Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Sistema Poland

Pracowałeś w firmie Sistema Poland i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
zawodowiec - 2013-05-28 23:31:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
7 lat pracowalem w
sistemie potem w spemie prawda jest tak że jak na łódzkie warunki kasa była przyzwoita pod warunkiem że byly nadgodziny no i oczywiście wody które są do dziś soboty za dzień w tygodniu a pytam sie co jeszcze z czterema godzinami które należą sie wg.kodeksu kierownictwo nie zna kodeksu i każe cisnąć aby do kwartalnej premii ale tylko dla nich popychadła włochów jakby mogli to by się im wypieli byle tylko byli zadowoleni to jest dziadostwo w kraju prawa krajan krajana nie szanuje a
.a tak na marginesie to nawet papieru w kiblu brakowalo a żarówki chłopaki z domu przynosili.kadry tak jakby ich nie było [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na kółkach i kocioł z balią
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-12 12:01:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak dzisiaj sprawa ma sie z Sistema Poland? Jest papier kiblu, coś jeszcze w ramach socjalu? :D Nadgodziny płątne 120%? Soboty to samo?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-07-20 01:15:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Często są nadgodziny?
zdjecie uzytkownika
Szczęśliwy EX Sistemowiec - 2013-09-08 09:24:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem Wam że przeczytałem wszystkie przedstawione tu opinie o firmie i muszę powiedzieć iz w większości sa prawdziwe. Przepracowałem tam ponad 5 lat i wiem co mowie. Do najważniejszych plusów Sistemy należy zaliczyć min. to iż wypłata, jaka jest taka jest ale zawsze "10" znajduje na koncie. Firma zapewnia wszystkie możliwe sorty ubrań roboczych, letnie, zimowe itp. Niestety wg mnie na tym plusy firmy sie kończą. Pracownik choćby nie wiem jak bardzo był zasłużony dla firmy z dnia na dzien możne zostać uznany za niepotrzebnego i zwolniony. Jaka kolwiek krytyka kończy się tym samym. Mistrzowie pomimo szczerych chęci sa urabiani przez góre do gnebiena pracowników. Moim zdaniem Sistema to firma w której można zdobyć trochę doświadczenia potrzebnego na dalszej karierze zawodowej. Jako firma na dłużej to kompletna porażka. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
kondzio - 2013-09-17 17:08:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja chciałbym dowiedzieć się odnośnie zarobków w Sistema Poland. Czy w tej chwili bez sobót też można zarobić 2000 złotych?
zdjecie uzytkownika
bozek - 2013-12-06 09:33:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
w biurach też szaleństwa mają. prezes zwalnia i przyjmuje nowych kiedy mu się podoba. czystki robią co roku. ktoś wylatuje i przyjmują nowych a potem oni albo odchodzą albo wylatują
zdjecie uzytkownika
Cedric - 2014-02-08 13:59:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Duże rotacje to nigdy nic dobrego, tylko dziwi mnie, że jesli tak jest w sistema, to tak mało tutaj opinii na ten temat, przecież przemiał pracowników powinien być widoczny na takim forum.
zdjecie uzytkownika
moniti - 2014-02-12 13:05:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Robol - 2011-09-29 08:16:33]:
Witam złożyłam aplikacje do firmy i wyobraźcie sobie nie odebrałam telefonu po czym oddzwaniam do szanownej firmy sistema poland (usunięte przez administratora)poinformował mnie że ich systemem rekrutacji polega na: kto pierwszy odbierze telefon zostaje zakwalifikowany na rozmowę ... Życzę powodzenia w dobieraniu wykwalifikowanego personelu za pomocą tak chybił trafił :))) Nie chcę myśleć jakie mają inne mądre pomysły na "motywowanie pracowników" nie wspominając już o komforcie pracy :)
zdjecie uzytkownika
Mirek - 2014-02-17 13:56:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
moniti, jak mają pewnie kilkanaście ofert od osób z identycznymi kwalifikacjami, to wiadomo, że kto pierwszy ten lepszy, ale owszem mogliby chociaż jakiś test robić, sistema może to poprawić.
