Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo zakłady mięsne MS MEAT

Opinie o zakłady mięsne MS MEAT

Pracowałeś w firmie zakłady mięsne MS MEAT i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Julaaa - 2015-11-19 15:30:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co ty gadasz. Jakie oplaty? Przestan klamac ze przyjechalas w niedziele jak ja jestem od niedzieli. Jak masz klamac to lepiej sie tu nie wypowiadaj.
zdjecie uzytkownika
arti1974 - 2015-11-19 15:43:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Julaaa - 2015-11-19 15:30:30]:
i jak jest naprawdę
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-11-19 22:53:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do was to chyba ludzie nie dociera co sie tutaj pisze czy polski posrednik czy niemieskie dsi to jedno wielkie bagno ci co jedziecie szykujcie sobie kase na powrot bo tam niema darmowego mieszkania mowia tak zeby przyjechac zgonia was jak za przeproszeniem bydlo kowalowe do jednej sali i beda wam podsowac papiery do podpisu kto nie bedzie znac jezyka to zapewnia ze wszystko wporzo jest a tak naprawde nie jest a jak sie odezwiesz jeden z drugim to cie wyzwa od najgorszych ci co jedziecie dobrze sie zastanowcie albo duzo kasy wezcie ze soba zeby odrazu powrot oplacic jak nie jedziesz swoim autem to masz pod gore bus zawiezie cie na miejsce i zostawi nawet niema gdzie przeczekac do 8 rano bo zapewne na ta godzine macie na skierowaniu tam jest taka rotacja ze szkoda gadac co tydzien jada poczytajcie a do tej Juli co sobie chwali to chyba polakow z ucha strzelasz bo wiadome ze polak polakowi za granica wikliem to i ty taka jestes jest ponad 1000 negatywnych opinii ludzie czytajcie ze zrozumieniem i do tych co jada jak beda wam mowic zebyscie dowody im dali pod pretekstem waszego zameldowania to nie dawajcie jednym zabrali to dopiero po 4 dniach oddali wiec nie dajcie sie zwiesc i myslicie ze to wszystko wymysly zajedziecie to sie przekonacie tylko delikatnie mowiac bedzie troszke za pozno bo kasa pojdzie w bloto dzikuje
zdjecie uzytkownika
Julla - 2015-11-20 12:31:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2015-11-19 22:53:58]:
napisz cos wiecej, kiedy byles na jakim dziale pracowales i jak dlugo, co z forssa czy placa regularnie, jakie sa warunki pracy, czy jest ciezko, dlaczego polak polakowi wilkiem...................
zdjecie uzytkownika
yyyy - 2015-11-21 18:51:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie pie prz bzdur fryce nie lubia polunów a do tego polak na polaka jak pies sam dobrze nie mowi po niemiecku jedan z drugim a sie upodabnia do frycow
zdjecie uzytkownika
llll - 2015-11-22 19:05:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lutka - 2015-11-18 20:02:15]:
co ty opowiadasz chyba nie o DSI piszesz, W DSI praca cieżka, człowiek sie narobi, nie powiem ze nie. Czasami czlowiek ma dość i każda koś od pracy boli, ale mieszkanie od razu masz i nikt ci z góry nie mówi że masz płacić 500 euro a tym bardziej jakiejs Marinie, Pracowalam wiec wiem jak tam jest ehhh jak juz piszecie to piszcie prawde...
zdjecie uzytkownika
gosciu - 2015-11-23 19:33:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Julla - 2015-11-20 12:31:16]:
prawde pisza o polakach ze wilkiem jak pies to bylo x lat temu i nadal tak jest jeden drugiego podpier dala do niemców nie umie mowic po niemiecku ale pie przy nawe nic nie pomoze jeden drugiemu
zdjecie uzytkownika
Julllka - 2015-11-23 19:38:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [llll - 2015-11-22 19:05:57]:
Ja tez pracuje w DSI jest jak jest ale nie dajcie sie oszukiwac nikomu nie placcie zadnej prowizji, Firmy przyjmuja bez posrednikow i nie trzeba placic zadnej prowizji . potwierrdzam slowa poprzedniczki
zdjecie uzytkownika
klara - 2015-11-26 12:56:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam , czy ktos zna podobny zaklad pracy tylko jie taki gdzie mozna sie dostac?
