INVESTORiUS Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o INVESTORiUS Sp. z o.o.

Portoryko na Islandii 2016-11-14 00:19
Opisz więcej...ten temat.I czym zajmuję się tam tzn. Świeżak ;)
Adam 2016-11-14 11:26
Ja w tamtym miesiącu zarobiłem 18.230,00 PLN. W tym mam już jedną rezerwacyjną i 7.350,00 w zawieszeniu (płatne przy końcowej na akcie za 10 dni).
Świeżak :-) 2016-11-14 15:17
Świeżak zaczyna od szkolenia. Szkolenie tylko pierwszy dzień jest stacjonarne, od drugiego szkolenie połączone jest z praktyką. A później... standard: pozyskania, promocja, prezentacje, deale :-))
Ja jestem tutaj od 3 miesięcy. Zrobiłam w tym czasie 2 transakcje. Jak patrzę na to ile ludzie tutaj robią, to mało, ale mnie wystarcza, uczę się jeszcze. Razem ze mną startowało 6 osób, zostały trzy. Też podobno standard. Mnie pozytywnie zaskoczyła atmosfera, dostępność (zarówno kolegów jak i obu prezesów), bezpośredniość (ze wszystkim można przyjść, pogadać, zadać pytanie)... zarobki też jest ok, choć liczę w przyszłości na więcej, bo można.
Portoryko na Islandi 2016-11-15 02:59
Piszesz ze zrobiłaś transakcje?Opisz jak to wygląda,jeśli to nie problem.
Świeżak 2016-11-15 14:42
Po szkoleniu umawiasz spotkania, dostajesz także kontakty do osób, które chcą sprzedać nieruchomości. Jedziesz, oceniasz, czy chcesz się tym zająć. Umawiasz firmowego fotografa, robisz homestaging, zdjęcia. Umieszczasz ogłoszenia i odbierasz telefony. Pokazujesz zainteresowanym osobom, negocjujesz ze stronami, kompletujesz dokumenty, robisz przedwstępną, zamykasz deala :-)
Wiesz, tego się nie da tak opisać, to trzeba zobaczyć, sprawdzić się, czy jest Twoje. Nic to nie kosztuje, niczym nie ryzykuję. Mnie się podoba. Nie wszyscy zostają.
Romek 2016-11-21 02:50
A konkretnie.. Ile można zarobić na początku..?? Tutaj każdy słodzi a może jakieś konkrety w końcu..?? Skoro jest tak świetnie to dlaczego wstydzicie się powiedzieć konkretnie ile..? Nie jestem z konkurencji.. Pytam ponieważ rozważam zmianę pracy.. Pozdroo
Adam 2016-11-21 15:28
Na początku możesz zarobić 6-8 tys. miesięcznie. Trzeba sobie dać 2-3 miesiące na nauczenie się podstaw i regularne transakcje. Jak załapiesz, zbudujesz już grono kilku stałych klientów (firma bazuje na trwałych kontaktach i relacjach z inwestorami), to jest znacznie łatwiej. Są tacy, co wyjmują ponad 20 tys. miesiąc w miesiąc...
Marti 2016-12-10 10:11
Stwierdziłam, że ja też dorzucę garść newsów od siebie. Na początku dodam, że nie jestem obiektywna, bo jestem pośrednikiem w INVESTORIUS od 6 miesięcy. Początki były dla mnie trudne. Wszystko nowe, trzeba się przełamać, każdy klient jest inny, nauczyć jak sobie radzić z każdym typem klienta, etc. W pierwszym miesiącu nie zrobiłam żadnej transakcji i nic nie zarobiłam. Prawda jest taka, że nikt mi tego nie obiecywał i prezes od początku mówił, że często tak bywa. Już podczas rekrutacji zrobił dużo, aby mnie zniechęcić, abym zrezygnowała (co było dziwne na początku, bo inne firmy mnie zachęcały i opowiadały bajki), zostałam. Po 2 miesiącach poczułam ten biznes. W grudniu zrobiłam już trzy transakcje i zarobiłam grubo ponad 20 tysięcy złotych, już do dzisiaj! Tak!
Choć zarabia się tutaj dużo, to ja cenię firmę za atmosferę, podejście do innych (robimy paczki dla dzieciaków i zrzucają się wszyscy, najwięcej wrzucił prezes), nie ma ciśnień, zbędnych ciśnień, kontroli. Są super szkolenia, motywacja, ale kto zna przeszłość Michała to wie, że setki tych szkoleń już w życiu poprowadził... pewnie dla setek tysięcy osób (może przesadziłam :-)). Nie wiem, i nie mam żadnej gwarancji, że w grudniu zrobię jeszcze jakąś transakcję, nie mam gwarancji, że styczeń będzie jeszcze lepszy i ... nie chcę żadnych gwarancji. Mam super system pracy, świetny zespół ludzi, którzy mnie wspierają, z którymi działam, rozwijam się, idę do przodu, zarabiam więcej niż marzenie każdego innego pośrednika (prawie) gdzie indziej.

To nie jest praca dla wszystkich, nikt tego nikomu nie obiecuje...
2
Daniel 2016-12-10 18:59
Co tu dużo gadać. Świetna firma z pomysłem, ze strategią, z mocnym przywództwem, zaangażowanym prezesem-właścicielem, super szkoleniami, konkretnymi, przemyślanymi, które działają. INVESTORiUS to moje miejsce!
Marcin 2016-12-22 13:02
Miejsce dla osób, którym chce się pracować (nie, to nie jest praca na etacie od 9 do 17 z podstawą) i potrafią się same zorganizować oraz motywować do pracy. 80% czasu na mieście, na spotkaniach z klientami, 20% pracy przy komputerze (promocja ofert, emaile, umawianie spotkań). To ile zarobisz, zależy od Twojego zaangażowania, nie ma żadnej gwarancji czy podstawy. Jednocześnie nie ma górnej granicy zarobków (bardziej jest to biznes niż stanowisko pracy).

Atmosfera świetna, super ludzie! Polecam!
Dianka 2016-12-27 13:34
INVESTORIUS to takie miejsce, którego szukałam od momentu skończenia studiów (3 lata temu), a może nawet jeszcze na studiach. Tutaj znalazłam miejsce, gdzie robię poważne rzeczy (nieruchomości), a nie wciskam ludziom chłam na słuchawkach, czy sprzedaję talony na balon w kolejnym "biurze maklerskim", którego szefowie marzą o byciu Wilkami z Wall Street. Bardzo dużo się nauczyłam, przeszłam świetne szkolenia, musiałam pokonać kilka własnych ograniczeń, poszerzyć strefę komfortu parę razy. Dzisiaj wiem, że było warto. Zarabiam świetnie, mogę sobie na wszystko pozwolić, o czym tylko moi rówieśnicy marzą. Praca jest specyficzna (jak napisał Marcin), nie jest od 9 do 17, ale ja takiej nie chciałam. Chciałam i jestem królową swojego czasu i życia. Nie pracuję więcej niż 8 godzin dziennie a i to są wybrane przeze mnie godziny. Dla mnie jest to zajęcie marzeń, choć mam świadomość, że nie jest to dla "etatowców" z marzeniem o awansie za 3 lata i podwyżce o 200 zł na koniec roku.
1
starter 2017-01-02 11:05
Dla mnie MEGA!!
1
Karolina M. 2017-01-05 19:27
Pracuję w Investorius prawie 2 lata - przez ten czas dużo zrobiłam i dużo się nauczyłam. Teraz mając 22 lata i nie mając wcześniej doświadczenia w nieruchomościach prowadzę swój team, robię poważne transakcje i czuję, że ludzie mnie potrzebują! Zarobki to jedynie odzwierciedlenie dobrze wykonanej pracy ;)
Polecam ambitnym, zdeterminowanym osobom nastawionym na sukces! Świetna atmosfera, świetne zarobki, świetne doświadczenia i najlepsze szkolenia!
Praca mocno kształtująca osobowość i charakter.
Jeśli przyjdziesz, dasz od siebie 100% zaangażowania, będziesz obserwował najlepszych sukces gwarantowany ;)
5
Maciej 2017-01-09 12:48
Dla mnie praca marzeń pod każdym względem!
Yes, Yes, Yes 2017-01-12 09:35
Zrobiłam moją pierwszą transakcję!!! Youhuuuuuuuu..........!!!