zdjecie uzytkownika
Dno - 2014-07-24 17:56:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam, odradzam na wstępie ta firmę !!! w ogóle brak szacunku do ludzi, fatalne narzędzia/wózki,etc. Przepracowałem w tym (usunięte przez administratora) 1,5 mies i bardzo żałuję, przez ten czas przewinęło się około 15 osób, którzy się zwolnili. Kierownictwo nic nie obchodzi, że wózki nie działają-mają to gdzieś, a później czekaj na ochrzan od innego idioty, że nie ma na miejscu części. "Gestapo" ciągle Cię szpieguje i jeżeli odpoczniesz chociaż na 30 sek przed kolejną "turą ładowniczą" to już do Ciebie podchodzi i w zależności od humoru może Cię zwolnić, o wyciągnięciu butelki wody też nie ma opcji, od przerwy 4,5 godz bez picia, "bo nie można".Praca 3/4 dni w tyg. czyli krucho z kasą. Jedynie po co tam można iść to po wkurzać brygadzistę, to idiota z resztą, załatwia koleszką swoim najlepsze "roboty" a inni musz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za 3. Tyle w temacie, jedyne co jest na plus, to ubranie robocze, nie musiałem oddawać, nawet dobre buty, ale należało by się kierownictwu z tego buta (usunięte przez administratora) !!!
zdjecie uzytkownika
Habryś - 2014-07-25 15:02:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
(usunięte przez administratora) Pracuje tu 7 miesięcy a wcześniej przewiniłem się już przez 2 zakłady amerykańców na strefie. I powiem ci że (usunięte przez administratora) wiesz o tm jak ludzi się traktuje gdzie indziej.
zdjecie uzytkownika
Janek - 2014-08-09 22:12:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozumiem, że jednak Sistema Poland to odbre miejsce pracy, tak? Bo to przecież znany operator logistyczny, który specjalizuje się w outsourcingu usług logistycznych. Sistema jest największym w Polsce dostawcą usług dla branży automotive, posiada 7 oddziałów w Polsce i zatrudnia 1500 pracowników. Chyba jakby było źle, to aż półtora tysiąca osób, by tam nie pracowało... Dodatkowo mają aktualne oferty pracy, poszukują Kierownika Magazynu/Kontraktu, czy Kierowcy C+E w transporcie międzynarodowym. Można tez szukac pracy w SPM, bo to firma córka Sistema, tam chyba nadal szukają tłumacza języka bułgarskiego do Sosnowca, a jakiś czas temu było ogłoszenie na pracownika magazynowego/operatora wózka widłowego do Tych.
zdjecie uzytkownika
Paranoja - 2014-09-27 23:52:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Janek - 2014-08-09 22:12:12]:
Młotek i w pusty łeb twój. Po 8 latach pracy zarabiam tyle co nowo przyjęty norma w tej firmie. Liż tu i tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kolegów jesteś git [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w duoe wam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szmaty
zdjecie uzytkownika
ala - 2014-10-03 23:34:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Teraz poszukują do firmy córki to znaczy SPM z grupy Sistema, na stanowisko księgowego. Wymagane jest: • wykształcenie wyższe ekonomiczne (rachunkowość, finanse) • min. 2 lata doświadczenia w pracy na podobnym stanowisku • znajomość programów księgowych klasy ERP • znajomość przepisów podatkowych pozwalająca na prawidłowe ujęcie zdarzeń w księgach • bardzo dobra umiejętność obsługi komputera (pakietu MS Office) oraz urządzeń biurowych • zdolności analityczne • umiejętność sprawnej organizacji pracy, dokładność, sumienność
zdjecie uzytkownika
Jarek - 2014-10-30 15:24:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy może mi ktoś napisać jakie są godziny pracy jak operator wózka widłowego w Sistemie? chodzi mi o ilość i godziny w jakich są zmiany. czy jest dogodny dojazd autobusem pod sam zakład i co w sytuacji gdy są jakies nadgodziny i nie zdąży się na jakiś autobus, np. w nocy ?
