brak logo

Proventus

Islandia

Opinie o Proventus

admin 2015-05-27 09:03
Pracujesz w firmie Proventus albo wiesz o niej kilka rzeczy od znajomych? Jesteśmy ciekawi Twojego zdania, napisz jak wygląda zatrudnienie w firmie!
Zbyszek 2016-08-02 10:56
Nie wiem kto napisal powyzszy komentarz.Moze osoba ktora zostala zwolniona z tej firmy?Ja pracowalem w proventusie pol roku bo skonczyl sie kontrakt w pokoju sa maksymalnie 2 osoby nie 8.Dostalem pieniadze co do grosza po powrocie do Polski dostalem normalna wyplate na konto za przepracowane godziny.Teraz zamuerzam wrocic bo slyszalem ze jest mozliwosc ponownego wyjazdu.
5
Miki ISL 2016-08-02 20:10
widac po Panu Szatnym, ze grypsami wieziennymi wlada doskonale, nic dziwnego, ze nie znalazl sobie miejsca na Islandii, ale chyba nigdzie sobie juz nie znajdzie skoro ma takie zle wspomnienia z wieziennej celi. Wiem bo pracowalem z tym czlowiekiem z wytatulowana twarza. Codziennie sie narkotyzuje srodkami odurzajacymi roznego pochodzenia I ma dziwne jazdy. Na miejscu tej Pani Oli to zwolnilbym go dyscyplinarnie za kradzieze i inne rzeczy ktorych sie dopuszczal bedac na Islandii. WSTYD DLA WSZYSTKICH POLAKOW ZA GRANICA!!! PAN ANDRZEJ JEST NIEPOCZYTALNYM NARKOMANEM PO PRZESIEDZIANYM W WIEZIENIU OSMIOLETNM WYROKU.
6
Adam 2016-08-03 23:44
Przyjechałem na Islandię miesiąc temu wlasnie do proventusa.Profesjonalne podejscie do pracownika. Transport z lotniska do hotelu przelot samolotem zaliczka w razie potrzeby.Jestem po 1 wyplacie za niecale 2 tygodnie pracy zarobilem wiecej niz w Polsce przez 2 miesiace.W mojej opinii uczciwy pracodawca. Z tego co wiem ostatnio zostala zwolniona niejaka Pani Basia znana z forow jako sprzataczka pomiatajaca ludzmi.Na jej miejsce przyjeta fajna dziewczyna z Polski.Polecam jako pracodawce za granica
7
Andzej Szatny 2016-08-05 18:14
Patologia,aroganstwo,wyzysk do domena tego naganiacza i zapomnijcie o wypłatach w zamian zato spisz w kurniku po 8 osób na 8 m2 pokuj wiec jakktos miał cieszkie dziecinstwo to wsamras dla niego ,wyjechałem do islandji i wystarczy mi interlad i proventus., bo interland wysyła pracowników do provetusa w provetusie jest zatrudniona niejaka ola karwowska(usunięte przez administratora) siedzi w biurze i robi lody szefom ona najwiencej oszukuje i okrada dla provetusa z rekjavika i ma wolną renke od szefa ktury natym robi kokosy) ,wiele osób nie dostało wynagrodzenia , ostro okradają polaczki polaków .bez odbioru
5
Andzej Szatny 2016-08-05 18:25
Adamie raczej naprawde -Karwowska alexandro zakłamana szmato niewolno sie wypisywac pracownikom tego zlodziejskiego naganiacza mwstrentna zlodziejko i brudasie w smierdzących gaciach codzienie takich samych , basce tesz dupsko wylisz zeby wyprostowac złą opinie wsrud pracowników co was nienawidzą za wałki i ucinanie wynagrodzen, co tylk9 ofefmy uwas pracują długo bo niewnikają czy wypłata sie zgadza albo boją sie cokolwiek napisac alno powiedzec bo z wsi gdzies w warmonsk8 mazurskim i pod łomźą bez angielskiegonpedofil czy łysy rafałek wiesniak z pod ełka nieznajdzie. Nic do pracy itak oszukujecie takich n8echcianych leszczy bo w poźondnych firmach odrazu by ich zwolnili takie to ofermy i melepetu tymczasem wy nanich sie corabiacie ate cioły jak myszki dają sie ruchac . Wszyscy pracownicy : kiefowcy,biurowi jestescie. Nic niewarci i. Dokonca źycia bedzieci oszyukiwac asz zdechniecie zaphlone cwele .
3
Adam 2016-08-07 01:32
Miki ten ANDRZEJ SZATNY TO PRAWDZIWA PATOLOGIA TYLE BYKOW ORTOGRAFICZNYCH NIE WIDZIALEM W ZYCIU.Patologia do kwadratu.
5
Luz 2016-10-07 21:30
nikomu nie polecam wyjazdu z tej firmy z obiecaych 10h i soboty roboczej zostalo 8h dziennie mieszkanie od 45.000 do 60.000 miesiecznie cena biletu miesiecznego 11.000 cena zycia -nie tanio;-p awiec rzy 8 godzinach i stawce okolo 1300 zostaje okolo sami sobie przeliczcie. Ola robi pelna olewke po tygodniiu od przyjazdu pozdrawiam wszystkich co by chcieli leciec
3
kkkk 2016-10-09 20:26
Jak mogles dostac piemiadze po powrocie do Polski jak pieniadze wplywaja na konto w islandii
BYŁY 2016-10-12 20:20
NIE POLECAM FIRMY PROVENTUS JEZELI MOZNA ICH TAK NAZWAĆ DWIE OSZUSTKI SIOSTRY DANIELA I ALEKSANDRA KARWOWSKA KTORE SCIĄGAJĄ LUDZI DO ISLANDII I NIE WYPŁACAJĄ LUDZIOM PIENIEDZY TO ZWYKLI NACIĄGACZE JEZELI SIE KTOS WYBIERA TAM NIE MA ZE SOBĄ PIENIADZE NA BILET POWROTNY BO CI OSZUSCI WAM NIE KUPIA
1
Zbyszek 2016-10-14 09:58
Zakladasz tam konto islandzkie i dostajesz karte do bankomatu ktora w XXI wieku mozesz wyplacac kase w Polsce.
Pozdro
3
Źyczliwy piekarz 2017-01-26 13:01
Niedobra firma ,bardzo niepolecam bo ucinają wynagrodzenie ,godziny,wogule nieodbierają telefonu,pełne aroganstwo,hamstwo,zawisc i obłuda ,jaknajdalej odtych złodzieji ,pracowałem w rybach i asz zabardz tego naganiacza poznałem a najgorsza jest ola karwowska z biura w stolicy to ona głównie okrada Polaków-proventus firma dla najgoszych
1
Martini 2017-02-03 14:03

Witam wszystkich zainteresowanych. Pracuje w firmie Proventus od 7 miesiecy,zgodnie z umowa dostaje wynagrodzenie na czas,firma potrafi zadbac o swoich pracowniow i tak o dostajemy odziez, wsparcie kadrowe,warunki zakwaterowania spelniaja normy.Hejterzy powinni dac sobie na wstrzymanie.Lubimy was Aleksandro i Danielo
6
Karol 2017-02-03 14:06
popieram
3
Adam 2017-02-03 20:16
Ola Karwowska jest bardzo kompetentna osoba, wszytkie niepochlebne komentarze na jej temat sa z cala pewnoscia od ludzi ktorych zwolnila z firmy I chca sie zemscic . Ja pracuje w Proventusie od 6 miesiecy jestem bardzo zadowolony.Dostaje wyplate zawsze na czas wyciagi z wyplat, nowe ciuchy jezeli zachodzi taka potrzeba. Polecam
4
Robert 2017-02-03 23:23
Wital ! Jak wszyscy wypowiadajacy sie o firmie Proventus. Tak samo pracuje dla tej firmy, juz od jakiegos czasu. Z polowa ludzi moge sie zgodzic, ze pieniadze sa Zawsze na czas, czasem moze sie zdarzyc ze jest jakas pomylka. Ale po zgloszeni tego problemu wszystko Zawsze jest wyrownane. Bez zadnego stresu, groszowe sprawy. Firma organizuje wszystko, zaraz po przylocie. Zaczynajac od odbioru z lotniska i dojazdem na kwatere. ( nieprawda jest ze w malych pokojach spimy w 8 osob czy cos takiego. Sam osobiscie mam pokoj ktory nie jest maly ok 10m2 tylko dla Siebie. Za prad nie placimy, internet mamy. Hehe nie wiem z kad ludzie takie cos wymyslaja. Po drugie, na dziendobry jest nam wyrabiany staly kenital. To cos w rodzaju Polskiego nr Pesel. Bez tego legalna praca by sie nie udala.Tak samo konto w banku islandzkim. Oraz dostajemy ubrania robocze i wszystko co potrzebne do pracy. O karte telefoniczna islandzka tez nie trzeba sie martwic ( niby drobiazg ale cieszy ) Nawet na starcie jak i pozniej mozna liczbezna zaliczke, bezproblemowo. . Wiec wybaczcie ale nie rozumiem po co ktos tutaj kogos oczernia... Domyslam sie ze to sa ludzie ktorzy poprostu z dnia na dzien uciekli z miejsca pracy i nie dostali wyplaty. I teraz szukaja winnego. Ludzie nawet w Polsce jest tak ze jak sie do pracy nie stawisz to kasy Nie-Ma! A Aleksandra jak i Daniela staraja sie wszystko pozalatwiac. Niby wydaje sie takie proste. Ale idz w Polsce do jakiegos urzedu i zalatw cos szybke hehe. Tylko niektorym osobom zdaje sie ze sa pepkiem swiata i wszystko musza miec na teraz-juz-natychmiast. A te dziewczyny pracuja tutaj tak samo jak my, i wcale nie maja lekko. Troche wyrozumialosci. Wiec bardzo zachecam do skladania wnioskow do Pani Aleksandry. Pozdrawiam.
