brak logo

Sistema Poland

Tychy

Opinie o Sistema Poland

były pracownik 2015-07-06 00:23:35
Nie ma bata, nie dostaniesz się, kolesie mają obsadzone już stanowiska i nie odpuszczą, ewentualnie jak kogoś nie będzie bo chory to może na pare dni Cię wezmą, ale też mało prawdopodobne.
1
szala 2015-09-15 15:41:07
Witam chcialbym sie dowiedziec jakie sa zarobki na sistemi i czy sa przewozy autobusowe z Brzeszcz? pozdro
1
Góral 2015-09-17 16:59:01
Hej Paweł. Ja pracuje dojeżdżam z Tychow. Wiem ze chłopaki jezdza tez z BB, Katowic i Oświecimia.
Zarobki spoko, tym bardziej po ostatniej podwyżce. Wczesniej pracowałem na Lirze i tak kolorowo nie było.
1
anonimowy 2015-09-30 17:40:47
na wszystkie wasze pytania odpowiedzą wam ludzie w pośredniku trenkwalder w Tychach. bo tylko tak można się tam dostać. zarobki to prawie 13zł brutto, premię miesięczna dostaje sie dopiero po 3miesiącach. i to nie od razu całe 18% tylko co 3 miesiące 5% więcej. aż po roku dojdziesz do całych 18% premii haha. dojechać można przewozami fiatowskimi.
1
pracuje 2015-10-05 16:11:02
Właśnie rozpocząłem prace. Widac ze firma poważnie podchodzi do pracownika. Na starcie zdziwily mnie informacje z bhp. Pus za to ze faktycznie dbają o bezpieczeństwo. U zeszłego pracodawcy sam musiałem sobie kupic odziez ochronna
1
Hmm 2015-10-05 18:42:47
anonimowy. zarobiki sa okpod warunkiem ze robisz soboty. do tej pory wychodzilo sie na prawie 3 tysie. Niestey chodza słuchy ze teraz jedynie praca w tygodiu bedzie
1
magicz 2015-10-21 07:35:09
ja właśnie będę startował na stanowisko operatotora w tychach, przeprowadzam się tam w niedługo i właśnie szukam pracy, dajcie znać czy u nich warto bo widzę, że macie w sumie skrajne opinie, czy przez agencję u nich aplikować czy bezpośrednio przez firmę, z góry dzięki za podpowiedzi
1
Krupniok 2015-10-30 11:35:46
Bardzo mnie to ciekawi czy kierownictwo tej firmy daloby rade poskladac tyle mixow ile wymagane jest od pracownika. pracownik tam musi zostawac po 12 h ale kierownicy zmianowi robia 8 i do domu
anonim 2015-11-09 13:27:44
ujdą w tłoku pośród reszty takie jak większość
kierbud 2015-11-10 08:03:06
Około 2tys. na rękę. Z sobotami więcej.
widelec 2015-11-15 21:00:41
witam, jaka obecnie panuje atmosfera i na jakie zarobki mozna liczyc? widze duzo ofert pracy z tej wlasnie firmy w internecie a szukam pracy

