Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Sistema Poland

Pracowałeś w firmie Sistema Poland i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Dno - 2014-07-24 17:56:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Witam, odradzam na wstępie ta firmę !!! w ogóle brak szacunku do ludzi, fatalne narzędzia/wózki,etc. Przepracowałem w tym (usunięte przez administratora) 1,5 mies i bardzo żałuję, przez ten czas przewinęło się około 15 osób, którzy się zwolnili. Kierownictwo nic nie obchodzi, że wózki nie działają-mają to gdzieś, a później czekaj na ochrzan od innego idioty, że nie ma na miejscu części. "Gestapo" ciągle Cię szpieguje i jeżeli odpoczniesz chociaż na 30 sek przed kolejną "turą ładowniczą" to już do Ciebie podchodzi i w zależności od humoru może Cię zwolnić, o wyciągnięciu butelki wody też nie ma opcji, od przerwy 4,5 godz bez picia, "bo nie można".Praca 3/4 dni w tyg. czyli krucho z kasą. Jedynie po co tam można iść to po wkurzać brygadzistę, to idiota z resztą, załatwia koleszką swoim najlepsze "roboty" a inni musz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za 3. Tyle w temacie, jedyne co jest na plus, to ubranie robocze, nie musiałem oddawać, nawet dobre buty, ale należało by się kierownictwu z tego buta (usunięte przez administratora) !!!
zdjecie uzytkownika
Habryś - 2014-07-25 15:02:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
(usunięte przez administratora) Pracuje tu 7 miesięcy a wcześniej przewiniłem się już przez 2 zakłady amerykańców na strefie. I powiem ci że (usunięte przez administratora) wiesz o tm jak ludzi się traktuje gdzie indziej.
zdjecie uzytkownika
Janek - 2014-08-09 22:12:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozumiem, że jednak Sistema Poland to odbre miejsce pracy, tak? Bo to przecież znany operator logistyczny, który specjalizuje się w outsourcingu usług logistycznych. Sistema jest największym w Polsce dostawcą usług dla branży automotive, posiada 7 oddziałów w Polsce i zatrudnia 1500 pracowników. Chyba jakby było źle, to aż półtora tysiąca osób, by tam nie pracowało... Dodatkowo mają aktualne oferty pracy, poszukują Kierownika Magazynu/Kontraktu, czy Kierowcy C+E w transporcie międzynarodowym. Można tez szukac pracy w SPM, bo to firma córka Sistema, tam chyba nadal szukają tłumacza języka bułgarskiego do Sosnowca, a jakiś czas temu było ogłoszenie na pracownika magazynowego/operatora wózka widłowego do Tych.
zdjecie uzytkownika
Paranoja - 2014-09-27 23:52:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Janek - 2014-08-09 22:12:12]:
Młotek i w pusty łeb twój. Po 8 latach pracy zarabiam tyle co nowo przyjęty norma w tej firmie. Liż tu i tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kolegów jesteś git [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w duoe wam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szmaty
zdjecie uzytkownika
ala - 2014-10-03 23:34:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Teraz poszukują do firmy córki to znaczy SPM z grupy Sistema, na stanowisko księgowego. Wymagane jest: • wykształcenie wyższe ekonomiczne (rachunkowość, finanse) • min. 2 lata doświadczenia w pracy na podobnym stanowisku • znajomość programów księgowych klasy ERP • znajomość przepisów podatkowych pozwalająca na prawidłowe ujęcie zdarzeń w księgach • bardzo dobra umiejętność obsługi komputera (pakietu MS Office) oraz urządzeń biurowych • zdolności analityczne • umiejętność sprawnej organizacji pracy, dokładność, sumienność
zdjecie uzytkownika
Jarek - 2014-10-30 15:24:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy może mi ktoś napisać jakie są godziny pracy jak operator wózka widłowego w Sistemie? chodzi mi o ilość i godziny w jakich są zmiany. czy jest dogodny dojazd autobusem pod sam zakład i co w sytuacji gdy są jakies nadgodziny i nie zdąży się na jakiś autobus, np. w nocy ?