5
Pedro 2017-02-04 11:56
Nareszcie widze pojawily sie jakies prawdziwe opinie na temat proventusa. Pracowalem tam w wakacje bylem bardzo zadowolony. Nie pracowalem w stolicy ,ale znam I Ole I Daniele. Dostalem oferte poza stolica Islandii I zdecydowalem sie, We wrzesniu wrocilem do kraju bylem bardzo zadowolony wyplata zawsze na czas, pomoc dziewczyn zarowno w kupnie biletu lotniczego powrotnego jak I odbioru z lotniska-to wszystko jest zalatwione bez najmniejszych problemow. Niedlugo znowu wracam . Zapewniam wszystkich, ktorzy chca zarobic ze jest to uczciwy pracodawca, jeden z nielicznych jakich udalo mi sie znalezc za granica.
2
Romek 2017-03-10 12:54
Absolutnie firma-naganiacz najgorszy z najgorszych bardzomsilnie nie polecam tych oszustów pszez tę alafirme straciłem mnustwo zdrowia i pieniedzy pracując w islandii u jednego wiesniaka o ,ODRADZAM TYM BUMELANTÓW NA MAXA I Z CAŁEGO SERCA poniewasz dotej pory mi zalegają za pszepracowaną praceponad 3.ooo €uro
Wqurwiony 2017-03-11 10:14
Niedobra firma ,bardzo niepolecam bo ucinają wynagrodzenie ,godziny,wogule nieodbierają telefonu,pełne aroganstwo,hamstwo,zawisc i obłuda firma-naganiacz najgorszy z najgorszych bardzo silnie nie polecam tych oszustów , Firma dla najgorszych co niepotrafią liczyc i nieznają angielskiego jenzyka i mają klapy na oczach bo tylko takie matoły wtym bagnie długo pracują i dają sie oszukiwac przez proventus posrany ,niepolecam tych oszustów &bumelantów anty polskich z polskich wsi na wschodzie !!!! pszez tę alafirme straciłem mnustwo zdrowia i pieniedzy pracując u jednego wiesniaka islandskiego,ODRADZAM TYM BUMELANTÓW NA MAXA I Z CAŁEGO SERCA poniewasz dotej pory mi zalegają za pszepracowaną prace ponad 3.ooo €uro
A.Zborek 2017-03-23 14:40
Odradzam boto nieuczciwa firma gdysz ucinają wynagrodzie,ucinają godziny,zapomnij o płatnym urlopie bez interwencji adwogata lepiej niezatrudnic sie unich ,zaliczki o wiele zawyźane od tej prawdziwej sumy np . Mi odliczono zaliczek 3oo euro a wziełem 180 euro, oczywiscie moźna dzwonic ale albo nieodbierają albo masz wracac jak cisie niepodoba do Polski ,taka to firmaŁańcuchy
wkurzony 2017-04-06 15:42
Panowie ktorzy komentuja powyzej zostali dyscyplinarnie zwolnieni z PROVENTUSA, a raczej jeden z tych Panow ktory teraz obraza swoich kolegow mowiac, ze nie znaja angielskiego i maja klapki na oczach - owszem moze to i racja bo gdy pozyczalem Ci pieniadze ktorych mi do dzisiaj nie oddales bylem glupi! Zreszta tak jak wiekszosc chlopakow, po czym oklamywales nas ze masz jeszcze dostac wyplate, a na koniec okazalo sie ze zamiast chodzic do pracy to siedziales w domu i piles w pokoju - po czym zostales zwolniony. Teraz masz pretensje do firmy, ze nie zaplacila CI ZA BRAK PRACY ? Robisz z siebie idiote i posmiewisko bo wszyscy wiemy kim jestes. A zdrowie zniszczyles sobie codziennym piciem alkoholu z niewiadomego pochodzenia, a od pracy jeszcze nikt nie umarl. Zamiast tracic czas na takie bzdurne pisanie, zabierz sie lepiej za to zeby oddac mi moje pieniadze !
2
Dawid 2017-05-11 00:16
Witam wszystkich.
Bardzo, bardzo odradzam wszystkim zainteresowanym podjecia pracy przez agencje proventus. Firma jest nastawiona jedynie na zarabianiu, a wrecz okradaniu pracownikow, w kazdy mozliwy sposob. Szef proventusa nastawiony jest na sciaganie przez Pania Aleksandre Polakow, glownie nie znajacych angielskiego, ktorzy nie beda w stanie znalezc sobie innej pracy i beda skazani na prace dla nich. Pani Aleksandra Karwowska obiecuje kokosy przed przyloten na Islandie, niestety po dotarciu na miejsce wszystko wyglada zupelnie inaczej - stawka, ilosc godzin, cena mieszkania itd... Jesli ktos rozwaza wspolprace z proventusem, prosze zadzwonic badz napisac maila do islandzkich zwiazkow zawodowych - firma ma tam bardzo zla renome i po wypowiedzeniu nazwy ´proventus´od razu sie usmiechaja i mowia, ze dobrze znaja tych naciagaczy. Pracodawcy traktuja pracownikow karygodnie i licza na to, ze beda sie usmiechac , zgadzac na wszystko i cieszyc sie, ze maja dach nad glowa. Wg nich kazdy pracownik powinien byc niezmiernie wdzieczny za zakupione bilety lotnicze(koszt oczywiscie bedzie potracony z pierwszej wyplaty, o ile taka sie dostanie ;)). Po wizycie w biurze, w celu zrezygnowania z pracy, dowiedzialem sie, ze jestem oszustem i beznadziejna osoba i musialem wysluchiwac pol godziny chorych rzeczy na swoj temat ze strony Pani Aleksandry, przed podpisaniem wypowiedzenia. Nastepnie musialem podpisac papier, ze nigdy nie bede sie domagac wynagrodzenia finansowego ze strony proventusa i nie bede zle sie wypowiac na ich temat. Firma ta bardzo dobrze potrafi zrazic przybylych na Islandie, jednak po wyrwaniu sie od nich zycie na Islandii jest bardzo latwe i przyjemne, a mieszkancy niesamowicie przyjazni.
Wszystkim jednak bardzo polecam przylot na Islandie w celu podjecia pracy. Islandczycy sa bardzo lojalni i dobrze nastawieni do Polakow(nie liczac szefa proventusa). Ze znalezieniem pracy nie ma problemu i wydaje mi sie, ze w wiekszosci miejsc(nie liczac proventusa) wszystko opiera sie na zaufaniu. Na Islandii nie podpisuje sie zazwyczaj nawet umowy o prace, gdyz kazdy sobie ufa, aczkolwiek oczywiscie pracuje sie legalnie i pracodawca zawiadamia panstwo o zatrudnieniu pracownika. Jednak jesli ktos wybierze sie do pracy za posrednictwem proventusa - koniecznie trzeba pamietac, aby wszystko miec na papierze i brac kopie dla siebie, gdzyz nawet po podpisaniu umowy o mieszkania z wyplaty notorycznie sciagaja wieksze sumy pieniezne.
Pozdrawiam i wszystkich przestrzegam przed ta agencja pracy.
6
Zostaw swoją opinię o Proventus - Islandia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Proventus