pozdro prosze o normalne odpowiedzi
wiola 2015-12-09 14:00:15
A kobiety przyjmuja
józek 2016-01-25 20:41:32
Witam wszystkich zainteresowanych pracą w tej firmie. Mogę wam opowiedziec jak wyglada praca w nowo powstajacym projekcie firmy, mianowicie magazyn zewnetrzny opla w gliwicach. Na owym magazynie pracuje juz od ponad roku z czego przez rok w Adecco Poland teraz w Sistemie gdyz magazyn przejeli z nadzieją że Opel powierzy im reszte swoich magazynow tak jak w Tychach to zrobil Fiat. Warunki dostalismy takie same jak w Adecco z tym ze w Adecco lepiej nas traktowano, jak ludzi.. byly posilki regeneracyjne, stolowka (5zl obiad), pralnia odziezy i naprawde przyjemna atmosfera w pracy nikt nie krzyczal wystarczylo pracowac. Obecnie z tych wszystkich rzeczy niczego nie ma! zostala placa.. 1900zl na reke. Czy to duzo? Owszem duzo jezeli ktos Cie traktuje jak czlowieka. Obecnie firma Sistema straszy nas ze jak nie bedziemy wydajniej pracowac to nas zwolnia. Jesli zatrzymasz sie wozkiem na minute by napic sie wody to kierownik Ci powie ze od picia jest przerwa! od sikania to samo! jesli nie zgodzisz sie na prace w sobote.. to "na Twoje miejsce znajdzie sie ktos inny.." itd itd. Buractwo i prostactwo.. widac ze sobie z projektem nie radza! jesli uda im sie przejac projekt to chyba i wylacznie z Ukraincami. Tak.. ukraincy zaczeli z nami pracowac, narazie jest ich 2, ale jak sie posypia zwolnienia to pewnie znajdzie sie wiecej, bo tylko oni nie rozumieja co sie do nich mowi. Kierownik projektu szeregowego pracownika ma w przyslowiowym tylku! nie liczysz sie dla niego jako czlowiek, jestes jego narzedziem i potraktuje Cie z gory. Zygam ta firma i swiateczna babeczka! pseudo wloska!
3
Juras 2016-01-26 08:17:47
Nie wiem jak w Gliwicach ale w Tychach jest ok.
Wiesiek 2016-01-29 21:20:23
W Gliwicach.. szkoda gadać, monitoring nam wprowadzili. Kierownictwo siedzi i nas obserwuje zdalnie. Nie pracuje się komfortowo, ciągłe poganianie pracowników, straszenie, pretensje. Pod kierownictwem Opla pracowało się dużo lepiej!!! jeszcze jedno, odzież robocza! Ogrodniczki i koszule flanelowe. Poczułem się jak ogrodnik i hajer przodowy w jednym. Zima jest a my nawet polarów nie dostaliśmy! chłopaki w swoich sweterkach biegają!!!
2
marekpawelczyk 2016-02-01 09:28:00
Witam. Wiadomo ile zarabia się na wyższych szczeblach np brygadzisty/ zmianowego ?
Gregor 2016-02-02 08:10:14
Jeszcze niedawno nie słyszałem zbyt wiele na temat tej firmy. Jednak ostatnio poznałem gościa który tu pracuje i polecał firmę. Mówił , że jak będzie opcja to żeby śmiało aplikować do nich . I jak powiedział tak też jest - plus za to ze nie zatrudniają pod agencją.
Gregor 2016-02-07 17:28:00
Byłem na rozmowie- zobaczymy jak poszło. Widze op biurach ze budynek jest w miare nowy.
hubi 2016-02-27 07:27:27
Siema. Jak tam praca przy kompletacji ? Jaka norma ? Wózki złomy czy dają rade? Ile wyciągacie średnio na miesiąc ? Dzięki za info..
Helmut 2016-02-27 11:06:05
ktoś mi powie, czy jest sens wybierać się do nich od marca? czy praca fajna itd??? :ktoś coś :)?
Gliwice
xxx 2016-03-05 20:59:29
Witam czy może mi ktoś pomóc potrzebuje namiary numer telefonu na przewoznika z fiata do Oświęcimiia potrzebuje zamówić bilet miesięczny
Harry 2016-03-18 08:07:04
Dzwoń na bus trans
http://www.bus-trans.tychy.pl/
szymon 2016-04-06 10:44:36
