Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o zakłady mięsne MS MEAT

Pracowałeś w firmie zakłady mięsne MS MEAT i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
sanio - 2014-07-04 18:18:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciekawie piszecie jechac jechac tam wszyscy niedlugo bedziemy
zdjecie uzytkownika
kris - 2014-07-09 19:33:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam szukam wolnego miejsca jadę na 14 lipca z Częstochowy
zdjecie uzytkownika
gość 1 - 2014-07-11 17:52:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czy jedzie ktoś może jutro z rana z Rhedy lub okolic do Opola/Wrocławia. Proszę o kontakt na e mail izka04@onet.pl
zdjecie uzytkownika
tunczyk - 2014-07-11 23:59:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czas pracy liczony tylko przy tasmie odliczaja pauzy dojazdy do pracy do 30 km dziennie brak szacunku i chamstwo, standard hotelu robotniczego(verl) koszty zycia ok 300 euro z dojazdami. Jest praca i spanie ale czy warto sam ocenisz
zdjecie uzytkownika
sandy - 2014-07-12 12:39:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tam sie jedzie aby zarobic. I sie narobić. Ale warto. Obecnie jest tam moj brat. Jest wykonczony ale nie ejst tak zle jak malują... Chamstwo- a gdzie calują cie po tyłku? Warunki zle- a kto powiedział,że to hotel 5 gwiazdkowy i to za darmo? Daleko od zakladu- a nie mowiono ze dojazd w WŁASNYM ZAKRESIE? Limuzyny ci nie podeslą? Kary sa- a nagrody niby za co jak żes gapa i sie opierdzialasz? Pauzy odliczane- to nie parwda, bo pracujesz 9 godzina placa za 8 bo sa dwie pauzy po 30 min...to chyba jest uczciwe.Jestem an beizaco z wiesciami i wiem jak to wygląda. Jelsi ktos chce zarobic to zarobi. A jak nie to nikt cie tam nie 3ma i jak chcesz wracaj do Polski.
zdjecie uzytkownika
kevin - 2014-07-12 15:52:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sandy - 2014-07-12 12:39:51]:
nie ma co się tak obruszać. Po to jest takie forum, że każdy może wyrazić swoje zdanie. Chyba nie dziwisz się, że niektórym nie podoba się do końca takie tyranie czy też warunki mieszkaniowe. To jest ich opinia
zdjecie uzytkownika
nyta - 2014-07-15 07:43:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, mam pytanie. Czy jest tu ktos kto zarobi tam więcej niz 800 euro BRUTTO????i w jaki sposob niech jeszcze powie bo z tego co wiem to wszyscy podpisujecie umowe na 800 euro brutto ...i godzicie sie tam jechac?
zdjecie uzytkownika
wojtek - 2014-07-15 10:38:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gdyby nie rodzinne to połowa ludzi by zjechała generalnie lipa finansowa nowi maja 600 euro na umowach, koszty życia i dojazdu jak odliczysz to wiele nie zostaje
zdjecie uzytkownika
gago - 2014-07-15 13:48:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nyta - 2014-07-15 07:43:09]:
rzeczywiście jeśli chodzi o same pieniądze jakie można dostać na czysto za pracę w MS MEAT za granicą to 800 E nie jest niestety powalającą stawką, a już w wielu miejscach czytałem właśnie o takiej kwocie. Pozytywnym aspektem jeśli chodzi o zatrudnienie w Niemczech przez te firme jest to , że mimo wszystko zapewniają darmowe zakwaterowanie podczas pobytu za granicą. Także jeśli kogoś nie trzyma w kraju rodzina czy inne zobowiązania , a i tak tutaj pracuje jako wykrawacz-rozbieracz albo pakowacz-selekcjoner to równie dobrze może robić przecież to samo za naszą zachodnią granicą i to koniec końców za jednak lepsze pieniądze
zdjecie uzytkownika
czytyk - 2014-07-15 21:29:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak tylko z tego co wiem to wiekszosc ludzi wlasnie wyjechała tam bo maja rodziny na utrzymaniu. I nie mow ze wykrawacz zarobi 800 euro bo wiem,że nie zarobi tyle. 1000 e netto- i to minimum.
zdjecie uzytkownika
anaaa - 2014-07-20 22:56:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [andre 58 - 2014-06-29 14:07:39]:
Witam, Jak dostac sie do tej pracy?
zdjecie uzytkownika
sandy - 2014-07-22 19:08:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anaaa - 2014-07-20 22:56:27]:
wsiadaj na miotle i lec do redy z otwartymy skrzydlamy cie witajaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
zdjecie uzytkownika
bigo - 2014-07-22 20:32:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anaaa - 2014-07-20 22:56:27]:
Dzwon do MS Meat ( usunięte przez administratora )teraz potrzebuja, dzwonili do mojego kuzyna. Trzeba sie narobic ale mozna niezle zarobic nie wiem czy to prawda ale ludzie na sb maja po 1600 eurusow.
zdjecie uzytkownika
jakiś tam - 2014-07-23 19:41:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bigo - 2014-07-22 20:32:15]:
Nie ma gdzie indziej pracy.Ludzie jedżcie chociażby do Holandii.U Pani M na SB za 6 euro non stop 12 h przez 7 dni urlopy wstrzymane,pilnuj się na każdym kroku bo inaczej do biura i Polska.Coś jeszcze?
zdjecie uzytkownika
sandy - 2014-07-25 06:38:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
rezim rezim jak piszecie tych oszukancow posrednikow to w kosmos wyslac czasy prl komunistyczne cepy dzierza wladze i dyktuja prace place a ciemnota godzi sie na to bo kredyt bo tu nie ma pracy chlopie postaw otwarcie sprawe masz wlasciwa umowe to z tego masz kase masz swiadczenia a tak to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tego do niczego sie nic nie liczy
zdjecie uzytkownika
robert - 2014-07-27 20:20:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sandy - 2014-07-25 06:38:23]:
Taki madry jestes ja mam rodzine musze ich utrzymac, umowa jest i ubezpieczenie dodatkowo sie jeszcze ubezpieczylem i pracuje nie mam innego wyjscia. Jest ogromna teskonota za rodzina i polska ale co mam zrobic, takie zycie. Praca ciezka ale jest i wynagrodzenie placa regularnie nigdzie nie ma raju. Czasami zaluje ze sie nie uczylem bo z wyksztalceniem gimnazjalnym co moge zrobic w polsce bida z nedza.
zdjecie uzytkownika
Danka - 2014-07-28 13:53:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wybieram się wlasnie do tej firmy do pracy szukam transportu za który zaplace musze być tam 04.08.14r jestem z zachodniopomorskiego miasta Wałcz kontakt na maila danka170362@interia.pl lub nr 516145448
zdjecie uzytkownika
tonny - 2014-07-28 18:17:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polak gna Polaka do roboty a niemiec się śmieje
zdjecie uzytkownika
arek - 2014-07-29 14:35:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiście te pozytywne opinie to pisze pani z biura która wcześniej pracowała w tym kołchozie. Wiedziała co zrobić żeby dostać tą posadę i chwała jej za to ale niech nie wpuszcza ludzi w maliny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Właśnie co stamtąd zjechałem pracowałem wcześniej w innych zakładach w Niemczech i nigdzie nie było takiego dużego tempa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Fakty:
1. mieszkasz w bloku w trzypokojowym mieszkaniu w 10- osób
2. jest zawsze ciepła woda i pralka
3. weekendy zazwyczaj są przechlapane, bo albo pija albo ćpają
4. od 6,25 euro do 7,50
5. 1200 euro na rozbiorze wieprzowym za zeszły miesiąc tj. 6,75euro/h
6. tempo bardzo duże i OSTRZEGAM !!! odporność na stres bo szmacą cię jak "psa"
7. Romanse po równo czy to kobiety czy mężczyźni.
8. Wyżywienie bez używek 300 euro
9. na pakowaniu czy innych działach oprócz wołowiny zarabiają od 700 do 900 euro
od 1200 do 1400 jak mówią panie w Sokolnikach to było ze dwa lata temu.
10. Pamiętaj tam dla nikogo się nie liczysz chodź byś był/a najlepszym fachowcem świata!!!
11. nie wmawiaj sobie że pracowałem/am ciężko to pewnie jakiś leser pisze co mu strzeliło w kręgosłupie NIE pracowałem ciężko ale tam jeszcze do tego masz tempo na maxa!!!
12. według mnie to lepiej zarabia się jako opiekun/ka do starszej osoby od 1000euro do 1300 + wyżywienia + własny pokój.
13. jeżeli masz nóż na gardle i nie masz innej alternatywy to próbuj do innej firmy np. kleinemas.de tam tez pracują Polacy którzy uciekli z tego obozu lub próbuj przez inna firmę która też tam zatrudnia ludzi podam namiary w innym poście.
zdjecie uzytkownika
mar - 2014-07-29 16:01:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cze czy wy wyjeżdzaliście z zakładów mięsnych w żelisławice (śląskie)
zdjecie uzytkownika
Marian - 2014-07-29 16:37:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To to samo co Sokolniki tyle że inna lokalizacja gdzie bliżej masz
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-07-29 18:40:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Współczesna forma niewolnictwa ekonomicznego o tym był program w niemieckiej TV ADR. Złoty interes dla niemca i polskich pośredników.
zdjecie uzytkownika
gosciu - 2014-07-29 20:59:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja dawno pisalem o poskich posrednikach potwierdzam twoja opinie ale te nowe pokolenie co idzie tam pracowac to przepraszam ciemiaki do kwadratu nie poznali zycia a posrednik si smieje i niemiec tez w berlinie czarnuchy nsdap tam dziala miesiac temu troche porzadku zrobili troche polaczkow pognali na krouzberg w tv pokazali jak plukli krew sie lala do tonnes tam ich potrzeba
zdjecie uzytkownika
Miky - 2014-07-30 11:07:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dokładnie jak powiedział Tomek (...) współczesna forma niewolnictwa(...) najdziwniejsze jest to że arbeitsamt został tam nieraz oszukany w sprawie nieludzkiego tempa pracy. Prosta sprawa każda taśma ma regulacje tempa (do której jest ogólny dostęp) jak przychodzi kontrola to tempo jest minimalne jak niema kontroli tempo jest na maxa. Powinien być wymóg monitoringu wtedy by ludzie nie narzekali na prace że jest za szybko. Drugi aspekt to KAPO najgorsi są Polacy, trzeci i chyba ostatni aspekt to młodzi ludzie porobieni Amfetaminą maja bardzo dużą energie gdzie normalny człowiek im nie dorówna. Szkoda ich trochę bo na starość będą wrakami tylko kto im da jakąś emeryturę za wypalenie się dla MS Meat :-(
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2014-07-31 13:08:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
AREK DAJ NAMIARY JAK MOŻESZ NA INNE FIRMY,Z GÓRY DZIĘKI:)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie zakłady mięsne MS MEAT
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski