brak logo

Johnson Controls Int. Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Johnson Controls Int. Sp. z o.o.

Etylinka 2017-02-12 21:18
Mali ludzie jak nie potrafią nic innego robić to opluwają swoją firmę, która daje im chleb. Wszędzie są momenty dobre i złe . Każda firma stoi na pracownikach i to od nich zależy w duzej mierze sukces.
1
Mikund 2017-02-13 19:21
Robi tam jeszcze taki łysy koordynator główny? Pracowałem kiedyś pod nim
Kudeł 2017-02-15 17:12
Witam. Zastanawiam się nad zmianą mojego pracodawcy na Adient w Swiebodzinie. Jaki typ umowy dają na start i na jaki czas? Ile się zarabia na okresie próbnym i po jego upływie?
Pracuś 2017-02-16 18:05
Bardzo fajna firma ale wszystko zależy od nas samych.
Emil 2017-02-22 09:29
Nie ma nigdzie nowych ofert pracy. Czyżby firma miała komplet pracowników? Bardzo bym chciał pracować w firmie.
2
Brat 2017-02-22 11:25
Złóż CV w Adecco i Randstad, i zaznacz ze chcesz do Guagu (Adient) i czekać. Na pewno się odezwą bo jest zapotrzebowanie na niewolników. Pozdrawiam
7
Nowy pracownik 2017-02-26 16:24
Odradzam wszędzie dobrze tam gdzie nas niema
1
Weronika 2017-02-27 12:53
A co powiecie na temat atmosfery w miejscu pracy?
1
Kokot 2017-02-27 12:59
Atmosfera ciężka i pochmurna, normalnie siwy dym. Siekiere można w powietrzu zawiesić od zatęchłego betonu umysłowego unoszącego się wszędzie.
1
Weronika 2017-02-27 16:28
@Kokot, dlaczego ciężka atmosfera? Możesz powiedzieć o tym coś więcej? :)
1
stan 2017-03-15 19:06
Czy ktoś pracował na stanowisku technika laboratorium??
Natalia 2017-03-17 11:23
Co nowego słychać w Johnson Controls Int. Sp. z o.o.. Ostatnio tak mało wpisów jest na tym forum? Czy firma ma jakieś nowe oferty pracy. Pytam ponieważ na stronie nie maja żadnych ofert ale jak ktoś pracuje to wie o brakach kadrowych. Zależy mi na pracy tutaj.
Mateo 2017-04-04 23:25
Pracuję w tej firmie już jakiś czas. Najpierw półtora roku jedna Agencja, następnie kolejne półtora roku kolejna Agencja. W końcu umowa o pracę bezpośrednio z zakładem- na okres próbny 3 miesiące ( z tego co słyszałem to aby nie płacić premii kwartalnej). Praca jak praca,podporządkowanie, nacisk na normy, najważniejsze aby pracownik "nie stał". Wypłaty w zależności od dodatków typu "firewall,medyk" i lat wypracowanych w Fabryce od 1800 do 2700zł (oczywiście na rękę).
Reasumując: Zakład mocno nastawiony na zyski nawet kosztem pracowników, jeżeli ktoś szuka pracy bezskutecznie to może spróbować w tym zakładzie.Przepracowałem w różnych firmach i jeżeli ktoś ma lepszą alternatywę to niech ten zakład omija.
Pozdrawiam
4
Weronika 2017-04-05 08:45
@Mateo, a jakie benefity oferuje pracodawca?
1
Makaron 2017-04-05 13:11
Cały czas są przyjęcia. Przez pośredników Adeco, Randstad i Trankwalder. Polecam zgłosić się tam i powiedzieć że chcesz do Adient w Siemianowicach (bo teraz tak nazywa się firma), jeżeli nie masz żadnej lepszej perspektywy pracy. Pozdrawiam.
Weronika 2017-04-05 13:28
Na stronie internetowej Johnson Controls Int. Sp. z o.o. można znaleźć aktualne oferty pracy: https://jobs.johnsoncontrols.com/?lang=pl
cinusmaximus 2017-04-21 19:00
Witam ile można zarobić w firmie bo randstad oferuje 12 zł brutto a premia wypłacana w dziwny sposób bo za poprzedni miesiąc ?? O co z tym chodzi ?
Weronika 2017-04-24 09:32
@cinusmaximus, a jakie stanowisko Cię interesuje? Należy pamiętać o tym, że między innymi warunki pracy mogą się od siebie różnić w zależności od określonego stanowiska.
były pracownik 2017-04-25 20:33
praca w czechach to 4 tyś zł i zwrot za paliwo 500 zł adjent żory to 1900 zł z dwoma sobotami i robisz jak wół
1
Eryk 2017-05-03 14:33
Johnson Controls to świetna, nowoczesna firma dająca pracownikom bezpieczeństwo. Takie firmy mają bardzo wysoko ustawione standardy działania, to praca dla niektórych.
Mania 2017-05-10 14:33
Dziś dostałam telefon z ofertą pracy na stanowisko kontrolera jakości???ktoś, coś doradzi!!?iść czy nie iść!!??jaka kasa?tak na rękę na czysto,kasa tez nie najwazniejsza...jak sie pracuje?
Antek 2017-05-10 18:48
Zależy na jakim dziale. Jak nie przyjdziesz to się nie dowiesz.
Eliza 2017-05-10 23:15
Czy Johnson Controls Int. ma jakieś potrzeby kadrowe?
Weronika 2017-05-11 08:53
@Eliza, wszystkie aktualne oferty pracy firmy Johnson Controls Int. Sp. z o.o. możesz znaleźć na jej stronie internetowej: https://jobs.johnsoncontrols.com/?lang=pl
Które stanowisko Cię interesuje?
Adam 2017-06-08 18:31
https://jobs.johnsoncontrols.com/?lang=pl

