INVESTORiUS Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o INVESTORiUS Sp. z o.o.

Madzia 2017-04-26 14:49
To jest pierwsza firma (a mam już 6 lat doświadczenia w pracach różnego rodzaju), w której czuję, że robię coś z sensem, rozwijam się. Dostałam super szkolenia, praktyczne, bez ściemy. Sama jestem panem (panią) mojego losu, dobrze zarabiam, robię ciekawe rzeczy. Zauważyłam, że jest coraz trudniej się dostać. Firma wprowadziła dwustopniowy system rekrutacji i na koniec musi być rozmowa z prezesem. Mnie się jeszcze upiekło ;-))
Ave Ja 2017-04-27 07:32
Jest ciężko na początku, ale szkolenia MEGA!!
Joanna 2017-04-27 09:32
@Madzia to bardzo ważne, czuć że praca ma znaczenie. Czy mogłabyś powiedzieć na jakim stanowisku/w jakim dziale pracujesz w firmie? Chętnie też dowiemy się więcej na temat Twoich doświadczeń w pracy oraz szkoleń jakie zapewnia swoim pracownikom INVESTORiUS.
Najlepsze miejsce na Ziemii 2017-05-15 07:59
Mnie zajęło ponad 2 lata, aby podzielić się swoim doświadczeniem. Początki miałam trudne, jestem z wykształcenia prawnikiem, ... najtrudniej było nauczyć się sprzedawać. Dostałam świetne szkolenia na starcie (dzięki Michał :-), przyjazną, pomocną grupę ludzi. Dla mnie w tej firmie najważniejszy jest klimat, który przypomina rodzinę a nie "firmę". Owszem, są zasady, ale w każdej rodzinie także powinny być. Choć miałam wiele wahań, zwłaszcza na początku, to teraz czuję na 100%, że to moje miejsce. Acha... ja jestem doradcą ds. nieruchomości. Z każdą transakcją (choć było ich już wiele), jeszcze bardziej pewną siebie :-)
3
Joanna 2017-05-15 14:48
@Najlepsze miejsce na Ziemii
to ważna informacja, że w INVESTORiUS szansę mają również osoby, które nie mają doświadczenia w sprzedaży. Jesteś też kolejną osobą, która zwraca uwagę na wysoki poziom oferowanych szkoleń. Mogłabyś powiedzieć coś więcej na ich temat?
Zaczynam 2017-05-20 07:54
Choć ja dopiero zaczynam i do sukcesu mam jeszcze chwilę to jestem pod wielkim wrażeniem szkoleń, które prowadzi Michał. Mądre, przemyślane, pomocne. Atmo super, bardziej jak organizacja studencka niż firma. Bez zbędnych ciśnień, korpo zachowań. Nie tylko mówią, że im zależy na super klimacie do pracy, ale także taki klimat się czuje. Dla mnie to jest o tyle ważne, że w poprzedniej pracy miałam syf...
Anonim 2017-06-02 20:51
Czy może ktoś z was wie ile godzin trwa pierwsze szkolenie?
Mgda 2017-06-04 07:28
Mega szkolenia!! Mam już swoje lata, ale nigdy nie byłam na tak przemyślanych i świetnych szkoleniach. Tutaj prowadzi je właściciel i prezes firmy. Duża wiedza, doświadczenie i szacunek. Zdecydowanie moje miejsce :-)
Sneaky 2017-06-04 22:29
Mam pare pytań odnośnie rozmów kwalifikacyjnych czy patrzą inaczej na kogoś z doświadczeniem w nieruchomościach i z ich brakiem ? Mój kierunek to informatyk i jestem pewny że zupełnie nie widze siebie w tym zawodzie, a jestem ciekaw też nieruchomościami ktoś byłby w stanie mi pomóc ?
Sneaky 2017-06-04 22:30
Mam pare pytań odnośnie rozmów kwalifikacyjnych czy patrzą inaczej na kogoś z doświadczeniem w nieruchomościach i z ich brakiem ? Mój kierunek to informatyk i jestem pewny że zupełnie nie widze siebie w tym zawodzie, a jestem ciekaw też nieruchomościami ktoś byłby w stanie mi pomóc ?
Marcin 2017-06-05 13:50
Nie zatrudniają ludzi z doświadczeniem, bo twierdzą, że wolą wszystkiego nauczyć sami a i ludzie nie maja złych nawyków.
A. 2017-06-05 21:12
Jakie umowy dostają początkowi doradcy ds nieruchomości?
Marcin zaczynam 2017-06-11 07:12
Jak już ktoś napisał wyżej, dla mnie to forum opinii było bardzo pomocne gdy zastanawiałem się najpierw, gdzie chcę aplikować, a później, gdy szedłem na rozmowę kwalifikacyjną. Dostałem się, jestem (staję się) doradcą ds. nieruchomości, nie zamknąłem jeszcze żadnej transakcji (ale to pierwsze tygodnie) i choć bardzo bym chciał nie mam takiej 100% pewności, że sobie poradzę. Chcę na 100% się zaangażować i powalczyć. Niezależnie od tego nigdy wcześniej (a nie mam już 24 lat) nie spotkałem tak świetnego szkoleniowca/szefa jak Michał i nigdy nie byłem w miejscu z takim klimatem. Bez napinki, bez stresu. Pracuję z mistrzem świata a czuję się jak równy z równym. Długo szukałem czegoś takiego. Teraz wszystko w moim rękach...
Paula 2017-06-13 07:28
Mam 34 lata i już kilkanaście lat doświadczenia, ale dopiero teraz czuję że znalazłam swoje miejsce! Choć początki są trudne bo wszystkiego muszę się nauczyć od zera praktycznie. Super szkolenia i wsparcie. Nigdzie nie doświadczyłam takiej atmosfery.
tralala 2017-07-09 10:41
Pytanie do tych co pracują/pracowali. Czy firma pokrywa koszty operacyjne: płaci za taksówki, żeby dojechać do klienta, pokrywa koszty rozmów telefonicznych?
Czy codziennie przychodzicie do biura, czy raczej pracujecie w domu i jeździcie na spotkania?
Tak 2017-07-13 11:30
Tak, firma zapewnia sprzęt, szkolenia, opłaca abonament tel bez limitu. Każdy pracuje tak, jak mu wygodniej. Mamy super komfortowe biuro, ale nie ma obowiązku z niego pracować.
ToTylkoJa 2017-07-13 18:56
Ok. A jak wygląda sytuacja kiedy kobieta chce zajść w ciążę? Czy istnieje jakiś zamiennik w postaci w miarę solidna podstawa natomiast brak prowizji w czasie ciąży i podczas urlopu macierzyńskiego? Czy jest to na zasadzie: radź sobie babo sama, trzeba było odkładać?
Chcę zacząć 2017-07-13 19:02
Pytanie. Jak wygląda sytuacja kobiety w ciąży? Rozumiem, że prowizji wtedy nie ma. A co z podstawą w takim wypadku? Czy da się z niej przeżyć?
The One 2017-07-14 06:59
Niedawno wróciła do pracy moja koleżanka po ciąży i 9m wychowawczym. Działa, robi transakcje, zarabia tak, jak zarabiała przed ciążą. Ciąża i dziecko to nie jest "problem", obecnie w Teamie jest 6 osób z dziećmi do 2 lat, więc świetnie to działa. Nie, nie jest to etat, nie jest to umowa o pracę, nikt nam jej nie obiecywał, nikt z nas za nią nie tęskni. Chcesz umowę o pracę to poszukaj biura gdzie zarabia się mało, ale jest niska podstawa. Tutaj ludzie zarabiają tyle, że nikt nie tęskni za tym, o czym piszesz.

Moim zdaniem zawód pośrednika to nie jest wymarzony zawód (ze względu na specyfikę samego zawodu a nie warunki u nas) dla kobiet w ciąży, choć koleżanki sobie radzą.
The One 2017-07-14 07:07
Aby prawdzie stało się zadość: na stanowiskach biurowych (nie doradcy) wszyscy pracownicy mają umowy o pracę, więc być może takie stanowisko będzie dla Ciebie bardziej odpowiednie. Wszystko zależy od tego, co jest dla Ciebie ważne, czego szukasz :-)
Kasia 2017-07-17 15:34
Potwierdzam!! Nie jest łatwo na początku, ale nikt nie obiecuje, że będzie. Kaska po pierwszych transakcjach rekompensuje wszystko :-)
Yes 2017-07-19 09:26
YES, YES, YES!!!!! Zrobiłam pierwszą transakcję! To wspaniałe uczucie, a ponieważ tutaj zajrzałam nim podjęłam decyzję o współpracy z firmą, to też tutaj dzielę się swoim sukcesem. Czas na następną! Apetyt rośnie w miarę jedzenia... i jeszcze wspaniały klient kupujący, który przesłał mi kwiaty do biura. Super! I love this job!
Głos rozsądku 2017-07-20 10:14
Warto jednak pamiętać, że praca doradcy/agenta/pośrednika jest bardzo wymagająca i nie jest dla wszystkich. Zarobki są bardzo wysokie, ale większość osób sobie w niej nie poradzi z różnych powodów.
MaciejeX 2017-08-03 22:44
Witam
Czy firma posiada swój oddział w innych miastach - chodzi mi głównie o Lublin ?
Me 2017-08-08 10:55
W grupie dla doradców pojawiła się ostatnio informacja od prezesa, że otwierają biura w Poznaniu i Wrocławiu. O Lublinie nic nie słyszałem, ale myślę, że warto napisać bezpośrednio z FB lub na maila, ja mogę wszystkiego nie wiedzieć :-)
1
Yeah 2017-08-21 12:46
Jestem po szkoleniu. Otwierają teraz poznan, Wrocław i Kraków.
1
Honest 2017-08-25 08:58
Myślałam, że pierwszą transakcję zrobię w tydzień (choć nikt mi tygodnia nie obiecywał w firmie) i od razu będę bardzo dużo zarabiała. Wchodzisz, masz szkolenia z ludźmi, którzy robią i zarabiają bardzo dużo. Są tacy, jak ty, podobni więc myślisz,że to banalne, że od razu wejdziesz na ich level. Trzy razy chciałam się poddać. Trzy razy dziennie przez pierwsze tygodnie. Swoją pierwszą transakcję zrobiłam późno, bo w 7 tygodniu od rozpoczęcia pracy. Kaska od razu, wszystko elegancko rozliczone. Pieniądza fajne, choć to była dopiero pierwsza transakcja. Dzisiaj ... 6 miesięcy później rozumiem i czuję ten biznes. Ciągle bywa ciężko, ALE regularnie zamykam 1-2 transakcje w miesiącu. Zarabiam 4-8x więcej niż moi rówieśnicy na etatach. Atmosfera jest luźna, fajna, rodzinna, ale wszystko jest dobrze przemyślane. Nie dałabym rady bez wsparcia i szkoleń Michała, rozmów z Klaudią, szkoleń prowadzonych przez doświadczonych doradców. Dzisiaj za nic na świecie nie zamieniłabym tej roboty na nic innego. Nigdy nie wrócę na etat od 9 do 17, nigdy nie wrócę na stałą pensję! Kocham to, co robię. Zanim przyszłam tutaj pracować dużo czytałam o firmie i te opinie pomogły mi podjąć decyzję o starcie. Zostałam bo dostałam super szkolenia, kopa, gdy było to potrzebne i sprawdzony przez dziesiątki osób system pracy, który przynosi super kaskę. Czego chcieć więcej?
Sceptical 2017-08-28 12:55
A jak szybko wypłacane są pieniądze po zamkniętej transakcji? W większości firm jest to od kilku dni do nawet miesiąca.
Magda 2017-08-30 11:29
Pieniądze wypłacane są od razu. Gdy robię transakcję od razu wręczam klientowi fakturę i pobieram wynagrodzenie. Moją część zostawiam sobie a firmie przekazuję pozostałą kwotę wraz z moją fakturą (jestem VATowcem, ale są osoby, które mają inne umowy, mnie się własna działalność bardziej opłaca finansowo). Także kasa jest od ręki! :-)
Joanna 2017-09-06 11:08
@Magda a czy każdy pracownik decyduje sam jak będzie zatrudniony w INVESTORiUS? Gdyby ktoś nie chciał zakładać działalności może dostać umowę o pracę? Wtedy tez od razu są wypłacane pieniądze? To ważne, dla zastanawiających się nad pracą.
Magda 2017-09-06 19:59
Nie ma obowiązku zakładania działalności. Jak zaczynasz, to nie wiesz, czy sobie poradzisz, czy się odnajdziesz. Na początku masz szkolenie połączone od drugiego czy trzeciego dnia z pracą w terenie. Z pierwszą transakcją jest różnie. Zazwyczaj, jak widzę, ludzie robią ją po 4-6 tygodniach, choć są i tacy, co w drugim tygodniu. Ludzie tutaj zarabiają naprawdę bardzo dużo i to mocno motywuje. W pracach biurowych każdy ma umowę o pracę. Nie ma rotacji, jest dbanie i docenianie pracowników.

Wiesz, przychodzisz, angażujesz się na 100% i zobaczysz sama, czy to Twoja bajka, czy sobie radzisz, czy to kochasz. Mega szkolenia, świetna atmosfera, dostajesz sprzęt, telefon, marketing, fotografa, architekta. Nikt nie daje takiego wsparcia. Po miesiącu zostają najlepsi ;-)
Yes, Yes, Yes 2017-09-08 12:20
Ja właśnie dostałam się do Krakowa. Zaczynam w przyszłym tygodniu. Jestem mega zajarana, bo zawsze chciałam się tym zajmować! Wow!!
Ciekawy 2017-09-19 13:05
Jak wygląda system prowizyjny? :)
Ciekawski 2017-09-19 13:10
Jak wygląda system prowizyjny? :)
Ciekawy2 2017-09-19 18:41
Jak wygląda system prowizyjny?
Rafał 2017-09-21 13:52
Ja pracuję już ponad 2 lata. Od początku dostałem abonament bez limitu, laptopa, firma pokrywa wszystkie koszty marketingu (system do wrzucania ogłoszeń), biuro, wizytówki, materiały reklamowe. Mnie to nic nie kosztuje. Opłaca to firma.

Ja dostaję 50% z wynagrodzenia, które zapłaci klient i jest to w całości dla mnie.

Nie mam limitów, ciśnień, celów do zrealizowania pod groźbą...

Mam wsparcie, telefon do prezesa, wiceprezesa 24h/dobę jeżeli potrzebuję. Dział prawny, firmowego fotografa, architekta... za wszystko płaci INVESTORiUS. Ja zabieram moje 50% do domu & I love this business ;-)
Student777 2017-09-21 16:09
Nie jestem z Polski. Lecz mieszkam tu już 4 lata, zrobiłem licencjat z filologii angielskiej i będę robił magisterkę na Europeistyce (Marketing UE). Znam 4 języki. Czy mam szansę dostać pracę w INVESTORIUS?
Nowy w branży 2017-09-21 17:02
Nie jestem z Polski, lecz mieszkam tu już 4 lata. Zrobiłem licencjat na UW z filologii angielskiej i będę robił magisterkę na Europeistyce (Marketing UE) i do tego znam 4 języki. Czy mam szanse dostać prace w Inwestorius?
Nowy w branży 2017-09-22 15:21
Chciałem jeszcze się zapytać, ile tak mniej więcej się czeka na odpowiedż? Bo wysłałem CV i strasznie się stresuję tym oczekiwaniem. :)
Ola 2017-09-22 16:08
jak to czytam to nie moge powstrzymac sie od smiechu
3
Nowy w branży 2017-09-22 22:29
Czemu? Nie rozumiem co jest w tym śmiesznego? Masz na celu mnie obrazić?
Magda 2017-09-25 12:01
Stary, ty na forum pytasz, czy masz szansę dostać pracę? Aplikuj do firmy to się przekonasz. Nikogo nie dyskryminują.
LakiLUK 2017-09-27 08:44
To nie jest praca. Nie masz pensji tylko masz prowizję :) Od Ciebie zależy ile zarobisz czyli jest to takie wspólnictwo. Biznes :) Musisz być pewny siebie, śmiały. Jak będziesz chciał to dasz radę :)
Mika 2017-09-27 09:32
Pewnie powinnam zadać to pytanie na FB, ale co mi tam :-)

Kiedy otwieracie biuro w Poznaniu?
Joanna 2017-09-28 14:52
@Rafał dobrze wyglądają warunki, które opisujesz. Na jakim stanowisku w INVESTORiUS otrzymuje się takie warunki? Czy ktoś mógłby z pracowników odpowiedzieć na powyższe pytania? Mogą wasze odpowiedzi komuś pomóc.
Rafał 2017-09-28 17:01
Doradca ds. Nieruchomości
Klaudia 2017-10-02 09:15
Już!! Ogłoszenia na Gumtree i OLX ;-)
moniafka 2017-10-06 19:38
jakie sa godziny pracy w firmie?
Kamil 2017-10-07 00:53
Buahaha malutka firemka, a komentarzy wiecej niz w sieciowkach:) Przeciez na pierwszy rzut oka widac, ze pisze je jedna osoba i sa wychwalajace ZENADA
2
Tomek 2017-10-09 17:17
Kamil vel konkurencja ;-)
2
Zostaw swoją opinię o INVESTORiUS Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie INVESTORiUS Sp. z o.o.