brak logo

Proventus

Islandia

Opinie o Proventus

admin 2015-05-27 09:03
Pracujesz w firmie Proventus albo wiesz o niej kilka rzeczy od znajomych? Jesteśmy ciekawi Twojego zdania, napisz jak wygląda zatrudnienie w firmie!
Zbyszek 2016-08-02 10:56
Nie wiem kto napisal powyzszy komentarz.Moze osoba ktora zostala zwolniona z tej firmy?Ja pracowalem w proventusie pol roku bo skonczyl sie kontrakt w pokoju sa maksymalnie 2 osoby nie 8.Dostalem pieniadze co do grosza po powrocie do Polski dostalem normalna wyplate na konto za przepracowane godziny.Teraz zamuerzam wrocic bo slyszalem ze jest mozliwosc ponownego wyjazdu.
6
Adam 2016-08-03 23:44
Przyjechałem na Islandię miesiąc temu wlasnie do proventusa.Profesjonalne podejscie do pracownika. Transport z lotniska do hotelu przelot samolotem zaliczka w razie potrzeby.Jestem po 1 wyplacie za niecale 2 tygodnie pracy zarobilem wiecej niz w Polsce przez 2 miesiace.W mojej opinii uczciwy pracodawca. Z tego co wiem ostatnio zostala zwolniona niejaka Pani Basia znana z forow jako sprzataczka pomiatajaca ludzmi.Na jej miejsce przyjeta fajna dziewczyna z Polski.Polecam jako pracodawce za granica
8
kkkk 2016-10-09 20:26
Jak mogles dostac piemiadze po powrocie do Polski jak pieniadze wplywaja na konto w islandii
1
Zbyszek 2016-10-14 09:58
Zakladasz tam konto islandzkie i dostajesz karte do bankomatu ktora w XXI wieku mozesz wyplacac kase w Polsce.
Pozdro
4
Martini 2017-02-03 14:03

Witam wszystkich zainteresowanych. Pracuje w firmie Proventus od 7 miesiecy,zgodnie z umowa dostaje wynagrodzenie na czas,firma potrafi zadbac o swoich pracowniow i tak o dostajemy odziez, wsparcie kadrowe,warunki zakwaterowania spelniaja normy.Hejterzy powinni dac sobie na wstrzymanie.Lubimy was Aleksandro i Danielo
7
Karol 2017-02-03 14:06
popieram
4
Robert 2017-02-03 23:23
Wital ! Jak wszyscy wypowiadajacy sie o firmie Proventus. Tak samo pracuje dla tej firmy, juz od jakiegos czasu. Z polowa ludzi moge sie zgodzic, ze pieniadze sa Zawsze na czas, czasem moze sie zdarzyc ze jest jakas pomylka. Ale po zgloszeni tego problemu wszystko Zawsze jest wyrownane. Bez zadnego stresu, groszowe sprawy. Firma organizuje wszystko, zaraz po przylocie. Zaczynajac od odbioru z lotniska i dojazdem na kwatere. ( nieprawda jest ze w malych pokojach spimy w 8 osob czy cos takiego. Sam osobiscie mam pokoj ktory nie jest maly ok 10m2 tylko dla Siebie. Za prad nie placimy, internet mamy. Hehe nie wiem z kad ludzie takie cos wymyslaja. Po drugie, na dziendobry jest nam wyrabiany staly kenital. To cos w rodzaju Polskiego nr Pesel. Bez tego legalna praca by sie nie udala.Tak samo konto w banku islandzkim. Oraz dostajemy ubrania robocze i wszystko co potrzebne do pracy. O karte telefoniczna islandzka tez nie trzeba sie martwic ( niby drobiazg ale cieszy ) Nawet na starcie jak i pozniej mozna liczbezna zaliczke, bezproblemowo. . Wiec wybaczcie ale nie rozumiem po co ktos tutaj kogos oczernia... Domyslam sie ze to sa ludzie ktorzy poprostu z dnia na dzien uciekli z miejsca pracy i nie dostali wyplaty. I teraz szukaja winnego. Ludzie nawet w Polsce jest tak ze jak sie do pracy nie stawisz to kasy Nie-Ma! A Aleksandra jak i Daniela staraja sie wszystko pozalatwiac. Niby wydaje sie takie proste. Ale idz w Polsce do jakiegos urzedu i zalatw cos szybke hehe. Tylko niektorym osobom zdaje sie ze sa pepkiem swiata i wszystko musza miec na teraz-juz-natychmiast. A te dziewczyny pracuja tutaj tak samo jak my, i wcale nie maja lekko. Troche wyrozumialosci. Wiec bardzo zachecam do skladania wnioskow do Pani Aleksandry. Pozdrawiam.
8
Pedro 2017-02-04 11:56
Nareszcie widze pojawily sie jakies prawdziwe opinie na temat proventusa. Pracowalem tam w wakacje bylem bardzo zadowolony. Nie pracowalem w stolicy ,ale znam I Ole I Daniele. Dostalem oferte poza stolica Islandii I zdecydowalem sie, We wrzesniu wrocilem do kraju bylem bardzo zadowolony wyplata zawsze na czas, pomoc dziewczyn zarowno w kupnie biletu lotniczego powrotnego jak I odbioru z lotniska-to wszystko jest zalatwione bez najmniejszych problemow. Niedlugo znowu wracam . Zapewniam wszystkich, ktorzy chca zarobic ze jest to uczciwy pracodawca, jeden z nielicznych jakich udalo mi sie znalezc za granica.
4
A.Zborek 2017-03-23 14:40
Odradzam boto nieuczciwa firma gdysz ucinają wynagrodzie,ucinają godziny,zapomnij o płatnym urlopie bez interwencji adwogata lepiej niezatrudnic sie unich ,zaliczki o wiele zawyźane od tej prawdziwej sumy np . Mi odliczono zaliczek 3oo euro a wziełem 180 euro, oczywiscie moźna dzwonic ale albo nieodbierają albo masz wracac jak cisie niepodoba do Polski ,taka to firmaŁańcuchy
1
wkurzony 2017-04-06 15:42
Panowie ktorzy komentuja powyzej zostali dyscyplinarnie zwolnieni z PROVENTUSA, a raczej jeden z tych Panow ktory teraz obraza swoich kolegow mowiac, ze nie znaja angielskiego i maja klapki na oczach - owszem moze to i racja bo gdy pozyczalem Ci pieniadze ktorych mi do dzisiaj nie oddales bylem glupi! Zreszta tak jak wiekszosc chlopakow, po czym oklamywales nas ze masz jeszcze dostac wyplate, a na koniec okazalo sie ze zamiast chodzic do pracy to siedziales w domu i piles w pokoju - po czym zostales zwolniony. Teraz masz pretensje do firmy, ze nie zaplacila CI ZA BRAK PRACY ? Robisz z siebie idiote i posmiewisko bo wszyscy wiemy kim jestes. A zdrowie zniszczyles sobie codziennym piciem alkoholu z niewiadomego pochodzenia, a od pracy jeszcze nikt nie umarl. Zamiast tracic czas na takie bzdurne pisanie, zabierz sie lepiej za to zeby oddac mi moje pieniadze !
3
Prawdziwy pracownik 2017-07-04 22:31
Szanujmy się w proventusie nikt nie pracuje przy rybach Hahaha
3
Pracownik 2017-07-14 11:16
Witam wszystkich zainteresowanych
Może i nie jestem osobą która powinna się wypowiadać bo pracuje w Proventusie od końca maja.
Jestem po 1 wypłacie, jestem bardzo zadowolony bo wypłata była na czas a nawet wczesniej ( zamiast 1 dostałem 30 bo 1 wypadał w sobotę). Jak tu przyjechałem nie miałem grosza przy sobie więc troche bałem się jak sobie poradze cały miesiąc bez pieniędzy. Dostawałem zaliczek tak dużo jak chciałem, prace mam świetną jestem bardzo zadowolony. Mieszkanie na miejscu jest, warunki jak na zagraniczne wyjazdy są naprawde wporządku. Mamy bardzo fajną koordynatorke, która przyjeżdza po pracy na mieszkanie pyta czy wszystko jest ok, czy nic nam nie potrzeba. Uwierzcie mi byłem w Niemczeczech i tam coś takiego było nie do pomyslenia, żeby ktokolwiek w ogóle się nami zainteresował. Osobiście zamierzam być tu tak długo jak tylko będzie dla mnie praca. Po przylocie na miejsce zostały mi kupione wszystkie ciuchy potrzebne do pracy,dostałem ZA DARMO islandzką karte z internetem, nowo kupioną pościel - niby drobnostka, ale ile razy byłem za granicą zastanawiałem się kto przede mną spał pod kołdrą, tu pierwszy raz położyłem sie ze spokojem wiedzac( a raczej czując), że pościel została specjalnie dla mnie kupiona heh :)
Reasumując osobiście polecam wyjazd z tej firmy, naprawdę rzetelny uczciwy pracodawca.
1
xxxx 2017-07-18 13:04
Popieram. Wszystko jest ok
1
wiesiek 2017-07-18 17:19
Ja tesz popiram, elegancko mnie przywitali, jeste zadowolony.
1
Zostaw swoją opinię o Proventus - Islandia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Proventus