W wyborze krajów nie widzę Polski.
Olek 2017-06-12 09:15
Bo firma zmieniła nazwę na Adient Siting Poland w październiku zeszłego roku
Eryk 2017-06-16 21:05
A dlaczego zmienili nazwę? Czy to jest połączenie z jakąś inną firmą, czy poprostu sprzedano firmę ? Jestem zainteresowany praca dlatego tak dopytuję. Czy w związku z tymi zmianami firma zatrudnia ludzi?
Olek 2017-06-19 09:05
Odłączyli się od korporacji i zostali samodzielną spółką. Zatrudnienia są i jest duże zapotrzebowanie bo jest bardzo dużo nowych projektów i maszyn.
3
szatnie to mordor, musisz być jak gandalf żeby cie 2017-06-19 22:05
presja na wynik, targety do zrobienia, 8 godzin dajesz z siebie wszystko, ale możesz iść na fajke i do kibla - pampersów nie musiz nosić. w zamian masz blisko do domu, dobre jedzenie, kasę na czas, bardzo stabilne zatrudnienie jak nie myślisz zmieniać roboty co rok, i zaakceptujesz minusy to jesteś spokojny na 10 lat albo i dłużej. i budują drugą halę, zarobki jakie są takie są, ale jak płaca będzie rosła to i zarobki będą musieli podnieść. a i świry na produkcji już trochę okrzepły przez te 10 lat, wiedzą już że ludzie są coś warci i tzreba ich szanować bo inaczej sami będ [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na maszynach ;) pozdro z montażu. a jak lubisz techno to idz na tłocznie, tylko stroboskopów brakuje hahahaaaaa
2
Etyk 2017-06-20 09:40
Czy mógłby ktoś podzielić się informacjami na temat pracy na Słowacji? Jaka tam jest robota? Czy da sie dobrze zarobić? Jakie maj,a dla pracowników mieszkania? Na jak długo są podpisywane umowy?
Wielki Mariusz 2017-06-25 16:26
Już niebawem wszystkich was wyślą na zieloną trawkę. Zatrudnią Ukraińców, a wy dalej będziecie mogli wylewać swoje żale na tym forum.
3
Etyk 2017-06-25 16:35
Johnson Controls Int. to spoko firma ale niestety nie ominął jej hejt. Osoby które mają problemy w firmie widocznie muszą gdzieś sie rozładować, szkoda.
Ilona 2017-06-26 18:58
Jak kobiety opiniuja te pracę, ?
bolojank 2017-06-27 22:25
NGK CERAMICS Dabrowa Gornicza daje 3200 na start plus 10% premii brutto.

Netto ok. 2500 na start.

Do tego nadgodziny platne 100%.

1
Etymolog 2017-07-10 09:04
Czy aktualne nadal są oferty pracy? Słyszałem o nich sporo dobrego ale chcę sie jeszcze upewnić. Czy zarobki są w miarę przyzwoite? Jak z mieszkaniem?
bolojank 2017-07-13 00:05
Zarobki spoko. Caly czas przyjmuja przez Manpower Sosnowiec.

