Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Sistema Poland

Pracowałeś w firmie Sistema Poland i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Gorzoł - 2015-03-02 15:28:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na sistemie na poczatku dopstniesz umowe przez agenjce jak wszycys
zdjecie uzytkownika
walkiria90 - 2015-03-27 17:05:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a później to jest jakakolwiek szansa żeby z agencji przejść bezpośrednio na firmę? ewentualnie wypoiwiedzcie się też kochani forumowicze jakie warunki trzeba spełnić aby taka transformacja nastąpiła i ewentualnie jakby czas musi minąć aby w mniemaniu firmy zasłuzyć sobie na umowę o pracę z firmą bezpośrednio
zdjecie uzytkownika
pracownik sistemy - 2015-03-27 22:24:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powiem tak. Pieniadze nie sa adekwatne do tego co robisz. Warunki pracy sa na kazdym wydziale inne. Na magazynach a juz na pewno na montazu jest co robic. Mlody przychodzi, porobi troche i ucieka. Ja na umowe na stale czekalem siedem lat. Sa tacy co czekaja wiecej. Kasa jest zawsze na czas. Trzeba miec swiadomosc ze dzisiaj jestes, jutro cie nie ma.
zdjecie uzytkownika
Junior - 2015-05-31 03:07:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chcesz się zadrudnić w Sistema Poland....spoko ...na własną odpowiedzialność...
traktowanie poniżej krytyki...wózki rozpier... skanery też...jeśli chcesz pomocy? zapomnij wszyscy maj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na wszystko musisz sobie radzić sam...jeden z kierowników ma mleko pod nosem i kopletnie na niczym się nie zna...pewnie obciągnął komuś ważnemu dlatego ma takie stanowisko,tak czy inaczej nowy pracownik jest wykorzystywany do najgorszej roboty a później zwalniany
zdjecie uzytkownika
kozi - 2015-06-06 17:09:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Junior - 2015-05-31 03:07:18]:
prawdą jest to , że trzeba liczyć tutaj przede wszystkim na siebie. Choć moim zdaniem nie jest to wielce przerażający fakt bo nikt nie stoi Ci cały czas nad głową i robisz w sumie to co i tak musisz robić, ale przynajmniej bez bata. Co do tego że nikt nie pomaga się nauczyć - to proszę Cię, to nic trudnego
zdjecie uzytkownika
Jumbo - 2015-06-16 07:47:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Robota ok, po 7 miesiącach zostałem przejęty bezpośrednio pod firmę.
Obecnie z sobotami da się zarobić
zdjecie uzytkownika
Gringo - 2015-06-25 08:15:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w 100% zgadzam sie z toba Jumbo, powinni przyjmowac ludzi przez zaklad a te agencje polikwidowac w diabły.
zdjecie uzytkownika
Przemek - 2015-06-27 09:21:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest robota to sie smiga proste kazda firma ma haczyki , a lenie pisza wypociny bo sie robic nie chce
zdjecie uzytkownika
Bartol - 2015-06-27 11:25:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
planuje iść do SP na wózkowego, jaka atmosfera? na kogo trzeba uważać i jak z majstrami, spoko ludzie?
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-07-06 00:23:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bartol - 2015-06-27 11:25:05]:
Nie ma bata, nie dostaniesz się, kolesie mają obsadzone już stanowiska i nie odpuszczą, ewentualnie jak kogoś nie będzie bo chory to może na pare dni Cię wezmą, ale też mało prawdopodobne.
zdjecie uzytkownika
kronuk - 2015-07-06 20:22:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@były pracownik wcale nieprawda, że nei ma ofert pracy w firmie Sistema Poland. Jak przeglądałem ostatnio internet to firma ta poszukuje osób na stanowiska : w Bielsko Białej jako Logistyk oraz Operator wózka widłowego; w Tychach jako Pracownik magazynowy/operator wózka widłowego, Kierowca C+E w transporcie międzynarodowym, Młodszy inżynier ds. logistyki, Specjalista ds. BHP oraz Dyżurny Ruchu Kolejowego
zdjecie uzytkownika
kozi - 2015-08-14 19:56:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wśród firm z tej branży swojego czasu można było ich oceniać bardzo wysoko, jednak dobre dla nich czasy to już niestety przeszłość. W tej chwili znaleźć w Sistemie można głównie ludzi narzekających na swój los, choć wiem , że to nie powinno decydować do końca o tym czy firma jest dobra czy też zła to jednak pewien pogląd daje
zdjecie uzytkownika
szala - 2015-09-15 15:41:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam chcialbym sie dowiedziec jakie sa zarobki na sistemi i czy sa przewozy autobusowe z Brzeszcz? pozdro
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2015-09-15 18:43:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@szala ja akurat tam nie pracowałem nigdy, ale teraz próbuję się dostać do prac i też mnie to nteresuje, czy są jakieś przewozy czy nie... daj znać, gdyby udało ci się czegoś dowiedzieć, albo może jest tutaj ktoś, kto aktualnie tam pracuje i wie jak w ogóle wygląda praca w sistema "od kuchni" że tak się wyrażę :)
zdjecie uzytkownika
Góral - 2015-09-17 16:59:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej Paweł. Ja pracuje dojeżdżam z Tychow. Wiem ze chłopaki jezdza tez z BB, Katowic i Oświecimia.
