logo Call Center Inter Galactica

Call Center Inter Galactica

Wrocław

Opinie o Call Center Inter Galactica

abcd 2013-02-15 18:00:13
a ja uwazam ze jest okej. ludzie którzy marudzą zwyczajnie sobie nie poradzili. praca jak praca. a zadna nie jest zła ;) pozdrawiam wszystkich z góry ;) z dołu tez. No i babeczki z HR
1
kocur 2013-02-15 20:54:49
abcd - 2013-02-15 18:00:13

a ja uwazam ze jest okej. ludzie którzy marudzą zwyczajnie sobie nie poradzili. praca jak praca. a zadna nie jest zła ;) pozdrawiam wszystkich z góry ;) z dołu tez. No i babeczki z HR
co prawda to prawda, pozdrawiam ;)
CC 2013-02-16 13:42:27
Fakt ze dosc dlugo polowalem na okazje bo tam nie ma naboru dzien w dzien jak ccig, ale w koncu trafilem, jak chcesz ściezke aplikowania to napisz na (usunięte przez administratora) to ci pomoge.
konsul-tant 2013-02-22 20:35:44
szczerze wspolczuje ludzia ktorzy nieswiadomie wzieli rozmowy bez limitu bez telefonu, nowa umowe. Po pierwsze to do abonamentu który juz maja np 89 zł dokłada im się oczywiscie działajac na nieswiadomosi klienta jeszcze raz przewaznie 88,88 gdzie klient jest przekonany ze na jego stary numer zostaje przypisana w.w usługa. W momewncie podpisania umowy ma 10 dni na odstąpienie od umowy. wszytko pieknie ładnie klient dostaje karte sim ktora zawierusza się w papierach, niedoczytuje co podpisuje i tak mija miesiac i wraz z kolejnym okresem rozliczeniowym otrzymuje rachunek na kwote 89 zł abo + 88.88 RBL= 177,88 czego napewno sie nie spodziawali. Tak więc 10 dni mineło i przez najblizszy rok rachunki po 177 zł(no ale faktem jest ze kto nie czyta umowy przy kurierze (usunięte przez administratora) a kurier zawsze się spieszy!). A wszystko pod hasłem " NOWA AKTYWACJA NUMERU TELEFONU". pozdrawiam klientów i konsultantów
1
stara konsultantka 2013-03-07 13:59:05
Kiedy dostaniemy pity zeby sie rozliczyc????
KonsultantkA 2013-04-05 23:26:29
Ja w CCIG Opole pracuje już od ponad 2-lat. Prawda jest jedna to nie jest praca dla wszystkich, bynajmniej nie dla kogoś kto liczy na zarobek, jak siedzi i nic nie robi, poza popychaniem głupot z kimś obok. Co do grafiku, jeżeli umiesz postawić na swoim to problemu z tym nie ma, chociaż bez przesady, 5 czy 10 godzin tygodniowo to niewiele. Na koniec zarobki, zarobki, zarobki. Dwa lata temu może i były lepsze, wiadomo rynek się zmienia, klienci tez. Każdego miesiąca moje zarobki nie są niższe nic 1000 zł, dodając do tego premie za umowy, konkursy za jedne z lepszych wyników na projekcie pula w zależności plus 500- 600 zł. Więc niech mi ktoś nie mówi, że zarobki są kiepskie. Jak jesteś (usunięte przez administratora) a nie pracownik to nie masz pieniędzy proste jak budowa cepa.
p 2013-04-15 16:10:08
praca na infolinii przychodzącej TP w opolu, kolejny nabór uruchomiony:) zapraszamy:)
Agusia 2013-04-17 22:23:48
Jak się do stać do TP na infolinie?
p 2013-04-23 11:51:42
sosnkowskiego 20, opole, 6 maja rusza szkolenie,
kabaczek 2013-05-11 18:15:04
Na początku praca wydaje się naprawdę super. Jeżeli jesteśmy w stanie utrzymać dobry wynik (ok 4-5 umów dziennie) to jest ok. Sam potrafiłem tak robić i mieć fajne zarobki. Jednak kiedy masz gorsze dni to nacisk od managerów jest niesamowity. Presja wywierana na pracownikach naprawdę jest duża i coraz ciężej realizuje się cel dzienny. Po pewnym czasie nie wytrzymałem i złożyłem wypowiedzenie. Czasami żałuję ale kiedy przypomnę sobie jacy to oni są fair w stosunku do pracownika to od razu mi przechodzi.
Podsumowując: jeżeli masz dobrą bajerkę na klienta i umiesz przekonywać ludzi, to ta praca jest dla Ciebie.
1
didel 2013-06-12 15:03:52
słyszałem że nie ma już trenerów. co się z nimi stało?
2
Justyna 2013-06-21 20:55:02
Jak można aplikować? :)
2
pablo 2013-06-23 16:14:18
Justyna - 2013-06-21 20:55:02

Jak można aplikować? :)
Skontaktuj sie bezposrednio z koordynatorem rekrutacji : (usunięte przez administratora), on sie tym zajmuje to bedzie wiedzial co, kiedy i jak.. w kazdym razie pocztek lipca bedzie juz rekrutacja. pzdr
anonim 2013-07-01 20:32:40
czy ktoś może napisać jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna w ccig ?
wazka 2013-08-23 06:53:27
CCIG Opole: jeśli masz dobrą passę ze sprzedawaniem umów jest ok, ale jeśli tylko będziesz mieć gorszy okres wtedy już odczuwa się presje. Po za tym, żadnej pomocy od managera się nie dostanie (albo dostanie zależy do jakiego teamu się dostaniesz)
Rekrutacja: przychodzisz na luźną pogawędkę z panią z działu rekrutacji. Oddzwaniają i umawiaja się na szkolenie. Pewnie każdy taką rozmowe przechodzi.
Szkolenie: OK, ale rzeczywistości i tak nauczysz się na słuchawce. Scenki często odbiegają od tego jaki naprawdę jest klient.
Egzamin: ściema (zależy pewnie na jakiego trener się trafi ale pewnie duża większość przechodzi)

Praca polecam ludziom, którzy mają stalowe nerwy, potrafią pracować pod presją i zbytnio nie przejmują się problemami klienta bo po co najlepiej go odesłać do salonu.

Z zalet to tylko tyle, że mimo presji praca fajna no i super ludzie.
Opinia oczywiście oparta na moim własnym doświadczeniu.
2
fghj 2013-08-27 22:02:24
(usunięte przez administratora)ekonomiczny na pracownikach. Chodzi o to by obdzwonić jak najwiekszą ilość klientów za jak najniższy koszt (wynagrodzenie pracownika). Niby normalne zachowanie w korporacji (dążenie do maksymalizacji zysku) ale jednak odczuwa się zdziwienie? kiedy uświadamiasz sobie ze zarabiając 2,5 tys zł miesiecznie za dośc cieżka i wymagajacą mega zaangażowania pracę zarabiasz tyle ile wynosi całośc zobowiązania dwóch klientów ktorych obsługujesz.

