brak logo

zakłady mięsne MS MEAT

RHEDA-WIEDENBRUCK

Opinie o zakłady mięsne MS MEAT

lolipopka 2016-05-15 19:31:46
Busem. Ale z tego co mi wiadomo zabieraja dowody na starcie, więc pozniej moze byc problem. To działa jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
gosc 2016-05-17 19:32:25
CHCECIE TO JEDZCIE TAM SAME Z TEGO PROBLEMY PRZEMIAL LUDZI TAKI ZE SZKODA GADAC JESLI CHCECIE KASE WYRZUCIC W BLOTO TO LEPIEJ SIE ZABEZPIECZCIE NA POWROT ZEBY BYLO CZYM I JAK ZABIORA WAM DOWODY I DOPIERO POD GROZBA ZGLOSZENIA SPRAWY DO AMBASADY Z WIELKA ŁASKA WAM ODDADZA PRZY CZYM ZWYZYWAJA WAS OD NAJGORSZYCH TO BANDA OSZUSTOW ZERUJACYCH NA LUDZIACH BEZ PRACY SAME Z TEGO PROBLEMY LEPIEJ POJSC W POLE I SWOJE ZROBIC JAK ZAPIER... PO 300 GODZIN W MIESIACU ZA ZALEDWIE 1000e GDZIE JESZCZE MOWIA ZE CHATA DARMO A W RZECZYWISTOSCI PLACISZ 200-250e ZA SMROD I SYF ALE JAK TAK BARDZO CHCECIE TO JEDZCIE I SIE PRZEKONAJCIE NA WLASNEJ SKORZE POZDRAWIAM
1
gosc 2016-05-17 19:37:49
NIE JEDZ TAM TYLKO KASE WTOPISZ I Z PROBLEMAMI WROCISZ
gosciu 2016-05-18 19:54:42
x lat ludzie pisza o tej pracy a bb za pszeproszeniem nie rozumieja jak pojedzie to sie przekaona tylko bilet open proponuje jesze jedno zmienia sie ustawa o pracy za granica nie jeden bedzie rozczarowany bo rozliczenie bedzie z urzedem skarbowym w polsce nie poza granicamy kraju sejm juz cos ustala sadze ze nie bedzie sie oplacilo pracowac poza krajem ostatnio wczoraj znajomy opowiadal mnie ze pracowal w ubieglym rokuw norwegi tam sie rozliczal nayomiast kolega jego nie chcial pojechac tylko w kraju w skarbowce sie rozliczal to naliczono mu 49 procent oj jaki wkurzony byl tam tyral a tu urzedasom dal ot interes wieli jacy madrzy nie dosc ze w kraju pracy niema sobie zorganizowal pojechal tyral a w koncu im oddal polowe
gosciu 2016-05-18 19:55:32
x lat ludzie pisza o tej pracy a bb za pszeproszeniem nie rozumieja jak pojedzie to sie przekaona tylko bilet open proponuje jesze jedno zmienia sie ustawa o pracy za granica nie jeden bedzie rozczarowany bo rozliczenie bedzie z urzedem skarbowym w polsce nie poza granicamy kraju sejm juz cos ustala sadze ze nie bedzie sie oplacilo pracowac poza krajem ostatnio wczoraj znajomy opowiadal mnie ze pracowal w ubieglym rokuw norwegi tam sie rozliczal nayomiast kolega jego nie chcial pojechac tylko w kraju w skarbowce sie rozliczal to naliczono mu 49 procent oj jaki wkurzony byl tam tyral a tu urzedasom dal ot interes wieli jacy madrzy nie dosc ze w kraju pracy niema sobie zorganizowal pojechal tyral a w koncu im oddal polowe
cwanypośrednik 2016-05-22 11:01:50
Polaku godności trochę ciapate nie chcą robić większy socjal biorą
gosciu 2016-05-24 10:04:35
ja w sobote juz mialem jechac do niemiec do roboty otrzymałem 9e netto do reki praca po 10 godzin dziennie pon sobota niedziela wolna sam widzisz ile to kasy dniowka 90e wychodzi do reki to nie tonnes reda wieden sbruck ze 5e placa i wymogi dojazd na hotel 15km po cholere tak daleko i za marne pieniadze znasz jezyk chociaz troche to bujaj sie po niemczech mnostwo roboty tm jest i miesiac przeleci masz 2500e a nie 900e smiechu warte
prezesow dorabiacie hahaaa
1
gosciu 2016-05-24 10:05:17