zdjecie uzytkownika
walkiria90 - 2014-11-04 18:05:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
widze w internecie że firma sistema poland proponuje praktykę w dziale zakupów w bieruniu. cudownie, ale napiszcie mi kochani na jakich warunkach sa to praktyki. przede wszystkim czy one są płatne bo za papierek za darmo robić zamiaru najmniejszego nie mam. czasy są jakie są ale trzeba mieć swoją godność
zdjecie uzytkownika
Gomuł - 2014-12-02 10:16:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktoś wie coś na temat warunków pracy w Bielsku? warto składać cv i szukać tam zatrudnienia?
zdjecie uzytkownika
laik - 2014-12-15 00:25:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, ja również byłbym zainteresowany praca w Sistema Poland, może jednak jest ktoś tutaj, kto byłby w stanie napisać kilka słów? Bowiem widze, że kolega poszukuje informacji od początku grudnia, a nawet poszukiwali wcześniej. Czy atmosfera obecnie jest ok, kasa oczywiście na czas, szanse na umowę o prace są?
zdjecie uzytkownika
ŻUBR - 2014-12-19 16:49:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [laik - 2014-12-15 00:25:29]:
Jeżeli chodzi o atmosferę to nie narzekam, umowę o prace na pewno dostaniesz, ale z tego co się orientuję to przez agencję. Jeżeli masz ochotę pracować to z pewnością się utrzymasz i masz pewność że kasę dostaniesz na czas. POZDRAWIAM i życzę powodzenia.
zdjecie uzytkownika
Nick - 2015-01-02 17:10:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dostajesz pracę na wózku widłowym, robisz na produkcji. Przechodzisz na wózki, to niesprawne, a mają do Ciebie pretensję, że zepsuty, porażka, nie polecam...
zdjecie uzytkownika
Rad - 2015-01-20 20:46:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jestem dumny z zarobków i nawet nie wstydze się mówić o tym gdzie pracuje
zdjecie uzytkownika
karol - 2015-02-27 12:14:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli umowa o pracę jest obligatoryjna dla każdego pracownika? czy w Sistemie trzeba się o nią jakoś specjalnie starać czy coś? a teraz trochę trudnijsze pytanie bo jakoś chyba ja nie bardzo ogarniam, powiedz cie mi- bo sistema mówi że zajmuje się poszukiwaniem oraz realizacją nowoczesnych rozwiązań w obszarze logistyki, czyli czym mkonkretnie?
zdjecie uzytkownika
Gorzoł - 2015-03-02 15:28:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na sistemie na poczatku dopstniesz umowe przez agenjce jak wszycys
zdjecie uzytkownika
walkiria90 - 2015-03-27 17:05:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a później to jest jakakolwiek szansa żeby z agencji przejść bezpośrednio na firmę? ewentualnie wypoiwiedzcie się też kochani forumowicze jakie warunki trzeba spełnić aby taka transformacja nastąpiła i ewentualnie jakby czas musi minąć aby w mniemaniu firmy zasłuzyć sobie na umowę o pracę z firmą bezpośrednio
zdjecie uzytkownika
pracownik sistemy - 2015-03-27 22:24:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powiem tak. Pieniadze nie sa adekwatne do tego co robisz. Warunki pracy sa na kazdym wydziale inne. Na magazynach a juz na pewno na montazu jest co robic. Mlody przychodzi, porobi troche i ucieka. Ja na umowe na stale czekalem siedem lat. Sa tacy co czekaja wiecej. Kasa jest zawsze na czas. Trzeba miec swiadomosc ze dzisiaj jestes, jutro cie nie ma.
zdjecie uzytkownika
Junior - 2015-05-31 03:07:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chcesz się zadrudnić w Sistema Poland....spoko ...na własną odpowiedzialność...
