła włochów jakby mogli to by się im wypieli byle tylko byli zadowoleni to jest dziadostwo w kraju prawa krajan krajana nie szanuje a
.a tak na marginesie to nawet papieru w kiblu brakowalo a żarówki chłopaki z domu przynosili.kadry tak jakby ich nie było [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na kółkach i kocioł z balią
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-12 12:01:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak dzisiaj sprawa ma sie z Sistema Poland? Jest papier kiblu, coś jeszcze w ramach socjalu? :D Nadgodziny płątne 120%? Soboty to samo?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-07-20 01:15:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Często są nadgodziny?
zdjecie uzytkownika
Szczęśliwy EX Sistemowiec - 2013-09-08 09:24:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem Wam że przeczytałem wszystkie przedstawione tu opinie o firmie i muszę powiedzieć iz w większości sa prawdziwe. Przepracowałem tam ponad 5 lat i wiem co mowie. Do najważniejszych plusów Sistemy należy zaliczyć min. to iż wypłata, jaka jest taka jest ale zawsze "10" znajduje na koncie. Firma zapewnia wszystkie możliwe sorty ubrań roboczych, letnie, zimowe itp. Niestety wg mnie na tym plusy firmy sie kończą. Pracownik choćby nie wiem jak bardzo był zasłużony dla firmy z dnia na dzien możne zostać uznany za niepotrzebnego i zwolniony. Jaka kolwiek krytyka kończy się tym samym. Mistrzowie pomimo szczerych chęci sa urabiani przez góre do gnebiena pracowników. Moim zdaniem Sistema to firma w której można zdobyć trochę doświadczenia potrzebnego na dalszej karierze zawodowej. Jako firma na dłużej to kompletna porażka. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
kondzio - 2013-09-17 17:08:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja chciałbym dowiedzieć się odnośnie zarobków w Sistema Poland. Czy w tej chwili bez sobót też można zarobić 2000 złotych?
zdjecie uzytkownika
bozek - 2013-12-06 09:33:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w biurach też szaleństwa mają. prezes zwalnia i przyjmuje nowych kiedy mu się podoba. czystki robią co roku. ktoś wylatuje i przyjmują nowych a potem oni albo odchodzą albo wylatują
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-28
Żródło: Gowork.pl
Świdniki
(lubelskie)
Sistema Poland to operator logistyczny, który specjalizuje się w outsourcingu usług logistycznych. Sistema jest największym w Polsce dostawcą usług dla branży automotive. Jednocześnie systematycznie wprowadza najlepsze rozwiązania dla innych branż. W swojej pracy zespół Sistema Poland stosuje najnowsze rozwiązania organizacyjne oraz zaawansowane technologie. O sukcesie decyduje doświadczenie zdobywane systematycznie na rynku polski
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
Cedric - 2014-02-08 13:59:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Duże rotacje to nigdy nic dobrego, tylko dziwi mnie, że jesli tak jest w sistema, to tak mało tutaj opinii na ten temat, przecież przemiał pracowników powinien być widoczny na takim forum.
zdjecie uzytkownika
moniti - 2014-02-12 13:05:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Robol - 2011-09-29 08:16:33]:
Witam złożyłam aplikacje do firmy i wyobraźcie sobie nie odebrałam telefonu po czym oddzwaniam do szanownej firmy sistema poland (usunięte przez administratora)poinformował mnie że ich systemem rekrutacji polega na: kto pierwszy odbierze telefon zostaje zakwalifikowany na rozmowę ... Życzę powodzenia w dobieraniu wykwalifikowanego personelu za pomocą tak chybił trafił :))) Nie chcę myśleć jakie mają inne mądre pomysły na "motywowanie pracowników" nie wspominając już o komforcie pracy :)
zdjecie uzytkownika
Mirek - 2014-02-17 13:56:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
moniti, jak mają pewnie kilkanaście ofert od osób z identycznymi kwalifikacjami, to wiadomo, że kto pierwszy ten lepszy, ale owszem mogliby chociaż jakiś test robić, sistema może to poprawić.
zdjecie uzytkownika
Dno - 2014-07-24 17:56:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, odradzam na wstępie ta firmę !!! w ogóle brak szacunku do ludzi, fatalne narzędzia/wózki,etc. Przepracowałem w tym (usunięte przez administratora) 1,5 mies i bardzo żałuję, przez ten czas przewinęło się około 15 osób, którzy się zwolnili. Kierownictwo nic nie obchodzi, że wózki nie działają-mają to gdzieś, a później czekaj na ochrzan od innego idioty, że nie ma na miejscu części. "Gestapo" ciągle Cię szpieguje i jeżeli odpoczniesz chociaż na 30 sek przed kolejną "turą ładowniczą" to już do Ciebie podchodzi i w zależności od humoru może Cię zwolnić, o wyciągnięciu butelki wody też nie ma opcji, od przerwy 4,5 godz bez picia, "bo nie można".Praca 3/4 dni w tyg. czyli krucho z kasą. Jedynie po co tam można iść to po wkurzać brygadzistę, to idiota z resztą, załatwia koleszką swoim najlepsze "roboty" a inni musz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za 3. Tyle w temacie, jedyne co jest na plus, to ubranie robocze, nie musiałem oddawać, nawet dobre buty, ale należało by się kierownictwu z tego buta (usunięte przez administratora) !!!
zdjecie uzytkownika
Habryś - 2014-07-25 15:02:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
(usunięte przez administratora) Pracuje tu 7 miesięcy a wcześniej przewiniłem się już przez 2 zakłady amerykańców na strefie. I powiem ci że (usunięte przez administratora) wiesz o tm jak ludzi się traktuje gdzie indziej.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sistema Poland
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x