Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2009-06-08 20:06:43 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o Johnson Controls - Bierun. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
JC - 2009-09-17 08:32:15 odpowiedz | cytuj
Na Johnson Controls sa 2 linie (Fiat,Opel) Na lini fiata brak przestojów,mozna pracowac w soboty i niedziele.Bardzo dobre zarobki.Zmiany 6 14 22 -Polecam. Na lini opla przestoje,brak sobót roboczych, przeciętne zarobki.Zmiany 5 13 21.Trudny dojazd-Nie Polecam
Yeti - 2009-10-03 22:16:03 odpowiedz | cytuj
W Johnson & Controls pod względem organizacji pracy jest nieżle(kazdy ma swoje zadanie do wykonania i nikt nie jest lepszy, ani gorszy - Na szczeblu Dyrekcja/Kierownictwo/Leaderzy/Monterzy pełne zgranie.Stawka godzinowa od 10zl/godz wzwyż za prace na lini.Przyjecia sa(caly czas) ale tylko przez posrednictwo pracy Randstad w Tychach.Po pewnym czasie(okolo 3 m-ce) możliwosc przejscia pod zaklad i tym samym lepsze warunki płacowe(premie,dluzsze umowy i inne) Praca typowo zręcznościowa a nie siłowa gdzie atutem jest zręczność,szybkosc i jasny umysł oraz sprawnosc manualna ,a czasem tez odpornosci na stres.

Do zalet mozna zaliczyc -Pozytywnych i sympatycznych ludzi pracujących na zakladzie (w wiekszosci)
- dofinansowanie stołówki przez zaklad gdzie ceny sa o 50% nizsze (np hot dog 2zł )
-Duza roznorodnosc automatów na zakladzie(kawa/napoje/slodycze)
-Ładne dziewczyny na zakladzie(w większosci)
-Bardzo dobry stan łazienek,wc i szatni (tylko nowej)
-Praca czysta (pracujac np bez rekawiczek po pracy masz czyste dlonie)
-Premie miesięczne/ kwartalne i inne

Wady:
-Ciagla praca (jedna przerwa 15 min) innych przerw niema ,no chyba ze jedna 5min np na fajke jak duzo foteli zeszlo ,lub jak jest awaria lini.Ci co dluzej robia zamieniaja sie z innymi bo potrafia robic na wielu stanowiskach , a nawet na 2 naraz.(jak jestes nowy to popros leadera zeby cie zastapil na lini na 5 min i pojdziesz zapalic,lub do wc)
-Pracując na lini produkującej fotele dla Fiata duzy nacisk na prace w soboty a nawet niedziele co nie kazdemu odpowiada, choc mozna niezle wtedy zarobic platne 100% i 150%
-Johnson niedaje umow na czas nieokreslony tylko na 2 lata(moze sie to zmieni)
-Bardzo duze normy produkcyjne (szczegolnie na lini fiata) a co za tym idzie pracuje sie niemal non stop jak roboty.Duzy nacisk jest wlasnie na jak najwiekszą wydajnosc.
-Na lini produkującej fotele dla Opla brak mozliwosci pracy w soboty lub niedziele(narazie) poza nielicznymi wyjątkami lub nadgodzinami a co za tym idzie pracując na lini Opla wyplaty sa mniejsze niz na lini Fiata.
-Dośc nietypowe godziny pracy na lini Opla 5 i 13 co jest problemem dla ludzi spoza Bierunia dojezdzajacych autobusami poniewaz jest ich malo albo wogole ich niema w tych porach(wskazany samochod)
-Przestoje produkcyjne (szczegolnie na Oplu)
-Duza rotacje pracownikow ze wzgledu na przestoje ktore sa glownym powodem zwolnien nowych pracownikow szukajacych stalej pracy,oraz dlatego iz praca jest dosc wymagajaca szczegolnie dla tych co nigdy niepracowali na produkcji.
-Niepewna sytuacja na lini foteli opla -przestoje(dla nowych) uzaleznione od Opla z Gliwic ktory uruchamia nowa linie do produkcji nowych modelow Opla astra IV , Insignia. Gdzie
sytuacja pracownikow uzalezniona jest calkowicie od wynikow sprzedazy nowych modelow Opla.
Jesli beda dobre(a napewno) to na lini foteli Opla bedzie niezle i beda tez robocze sob a nawet niedz i powstanie tez 3 zmiana a co za tym idzie wynagrodzenia beda takie jak na lini foteli Fiata.Z poczatkowym naciskiem na jakosc,szkolenia a nie wydajnosc, poniewaz prawie polowa ludzi z lini foteli Opla to ludzie niedawno przyjeci(czarne koszulki) i minie sporo czasu zanim osiagna taka sprawnosc jak doswiadczeni pracownicy Johnson & Controls(niebieskie koszulki).
-koniecznosc ciaglych szkolen nowo przyjetych pracownikow ze wzgledu na duza rotacje..na miejsce wstepnie wyszkolonych ktorzy sie zwalniaja przychodza nowi ktorych trzeba szkolic od nowa, a co za tym idzie spada jakosc i wydajnosci na lini