Ogólnie z premiami student w Opolu raczej nie zarobi więcej nigdzie indziej, elastyczny grafik to tez mega plus. Ale jednak tak na serio i na dłuższą metę moga pojawić się skrzywienia psychiczne., Pzdr ;D
olol 2013-10-25 12:42:10
Jak jest z wypowiedzeniem, czy np. jeśli złożyłem wymówienie i nie dam rady dotrzymać tych 30 dni ( bo mam już inną lepszą pracę) dostanę za to jakąś karę jeśli nagle przestanę przychodzić do pracy? mogą nie wypłacić mi wypłaty? proszę o szybką odpowiedź i pozdrawiam wszystkich pracujących :)
dodam, że menager kazał przepracować 30 dni i nie da się z nim inaczej dogadać
1
były manager 2013-11-12 14:06:17
CCIG - ciekawe dlaczego już 3 dyrektorów w krótkim czasie zrezygnowało z pracy -zapytaj o to, powęsz trochę to zobaczysz o co tak naprawdę chodzi... 1. ogólny problem to brak stabilizacji -ale to kwestia branży - ot taka specyfika 2. Kadra managerska - w większości wiedząca o co chodzi ale trafiają się przypadki "ja manager":) wówczas uciekaj do innego bo jak będzie foch to Cię zwolni... 3. Zarobki -średnie(konsultanci - to zależy mogą wyciągnąć kilka tysięcy), na managerskich stanowiskach biorąc pod uwagę zakres odpowiedzialności - słabe,(praca dla pasjonatów lub desperatów:)) 4. warunki pracy -w Opolu znacząco odbiegające od standardów w firmie, 5. współpraca z DSO - są osoby na bardzo wysokim poziomie i tez i takie których poziom przemilczę - uważaj na nią:), czy brać kredyt pracując w CCIG - jeśli masz inne stabilne źródło to przemyśl - jeśli tylko z CCIG to odradzam z uwagi na brak stabilizacji, aaa i jeszcze jedno - na wszystko musisz mieć maila bo jak nie to koniec...pamiętaj też że Kielce niezależnie od prawdy i tak cię wykończą...chyba kompleksy i ta specyficzna mentalność...
7
kasia 2013-12-16 20:06:44
mam pytanie , wie ktoś może gdzie można się zgłosić z prośbą o przeniesienie do innego teamu ? gdyż w opolu nie idzie tego załatwić,
1
asdfg 2013-12-24 20:06:08
A na jakim jesteś projekcie? Zgłoś się do któregoś z SM albo porozmawiaj ze swoim TM.
4
Krystian 2014-01-04 17:59:31
Pracowałem tam od samego początku (krzesła żesmy wnosili zeby było gdzie siedzieć), przez prawie 2 lata byłem najlepszy a mimo to mnie zwolnili bo robiłem z siebie księcia :D ale nalezało mnie sie w koncu byłem top 1. Praca była ok, trzeba lubić ten typ pacy, atmosfera tez ok ale zarobki idz pan w ..uuuj potem 4 lata w tp sa tez na słuchwace ale tam to juz była kasa :D a teraz siedze za granica i robie to samo ale za kolosalne pieniadze w porownaniu z tym co sie w polsce zarabia :P chcesz zarobic = wyjedz z polski. (a i dla tych co chcą najpierw skonczyc studia = nic wam polskie studia nie daja, za granicą mało kto je uznaje a jak sobie przeliczycie ile kasy mozna zarobic przez te 5 lat.... decydujcie sami).
3
urodzona_by_"Żądźic" 2014-01-20 10:29:22
WITAM KONSULTANTÓW, CHCIAŁEM ZAPYTAC CZY NADAL JEST MENAGEREM TA CO "URODZIŁA SIE BY RZĄDZIĆ". I CIEKAWE CZY PANNA (usunięte przez administratora)NADAL WYCHODZI Z ZAŁOŻENIA ZE JEST NAJLEPSZYM MENAGEREM CALEGO CCIG. POZDRAWIAM CIE(usunięte przez administratora):)
7
ccigjakonic 2014-05-23 20:49:31
osobiście nie polecam pracy w tym gównie jakim jest CCIG!
ale najbardziej nie polecam tutaj pracy z menagerem PANEM (usunięte przez administratora)nie bede podawala calego imienia, bo na sama mysl odechciewa mi się, wywiera tylko na wszystkich presje, i w dodatku jest cholernie nie mily ;xx..

przez niego rezygnuje z tego.
pozdrawiam
1
Nappa 2014-07-08 09:43:31
jeśli ktoś jest zdesperowany, ale serio, baaaardzo zdesperowany, to może zaryzykować. Ja pracowałem tam rok temu, przez parę miesięcy, i żałuje, to jedna wielka ściema. Niby reklamują się elastycznym grafikiem, ale swoje i tak musisz zrobić więc, jeśli studiujesz dziennie, zapomnij o jakimkolwiek życiu prywatnym, zarobki wprawdzie w porządku, ale premie zależne od projektu, w moim projekcie, żeby wyjść ponad próg, trzeba było 4-5 dobrych umów żeby coś zdziałać.
Kadra menadżerska? Kpina! Jest może 2 ogarniętych, reszta to przypadkowi ludzie, którzy mieli większe lub mniejsze "parcie na szkło". Jedynym pozytywnym aspektem, jest atmosfera i ludzie, którzy są naprawdę spoko(wyłączając menadżerke, która traktuje się jak wyższe sfery), bo bez tego można tam naprawde zwariować
1
Obiektywny 2014-07-17 12:27:05
Praca na początku bardzo spoko. Na początku, czyli pierwszy tydzień. Później presja menadżera jest odczuwalna z każdej strony. Jest w stanie robić zebrania co dwie godziny i (usunięte przez administratora)Nas bo nie robimy tego czy tego. Tylko jak po sprzedaniu gościowi umowy i zawieraniu jej przez 20 minut, kiedy koleś ma nas już szczerze dosyć, Ty masz mu jeszcze wcisnąć jakiś pokrowiec czy tableta, no ludzie.. Gdyby nie ludzie, atmosfera między pracownikami to za długo bym tam nie wytrzymała, ale i tak już planuje z tej pracy zrezygnować.