zdjecie uzytkownika
kkkk - 2015-11-26 20:33:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [klara - 2015-11-26 12:56:58]:
tam jest na wejsciu czerwona zarowka napewno cie przyjma i zarobek niezly kilu klientow czeka juz za tobaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-11-28 14:23:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Alaaa - 2015-11-10 17:10:45]:
Witam,
Pracuję w tej firmie juz dwa miesiące. Jest ciężko, praca na niektórych działach po 12 godzin. W tym dwie przerwy po 30 min, za które nie płacą. W soboty czasami i 15 godzin, ale ja nie wyjechałem na wczasy tylko po kasę, wiec każda godzina to 5,6 euro. Za nadgodziny i soboty nie płacą 50%. Stała stawka 5.6 euro. Zarobić można około 1000 - 1300 - 1500 euro. Na jedzenie spokojnie wystarcza 300 euro. Naturalnie jak się nie żłopie wódki i piwa oraz nie pali się papierosów. To kosztuje.
Warunki mieszkaniowe bardzo różne. Mieszkam w na obrzeżach Verla. Polaków jest tam około 700 osób. w mieszkaniu po około 10 osób. W pokojach po 2 - 3 osoby. Czystość w mieszkaniu, pokoju zależy wyłącznie od lokatorów. Ja trafiłem na normalnych chłopaków z całej Polski. Jest czysto bo dbamy, co wypłata zrzutka na środki czystości. Dojazd do pracy prywatnymi samochodami trzeba szukać kierowcy z wolnym miejscem za dojazd i powrót 2 euro, czyli za miesiąc około 40 - 50 euro.
Praca jest ciężka, niska temperatura, w szybkim tempie ... nie masz czasu stać.
Dojechać do Redy można korzystając z eurobusu koszt biletu około 170 - 200 zł wysiadamy koło małej stacji w Bielefeld, tam kilka metrów dalej jest biuro euronetu, tam mozna bez problemowo kupic po polsku bilet do Redy, który kosztuje tylko 6 euro. Pociąg podmiejski zatrzymuje się tylko w Gutershloh i następna stacja to już Reda. Stąd jest szansa ze po telefonie do biura zabiorą busem do biura. Powroty - eurobus odjeżdża codziennie o 18.00, ale trzeba sprawdzić, bilet troszkę droższy.
Co ważnie praca jest, wypłaty terminowe 10 - 12 każdego miesiąca. Są osoby które pracują tam już po 4 - 7 lat.
zdjecie uzytkownika
kkk - 2015-11-29 11:38:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
masz jasna odpowiedz przekonasz sie to dopiero dociera a psychika pozostanie na długi czas sssssssssssssssssssssssssss
zdjecie uzytkownika
Paula - 2015-12-04 04:45:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Serio myslicie,ze sa tu kokosy?Pracowalam czasami po 246h i mialam wyplaty 1160euro na mieszkaniu jest 12 osob w jednym pokoju bylo nas 5 lozka jak we wojsku i sare materace trzeba sie prosic ich o wymiane i to prawda biora dowody osobiste moj trzymali 5dni aż w końcu sama musialam po niego jechac,tak jest tez czasami z meldunkiem melduja cię w innym miejscu a mieszkasz w zupelnie innym.Teraz wszyscy beda placic za mieszkania z tego co wiem 100-150euro od osoby.
I wcale nie mowcie,ze jest tu bajka bo pracujecie w zimnie nie zawsze masz 30minut pauzy to tylko tak mowia my mielismy 15minut zanim sie doszlo na kantyne i trzeba bylo wrocic z powrotem,jest ciezko ja sobie tak tu reke wykonczylam przez prawie 2 lata jak zanioslam L4 do biura i bylo napisane chirurgia i rehabilitacja tak mnie szybko zwolnili a tylko 2 razy bylam na L4 nawet swiadectwa pracy nie chcieli wydac a jak wydali to napisali tylko to ta pani i ta pani pracowala jako .... Zyczymy sukcesow w dalszym zyciu.