traktowanie poniżej krytyki...wózki rozpier... skanery też...jeśli chcesz pomocy? zapomnij wszyscy maj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na wszystko musisz sobie radzić sam...jeden z kierowników ma mleko pod nosem i kopletnie na niczym się nie zna...pewnie obciągnął komuś ważnemu dlatego ma takie stanowisko,tak czy inaczej nowy pracownik jest wykorzystywany do najgorszej roboty a później zwalniany
zdjecie uzytkownika
kozi - 2015-06-06 17:09:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Junior - 2015-05-31 03:07:18]:
prawdą jest to , że trzeba liczyć tutaj przede wszystkim na siebie. Choć moim zdaniem nie jest to wielce przerażający fakt bo nikt nie stoi Ci cały czas nad głową i robisz w sumie to co i tak musisz robić, ale przynajmniej bez bata. Co do tego że nikt nie pomaga się nauczyć - to proszę Cię, to nic trudnego
zdjecie uzytkownika
Jumbo - 2015-06-16 07:47:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Robota ok, po 7 miesiącach zostałem przejęty bezpośrednio pod firmę.
Obecnie z sobotami da się zarobić
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-06-25 08:14:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skończyłam w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl kierunek Opiekun Medyczny, trwał tylko 1 rok, byłam bardzo zadowolona z zajęć, świetni nauczyciele, praktycy, ciekawe zajęcia. Po tym jak zdałam egzamin szkoła zaproponowała mi pracę w zawodzie w Niemczech. Jestem bardzo zadowolona z wyboru!!!
zdjecie uzytkownika
Gringo - 2015-06-25 08:15:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w 100% zgadzam sie z toba Jumbo, powinni przyjmowac ludzi przez zaklad a te agencje polikwidowac w diabły.
zdjecie uzytkownika
Przemek - 2015-06-27 09:21:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest robota to sie smiga proste kazda firma ma haczyki , a lenie pisza wypociny bo sie robic nie chce
zdjecie uzytkownika
Bartol - 2015-06-27 11:25:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
planuje iść do SP na wózkowego, jaka atmosfera? na kogo trzeba uważać i jak z majstrami, spoko ludzie?
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-07-06 00:23:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bartol - 2015-06-27 11:25:05]:
Nie ma bata, nie dostaniesz się, kolesie mają obsadzone już stanowiska i nie odpuszczą, ewentualnie jak kogoś nie będzie bo chory to może na pare dni Cię wezmą, ale też mało prawdopodobne.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacje przez randstad, od razu mnie przyjeli, ale pytali o doświadczenie które miałem nabyć po liceum...a mam 19 lat. chyba tam przyjmują ludzi po podstawówce bo pełno analfabetów tam pracuje...
Pytania: Jakie jest pańskie doświadczenie w pracy ? -Żadne, skończyłem liceum i mam 19 lat...
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-07-06 20:21:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam Technika masażystę, zawód który jest wieczny. Ja skończyłem w Goworku szkołę policealną www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolony. Duże umiejętności nauczyciela pomogły mi poznać wszystkie techniki wykorzystywane w tym zawodzie. Nowoczesne pracownie i materiały które dostaliśmy od szkoły zapewniły że z wysokim wynikiem zdałem egzamin Państwowy. Bez problemu znalazłam prace w salonie masażu i nareszcie zarabiam godne pieniądze!!
zdjecie uzytkownika
kronuk - 2015-07-06 20:22:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@były pracownik wcale nieprawda, że nei ma ofert pracy w firmie Sistema Poland. Jak przeglądałem ostatnio internet to firma ta poszukuje osób na stanowiska : w Bielsko Białej jako Logistyk oraz Operator wózka widłowego; w Tychach jako Pracownik magazynowy/operator wózka widłowego, Kierowca C+E w transporcie międzynarodowym, Młodszy inżynier ds. logistyki, Specjalista ds. BHP oraz Dyżurny Ruchu Kolejowego
zdjecie uzytkownika
kozi - 2015-08-14 19:56:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wśród firm z tej branży swojego czasu można było ich oceniać bardzo wysoko, jednak dobre dla nich czasy to już niestety przeszłość. W tej chwili znaleźć w Sistemie można głównie ludzi narzekających na swój los, choć wiem , że to nie powinno decydować do końca o tym czy firma jest dobra czy też zła to jednak pewien pogląd daje
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sistema Poland

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Sistema Poland?
Zadaj pytanie
alert