Firma jak firma. Do najlepszych nie należy. Najgorsza w tej firmie to atmosfera, poganiają, kontrolują. Pieniądze.. około 1900zł netto dla operatora. Czy to dużo czy to mało? sami ocencie.. rodziny za to nie utrzymasz. W podobnych firmach idzie zarobić więcej.
koras 2016-04-06 18:02:45
1. | Zarobki | średnie | wysokie
2. | Szefostwo | dobre |
3. | Presja psychiczna | średnia | b. wysoka (wręcz przeogromna)
4. | Dyspozycyjność | średnia | wymagana 100 procentowa - żyjesz dla zakładu pracy
5. | Papierologia | wysoka | niewyobrażalnie wysoka - na wszystko jest papier, procedura lub inny świstek
6. | Wymagane zaangażowanie | wysokie
7. | uporządkowanie procesu produkcyjnego | średnie | bardzo wysokie - wszystko ma swoje miejsce
8. | pracownik postrzegany jako ...| ...człowiek, członek zespołu | ...robot do wykonania określonych czynności
Xymek 2016-05-22 01:50:45
Nie polecam,firma ludzi robi w konia,ciągle straszenie pracownika,że jutro wyleci,wózki porażka...
1
Jola 2016-05-24 07:48:16
Moja koleżanka pracowała w Sistemie i mówiła, że czesto dostawała premię - przez co sama się zatrudneiłam. W dodatku jest umowa o pracę, socjal itp. Taki magazynier zarabia tu zresztą ponad 2 tysiące.
dgfh 2016-06-22 11:41:36
witam czy ktos wie na jakie pieniadze mozna liczyc jako traktorzysta?? i czy praca ogolnie ok?
Fryc 2016-08-09 18:50:24
Wie ktoś czy sa jakies przyjęcia teraz?
Quasimodo ęł oł 2016-08-23 17:20:53
Odradzam!!!! Pracowalem w Sistema Poland na nowym magazynie w gliwicach od samego poczatku, swiadczylismy uslugi dla GM Opel Gliwice... caly czas grozby i zakazy takie jak palenie papierosow czy zakaz uzywania telefonu ale sprobuj nie odebrac jak szef zadzwini bo chce zebys cos zrobil to potem masz zjebe haha... nawet czasami sie czepiaja jak za czesto albo za duzo wody pijesz bo potem latasz do wc co chwile i tracisz czas ktory by mozna bylo przeznaczyc na prace.... to sie nadaje do programu UWAGA!!! stan wozkim na chwile to Cie na kamerach zlapia i juz W twoja strone leci kilku kierownikow zeby cie opierdzielic i zastraszyc zwolnieniem. Na chwile obecna firma daje ciagle du*y i na oplu linia stoi co chwile przez co jest straszna atmosfera ludzie sie wszystkiego boja nawet wyjsc zapalic zeby tylko wypowiedzenia nie wręczyli... Na magazynie jest z 20 dyrektorow kazdy jest dyrektorem czego innego i co drugi to madrzejszy przez co nic im nie wychodzi bo kazdy ma swoja wizje ktora dla zwyklego szarego pracownika jest totalnym debilizmem DZIECI w przeczkolu maja duzo lepsze pomysly!!! To jest jedna wielka rodzina i duze znajomosci nikt o zdrowych zmyslach nie zardudnil by tych ludzi na tak powaznych stanowiskach. Mam nadzieje i zycze tej firmie zeby strzelila plajta zeby im opel takie kary dal zeby firma upadla!!! 99 % tych dyrektorow i kierownikow nie nadaje sie do lopaty... aa i nie wolno brac l4 bo dostajesz zaraz list prosto od dyrektora ze jak to sie bedzie powtarzac to wstrzynaja postepowanie do zwilnienia po prostu jest zakaz chorowania :) w zime gdzie na hali sa pootwierane bramy zeby rozladowac tira i jest zimno to dostalismy 1 koszulke z napisem Sistema :) a jak sie prosilo o jakis polar bo wszystkim zimno to sie tylko smialu a sami chodzili poubierani w grube kurtki!!! Sami zobaczcie czym jest Sistema Poland i jak szanuje swojego pracownika. Jesli dalej was ta firma interesuje to zycze powodzenia, duzo cierpliwosci i spokoju.