Ja tam sie ciesze ze juz nie pracuje i ze sie uwolnilam od tego.MS MEAT I DSI to jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Takze uwazac zanim tu przyjedziecie naprawde tutaj ludzie bardzo niszcza psychike najlepiej miec pieniadze na bilet powrotny odrazu.
zdjecie uzytkownika
Lilianna - 2015-12-04 16:44:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Paula - 2015-12-04 04:45:49]:
Napisz cos wiecej jak dlugo pracowalas co robilas, ile jest nagodzine.
Jak jest z mieszkaniami w innych firmach, czy trzeba placic.
zdjecie uzytkownika
drink - 2015-12-09 02:19:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Produkty jakie oferuje ta firma są najwyższej klasy, nie ma powodów do obaw jeśli chce się kupić smaczne mięso, nie spotkałem się żeby coś było nieświeże.
zdjecie uzytkownika
kkk - 2015-12-10 11:43:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co do swiezosci miesa to ci powiem ja pracowalem ddr w zakładach miesnych i po uboju mieso było sezonowane 4 ogromne wentylatory tłoczyłuy powietrze w specjalnym pomieszczeniu i dopiero po 4 dniach połtusze szły na rozbiór jak obecnie jest apwenie jeszcze ciepłe daja wam rozbierac w poprzedniej wersji rozchodzio sie o odparowanie substancji ciezkich wody metali pierwiastkow nie potrzebnych taka procedura była a w stosunku do rozbieraczy miesa w weissenfels to proponuje zobaczyc filmik na you tube patrzyłem to chory ten czloweik jest co on pokazuje wariackie tempo niec dziwnego ze tacy debile gnoja ludzi rzeczywiscie to sa niesnaski wsrod polakow ile teki debil wytrzyma 2 3 miechy i kaput azycie jest dlugie swobodnie pracowac widzicie tam niemcow miejscowych to niema onie sa taki ciezki kawalek chleba sie nie wezma proponuje jeszcze raz obejzyjcie you tube dopiero podejmijcie decyzje o wyjezdzie i wiekszosc tych agencji to jak widze to sa wolentariaty yyyyyyyyyyyyyyyy i nie szukajcie przyjaciela wsrod polaka chcesz poznac polaka jedz za granice
zdjecie uzytkownika
gosciu - 2015-12-13 18:51:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
patrze po ogłoszeniach w necie jako slusarz tokarz frezer to powiem jedno ludzie szukaja pracy w niemczech niemcy maj wiele miejsc pracy z tym ze my polacy jestemy daleko w tyle za ich technologia postepem gdyz oni wyprzedzili polske przynajmniej o 40 lat tam w niemczech juz nie ma tokarek na korbe konwencjonalnych czy frezarek manualnych juz sa tokarki cnc jak umies zprogramowac obsługiwac te maszyny w uklązdie simens funack czy hass to prosze bardzo i kase masz ponad 3000euro wiec panowie zapomijcie juz o polskich tokarkach manaunych nie ten swiat cnc to przyszlosc i niemcy to maja opanowane
zdjecie uzytkownika
djcarlos - 2015-12-16 12:49:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Julaaa - 2015-11-19 15:30:30]:
Witam mam wyjechac 28grudnia powiecie czy to prawda ze musze polacic z gory chate
zdjecie uzytkownika
sanio - 2015-12-16 21:31:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [djcarlos - 2015-12-16 12:49:58]:
najpirew zobacz na you tube jak sie w nimczech pracuje na rozbiorze miesa w ensenfels dopiero jedz zaje bi ste tempo wy polaczki co tam chcecie robic dopiero nauczycie sie roboty jak nie dajesz rady won do polski tak mówia tam ot cała prawda to sa ciezko zapracowane euro
zdjecie uzytkownika
mar - 2015-12-17 22:55:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jadę do pakowania ile można zarobić pracować trzeba proszę o informację pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
sanio - 2015-12-18 20:00:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mar - 2015-12-17 22:55:50]:
nie czytasz postow ludzie tam jasno przejzyscie opisali tam zapierdol jest pisza otwarcie kup se bilet open zebys mial jak wrocic
zdjecie uzytkownika
Adam - 2015-12-19 23:13:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@sanio a gdzie w dzisiejszych czasach się ciężko nie pracuje. Zakłady mięsne to nie jest może wygodne miejsce pracy, ale są ludzie chętni w takich miejscach pracować i bardzo dobrze.