Zarobki spoko, tym bardziej po ostatniej podwyżce. Wczesniej pracowałem na Lirze i tak kolorowo nie było.
zdjecie uzytkownika
anonimowy - 2015-09-30 17:40:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na wszystkie wasze pytania odpowiedzą wam ludzie w pośredniku trenkwalder w Tychach. bo tylko tak można się tam dostać. zarobki to prawie 13zł brutto, premię miesięczna dostaje sie dopiero po 3miesiącach. i to nie od razu całe 18% tylko co 3 miesiące 5% więcej. aż po roku dojdziesz do całych 18% premii haha. dojechać można przewozami fiatowskimi.
zdjecie uzytkownika
pracuje - 2015-10-05 16:11:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Właśnie rozpocząłem prace. Widac ze firma poważnie podchodzi do pracownika. Na starcie zdziwily mnie informacje z bhp. Pus za to ze faktycznie dbają o bezpieczeństwo. U zeszłego pracodawcy sam musiałem sobie kupic odziez ochronna
zdjecie uzytkownika
Hmm - 2015-10-05 18:42:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonimowy. zarobiki sa okpod warunkiem ze robisz soboty. do tej pory wychodzilo sie na prawie 3 tysie. Niestey chodza słuchy ze teraz jedynie praca w tygodiu bedzie
zdjecie uzytkownika
Hak - 2015-10-15 23:27:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To może jednak wyjdzie pracownikom na plus @Hmm. Nie wiem jak Ty, ale ja bym wolał zarabiać nieco mniej, ale mieć czas dla rodziny. Czasami warto zwolnić tempo. A skoro Sistema zmieniła tak podejście, to widocznie doceniają to, że pracownicy pracują dobrze i te soboty nie są już potrzebne. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
magicz - 2015-10-21 07:35:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja właśnie będę startował na stanowisko operatotora w tychach, przeprowadzam się tam w niedługo i właśnie szukam pracy, dajcie znać czy u nich warto bo widzę, że macie w sumie skrajne opinie, czy przez agencję u nich aplikować czy bezpośrednio przez firmę, z góry dzięki za podpowiedzi
zdjecie uzytkownika
Krupniok - 2015-10-30 11:35:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo mnie to ciekawi czy kierownictwo tej firmy daloby rade poskladac tyle mixow ile wymagane jest od pracownika. pracownik tam musi zostawac po 12 h ale kierownicy zmianowi robia 8 i do domu
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-11-09 13:27:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ujdą w tłoku pośród reszty takie jak większość
zdjecie uzytkownika
kierbud - 2015-11-10 08:03:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Około 2tys. na rękę. Z sobotami więcej.
zdjecie uzytkownika
romek - 2015-11-10 14:24:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
właśnie widziałem u ncih oferte pracy jako Magazynier - Operator Wózka Widłowego i faktycznie tam mozna zarobic po te 2 tys na reke. Tylko zastanawiam się jak wygląda u nich praca, bo napisali tylko, że w obowiazkach jest proadzenie tego wózka i to wszystko, wydaje mi sie, że są oprócz tego jkieś inne obowiązki..
