Anwim S.A.

Warszawa

Opinie o Anwim S.A.

LILU 2015-09-15 19:35:57
Potwierdzam, że płacą na czas. Pewnie, że za mało ale przynajmniej nie trzeba się martwić czy kasa wpłynie czy nie. Wcześniej pracowałam w naprawdę dużej firmie gdzie wszyscy byli na etatach tylko co z tego skoro w lipcu dostawałam kasę za maj :(
Zaiks 2015-09-15 21:22:08
Wcześniej napisałeś, że się rozwijamy. I tacy są nasi pracownicy. Pisać by pisać, a konkretów żadnych. Jak na każdym naszym spotkaniu. To nie ważne gdzie złoże aplikację, istotne jest to, że poplecznicy tutaj piszą, a potem nie potrafią tego obronić i się wycofują. Jeżeli jesteś długoletnim pracownikiem, któremu zależy na spokoju i nie ma ambicji czegoś więcej - to wszystko jasne dlaczego jesteśmy tak nisko notowani. Tak, firma płaci na czas, szczerze mówiąc ja nie znam takich, które nie płacą.
Długoletni pracownik 2015-09-16 09:31:55
Chyba domyślam się kogo masz na myśli ale to naprawdę nie jedyna osoba z tego koncernu która do nas przyszła. Są też inni którzy przyszli z innych koncernów. Część z nich została, część odeszła. I co z tego? Czego to dowodzi ? Niczego, bo tak jest w każdej firmie. Ja twierdzę, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma i tyle.
liczydło 2015-09-16 09:55:57
Pewnie tak, ale konkretniej poproszę, fakty nie demagogia. Ile osób w ciągu ostatnich dwóch lat przeszło do Anwimu z koncernów i pracuje dłużej niż 6 miesięcy? Wcześniej zdarzało się to nader często i nie mam na myśli pracowników stacji.
x 2015-09-16 17:45:05
Ale trzon tej firmy (i nie piszę o dyrektorach) który znam od wielu lat się praktycznie nie zmienia. (usunięte przez administratora)
liczydło 2015-09-16 18:20:13
Przykro mi to pisać, ale przy poziomie zarobków oferowanych obecnie przez firmę, nie ma szansy żeby zaszły takie zmiany na stanowiskach manager'skich. Mam na myśli realne zarobki (nieobecna oferowana w czasie rozmowy premia). Pozostaje więc łatanie dziur i gonienie za niezrobionym. Ciekawe tylko ile pozostali fachowcy jeszcze wytrzymają.
ciekawy 2015-09-16 20:32:47
a jakie powinny być wynagrodzenia dla fachowców? Ile byś chciał, bo zamierzam aplikować?
Absolwentka 2015-09-16 21:43:30
Czy ktoś mi może powiedzieć ile zarabia sekretarka w tej firmie, albo asystentka w dziale marketingu.
x 2015-09-16 22:43:28
Ciekawy. Sprawdź sobie w porównywarce wynagrodzeń,podając stosowne informacje,zobaczysz ile powinno się zarabiać.
Ja 2015-09-19 15:25:05
Śmiać się czy płakać? Gratuluję poczucia humoru. Czekam na więcej.
3 grosze 2015-09-21 09:08:49
Dorzucę swoje 3 grosze. Nie jestem pracownikiem Anwimu, natomiast od 5 lat z firmą współpracuję. Nie zauważyłem, aby pracowali tam ludzie głupsi, mniej kompetentni niż w innych firmach. Sieci Moya daleko do Orlenu, to prawda – nie ta skala, nie te budżety – ale porównajmy ją z jej bezpośrednią konkurencją - Huzarem, Delfinem i tak dalej – to jest zauważalna różnica, zdecydowanie na korzyść Moya – pod względem ilości stacji i oferty. Sieci ponad 100 stacji nie zbudowała banda półgłówków, krewnych i znajomych królika, co sugerują przedmówcy na tym forum. Co do atmosfery w firmie – nie znam, natomiast od 2010 roku, od kiedy współpracuję z nimi, widzę cały czas tych samych ludzi – także pogłoski o jakiejś szalonej rotacji są mocno przesadzone. I co do pieniędzy – zgadzam się, Anwim jest regularnym płatnikiem, faktury opłaca idealnie na czas (to jest rzadkość w tych czasach), przypuszczam, że tak samo jest z pensjami dla pracowników. Kwestia, czy płaci mało czy dużo – to już indywidualna decyzja każdego pracownika (czy firmy kooperującej) – czy zgadza się na takie stawki, czy nie. Przymusu przecież nie ma. Osobom, które czytają te forum, zastanawiając się, czy przyjść na rozmowę kwalifikacyjną, radzę przyjść, posłuchać, podjąć samemu decyzję. W internetach dużo bzdur piszą.
x 2015-09-22 20:22:20
Twierdzisz, że (usunięte przez administratora)to super oferta, a sama chciałabyś za taką pracować
JS 2015-09-23 10:09:38
Największym błędem firmy jest brak inwestowania w ludzi - brak rozwoju, brak jakiejkolwiek złotówki na szkolenia. To że ktoś jest 10 lat wcale nie musi świadczyć dobrze o firmie. Porównywanie nas do mniejszych sieci, notabene o innej konstrukcji i innych sposobie funkcjonowania jest bardzo słabe. Moim bardzo skromnym zdaniem należy się porównywać do najlepszych i od nich czerpać to co najlepsze. Uważam, że jak na skromne warunki płacowe bardzo dobrze działają księgowość, faktury, windykacja, logistyka, z naciskiem na informatyków - tam naprawdę są bardzo wartościowi ludzie, którzy mają wiedzę do swoich obowiązków i się starają bardzo ( niestety nikt w nich nie inwestuje, nikt tego nie widzi). Mam nawet przekonanie, że handlowcy pomimo bardzo skromnych narzędzi dają radę. (usunięte przez administratora) Przecież każdy projekt w pewnym momencie by mógł się rozwijać potrzebuje autorytetów.Może warto popatrzeć jak to robią koleżanki i koledzy z sieci, która przed chwilą weszła i odradza się na polskim rynku. A swoją drogą dziwi mnie to co bardzo długoletni pracownicy mówią na korytarzu, w kuchni,itd - a co mówią publicznie. To jest problem, gdyż mają takie samo zdanie jak Ci którzy są krócej, a jakoś dziwnie przy obecności dyrektorów milczą. I jakkolwiek to nie moja bajka - to ostatnio klasycy mawiają - POTRZEBUJEMY DOBREJ ZMIANY.
Zirytowany 2015-10-01 15:10:00
Osoby pracujące w Anwim nie wiedzą chyba ile można zarabiać na stanowiskach na których są w innych firmach. Płaca tu jest mizerna. Ok, pensja jest na czas ale w innych firmach też. To nie jest coś co nas wyróżnia. Praca nie jest stabilna bo w każdej chwili możesz wylecieć, tym bardziej że szykuje się tyle zmian...
Bibek 2015-10-01 18:54:27
Dobry wpis Zirytowany - bardzo rozsądny, bardzo mądry i bardzo dobitny. BARDZO, BARDZO SŁUSZNIE!!!!
liczydło 2015-10-05 14:28:54
Outsourcing to potęga. W sumie nie tylko logistycy mogą poznać jej moc.
Olo 2015-10-05 18:27:41
Od logistyki się zaczęło, nadszedł czas na kolejny duży dział.
Sokrates 2015-10-05 19:52:47
Pełna zgoda z tym co napisał Zirytowany. Należy jednak zaznaczyć, że poziom wyszkolenia, wiedzy, doświadczenia, kontaktów, zaawansowania biznesowego, a także systematycznego szkolenia i podnoszenia kwalifikacji w innych firmach to przepaść na niekorzyść Anwimu. W innych firmach płaci się kolosalne pieniądze, jednak nie za nic. Więc poziom płac mnie nie dziwi. U nas każdy może być każdym i nic to nie wnosi.