zdjecie uzytkownika
sanio - 2015-12-20 16:02:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Adam - 2015-12-19 23:13:12]:
ja na jednej duzej maszynie robie 7 ton na uchwyt zakladam ba fryc chce zebym na 2 m 3 maszynach jeszcze zapierdalalol w niemczech w metalowych zakladach to nie praca to zapierdol a ty tu pieprzysz o czasach pytam sie ile wytrzymasz 4 , 5 lat i czeka cie szpitel wrzody na zoladku 12 stnicy przepuklina i co chcesz wiecej wiedziec bo moi koledzy co tak zapieprzali to juz sa po operacjach chodzace trupy i kasy juz im potrzeba nikt do pracy juz nie zatrudni juz jest niepotrzebny ot nie myslisz przyszlosciowo i ludzie chca chetnie w takich miejscach pracowac otworz oczy kolego mas z20 lat i caly swiat przed soba lata zleca a moment zrobis sie starcem i co z tego mas znawet wysrac sie nie bedziesz mogl ot tak przyszlosc se fundujecie
zdjecie uzytkownika
mark - 2015-12-20 18:20:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
adam tak opowiadasz jak byś tam pracował a morze cię zwolnili z pracy i teraz nie marz co robić pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
mar - 2015-12-21 10:14:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sanio czy ty tam pracowałeś czy tylko tak piszesz oglodałem ten filmik i twierdze że w takim tempie nie pracują bo po godzinie pojechali by do domu pracowałem w Niemczech przy truskawkach i też tak nagrywali .
zdjecie uzytkownika
sanio - 2015-12-21 10:24:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowalem tam teraz pracuje w zakladzie metalowym jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie na jednej tokarce ale na 2 obrabiarkach slipie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trzeba miec i to ciezary na uchwyt 7ton okreslony czas w dokumentacji jeszcze raz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] polaczki nie potraficie robic niemcy tak mowia zobaczyli jak idioci zapierdalaja no gut polen gut gut i zostawili nas z takim czyms nic dziwnego ze pozniej niemcy krzywo patrza na na s jak taki idiota zapierdalal filmik do tego no i no
zdjecie uzytkownika
sanio - 2015-12-31 18:19:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mamy juz koniec roku sylwester wszystkiego najlepszego dosiego roku pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
zawiedziona - 2016-01-02 11:19:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [gosc - 2015-11-19 22:53:58]:
taka prawda bo pracowałam z chlopakiem w tunisie przez ta firme ale niezałujemy bo duzo sie nauczylismy zwłaszcza nieufania ludziom.
zdjecie uzytkownika
oalla - 2016-01-03 01:46:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja moge powiedziec o nich z perspektywy klienta, bo faktycznie w kilku miejscach mają dystrybuje, ale mięso jest świerze na pewno, te mrożone rzeczy też są ok.
