Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ventor

Pracowałeś w firmie ventor i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Krisu2002 - 2014-08-27 00:20:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [emeryt - 2014-08-10 15:50:04]:
daj namiary na Progress
zdjecie uzytkownika
byly - 2014-09-10 13:44:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a do mnie co chwila z roboto dzwonio a ja nie chce jechoc ile mozna nie dzwoncie jusz
zdjecie uzytkownika
to ja podjade - 2014-09-12 15:31:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ej stary! jak ty nie chcesz jechac to na pewno nie jeden czlowiek z tego forum tutaj chetnie za ciebie pojedzie i zarobi jakies pieniazki. powiem szczerze, ze to nawet ja moge byc. ewidentnie musze juz zaczac zarabiac bo kredyty zjedza mnie i cala moja rodzine. na prawde nie gardzcie praca tka jak ja kiedys bo na prawde sie kiedys moze wam to przydac
zdjecie uzytkownika
byly - 2014-09-18 09:18:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powic mi synek jok jo mom jechoć jak tu pole do obrobienia lerzy a staro sie dże jusz nie wyczymom zabieram sie stond pal licho to tero jak zadzwonio to jode, dzwońta
zdjecie uzytkownika
teraźniejszy - 2014-09-18 17:16:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Starą ucisz,do roboty zagoń,a ty się uwal"kołami do góry"i leż a nie tułaj się po świecie.
zdjecie uzytkownika
micha - 2014-09-24 15:48:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam, chciałem się dowiedzieć o co pytaja na teście sprawdzającym znajomość jezyka angielskiego, mieliście taki? Szczegółowo pytają czy tak jak twierdzą podstaw?
zdjecie uzytkownika
leniuch - 2014-09-24 18:17:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich.Moze ktos sie orientuje czy ta firma ma jakies nowe zlecenia,chodzi mi glownie o antykorozje (piaskownie,malowanie,metalizacja)moze takze o CZARTEK chociaz w tym ostatnim zbyt mocny nie jestem.
Z góry dzieki za odpowiedz.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
barf - 2014-09-26 19:22:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dam 8 tysiecy z prace w Norwegi
zdjecie uzytkownika
leniuch - 2014-09-27 09:28:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
to ja chetnie wezme
zdjecie uzytkownika
biorę w ciemno - 2014-09-28 23:00:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to ja biorę w ciemno taką robotę! tylko może jakieś szczegóły tego co tam się ma robić. bo trochę się bać tak w ciemno jechać jak nie wiadomo co gdzie i jak, teraz tyle można było się naczytać o tych obozach pracy ską nie było ucieczki, mam nadizeje, że to nie o to chodzi. ktoś coś więcej napisze. 8000 biorę w ciemno
zdjecie uzytkownika
wentyl - 2014-09-30 11:58:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a za te 8 tyś to ile czasu można tam pracować? zwróci się:D?
zdjecie uzytkownika
szkot - 2014-09-30 12:03:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie to jakas sciema, na globalu to samo ktos napisal.. kto nas chce zrobic w (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
leniuch - 2014-10-01 13:43:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cyz moze ktos cos wie na temat duzego projektu ktory ma byc na Verdal?
zdjecie uzytkownika
mm - 2014-10-12 13:05:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
2 tygodnie temu zadzwoniła do mnie kobieta z biura Ventora że przesyła mi klauzule do podpisu z podwyższoną stawką godzinową na umowie za projekt na Hammerfest. Zapytałem czy to znaczy że zamierzają mi wyrównać to na wypłacie to zostałem poinformowany że to tylko po to żeby na papierze się im zgadzało. To co robi ta firma to jakiś cyrk. Biorą kontrakty po zaniżonych stawkach a później odbijają sobie na zwykłych pracownikach. Mogę podać szereg takich przykładów. Przez takich ludzi tracą prace ludzie w norweskich firmach na normalnych warunkach.
zdjecie uzytkownika
hmm - 2014-10-13 13:15:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie rozumiem za bardzo @mm o czym Ty mówisz, jakoś nie jestem, w stanie sobie tego zobrazowac, na czyhm to wszystko polega i jak to działa dobrze dla firmy? Istotne to dla mnie bo chciałem pracować w ventorze... mam nadzieje, że przez to pracownicy nie są poszkodowani i nie mogą mieć potem problemów z jakimiś urzędami?
zdjecie uzytkownika
mm - 2014-10-13 14:13:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hmm - 2014-10-13 13:15:02]:
Czego Ty nie rozumiesz?? Pracujesz teoretycznie za wyższą stawkę niż w rzeczywistości ventor ci płaci. W dodatku jak ktoś ma norweskie konto i chce dostawać wypłatę w NOK to obciążają cię prowizją w wysokości 100 NOK za przelew międzynarodowy.
zdjecie uzytkownika
uczciwy - 2014-10-14 19:47:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oj naiwni, naiwni! Poczytajcie co portal GoWork.pl pisze o sobie samym:
3. Czy Opinie o pracodawcach są w 100% miarodajne?
Niestety nie. Anonimowość wypowiadających się użytkowników ma pewną cenę, płaconą w wiarygodności. W związku z czym musisz zawsze pamiętać, żeby do umieszczonych na naszym forum opinii podchodzić z odpowiednią dozą ostrożności i zdrowego rozsądku. Zważ na to, że ludzie zwolnieni z pracy mogą mieć skłonności do przesady czy nawet konfabulacji, w związku z czym nigdy nie traktuj informacji – zwłaszcza negatywnych – znalezionych na naszym forum jako stuprocentowo potwierdzonej. W ramach możliwości czy chęci dopytuj i proś o dodatkowe dane, ale miej na uwadze fakt, że GoWork.pl nie ma możliwości weryfikacji zgromadzonych informacji, a forum Opinie o pracodawcach ma jedynie charakter zbioru prywatnych opinii.