OK, będę szczera, nie jest to łatwe, ale co jest. Najtrudniejsza jest ta pierwsza. Bałam się, że sobie nie poradzę, że nie dam rady, że to nie dla mnie, że inni to tak, ale nie ja. Ciągle chodziło mi to po głowie, ale słuchałam szkoleń, pomocy kolegów, wsparcia Klaudii (dzięki K) i jest!!! I już nigdy nie zamienię tej roboty na nic innego. Ale jestem szczęśliwa :-))))
Iwona 2017-01-15 07:49
Miła atmosfera pracy, wszyscy pomocni, bez ciśnień. Moje miejsce!
marla 2017-02-06 17:26
Witam mam pytanko w sprawie rozmowy na asystentkę jak wygladała, bo tez sie tam wybieram
Magda 2017-02-07 07:31
Normalna, przyjemna i przyjazna rozmowa. Mnie pytali o doświadczenie, plany na przyszłość, dlaczego się zgłosiłam. Byłam w piątek, czekam na odpowiedź. Fajna lokalizacja biura, blisko metra bym miała :-)
2
Asystentka 2017-02-09 08:40
Super atmosfera w pracy... to już widzę, choć pracuję tutaj dopiero od tygodnia (asystentka). Fajna, otwarta komunikacja i dostępność wszystkich z pomocą, wsparciem. Dobrze trafiłam.
ToBeFree 2017-02-09 15:28
Moje miejsce! Tyle!
Ada 2017-02-11 19:12
mam pytanko dotyczące stanowiska asystentki ile się zarabia i czy dostaje się umowe o prace?
Insider 2017-02-12 07:34
Z tego, co się orientuję to wszyscy w biurze mają umowy o pracę. Ja mam :-)

Pensje zależą od stażu i stanowiska (asystentka biura, zarządu, doradcy). Asystentki zarządu i doradcy dostają duże bonusy i premie.
SzkoleniaZakaseDlaFrajerów 2017-03-12 12:04
10 dni...rozumiem że 6 to wynajęcia mieszkań studentom a nie sprzedaż domów wartych 650-900 tyś.
Joanna 2017-03-20 14:56
@Insider to dobra informacja, że wszyscy pracownicy otrzymują umowę o pracę. A co możesz powiedzieć o benefitach dostępnych dla pracowników oraz możliwościach rozwoju w INVESTORiUS?
Madzia 2017-04-26 14:49
To jest pierwsza firma (a mam już 6 lat doświadczenia w pracach różnego rodzaju), w której czuję, że robię coś z sensem, rozwijam się. Dostałam super szkolenia, praktyczne, bez ściemy. Sama jestem panem (panią) mojego losu, dobrze zarabiam, robię ciekawe rzeczy. Zauważyłam, że jest coraz trudniej się dostać. Firma wprowadziła dwustopniowy system rekrutacji i na koniec musi być rozmowa z prezesem. Mnie się jeszcze upiekło ;-))
Ave Ja 2017-04-27 07:32
Jest ciężko na początku, ale szkolenia MEGA!!
Joanna 2017-04-27 09:32
@Madzia to bardzo ważne, czuć że praca ma znaczenie. Czy mogłabyś powiedzieć na jakim stanowisku/w jakim dziale pracujesz w firmie? Chętnie też dowiemy się więcej na temat Twoich doświadczeń w pracy oraz szkoleń jakie zapewnia swoim pracownikom INVESTORiUS.
Najlepsze miejsce na Ziemii 2017-05-15 07:59
Mnie zajęło ponad 2 lata, aby podzielić się swoim doświadczeniem. Początki miałam trudne, jestem z wykształcenia prawnikiem, ... najtrudniej było nauczyć się sprzedawać. Dostałam świetne szkolenia na starcie (dzięki Michał :-), przyjazną, pomocną grupę ludzi. Dla mnie w tej firmie najważniejszy jest klimat, który przypomina rodzinę a nie "firmę". Owszem, są zasady, ale w każdej rodzinie także powinny być. Choć miałam wiele wahań, zwłaszcza na początku, to teraz czuję na 100%, że to moje miejsce. Acha... ja jestem doradcą ds. nieruchomości. Z każdą transakcją (choć było ich już wiele), jeszcze bardziej pewną siebie :-)
1
Joanna 2017-05-15 14:48
@Najlepsze miejsce na Ziemii
to ważna informacja, że w INVESTORiUS szansę mają również osoby, które nie mają doświadczenia w sprzedaży. Jesteś też kolejną osobą, która zwraca uwagę na wysoki poziom oferowanych szkoleń. Mogłabyś powiedzieć coś więcej na ich temat?
Zaczynam 2017-05-20 07:54
Choć ja dopiero zaczynam i do sukcesu mam jeszcze chwilę to jestem pod wielkim wrażeniem szkoleń, które prowadzi Michał. Mądre, przemyślane, pomocne. Atmo super, bardziej jak organizacja studencka niż firma. Bez zbędnych ciśnień, korpo zachowań. Nie tylko mówią, że im zależy na super klimacie do pracy, ale także taki klimat się czuje. Dla mnie to jest o tyle ważne, że w poprzedniej pracy miałam syf...
Anonim 2017-06-02 20:51
Czy może ktoś z was wie ile godzin trwa pierwsze szkolenie?
Mgda 2017-06-04 07:28
Mega szkolenia!! Mam już swoje lata, ale nigdy nie byłam na tak przemyślanych i świetnych szkoleniach. Tutaj prowadzi je właściciel i prezes firmy. Duża wiedza, doświadczenie i szacunek. Zdecydowanie moje miejsce :-)
Sneaky 2017-06-04 22:29
Mam pare pytań odnośnie rozmów kwalifikacyjnych czy patrzą inaczej na kogoś z doświadczeniem w nieruchomościach i z ich brakiem ? Mój kierunek to informatyk i jestem pewny że zupełnie nie widze siebie w tym zawodzie, a jestem ciekaw też nieruchomościami ktoś byłby w stanie mi pomóc ?
Sneaky 2017-06-04 22:30
Mam pare pytań odnośnie rozmów kwalifikacyjnych czy patrzą inaczej na kogoś z doświadczeniem w nieruchomościach i z ich brakiem ? Mój kierunek to informatyk i jestem pewny że zupełnie nie widze siebie w tym zawodzie, a jestem ciekaw też nieruchomościami ktoś byłby w stanie mi pomóc ?
Marcin 2017-06-05 13:50
Nie zatrudniają ludzi z doświadczeniem, bo twierdzą, że wolą wszystkiego nauczyć sami a i ludzie nie maja złych nawyków.
A. 2017-06-05 21:12
Jakie umowy dostają początkowi doradcy ds nieruchomości?
Marcin zaczynam 2017-06-11 07:12
Jak już ktoś napisał wyżej, dla mnie to forum opinii było bardzo pomocne gdy zastanawiałem się najpierw, gdzie chcę aplikować, a później, gdy szedłem na rozmowę kwalifikacyjną. Dostałem się, jestem (staję się) doradcą ds. nieruchomości, nie zamknąłem jeszcze żadnej transakcji (ale to pierwsze tygodnie) i choć bardzo bym chciał nie mam takiej 100% pewności, że sobie poradzę. Chcę na 100% się zaangażować i powalczyć. Niezależnie od tego nigdy wcześniej (a nie mam już 24 lat) nie spotkałem tak świetnego szkoleniowca/szefa jak Michał i nigdy nie byłem w miejscu z takim klimatem. Bez napinki, bez stresu. Pracuję z mistrzem świata a czuję się jak równy z równym. Długo szukałem czegoś takiego. Teraz wszystko w moim rękach...
Paula 2017-06-13 07:28
Mam 34 lata i już kilkanaście lat doświadczenia, ale dopiero teraz czuję że znalazłam swoje miejsce! Choć początki są trudne bo wszystkiego muszę się nauczyć od zera praktycznie. Super szkolenia i wsparcie. Nigdzie nie doświadczyłam takiej atmosfery.
tralala 2017-07-09 10:41
Pytanie do tych co pracują/pracowali. Czy firma pokrywa koszty operacyjne: płaci za taksówki, żeby dojechać do klienta, pokrywa koszty rozmów telefonicznych?
Czy codziennie przychodzicie do biura, czy raczej pracujecie w domu i jeździcie na spotkania?
Tak 2017-07-13 11:30
Tak, firma zapewnia sprzęt, szkolenia, opłaca abonament tel bez limitu. Każdy pracuje tak, jak mu wygodniej. Mamy super komfortowe biuro, ale nie ma obowiązku z niego pracować.
ToTylkoJa 2017-07-13 18:56
Ok. A jak wygląda sytuacja kiedy kobieta chce zajść w ciążę? Czy istnieje jakiś zamiennik w postaci w miarę solidna podstawa natomiast brak prowizji w czasie ciąży i podczas urlopu macierzyńskiego? Czy jest to na zasadzie: radź sobie babo sama, trzeba było odkładać?
Chcę zacząć 2017-07-13 19:02
Pytanie. Jak wygląda sytuacja kobiety w ciąży? Rozumiem, że prowizji wtedy nie ma. A co z podstawą w takim wypadku? Czy da się z niej przeżyć?
The One 2017-07-14 06:59
Niedawno wróciła do pracy moja koleżanka po ciąży i 9m wychowawczym. Działa, robi transakcje, zarabia tak, jak zarabiała przed ciążą. Ciąża i dziecko to nie jest "problem", obecnie w Teamie jest 6 osób z dziećmi do 2 lat, więc świetnie to działa. Nie, nie jest to etat, nie jest to umowa o pracę, nikt nam jej nie obiecywał, nikt z nas za nią nie tęskni. Chcesz umowę o pracę to poszukaj biura gdzie zarabia się mało, ale jest niska podstawa. Tutaj ludzie zarabiają tyle, że nikt nie tęskni za tym, o czym piszesz.

Moim zdaniem zawód pośrednika to nie jest wymarzony zawód (ze względu na specyfikę samego zawodu a nie warunki u nas) dla kobiet w ciąży, choć koleżanki sobie radzą.
The One 2017-07-14 07:07
Aby prawdzie stało się zadość: na stanowiskach biurowych (nie doradcy) wszyscy pracownicy mają umowy o pracę, więc być może takie stanowisko będzie dla Ciebie bardziej odpowiednie. Wszystko zależy od tego, co jest dla Ciebie ważne, czego szukasz :-)
Kasia 2017-07-17 15:34
Potwierdzam!! Nie jest łatwo na początku, ale nikt nie obiecuje, że będzie. Kaska po pierwszych transakcjach rekompensuje wszystko :-)
Yes 2017-07-19 09:26
YES, YES, YES!!!!! Zrobiłam pierwszą transakcję! To wspaniałe uczucie, a ponieważ tutaj zajrzałam nim podjęłam decyzję o współpracy z firmą, to też tutaj dzielę się swoim sukcesem. Czas na następną! Apetyt rośnie w miarę jedzenia... i jeszcze wspaniały klient kupujący, który przesłał mi kwiaty do biura. Super! I love this job!
Głos rozsądku 2017-07-20 10:14
Warto jednak pamiętać, że praca doradcy/agenta/pośrednika jest bardzo wymagająca i nie jest dla wszystkich. Zarobki są bardzo wysokie, ale większość osób sobie w niej nie poradzi z różnych powodów.
MaciejeX 2017-08-03 22:44
Witam
Czy firma posiada swój oddział w innych miastach - chodzi mi głównie o Lublin ?
Me 2017-08-08 10:55
W grupie dla doradców pojawiła się ostatnio informacja od prezesa, że otwierają biura w Poznaniu i Wrocławiu. O Lublinie nic nie słyszałem, ale myślę, że warto napisać bezpośrednio z FB lub na maila, ja mogę wszystkiego nie wiedzieć :-)
1
Jj 2017-08-18 09:35
Fakt można zarobić ale żeby zarobić ... ciężka droga :) ogólnie to nie polecam i atmosfera wszyscy zakłamani starzy agenci zabierają tematy ale oczywiście mowione ze przypadek???? zdecydowanie nie polecam ale to tylko i wyłącznie moja opinia. Pozdrawiam JJ.
Zostaw swoją opinię o INVESTORiUS Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie INVESTORiUS Sp. z o.o.