Plus:
* atmosfera / ludzie
* tygodniówki

Minus:
* załoga menadżerska
* presja
1
Obiektywny 2014-08-05 15:23:27
Stawkę godzinową masz stała czyli 7zł/h. Do tego dochodzą ci pieniądze za prowizje z każdej umowy od 0.66 do nawet 25pln w zależności jaką umowę podpiszesz. Oczywiście jeśli realizuje Twój team miesięczny cel to Twoja premia może być nawet x1.5. Jeśli o to chodzi to też fajnie to wygląda, ale kosztem tylu nerwów?
1
JJ 2014-09-30 15:51:07
Piszecie takie glupoty ze smiac sie chce.
zarobic da sie naprawde dobre pieniadze bez spechalnego wysilku robisz co do Ciebie nalezy i kasa wpada sama...calkiem ciekawa. jeslu ktos jest ogarniety i potrafi wykonywac sprawy, ktore do niego należa. wystarczy robic podstawowe minimum do tego zeby byc jednym z lepszych.
1
bek 2014-10-25 19:05:04
Bardzo solidna praca jak dla młodej osoby, przez wakacje jak pracowałem na biznesie 10h dniówki to moja tygodniówka zawsze była rzędu 400-500. Teraz jak się rozkręciłem, zaczęły się studia to i tak pomimo tego ze pracowałem 4-5h dziennie spokojnie bylo 300-350 tygodniówki, dużo za premie. Na moje wystarczy tylko się zaangażować i można spokojnie brać 2 kafle miesięcznie.
Ostatnio jest ten - że jest afera z nieodebranymi to jest chyba jedyny minus ale tak to jest ok
1
plmoknijb 2014-11-30 12:09:28
Kto waszym zdaniem jest najlepszym managerem i do kogo najlepiej trafić?
1
xyz 2015-02-18 15:43:34
proponuje zmienic dj'a....
1
lepiejnie 2015-02-28 10:41:26
Jak dla mnie praca tam to porażka. koszmar! siedzisz siedem godzin i przez bite 7 godzin słuchasz jak krzyczą na ciebie, jak cię poniżają, bo wyniku nie ma. możesz dzwonić i robić swoje, ale dla pewnej panny to i tak mało. ale coz tak to jest jak małolata wskakuje na nieodpowiednie stanowisko.
3
Nico 2015-03-18 20:16:51
HaHA GoWork usuwa opinie o ccig. W tym roku było ich więcej niż 2, pewnie boi się prawdy o nich, ludzie unikajcie tej pracy jak ognia, kasa śmieszna, traktują cię jak liczbe (jeśli masz 0 to jesteś 0, jesli dzisiaj masz 6 umów, a jutro 0 to średnio i tak jesteś....) Przyjmują wszystkich jak leci, kadra to często dzieci dopiero co maturze albo i bez... cóż szkoda gadać
1
kama 2015-04-11 22:59:46
Ja wam powiem swoje zdanie. Praca super. Mega ludzie jak i kadra. Wszystko tylko zalezy od nas hak pracyjemy.a jak wiadomo do pracy przychodzi sie pracowac. Ja wyciagalam na reke 3,5 tys jako ko sultant. Nawet noe chcialabym byc menagetem bo po co. Polecam kazdej osobie lubiacej rozmawiac
1
wilhelm_z_zarzecza 2015-05-05 15:37:10
Czy mnie moje oczęta myliły czy CCIG Opole się zamknęło/przeniosło? Pracowałem tam daawno temu, przejeżdzałem ostatnio, a tu pusto.
kapusniaczek 2015-05-06 16:11:00
Działa dalej w Opolu CCIG tylko na niedziałkowskiego...
PORAŻKA mówie wam/ presja i stres i tak w kółko.
1
wilson 2015-05-06 16:22:33
ktos pytal jak jest w ccig ? normalnie siedzisz na sluchawce, dzwonisz do klientow. tyle lipa z tym ze musisz sie uczyc 30 kartek z formulkami, wszystkie ich taryfy i oferty i niektore sprzety na pamiec. popierdoleni no ale co. jakos mi sie udalo ale z tym stresem fakt, tutaj pierwszy raz sie chyba tak stresowalem ,tutaj wszyscy sie stresuja i denerwuja
