Sistema Poland

Tychy

Opinie o Sistema Poland

Jumbo 2015-06-16 07:47:28
Robota ok, po 7 miesiącach zostałem przejęty bezpośrednio pod firmę.
Obecnie z sobotami da się zarobić
0
Gringo 2015-06-25 08:15:27
w 100% zgadzam sie z toba Jumbo, powinni przyjmowac ludzi przez zaklad a te agencje polikwidowac w diabły.
0
Przemek 2015-06-27 09:21:28
Jest robota to sie smiga proste kazda firma ma haczyki , a lenie pisza wypociny bo sie robic nie chce
0
Bartol 2015-06-27 11:25:05
planuje iść do SP na wózkowego, jaka atmosfera? na kogo trzeba uważać i jak z majstrami, spoko ludzie?
1
były pracownik 2015-07-06 00:23:35
Nie ma bata, nie dostaniesz się, kolesie mają obsadzone już stanowiska i nie odpuszczą, ewentualnie jak kogoś nie będzie bo chory to może na pare dni Cię wezmą, ale też mało prawdopodobne.
0
kronuk 2015-07-06 20:22:32
@były pracownik wcale nieprawda, że nei ma ofert pracy w firmie Sistema Poland. Jak przeglądałem ostatnio internet to firma ta poszukuje osób na stanowiska : w Bielsko Białej jako Logistyk oraz Operator wózka widłowego; w Tychach jako Pracownik magazynowy/operator wózka widłowego, Kierowca C+E w transporcie międzynarodowym, Młodszy inżynier ds. logistyki, Specjalista ds. BHP oraz Dyżurny Ruchu Kolejowego
0
kozi 2015-08-14 19:56:53
Wśród firm z tej branży swojego czasu można było ich oceniać bardzo wysoko, jednak dobre dla nich czasy to już niestety przeszłość. W tej chwili znaleźć w Sistemie można głównie ludzi narzekających na swój los, choć wiem , że to nie powinno decydować do końca o tym czy firma jest dobra czy też zła to jednak pewien pogląd daje
0
szala 2015-09-15 15:41:07
Witam chcialbym sie dowiedziec jakie sa zarobki na sistemi i czy sa przewozy autobusowe z Brzeszcz? pozdro
0
Paweł 2015-09-15 18:43:47
@szala ja akurat tam nie pracowałem nigdy, ale teraz próbuję się dostać do prac i też mnie to nteresuje, czy są jakieś przewozy czy nie... daj znać, gdyby udało ci się czegoś dowiedzieć, albo może jest tutaj ktoś, kto aktualnie tam pracuje i wie jak w ogóle wygląda praca w sistema "od kuchni" że tak się wyrażę :)
0
Góral 2015-09-17 16:59:01
Hej Paweł. Ja pracuje dojeżdżam z Tychow. Wiem ze chłopaki jezdza tez z BB, Katowic i Oświecimia.
Zarobki spoko, tym bardziej po ostatniej podwyżce. Wczesniej pracowałem na Lirze i tak kolorowo nie było.
0
anonimowy 2015-09-30 17:40:47
na wszystkie wasze pytania odpowiedzą wam ludzie w pośredniku trenkwalder w Tychach. bo tylko tak można się tam dostać. zarobki to prawie 13zł brutto, premię miesięczna dostaje sie dopiero po 3miesiącach. i to nie od razu całe 18% tylko co 3 miesiące 5% więcej. aż po roku dojdziesz do całych 18% premii haha. dojechać można przewozami fiatowskimi.
0
pracuje 2015-10-05 16:11:02
Właśnie rozpocząłem prace. Widac ze firma poważnie podchodzi do pracownika. Na starcie zdziwily mnie informacje z bhp. Pus za to ze faktycznie dbają o bezpieczeństwo. U zeszłego pracodawcy sam musiałem sobie kupic odziez ochronna
0
Hmm 2015-10-05 18:42:47
anonimowy. zarobiki sa okpod warunkiem ze robisz soboty. do tej pory wychodzilo sie na prawie 3 tysie. Niestey chodza słuchy ze teraz jedynie praca w tygodiu bedzie
0
Hak 2015-10-15 23:27:05
To może jednak wyjdzie pracownikom na plus @Hmm. Nie wiem jak Ty, ale ja bym wolał zarabiać nieco mniej, ale mieć czas dla rodziny. Czasami warto zwolnić tempo. A skoro Sistema zmieniła tak podejście, to widocznie doceniają to, że pracownicy pracują dobrze i te soboty nie są już potrzebne. Pozdrawiam
1
magicz 2015-10-21 07:35:09
ja właśnie będę startował na stanowisko operatotora w tychach, przeprowadzam się tam w niedługo i właśnie szukam pracy, dajcie znać czy u nich warto bo widzę, że macie w sumie skrajne opinie, czy przez agencję u nich aplikować czy bezpośrednio przez firmę, z góry dzięki za podpowiedzi
0
Krupniok 2015-10-30 11:35:46
Bardzo mnie to ciekawi czy kierownictwo tej firmy daloby rade poskladac tyle mixow ile wymagane jest od pracownika. pracownik tam musi zostawac po 12 h ale kierownicy zmianowi robia 8 i do domu
0
anonim 2015-11-09 13:27:44
ujdą w tłoku pośród reszty takie jak większość
0
kierbud 2015-11-10 08:03:06
Około 2tys. na rękę. Z sobotami więcej.
0
romek 2015-11-10 14:24:28
właśnie widziałem u ncih oferte pracy jako Magazynier - Operator Wózka Widłowego i faktycznie tam mozna zarobic po te 2 tys na reke. Tylko zastanawiam się jak wygląda u nich praca, bo napisali tylko, że w obowiazkach jest proadzenie tego wózka i to wszystko, wydaje mi sie, że są oprócz tego jkieś inne obowiązki..
0
loka 2015-11-12 17:28:08
ale z tego co widze @romek to dodatkowo jeszcze jest wprowadzanie danych do systemu magazynowego, czy dbałość o odpowiednie rozmieszczenie towarów w magazynie
0
gf 2015-11-14 21:47:16
@romek no to są całkiem spore zarobki jak na prace na takim stanowisku, chyba można spróbować aplikować
0
widelec 2015-11-15 21:00:41
witam, jaka obecnie panuje atmosfera i na jakie zarobki mozna liczyc? widze duzo ofert pracy z tej wlasnie firmy w internecie a szukam pracy

pozdro prosze o normalne odpowiedzi
0
kozi 2015-11-17 00:49:07
spróbować zawsze można i zawsze warto, zwłaszcza jeżeli nie ma się nic innego w danym momencie do roboty
0
wiola 2015-12-09 14:00:15
A kobiety przyjmuja
0
loka 2015-12-09 17:05:15
no ofert maja troche ja osobiscie zainteresowalem sie stanowiskiem kierownik projektu bo bardziej to odpowiada mojemu wyksztalceniu a fajnei ze firma daje mozliwosc rozwija sie zawodowe. i mysle ze na takie tez kobiety przyjma
0
Pawcio 2016-01-24 21:54:28
jasne, zawsze aplikuj na te stanowiska, które powiązane są z twoim doświadczeniem czy wykształceniem, dlatego ja zgłaszam się do nich na operatora wózka widłowego w bielsko-białej
0
józek 2016-01-25 20:41:32
