Sunrise System sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Sunrise System sp. z o.o.

basia 2014-07-16 15:29
"Asystent w Dziale Rozwoju Rynku" ktos mogłby mi powiediec cos wiecejo tym stanowisku??
3
P. 2014-09-05 19:31
pani rekruterka sprawia wrazenie przysypiajacej i znudzonej
6
eeeeeee 2014-09-10 23:28
Czy ktoś pamięta mniej więcej pytania które pojawiają się na teście po rozmowie? Funkcje itp?
13
ktoś 2014-10-21 17:55
zastanawia mnie po co na rozmowę rekrutacyjną
- CV,
- list motywacyjny,
- kserokopia świadectwa szkoły średniej (z ocenami) i dyplomu szkoły
wyższej (jeśli ukończona);
- kserokopia świadectw pracy, referencji, zaświadczeń o odbytych
kursach, szkoleniach, etc.
jeśli na początku wysyła się im CV, proszą o wypełnienie swojego arkusza na podstawie którego tworzą CV, list motywacyjny to jakaś bzdura jeśli do rozmowy rekrutacyjnej już ma dojść, nie wspominając o ilości kser dokumentów (świadectwo licealne z ocenami??? to nic nie mówi o nas!), które pracodawca może wymagać jeśli zdecyduje się na zatrudnienie...
Moim zdaniem firma na starcie zniechęca
22
ja 2014-11-18 15:36
Jak słyszę opinie typu: "A po co te wszystkie dokumenty", to mnie szlag trafia. Widać po tym, że firma jest wymagająca i wie czego chce. Jeśli potencjalny kandydat na pracownika tego nie rozumie, to znaczy, że się do takiej firmy nie nadaje, skoro nie chce mu się zrobić kilku kserówek. Wniosek jest taki, że jest śmierdzącym leniem i niech idzie pracować do Tesco. Tam zarobi 1500 zł, ale nie będzie musiał okazywać tylu dokumentów. A jak chce zarobić więcej, to niech idzie zapier..... na budowę!
2
pracownik 2 2014-12-05 21:36
Pracuję w Sunrise od kilku lat i zapewniam, że nie miałem nigdy obsuwy w wypłacie nawet o jeden dzień. Wszystko zawsze jest wypłacane w całości i terinowo.
2
roon 2014-12-16 12:14
ja odradzam, sama rozmowa jak i wymagane dokumenty to abstrakcja, firma zamiast udawać korpo niech lepiej nim będzie ;)
6
Marada 2015-01-14 17:29
Hej, w piątek ma drugi etap rozmowy kwal. Czy ktoś może powiedzieć jak wyglądają te testy z wiedzy i na inteligencje jakie mnie czekają ?

z góry dziękuję.
7
Kage 2015-01-27 23:09
I jak Marada po II etapie?
kapitan 2015-03-12 15:30
jeśli rzeczywiście jest naprawdę tak jak piszesz że bardzo skrupulatna i profesjonalna jest rozmowa kwalifikacyjna w Sunrise System sp. z o.o. to bardzo mnie to cieszy, to bardzo dobrze świadczy o firmie. przynajmniej dbają o swój poziom i się szanują.i nie jest to dziwne, Kociaku? a w jakim czasie się odzywają z odpowiedzią?
2
asdf 2015-04-23 21:36
Do mnie firma odezwała sie dość szybko. ZŁEGO SŁOWA NA FIRME NIE POWIEM. Pełen profesjonalizm, na prawdę przyjazna atmosfera, można liczyć na wsparcie kolegów.Polecam pracodawce
1
POKowiec 2015-05-21 21:40
Jeżeli chodzi o pracę w Pionie Obsługi Klienta (doradca klienta biznesowego itd.) to przede wszystkim trzeba się przygotować z tych informacji, które są na stronie internetowej. Są rozmowy sterowane, podczas których trzeba wykazać się ogólną znajomością tematyki i umiejętnością odbijania argumentów i uzasadniania swojej opinii, i to właściwie one są najważniejsze. Dodatkowo testy z wiedzy o marketingu i biznesie no i test inteligencji. Wszystko do przejścia :)
edoko 2015-11-20 11:44
troche szkoda, że u nich nie przyjmują kobiet tak naparwde, to troche dziwne jest jednak, co o tym sądzicie?
2
qwee 2016-03-10 12:32
A czy ktoś wie jak długo oczekuje się na odpowiedź od Sunrise System? dostałam maila, że mam cierpliwie czekać na odpowiedź z ich storny w sprawie pracy, ale nie wiem czy nawet jeżeli mnie nie zaproszą na rozmowę kwalifikacyjną to czy zostanę powiadomiona, że się nie dostałam?
1
Kuba 2016-08-22 19:46
Czy ktoś może mi powiedzieć jakie firma oferuje wynagrodzenie dla młodszego SEO copywritera?
1
Mnogat 2016-09-16 13:29
Jestem prawie pewien, że do Sunrise System sp. z o.o. zaraz zacznie się nowy, jesienny nabór, ostatni był w czerwcu, wić to już na niego pora, bardzo fajnie
Nick 2016-12-02 09:13
1600 na rękę.
5
blaszka 2016-12-18 12:49
Witam, jak wyglądają początki pracy na stanowisku webdevelopera/pozycjonera lub opiekuna klienta, czy osoba początkująca z zagadnieniami SEO/SEM sobie poradzi i czy firma prowadzi przeszkolenie pracownika.
seo 2016-12-31 01:09
Bez najmniejszego problemu.
1
Stronka 2017-01-21 10:24
Chciałbym pracować w Sunrise, ponieważ słyszałem, że to dobra i profesjonalna firm. Potrzebuję tylko informacji czy zarobki są godziwe? Mam doświadczenie w sprzedaży reklam google.
Cece 2017-02-26 10:47
+ w dziale copywritingu atmosfera bardzo przyjemna
+ praca na pewno pozwala rozwinąć umiejętności w zakresie pisania tekstów pod SEO, tworzenia wizytówek na mapach Google itp.
+ szkolenia są prowadzone bardzo profesjonalnie i przystępnie
+ można także liczyć na wsparcie innych pracowników
+ w firmie dobra organizacja, możliwość rozpoczynania pracy między 8 a 9 i adekwatnie do tego kończy się o 16 -17
+ nie ma zostawania po godzinach
+ stres ograniczony jest do minimum
+ możliwość brania tzw. przepustek do dwóch godzin i odrabiania ich w wyznaczone przez siebie dni
+ kawa i mleko dostępne w dobrze wyposażonej (mikrofalówka, ekspres, lodówka itp.) kuchni
+ w jeden dzień w tygodniu dostawa świeżych owoców dla wszystkich pracowników
+ jasno sprecyzowany plan urlopowy oraz umowa
+ umowa o pracę, również na okresie próbnym
+ dobry kontakt z przełożonymi
+ nikt się nie wywyższa

- na dziale copywritingu praktycznie zerowa szansa na awans i tragicznie niskie zarobki, które nie zwiększają się mimo dochodzących obowiązków
- brak premii
2
Alicja 2017-02-27 12:46
Hej! Macie jakieś doświadczenia związane z rekrutacją do firmy Sunrise System sp. z o.o.? Na co zwrócić największą uwagę podczas rozmowy kwalifikacyjnej?
Ciekawa 2017-03-20 14:52
@Cece 2017-02-26 10:47
Tragicznie niskie zarobki czyli ile?
1
netka 2017-03-23 12:26
Napiszcie jaka jest atmosfera pracy w Sunrise System?Czy praca jako opiekun klienta jest pod presją czasu?
Czy istnieje możliwość odrobienia godzin,gdy ktoś musi coś załatwić w czasie pracy?Mam na myśli wizyty u lekarza,wiadomo jak jest.Trzeba się dostosować.
2
Alicja 2017-03-23 14:24
@netka, myślisz o aplikowaniu na to stanowisko?
1
netka 2017-03-23 20:10
Sama nie wiem.Szukam czegoś nowego.Nie wiem jednak jak tam jest.Znalazłam różne opinie.
Godziny pracy ok,biuro nowoczesne,ale sama praca?
3
Nieznany 2017-03-27 13:19
A jakie wynagrodzenie Młodszy SEO Copywriter netto?
1
Jo Anna 2017-03-27 19:10
Również interesuje mnie stanowisko copywritera oraz jakieś info na jego temat ? Czy aktualnie te rekrutują i czy są jakieś wymagania dodatkowe?
Alicja 2017-03-29 09:15
@Jo Anna, aktualne oferty pracy możesz znaleźć na stronie internetowej firmy. Sunrise System sp. z o.o. obecnie poszukuje właśnie m.in. MŁODSZY SEO COPYWRITER https://kariera.sunrisesystem.pl/oferta-mlodszy-seo-copywriter-praca-w-poznaniu-poznan-185.html
carlos 2017-04-05 09:10
Nie było źle jak na pierwszą pracę, ale ogólnie to nie jest to co oferują inne firmy IT. Praca trochę jak na budowie, dużo na ilość. Brakuje profitów poza płacowych, pieniądze też słabe.
2
Alicja 2017-04-06 09:41
@carlos, a co podoba Ci się w pracy?
JJ 2017-04-06 17:52
Czy jest kto kolwiek w stanie powiedziec jaka kasa wchodzi w grę? Na stanowisku np. opiekuna klienta?
Lukas 2017-04-11 18:17
Sunrise System świetna firma, jestem zadowolony z pracy.
paka 2017-04-18 16:24
Cześć,
Czy orientuje się ktoś ile zarabia się na stanowisku specjalisty ds sprzedaży reklam google w Warszawie? Czy praca nie jest typowym Call Center?
paka 2017-04-18 16:25
Cześć,
Czy orientuje się ktoś ile zarabia się na stanowisku specjalisty ds sprzedaży reklam google w Warszawie? Czy praca nie jest typowym Call Center?
Sonia 2017-04-18 19:01
Sunrise System to profesjonalista ze stabilną i wysoką pozycją w branży a jest to wymagający rynek.
Janusz Gutenberg 2017-05-20 02:52
Pani z kadr zadzwoniła do minie i przekazała mi, że na spotkanie ws. pracy należy przynieść wydrukowane CV i list motywacyjny (które oczywiście już wysłałem). :D Zastanawiam się - czy może tak się robi wielkie biznesy (oszczędzając na dwóch/trzech kartkach), czy jednak nie mają drukarki???
1
Alicja 2017-05-22 08:56
@Sonia jesteś zatrudniona w Sunrise System sp. z o.o.? Co więcej możesz napisać o swoich doświadczeniach? Chętnie dowiemy się więcej o pozytywnych stronach pracy w tym miejscu.
Kto pomoże użytkownikowi @paka i podzieli się informacjami na temat stanowiska specjalisty ds. sprzedaży reklam google? Jak wygląda przykładowy dzień pracy na tym stanowisku?
Stronka 2017-06-17 13:59
Sunrise System to dobra firma , tylko niektóre osoby mają zbyt wygórowane mniemanie o sobie i pozycję roszczeniową.
Xxx 2017-06-20 08:09
Ktoś orientuje sie ile netto za młodszy seo copywriter ?
1
Xxx 2017-06-20 08:10
Ktoś orientuje sie ile netto za młodszy seo copywriter ?
1
Tania 2017-06-20 21:15
Ja chwalę sobie pracę w firmie. Mam jednak inne podejście do pracy.
Qwerty 2017-08-05 10:23
Firma bardzo przyjazna, dba o pracowników i stawia jasne warunki wynagrodzenia i współpracy, ale przez osoby ze zbyt wysokim ego i mniemaniem o sobie po sieci krążą takie a nie inne opinie.. Przyjdźcie do nas i sami się przekonajcie :)
Były 2017-08-07 17:36
Jako byłego pracownika bulwersują mnie opinie takiego typu jak wcześniejsza ( qwerty) - zakładam zatem, że jestes albo bardzo młoda osoba i jeszcze niewiele zobaczyłaś w tej firmie, albo po prostu poszła " prośba" o opinie. Nie, nie wszystkie osoby odeszły przez swoje ego. Niektóre miały bardzo konkretne powody, aby odejść i bede wdzięczny za uczciwośc a nie udawanie ze wszyscy którzy odeszli byli do bani i w sumie dobrze sie stało.

Ale będąc obiektywnym - firma spoko na 2-4 lata pracy max, bo dużo można sie na początku nauczyć, a pozniej proponuje uciekać jesli komuś zależy na rozwoju.
Pracujący 2017-08-11 10:57
Uważam, że każdy może pisać na forum to co myśli. Są różni pracownicy i różnie podchodzą do swoich obowiązków, z tego wynikają różne konsekwencje i opinie!!
1
Były 2017-08-14 15:36
Zawsze zastanawia mnie to dlaczego wszyscy pracujący i zadowoleni występują anonimowo w takich komentarzach - w końcu chyba nie ma sie czego wstydzić prawda ? Rozne opinie i komentarze owszem być powinny - ale jesli ktoś generalizuje pisząc o tym ze osoby odchodziły prze ego - to sie wkurzam bo to nie jest prawda
Ja 2017-08-14 16:41
Raczej sie nie dowiesz - w umowach jest chyba zakaz zdradzania takich danych - wiec trzeba pojąć na rozmowę żeby sie dowiedzieć jakie konkretnie są warunki
1
Luidzi 2017-08-15 20:32
Każdy odchodzi z pracy bo znalazł lepszą lub był złym pracownikiem i musiał odejść, takie są ewentualności .
Alicja 2017-08-16 22:56
Obecnie dostępna jest oferta pracy na stanowisku Doradcy klienta ds. Google i Facebooka. W ogłoszeniu pracodawca wspomina o atrakcyjnym wynagrodzeniu i nielimitowanej premii. Ciekawi mnie w jaki sposób można uzyskać premię za wykonywaną pracę? Dodatkowe wynagrodzenie to bardzo częsty sposób motywacji pracowników. Warto poinformować potencjalnie zainteresowanych ofertą pracy jakie są warunki naliczenia premii.
Kolargol 2017-09-12 19:27
Szukałem o Sunrise System opinii w necie i teraz wiem, że to bardzo dobry pracodawca. Aplikowałem do firmy i czekam na informacje o ewentualnej rozmowie. Podpowiedzcie mi jak przebiega rozmowa i czego mam się spodziewać.?
Zostaw swoją opinię o Sunrise System sp. z o.o. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sunrise System sp. z o.o.