To jest moja 3 firma przez ostatnie 7 lat i pierwszy raz bylo mi wstyd jak ktos zapytal gdzie pracuje i co robie. Jak zawozilem towar na opla to musialem sciagac kamizelkw z napisen sistema poland bo jak mnie oplowcy w niej widzieli to nie ze sie smiali tylko mnie wyzywali od najgorszych a przeciez to nie jest nasza wina pracownikow tylko tych panow na wyzszych stanowiskach co wiekszosc z nich nie nadaje sie do zarzadzania wlasna baba a co dopiero grupa ludzi
6
mlody 2016-08-25 12:09:08
Jakis czas temu bylem na rozmowie na nowym magazynie w GLIWICACH i myslalem ze trafilem na cos wyjatkowego pan ktory przeprowadzal ze mna rozmowe wydawal sie ze wie co mowi i ze firma naprawde jest jedna z lepszych dlatego postanowilem ze sie w niej zatrudnie. w rzeczywistosci jedna wielka katastrofa traktowali mnie jak robota ktorego sie programuje i zapiernicza jak glupi. Jak czegos nie wiedzialem to nie bylo nikogo co by mi wytlumaczono jak co sie robi ciagle tylko slyszalem slowo rob tak zeby bylo dobrze nikt nie mial czasu zeby mi wytlumaczyc wiec cie zwolnilem. jak poszedlem sie zwolnic to nawet sie mnie nie zapytali dlaczego tylko powiedzieli ze mam isc do biora i tam wszystko zalatwie ;) widac jaki przemial maja tak to sie chyba firmy nie rozkreci. pozdrawiam ;)
3
Sylwek 2016-08-26 08:51:40
Nie wiem jak w innych oddziałach ale jeśli chodzi o Glwice to sytuacja się unormowała.
Fakt że na Segro było bajalando a teraz trzeba było [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po 12 h ale GL informuja ludzi ze od przyszłego tygodnia wracamy do normy.
K... 2016-08-26 13:55:29
To Ty kolego pracujesz chyba na innym magazynie:) kierownictwo na goodmanie jest na ostatniej prostej do zalamania nerwowego.... pozdro dla szymonka xdd caly czas mamy sporo -1 ja juz tez robie do konca miesiaca i spadam z tego syfu bo mam juz cos duzo lepszego... nawet spokojnie nie mozna klocka strzelic bo sa tylko 2 kible na tak duza hale i ciagle ktos ci wlazi... zero prywatnosci hehe u nas na zmianie Gl i Tm mowia to juz jest koncoweczka wiec ciekawi mnie kto ci takie glupoty gada
4
Beata 2016-08-29 18:37:37
Mam pytania. Moze ktoś wie w których firmach na strefie przyjmują kobiety,i w jakich firmach w Gliwicach zaczynają pierwszą zmianę o godz siódmej rano? Pytam się o to,dlatego ze, nie jestem z Gliwic, a muszę jakoś na czas dojechać z pracy
Michał 2016-08-30 15:02:50
ciekawa praca, fajni ludzie i brak klimatu typowej korporacji!

Plusy

godziny pracy
dobre wynagrodzenie

Minusy

godziny uzależnione od klienta
berek 2016-08-30 20:06:46
Ja też się zastanawiam nad zatrudnieniem u nich, bo ofert sporo. Dowiedziałem się od kumpla, że zarobki są w porządku jak na branżę, podobno bardzo konkurencyjne, no a do tego umowa o pracę i fajny socjal.
Mi 2016-08-31 19:15:32
Ktoś może mi pomóc i napisać czy opłaca się do nich aplikować na praktyki wiem, że szukają teraz osób i zastanawiam się ile będę mogła się tutaj nauczyć no i czy mi za to zapłacą chociaż cokolwiek, pomóżcie!
MArek 2016-08-31 19:40:47
Cześć wszystkim :) jak wygląda sytuacja w dziale logistyki? jak atmosfera między pracownikami ? jak relacje między szefem i pracownikami ? jakiego rzędu zarobki ? Jak wygląda sprawa z jakimiś szkoleniami ? jak wygląda tydzień pracy ( godzinowo jakie dni tygodnia ) ? Ogólnie polecacie firmę Sistema jako pracodawcę ? Dzięki za wszystkie odp.
Libiążanin 2016-09-08 20:22:01
Mam pytanie, pracuje ktoś z Libiąża i czy wie jak dojechać tam pod Fiata?
bo chce się tam zatrudnić a nie wiem nic o dojazdach. Z góry dzieki
ankaa 2016-09-11 15:48:20
Wydaje mi się, że Sistema oferuje stabilne zatrudnienie. Przecież ta firma funkcjonuje już od wielu lat, także muszą pracowników dobrze traktować, bo inaczej nikt nie chciałby się tam zatrudniać.. więc automatycznie firma by nie zarabiała i nie mieliby jak się rozwijać cały czas. Teraz chyba nikogo nie szukają w Tychach nie wiem jak gdzie indziej
L 2016-09-11 15:56:35
Podobno przyjmują chętnie studentów a raczej osoby, które już je kończą, wiecie czy zwracają uwagę jaką uczelnię się kończyło?
qwerty 2016-09-29 20:19:21
Jeździ ktoś do Gliwic z Oświęcimia?
nie 2016-10-04 07:34:12
Maksym z tego co wiem to szykują do Tychów do warsztatu wózków widłowych. na obszarach sa info o rekrutacji wewnętrznej na to stanowisko
Argh 2016-10-08 08:17:25
Zaczynam tu pracę w przeciągu następnego tygodnia. Z relacji znajomych na temat firmy, które ostatnio mnie doszły wynika , że najbliższe miesiące to dla mnie duża szansa. Mam nadzieję , że podzielacie ich optymizm
gf 2016-10-08 14:53:47
masz racje ja również widziałem tą ofertę pracy jednak jako że jestem osobą po studiach to zainteresowała mnie oferta na płątny staż w dziale logistyki produkcji w Gliwiach super ze oferują jeszcze pieniądzę za to i jeszcze można doświadczenie zdobyć
koko 2016-11-02 09:01:46
hej prawdopodobnie beda zatrudnienia w sistema od przyszlego tygodnia na stanowisko magazynierka czy moglabys mi powiedziec jak to wyglada u was ze zmianami ?pozdrawiam
Madagaskar 2016-11-04 19:28:24
Witam. Chciałbym się zatrudnić do spm Logistc w bieruniu jako wozkowy. Napisze mi ktoś w której przychodni robi się badanie okulistyczne?
Łukasz 2016-11-07 07:11:25
@Madagaskar - jeśli jesteś po rozmowach, to takie info znajdziesz na skierowaniu do pracy. Ja przyjmując się 4 miesiące temu robiłem badania w przychodni koło TESCO w Tychach.
BTW czy ktoś wie w jakiej kwocie będą w tym roku wypłacane bony świąteczne - na magazynie chodzą słuchy że to będzie ponad 850 złoty- czy to prawda?
prawda w oczy kole 2016-11-13 18:40:46
Witam, pracowałem na segro w Gliwicach od początku kiedy szanowne państwo z Tychów tam zawitało. Przyjąłem się nie długo przed tym kataklizmem i pare dni starczyło bo zobaczyć jak praca była poukładana kiedy na segro byli oplowcy a jak to wyglądało jak zawitała systema - jeden [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na kółkach i zoo z małpami z adhd. Widziałem jak szkolili nowych TL z łapanki, nikt nic im nie wytłumaczył a za wszystko OPR zbierali. Rozwalili robotę kompletnie..z tymi ciuchami zgadzam się, jedne gacie, jedna kamizelka i pracuj, gorąc czy chłód, jak ci się zniszczą ubrania to sobie poszyj masz pecha, za pół roku dostaniesz nowe..to jest podejście do pracownika? to wygląda jak na ukrainie albo w Azerbejdżanie takie podejście, dupna firma z Tychów. Tyle ogłoszeń po Gliwicach było na magazynierów jakoś za dużo chętnych się nie zgłaszało bo wiedzieli co to za dno. -1, nie skontrolowane części i zasypywanie doków towarem a wywozić nie miał kto i wiecznie uwagi i problemy. Zgadzam się z przedmówcą że ci na górze co przyszli to poukładać z sistemy to się co najwyżej do przedszkola nadają a nie do zarządzania. Śmieszne odprawy przez rozpoczęciem zmiany, smród w szatni, na spokojnie nawet napić się nie dało czy do kibla skoczyć bo zaraz wonty. Ale ciągle powtarzali że to się ułoży, a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się ułożyła! Ludzie się zwalniali bo mieli dość takiego wyzysku. Jak ktoś im nie pasował bo powiedział swoje to od razu papiery żeby bunt się nie zaczął - afera z W.SZ. z czerwonej zmiany. MASAKRA..wszędzie jest lepiej niż tam nawet w lidlu SERIO
An 2016-11-14 08:20:17
Ogólnie to wydaje mi się, że jeśli chodzi o Sistemę to firma najlepsze lata ma dopiero przed sobą, bardzo fajnie wygląda to pod tym względem jakim są oferty pracy, sprawdźcie ten nowy jesienny rzut, masa
Bill 2016-11-22 07:22:37
Dla osoby, która nie chce pracować, każda praca jest zła. Od 2 lat jestem pracownikiem Sistemy w Tychach. Zaczynałem od Trenkwaldera po roku bylem pod firmą a po 1,5 zostałem tl. Jeśli chodzi o warunki pracy - to wszystko zależy od obszaru na który traficie ale nigdzie nie ma tragedii, . To praca na magazynach jak każda inna i tak jak każda - ma swoje plusy i minusy, ale nie jest aż tak źle jak niektórzy piszą. Po prostu albo chcieli pograć w ch*ja i zarobić opieprzając się albo po prostu trafili na nieogarnietego GL bo też się tak zdarza. Jeśli chodzi o ludzi - to tak jak wszędzie, przy takim skupisku osób zawsze trafią się jacyś debile, ale i tacy którzy sami od siebie pomogą. Wysyłać śmiało CV, jak będzie komuś źle to przecież zawsze można zrezygnować nikt za to nie bije, a ciężka praca i zaangażowanie popłaca - jak widać na moim przykładzie :) i naprawdę niema tragedii, bo jak się naczytałem co niektórzy piszą to aż się dziwie ze tyle już wytrzymałem ! ... nie mówiąc o ludziach którzy tam robią po 8 lat :)) ...
Zostaw swoją opinię o Sistema Poland - Tychy
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sistema Poland