Historia kolorow koszulek na Johnson & Controls:

-( Czarny ) Pracownik posrednictwa pracy Randstad niedawno przyjety pracujacy mniej niz 3 m-ce
-( Niebieski ) Doswiadczony pracownik Johnson & Controls
-( Zielony ) Pracownik utrzymania ruchu usuwajacy awarie i usterki mechaniczne maszyn i urzaden
-( Pomaranczowy) Team Leader - Twoj bezposredni przelozony ktory czuwa nad produkcja i pilnuje by wszystko bylo ok

Ogolnie prace moge polecic tym ktorzy lubia pracowac a nie sciemniac(bo sie nieda) Jesli jestes pracowity i sumienny i wejdziesz w role trybika na lini ..czyli nie odstajesz od innych ani nie kombinujesz to pracujesz jesli nie to pewnie sie sam zwolnisz albo zwolnia ciebie. Jesli masz dodatkowo przepracowane jakies soboty,niedz lub nagdodziny to mozesz naprawde niezle zarobic.
Leon11 - 2009-11-19 17:24:07 odpowiedz | cytuj
Wymagająca ale solidna firma
jaro! - 2009-11-28 20:28:20 odpowiedz | cytuj
Niezle zarobki od 10zł do nawet 13 zl na godz dla pracownika szeregowego.Utrzymanie ruchu i team lederzy jeszcze wiecej.Do tego dochodza premie miesieczne, kwartalne, uznaniowe, swiateczne, dodatki za pomysly, wczasy pod grusza. Praca non stop z jedna przerwa 15 minut:-)
yo - 2010-01-29 11:47:54 odpowiedz | cytuj
Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna dla pracownika utrzymania ruchu?
profesor mróz - 2010-02-02 22:14:55 odpowiedz | cytuj
Nikomou nie polecam tej firmy poniewaz panują w niej układy i układziki. Moze sie to kiedys zmieni, ale wątpie!
profesor mróz - 2010-02-02 22:14:56 odpowiedz | cytuj
profesor mróz - 2010-02-02 22:15:12 odpowiedz | cytuj
Nikomu nie polecam tej firmy poniewaz panują w niej układy i układziki. Moze sie to kiedys zmieni, ale wątpie!
profesor mróz - 2010-02-02 22:15:13 odpowiedz | cytuj
kecaj - 2010-05-13 15:29:08 odpowiedz | cytuj
ile zarabia team leader u Was?Takie same zarobki są w Siemianowicach?
iwo - 2010-05-26 13:20:50 odpowiedz | cytuj
Chciałabym podjąć tam pracę ale nie przez agencję tylko od razu przez Johnson. Jak nazywa się dyrektor lub jakiś prezes do którego mogłabym zaadresować CV by być pewną, że w ogóle je dostał. Z agencjami mam złe doświadczenie. Ps a w ogóle ile płacą za godzinę, czy Siemianowicach jest to samo, bo chodzi mi raczej o pracę na Bańgowie
anonim1 - 2010-06-11 16:48:16 odpowiedz | cytuj
Nie ma bata... tylko przez agencję. Nawet jak dostaną CV, to je oddają agencji. Siemianowice i Bieruń to inne firmy, więc kasa też inna
anonim1 - 2010-06-11 16:48:49 odpowiedz | cytuj
beata.,, - 2010-07-01 12:06:27 odpowiedz | cytuj
Witam, chciałabym pracować z tej firmie czy ktoś mógłby mi napisać jak przebiegają przyjęcia? oto mój mail b3ti89@op.pl z góry dzięki za pomoc.....
Misiek - 2010-08-31 22:20:53 odpowiedz | cytuj
Tutaj masz ogłoszenia do JC Siemianowic:
cumo - 2011-02-09 03:54:45 odpowiedz | cytuj
Chopie, nie wiem czegoś sie nażar albo ile ci dali za tak wspaniało wyczerpujący wykład na temat JCI; ale jako były pracownik ( team l. czy KJD) uważam zupełnie inaczej. Zarobki zupełnie przeciętne a, wymagania jak na wyższej uczelni. Do tego dochodzą układy - Johnson Controls Familly Company, Kobiór czy Bojszowy górą. W jednym słowie ogólna KUPA. Oczywiście jest pare plusów ale jak sie paczy na te "wazeliniarskie mordy" to ochota do roboty odchodzi. Pozdro dla normalnych z JCI.
bieruń - 2011-03-16 14:19:13 odpowiedz | cytuj
Jak się chce pracować, a nie wymyślać, to jest dobrze. Żadna praca nie hańbi, nawet przejście z wysoko postawionych stanowisk do "zwykłego" szeregowego pracownika. JCI jest dobrą firmą, tylko przyjęcie do niej graniczy z cudem (wolą chłopów), bo tylko przez pośrednictwo pracy Trenkwalder.
anonim - 2011-03-28 12:12:51 odpowiedz | cytuj
cumo - 2011-02-09 03:54:45