zdjecie uzytkownika
walkiria90 - 2014-11-04 18:05:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
widze w internecie że firma sistema poland proponuje praktykę w dziale zakupów w bieruniu. cudownie, ale napiszcie mi kochani na jakich warunkach sa to praktyki. przede wszystkim czy one są płatne bo za papierek za darmo robić zamiaru najmniejszego nie mam. czasy są jakie są ale trzeba mieć swoją godność
zdjecie uzytkownika
Gomuł - 2014-12-02 10:16:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktoś wie coś na temat warunków pracy w Bielsku? warto składać cv i szukać tam zatrudnienia?
zdjecie uzytkownika
laik - 2014-12-15 00:25:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, ja również byłbym zainteresowany praca w Sistema Poland, może jednak jest ktoś tutaj, kto byłby w stanie napisać kilka słów? Bowiem widze, że kolega poszukuje informacji od początku grudnia, a nawet poszukiwali wcześniej. Czy atmosfera obecnie jest ok, kasa oczywiście na czas, szanse na umowę o prace są?
zdjecie uzytkownika
ŻUBR - 2014-12-19 16:49:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [laik - 2014-12-15 00:25:29]:
Jeżeli chodzi o atmosferę to nie narzekam, umowę o prace na pewno dostaniesz, ale z tego co się orientuję to przez agencję. Jeżeli masz ochotę pracować to z pewnością się utrzymasz i masz pewność że kasę dostaniesz na czas. POZDRAWIAM i życzę powodzenia.
zdjecie uzytkownika
Nick - 2015-01-02 17:10:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dostajesz pracę na wózku widłowym, robisz na produkcji. Przechodzisz na wózki, to niesprawne, a mają do Ciebie pretensję, że zepsuty, porażka, nie polecam...
zdjecie uzytkownika
Rad - 2015-01-20 20:46:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jestem dumny z zarobków i nawet nie wstydze się mówić o tym gdzie pracuje
zdjecie uzytkownika
karol - 2015-02-27 12:14:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli umowa o pracę jest obligatoryjna dla każdego pracownika? czy w Sistemie trzeba się o nią jakoś specjalnie starać czy coś? a teraz trochę trudnijsze pytanie bo jakoś chyba ja nie bardzo ogarniam, powiedz cie mi- bo sistema mówi że zajmuje się poszukiwaniem oraz realizacją nowoczesnych rozwiązań w obszarze logistyki, czyli czym mkonkretnie?
zdjecie uzytkownika
Gorzoł - 2015-03-02 15:28:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na sistemie na poczatku dopstniesz umowe przez agenjce jak wszycys
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacje przez randstad, od razu mnie przyjeli, ale pytali o doświadczenie które miałem nabyć po liceum...a mam 19 lat. chyba tam przyjmują ludzi po podstawówce bo pełno analfabetów tam pracuje...
Pytania: Jakie jest pańskie doświadczenie w pracy ? -Żadne, skończyłem liceum i mam 19 lat...
zdjecie uzytkownika
walkiria90 - 2015-03-27 17:05:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a później to jest jakakolwiek szansa żeby z agencji przejść bezpośrednio na firmę? ewentualnie wypoiwiedzcie się też kochani forumowicze jakie warunki trzeba spełnić aby taka transformacja nastąpiła i ewentualnie jakby czas musi minąć aby w mniemaniu firmy zasłuzyć sobie na umowę o pracę z firmą bezpośrednio
zdjecie uzytkownika
pracownik sistemy - 2015-03-27 22:24:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powiem tak. Pieniadze nie sa adekwatne do tego co robisz. Warunki pracy sa na kazdym wydziale inne. Na magazynach a juz na pewno na montazu jest co robic. Mlody przychodzi, porobi troche i ucieka. Ja na umowe na stale czekalem siedem lat. Sa tacy co czekaja wiecej. Kasa jest zawsze na czas. Trzeba miec swiadomosc ze dzisiaj jestes, jutro cie nie ma.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sistema Poland
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Sistema Poland?
Zadaj pytanie