ja w sobote juz mialem jechac do niemiec do roboty otrzymałem 9e netto do reki praca po 10 godzin dziennie pon sobota niedziela wolna sam widzisz ile to kasy dniowka 90e wychodzi do reki to nie tonnes reda wieden sbruck ze 5e placa i wymogi dojazd na hotel 15km po cholere tak daleko i za marne pieniadze znasz jezyk chociaz troche to bujaj sie po niemczech mnostwo roboty tm jest i miesiac przeleci masz 2500e a nie 900e smiechu warte
prezesow dorabiacie hahaaa
władca umysłu 2016-05-25 17:35:00
Przeczytaj to sobie jeszcze raz co napisałeś i ..... nie pisz juz wiecej takich bzdur i sum z kosmosu
2
gosciu 2016-05-26 09:20:32
ty facio nie pieprz glupot w zakladach miesnych masz grosze ja bylem w ubieglym roku troche dalej bo zalednie 200km ot tones reda i mialem inna kase bo za miesiac pracy tj 300godzin zarobilem do reki 2700e w ty my tu pieprzysz o sumach z kosmosu zap ie r dal aj za 900e niewolniku polskich prezesow to ty piszesz bzduryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
1
gosciu 2016-05-26 09:36:56
tez jade w sobote do niemiec oferowali mnie 9e nnetto jasne jak drut ze zarobie tam a moze praca sie okaze ze na dluzszy cas juz sie ciesze to nie sa kosmiczne suny jak pisze wladca umyslu polak co tam pracuje na pochodzenie tj ksiazeczka wermachtu ma 17e do reki no no ja co niemam takij legitymacji dostalem 9e do reki x 10godzin to dniowka 90e praca poniedziałek sobota niedziela wolna po miesiacu zjazd do kraju 4 dni wolnego i powrot do roboty to nie kosmiczne sumy co pisze i ktos mnie tu obraza znasz troche jezyka mas zlepiej a nie w zakladach miesnych co placa wiecej jak kuroniowka niemiecka 900e a kuron to 820e w niemczech ot kapucha i wladca umyslu mysli ze pana boga za nogi zlapal przebudz sie czarny alibabooooooooooooooo
1
człowiek bez skrupułów 2016-05-26 19:37:32
Cztery dni w tygodniu każda dniówka po 90 euro = 360 euro.Miesiąc ma cztery tygodnie plus 2 dni.360 euro razy 4 = 1440 plus dwa dni 180 euro razem wychodzi 1620 euro.Jeść coś trzeba i ile Ci zostaje.Władca umysłu ma troche racji z tym co piszesz
1
gosciu 2016-05-26 20:18:52
zaraz zaraz kolego jak liczysz mialem karte pracy miesiac przelecial 300godzin przepracowalem i otrzymalem 2700e do reki to ty kolego jak liczysz i jakie 4 dni wtygodniu 6dni sie pracuje w tygodniu po 10 godzin co ty ciemnote wciskasz zastanow sie co piszesz
miś polarny 2016-05-26 20:47:30
Nie masz się czym chwalić za 300 godziń tylko tyle kasy ja w Norwegii ma 28 euro na godzinę oczywiście po przeliczeniu koron praca 8 godz dziennie 5 dni w tygodniu.Razem 150 godz w cztery tygodnie. Na rozbiorze wieprzowym max 250 sztuk dziennie pełen luz.
gosciu 2016-05-28 17:27:23
to wspaniale bo te osoby co pracuja w niemczech tonnes reda zarabiaja jak pisza 900e na miesiac ot rewelacja ja dalej roobilem mialem znacznie wiecej natomiast najwiecej mozna zarobic na platformach iwertniczych bo nawet 100e na godzine ciezka wyczerpujaca praca i niebezpieczna no dniowka to 800e wychodzi jest za co pracowac nie kolego
Georg 2016-06-02 01:02:03
Jedzie ktos 6 czerwca? Prosze o kontakt janekporanek@gmail.pl
Rzeznik 2016-06-24 16:20:24
Najlepsza firma jaka rekrutuje rzeźników do pracy na teren Holandii to www.selectwerving.nl
Posiadają kilkanaście zakładów pracy na terenie Holandii, stawki konkurencyjne.
mmmm 2016-06-26 07:27:03
awans kolego kasa sie liczy w tym zgnilym kapitalizmie awans to przeszlosc zydostwo rzadzi kasa kasa kasa dostaniesz 8e na godzine ot rewelacja tyrasz jak wol 200t na zmiane padasz po 8 godzinach a na wiertnice geologiczne pojedz masz 100e godzinka to kasa tez sie tyra ponad sily a wy tu piszecie o groszowych stawka jest awans rozwijam sie ot komunistyczne myslenie kasa kasa kasa to jest to
Gość 2016-06-29 09:36:24
czy jedzie ktos na 11.07?
1
kkasia227 2016-06-30 16:53:59
Ja dostalam oferte i mialam jechac na 11.07 ale po tych opiniach to juz sama nie wiem
Mięsko 2016-07-01 14:52:23
Większość z was, ktora tutaj sie wypowiada, powinna zarabiac jeszcze mniej niz 900euro, gdyz widac po wypowiedziach wasz poziom wyksztalcenia, widac, ze sie nie uczylo w szkole! Zacznijcie uzywac znakow interpunkcyjnych, bo trzeba się duuuuzo naglowic, namęczyć, zeby z tych waszych 'wypowiedzi' cokolwiek zrozumiec...
Porazka, ze mamy takich Polakow.
hd 2016-07-08 09:58:12
Witam.Jedzie ktoś do nich do pracy na 11.07 z kujawsko-pomorskiego lub pomorskiego?
Atsam46 2016-08-02 16:51:42
Jade do tunisu 14 sierpnia z kuj-pom moge kogos zabrac atsam@poczta.fm
Oszukana 2016-08-07 18:14:27
Ludzie omijajcie to moejsce !! Posza i mowia przez telefon same cudowne rzeczy byle sciagnac ludzi do pracy!! Placa tez taka duza a rzeczywistosci jak zarobisz 500€ za caly miesiac zapierdziel po 12 jak nie wiecej godzin to bedzie dobrze. Zero szacunku dla pracownika - tania sila robocza - za to uwazaja polakow. Mieszkania to jeden wielki syf i patologia! Kobiety dzwigaja albo ciagaja wozki po 150-200kg!! Praca zaczynasz powiedzmy o 18 a konczysz niewiadomo o ktorej jak malo do przerobienia miesa czy tez pasztetu czy czegos innego to schodzisz szybciej a normalnie to mozesz siedzie nawet do 7rano. Umowy nie daja wiec jak cos Ci sie stanie to firma usuwa umowe z papierow i nie przyznaje sie do tego ze u Nich pracowales. Tunis to jedna wielka sciema. , syf , brud i wykorzystywanie ludzi!!!!
1
Riama 2016-08-09 09:43:12
Witam!Ja tam pracowałam i byłam zadowolona, nie zabierają żadnych dowodów, tak jak czytałam powyżej. Jeśli człowiek chce pracować , to pracuje, ja prace miałam na nocne zmiany różnie raz 10 godz , raz 12 sobota wolna , tez nie zawsze ale jak się jedzie za granicę to do pracy a nie na wczasy .Najwięcej piszą Ci co posiedzę miesiąc czy dwa , że źle i wymyślają nie stworzone historię, dlaczego?żeby inni nie pojechali i coś mogli zarobić . Zjechałam tylko dlatego , że mąż tam pojechał a ja przyjechałam do dzieci. Ale kiedyś będę chciała znów tam pojechać jeśli dadzą mi taką możliwość.