qwerty 2015-06-27 23:56:54
Co tam słychać w ccig, jak się pracuje w nowej lokalizacji w Opolu?
Ola ;) 2015-07-03 13:25:10
Ogólnie nowa lokalizacja jest lepsza, tak naprawdę w centrum miasta, wszędzie blisko, na przerwie jest czas żeby wyskoczyć do sklepu.. Jeśli chodzi o samą pracę nie taki diabeł straszny, jak go malują. Faktycznie czasem nam się "obrywa" za brak celu, ale słusznie. Od tego tam jest manager żeby postawić nas czasem do pionu, taka jego praca, tak samo jak nasza jeśli chodzi o dzwonienie i umowy :) Atmosfera świetna jeśli chodzi i mój team, a Managerka najlepsza na świecie :) Potrafi nas zmotywować w pozytywny sposób i nie ma sytuacji kiedy się czuje z jej strony presję jakąkolwiek :) Jeśli chodzi o stawkę, to do 1.10.2015 jest 11 zł / h brutto, czyli 9,40 zł na rękę za godzinę, plus premie i mnożniki, premie średnio to 4-40 zł za jedną umowę, raczej podpisuje się umowy z premia za 15 zł od umowy :) Jeśli chodzi o pracę dla studenta to bardzo polecam z racji tego że jest świetna atmosfera, cudowny ludzie, i wysoka stawka netto za godzinę jeśli chodzi o pracę dla studentów :)
razdwa 2015-07-21 23:18:32
A jak tam nowy dyrektor
exiks 2015-08-22 09:46:32
Oj źle się dzieje w Opolu, bardzo źle, szkoda że każdy widzi, a nikt nie reaguje
masakra 2015-08-29 21:29:55
Normalnie jakaś masakra prawie wszyscy najlepsi menago poodchodzili
niezadowolona 2015-12-02 20:06:16
Pracowałam w CCIG we Wrocławiu jakiś rok temu i zdecydowanie nie polecam. Przez kilka tygodni dostawaliśmy jedynie podstawę, bo był "problem z budżetem", a ostatecznie ktoś wymyślił jakiś współczynnik (bodajże 0,6) przez który przemnożył nam premie. O zmianach oczywiście dowiadywaliśmy się już przy wypłatach. Obcinali też za umowy anulowane na co przecież konsultant wpływu nie ma. Oprócz tego w kółko wrzaski "GDZIE TWOJA UMOWA?!", a dodatkowo kary z kosmosu - np. lider informuje, że nie ma bazy, więc ma przyjść tylko 5 osób, po czym reszta ma naliczone kary, których lider nie anuluje. I to kary rzędu kilkudziesięciu - kilkuset złotych.
Kasia HR 2015-12-03 09:33:03
Cześć. Jesteśmy zaniepokojeni tym, co napisałaś o swoich odczuciach ze współpracy z CCIG, ponieważ żadna z tych informacji nie ma nic wspólnego z ze standardami naszej działalności i wartościami, jakie wyznajemy. Zasady wynagradzania za zrealizowane zadania i premiowania za sukcesy są bardzo jasne i jeżeli Tobie nie zostały w ten sposób przedstawione, łamie to zasady, jakich się trzymamy. Zawsze robimy wszystko, aby eliminować zachowania, które nie są z nimi zgodne, ale niestety nie możemy interweniować, jeżeli dochodzi do sytuacji, o których nie wiemy. Szkoda, że nie zgłosiłaś tych faktów do osób, które są odpowiedzialne za kierowanie działalnością oddziału - właściwego Shift Managera i BUM-a lokalizacji. Zawsze warto porozmawiać. Życzymy Ci wszystkiego dobrego i pozdrawiamy.
Kasia z Zespołu HR
1
kasia 2015-12-28 21:20:33
mobbing, po pracy w tej firmie miałam strasznie zaniżona samoocenę, nie można skupić się na pracy bo lider stoi nad tobą i ciągle powtarza, że masz za mało umów, nie polecam nikomu, nie warto tracić nerwów
Konsultant 2016-03-02 15:51:42
Sama atmosfera w pracy jest na plus (mowie o oddziale w Cz-wie), szczegolnie koledzy z pracy ktorzy zawsze pomoga, gdy nie mozesz sobie z czyms poradzic. Ale generalnie piszac te opinie, chce skupic sie na rzeczach technicznych. Po pierwsze umowa na zlecenie - wybaczcie, ale tak ogromna firma, ktorza obraca milionowymi kwotami nie jest w stanie zalatwic takiej umowy? Nawet dla kadr managerskich? Nie odprowadza zadnego ubezpieczenia zdrowotnego, oprocz jakiegos Lux Meda. Po drugie mamienie 10zl + premie nawet 3000 zl! Prosze Was... Po pierwsze to jest kwota brutto. Po drugie premie masz za zrealizowane umowy, tak wiec, jesli do tego masz slaby projekt ( np. dzwonisz do klienta, ktory ma juz nr i probujesz mu sprzedac nowy nr) to mozesz sie pozegnac z premiami czyli pracujac na pelny etat zarobicie 1400 zl. Wow! Oplac sobie za to rachunki, kup jedzenie i dziekuje bardzo. Jesli masz dziecko, chcesz zatankowac sobie samochod - zapomnij. Ale dwa razy w tygodniu owoce sa... Ja wiem, ze w Polsce sa takie warunki jakie sa, ale najgorsze jest to, ze nawet tak ogromne korporacje dymaja bez mydla pracownikow. I jeszcze ta luka w prawie, dzieki ktorej majac legitymacje uczniowska w np. Cosinusie czy inne szkole policealnej, pracodawca nie jest w tym momencie zobligowany do odprowadzania skladek. Czy jakis organ nie powinien sie tym zainteresowac?
Konsultant 2016-03-13 21:41:10
Po pierwsze jeśli nie macie pojęcia o firmie to po co się wypowiadacie? "Może dadzą", " możliwe, że będzie ". Personalnie wychodzę z założenia, że jeśli o czymś nie mam pojęcia to się nie wypowiadam. Elastyczny grafik to tak jest plus tylko trzeba mieć, o ile mnie pamięć nie myli, 20h w tygodniu. Umowę o pracę dostają nieliczni i tak na marginesie mam juz tam przepracowane 5 m-scy, tak więc teorie o 3 m-scach możecie wsadzic w kąt.
"[...]ciekaw jestem jakie tutaj mają systemy premiowe i jakie bonusy?" - ludzie, czytajcie co inni piszą w komentarzach, bo zaczyna to przypominac momentami amerykańskie fora - 3 komentarze wyżej albo na poprzedniej stronie jest odpowiedź, ale lepiej napisać nowy komentarz z zapytaniem. Szanujmy się troszkę.
1
Ciekawy T 2016-04-05 01:08:15
No teraz czas na Tarnów, mają u nas przyjąć ok. 60 osób na początek. Jakieś porady dla świeżaków ??
gdańsk 2016-04-28 18:51:09
Wszystko zależy od projektu i menedżera - tyle. Jeśli masz chęć do pracy i nauki, to będzie dobry start na przyszłość:)
kujon 2016-06-07 23:21:44
Co mam zrobić jak nie dostałam wypłaty??
marinko 2016-06-08 22:53:37
ludziom się chyba spodobało w ostatnim czasie uśmiercanie firm.. :) Nie ma wpisów, nie ma opinii, brak ofert, to ciach- firma na bank nie istnieje. A może w końcu przedsiębiorstwa żyją spokojnie swoim życiem :)
Zostaw swoją opinię o Call Center Inter Galactica - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Call Center Inter Galactica