zdjecie uzytkownika
loka - 2015-11-12 17:28:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale z tego co widze @romek to dodatkowo jeszcze jest wprowadzanie danych do systemu magazynowego, czy dbałość o odpowiednie rozmieszczenie towarów w magazynie
zdjecie uzytkownika
gf - 2015-11-14 21:47:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@romek no to są całkiem spore zarobki jak na prace na takim stanowisku, chyba można spróbować aplikować
zdjecie uzytkownika
widelec - 2015-11-15 21:00:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, jaka obecnie panuje atmosfera i na jakie zarobki mozna liczyc? widze duzo ofert pracy z tej wlasnie firmy w internecie a szukam pracy

pozdro prosze o normalne odpowiedzi
zdjecie uzytkownika
kozi - 2015-11-17 00:49:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gf - 2015-11-14 21:47:16]:
spróbować zawsze można i zawsze warto, zwłaszcza jeżeli nie ma się nic innego w danym momencie do roboty
zdjecie uzytkownika
wiola - 2015-12-09 14:00:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A kobiety przyjmuja
zdjecie uzytkownika
loka - 2015-12-09 17:05:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ofert maja troche ja osobiscie zainteresowalem sie stanowiskiem kierownik projektu bo bardziej to odpowiada mojemu wyksztalceniu a fajnei ze firma daje mozliwosc rozwija sie zawodowe. i mysle ze na takie tez kobiety przyjma
zdjecie uzytkownika
Pawcio - 2016-01-24 21:54:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jasne, zawsze aplikuj na te stanowiska, które powiązane są z twoim doświadczeniem czy wykształceniem, dlatego ja zgłaszam się do nich na operatora wózka widłowego w bielsko-białej
zdjecie uzytkownika
józek - 2016-01-25 20:41:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich zainteresowanych pracą w tej firmie. Mogę wam opowiedziec jak wyglada praca w nowo powstajacym projekcie firmy, mianowicie magazyn zewnetrzny opla w gliwicach. Na owym magazynie pracuje juz od ponad roku z czego przez rok w Adecco Poland teraz w Sistemie gdyz magazyn przejeli z nadzieją że Opel powierzy im reszte swoich magazynow tak jak w Tychach to zrobil Fiat. Warunki dostalismy takie same jak w Adecco z tym ze w Adecco lepiej nas traktowano, jak ludzi.. byly posilki regeneracyjne, stolowka (5zl obiad), pralnia odziezy i naprawde przyjemna atmosfera w pracy nikt nie krzyczal wystarczylo pracowac. Obecnie z tych wszystkich rzeczy niczego nie ma! zostala placa.. 1900zl na reke. Czy to duzo? Owszem duzo jezeli ktos Cie traktuje jak czlowieka. Obecnie firma Sistema straszy nas ze jak nie bedziemy wydajniej pracowac to nas zwolnia. Jesli zatrzymasz sie wozkiem na minute by napic sie wody to kierownik Ci powie ze od picia jest przerwa! od sikania to samo! jesli nie zgodzisz sie na prace w sobote.. to "na Twoje miejsce znajdzie sie ktos inny.." itd itd. Buractwo i prostactwo.. widac ze sobie z projektem nie radza! jesli uda im sie przejac projekt to chyba i wylacznie z Ukraincami. Tak.. ukraincy zaczeli z nami pracowac, narazie jest ich 2, ale jak sie posypia zwolnienia to pewnie znajdzie sie wiecej, bo tylko oni nie rozumieja co sie do nich mowi. Kierownik projektu szeregowego pracownika ma w przyslowiowym tylku! nie liczysz sie dla niego jako czlowiek, jestes jego narzedziem i potraktuje Cie z gory. Zygam ta firma i swiateczna babeczka! pseudo wloska!
zdjecie uzytkownika
Juras - 2016-01-26 08:17:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem jak w Gliwicach ale w Tychach jest ok.
zdjecie uzytkownika
czokon - 2016-01-27 15:16:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
juras, a co to znaczy OK - o czym konkretnie mówisz. Ja zastanawiam się nad podjęciem pracy w Sosnowcu na wózek widłowy. Mam papiery, chciałbym min, 15 zl netto dostawać - jest szansa ?
zdjecie uzytkownika
Wiesiek - 2016-01-29 21:20:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Gliwicach.. szkoda gadać, monitoring nam wprowadzili. Kierownictwo siedzi i nas obserwuje zdalnie. Nie pracuje się komfortowo, ciągłe poganianie pracowników, straszenie, pretensje. Pod kierownictwem Opla pracowało się dużo lepiej!!! jeszcze jedno, odzież robocza! Ogrodniczki i koszule flanelowe. Poczułem się jak ogrodnik i hajer przodowy w jednym. Zima jest a my nawet polarów nie dostaliśmy! chłopaki w swoich sweterkach biegają!!!
zdjecie uzytkownika
tomasz - 2016-01-31 20:58:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
też zwróciłem na to uwagę, ale nie wiem czy kwota 15 złotych na rękę @czokon może być tu w ogóle możliwa. W sumie uprawnienie na wózek powinno stawki podnosić.