Witam wszystkich zainteresowanych pracą w tej firmie. Mogę wam opowiedziec jak wyglada praca w nowo powstajacym projekcie firmy, mianowicie magazyn zewnetrzny opla w gliwicach. Na owym magazynie pracuje juz od ponad roku z czego przez rok w Adecco Poland teraz w Sistemie gdyz magazyn przejeli z nadzieją że Opel powierzy im reszte swoich magazynow tak jak w Tychach to zrobil Fiat. Warunki dostalismy takie same jak w Adecco z tym ze w Adecco lepiej nas traktowano, jak ludzi.. byly posilki regeneracyjne, stolowka (5zl obiad), pralnia odziezy i naprawde przyjemna atmosfera w pracy nikt nie krzyczal wystarczylo pracowac. Obecnie z tych wszystkich rzeczy niczego nie ma! zostala placa.. 1900zl na reke. Czy to duzo? Owszem duzo jezeli ktos Cie traktuje jak czlowieka. Obecnie firma Sistema straszy nas ze jak nie bedziemy wydajniej pracowac to nas zwolnia. Jesli zatrzymasz sie wozkiem na minute by napic sie wody to kierownik Ci powie ze od picia jest przerwa! od sikania to samo! jesli nie zgodzisz sie na prace w sobote.. to "na Twoje miejsce znajdzie sie ktos inny.." itd itd. Buractwo i prostactwo.. widac ze sobie z projektem nie radza! jesli uda im sie przejac projekt to chyba i wylacznie z Ukraincami. Tak.. ukraincy zaczeli z nami pracowac, narazie jest ich 2, ale jak sie posypia zwolnienia to pewnie znajdzie sie wiecej, bo tylko oni nie rozumieja co sie do nich mowi. Kierownik projektu szeregowego pracownika ma w przyslowiowym tylku! nie liczysz sie dla niego jako czlowiek, jestes jego narzedziem i potraktuje Cie z gory. Zygam ta firma i swiateczna babeczka! pseudo wloska!
0
Juras 2016-01-26 08:17:47
Nie wiem jak w Gliwicach ale w Tychach jest ok.
0
czokon 2016-01-27 15:16:36
juras, a co to znaczy OK - o czym konkretnie mówisz. Ja zastanawiam się nad podjęciem pracy w Sosnowcu na wózek widłowy. Mam papiery, chciałbym min, 15 zl netto dostawać - jest szansa ?
0
Wiesiek 2016-01-29 21:20:23
W Gliwicach.. szkoda gadać, monitoring nam wprowadzili. Kierownictwo siedzi i nas obserwuje zdalnie. Nie pracuje się komfortowo, ciągłe poganianie pracowników, straszenie, pretensje. Pod kierownictwem Opla pracowało się dużo lepiej!!! jeszcze jedno, odzież robocza! Ogrodniczki i koszule flanelowe. Poczułem się jak ogrodnik i hajer przodowy w jednym. Zima jest a my nawet polarów nie dostaliśmy! chłopaki w swoich sweterkach biegają!!!
0
tomasz 2016-01-31 20:58:25
też zwróciłem na to uwagę, ale nie wiem czy kwota 15 złotych na rękę @czokon może być tu w ogóle możliwa. W sumie uprawnienie na wózek powinno stawki podnosić.
0
marekpawelczyk 2016-02-01 09:28:00
Witam. Wiadomo ile zarabia się na wyższych szczeblach np brygadzisty/ zmianowego ?
0
Gregor 2016-02-02 08:10:14
Jeszcze niedawno nie słyszałem zbyt wiele na temat tej firmy. Jednak ostatnio poznałem gościa który tu pracuje i polecał firmę. Mówił , że jak będzie opcja to żeby śmiało aplikować do nich . I jak powiedział tak też jest - plus za to ze nie zatrudniają pod agencją.
0
daro 2016-02-02 21:30:54
No szukają Asystenta ds. Spedycji Drogowej, wiec możesz wysyłać jak masz wykształcenie kierunkowe, znasz system Windows i znasz rynek transportowy wiec wysokich oczekiwań nie ma, spróbuj może Ci sie uda.
0
Gregor 2016-02-07 17:28:00
Byłem na rozmowie- zobaczymy jak poszło. Widze op biurach ze budynek jest w miare nowy.
0
ijan 2016-02-07 17:50:45
Warunki w miejscu pracy masz dobre @Gregor, nie wiem na jakim stanowisku pracujesz, no ale na umowę chyba też nie narzekasz, bowiem większość osób dostaje umowę o pracę.
