brak logo

Italian Fashion by Guazzone Sp. z o.o. Sklep Firmowy

Warszawa

Opinie o Italian Fashion by Guazzone Sp. z o.o. Sklep Firmowy

anonim 2011-02-12 08:56
Bujdy jakieś. Nie polecam jakiejkolwiek pracy w tej firmie.
5
gosc 2013-04-09 22:26
Czy ktoś może mi powiedzieć jak są traktowani pracownicy w sklepach? Czy warto podjąć pracę w sklepie? Czy ktoś spotkał się z jakaś niemiłą sytacją panującą w sklepie? Bardzo proszę o opinie sprzedawców :)
... 2013-06-11 13:27
Potwierdzam opinię poprzednika! Więcej dodawać chyba nie trzeba - ( usunięte przez administratora ) ODRADZAM JAKICHKOLWIEK DOŚWIADCZENIEM Z TĄ "FIRMĄ"!
4
abcd 2013-11-29 11:22
Proszę o opinię sprzedawców na temat tej firmy dzięki
karrolina 2014-10-14 18:46
Hej Witam wszystkich,jeżeli ktoś chce pracowac w tej Firmie w sklepie jako Sprzedawca NIE POLECAM,ODRADZAM!!!!!!
To co wyprawiają z pracownikami to porażka,najlepiej być dostępnym 24h na dobę,zero życia prywatnego,ciągle im mało,nie szanują pracowników wogóle,pensję obniżają,nawet jak dobrze pracujesz to i tak sie przyczępią bez powodu do czegoś,ciągły stres,Nie ma tam Jednej osoby zarzadzającej,dziewczyny przychodzą do pracy i odchodzą,nikt nie chce tam pracowac!!!! Pozdrawiam
6
pysio 2014-11-05 19:59
TO PRAWDA NIE WARTO TAM PRACOWAC JEDEN WIELKI WYZYSK
MOŻESZ BYC NAJLEPSZYM SPRZEDAWCA A I TAK CIĘ ZWOLNIĄ!!!!!
3
mała 2015-02-17 19:51
popieram!!!!jeśli chodzi o pracę to masakra.za nic mają ludzi zatrudniają coraz to nowe osoby dowodzące-każda wymyśla coraz to nowe bzdury-po 3 m-c ich zwalniają.płacą marne pieniądze jak nie zrobisz obrotu nie dostajesz prowizji.totalny wyzysk.a i ich produkty to wielki syf.jeszcze na początku piżamy i figi były super a teraz...po pierwszym praniu szwy masz na brzuchu a na tych szwach dziurki...bawełna tak cieniutka że wszystko widać...a od majtek po paru praniach gumki odpadają.w 100% NIE POLECAM!!!
7
kasia 2015-03-12 13:04
masakryczna firma nie wiesz czy w dzien wolny telefon masz wyłączyć czy nie bo może zadzwonią wymyślają co chcwila coś innego prowadząca udaje miłą a wogóle jest naprawdę specyficzną osobą po 3miesiącach umowy zlecenia masz mieć umowe o prace ale robią wszystko by Cię zwolnić jeszcze pod czas pracy robią rekrutacje na twoje stanowisko tak jest na wszystkich sklepach italian u nas co 3 miesiące inna dziewczyna tylko kierowniczka jest jedna od początku ale ona też ma stalowe nerwy do nich i dziwie się siej że się nie zwolniła bo jak by ktoś mi mówił ,że jestem nieodpowiedzialna bo zapomniałam wysłąć głupiego meila czy niemogła przyjść po pracy w dzień wolny bo już mam coś innego do załatwienia oni myslą że tylko świat kręci sie w okół nich masakra jakaś.
12
Zażenowana 2015-03-25 20:43
Niestety popieram opinie poprzedników... w jednym ze sklepów, gdzie pracowałam rotacja - w ciągu niespełna 3 miesięcy wywalonych 4 pracowników, a po 3 miesiącach zwolnieni kolejni dwaj, którym - mnie obiecywano i zapewniano, że absolutnie nie mam się czego obawiać. Finalnie nawet żadna z "Pań kierowniczek" nie byłą łaskawa powiedzieć w oczy, że Cię wywala, tylko wysłała księgową, która wita hasłem "jestem taka i tak, robię to i to - proszę (tu wręcza wypowiedzenie) podpisać", na jakiekolwiek pytania, ona nic nie wie... a przełożony podczas rozmowy, już po fakcie mówi Ci, że on nie może Ci powiedzieć czemu Cię zwolniono - możesz napisać oficjalnego maila do niego to wyjaśni... po prostu żal i dramat - zero szacunku do drugiej osoby!
9
Zażenowana 2015-04-11 13:22
No ja dowiedziałam sie dwa dni przed końcem pracy , że już nie będę pracowała Pani kierownik wiedziała ,że mam rodzinę dziecko na utrzymaniu tak się nie robi traktują ludzi jak szmaty , które się zużyły i są nie potrzebne. Za nadgodziny które miałam do tej pory mi nie zapłacono pisząc meile nikt nawet nie odpisze bo po co ważne ,że oni mają stanowiska i kase a reszta się nie liczy JA NIE POLECAM !!!!!!!
3
monika 2016-01-22 21:47
Witam praowałam w tej firmie kilka lat temu lecz na produkcji jest wielka masakra zero szacunku itp,jak by ludzie wiedzieli jaki jest tam kierat nikt by nie kupił ani jednej pidżamy....Odradzam 1000%
1
Monika 2016-01-25 16:09
No niestety ale prawdziwe, ludzie są zastraszeni boją się odezwać że stracą pracę koszmar a pracują za grosze :(
5
jankiel 2016-05-14 12:04
ja również oczekuję tutaj na pełne konkrety jeśli chodzi o wynagrodzenie wypłacane,. ale skoro mają piżamy disneya, na pewno przecież trzeba mieć na to licencję, to nie mogą być aż takie złe pieniądze w tej firmie, mam taką nadzieję przynajmniej jeszcze
Bfg 2017-01-09 19:13
Hej,Nie polecam pracy w tej Firmie w Warszawie na Annopolu,to jest sklep jako wizytówką,tam musi być wszystko na już i nie ważne że odpisujesz klientow nikt się nie liczy z Twoim zdaniem,kto przyjdzie tam nowy do pracy i pozna ich trochę kto mądry to ucieka nie da się tam pracować normalnie !!!
4
Mariola 2017-02-09 11:39
Twoja wypowiedź jest.w 100% prawdą! Prostaki i tyle...
7
odradzam 2017-04-07 08:25
mijają kolejne lata a szacunku dla pracowników dalej brak.
7
Zuzanna 2017-04-13 10:18
@Bfg rozumiem, że w firmie jest duża rotacja. Co według Ciebie jest jest główną przyczyną?
1
Prawda 2017-04-28 23:03
Zgadzam sie z Tobą !
Niby utarg masz robic ale kolorystyka najważniejsza tu i teraz !
Jakby sprzedaż sama miała sie robic !

Nie polecam ! Parodia .
4
zawiedziona 2017-05-01 19:41
Brak organizacji, kadra zarządzająca nie zna podstaw zarządzania i współpracy z ludźmi, co wiąże się z poziomem pracy. Nie polecam pracy w tej firmie! Wszędzie tylko nie tutaj!!!
5
Smutno mi 2017-05-08 16:16
Jak pracownik ma być efektywny, kiedy jedyną motywacją jest potępianie pracownika, ciągłe telefony wymuszające, że cos się chce W TEJ CHWILI - może się walic i palic, ale musisz to zrobić. :( bardzo przykre jest to, że każdego traktują jak wroga i złodzieja, a nie widza, jak mają mądrych kierowników, jak duzo chcą oni zrobić... Każde działanie jest tępione już w zarodku.
10
żenada 2017-05-27 08:59
Mariola
6
Kiki 2017-06-12 18:13
Absolutnie nie polecam pracy w Gee one (Italian Fashion) w Gdańsku w Alfa Centrum, na Przymorzu !! szkoda czasu i nerwow.
Wg tej firmy profesjonalna obsługa klienta polega na nagabywanie klienta od samego wejścia i stanie nad nim przy wyborze np. majtek…Tworzenie ekspozycji w tym sklepie to CYRK. Codzienne bezsensowne przekladanie ciuchow z jednego regału na drugi tylko po to żeby cos robic, bo kierowniczka nie zdzierży jak na chwile staniesz. Potrafi dzwonic i pytac co robisz akurat. Zmienianie manekinow po 5 razy, bo Pani Katarzyna która jest niby od aranżacji sklepu nie może się zdecydowac jak mają wyglądać. Wymagaja wlasnej inwencji, ale niestety kazda taka proba jest gaszona i traktowana z gory. Zmieniane plakatow co kilka dni, bo jest taki brak organizacji, ze sami nie wiedza jakie promocje będą i nie potrafia w logiczny sposób tego przekazac (po 10 maili w ciagu jednego dnia z roznymi informacjami).
Wymagaja doświadczenie na stanowisku sprzedawcy bo nie chce im się szkolic pracownikow. Nic nie tlumacza, np. jak wystawic fakture czy jak zrobic zwrot. Wymagaja żeby wszystko po jednym dniu pracy było zapamietane i stosowane. Kierowniczka po 2 dniach pracy wymagała żeby znac wszystkie pizamy i majtki po nazwach.
Kierowniczka Patrycja W. stosuje moobbing. Pracownik ma cala mase obowiazkow które MUSI wykonać bo inaczej w każdy wolny dzien można spodziewac się telefonu albo smsa z pretensjami. Szkoda ze w twarz już nie potrafi nic powiedzieć tylko ma focha i nie odzywa się cały dzień. Pracownik ma pelno obowiązków: obsługa klienta, sprzątanie sklepu, układanie rzeczy, wykonywanie konwoju (Solid) i wypelnianie tabelek, przyjmowanie towaru, robienie zwrotów. I wszystko MUSI być zrobione, jak to nie siedzisz dłużej w pracy. A kierowniczka Patrycja W. nie robi NIC. Stoi przy laptopie poł dnia i rozmawia przez telefon- rozmowy prywatne. Albo niby służbowe ale o niczym. Najcześciej z P. Katarzyna i innymi „koleżankami” z firmy.
W tym sklepie nie ma zadnej współpracy miedzy pracownikami ani kierownikiem, tylko wręcz podstawianie sobie „świń” i nadawanie jedna na druga. A kierowniczka która „obrabia tylek” innemu pracownikowi to szczyt. Dlatego ogłoszenie o prace wisi tam non stop. Nikt normalny nie popracuje tam dłużej.
Brak organizacji , kadra zarządzająca która nie zna podstaw zarządzania i współpracy z ludźmi, to największy problem tej firmy.



8
Zuzanna 2017-06-13 15:19
@Kiki chętnie dowiemy się jakim pracodawcą jest firma oraz czego mogą oczekiwać pracownicy. Jednak nie jest to dobre miejsce na komentowanie nieprawidłowości w pracy indywidualnych osób. Jeśli masz uwagi do zachowania konkretnych pracowników, to warto zgłosić ten problem wewnętrznie. Próbowałaś kontaktu z centralą firmy?
f. 2017-07-25 11:14
należy napiętnować takie zachowania i ostrzegać innych! przykład idzie z góry.
3
_ola 2017-07-28 13:09
Może jesteś zwykłym nierobem który chciałby dostawać pieniądze za siedzenie?
"Pracownik ma pelno obowiązków: obsługa klienta, sprzątanie sklepu, układanie rzeczy, wykonywanie konwoju (Solid) i wypelnianie tabelek, przyjmowanie towaru, robienie zwrotów" ...to faktycznie może przerastać człowieka :O
crazy women 2017-08-02 13:40
@kiki
Każdy musi wiedzieć że praca w Handlu nie jest łatwa , a sprzedawca ma dużo obowiązków. No ale zawsze można zmienić prace i sprzątać kible , tam nie ma obsługi klienta :p
1
rozbawiona 2017-08-02 14:42
@kiki A Ty chyba jesteś sfrustrowanym bylym pracownikiem. :)
Jakie żale, pewnie kierowniczka Cię wywaliła za nieróbstwo.....
W dziesiejszych czasach ludzię nie wiedzą po co się zastrudniają, obiboki....
1
K. 2017-08-04 16:32
Sposób odpowiedzi pani kierownik pokazuje poziom kultury w tej firmie. Czego oczekiwać od osób zarządzających po podstawówkach. Wstyd.
2
Karolina 2017-08-07 13:37
A masz wgląd w wykształcenie przełożonych ? Czy piszesz tak bo sama ledwo podstawówkę skończyłaś?
rozbawiona1 2017-08-09 12:04
Jeżeli ktoś nie potrafi poprawnie skonstruować zdania pisząc maila... wnioski nasuwają się same :)
Zostaw swoją opinię o Italian Fashion by Guazzone Sp. z o.o. Sklep Firmowy - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Italian Fashion by Guazzone Sp. z o.o. Sklep Firmowy