brak logo

latakia

Velyun’

Opinie o latakia

anonim 2011-05-27 16:08:03
nie polecam zatrudniac sie w tej firmie...pewnie przynajmniej polowa wielunia wie dlaczego..ta praca naraza na stres..tylko dla ludzi o mocnych nerwach i twardych [usunięte przez moderatora]
1
JA 2014-10-18 01:27:07
Pracowałam tam kilka dni.. zero szacunku ze strony szefa i szefowej dla pracownika, strach zapytać szefa o cokolwiek bo zaraz dostaje się tak( usunięte przez administratora )cokolwiek robisz robisz to źle... tempo pracy jest duże bo zamówień i klientów sporo, dało by się to przeżyć ale w takiej atmosferze jest to nie realne. Wynagrodzenie 7 zł na godzine netto, często zdarza się zostać po zamknięciu ale nie dostaje się za to pieniędzy.. Ostrzegam poważnie przed pracą tam. Ja się przekonałam. A i nie istnieje tam coś takiego jak przerwa itp. Czasem szef pozwoli zjeźć kawałek zimnej pizzy.
3
Niezadowolony pracownik 2015-06-20 21:01:58
Ja także nie polecam pracy w tej pizzerii. Brak szacunku dla pracownika to mało powiedziane. Wynagrodzenie marne, ale nawet można się na to zgodzić, szczególnie przy dzisiejszym bezrobociu, aczkolwiek niedopuszczalne jest, aby zatrudniając kelnera/kelnerke wymagac od nich aby po 5 godzinach pracy wiedzieli wszystko i byli w trzech miejscach na raz. pani szefowa życzy sobie, aby w 15 minut zrobić 100 szt sosów, ale w międzyczasie prosi o przyjęcie zamowienia, posprzatanie sali oraz pozmywanie naczyń czy pozbieranie naczyń ze zmywaka i najlepiej, żeby jeszcze pomóc na kuchni czy sprawdzić toalety. To wszystko da sie przeżyc i zrobić, ale atmosfera jaka tam panuje jest nie do zniesienia. Szefostwo zachowuje się tak, jakby każdy przychodził tam kraść i nic nie robić. Cokolwiek nie zrobisz jest źle, co wynika tylko , żez tego kompletnie nie potrafią zarządzacać i delegować zadań , jeden mówi co innego niż drugi, oprócz tego w tym samym czasie każą robić dwie rzeczy i czy zrobisz jedną czy drugą to i tak od kogoś Ci sie oberwie. Nie polecam,ani dla osób młodych, nie wierzcie w to, że tak jest wszedzie, ani dla osób z doświadczeniem, nie ma mozliwości jakiegokolwiek rozwoju, pracuje sie bez umowy, bo ludzie przychodza na dwa tygodnie i odchodzą, ja wiem już dlaczego tak się dzieje i nie dziwie się dlaczego tak jest. Usłyszałam, że " Wieluńskim standardem jest praca w pierwszy dzień za darmo"... jest to niezgodne z prawem i każdy kto kiedykolwiek pracował powinien o tym wiedzeić i nie powinien dać się wykorzystac... nikt tam nie pracował dłużej niż miesac ponieważ szefostwo zachowuje sie tak jakby placilo za pracę a przy okazji za to, że może Cie stlamsic i zgnoić... Jest to niedopuszczalne, wszystkie nieporozumienia i niedopatrzenia spowodowane są brakiem kompetencji szefowej, nikogo innego, ta Pani wprowadza taki zamęt, że nikt nie wie o co chodzi, czepia się doslownie o wszystko i każdego, jesli tylko spróbujesz się temu sprzeciwić dowiadujesz się, że nie lubia oni takich osób i natychmiastowo swoją zlość wyładowują na innych pracownikach... Nie polecam nikomu kto szuka stałej pracy, w dobrej atmosferze, a szefstwu tej firmy mogę powiedzieć jedno... Waszym problemem jest brak szacunku dla pracownika i próba wyładowania sie na nim, bo przecież Wy mu płacicie... jak dla mnie totalna żenada..
1
byla pracownica 2015-09-15 10:35:34
Witam.Zgadzam się z powyższymi opiniami na temat pracy w pizzeri latakia.Ponadto dodam że pierwszy dzień pracuje się za darmo..czyli znajdują jeleni wiecznie niezadowoleni zmieniają pracowników bo przecież ich nikt nie jest w stanie zadowolić..i mają kolejną osobę na dzień za darmo.Swoją drogą ciekawe co na to inspekcja pracy.Nie polecam pracy w pizzeri latakia.
1
.... 2015-09-23 23:48:41
Witam. Wiem coś o pracy w Latakii. I nie ze wszystkimi opiniami powyżej się zgadzam. O umowie była mowa w pierwszy dzień mojej pracy więc na uczciwość szefostwa w tej sprawie nie można narzekać. Z pracą w pierwszy dzień za darmo też nie było mowy. To nie jest moja pierwsza praca w gastronomii i wiem,że pod względem czystości itp jest tam idealnie,a żeby było idealnie trzeba wymagać od pracowników.Sama szefowa jak widzi,że jest duży ruch to potrafi pomóc. Większość ludzi w dzisiejszych czasach chce zarobić,a się nie narobić,a przecież tak się nie da. Nie może być tak,że w lokalu pracują osoby, które nie potrafią powiedzieć: dzień dobry, smacznego, dziękuje czy do widzenia...(pomyślcie jak się czujecie,kiedy obsługuje Was taka osoba).
Nie warto się sugerować opinią innych tylko spróbować :)
byla pracownica 2015-09-26 17:12:32
Rozbieżności wynikają z tego czy post pisze były pracownik czy właściciel...bo czytając post .... zajeżdża mi tym drugim..a stawka 7-8 zł za godz.
2
byla pracownica 2015-10-26 21:09:17
netto..nie moze byc brutto bo praca jest na czarno wiec bez podatku a szacunku w tej firmie nie ma zadnego
byla pracownica 2015-10-26 21:13:22
netto...pracujac na czarno nie placi sie podatku..a o szacunku zapomnij szefostwo nie wie co to znaczy
witolo 2016-05-14 18:22:57
takich postępków jest już jednak obecnie coraz mniej
Zostaw swoją opinię o latakia - Velyun’
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie latakia