Twoje konto

Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Oświata | Praca dla opiekunek w Niemczech | Forum | Szkoły policealne | Logowanie | Kontakt | Dodaj ofertę pracy
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
Jesteś pracodawcą dodaj reklamę bądź ogłoszenie pracy na GoWork.pl ? Napisz reklama@gowork.pl
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
zdjecie uzytkownika
Steven - 2011-06-30 19:42:51 odpowiedz | cytuj
witam! dzisiaj dostalem meila, ze zostalem zaakceptowany do pracy w Groningen w Holandii w fabryce rowerow i mam watpliwosci co do przejazdu, bo chcac jechac z nimi, trzeba zabukowac bilet poprzez wplate na ich konto te 180 zl, ale mozna tez dojechac na wlasna reke. natrafilem juz ostatnio na oszustow dwoch, ale nie zaplacilem i trzeba uwazac. wiem ze jest pare osob, ktore tez dostaly ta propozycje, i w jaki sposob chcecie tam dojechac, lub czy wplacacie pieniadze i wogole dajcie jakies opinie
zdjecie uzytkownika
ON - 2011-06-30 20:50:12 odpowiedz | cytuj
Czy 1 raz jedziesz tym busem i z tej Firmy ?
zdjecie uzytkownika
Steven - 2011-06-30 21:04:24 odpowiedz | cytuj
jesli sie zdecyduje to 1 raz, wogole nic nie wiem o tej firmie, jutro zadzwonie i zaproponuje ze za bilet zaplace w Groningen! bo przelewac na dzien dobry na konto, to troche mi to smierdzi, a ty co tez dostales propozycje od nich
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-06-30 21:10:45 odpowiedz | cytuj
Ja tez dostałem email, że zostałem zakwalifikowany do pracy w Holandii w fabryce rowerów wszystko ładnie i pięknie to wygląda 40euro zakwaterowanie, 19 ubezpieczenie na dodatek nie ma podziału na wiek wszyscy dostają 8,64 co dla mnie jest dużo gdyż mam 20 lat i wszędzie proponowali mi około 6euro. Przejazd do Holandii też bardzo tani 180zl za tą cene to najwyżej do Niemiec bym dojechał. Rozmawiałem z kolesiem dzisiaj i po rozmowie wnioskuje, że jest po podstawówce. Ja jestem z Łodzi i już się cieszyłem, ale widzę, że pieniądze za przejazd trzeba na konto przelać a ja myślałem, że się bedzię płaciło przy wchodzeniu do autokaru. Niby strony mają zarówno to biuro jak i firma transportowa.Kurcze może im tylko chodzi o te 180zł, że to będzie tak, że się wpłaci im kase na konto a wogółe wyjazdu nie będzie, albo osoby które pojadą na własną rękę przyjadą a ich wogóle nie będzie pracy ani tej agencji. Sprawdzał ktoś może czy jest wogóle jakaś fabryka rowerów w Holandii bo ja jakoś nie mogę znaleźć kontakt jeremyandcary@gmai.com
zdjecie uzytkownika
Jolka - 2011-06-30 21:25:17 odpowiedz | cytuj
Czy ktos jest zdecydowany na ten wyjazd ?
zdjecie uzytkownika
Tarka - 2011-06-30 21:27:19 odpowiedz | cytuj
Ja cały czas liczę na to ze tez się dostane do tej fabryki.
zdjecie uzytkownika
Jolka - 2011-06-30 21:53:21 odpowiedz | cytuj
a kiedy składałes CV?
zdjecie uzytkownika
Tarka - 2011-06-30 21:58:10 odpowiedz | cytuj
Tak, jakieś 3 godziny temu.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-06-30 22:01:42 odpowiedz | cytuj
macie jakies informacje na temat tej firmy
zdjecie uzytkownika
Jolka - 2011-06-30 22:02:39 odpowiedz | cytuj
Ja sie dostałam z narzeczonym i jestesmy zdecydowani jechac tylko jescze nie jestesmy pewni jak. Co ty o tej firmie myslisz / myslicie wypowiadajcie sie .
zdjecie uzytkownika
Jolka - 2011-06-30 22:05:30 odpowiedz | cytuj
A tak po za tym gdzie ta firma sie znajduje ? w Polsce ?
zdjecie uzytkownika
ludek - 2011-06-30 22:06:06 odpowiedz | cytuj
warto bulo by sprawdzic ta firme zeby nie bylo jakies lipy
zdjecie uzytkownika
ludek - 2011-06-30 22:06:58 odpowiedz | cytuj
to jest holenderski posrednik
zdjecie uzytkownika
Jolka - 2011-06-30 22:12:30 odpowiedz | cytuj

A takie pytanko mam bo moj brat jest dobry z inf. i sperawdzil powstanie strony ich i tego przewoznika i tego samego dnia 22.czerwca.2011 r a w E-mailu mialam napisane ze z ta firma współpracują od roku...

tak holenderski a na polski nr dzwoniłam dzis ... A moze ktos byl z tej firmy juz ?

Moze warto spróbować.
zdjecie uzytkownika
konrad - 2011-06-30 22:20:18 odpowiedz | cytuj
hej, właśnie przeglądałem dyskusję na forum. Też jestem zdecydowany, zakwalifikowałem się ale mam te same wątpliwości co Wy wszyscy. Myślę, że warto by sprawdzić "certyfikat RIA, który jest gwarancja rzetelnoci, solidnoci i wiarygodności firmy" (tyle literówek w jednym zdaniu w oficjalnej wiadomości? skopiowałem z maila) wie ktoś w ogóle czy taki certyfikat jest wydawany i na jakiej podstawie?

I jeszcze jak dla mnie dziwnym jest nie wymaganie pisemnego potwierdzenia przyjazdu, jakiejś umowy wstępnej czy czegokolwiek, co pozwoliło by naszemu potencjalnemu pracodawcy być spokojnym o nasz przyjazd...bo skąd on ma wiedzieć ile z zakwalifikowanych osób rzeczywiście wstawi się na miejscu? Na podstawie informacji telefonicznej czy mailowej? no nie wiem, może...
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-06-30 22:25:09 odpowiedz | cytuj
No jolka, zasmuciłaś mnie...bo jeśli Twój brat się nie pomylił przy sprawdzaniu historii strony, to jestem przekonany że to przekręt! powstanie strony firmy i przewoźnika jednego dnia na chwilę przed wystawieniem ogłoszenia w internecie to nie moze być przypadek. Kurde, szkoda, bo już się mentalnie nastawiłem na wyjazd;p
zdjecie uzytkownika
Jolka - 2011-06-30 22:27:02 odpowiedz | cytuj
Jak dla mnie jeszcze jest do dziwne ze kierowca przyjeżdża po każdego z osobna . Jak ja np jestem z Lublina a ktos jest z Olsztyna to sie oplaca ?
zdjecie uzytkownika
Jolka - 2011-06-30 22:29:21 odpowiedz | cytuj
Anonim. Przepraszam cie :) Ja chyba pojade ale jak sie kolega dostanie to wlasnym samochodem .
zdjecie uzytkownika
konrad - 2011-06-30 22:45:53 odpowiedz | cytuj
oczywiście, że się nie opłaca:) ja chciałbym jechać z Krakowa, więc już widzę, jak jedziecie po mnie 500 km, za te 180 zł...Jolka- zastanów się nad wyjazdem na własną rękę, żeby nie skończyło się na zwiedzaniu Groningen i powrocie po weekendzie do Polski... Jesli ktoś dzwonił do pośrednika firmy UVP, prosiłbym o napisanie na forum czego się dowiedział.
zdjecie uzytkownika
Jolka - 2011-06-30 23:00:23 odpowiedz | cytuj
No jak w 4 osoby bysmy pojechali to sie oplaca na wlasna reke :) gaz za granica jest do 60 centow :) a takie pytanko czemu przewoznik nawet nie ma podanej na stronie ulicy gdzie sie miesci ?jest tylko podany Kontakt,
BZP
Bartosz Grzeszczyk
email: bzpgrzbar@gmail.com
NR TEL. +48 883 221 484
zdjecie uzytkownika
konrad - 2011-06-30 23:15:52 odpowiedz | cytuj
bo najwyraźniej nie istnieje. Jeśli firma przewozowa albo UVP ukrywają jakiekolwiek dane o sobie, tutaj mamy problem już z adresem, to nie może to być rzetelna firma, w ogóle jej pewnie nie ma. Szkoda by było. trzeba to wszystko dobrze sprawdzić i na pewno nie jechać w ciemno na "zbiórkę" do holandii. Jeśli ktoś się czegoś dowie, proponuję podzielić się informacją na forum:)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-06-30 23:18:57 odpowiedz | cytuj
Jest ktoś z kujawsko-pomorskiego kto sie zakwalifikował? myślici że to lipa?
zdjecie uzytkownika
Tarka - 2011-06-30 23:23:45 odpowiedz | cytuj
Trudno cos napisac, sam od paru godzin cos próbowałem znalesc na temat tej firmy i nic.
zdjecie uzytkownika
morgan - 2011-06-30 23:36:24 odpowiedz | cytuj
a jest ktoś kto się nie dostał? ja od momentu napisania pierwszego maila dostałem tę robotę w dwa dni? maile przychodziły dzień po dniu. Może znacie jakąś organizacje gdzie można sprawdzić tą firmę. Mi się wydaje że przyjmują wszystkich jak leci.
zdjecie uzytkownika
PITER - 2011-06-30 23:37:13 odpowiedz | cytuj
WITAM WSZYSTKICH!JA TEŻ MAM JECHAĆ DO TEJ FABRYKI ROWERÓW I TUTAJ MI COŚ NIE PASI ALE JAK POJADE TO SWOIM AUTEM.BYŁEM NA STRONIE GRONINGEN I POD WSKAZANYM ADRESEM ZOBACZYŁEM BUDYNEK MIESZKALNY A NIE BIURO.
x