zdjecie uzytkownika
wujo - 2016-01-05 13:49:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, wiadomo jakie umowy są zawierane z pracownikami? Na pewno zatrudnienie w zakładzie mięsnym do najprostszych nie należy, ale muszą być jakieś dobre zarobki. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
sanio - 2016-01-07 06:55:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wujo - 2016-01-05 13:49:56]:
opiekunki osob starszych maj wiecej bo 1200 do 1500e a ty za p i er dalasz i masz niecałe 1000e ja dostalem telefon wczoraj i jade na południe niemiec do pracy mam 10e do reki netto po 10 godzin dziennie bede pracował czyli 100e dniowka hotel darmy plus obiado kolacje z tym ze pol godziny na zarcie dłuzej bede pracowal jest dobrze ciesze sie z tego pozdrawiam to miesiecznie my wyjdzie ok 2600e minus 300e na dodatkowe jedzenie chleb kielbase czy konserwy to jakies 2300e przywioze do chaty to w tonnes reda pomazyc mozesz o takiej kasie pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
oziomny - 2016-01-09 21:21:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@sanio dobrze w takim razie trafiłeś, no ale praca opiekunki też nie jest łatwa. Trzeba jednak się zdecydować czy zależy na porządnej i pewnej pracy jak tutaj czy też na czym innym.
zdjecie uzytkownika
sanio - 2016-01-12 22:11:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [oziomny - 2016-01-09 21:21:43]:
pisza ze zarabiaja 800e na produkcji w zakladach miesnych 300t na zmiane prazewalic miesa to lepiej isc czy jechac jako opiekunka bo po 1 zarabiaja 1000do 1500e dostaja cztstego czlowieka co 2 dzien z niemieckiej ochronki przyjezdzaja gruntownie myja kapia tak ze czystego goscia oddaja na tomiast podanie lekow sniadania obiadu czy kolacji oraz wyjazd na spacer no to nie tak zle i za mieszkanie nie pląci za jedzenie ma gotowa kase natomiast w tych zakladach miesnych jak pisza jest charowka dojazd na wlasna reke hotel 12km od miejsca pracy i efekt jest taki ze zostaje 800e to niech sie zastanowia ci co tam chca wyjechac bo ja bo mnie to ne dotyczy pojedzie zobaczy przekona sie i biegiem open bitet i do kraju ja dzis dostalem oferte pracy do zachodnich niemiec znacznie wyzsze sa zarobki do reki 13e na godzine kwatera bezpaltna we wlasnym zakresie wyzywienie praca po 10 godzin dziennie wyjazd pod koniec stycznia 2016roku juz rece zacieram ciesze sie ze podratuje budzet rodzinny domowy pracy tu w plsce jak na lekarstwo były wybory obietnice zajmuja sie tym co nie potrzeba 500zl na dziecko w niemczech 185e na dziecko i mysla ze ludzie powroca na te biede wstydze sie za ten kraj przet laty byly strajki manifestacje byly zaklady pracy dzis niema zakladow pracy niema strajkow pozostala bieda rencisci i rozbudowana administracja to zjada budzet panstwa na podatkach mandatach to daleko nie zajada w glowie autostrady bramki pendolino dla kogo z warszawy do gdanska bo na innych stacjach sie nie zatrzymuje energochlonny pociag a nasze krajowe mniej energi potrzebuja sa nie dobre to co jest robione to ja sie wstydze za taki kraj zeby za chlebem na obczyzne jechac nie umiej zadzic do oswiencimia jak niemcy mowia fryce maja chetke na polakow maj niech przejma po holendrach paleczke oni dadza nam emigrcje rzadzenie dadza dadza i znow beda robic mydelko fa oni sponsoruja i remontuja tam na slasku fabrykeeeeee naucza pracy rzadzenia nie chcialbym tego przechodzic co nasi dziadkowie ojcowie ja widze 2 etap jaltanski 1 ruski byl no ja sam czekam na prace do niemiec na razie nie mysle o tym ale jestem ostrozny bo w ubieglym roku tam pracowalem i duzo zauwzylem po niemcach strasznie sie zmienili ta ksiazka maine kaumf duzo zmienila moga ofizjalnie ja kkupic i masowo czytaja odradza sie ruch nasizmu szkola podstawowa oddali wczerwcu ubieglego roku w miejscowosci kroustal z napisem rudolf hess to juz mowi duzo a on byl komendantem obozu w osiecimiu auszwitz i co wy na to bo mniesie to nie podob apozdrawiam
zdjecie uzytkownika
motyl - 2016-01-15 19:21:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam jade w niedziele do rhedy moge zabrac 4 osoby wyjazd z nowego sacza pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
motyl - 2016-01-15 19:33:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam jadę w niedzielę 17.01.2016 r. do Rheda Windebruk, wyjeżdżam z Nowego Sącza samochodem osobowym, mogę zabrać 4 osoby. Będę jechał przez Kraków,Katowice, Wrocław, Olszyna. Więcej info pod nr tel. (usunięte przez administratora).
zdjecie uzytkownika
yyy - 2016-01-17 11:11:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [motyl - 2016-01-15 19:33:37]:
zatankuj na powror jak szybko jedziasz tak szybko powrocisz
zdjecie uzytkownika
cytryna - 2016-01-17 14:39:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@motyl to super, że udało Ci się załapać do pracy. Sądzę, że masz szansę na ciekawą przygodę i dobry zarobek. MS Meat to porządna firma, przynajmniej na taką mi wygląda :)
zdjecie uzytkownika
yyy - 2016-01-17 17:32:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [cytryna - 2016-01-17 14:39:55]:
chyba pracujesz w niej szefowi nie chcesz sie narzucac ludzie prawde pisza i szybko wracaja male zarobki duzo roboty tempo 200ton na zmiane i cholerne hotele 10km od miejsca pracy jak nie masz bryki to z buta
zdjecie uzytkownika
on 77 - 2016-01-18 18:28:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Alaaa - 2015-11-14 12:18:49]:
pracowalem tam 2 miesiace trafilem na kwatere super polacy i blugarzy ale bylo super, no ale praca a bylem na froscie tego wysilkyu oprzy ladowaniu kontenerow mrozonkami recznie tego sie nie da opisac. a slynny brygadzista bogdan wazelina niemcow typowy konfident za pare euro bo w polsce wie ze nie ma ani wyksztalcenia ani inteligencji nawet nabytej ja bylem i gdyby to ze mam rodzine i prawie doroslego syna to moze by zeby zaciskac i jakos bedzie ale sa inne wartosci w zyciu wiec nie polecam tej pracy chyba ze jestes mlody fura w pol roku i szpan pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ZONIEC - 2016-01-21 19:41:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wutam nie polecam tej pracy tempo jak za hitlera trzeba zapierniczać szybko na liniach robiłem na wakum i była masakra robota ciężka i szybka jak za te pieniądze to nie warto do pracy od miejsca zamieszkania miałem 18 km jak nie masz tam auta to jesteś w udupiony warunki mieszkaniowe masakryczne ćpanie i pijaństwo krótko mówiąc pojechałęm i tylko straciłem niż zyskałem Niemiec ma tam 13 euro a polak 8.60 euro brutto tyle w temacie
zdjecie uzytkownika
rafik - 2016-01-25 20:25:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wszystkich mam jechac w niedziele do rhedy na wozki widlowe do tej ubojni ktos cos doradzi jak to wyglada i czy prawde pisza z gory dziekuje
zdjecie uzytkownika
yyy - 2016-01-26 22:38:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na you tube widzailem zaklad miesny cykl produkcyjny miesa poprzez ubij rozbior efekt finalny tempo tempo hhh dziennie na zmiane 20tysiecy sztuk pelna dyzenfekcja styrylnosc pracy czepki oslony wlosow twarzy modernizacja poprzez pily tarczowe elementy konstrukcyjne stal kwasoodporna potezna firma kazdy pracownik am okreslone zadanei po pracy dyzenfekcja wchodzi ekipa sprzatajaca chemia w plynie kupa wody czystasc czystosc wielu polakow nei mialo doczynienia z takim systemem z nowa technologia niemcy przewyzszyli o 70lat polske bo tu w masarniach jakie sa w kraju pily mechaniczne brzeszczotowe nasal siekiera tasak pol otwarty cykl pracy ja w berlinie x lat temu pracowalem to 8tysiecy sztuk na zmiane robili uboj swin szczeciniarki bebnowe pily brzeszczotowe na rozbiorze pily tasmowe bandzejgi sam je troche zmodernizowalem byly bardziej wydajniejsze nei psuly sie tak czesto tasme w ciagu 8godzin 3 razy musialem zmienaic natomiast po modernizacji raz na 4 zmiany to bylo cos zreszta te zaklądy byly po