logo Zbud Sp. z o.o. Zakład Budowy Urządzeń Dźwignicowych

Zbud Sp. z o.o. Zakład Budowy Urządzeń Dźwignicowych

Dąbrowa Tarnowska

Opinie o Zbud Sp. z o.o. Zakład Budowy Urządzeń Dźwignicowych

gniot 2015-12-03 18:02:12
W zbudzie 5 tys netto to norma.3 do 6 tysięcy to chyba na początek kariery tak myślę.
pracownik 2015-12-05 11:19:50
3-6 tysięcy?? Chyba przy rozliczeniu kwartalnym. Realnie to od 2-3 tysiące i nic wiięcej.
pracownik 2015-12-06 16:12:23
Można dobrze zarobić jak będziesz tyrał jak beduin,taka jest prawda
pracownik 2015-12-06 16:12:48
Można dobrze zarobić gdy będziesz tyrał jak beduin,taka jest prawda
3
pracownik 2015-12-08 06:51:33
Jeśli wg Was zarobki rzędu 1600-2000 netto(bez nadgodzin) to dobre zarobki to śmiało, pracowałem tam kilka lat i wiem że na początku każdemu rysują wspaniałą karierę a potem dyrektor Z. unika jak tylko może rozmowy o karierze. Zresztą nawet jakby nawet 5000 dawali to bym się nie wrócił do tego dziadostwa. Jedyna słuszna droga kariery wg rządzących w Zbud to kablowanie na innych, a w końcu itak dadzą kogoś z rodziny na lepsze stanowisko. Lepiej szukajcie pracy w innych miejscach, wszędzie lepiej niż w zbudzie.
3
gniot 2015-12-08 17:01:02
1600-2000 netto przy stawce 10,5 brutto bez nadgodzin nijak nie wyjdzie.Dopiero 40 nadgodzin oczywiście nigdzie nie ujawniane pozwalają osiągnąć w granicach 2000.A co mają powiedzieć ci co mieli stawkę 9 zł brutto.I nie były to jakieś wyjątki nic nie robiące.
pracownik 2015-12-08 20:22:20
1600-2000 jako technolog można zarobić. Ale jest wiele stanowisk nawet w biurach gdzie minimum nie wychodzi. Jak ktoś pisze że tam można godnie zarobić to albo nie ma pojęcia o zarobkach w zbudzie albo to propaganda zakładowa żeby znaleźć kolejnego leszcza do roboty. I niech mi nikt nie zarzuca że jestem złośliwy, pomimo ogromnej niechęci do zbudu sam nakierowałem tam trochę roboty z mojego obecnego miejsca pracy (gdzie prezes zbud za lat młodzieńczych pił wino w godzinach pracy!! tak tak to prawda starsi pracownicy jeszcze pamiętają). Po prostu uważam że nikt nie powinien pracować w takich warunkach za tak marne pieniądze. Sam pracowałem tam jakiś czas, trochę doświadczenia zdobyłem... i nigdy więcej, patrząc z perspektywy czasu to praca tam to był czas stracony. Szkolenia w zbudzie kończą się na szkoleniu bhp, uprawnienich spawacza, i obsługi suwnic, na większości stanowisk nie ma żadnej możliwości rozwoju. Polityka motywacyjna polega na premiowaniu kablowania, i lizusostwa, spróbujesz pokazać że coś więcej wiesz to zrównają Cię z ziemią, bo po co ma być ktoś mądrzejszy. Trochę mi się wylało, ale mam nadzieje że w da to obu stronom do myślenia.
4
Amigo 2015-12-12 21:03:25
Czy kierownik MM prowadzi w dalszym ciągu zakład ku upadkowi ?:)
4
hehe 2015-12-13 13:57:28
Prowadzi,i to na nowym stanowisku
gniot 2015-12-18 17:10:24
Ludziska idą święta pewnie prezes rzuci na stół jakieś ochłapy.Smacznego.
mol 2015-12-18 21:34:22
a co dalej ze zwolnieniami będą ?
doda 2016-01-04 11:01:21
a kiedy wypłacą odprawy dla zwolnionych
ali baba 2016-01-05 06:37:49
dobrych w swoim fachu było kilku ale teraz musisz byc mistrzem w opowiadaniu bajek o innych odpowiedniej osobie i masz mundurek zarobek czyste rece i nawet w lusterku przegladac sie bendziesz
2
ali baba 2016-01-08 23:25:53
ja nie mam problemu i nie chce pracować w ZBUD bo tam uczciwie pracójącego gnoją to jest odpowieć dla niepewnego i nie pisze że tam są tacy wszyscy jest ich kilku
JA 2016-01-13 22:24:44
Kolego, nie ma się co dziwić, że ludzie tacy jak Ty kariery nie robią. Skoro masz problem z poprawnym napisaniem słów "pracującego" lub "odpowiedź". Wróć do szkoły a potem dopiero rób karierę.
pracownik 2016-01-16 21:08:06
Nawet jak masz doświadczenie i wiedzę to i wtedy znajdzie się ktoś w rodzinie albo znajomy kogoś wyżej kto Cię zastąpi, tak to już w ZBUDzie jest. Jak ktoś piszę że tam jest dobra atmosfera to albo tam nie pracował albo to zakładowa propaganda, tak chorej atmosfery niema nigdzie, pracowałem w kilku innych miejscach i nie ma porównania. Zarobki są delikatnie mówiąc marne,radze dobrze poszukać a można znaleźć prac gdzie zarobki netto są nawet i większe niż w zbudzie brutto.
ali baba 2016-01-27 22:18:49
żal mi was poloniści z matmy jesteście zerami powodzenia w ZBUDzie
fala 2016-02-05 11:39:04
Kolejna fala pracowników samowolnie zbliża się do opuszczenia tego Titanica
:) 2016-03-24 21:47:50
Tam w czasach świetności żeby zarobić 2000 trzeba było codziennie nadgodziny robić a ty o 3 piszesz haha:)
cobra 2016-03-25 21:57:23
Tak można zarobić 3000 ale za dwa miesiące!!!Albo we dwoje!W ZBUD to tylko garba można się dorobić,bo tyrają ludzmi jak wołami pseudo kierownicy co pojęcia nie mają o robocie a w szczególności M.M!!!
pracownik 2016-04-09 20:27:54
Jeśli ktoś zarobi na tych realizacjach to na pewno nie pracownicy. Nie wierzysz to spróbuj, popracujesz tydzień za darmo, jak się sprawdzisz to dostaniesz zawrotne 10-12 na godzinę i będziesz poganiany i poniżany przez najgorszych kierowników i brygadzistów jakich można znaleźć z kominkiem i m&m na czele. A jak już się opamiętasz i odejdziesz będziesz przeklinał dzień w którym zachciało Ci się tego bagna.
pracownik 2016-04-09 20:28:50
Jeśli ktoś zarobi na tych realizacjach to na pewno nie pracownicy. Nie wierzysz to spróbuj, popracujesz tydzień za darmo, jak się sprawdzisz to dostaniesz zawrotne 10-12 na godzinę i będziesz poganiany i poniżany przez najgorszych kierowników i brygadzistów jakich można znaleźć z kominkiem i m&m na czele. A jak już się opamiętasz i odejdziesz będziesz przeklinał dzień w którym zachciało Ci się tego bagna.
2
aj 2016-04-20 12:35:33
A co tam słychać. Jak tam wielki mały człowiek z hali 0. Dalej lubi osoby które łaskawie informują, a jak tam wielce szanowny pan TJ dalej typuje osoby do zwolnienia z hali 0.
3
Bodzio 2016-05-13 20:15:42
Ok
Bodzio 2016-05-13 20:43:12
Pracownik z kilkunastoletnim stażem-Szefie bo dawniej nim byłeś a teraz tylko Prezesie niewiem jak mam pisać żeby Pana nie urazić ale jeżeli Pan to te opinie czasem czyta to Pamiętam jak Pan obiecywał że po skończeniu inwestycji wymaganej w firmie będziemy zarabiali 3 albo 4 średnie Krajowe już nie pamiętam ale ja bym chciał zarabiać chociaż tylko 1 średnią Krajową za 8 godzin Pracy.W tej chwili zarabianie troszkę ponad 20000 i jest to bardzo PONIŻAJĄCE.
4
hejho 2016-06-21 18:00:41
Premia tam jest liczona jako podstawowa płaca. A łatwiej ją stracić niżli dostać większą, np idź na 2 dni na chorobowe to przez 3 miesiące zarobisz minimum bo ci premię obetną.
2
@ 2016-06-23 10:52:11
Premie zabierają żeby odebrać sobie pieniadze jakie musieli ci zapłacić jak na chorobowym byłeś . Tu się nie choruje. Jesteś na chorobowym to tak jak byś był na bezpłatnym urlopie. Pozdrawiam.
1
heja 2016-07-02 18:50:32
Nie wierzysz to spróbuj na własnej skórze, nawet jak chorobowe w szpitalu spędzisz to nie ma zmiłuj i 3 miesiące robisz za minimum. Ten zakład jest nastawiony jedynie na zysk, pracownik nie jest tam w żaden sposób doceniany, no chyba że jak ktoś wcześniej wspomniał - jak podpierd.... kogoś do dyrektora to wtedy dostaniesz bonus.
2
pracownik69 2016-07-04 17:41:30
Zabierano premii za chorobowe to normalne w Zbudzie, sam doświadczyłem tego także potwierdzam.
2
@ 2016-07-28 12:37:48
Przewidywane wynagrodzenie ni jak się ma do rzeczywistości . To co podają w ogłoszeniach jest bzdurą.
@ 2016-07-28 12:39:32
Przewidywane wynagrodzenie ni jak się ma do rzeczywistości . To co podają w ogłoszeniach jest bzdurą.
1
Prac. 2016-08-07 09:05:44
Zbud już całkiem na psy zszedł przez takich zarządców popapranych
1
Prac. 2016-08-07 09:13:09
MM.jemu to już całkiem bije w dekiel .sam już nie wie co mówi .w hlewku już nikt z nim nie chce pić nawet bo się to słuchać nie chce.
10
@ 2016-08-09 13:24:40
Ma się dobrze? Od kiedy? Coś mi chyba umknęło bo nie zauważyłem zmian na lepsze tylko na gorsze
Pracownik 2016-09-03 09:53:22
Podwyzki bedą dla tych ktorzy najglebiej siedza w tylkach kierownikow.
2
nowy 2016-10-22 10:10:26
chcialbym sie przyjac do zbudu.polecacie ? podobno u salcesona czy jak mu muwia na jakas wiepszowina.jest dobrze.
były pracownik 2016-10-23 13:29:09
"ZBUD" można powiedzieć że parę lat temu zakład dobrze prosperował i można było tam dobrze zarobić, ale ostatni rok pokazał że zakład źle prosperuje, duża rotacja ludzi, wzajemne donoszenie na siebie i jedna wielka nerwówka. Raz wielkie przyjęcia, później wielkie zwolnienia, jeden ruski [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] A co do kierownictwa to panowie kierownicy zastanówcie się co robicie z ludźmi i miejcie do nich trochę szacunku i wyrozumiałości, jeszcze jedno tekst " na twoje miejsce jest stu innych " jest chyba nie aktualny !!!
Panie prezesie brawo rób pan tak dalej a niedługo ogłosi pan upadłość .
Panie prezesie idź pan zapytaj ludzi w Dąbrowie na rynku co sądzą o " ZBUDZIE" to jak panu odpowiedzą to tak się pan poczujesz jakbyś pan w mordę dostał !!!
8
nowy 2016-10-24 10:01:18
M.M.to jest jedna przyczyna takiej sytuacji a druga najwazniesza to menagerrr Z.tu lezy problem panowie oni to gnoja.tylko pytanie ...kto ma w tym interes???
12
biuro 2016-10-28 10:04:09
tak to prawda .ludzie ktorzy sie nie znaja na robocie tylko na konfidenctwie maja tam stanowiska brygadzistow prawda M.M smiech w chlewku...
2
slota 2016-11-04 22:56:44
Baasen musze zrobic basen . Basen basen basen
7
obecny 2016-11-07 10:19:59
u nas nie ma roboty .pewnie przed nowym rokiem na wypiepsza hala swieci pustkami lepiej bie bedzie juz chyba ....
1
Boczek 2016-11-16 21:59:29
Kurczę jaki ten Pan kominek inteligetny wrażliwy nie to co stary . Kominek na prezesa startuj masz moje poparcie .
5
No to ja. 2016-11-18 19:12:10
Co tam zniwu boczek.co jest? Kominek znowu ci podpadl? Podkablawac dziada za byle co.
Boczek 2016-11-30 21:36:37
Panie Prezesie teraz zaczynamy czystki od hali 12 i 11 . W pierwszej kolejnosci sierżant i Twoj chrzesnik . Proszę sie spytac obojetnie kogo z tych hal czy zwolnionych czy pracujacych ze sa filmiki jak Marcin oddala sie z firmy do domu w celu prawdopodobnie konsupcji obiadu ( godzina od 14'20 do 15'10 ) jeszcze jak nie bylo kamery na brame w kierunku wyjscia na parking pks_u i powraca kolo godziny 15'10autem juz na firme i nadgodziny byly płacone oraz jak Pan sierżant odbijal kartę wyjsciowa bo Marcinka juz nie bylo ?
Kominek 2016-11-30 21:40:55
Jak tam infomatol ? Dalej sciaga i oglada gry i filmiki a innych pod......la ze nie robią ? Sprawdzic mu komputer wtedy wyjdzie szydlo z worka
Woody Allen 2016-11-30 21:45:08
Ciekaw jestem kiedy zwolnienia obejmą biurowych ? Pracy na halach nie ma to co oni robią ?
1
były pracownik 2016-12-04 01:50:40
kogo obchodzą te bzdury kto szuka i załatwia przetargi na zagranice kto umie pracować to ma prace ten zakład to dziurawa łajba
1
Menadżer 2016-12-06 19:29:50
Salceson pora wsiąść sie do roboty a nie zdawac to co jest nie prawda a przede wszystkim nie ty jestes winny tylko wszyscy wokół .
Hala 16 2016-12-06 19:35:45
Kominek przestań łazić po halach bo nie moge skupic na swojej pracy i stresuje się.
Gumis 2016-12-06 19:41:35
Ty mały kurduplu z hali 0 patrz dobrze na swoich podwładnych tych co kabluja nic nie robią ! " przepraszam czy nie przeszkadzam " powinien juz dawno iść na emeryturę . " pleban " daj spokój nikt ci pieniedzy nie weźmie
1
Zostaw swoją opinię o Zbud Sp. z o.o. Zakład Budowy Urządzeń Dźwignicowych - Dąbrowa Tarnowska
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zbud Sp. z o.o. Zakład Budowy Urządzeń Dźwignicowych