Niebędzielepiej 2015-10-07 19:10:16
No tak, czyli zarobki są adekwatne do poziomy wykształcenia i wiedzy pracowników. Dlatego wszystko funkcjonuje jak funkcjonuje. W tej firmie każdy może być każdym nawet bez żadnego doświadczenia.
??? 2015-10-07 22:05:59
Co się zaczęło od logistyki?
ciekawy 2015-10-07 23:37:09
Może to że dobrze wykonują swoją pracę i wiedzą co robia...
konkurencja 2015-10-08 19:42:10
To jest jak rozumiem pewnego rodzaju fenomen. Skoro fachowców w tej firmie nie ma a są największą pod względem obrotów (jeśli chodzi o paliwa wśród prywatnych przedsiębiorstw)firmą w kraju to może inni powinni zwolnić fachowców i zatrudnić laików.
Sokrates 2015-10-12 22:49:28
A konkretnie? Skąd dane i co oznacza przedsiębiorstwo prywatne? To takie wyszukiwanie jakiegoś wskaźnika by coś pokazać. I chyba nie liczy się obrót wśród przedsiębiorstw prywatnych, tylko całościowa ilość,marża,prawda? Laicyzacja to posiadanie produktu flagowego jakim jest sieć ( usunięte przez administratora ), której nikt nie zna i która nie ma najmniejszego potencjału
Nick 2015-10-13 16:20:53
Czy na pewno to konkurencja pisała? ;/
Maniek 2015-10-18 20:36:31
Bardzo, bardzo słaba firma. Bardzo słabo płacą i bardzo słabo funkcjonują. Strata czasu.
6
Jaki 2015-10-27 12:14:17
Pracuję tutaj dosyć krótko, to co widzę to najsłabsze wydanie firmy w jakiejkolwiek przyszło mi pracować. Będę uciekał jak najszybciej.
5
Anwim S.A. 2015-11-03 11:44:19 [pracodawca]
ANWIM S.A. informuje, iż spółka zleciła Kancelarii Prawnej Kijewski, Graś sp. k. podjęcie odpowiednich kroków prawnych związanych z naruszeniem dóbr osobistych ANWIM S.A.
7
x 2015-11-15 13:28:41
Schodzimy na złą drogę skoro nie można już pisać na temat pracodawcy.
4
aaaaaa 2015-11-19 16:32:50
po wpisach to mogę się domyślać kto kryje się pod pseudonimem kieroo
akuku 2015-11-25 20:22:49
Słaba, bardzo słaba atmosfera pracy, duży stres, presja, dokładanie pracy co nie przekłada się na zarobki.
5
a 2015-12-03 21:53:51
:)
DK 2015-12-08 23:13:58
Dobra firma, polecam wszystkim poszukującym od dawna pracy. W końcu każdy grosz się liczy.
obecny 2015-12-10 00:38:38
ale wy glupoty piszecie
a 2015-12-17 20:00:12
Ale lans na portalach....
a 2015-12-17 20:00:54
Ale lans na portalach....
1
druidek 2015-12-18 21:01:29
Krasicki pisał, że "prawdziwa cnota krytyk się nie boi".
3
august 2015-12-20 19:23:01
Proszę Państwa, macie nie tylko prawo ale i obowiązek pisać i wyrażać opinie na temat tego co Was spotyka przy współpracy z pracodawcami oraz współpracownikami czy przełożonymi. To jest prawo zagwarantowane w konstytucji. Nikt nie może Wam grozić ani nikt nie może was straszyć. Jeżeli to robi, próbuje wpłynąć na Was - popełnia przestępstwo. Pracodawca jest podmiotem silniejszym na rynku pracy, a rosnące bezrobocie sprawiło że poziom rozpasania i bezczelności wśród większości z nich urąga podstawowym prawom człowieka. Nie twierdzę że tak jest w przypadku tego podmiotu, jednak 80% ocen negatywnych może świadczyć o tym, że w zarządzaniu ludźmi popełniane są tu błędy. Podstawową zasadą jest jednak to abyście pisali PRAWDĘ. To samo dotyczy sytuacji, gdy z jakiegokolwiek powodu przyjdzie Państwu zeznawać przed sądem.