1
Nowość 2016-08-09 22:01:30
Zatrzymują dowody osobiste, umowy widzicie tylko przy ich podpisywaniu, warunki w mieszkaniu są straszne, pracujecie w niedozwolonej według prawa niemieckiego liczbie godzin czyli w wymiarze 14h dziennie z czego płacą wam tylko za 8h pracy dziennie. Po odjęciu ich kosztów i tego co wydacie na życie niewiele zostaje. A i ile dostajecie za godzinę dowiadujecie się dopiero po wypłacie jak sobie przeliczycie. Co tydzień zmieniają się pracownicy
2
marcin 2016-08-10 12:50:00
Jedzie ktoś 15.08 2016 ?? Lubelskie
Blue 2016-08-10 12:59:02
Kolego jade autem na 15ego ale z kuj-pom, jak do mnie dojedziesz to cie wezme ( usunięte przez administratora ) Generalnie szukam kogos kto chce jechac na 15go
wielkapolska42 2016-08-11 22:57:16
Przyjedź,przekonaj się. A nie słuchajcie bredni
1
mała czarna 2016-08-18 17:33:19
Pracuje tam tak Beata na dziele Chiny? żona brygadzisty Piotra
3
tomek 2016-08-22 16:39:10
witam
Jedzie ktoś 29 do DSI GmbH
Kupferstrasse 11A
33378 Rheda-Wiedenbrück
pisać jestem z malopolski
3
Michał 2016-08-23 15:48:11
witam jade na 29
arekof01 2016-08-28 19:32:57
moja zona jest i jest wszystko w porzadku
Zajechany 2016-08-30 01:39:30
Byłem, zobaczyłem, wróciłem. Trochę się rozpiszę ale ze szczegółami ;) Przyjazd na własną rękę na godz 8:00, rheda - wiedensbruck. Wejście do biura, (już tutaj mają cię w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czekanie 40min zanim cokolwiek się wydarzy, 3 godzinny wykład o pracy, podpisywanie papierów (w tym część całkowicie po niemiecku i trzeba na słowo wierzyć, bo pracownicy z OGROMNĄ łaską potrafią przetłumaczyć 2 strony dokumentów jako "to tylko o mediach, że 5 euro miesięcznie płacisz", po czym zabierają Ci dowód osobisty na ok 2 dni i puszczają do APARTAMENTÓW. Hehe xD Apartamenty to za dużo powiedziane, nawet słabym mieszkaniem bym tego nie nazwał. Najczęściej wyrzucają ludzi do miejscowości (17km od miejsca pracy "Tonnies") o nazwie "Verl", na słynną 13-tą dzielnicę (ul. Zollhausweg). Ciężko jest w jednym zdaniu opisać moje wrażenia z tego miesca, ale spróbuję jak najkrócej. Pierwsze 20min po rozpakowaniu się w pokoju 4 osobowym, przejściowym. Na mieszkaniu syf, puste i niedopite butelki po piwie, w samym pokoju naliczyłem 140. Na mieszkaniu łącznie 9 osób, wtedy akurat było 3, bo ludzie na różne zmiany pracują. W pokoju 4 osoby i każda pracuje na inną zmianę, wszyscy mają wszystkich w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] np. gościu wraca z pracy o 23, ja śpię bo trzeba na 7 wstać, ale on ma to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i włącza telewizor, muzykę z laptopa i chleje browary. Mimo iż mam sen bardzo twardy, do tego momentu byłem pewien że nawet wybuch bomby pod blokiem by mnie nie przebudził, to jednak moim współlokatorom się to udawało. Lodówka istna czarna dziura, zawsze coś ginęło i oczywiście nikt nic nie wie. Telefon na szczęście miałęm starożytny więc o niego się nie bałem, a w portfelu 10 euro, bo płacę kartą. Budzę się rano, jadę do biura (własnym autem, Ci co nie mają auta, mają przesrane ;) ). Tam oczywiście znowu jakieś papiery skanowanie, puścili do mieszkań zpowrotem, i na 15 znowu zdjęcia itp. Wyjazdów do biura było tyle że w 3 dni robiąc trasy tylko, mieszkanie > biuro zrobiłem 200km. Jak przyjechałem w poniedziałek, tak pierwszy dzień pracy wypadł na czwartek. Zollhausweg to ulica na której proponowano mi kupno prawie wszystkiego, tanie, polskie, ukrainskie, rosyjskie, rumuńskie alkohole "wszelakie". Pozatym noże, maczety, tablice rejstracyjne, tanie fajki po 2,50 euro (w sklepie po 6), alufelgi, karty rabatowe do burdelu nieopodal po śmiesznych cenach. Dodatkowo