0
nebi 2016-02-19 22:39:25
ijan, zgadza się. Nawet jak teraz widziałem ogłoszenie na magazyniera z obsługa wózka widłowego to jest zatrudnienie na podstawie umowy o pracę i wymagają tylko roku doświadczenia.
0
hubi 2016-02-27 07:27:27
Siema. Jak tam praca przy kompletacji ? Jaka norma ? Wózki złomy czy dają rade? Ile wyciągacie średnio na miesiąc ? Dzięki za info..
0
Helmut 2016-02-27 11:06:05
ktoś mi powie, czy jest sens wybierać się do nich od marca? czy praca fajna itd??? :ktoś coś :)?
Gliwice
0
Mante 2016-03-01 12:50:11
Moim zdaniem @Helmut to jest bardzo dobra firma i nie ma się czym denerwować, mają w tym momencie dużo ogłoszeń i z pewnością znajdziesz coś dla siebie
0
xxx 2016-03-05 20:59:29
Witam czy może mi ktoś pomóc potrzebuje namiary numer telefonu na przewoznika z fiata do Oświęcimiia potrzebuje zamówić bilet miesięczny
0
Harry 2016-03-18 08:07:04
Dzwoń na bus trans
http://www.bus-trans.tychy.pl/
0
szymon 2016-04-06 10:44:36
Firma jak firma. Do najlepszych nie należy. Najgorsza w tej firmie to atmosfera, poganiają, kontrolują. Pieniądze.. około 1900zł netto dla operatora. Czy to dużo czy to mało? sami ocencie.. rodziny za to nie utrzymasz. W podobnych firmach idzie zarobić więcej.
0
koras 2016-04-06 18:02:45
1. | Zarobki | średnie | wysokie
2. | Szefostwo | dobre |
3. | Presja psychiczna | średnia | b. wysoka (wręcz przeogromna)
4. | Dyspozycyjność | średnia | wymagana 100 procentowa - żyjesz dla zakładu pracy
5. | Papierologia | wysoka | niewyobrażalnie wysoka - na wszystko jest papier, procedura lub inny świstek
6. | Wymagane zaangażowanie | wysokie
7. | uporządkowanie procesu produkcyjnego | średnie | bardzo wysokie - wszystko ma swoje miejsce
8. | pracownik postrzegany jako ...| ...człowiek, członek zespołu | ...robot do wykonania określonych czynności
0
,nnbj 2016-04-08 23:22:00
bardzo dziękujemy za szczegółowe wypunktowanie @koras :D Alktualnie poszukują w związku z tym Team Leadera do Gliwic. Jest umowa o pracę. Szukają już długo bo dwa i pół miesiąca. Więc speszcie się z cv!
0
besos kochani 2016-05-13 17:15:48
@nnbj takie stanowisko team leadera nie jest złe, ale wydaje mi się, że lepiej się zatrudnić jako ksiegowy. Trzeba mieć wykształcenie wyższe kierunkowe, czyli rachunkowość czy finanse, doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku min. 1 rok i dobrą znajomość pakietu MS Office.
0
Xymek 2016-05-22 01:50:45
Nie polecam,firma ludzi robi w konia,ciągle straszenie pracownika,że jutro wyleci,wózki porażka...
0
Jola 2016-05-24 07:48:16
Moja koleżanka pracowała w Sistemie i mówiła, że czesto dostawała premię - przez co sama się zatrudneiłam. W dodatku jest umowa o pracę, socjal itp. Taki magazynier zarabia tu zresztą ponad 2 tysiące.
0
dgfh 2016-06-22 11:41:36
witam czy ktos wie na jakie pieniadze mozna liczyc jako traktorzysta?? i czy praca ogolnie ok?
0
daro 2016-06-30 16:21:49
@dgfh a jest taka oferta pracy? Ja chyba się zgłoszę na stanowisko maszynisty w Tychach. Nie wygląda to źle, a o takie miejsce pracy jest trudno, bo jest ich mocno ograniczona ilość. Wymagają tylko dwóch lat doświadczenia w prowadzeniu lokomotyw :)
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sistema Poland