3
Ja 2016-01-24 22:27:19
Poproszę zatem o informację jaki rozwój może mieć " Administrator Stacji Paliw" w Słubicach? Co dalej, jakie możliwości? Tak konkretnie.
1
kierowca 2016-01-26 17:53:53
co wy tam wiecie trzeba bylo tam pracowac ja tam jezdzilem
ja 2016-01-27 17:54:55
jakie atrakcyjne warunki co ty wogole opowiadasz to pochwal sie ile dlaczego sa wogole same pozytywne posty a gdzie sa negatywne
1
FAZI 2016-01-27 18:05:05
DOBRZE MOWISZ
kr 2016-01-29 17:11:35
jakie dobre zarobki dla kierowcow kto ci to powiedzial proponuje isc na rozmowe to ci powiedza ile oferuja
2
wyluzowany 2016-01-29 19:47:59
przypadkiem weszlem na ta strone ludzie o czym wogole mowicie dajcie sobie na luz niz takie glupoty wypisywac
1
powolniak 2016-02-02 16:09:25
a ile ci zaoferowali bo z tego co wiem to marna placa jakby dobrze placili to wiecznie ludzi by nieszukali kierowcow tez wiecznie szukaja wiec cos chyba jest nie tak
3
mily 2016-02-05 19:00:30
ale to niejest branza budowlana to branza paliwowa wiec wyksztalcenie budowlane i rynek nieruchomosciami to nie ten dzial
synek 2016-03-17 16:30:34
no wlasnie oni to juz nawet wstydu niemaja maja kierowcow za smieci jednego zwolnia i szukaja nastepnego glupka niech za siebie sie wezma .Ze prezes tego niewidzi ze cos jest nie tak ?
kobra 2016-05-22 10:10:43
jak niewiesz to glupot nieopowiadaj rotacja kierowcow jest naprawde duza i naprawde kierowcow maja za nic
3
jrDaily 2016-05-30 14:23:48
Po 2 spotkaniach rekrutacyjnych zaproszono mnie do finału. Po spotkaniu finałowym zaproszono mnie na kolejne - super finał. Na spotkaniu 3 i 4 prezentowałem strategię/pomysł na określony obszar działalności firmy Anwim. Poświeciłem im 4 dni spotkań (4 połówki urlopów), dodatkowo 2 dni na opracowanie prezentacji. Od super finału minęły 2 miesiące a ja nie otrzymałem odpowiedzi. Nie oczekuję, że prezentacja ma powodować ofertę pracy, oczekuję jednak że 4 spotkania i super finał procesu rekrutacji na kluczowe stanowisko w firmie zobowiązuje do odpowiedzi kandydatowi. Dla mnie to nie mały skandal. To również brak szacunku do kandydata, żeby nie powiedzieć pogarda dla kandydata. Ponadto sądzę że to znakomity sposób dla firmy na darmową pracę koncepcyjną. Nie wiem ilu kandydatów prezentowało swoją koncepcję, ale wiem że jeden z elementów mojej prezentacji już się urzeczywistnił...czy stało by się tak bez mojej prezentacji - tego nigdy się nie dowiem.
10
Wujas 2016-07-02 19:45:32
No właśnie... czy ktoś wie jakie warunki na ajenta stacji?
bambni 2016-07-02 19:52:42
@kobra mówisz o wielkiej rotacji a jakoś ofert pracy nie ma, bujasz
Zostaw swoją opinię o Anwim S.A. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Anwim S.A.