usługi, cofania licznika w aucie, lub usówania alarmów. Można było nawet sobie "używany", w dobrym stanie rower zamówić wg. gustu ceny 30-50 euro. Praca, wyczerpująca i monotonna, jak masz na 8:00 to musisz być max 7:30 na bramie rzeby biegiem się wyrobić (przejść przez bramę, przyłożyć czip, zeskanować rękę, odebrać ciuchy robocze z szafki, przebrać się, dojść na stanowisko pracy a to czasami troche zajmuje, niektórzy muszą jeszcze ostrzyć noże). Wszystkie przerwy są odliczane z pensji tzn. Jeśli do firmy wszedłeś o 7:30 i wyszedłeś o 18:30 (teoretycznie praca od 8:00 - 18:00) to płacą ci za 9 godzin, bo odejmują 2 przerwy po 30min. Przerwy to też jeden wielki wałek, bo niektórzy muszą iść od 7 do 12min rzeby dotrzeć do Kantyny (jedyne miejsce w firmie, gdzie można zapalić i coś zjeść) ale przerwa liczy się od zejścia ze stanowiska pracy do wejścia spowrotem. Wielu ludzi zdąrzy spalić fajkę i zjeść bułkę w biegu i wraca na stanowisko. Po jakoś 2 tygodniach, dostałem 3 listy po niemiecku w tym numer podatkowy (jak go nie zaniesiesz do biura przed wypłatą to masz ok połowę mniej pensji) i pojechałem do biura. Pytam się w biurze czy mi przetłumaczą to co jest tutaj napisane, a baba że ona nie jest od tego, od tego są biura tłumaczy, wzięła papiery, zrobiła ksero, oddała jeden... Pytam się czemu tylko jeden dostaję spowrotem, a ona że te 2 mi są nie potrzebne i sobie poszła. Byłem zmęczony po nocce więc poprostu sobie pojechałem dalej. Tak popracowałem jeszcze jakiś czas, dostałem żołd xD Rzeczywista stawka godzinowa na czysto wyszła mi 5,20 euro, ale o dziwo moji wspólokatorzy wszyscy mieli różne stawki godzinowe (od 5 do 5,40), nikt nie wie jak oni to liczą i nie spotkałem tam nikogo kto by to wiedział, rozliczenie wypłaty można dostać, ale tylko po niemiecku, a oni nie tłumaczą tego. Teraz cieszę się że wróciłem i doceniłem moją biedną Polskę, bez rumunów, arabów, murzynów i chleba który jest świeży 17 dni. Osobiście nie polecam, ale upartych nie przekonam, więc życzę powodzenia.
8
Zajechany 2016-08-30 01:50:38
Haha, stabilne zatrudnienie ;) Padłem xD Tam na 30 ludzi w poniedziałek do czwartku jest dziesięć, po miesiącu może 2 wytrzymają...
2
zajechany 2016-08-30 12:29:19
oferty pracy są tylko pod inną nazwą firmy. DSI i MS MEAT to jedna i ta sama firma, przynajmniej biuro i pracowników mają tych samych.
1
Marzena 2016-09-13 12:45:11
Witam serdecznie to co opisales to wszystko prawda,ja pracowalam tam na wolowinie na nozu o dziwo wytrzymalam caly 1 rok Marzena.
gontar 2016-09-13 15:53:50
dzisiaj wruciłem z Tunisu po tygodniu roboty tam byłem na wołowinie jest tragedja praca od 10 do zesraniasie akasa 1100euro minus nora 100 euro i nic więcej ja się roboty nieboje ale nie za taką kase szanujmysie
1
kależanka 2016-09-15 11:24:34
Byłam w tym kołchozie wytrzymałam tylko tydzień jak kolega gontar kołchoz ludzie tam jest wyzysk orka po 10 ,12 godz nie dajcie sie zwariować za 1000e jak tam wyjeżdzałam też tak myślałam kto nie da rady jak nie ja a jednak nie dałam orka i darcie mordy pracownik na pracownika polak dla polaka najgorszy pozdrawiam wybor należy do was ale ja ostrzegam
1
Senar 2016-09-19 11:30:59
Mieszkania są różne , standard gorszy od hoteli robotniczych. A ludzie z którymi się mieszka , cały przekrój społeczeństwa , dużo patologii , po wyrokach , etc , w 2014 roku na PIXEL – dzielnica gdzie mieści się budynek mieszkalny pracowników Tonniesu doszło do morderstwa. Młody chłopak został zadźgany nożem przez kolegę z pokoju , poszło o piłkarski szalik. Koleś siedzi w niemieckim pierdlu teraz . Chłopak miał niecałe 30 lat , zbierał na wesele które miało być za 3 miesiące . Głównie na VERL – 18 km od Tonniesu .
