Sunrise System sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Sunrise System sp. z o.o.

dre-sik 2010-05-21 17:50:43
sorki, ale mam nieco inne zdanie, w firmie pracuje moje kuzyna i dość pochlebnie wypowiada się o swoim pracodawcy, choć przyznała tez że okres próbny to niezła orka i próba charakteru, ale jak ktoś się przyłoży to firma tom docenia i co miesiąc sa jakies premie i indywidulane i grupowe, były miesiące co maiła przeszło szesc tysia
anonim 2010-05-21 18:00:43
podczas rozmowy rekrutacyjnej jest dużo ciężej niż w samej pracy:) jestem własnie po okresie próbnymi i podoba mi się
anonim 2010-06-01 17:14:05
a co ci sie tam podoba? jak z kasą?
geronimo 2011-01-30 16:24:10
hehe, no to widać coś musieli sprawdzić skoro już nie pracujesz
śledzący 2011-10-28 20:00:37
nowo zatrudnionych ;P
obecny_praconik 2011-11-04 19:24:11
Mi tu dobrze :)
rabarbar 2011-11-16 18:50:49
wszystko jest ok, a poza tym to nikt nikogo nie zmusza do pracy w tej a nie innej firmie. Jak się coś nie podoba - droga otwarta zawsze można odejść i poszukać czegoś innego.
1
Wieslaw 2012-08-29 15:53:40
Trzeba wyjeżdżać na szkolenie gdzieś do centralii????
inna 2012-09-22 13:00:20
owszem, moze nie jest to latwa praca, ale wszyscy ci ktorzy pisza te oszczerstwa najzwyczajniej nie nadaja sie do porzadnej firmy a tylko na roboty drogowe, gdzie jeden robi a reszta sie obija!
1
Anonimmmmm 2013-02-19 21:43:39
Napisalby ktos jak wyglada rozmowa rekrutacyjna? Wiadomo ze nie chodzi mi o konkretne pytania, ale np czy na pierwszym spotkaniu odbywa sie sprawdzenie wiedzy oraz czy sa to takie standardowe pytania o cechy charakteru np.?
5
Zainteresowany 2013-02-26 11:56:27
Napiszcie coś jak wygląda praca w dziale Pozycjonowania! Na czym polega praca i jakie są zadania na stanowisku Informatyk albo Pozycjoner???
7
klkj 2013-06-10 12:41:26
Nie wysyłaj - tylko czas stracisz na rozmowie do call center
2
anonim 2013-06-10 17:00:35
Czyli generalnie najpierw zanim pójdę na rozmowę do tej firmy to muszę się zapoznać z ich stroną bo inaczej jestem spalony na starcie tak?
6
antek 2013-06-19 19:37:35
Ja również poszukuje jakiś informacji. Jakie są takie średnie zarobki w call center? Jeśli ktoś odpisze to będę wdzięczny
1
hmn... 2013-07-07 02:26:42
A co z posadami dla Pozycjonerów? Przecież na ich stronie można wysłać CV na konkretne stanowisko. Rzeczywiście tak jest, czy to tylko fikcja?
2
nick 2013-07-11 15:52:18
jak wygląda kwestia atmosfery w tej firmie? wygląda podejrzanie tak duża częstotliwość ogłoszeń z rekrutacją na seo copywriterów, czy to prawda, że po okresie próbnym zwalniają?
1
Bezrobotny 2013-08-13 01:58:16
Byłem na rozmowie na stanowisko Pozycjoner.
Później byłem na II etapie rekrutacji (Assesment center).
Niestety nie oddzwonili...

Ktoś w ogóle dostał tam pracę jako pozycjoner, czy te 30 wolnych etatów to ściema? i sposób na darmową reklamę i pr na bydgoskich portalach informacyjnych?

Okazało się, że stanowisko Informatyk i Pozycjoner to to samo :P
Mogę zdradzić, że na rozmowie pytają o ukończone studia/szkoły i o informacje na temat ich firmy ze strony www.

Na 2. etapie trzeba było wypełnić 5 testów wyboru i wykonać 5 zadań (głównie to html, optymalizacja stron, pisanie tekstów, słów kluczowych itp.) Poza tym test psychologiczny, symulowana rozmowa z klientem przez telefon i rozmowa na koniec z pytaniami w stylu "dlaczego to właśnie Pana powinniśmy zatrudnić".

Spełniałem wszystkie wymagania zawarte w ofercie pracy. Na "dniu próbnym" (sesja AC) nieźle mi poszło. Tak się zastanawiam dlaczego nie chcieli mnie zatrudnić...
3
Ja 2013-08-13 18:53:52
Pracuje z 30-40 pozycjonerow, jak sie nie dostales to nie ma sie czym chwalic - co najmniej tylu lepszych jest
MacGyver 2013-08-16 14:12:49
do anonim - 2013-08-14 15:23:02:
przecież na ich stronie są podane wszystkie stanowiska... i oferty pracy...

trzeba być (usunięte przez administratora), żeby nie zaznajomić się ze stroną firmy (i w ogóle z charakterem firmy i jej profilem), w której chce się pracować

przecież nawet oni sami na tej podstronie z ofertami zwracają uwagę, ze pytają ze znajomości swojej strony www
Maniek 2013-08-23 22:55:34
Wiesz z całym szacunkiem. To dobrze że jesteś po studiach informatycznych i masz doświadczenie naprawdę respekt, ale idąc na rozmowę kwalifikacyjną do danej firmy raczej powinno się zaznajomić z tym co firma oferuje czym się zajmuje itd. Po prostu tak wypada
pracownik 2013-10-07 20:58:09
Witam wszystkich zainteresowanych.
Sunrise System Bydgoszcz.
By znaleźć odpowiedzi na Wasze pytania wystarczy wejść na stronę potencjalnego pracodawcy.
stanowiska - wszystkie etaty istnieją realnie, te dla pozycjonerów również. Zarobki przypisane są do stanowiska. Można również zapoznać się ze ścieżką awansu.
Co do stanowisk. Zależy kto co lubi i w czym się czuje dobrze. Czy w kontaktach handlowych, czy w podtrzymywaniu relacji z obecnymi klientami czy raczej czuje się dobrze w informatycznych aspektach.
Atmosfera- moim zdaniem bardzo dobra. Pracodawca solidny i uczciwy.
A pracę po prostu dostają najlepsi :)
3
maddie 2014-01-16 12:45:39
Czy ktoś pracował tam w ostatnim czasie jako copywriter?
4
pracownik 2014-03-28 23:11:32
Mogę Was zapewnić, że się rozwijają.
W obecnej chwili wymagania Google stawiają wyzwania firmą chcącym utrzymać się na rynku, więc nabór nowych specjalistów to normalna kolej rzeczy.
Oddział w Bydgoszczy jeszcze rok temu miał tylko dział handlowy, a teraz posiada również dział pozycjonowania i copywritingu.
2
Fifi 2014-04-09 18:29:48
Jak długo czeka się na odpowiedź po wysłaniu CV i po jakim czasie można sobie odpuścić czekanie, ktoś wie?
5
Pablo 2014-04-11 18:51:15
Szkoda, że dzwonią tylko raz. Nie zawsze można odebrać.
5
xx 2014-06-16 01:06:16
selekcja kandydatów po rozmowach kwal. jest co najmniej dziwna, odpadają dobre osoby, zanim da im się szansę, a potem słychać o profesjonalizmie procesu rekrutacji, nawet dokumenty trzeba samemu kserować
8
xx 2014-06-16 23:27:00
dobre, bo ich znam
3
basia 2014-07-16 15:29:43
"Asystent w Dziale Rozwoju Rynku" ktos mogłby mi powiediec cos wiecejo tym stanowisku??
3
P. 2014-09-05 19:31:32
pani rekruterka sprawia wrazenie przysypiajacej i znudzonej
5
eeeeeee 2014-09-10 23:28:35
Czy ktoś pamięta mniej więcej pytania które pojawiają się na teście po rozmowie? Funkcje itp?
10
ktoś 2014-10-21 17:55:37
zastanawia mnie po co na rozmowę rekrutacyjną
- CV,
- list motywacyjny,
- kserokopia świadectwa szkoły średniej (z ocenami) i dyplomu szkoły
wyższej (jeśli ukończona);
- kserokopia świadectw pracy, referencji, zaświadczeń o odbytych
kursach, szkoleniach, etc.
jeśli na początku wysyła się im CV, proszą o wypełnienie swojego arkusza na podstawie którego tworzą CV, list motywacyjny to jakaś bzdura jeśli do rozmowy rekrutacyjnej już ma dojść, nie wspominając o ilości kser dokumentów (świadectwo licealne z ocenami??? to nic nie mówi o nas!), które pracodawca może wymagać jeśli zdecyduje się na zatrudnienie...
Moim zdaniem firma na starcie zniechęca
11
ja 2014-11-18 15:36:15
Jak słyszę opinie typu: "A po co te wszystkie dokumenty", to mnie szlag trafia. Widać po tym, że firma jest wymagająca i wie czego chce. Jeśli potencjalny kandydat na pracownika tego nie rozumie, to znaczy, że się do takiej firmy nie nadaje, skoro nie chce mu się zrobić kilku kserówek. Wniosek jest taki, że jest śmierdzącym leniem i niech idzie pracować do Tesco. Tam zarobi 1500 zł, ale nie będzie musiał okazywać tylu dokumentów. A jak chce zarobić więcej, to niech idzie zapier..... na budowę!
1
pracownik 2 2014-12-05 21:36:01
Pracuję w Sunrise od kilku lat i zapewniam, że nie miałem nigdy obsuwy w wypłacie nawet o jeden dzień. Wszystko zawsze jest wypłacane w całości i terinowo.
1
roon 2014-12-16 12:14:54
ja odradzam, sama rozmowa jak i wymagane dokumenty to abstrakcja, firma zamiast udawać korpo niech lepiej nim będzie ;)
3
Marada 2015-01-14 17:29:06
Hej, w piątek ma drugi etap rozmowy kwal. Czy ktoś może powiedzieć jak wyglądają te testy z wiedzy i na inteligencje jakie mnie czekają ?

z góry dziękuję.
2
Kage 2015-01-27 23:09:35
I jak Marada po II etapie?
kapitan 2015-03-12 15:30:45
jeśli rzeczywiście jest naprawdę tak jak piszesz że bardzo skrupulatna i profesjonalna jest rozmowa kwalifikacyjna w Sunrise System sp. z o.o. to bardzo mnie to cieszy, to bardzo dobrze świadczy o firmie. przynajmniej dbają o swój poziom i się szanują.i nie jest to dziwne, Kociaku? a w jakim czasie się odzywają z odpowiedzią?
2
asdf 2015-04-23 21:36:52
Do mnie firma odezwała sie dość szybko. ZŁEGO SŁOWA NA FIRME NIE POWIEM. Pełen profesjonalizm, na prawdę przyjazna atmosfera, można liczyć na wsparcie kolegów.Polecam pracodawce
1
POKowiec 2015-05-21 21:40:11
Jeżeli chodzi o pracę w Pionie Obsługi Klienta (doradca klienta biznesowego itd.) to przede wszystkim trzeba się przygotować z tych informacji, które są na stronie internetowej. Są rozmowy sterowane, podczas których trzeba wykazać się ogólną znajomością tematyki i umiejętnością odbijania argumentów i uzasadniania swojej opinii, i to właściwie one są najważniejsze. Dodatkowo testy z wiedzy o marketingu i biznesie no i test inteligencji. Wszystko do przejścia :)
edoko 2015-11-20 11:44:16
troche szkoda, że u nich nie przyjmują kobiet tak naparwde, to troche dziwne jest jednak, co o tym sądzicie?
qwee 2016-03-10 12:32:59
A czy ktoś wie jak długo oczekuje się na odpowiedź od Sunrise System? dostałam maila, że mam cierpliwie czekać na odpowiedź z ich storny w sprawie pracy, ale nie wiem czy nawet jeżeli mnie nie zaproszą na rozmowę kwalifikacyjną to czy zostanę powiadomiona, że się nie dostałam?
1
Kuba 2016-08-22 19:46:01
Czy ktoś może mi powiedzieć jakie firma oferuje wynagrodzenie dla młodszego SEO copywritera?
Mnogat 2016-09-16 13:29:24
Jestem prawie pewien, że do Sunrise System sp. z o.o. zaraz zacznie się nowy, jesienny nabór, ostatni był w czerwcu, wić to już na niego pora, bardzo fajnie
Nick 2016-12-02 09:13:22
1600 na rękę.
Zostaw swoją opinię o Sunrise System sp. z o.o. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sunrise System sp. z o.o.