O co chodzi Ci z tym mieszkaniem?
Amator 2017-07-13 12:31
Czy Johnson Controls ma aktualnie tylko oferty pracy na Słowacji? Sporo dobrego o firmie słyszałem min. o mozliwości dalszego rozwoju osobistego? Czy mógłby ktoś dodać kilka informacji co jeszcze można osiągnąć w firmie? Jak się pracuje i czy mają jakieś etaty w kraju?
johann 2017-07-20 15:38
Czy w świebodzinie też szykują wam dziwną 4 brygadówkę taką jak w Skarbimierzu ?
:Ludwik 2017-07-21 18:34
Niektórzy szukają jakiegoś powodu do niezadowolenia, nie rozumiem w jakim celu? Johnson Controls zależy na dostarczaniu innowacji, które ułatwiają życie mieszkańców. Cele bardzo ambitne i sądzę, że praca tu jest powodem do dumy a nie do narzekania!!
Taka prawda 2017-08-14 10:14
Witam moim celem jest ostrzeżenie przed pracą na produkcji w tej pseudo fabryce firma jest może innowacyjną ale tylko i wyłącznie technologicznie bo organizacyjnie jest w czarnym lesie. Niesprawiedliwy podział pracy, niekompetetni pracownicy no i wisienka na torcie pracowniK po 3 latach pracy przez agencję dostaje 50g podwyżki i trzy miesieczna umowe co w efekcie daje 12.50zl BRUTTO co do stawki na produkcji jest pewna niezgodność czesto bywa ze dwóch pracowników wykonujących ta samom pracę dzieli przepaść finansowa nawet o połowę stawki godzinowej I dla pracownika który się zatrudnił po roku 2010 jest ona nieosiagalna NIGGDY przy śmiesznych podwyżkach które Adient proponuje co rok 50gr brutto;) aż śmieszne ale ta firma zna się na robieniu z człowieka przysłowiowego osla, wysokie stanowisko mimo niekompetencji i braku wiedzy na temat produkcji przyzwala robić pracownikowi pod górę bo takie wrażenie tam się odnosi żeby pracownikowi pracowało się gorzej taka polityka firmy można by pisać więcej ale myślę że wystarczy aby zniechęcić choć jedna osobę do tej pracy pozdrawiam i nie polecam
3
Jerzyk 2017-08-15 16:08
Johnson Controls to świetna i nowoczesna firma, polecam
MALA MIII 2017-08-25 20:58
Mam opinie o dziale montaz 4 ,ladnie wyprowadzili ludzi z Aktriona w pole ,praca na linii z nimi ,obiecywanie ,ze beda wliczani do premii za ponad norme .ale zapomnieli poinformowac ludzi ,ze to dowcip ,Aktrion dawal z siebie ile sie dalo ,a zrobili ich na szaro ,uzylabym innych okreslen mniej uprzejmych ,ale by mnie ocenzurowano
MALA MIII 2017-08-25 20:59
Mam opinie o dziale montaz 4 ,ladnie wyprowadzili ludzi z Aktriona w pole ,praca na linii z nimi ,obiecywanie ,ze beda wliczani do premii za ponad norme .ale zapomnieli poinformowac ludzi ,ze to dowcip ,Aktrion dawal z siebie ile sie dalo ,a zrobili ich na szaro ,uzylabym innych okreslen mniej uprzejmych ,ale by mnie ocenzurowano
Krzysztof 2017-08-25 22:27
Czyżby jakieś kłopoty? Możesz rozwinąć swoją wypowiedź z 25 sierpnia, o co chodzi? Wiem tyle, że w każdej firmie są okresy lepsze i gorsze i pewnie teraz macie jakieś kłopoty. Przy dobrych chęciach i wspólnej pracy będzie ok.
Faja 2017-08-26 21:00
Na Montażu 4 taki przewał? Toż to szok, najuczciwszy Master na zakładzie nie mógł tego zrobić. To wszystko kłamstwa i kalumnie.
MALA MIII 2017-08-27 00:07
ha ha ,jestem bardzo dociekliwa ,potrafie szybko pracowac i na lini produkcyjnej jestem dobra ,wykazalam sie na montazu 4 ,i zrobiono mnie w cenzura ,nie wspomne o ludziach na finale dolozyli roboty ,a sami maja luzik i to z premia ,niestety AKTRION nie ma przelozonego co by sie wstawil za nimi
MALA MIII 2017-08-27 00:17
jezeli ktos nie wierzy ,to mam w poniedzialek na rano opowiem na zywo jak montaz 4 w.....l ludzi z Aktriona
MALA MIII 2017-09-02 17:39
koordynatorzy montazu 4 traktuja AKTRION jak tania sile robocza ,chyba nie slyszeli ,ze niewolnictwo jest zakazane , mobbing mozna rozwiazac troche bardzej prawnie ,lubie ta prace ,ale wiem tez ,ze nie mozna pozbywac sie wlasnej godnosci


MALA MIII 2017-09-02 23:12
chcialabym zeby moje wpisy przeczytal Pan Dyrektor Reczko ,to ludzki dyrektor ,pamietam jak pomogl mi z ciezkim wozkiem na weno jak wspolpracownicy patrzyli jak sie szarpie z tymi trackami ,na festynach rodzinnych bawi sie z ludzmi i do dzis zawsze pierwszy mowi dzien dobry ,tylko do niego mozna sie zwrocic w takich problemach ,ja lubie prace na szybkich obrotach ,ale nigdy nie doswiadczylam mobbingu w pracy ,po pracy w Hance to moja ulubiona praca byla
Robert 2017-09-04 10:57
Może warto rozmawiać na temat problemów. Nie ma ludzi niezastąpionych a jeśli są w firmie osoby uważające się za panów życia to należy to zmienić. Rozmawiajcie z dyrekcją bo to poprawi atmosferę i chęci do pracy!!
Zostaw swoją opinię o Johnson Controls Int. Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Johnson Controls Int. Sp. z o.o.