Mieszkan blisko zakładu nie ma , kiedyś były , 2 , 3 km ludzie na rowerach przyjeżdżali , ale teraz nie ma szans na to . Ogólnie nie warto , odradzam , bo za 1000 euro stracić zdrowie i psychę , nie polecam .
2
Szczera prawda. 2016-09-27 20:49:45
Robota jak robota. Zależy gdzie się trafi. Dla mnie nie jest to ciężka praca. Po 8 godzin. Ktoś pisał że 500 e na miesiąc? Chyba jak co drugi dzień chodził do roboty. Robiąc pod polakiem w niemczech czego wy oczekujecie? Premi? Dodatków? Zapomnijcie. Masz te 8,6 e i nie licz na dodatki za nocke czy sobotę. Co innego mają ludzie robiący pod niemieckim biurem. Dostają dodatki tak jak powinno być. Nie oszukujmy się, polak jak juz trochę poczuje pieniądz i trochę władzy to drugiego ma za nic. Na dziale gdzie ja jestem robimy około 170 godzin na miesiąc. Czyli normalnie. Bez Premi, dodatków. Raz jest miła atmosfera raz do niczego. Oczywiście jest wyzysk no ale gdzie nie ma?
andlak 2016-10-11 12:49:11
..jedzie ktoś tam do pracy 16.10.2016 kujawsko-pomorskie
ADI 2016-10-11 16:27:28
PRACOWAŁEM 5 LAT I NIE NARZEKAM I NA ROZBIORZE WIEPRZOWYM
Fifi 2016-10-11 22:10:27
No bo nie ma co narzekać @Adi ja chyba Cię nawet znam, powiem Wam, że no wiadomo że praca na mięśie nie jest ani czysta, ani piękna, ale generalnie jak się lubi to można
Jaca 2016-11-09 08:48:59
Ktoś na wyjazd w tym miesiącu?
wyjazd 2016-11-16 13:56:43
Hej, ktoś może jedzie na 21.11.2016 z okolic wrocka?
Arek 2016-11-24 17:10:30
Odradzam każdemu pracę w tym zakładzie ja pojechałem tam w listopadzie ludzie przed zakładem czekali po 5 godz bo w nocy nikt cię nie odbierze ochrona zakładowa przelania czekających ludzi masakra w mojej turze było około 70 osób po 3 dniach zostało z 15 . Straszą kara jeżeli się zrezygnuje 600 EUR ja im wysłałem pismo od radcy to się odczepili odradzam
Arek 2016-11-24 17:11:01
Odradzam każdemu pracę w tym zakładzie ja pojechałem tam w listopadzie ludzie przed zakładem czekali po 5 godz bo w nocy nikt cię nie odbierze ochrona zakładowa przelania czekających ludzi masakra w mojej turze było około 70 osób po 3 dniach zostało z 15 . Straszą kara jeżeli się zrezygnuje 600 EUR ja im wysłałem pismo od radcy to się odczepili odradzam
koleżanka 2016-11-30 22:34:12
zgadzam się całkowicie z kolegą Arkiem
gosciu 2016-12-04 19:44:44
zgobywam wiedze teoretyczna oraz praktyczna na cnc w zachodnich niemczech jest duze zapotrzebowanie oraz na elektrykow oraz mechatronikow od razu masz prace za 20e na godz znasz jezyk niemiecki lub angielski to ruszaj ponad 2500e miesiac do reki masz
Zostaw swoją opinię o zakłady mięsne MS MEAT - RHEDA-WIEDENBRUCK
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie zakłady mięsne MS MEAT