zdjecie uzytkownika
marekpawelczyk - 2016-02-01 09:28:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Wiadomo ile zarabia się na wyższych szczeblach np brygadzisty/ zmianowego ?
zdjecie uzytkownika
Gregor - 2016-02-02 08:10:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeszcze niedawno nie słyszałem zbyt wiele na temat tej firmy. Jednak ostatnio poznałem gościa który tu pracuje i polecał firmę. Mówił , że jak będzie opcja to żeby śmiało aplikować do nich . I jak powiedział tak też jest - plus za to ze nie zatrudniają pod agencją.
zdjecie uzytkownika
daro - 2016-02-02 21:30:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No szukają Asystenta ds. Spedycji Drogowej, wiec możesz wysyłać jak masz wykształcenie kierunkowe, znasz system Windows i znasz rynek transportowy wiec wysokich oczekiwań nie ma, spróbuj może Ci sie uda.
zdjecie uzytkownika
Gregor - 2016-02-07 17:28:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem na rozmowie- zobaczymy jak poszło. Widze op biurach ze budynek jest w miare nowy.
zdjecie uzytkownika
ijan - 2016-02-07 17:50:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Warunki w miejscu pracy masz dobre @Gregor, nie wiem na jakim stanowisku pracujesz, no ale na umowę chyba też nie narzekasz, bowiem większość osób dostaje umowę o pracę.
zdjecie uzytkownika
nebi - 2016-02-19 22:39:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ijan, zgadza się. Nawet jak teraz widziałem ogłoszenie na magazyniera z obsługa wózka widłowego to jest zatrudnienie na podstawie umowy o pracę i wymagają tylko roku doświadczenia.
zdjecie uzytkownika
hubi - 2016-02-27 07:27:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siema. Jak tam praca przy kompletacji ? Jaka norma ? Wózki złomy czy dają rade? Ile wyciągacie średnio na miesiąc ? Dzięki za info..
zdjecie uzytkownika
Helmut - 2016-02-27 11:06:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ktoś mi powie, czy jest sens wybierać się do nich od marca? czy praca fajna itd??? :ktoś coś :)?
Gliwice
zdjecie uzytkownika
Mante - 2016-03-01 12:50:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moim zdaniem @Helmut to jest bardzo dobra firma i nie ma się czym denerwować, mają w tym momencie dużo ogłoszeń i z pewnością znajdziesz coś dla siebie
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-03-05 20:59:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy może mi ktoś pomóc potrzebuje namiary numer telefonu na przewoznika z fiata do Oświęcimiia potrzebuje zamówić bilet miesięczny
zdjecie uzytkownika
Harry - 2016-03-18 08:07:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzwoń na bus trans
http://www.bus-trans.tychy.pl/
zdjecie uzytkownika
szymon - 2016-04-06 10:44:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma jak firma. Do najlepszych nie należy. Najgorsza w tej firmie to atmosfera, poganiają, kontrolują. Pieniądze.. około 1900zł netto dla operatora. Czy to dużo czy to mało? sami ocencie.. rodziny za to nie utrzymasz. W podobnych firmach idzie zarobić więcej.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacje przez randstad, od razu mnie przyjeli, ale pytali o doświadczenie które miałem nabyć po liceum...a mam 19 lat. chyba tam przyjmują ludzi po podstawówce bo pełno analfabetów tam pracuje...
Pytania: Jakie jest pańskie doświadczenie w pracy ? -Żadne, skończyłem liceum i mam 19 lat...
zdjecie uzytkownika
koras - 2016-04-06 18:02:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1. | Zarobki | średnie | wysokie
2. | Szefostwo | dobre |
3. | Presja psychiczna | średnia | b. wysoka (wręcz przeogromna)
4. | Dyspozycyjność | średnia | wymagana 100 procentowa - żyjesz dla zakładu pracy
5. | Papierologia | wysoka | niewyobrażalnie wysoka - na wszystko jest papier, procedura lub inny świstek
6. | Wymagane zaangażowanie | wysokie
7. | uporządkowanie procesu produkcyjnego | średnie | bardzo wysokie - wszystko ma swoje miejsce
8. | pracownik postrzegany jako ...| ...człowiek, członek zespołu | ...robot do wykonania określonych czynności
zdjecie uzytkownika
,nnbj - 2016-04-08 23:22:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bardzo dziękujemy za szczegółowe wypunktowanie @koras :D Alktualnie poszukują w związku z tym Team Leadera do Gliwic. Jest umowa o pracę. Szukają już długo bo dwa i pół miesiąca. Więc speszcie się z cv!

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Sistema Poland!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sistema Poland
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert