logo Laboratorium Kosmetyczne Joanna Sp.J.

Laboratorium Kosmetyczne Joanna Sp.J.

Izabelin

Opinie o Laboratorium Kosmetyczne Joanna Sp.J.

DoloresMiednica 2014-01-06 19:19:35
zastanawiam się kto to pisał :) zdarzają się takie "lalunie" ale one pracują maxymalnie miesiąć i zostają zwolnione co jest małą stratą.. Jak wyjaśnisz to że osoby zwolnione są nagle po roku czy po 1,5 ? po takim czasie nabiera się doświadczenia i wprawy. Zostały zwolnione DLATEGO ZE NIE MIAŁY RODZINKI W JOANIE. więc lepszą opcją jest się obijać bo i tak będzie się potraktowanym jednakowo
TelesforaCiuk 2014-01-06 19:28:01
"Anonim" Ty też po rodzinie? bankowo nikt z zewnątrz nie bronilby tej firmy
Restytuta 2014-01-06 19:40:48
Być może ale dlaczego jest taki nacisk na osoby zlecone? Niektóre kobiety tam pracujące wydajnościowo nie różnią się od tych o których piszecie.. wręcz przeciwnie osoby stałe wykorzystują jeszcze młode dziewczyny !
Nick 2014-01-09 20:19:03
jakies tam wlosy zdazaja sie w innych produktach chleb /maka i tp .a tu jest zapakowane wszystko osobno a czepki ,rekawiczki rowniez to nie firma J pakuje to nam powinno zalezec na wizerunku jesli tam pracuje i tych klembow wlosow nie pakowac(usunięte przez administratora)
JacekPlacek 2014-01-09 20:25:48
jak jest tak super mega to skąd by były takie komentarze? zastanów sie nad tym zanim coś napiszesz.
1
siwrymiry 2014-01-09 20:37:16
tak najlepsza wypowiedź, bez składu i ładu. z języka polskiego niedostateczny. a i jak czytałas poporzednie komentarze to zauważ,ze własnie był poruszany temat nepotyzmu i kumoterstwa. a Ty tylko to potwierdziłaś. gratulacje :D
1
Zdunununu 2014-01-09 20:39:51
jak tak Ci dobrze i tak swietnie jest to co narzekasz,ze malo placa. po co Ci podwyzka jak tak super jest w joannie?
ćwićwirgłąbki 2014-01-09 20:42:30
taak, jak już został poruszony temat,ze tak swietnie jest w JOANNIE to może zacznijmy od tego,ze osoba zlecona ma do dyspozycji jedną szafke w której trzyma swoje ubrania w których przyszła, w których pracuj i odzież ochrona, swoje prywatne rzeczy, buty, kurtke i jeszcze śniadanie.(usunięte przez administratora)
zdeterminowanapieknalaska 2014-01-09 20:46:03
ah tak piekna i zdeterminowana to jestem na pewno. a komentarze które tutaj sie pojawiły ukazują tylko cała prawdziwą JOANNE :)

pozdrawia zdeterminowana piekna laska!
1
xyz 2014-01-09 20:47:06
ilość błędów adekwatna do poziomu wiedzy :) osoba mająca umowę o pracy nie musi narzekać ale reasumując wszystkie komentarze już wiadomo że takową umowę mają tylko osoby spokrewnione ze sobą DODAJĘ że osoby pracujące na ZLECENIE posiadają tylko jedną szafkę w której muszą trzymać odzież osobistą , roboczą oraz jedzenie razem... ( panie które się wypowiadają wyżej mają tych szafek minimum 3 więc nie dziwie się że bronią swojej firmy) :) pozdrawiam również
WIEDZATOPODSTAWA 2014-01-09 20:56:30
i nie pisz tu o rynku pracy, bo akurat on z tym nie ma nic związanego. to,ze ta firma zatrudnia tylko po znajomości ma być związane z rynkiem pracy? chyba z nepotyzmem i kumoterstwem. a że tak sie dzieje to akurat kierownik i brygadzistki raczej są za to odpowiedzialne.
Nick 2014-01-09 20:59:47
Kazdy zaloze sie ze siedzi cicho ,a glosno tylko pod nosem lub do dobrej kolezanki jak jej sie wydaje bo w babskich firmach tak jest jedna drugiej tylek smaruje albo czegos zazdrosci .J oanno trzymaj sie cieplo i mocno oby te idiotyczne wpisy niprzekreslily losu Firmy pod wzglendem jakosci
3
Nick 2014-01-09 21:00:55
Kazdy zaloze sie ze siedzi cicho ,a glosno tylko pod nosem lub do dobrej kolezanki jak jej sie wydaje bo w babskich firmach tak jest jedna drugiej tylek smaruje albo czegos zazdrosci .J oanno trzymaj sie cieplo i mocno oby te idiotyczne wpisy niprzekreslily losu Firmy pod wzglendem jakosci
jakciewidzątakciepiszą 2014-01-09 21:02:02
drogie panie pracujące tam od 360 lat uważają że ich umowa którą dostały jest darem od nieba więc osoba zlecona jest przy nich niżem społecznym.. Uważa się że osoba zlecona jest tylko dodatkową pomocą która nie może podpisać się nawet na zleceniu więc dlaczego w skutek wystąpienia błędu nie wypłaca się pracownicy DNIÓWKI? :))
akwarium 2014-01-09 21:08:48
hm..czyżby pisze to osoba która została przyjeta po 3 miesiącach pracy? a o pracy w joannie nie ma jeszcze az tak wielkiego pojecia? no tak jak ma sie kogos po rodzinie to mozna umowe dostac tak szybko.
podrowienia, oby Ci dobrze szło
SzczybrochaAlexandra 2014-01-09 21:10:21
IDIOTYCZNE JEST TO ZE WYPOWIADA SIĘ O FIRMIE OSOBA KTÓRA PRACUJE W RODZINNYM CIEPELKU i MA WSZYSTKO PO ZNAJOMOSĆI. a jakość joanny mam nadzieje ze W KONCU się poprawi
Nick 2014-01-09 21:12:41
ja pracuje przy zywnosci i tez mam jedna szawkie ,maja hale dodatkowe stawiac dla pracownika zeby mial piec szafek zadbaj o czystosc w jednej
WIEDZATOPODSTAWA 2014-01-09 21:15:19
masz szafkie? to super! pomyśl troche pracodawca ma obowiązek takie rzeczy zapewnic zleceniobiory. troszke wiadomosci na temat BHP by Ci sie przydało w szczególności,że pracujesz przy żywności. strach się bać,że takie niekompetentne osoby pracują przy żywności!!!
1
WIEDZATOPODSTAWA 2014-01-09 21:25:08
to to dla Twojej edukacji na temat przepisów BHP~!
(usunięte przez administratora) 2. Szatnie dzieli się na:

1) szatnie odzieży własnej pracowników - przeznaczone do przechowywania odzieży należącej do pracowników (domowej), jeżeli ze względów higienicznych odzież ta nie powinna się stykać z odzieżą roboczą i środkami ochrony indywidualnej,

2) szatnie odzieży roboczej i ochronnej - przeznaczone do przechowywania odzieży i obuwia roboczego oraz środków ochrony indywidualnej,

3) szatnie podstawowe - przeznaczone do przechowywania odzieży własnej pracowników oraz odzieży roboczej i środków ochrony indywidualnej,

4) szatnie przepustowe - składające się z części przeznaczonej na odzież własną pracowników, części przeznaczonej na odzież roboczą i środki ochrony indywidualnej oraz przepustowego zespołu sanitarnego z natryskami, łączącego obie te części.
bialymurzyn^ 2014-01-09 21:25:27
chyba ci za to zapłacili. trzeba walczyc o swoje, tym bardziej że kilku rzeczy firma nie potrafi zapewnić a zgodnie z kodeksem powinna. powodzenia ze lubisz trzymac swoje buciory razem z kanapkami! ps. to nie kwestia czystości tylko przemisów
sikalajadwiga 2014-01-09 21:38:26
morze? hm troche daleko. a pracodawca ma taki obowiazek by przestrzegac BHP.
ZcipiałaKatarzyna 2014-01-09 21:39:25
no napewno nie w pracy koleżanko :D złam sobie jakąś zasadę to ciekawe czy brygadzistka i kierownicy też ci tak powiedzą :D
pierdu 2014-01-09 21:41:22
tak na przyszlosc :P
szafka «niewielki zamykany mebel z półkami»
RzęsistaKrystyna 2014-01-09 21:52:12
co za porażka :D jakbyś przeczytała wszystkie komentarze to byś może zrozumiała że nie tylko o szafkę chodzi.. analfabetyzm widzę góruję kolejny dowód że Joanna przyjmuje po znajomości;p na zleceniu też takie byki?
WojtasPacha 2014-01-09 22:09:04
także podsumowała koleżanka pracująca od wielu lat W JOANNIE : ZASADY SĄ PO TO ŻEBY JE ŁAMAĆ. haha nikt z zewnątrz nie musi nic komentować bo inteligente pracownice same piszą jak jest w firmie :D
niemaszszans 2014-01-09 22:22:00
RyNek PRACY? nieuważnie ktoś czytał mądre przytoczone zdania. A więc powtórzę FIRMA zwalnia doświadczone dziewczyny które opanowały już wszystko w celu przyjęcia kolejnych BEZ DOŚWIADCZENIA! :)) gratuluje...
Zadowolona 2014-01-18 10:03:55
A ja pracuję w Joannie jako ph i jestem dumna ze swego pracodawcy! Życzę wszystkim takiej atmosfery w pracy.
niezadowolona 2014-01-18 19:30:38
atmosfera jest w porządku :) pracodawca MNIEJ
Zła 2014-02-17 14:18:00
Przyjmują tam na zlecenie same lalunie z pomalowanymi pazurami,które zamiast pracować idą tam na podryw.Dodatkowo wynoszą kosmetyki na handel.Pytanie DLACZEGO takie trzymają?a tym,które naprawde sie starają dziekują?jest tam straszna niesprawiedliwość!Dziewczyny stałe są naprawde w porządku.Pomagają na każdym kroku :) Tylko z tego co zauważyłam,to pewni BRACIA(pomocnicy) nic nie robią,tylko chowają sie jak mogą po kątach.(usunięte przez administratora)
as77 2014-02-28 12:10:09
Witam, czy ktoś mógłby napisać w jaki sposób można dostać się do pracy w firmie joanna? Przez jaką agencje?
Mimo wielu negatywnych komentarzy chciałabym spróbować :)
2
nika3 2014-03-12 00:12:41
nika07
haha. Bracia Świątniccy ? Oni sa największymi "nic nie robię, odpoczywam" :D
3
klementyna 2014-05-03 00:21:03
firma Laboratorium Kosmetyczne Joanna
bardzo ładna nazwa i nic więcej,jakie to laboratorium ??
tak naprawdę to cały zysk który zbierają właściciele i inni nadrzędni pracownicy zależy od najzwyklejszych ludzi(w większości kobiet) zatrudnionych na dużych halach,z wielkimi maszynami ,które muszą każdego dnia narobić się tak ,że czasami ledwo co do do domu mają siłę wrócić,hałas-głowa pęka,nawiewy "dostosowane" lato-upał że pot z człowieka spływa,zima-człowiek jak sopel lodu,"aromaty " niektórych składników kosmetyków aż wyżerają drogi oddechowe,zakazy,nakazy...dużo można jeszcze pisać ale po co i tak szarym pracownikiem produkcji nikt się nie przejmuje,
zarobki? wynagrodzenia wzrastają co jakiś czas ,ale za taką pracę którą ludzie na produkcji wykonują,to takie kwoty że śmiechu warte,a przecież to właśnie od nich zależy ilość gotowych kosmetyków na sprzedaż,z tego firma ma pieniądze które idą do właścicieli,a owi Panowie wolą sponsorować programy rozrywkowe w telewizji itp. niż przyznawać stosowne podwyżki i pozwolić godnie żyć każdemu pracownikowi ,niezależnie na jakim jest stanowisku,
no cóż drogie panie i panowie jak komuś coś nie odpowiada to zawsze może się zwolnić:D
5
anonim 2014-05-29 17:42:18
Najlepszy pracownik odszedl
3
cola 2014-07-14 14:33:24
Ha Ha Oni już tak mają.
anonim 2014-07-16 15:54:56
Bez kitu :D
jurgen 2014-09-17 21:45:45
Wiem ze wynoszą bo tam pracuje..
1
gertruda 2014-11-26 18:36:03
to gdzie w takim razie szukać tych ofert jak piszecie że nie ma ich w internecie- przecież nie jest to firma krzak żeby nigdzie się nie ogłaszać a jacyś ludzie też tam pracują. jak w takim razie uzyskać jakieś szczegóły- trzeba mieć znajomości czy może firma jest na tyle otwarta że można bezpośrednio aplikować?
krzyś z mrocznego lasu 2015-01-25 23:31:21
ja też szukam zatrudnienia w Joanna laboratorium kosmetyczne ale w zasadzie to nie wiem gdzie szukać bieżących ofert aktualnych, a wy piszecie że chyba nie ma szans żeby znaleźć je w internecie. to w takim razie qua vadis? może ktoś z was w takim razie podać namiar gdzie mogę p[ytać o pracę u nich w firmie?
jelonek janek 2015-02-09 19:32:21
ja również mam, ten sam problem co ty, krzysiu. poszukuję również ofert pracy w Joannie ale jakoś w internecie niestety nic nie mogę znaleźć. nie wierzę że taka duża firma nie publikuje takich rzeczy w sieci, tylko zapewne ja tego nie widzę. czy w takim razie mogę was pilnie prosić o pomoc i podacie mi namiary na ich ogłoszenia?
JOGIBABU 2015-02-19 21:56:07
W internecie nie znajdziesz musisz przyjechać do Mościsk na ul.Naftowa 9 i zostawić cv.
ja 2015-02-28 00:39:22
kto pierwszy ten lepszy, zadnej rozmowy sobie nie przypominam. Jestes chetny/chetna do pracy i sa wolne miejsca to przyjmują. Szkolenie szybkie i tyle :)
Pani A 2015-08-12 00:59:07
Wiadomo rekrutację firma prowadzi aczkolwiek nie ma specjalnych wymagań podczas selekcji Tak naprawdę wszystko wychodzi w pracy Dopiero wtedy widać czy ktoś się nadaje czy nie.
Żal mi jedynie dziewczyn zleconych które naprawdę są pracowite a przez głupie plotki wyssane z palca myślą o rezygnacji
Koleżanki na stałe zatrudnione ogarnijcie się i przestańcie szukać sensacji w pracy Bo to że jakiś chłopak powie dziewczynie czesc i się uśmiechnie jeszcze o niczym nie świadczy. Każdy ma swoje życie i nie jesteśmy w Joannie po to żeby plotkowac i oceniać czyjeś zachowanie Tylko żeby pracować.
Wstyd mi za co niektóre osoby Więc przepraszam koleżanki zlecone za nieprzyjemności.
Nie zwracajcie uwagi na głupie gadanie innych po prostu róbcie co do was należy.
2
ciekawa 2015-09-15 19:08:57
a jeśli mogę wiedzieć to ile taki ph zarabia chociażby podstawy w Joannie?
3
joanna dark 2015-11-06 15:10:36
nie polecam tam pracy bo : pracują tam nadente kwoki które na pewno Ci nie pomogą , sieją plotki i farmazony , niszczą psychikę normalnym ludziom , zatrudnienie na dłużej tylko po znajomości ,nawet jak będziesz zasuwać jak mrówka to i tak zatrudnią leniwą córeczkę brygadzistki która będzie zbijać bąki po kontach .
Także nie polecam :)
Magda 2016-01-07 01:28:50
przykre rzeczy tu czytam i przestaje kupowac wasze produkty, innym bede radziła tak samo
Joasia 2016-01-31 20:48:14
A ja polecam, pracowałam tam jakiś czas. Ludzie jak ludzie, jedni fajni jedni mniej. Nikt mi psychiki nie zniszczył :D fajnie było.
tozalezy 2016-02-14 22:33:11
3500-4900
jack 2016-02-14 22:38:36
to bardzo ciezka praca, robimy 18 wizyt dziennie, praca od 8, nie mozna wrocic wczesniej niz o 17 do domu, nie mozna chorowac bo dyr sprzedazy cie zwolni. Trzeba sprzedac w miesiacu za 120 tys netto. stosowana jest negatywna motywacja i sa jakies chore uklady pomiedzy kierownikiem regionalnym a przedstawicielka, ktora obsluguje dystrybutorow. Dziewczyna jezdzi na kawe, nie pilnuje stanow i generalnie sie szweda po regionie a ma najwazniejsza funkcje. przez nia makroregion nie dostaje premii. chory uklad i to widac.
5
zakręcaj słoiczki 2016-10-14 16:09:13
Patrząc z perspektywy czasu nie mogę nie podzielić się moją obiektywną opinią na temat pracy w Joannie - Patrząc na innego pracodawcę u którego jestem zatrudniona oraz moich poprzednich, śmiało mogę powiedzieć że Joanna jak do tej pory była moim najgorszym miejscem pracy. Należy wyróżnić 4 podmioty : 1) Szefostwo Joanny 2) Właściciela 3)Brygadzistki (moja opinia będzie na temat 1 zmiany na której akurat pracowałam) oraz 4) najważniejszy punkt - ludzi z którymi pracowałam. Co do szefostwa czyli Panów Kierowników - praca w 30 kilku stopniowym upale nie sprawia nam kobietom, jak i mężczyzną tam pracującym frajdy, spływający po plecach pot to nic przyjemnego. To jest wstyd i zażenowanie, że w XXI wieku przyszło nam pracować w takich warunkach. Dodam jeszcze, że nie pracują tam osoby z średnią wieku 25 lat, lecz również starsze Panie którym doskwiera taka temperatura w blaszaku, dodatkowo nieklimatyzowanym z DWOMA ( o zgrozo!!!) wiatrakami na halę, przy ilości ponad 70 osób. Czy to jest normalne traktowanie? Pytam tutaj Panów siedzących za biurkiem w klimatyzowanych pomieszczeniach, którzy pozwalają na takie coś. Drogie Panie nie pozwólcie sobą pomiatać i się tak traktować bo to nie jest normalne, praca w takich warunkach w firmie która odgrywa rolę na polskim rynku kosmetycznym i ma się dobrze a szkoda zainwestować w chociażby wiatraki.
Co do właściciela - nie mam zastrzeżeń i wydaję mi się, że sam niewiele wie o traktowaniu tak ludzi przez kierowników.
3) Brygadzistki - super babki zarówno Pani Kinga jak i Monika, nie mam żadnych zastrzeżeń co do ich pracy, jeżeli miałam jakiś problem zawsze mogłam się do nich udać, nie było problemu z dniami wolnymi w wyjątkowych sytuacjach.
No i rzecz najważniejsza - Panie z którymi przyszło mi pracować.
Panie można podzielić na dwie grupy - grupę super babeczek z którymi można pogadać o wszystkim, pomogą nam w pracy, nie patrzą na czubek własnego nosa - dziękuje wam za to że mogłam Was poznać! :) oraz grupę Pań uważających się za ,,guru" tej firmy. Drogie Panie chociaż trochę pokory! Naprawdę istnieją ważniejsze rzeczy od zakręcanie słoiczków na czas, istnieje coś takiego jak szacunek do drugiego człowieka , ale wy nie macie o nim pojęcia. Mogłabym wiele dodać jeszcze od siebie, ale myślę że takie egoistki jak wy znów powiecie : ,,pff jakaś zlecona wymyśla głupoty wyssane z palca, bo ją zwolnili". Zapewniam Was, drogie Panie - nikt mnie nie zwolnił, sama się zwolniłam własnie przez takie ,,cudowne" osoby jak wy. I wiecie co? Żałuję tylko jednego, urwania znajomości z tymi fajnymi babkami, którym nie dorastacie do pięt.

Pozdrawiam wszystkie fajne dziewczyny (niestety mniejszość), a większość żegnam z uśmiechem, który u was widnieje po zakręceniu jak największej ilości słoików (walka,walka,walka - a może będzie 50zł premii do pensji?) - ambitne, nic tylko bić brawo ;)
2
Diamno 2016-10-14 16:32:56
Wiesz co, perspektywa czasu jest bardzo ważna, pozwala lepiej spojrzeć na to co się tak naprawdę w firmie dzieje, ja uważam, że trzeba podejść do tego na logicznie i właśnie na zimno, moim zdaniem trzeba nam takich opinii jak najwięcej, bo firma jest spoko
2
Zostaw swoją opinię o Laboratorium Kosmetyczne Joanna Sp.J. - Izabelin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Laboratorium Kosmetyczne Joanna Sp.J.