swieta prawda jeden drugimu w dupsko wchodzi, najgorsze sa wiochmeny z bojszów np. trocha władzy dostana i wielkie pany (jakość), nikomu niemożna ufać sprzedali by cie za paczke fajek, nierozsmieszajcie mnie że zarobki tam sa dobre, tylko patrzą zeby ci kasa upierdolić, dla nich liczy się tylko zysk!!! pozdro
anonim - 2011-05-30 12:56:00 odpowiedz | cytuj
Mój mąż pracuje jeszcze na Oplu ,ale szuka nowej pracy. Potwierdza w 100 % to co pisze cumo.Prawo bytu mają tam tylko karierowicze i lizusy (z pewnymi wyjątkami )-nie polecam !!!!!!!!!!
**** - 2011-06-11 11:19:15 odpowiedz | cytuj
to prawda że tam są układy i układziki , ale tak jest chyba wszędzie albo cię lubią albo nie. Praca jest ciężka szczególnie na lini , co do zarobków to na początek nie jest ciekawie ale jak się pracuje dłużej to spoko bo co roku są podwyżki więc można sobie wypracować stawkę .Ponadto są premie dodatkowe więc co jakiś czas wpada dodatkowa kasa. Ogólnie rzecz biorąc mogę polecić tą firmę ale tylko dla osób które nie boją się pracy i umieją się dogadywać z ludźmi , pozdrawiam wszystkich pracujących na johnsons , mi się tam podoba :}
**** - 2011-06-11 11:32:17 odpowiedz | cytuj
nie rozumiem czemu jesteś taki oburzony tym że dla nich liczy się tylko zysk , czy jak byś miał swoją firmę to rozdawał byś wszystkim naookoło chyba nie. Ja uważam że tam do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] są zwiazki zawodowe bo nie umieją postawić na swoim i wymyślają żądania z kosmosu żaden pracodawca by się na to nie zgodził . Co do układów to sie zgodzę , nie pracowałabym tam gdyby nie to że mam tam znajomych bo kobiety mają duży problem żeby się tam dostać do pracy.Moi znajomi nie są z Bojszów ani z Kobióra
manki.di - 2011-06-12 01:24:29 odpowiedz | cytuj
jednym slowem polecam prace bo jest spoko ale trzeba tez uwazac fajny klimat w pracy tylko lipa jak na rano bo ciagle gonia o okulary he mi sie podobalo tylko ze leca podfirmy w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ze 3 miechy i normalna umowa ale hajs spoko i zawsze na czas co najwazniejsze. pozdro do proto nakurwiac tam ostro he
anonim - 2011-08-01 20:01:06 odpowiedz | cytuj
manki.di - 2011-06-12 01:24:29

Siema wiesz może czy są przyjęcia teraz w Johnsonie ?:) i jakie zarobki? z góry dzięki za odpowiedź.
nnn - 2011-09-28 14:35:30 odpowiedz | cytuj
zgadzam sie w 100%