Więcej tutaj: http://www.gowork.pl/faq_uzytkownicy

Wiarygodne i miarodajne? Jak widać! Charakter zbioru prywatnych opinii. Tak samo jak wszystkie Rychy, Zdzichy, czy inne osobniki. Chcesz zobaczyć jak tam jest? To idź i się zatrudnij. Nie wiesz, że da się sprawdzić tylko to co robisz praktycznie, a nie tylko w teorii i zza monitora? Trzeba się ruszyć! Wiesz jakie to ciężkie być kierowcą tira, a nigdy nawet nie siedziałeś za kierownicą takiego pojazdu? Nie chcesz już tam być, praca jest zła? Szukaj gdzie indziej, załóż coś swojego, wybierz bezrobocie, wyjedź zagranicę albo pracuj na czarno. Ej, w tym kraju już od dawna mamy demokrację! Zapomniałeś? A tu wszędzie tylko sami anonimowi teoretycy, typowi polscy narzekacze z wiadrami pomyj wylewanymi na prawo i lewo, niepodpartymi żadnymi argumentami, faktami, dowodami, nie mający odwagi podjąć decyzji co ze sobą zrobić...
zdjecie uzytkownika
leniuch - 2014-10-15 12:00:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo madrze powiedziane.
zdjecie uzytkownika
monter - 2014-10-16 13:18:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
macie pracę w wentorze dla monterów konstrukcji
zdjecie uzytkownika
Ventor - 2014-10-16 20:48:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mamy!Ale obcym nie damy...tylko swoim "uszwiokom".Jasne?
zdjecie uzytkownika
wentorowiec - 2014-10-23 18:53:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ventor to dno tak jak cała polska kolesostwo i nic więcej
zdjecie uzytkownika
były - 2014-10-25 19:53:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam . Jakieś 5 czy 6 lat temu byłem zatrudniony w firmie ventor z Dębicy
Fakty są takie.
Pracują i zarabiają pociotki i rodzina, do pracy mnie nie wysłali, tylko bezpłatny urlop kazali wypisać. Przypominali o tym obowiązku co miesiąc aż przestali w maju.W między czasie zrobili nam szkolenie na izolacje bo będzie robota- to się zgodziliśmy. około 5 maja byłem w firmie na szkoleniu BHP a parę dni później dostałem wypowiedzenie dyscyplinarne bo nie stawiłem się do pracy 1 maja.
Na wyjazd do Norwegii podpisaliśmy weksle inblanko,
Za to szkolenie dostałem do zapłaty weksel na kwote około 850 zł niektórzy 1600. A takich osób było około 100,
Ani złotówki nie zarobiłem a musiałem jeszcze im zapłacić za śmieszne zaświadczenie a nie ceryfikat jak mówili wcześniej.

Omijajcie tą firme szerokim łukiem
zdjecie uzytkownika
no sorki - 2014-10-27 17:09:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no fajnie były że napisałeś jak to wyglądało ale to było 5 albo 6 lat temu jak sam z resztą napisałeś. czy przez ten czas to nic nie mogło się zmienić i myślicie że cały czas jest tak samo? szczerze to nie rozumiem tego w szystkiego czy to ma mi pomóc wp odjęciu decyzji - szczerze to czekam na cośbardziej aktualnego
zdjecie uzytkownika
były - 2014-10-28 20:06:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [no sorki - 2014-10-27 17:09:57]:
ci sami ludzie pracują i rządzą w tej firmie!
To co mogło się zmienić???

tylko na gorsze.
zdjecie uzytkownika
samarytanin - 2014-10-31 22:49:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podpisujesz weksle"in blanko"o rozwiązaniu umowy o pracę przy przyjęciu.
Jak to ma się do polskiego prawa?
Kiedy skończy się ta ściema?
Już raz mieli kłopoty,niczego się nie nauczyli?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ventor
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x