Sunrise System sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Sunrise System sp. z o.o.

Maniek 2013-08-23 22:55
Wiesz z całym szacunkiem. To dobrze że jesteś po studiach informatycznych i masz doświadczenie naprawdę respekt, ale idąc na rozmowę kwalifikacyjną do danej firmy raczej powinno się zaznajomić z tym co firma oferuje czym się zajmuje itd. Po prostu tak wypada
2
pracownik 2013-10-07 20:58
Witam wszystkich zainteresowanych.
Sunrise System Bydgoszcz.
By znaleźć odpowiedzi na Wasze pytania wystarczy wejść na stronę potencjalnego pracodawcy.
stanowiska - wszystkie etaty istnieją realnie, te dla pozycjonerów również. Zarobki przypisane są do stanowiska. Można również zapoznać się ze ścieżką awansu.
Co do stanowisk. Zależy kto co lubi i w czym się czuje dobrze. Czy w kontaktach handlowych, czy w podtrzymywaniu relacji z obecnymi klientami czy raczej czuje się dobrze w informatycznych aspektach.
Atmosfera- moim zdaniem bardzo dobra. Pracodawca solidny i uczciwy.
A pracę po prostu dostają najlepsi :)
4
maddie 2014-01-16 12:45
Czy ktoś pracował tam w ostatnim czasie jako copywriter?
4
pracownik 2014-03-28 23:11
Mogę Was zapewnić, że się rozwijają.
W obecnej chwili wymagania Google stawiają wyzwania firmą chcącym utrzymać się na rynku, więc nabór nowych specjalistów to normalna kolej rzeczy.
Oddział w Bydgoszczy jeszcze rok temu miał tylko dział handlowy, a teraz posiada również dział pozycjonowania i copywritingu.
2
Fifi 2014-04-09 18:29
Jak długo czeka się na odpowiedź po wysłaniu CV i po jakim czasie można sobie odpuścić czekanie, ktoś wie?
7
Pablo 2014-04-11 18:51
Szkoda, że dzwonią tylko raz. Nie zawsze można odebrać.
5
xx 2014-06-16 01:06
selekcja kandydatów po rozmowach kwal. jest co najmniej dziwna, odpadają dobre osoby, zanim da im się szansę, a potem słychać o profesjonalizmie procesu rekrutacji, nawet dokumenty trzeba samemu kserować
10
xx 2014-06-16 23:27
dobre, bo ich znam
3
basia 2014-07-16 15:29
"Asystent w Dziale Rozwoju Rynku" ktos mogłby mi powiediec cos wiecejo tym stanowisku??
3
P. 2014-09-05 19:31
pani rekruterka sprawia wrazenie przysypiajacej i znudzonej
5
eeeeeee 2014-09-10 23:28
Czy ktoś pamięta mniej więcej pytania które pojawiają się na teście po rozmowie? Funkcje itp?
13
ktoś 2014-10-21 17:55
zastanawia mnie po co na rozmowę rekrutacyjną
- CV,
- list motywacyjny,
- kserokopia świadectwa szkoły średniej (z ocenami) i dyplomu szkoły
wyższej (jeśli ukończona);
- kserokopia świadectw pracy, referencji, zaświadczeń o odbytych
kursach, szkoleniach, etc.
jeśli na początku wysyła się im CV, proszą o wypełnienie swojego arkusza na podstawie którego tworzą CV, list motywacyjny to jakaś bzdura jeśli do rozmowy rekrutacyjnej już ma dojść, nie wspominając o ilości kser dokumentów (świadectwo licealne z ocenami??? to nic nie mówi o nas!), które pracodawca może wymagać jeśli zdecyduje się na zatrudnienie...
Moim zdaniem firma na starcie zniechęca
20
ja 2014-11-18 15:36
Jak słyszę opinie typu: "A po co te wszystkie dokumenty", to mnie szlag trafia. Widać po tym, że firma jest wymagająca i wie czego chce. Jeśli potencjalny kandydat na pracownika tego nie rozumie, to znaczy, że się do takiej firmy nie nadaje, skoro nie chce mu się zrobić kilku kserówek. Wniosek jest taki, że jest śmierdzącym leniem i niech idzie pracować do Tesco. Tam zarobi 1500 zł, ale nie będzie musiał okazywać tylu dokumentów. A jak chce zarobić więcej, to niech idzie zapier..... na budowę!
2
pracownik 2 2014-12-05 21:36
Pracuję w Sunrise od kilku lat i zapewniam, że nie miałem nigdy obsuwy w wypłacie nawet o jeden dzień. Wszystko zawsze jest wypłacane w całości i terinowo.
2
roon 2014-12-16 12:14
ja odradzam, sama rozmowa jak i wymagane dokumenty to abstrakcja, firma zamiast udawać korpo niech lepiej nim będzie ;)
4
Marada 2015-01-14 17:29
Hej, w piątek ma drugi etap rozmowy kwal. Czy ktoś może powiedzieć jak wyglądają te testy z wiedzy i na inteligencje jakie mnie czekają ?

z góry dziękuję.
7
Kage 2015-01-27 23:09
I jak Marada po II etapie?
kapitan 2015-03-12 15:30
jeśli rzeczywiście jest naprawdę tak jak piszesz że bardzo skrupulatna i profesjonalna jest rozmowa kwalifikacyjna w Sunrise System sp. z o.o. to bardzo mnie to cieszy, to bardzo dobrze świadczy o firmie. przynajmniej dbają o swój poziom i się szanują.i nie jest to dziwne, Kociaku? a w jakim czasie się odzywają z odpowiedzią?
2
asdf 2015-04-23 21:36
Do mnie firma odezwała sie dość szybko. ZŁEGO SŁOWA NA FIRME NIE POWIEM. Pełen profesjonalizm, na prawdę przyjazna atmosfera, można liczyć na wsparcie kolegów.Polecam pracodawce
1
POKowiec 2015-05-21 21:40
Jeżeli chodzi o pracę w Pionie Obsługi Klienta (doradca klienta biznesowego itd.) to przede wszystkim trzeba się przygotować z tych informacji, które są na stronie internetowej. Są rozmowy sterowane, podczas których trzeba wykazać się ogólną znajomością tematyki i umiejętnością odbijania argumentów i uzasadniania swojej opinii, i to właściwie one są najważniejsze. Dodatkowo testy z wiedzy o marketingu i biznesie no i test inteligencji. Wszystko do przejścia :)
edoko 2015-11-20 11:44
troche szkoda, że u nich nie przyjmują kobiet tak naparwde, to troche dziwne jest jednak, co o tym sądzicie?
2
qwee 2016-03-10 12:32
A czy ktoś wie jak długo oczekuje się na odpowiedź od Sunrise System? dostałam maila, że mam cierpliwie czekać na odpowiedź z ich storny w sprawie pracy, ale nie wiem czy nawet jeżeli mnie nie zaproszą na rozmowę kwalifikacyjną to czy zostanę powiadomiona, że się nie dostałam?
1
Kuba 2016-08-22 19:46
Czy ktoś może mi powiedzieć jakie firma oferuje wynagrodzenie dla młodszego SEO copywritera?
Mnogat 2016-09-16 13:29
Jestem prawie pewien, że do Sunrise System sp. z o.o. zaraz zacznie się nowy, jesienny nabór, ostatni był w czerwcu, wić to już na niego pora, bardzo fajnie
Nick 2016-12-02 09:13
1600 na rękę.
5
blaszka 2016-12-18 12:49
Witam, jak wyglądają początki pracy na stanowisku webdevelopera/pozycjonera lub opiekuna klienta, czy osoba początkująca z zagadnieniami SEO/SEM sobie poradzi i czy firma prowadzi przeszkolenie pracownika.
seo 2016-12-31 01:09
Bez najmniejszego problemu.
1
Stronka 2017-01-21 10:24
Chciałbym pracować w Sunrise, ponieważ słyszałem, że to dobra i profesjonalna firm. Potrzebuję tylko informacji czy zarobki są godziwe? Mam doświadczenie w sprzedaży reklam google.
Cece 2017-02-26 10:47
+ w dziale copywritingu atmosfera bardzo przyjemna
+ praca na pewno pozwala rozwinąć umiejętności w zakresie pisania tekstów pod SEO, tworzenia wizytówek na mapach Google itp.
+ szkolenia są prowadzone bardzo profesjonalnie i przystępnie
+ można także liczyć na wsparcie innych pracowników
+ w firmie dobra organizacja, możliwość rozpoczynania pracy między 8 a 9 i adekwatnie do tego kończy się o 16 -17
+ nie ma zostawania po godzinach
+ stres ograniczony jest do minimum
+ możliwość brania tzw. przepustek do dwóch godzin i odrabiania ich w wyznaczone przez siebie dni
+ kawa i mleko dostępne w dobrze wyposażonej (mikrofalówka, ekspres, lodówka itp.) kuchni
+ w jeden dzień w tygodniu dostawa świeżych owoców dla wszystkich pracowników
+ jasno sprecyzowany plan urlopowy oraz umowa
+ umowa o pracę, również na okresie próbnym
+ dobry kontakt z przełożonymi
+ nikt się nie wywyższa

- na dziale copywritingu praktycznie zerowa szansa na awans i tragicznie niskie zarobki, które nie zwiększają się mimo dochodzących obowiązków
- brak premii
1
Alicja 2017-02-27 12:46
Hej! Macie jakieś doświadczenia związane z rekrutacją do firmy Sunrise System sp. z o.o.? Na co zwrócić największą uwagę podczas rozmowy kwalifikacyjnej?
Ciekawa 2017-03-20 14:52
@Cece 2017-02-26 10:47
Tragicznie niskie zarobki czyli ile?
1
netka 2017-03-23 12:26
Napiszcie jaka jest atmosfera pracy w Sunrise System?Czy praca jako opiekun klienta jest pod presją czasu?
Czy istnieje możliwość odrobienia godzin,gdy ktoś musi coś załatwić w czasie pracy?Mam na myśli wizyty u lekarza,wiadomo jak jest.Trzeba się dostosować.
2
Alicja 2017-03-23 14:24
@netka, myślisz o aplikowaniu na to stanowisko?
1
netka 2017-03-23 20:10
Sama nie wiem.Szukam czegoś nowego.Nie wiem jednak jak tam jest.Znalazłam różne opinie.
Godziny pracy ok,biuro nowoczesne,ale sama praca?
2
Nieznany 2017-03-27 13:19
A jakie wynagrodzenie Młodszy SEO Copywriter netto?
Jo Anna 2017-03-27 19:10
Również interesuje mnie stanowisko copywritera oraz jakieś info na jego temat ? Czy aktualnie te rekrutują i czy są jakieś wymagania dodatkowe?
Alicja 2017-03-29 09:15
@Jo Anna, aktualne oferty pracy możesz znaleźć na stronie internetowej firmy. Sunrise System sp. z o.o. obecnie poszukuje właśnie m.in. MŁODSZY SEO COPYWRITER https://kariera.sunrisesystem.pl/oferta-mlodszy-seo-copywriter-praca-w-poznaniu-poznan-185.html
carlos 2017-04-05 09:10
Nie było źle jak na pierwszą pracę, ale ogólnie to nie jest to co oferują inne firmy IT. Praca trochę jak na budowie, dużo na ilość. Brakuje profitów poza płacowych, pieniądze też słabe.
1
Alicja 2017-04-06 09:41
@carlos, a co podoba Ci się w pracy?
JJ 2017-04-06 17:52
Czy jest kto kolwiek w stanie powiedziec jaka kasa wchodzi w grę? Na stanowisku np. opiekuna klienta?
Lukas 2017-04-11 18:17
Sunrise System świetna firma, jestem zadowolony z pracy.
paka 2017-04-18 16:24
Cześć,
Czy orientuje się ktoś ile zarabia się na stanowisku specjalisty ds sprzedaży reklam google w Warszawie? Czy praca nie jest typowym Call Center?
paka 2017-04-18 16:25
Cześć,
Czy orientuje się ktoś ile zarabia się na stanowisku specjalisty ds sprzedaży reklam google w Warszawie? Czy praca nie jest typowym Call Center?
Sonia 2017-04-18 19:01
Sunrise System to profesjonalista ze stabilną i wysoką pozycją w branży a jest to wymagający rynek.
Janusz Gutenberg 2017-05-20 02:52
Pani z kadr zadzwoniła do minie i przekazała mi, że na spotkanie ws. pracy należy przynieść wydrukowane CV i list motywacyjny (które oczywiście już wysłałem). :D Zastanawiam się - czy może tak się robi wielkie biznesy (oszczędzając na dwóch/trzech kartkach), czy jednak nie mają drukarki???
Alicja 2017-05-22 08:56
@Sonia jesteś zatrudniona w Sunrise System sp. z o.o.? Co więcej możesz napisać o swoich doświadczeniach? Chętnie dowiemy się więcej o pozytywnych stronach pracy w tym miejscu.
Kto pomoże użytkownikowi @paka i podzieli się informacjami na temat stanowiska specjalisty ds. sprzedaży reklam google? Jak wygląda przykładowy dzień pracy na tym stanowisku?
Stronka 2017-06-17 13:59
Sunrise System to dobra firma , tylko niektóre osoby mają zbyt wygórowane mniemanie o sobie i pozycję roszczeniową.
Xxx 2017-06-20 08:09
Ktoś orientuje sie ile netto za młodszy seo copywriter ?
Xxx 2017-06-20 08:10
Ktoś orientuje sie ile netto za młodszy seo copywriter ?
Tania 2017-06-20 21:15
Ja chwalę sobie pracę w firmie. Mam jednak inne podejście do pracy.
Zostaw swoją opinię o Sunrise System sp. z o.o. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sunrise System sp. z o.o.