modernizacji w 1936r oku jak hitler dowladzy doszedl i to funkcjonowalo nadal do 1992r juz nie istnieja podobno powstal na czasci zakladu obiekt sportowy tor zuzlowy na 2 czesci postawiono bloki mieszkalne niebylem tam od 1991roku tylko z opowiadanie na nk mojego kolegi co tam mieszka natomiast tonnes reda wiedensbruck to potezna firma i sadze ze polacy co tam chca pracowac nie sa przygotowani na takie tempo na wydajnosc na dyscypline wewnatrz zakladowa higena higena higena tempo zreszta 20tysiecy sztuik na zmiane sadze zae hootele pracownicze 10km od zakladu jak samochodu nie mas zto masz duze klopoty z dostaniem sie na zaslozony odpoczynek i powrot do pracy w necie ludzie prawde pisza jeszcze polskie posrednicy z rogi wala co niektorych i z tego powodu sa rozczarowania stres i szybki zjazd do polski
zdjecie uzytkownika
yyy - 2016-01-28 14:18:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no nikt nic nie pisz eprawda taka jest nie umiecie pracowac nie wytrzymujecie tempa higeny styrylnosc niemcy tego wymagaja proste proste
zdjecie uzytkownika
gg - 2016-01-30 21:36:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca ciezka.zarobki slabe.po prostu wyzysk.tempo zabojcze.robota do mocnych i glupich.
zdjecie uzytkownika
inka - 2016-01-31 20:16:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ODRADZAM nawet wrogom
zdjecie uzytkownika
bartis - 2016-01-31 20:22:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cieżkie warunki pracy, jak i warunki mieszkania. dowody zabieraja to prawda
żaden polak nie pomoże tylko robi pod gorke
juz w pierwszy dzień trzeba radzic sobie samemu
najlepiej jechać swoim atuem zeby w kazdej chwili wrócić
zdjecie uzytkownika
Net - 2016-02-03 11:50:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy ktoś pracował w zakładach mięsnych w Sogel?
zdjecie uzytkownika
lulu - 2016-02-05 07:56:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Net - 2016-02-03 11:50:12]:
prosto jasno ludziska pisza czytaj wstecz a nie zadawaj zbednych pytan tj jeden komplex zakladow
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowy nie było. Już na miejscu, w biurze są dwa dni szkolenia, pokazują szafki pracownicze, dostaje się odzież roboczą, klucze do mieszkania, wypełnia się kila kartek formularzy. Nie pytają nawet o referencje z poprzednich prac, nie trzeba miec wcześniejszych świadectw prac itp
Pytania: nic szczególnego
zdjecie uzytkownika
ciapatearaby - 2016-02-07 14:50:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciapate dostaja wiecej zasilku niz wy polczki w tym szajsie biale murzyne europy
zdjecie uzytkownika
lulu - 2016-02-07 16:24:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
znajomy w berlinie mieszka i emerytki ma tylko 820e a 2 kolega ma 1250e w dani troche popracowal doliczyli mu to i emerytka wzrosła johim na kircarbait jest to taka polska kuroniowka 780e ja papiery cv zlozylem do pracy w szwajcarii oferuja 26e na godzine czxekam na telefon i torba i wyjazd co tu szukac w kraju wszystko sie zatrzymuje coraz miej pracy miej zakladow supermarkiety tylko ale tez onio sie beda zwijac podatki zapewne beda wykanczac byłym milicjantom maj emerytki zmiejszac bedzie sie dzialo dzialo

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie zakłady mięsne MS MEAT!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie zakłady mięsne MS MEAT

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert