brak logo

ADMAR BYGG AS

Oslo

Opinie o ADMAR BYGG AS

IRON 2011-07-10 23:06:37
FIRMA JAKICH WIELE ZAGRANICĄ. POLSKA ŚCIEMA. ALKOTESTY TYLKO DLA WYBRANYCH ABY KRZYWDY MAJSTROWI NIE ZROBIĆ BO SIE CHŁOPINA OBRAZI. PŁACA 4000 pln PRZY 320 GODZINACH. OCZYWIŚCIE NA CZARNO CO W NORWEGII JEST PRZESTEPSTWEM. ATMOSFERA PODŁA BO DOROSŁE CHŁOPY ZA PIESKI DOMOWE ROBIĄ ABY W DUPSKO PEWNYM ŚWIROM WEJŚĆ.ZASADY TAKIE TROCHĘ PROKOMUNISTYCZNE KTO PIERWSZY PODPIEPSZY TEN LEPSZY. SZEFOSTWO MŁODE ALE JUZ SOLIDNIE SCHAMIAŁO SKORO NA TO POZWALAJĄ. JAK NAJDALEJ OD TAKIEJ FIRMY.
anonim 2011-07-18 14:32:12
warunki proste i trzeba robic,daja pelne wyzywienie , narzedzia, woza do roboty, wyplacalni , pracuje tu od 2lat jestem zadowolony,
anonim 2011-08-31 11:55:58
U TAKICH ŚCIEMNIACZY JESZCZE NIE PRACOWAŁEM. [usunięte przez administratora] TYLU CO ZA KOMUNY I PODZIAŁY NA LEPSZYCH I GORSZYCH. MAJSTRA ZROBILI Z [usunięte przez administratora] , SZUJA JAKICH MAŁO. SZEF MŁODY I JESZCZE MAŁO ROZUMIE DAJE SIE KRĘCIĆ [usunięte przez administratora]. PŁACA TEZ BARDZO LICHA , PRZY PONAD 300 GODZINACH MOZNA BY LICZYĆ NA WIĘCEJ.
xlove 2011-09-03 21:58:45
A ja mysle ze krytykuja tylko ci co m sie pracowac nie chce i pieniadze chca za darmo w dupie sie poprzewracalo i jesli jest to 4000 jest firma wyplacalna i zarcie za darmo to nie jest to takie zle .Kazdy kto sie przyjmuje za granica wie za ile i na ile godzin wiec w ciemno nie idzie .
anonim 2011-09-12 11:40:47
Czytam to i nie mogę uwierzyć, że takie rzeczy dzieją się naprawdę, i tacy ludzie naprawdę istnieją.Pracujecie po 12 godz dziennie za 4000 PLN ??? Na czarno ??? W Norwegii ??? A niektórzy jeszcze się cieszą że mają wyżywienie za darmo. To się wcale nie ma z czego cieszyć. to płakać trzeba.
Ludzie , opamiętajcie się. Godząc się na takie warunki pracy i płacy sami sobie robicie krzywdę.Szybka wyliczanka matematyczna:
- minimalna stawka za godzinę - 143 kr,
- tygodniowy limit czasu pracy- 37,5 godz.(wszystko co ponad ten limit, to nadgodziny płatne dodatkowo 40%)
Policzcie sobie teraz ile powinniście zarabiać. Ja policzyłem i wiem, że was ktoś rąbie na CIĘŻKĄ kasę. Jak macie tu siedzieć za takie pieniądze jakie teraz dostajecie to lepiej wracajcie do Polski.Ja siedzę w Oslo już 7 lat i wiem ile tu można zarobić i to wcale nie na czarno. A kto zapłaci za Wasze leczenie w razie choroby czy wypadku jak nawet ubezpieczeni nie jesteście, że już nie wspomnę o tym że się czasem komuś zdarza umrzeć za granicą, a w takich sytuacjach rodziny na transport zwłok nie stać.
Ps:W Norwegii też jest Inspekcja Pracy
anonim 2011-10-11 22:43:20
pracować trzeba ale legalnie!!!!!!!!!!!!!! te 12 godzin to może i pikuś ale legalnie!!!!!!!! żarcie to nie wszystko! a gdzie rodzinne? gdzie stawka za te nadgodziny? gdzie ubezpieczenie? gdzie prawo norweskie, że pracownik na budowie z dowodem osobistym chodzi? i kto to sprawdzi? dalej admarek będzie robił jarmarek no i jaja z ludzi!!!!!! niech się ktoś obudzi!!!!!!!
Robol 2011-10-12 14:42:09
a szef nam mówił że nam się w dupach poprzewracało , jednak inni widzą to inaczej.Polskie życie w Norwegii na puszkach i licho upichconych obiadkach.Jeden z pracowników kiedyś dobrze skomentował że 30 chłopa solidnie zapieprza aby jeden z rodzinką mógł się solidnie bawić.......
xlove 2011-10-12 16:19:24
wiecie co mysle ze poprostu zazdrosc was pozera ze inni sobie daja rade i wypowawiadaja sie tylko ci co zostali wylani za cos ale to wasze sumienie bo kazdy dosrosly czlowiek nie przyjmuje sie do pracy jesli nie wie na jakich warunkach
Robol 2011-10-12 22:59:51
ha...ha...ha... szef nie masz się co obrażać ale normalnych ludzi to ty nieszanujesz....!!!! popatrz na skład swojej ekipy , niechcąc nikogo urazić to połowa zawodników jest obrazem nędzy i rozpaczy. Codziennie w drodze do pracy drżą czy będzie alkotest czy też nie. Mało jaki szef firmy pozwoli sobie na takie numery ale tobie się to opłaca bo rżniesz chłopaków po 2000 złotych za każdą podpadkę.W skandynawii takich tanich murzynów nieznajdziesz ...... NO FAKT JEST CZEGO ZAZDROŚCIĆ - BRAWO
S.GWARDIA 2011-10-22 23:13:55
śmiać mi się chce jak czytam te wypowiedzi , połowa ludzi z tej firmy pracuje ponad pięć lat i nikt nie zarabia 4000 tysiące tylko o wiele więcej a piszą te bzdury ci którzy pracowali tu jeden wyjazd i od razu chcieliby zarabiać krocie.Niejeden z nas pracował w innej firmie za granicą to wie jak zarabiają nasi rodacy i jakie mają warunki . Jeżeli chodzi o wyżywienie to niejedna osoba mogłaby nam pozazdrościć mamy 4 razy w tygodniu mięso a zupy są z bogatymi wkładkami .po za tym każdy zarabia tyle że może sobie przywieść z polski to na co ma ochotę A co chodzi o alkomaty to każda porządna firma ma takie urządzenia ze względu na bezpieczeństwo i ochronę swoich pracowników .Rodzinne ma każdy kto złożył odpowiednie dokumenty.Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię ale nie czytajcie bzdur ludzi którzy w ten sposób chcą oczernić nasza firmę !!!! piszą to ci którzy nigdzie nie mogą dłużej zagrzać miejsca ......S. GWARDIA
Anonim 2011-10-22 23:38:17
Pracuję w tej firmie 1.5 roku mało nie zarabiam popieram opinię S.GWARDIA !!!!
anonim 2011-11-08 22:19:36
boże,ale Wy [usunięte przez administratora]! nikt tu nikogo na siłę nie trzyma więc jak sie coś komu nie podoba to droga wolna. Ja tu już troche pracuje i narzekać nie mogę,i kase też mam.Pracuje I TO LEGALNIE. darujcie sobie bzdury o murzynach na czarno itp kompletna bzdura. a co do alkoholu i testów to wożą nam dupę więc jak kierowca przyjdzie podpity to wpuścisz go za kierownicę albo jak wężykiem po dachu będziesz zapierdalał i kark sobie skręcisz to czyja wina to będzie? po za tym zasady były jasno podane na wstępie. no ludzie, ręce opadają za niektóre komentarze,takich bredni to ja dawno nie czytałem. S. GWARDIA-zgadzam sie z Tobą brachu. pozdro
Ryhoo 2012-02-07 22:06:22
anonim - 2011-09-01 21:07:15

Ten drugi wpis to raczej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dy się wpisał bo tylko on jest taki cieńki w rozmowie , to znaczy brat szefa udający kierownika. Gamoń kompletny , a w dodatku o tak wczesnej porze jak pisał to ludzie zapieprzaja na budowie.Tylko on lata z laptopem w samochodzie reszta zapieprza w godzinach 8 - 20. Reszta zapisów ma duzo racji chociaż kazdy widzi to inaczej. Ja pracuję na czarno juz troche ale innego wyjscia nie mam. Raczej niepolecam.
My na brata długiego to [usunięte przez administratora] wołaliśmy albo [usunięte przez administratora]. Duzo widzialem, ale takiego kretyna jak on to nigdy. a co do wypłacalności to mi długi wisi pół wypłaty i drugiemu kolesiowi tak samo.
xxxx 2012-02-07 22:09:51
anonim - 2011-09-12 11:40:47

Czytam to i nie mogę uwierzyć, że takie rzeczy dzieją się naprawdę, i tacy ludzie naprawdę istnieją.Pracujecie po 12 godz dziennie za 4000 PLN ??? Na czarno ??? W Norwegii ??? A niektórzy jeszcze się cieszą że mają wyżywienie za darmo. To się wcale nie ma z czego cieszyć. to płakać trzeba.

Ludzie , opamiętajcie się. Godząc się na takie warunki pracy i płacy sami sobie robicie krzywdę.Szybka wyliczanka matematyczna:

- minimalna stawka za godzinę - 143 kr,

- tygodniowy limit czasu pracy- 37,5 godz.(wszystko co ponad ten limit, to nadgodziny płatne dodatkowo 40%)

Policzcie sobie teraz ile powinniście zarabiać. Ja policzyłem i wiem, że was ktoś rąbie na CIĘŻKĄ kasę. Jak macie tu siedzieć za takie pieniądze jakie teraz dostajecie to lepiej wracajcie do Polski.Ja siedzę w Oslo już 7 lat i wiem ile tu można zarobić i to wcale nie na czarno. A kto zapłaci za Wasze leczenie w razie choroby czy wypadku jak nawet ubezpieczeni nie jesteście, że już nie wspomnę o tym że się czasem komuś zdarza umrzeć za granicą, a w takich sytuacjach rodziny na transport zwłok nie stać.

Ps:W Norwegii też jest Inspekcja Pracy
W tej firmie to pajac z długim ludzi po ciezkich wypadkach w domu trzymaja, w tajemnicy zeby nikt nic nie wiedzial.jesli napisze darek to wszycy ktorzy tam robili beda wiedziec o kogo i o jaka sytuacje chodzi.
xxx 2012-02-07 22:15:58
xlove - 2011-10-12 16:19:24

wiecie co mysle ze poprostu zazdrosc was pozera ze inni sobie daja rade i wypowawiadaja sie tylko ci co zostali wylani za cos ale to wasze sumienie bo kazdy dosrosly czlowiek nie przyjmuje sie do pracy jesli nie wie na jakich warunkach

Jak sie długiemu palec prosto w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ie trzyma to i sie ma te 6,5tys, a umowy to maja ci którzy robia na duzych budowach - co ci po tej umowie pajacu jak dalej masz te 4 albo 6,5 tys. [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e se nia mozesz wytrzec. pozdrowienia dla Admarów :)
nowy 2012-11-25 14:20:50
w polsce czlowiek tez sie nazapier.... i 2 tysie dostaje,a tam sie utrzymac to prosta rzecz nie jest. CENY Z KOSMOSU!
wezcie sie ludzie jezyka nauczcie i szukajcie roboty na wlasna reke wtedy i 8 tysi dostaniecie...
anonim 2013-01-08 18:48:05
jak to właściwie jest z tymi admarami? myślę że komentarze piszą byli pracownicy, bądź zwolnieni... nie wiem... ale jeśli ktoś chce pracować to i tak będzie bo albo chce albo nie chce- jak ktoś wcześniej wspomniał przecież każdy wie gdzie jedzie za ile jedzie po co i na ile- nikt nikomu chyba oczu nie mydli. A jeśli jedziesz wiesz za ile, dostajesz to a później coś ci nie pasuje to kto komu winny? Może lepiej wydać kasę na kurs norweskiego i faktycznie poszukać czegoś na własną rękę.
Ryhoo 2013-03-16 18:54:08
anonim - 2013-01-08 18:48:05

jak to właściwie jest z tymi admarami? myślę że komentarze piszą byli pracownicy, bądź zwolnieni... nie wiem... ale jeśli ktoś chce pracować to i tak będzie bo albo chce albo nie chce- jak ktoś wcześniej wspomniał przecież każdy wie gdzie jedzie za ile jedzie po co i na ile- nikt nikomu chyba oczu nie mydli. A jeśli jedziesz wiesz za ile, dostajesz to a później coś ci nie pasuje to kto komu winny? Może lepiej wydać kasę na kurs norweskiego i faktycznie poszukać czegoś na własną rękę.
Wiesz ze jedziesz za 4 potem ma byc podwyzka i umowa. Ja przez 7 miesiecy nie widzialem umowy ani podwyzki. Co do reszty to zwolnilem sie sam. Teraz mam normalna stawke i prace. podrowienia dla szefostwa i chłopaków. A zapomnial bym dodac ze czekam na swoja połowe wypłaty juz 3 latka panie [usunięte przez administratora].Ale mysle ze niedlugo sie zobaczymy i oddasz z nawiazka jakies 380tys nok. pozdrawiam
RyHoo 2013-06-08 22:20:41
wynagrodzenie jesli sie nie zmienilo to 4500zł na poczatek, początek trwa 1, 2 lub 3 lata :D
Robol 2013-06-28 23:14:35
o tej firmie napisano już tyle że dziwię się co nie którym ze wogóle wiążą nadzieję z takimi palantami....dotyczy to szefostwa oraz części pracowników-dupowłazów którzy zrobią nawet LODA chudemu aby się przypodobać....takich frajerów nigdzie w europie jeszcze nie spotkałem. Polska Kicha na Exporcie
fikoł 2013-07-01 23:06:35
duzo by pisac ale TĄ FIRMĘ PODAĆ TYLKO DO NORWESKIEGO PRAWA ,A PRACOWAC JESLI CHCECIE ZA 4 TYS NA CZARNO I 300 GODZ W MIESIACU , A JEDZENIE TO KLESKA 1 KIEŁBASA NA MIESIAC TO IDZCIE , [usunięte przez administratora] SZUKAJA TAKICH JELENI,A ZA WASZE BEDA KUPOWAC MIESZKANIA W POLSCE . SZKODA TYLKO LUDZI CO TAM PRACUJA BO ZARABIAJA DLA P. MARCINA MILIONY ,A IM DAJE OCHŁAPY,JAK W POLSKIM RZĄDZIE . NIE MA ZA GROSZ SZACUNKU ,ALE JUZ NIEDLUGO ZAPŁACI WSZYSTKIM tak dalej byc nie moze ,ze Polak Polaka [usunięte przez administratora] .
madry polak po szkodzie 2013-07-03 09:48:11
Wszystkie opinie negatywne sa prawdziwe cala prawda rozumiem ludzi ktorzy juz tam nie pracuja i pisza o tym jak cudowna jest ta firma tylko nie rozumiem tych ktorzy tam pracuja i nic z tym nie robia od dwoch lat czekaja na trzynasta pensje (dokladnie polowe tej pensji bo reszte przytula szep3rt5f)? ? ? ? ? To jest przegiecie bo szefa stac 3 razy w roku byc z cala rodzina na wczasach a pracownicy sa 3razy w roku w polsce ze swoja rodzina a na wczasy niestety ich nie stac bo wyplaty sa co trzy miesiace no i niestety musza uregollowac swoje zobowiazania w bankach i tak dalej ! ! ! A wogole jak mozna pracowac i nie wiedziec nigdy bo to wielka tajemnica szefa kiedy jest zjazddo domu do rodziny? ? ? Parodia nie firma no ale szef ma rodzine przy sobie a pracownikow i jego rodziny ma w [usunięte przez administratora] ( gleboko )! ! ! Brak szacunku calkowity !
szalony 2015-01-06 18:44:36
hej czy ta norweska firma przyjmuje jeszcze Polskich pracowników czy po tych dziwnych akcjach które miały miejsce ten rok - półtora temu zrezygnowali z naboru ludzi od nas ? znajomy mówił , że dopóki wszystko było uczciwie to robota była świetna, dopiero potem coś się zawaliło. Także ciągle jest źle ?
szalony 2015-03-07 21:25:48
no właśnie z tego co mi wiadomo to co raz słabiej jest z naborem ludzi z Polski. Można się o tym przekonać patrząc na ilość ofert które obecnie gdzieś wiszą dla ludzi z naszego kraju, a nie wiszą przecież nigdzie... Kiedyś rzeczywiśce było ok, ale to nie tylko wina Polaków , ale również samego pracodawcy
grys 2015-03-22 02:17:44
Zgodzę się z wami, firma jest jak najbardziej porządna, wypłacalna i zarobić można było. No ale niestety ostatnio słabo u nich z ogłoszeniami o pracę. Wcześniej było po kilkanaście ofer równocześnie do pracy w Oslo. Widocznie ADMAR BYGG AS otworzyła się na inny rynek pracy. A szkoda bo ja chętnie bym skorzystał w tej chwili
Ryhoo 2015-03-22 20:16:47
Grys nie pisz bzdur, za 320h dostawalem 4000tys zlotych. Wiec prosze.... nie pierd....
1
Ryhoo 2015-04-10 19:05:32
Janczo, stawka 12,5 Ok super!! Ale w Polsce!! Nie poto zostawiam dzieci i zonę żeby być dymany w zadek.... Umowa z długim była inna i to on sie nie wywiązał... Wiec jeśli jestes z firmy to przestań lizać zadek. A jeśli jestes "obcy" to Idz i pracuj za 12,5 droga wolna.... Chcesz to dam ci numer do samego szefa lub kierownika... Powodzenia...
RyHoo 2015-04-25 11:45:20
4500pln / 320-360h. Stawkę mozna by policzyć bardzo łatwo ;) średnia 350h i 4500pln wypłaty, daje nam 12,8pln/h
FIKOŁ 2015-09-26 13:53:58
ADMAR PŁACI POLSKIE 4500 ZŁ W NORWEGII GDZIE PUSZKA COLI KOSZTUJE TAM 8 ZŁ . A WIEC PRACUJECIE 350 GODZIN ZA 4500 ZŁ PODKRESLE W NORWEGI A ON ZA CIEBIE ZAROBI 5 RAZY TYLE . NIE JESTES ZATRUDNIONY WOGOLE .OWSZEM DAJE CI GDZIE SPAC W POKOJACH PO 2,3 OSOBY , OK DAJE CI JESC ALE ILE MOZNA JESC ZUPKI CHIŃSKIE I PASZTET ORAZ CHLEB KUPOWANY Z ODPADOWYCH OTREBOW . LUDZIE I ON JEST POLAKIEM TEN WŁASCICIEL POWINNA SIE TA FIRMĄ ZAJAĆ JAKAŚ ORGANIZACJA W NORWEGI LUB W POLSCE NIE MOZNA TAK !!!
Ryhoo 2015-09-26 17:34:12
FIKOL dobrze prawisz ;) dalej tam robisz? Jak potrzebujesz roboty, napisz e-mail
1
zbycho 2015-10-14 19:15:58
czytam i nie dowierzam czy tam naprawdę pracują idioci czy ludzie zastraszeni to tylko wystarczy zgłosić do (Arbeidstilsynet) i opowiedzieć całą prawdę jak jest jakie macie umowy a tak na marginesie nie ma takiej możliwości pracując w norwegi zarabiać polskie złotówki przecież każdy pracujący w norwegi musi mieć założone konto
RyHoo 2015-10-15 07:25:58
Zbycho, obudź się..... Kontrol to możesz nasyłać na babcie.... Firma oficjalnie miała 120000 dochodu w 2014, pokrajać fakt ze jest AS. A co do wypłat to normalna sprawa, czy jak pracujesz w polskiej firmie, jadąc w delegacje do Jugosławii zakładasz tam konto?
fikoł 2016-04-28 19:51:54
firma jest w Norwegi Admar bygg as . pracuje 20 osob a zarejstrowanych jest 4 osoby .praca 350 godz miesiecznie za 4500-5000 tys zł . On jest Polak ??? i tak swoich wykorzystuje . zgłosic na policje NORWESKĄ
zlotko 2016-04-28 22:12:29
drogi kolego firma jest w 100% norweska tylko wlascicielem jest polak
kamil 2016-05-21 19:21:16
a i wlasnie nagorzej ze polaczki biora sie za szefow, i tak naprawde placa marne grosze swoim rodaka
Zostaw swoją opinię o ADMAR BYGG AS - Oslo
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ADMAR BYGG AS