brak logo

ZETKAMA S.A

Ścinawka Średnia

Opinie o ZETKAMA S.A

Wiedźmin 2017-03-18 13:16
Co się dzieje w tej firmie? Wszyscy się zwalniają. Takiej atmosfery to jeszcze nie było. Gratulacje dla wszystkich nowych menadżerów. Jest super.
2
Norbert 2017-03-18 13:22
Po co swoich awansować. Przecież Ci z zewnątrz lepiej wiedzą jak firma funkcjonuje no i przychodzą za konkretną kasę.
2
Łuki 2017-03-18 21:48
Taka prawda jak wszyscy odejdą to może ktoś wnioski wyciągnie ale może być za późno .
3
Iwona 2017-03-20 08:44
@Wiedźmin rozumiem, że obecnie w firmie dużo ludzi się zwalnia. Co jest przyczyną takiej sytuacji?
3
Wiedźmin 2017-03-20 16:39
Atmosfera jaka panuje.
3
expert 2017-03-20 23:03
Jeszcze ta punktacja do podwyżek, dzizas co za kretynizm.Zwykłego robola będą oceniać jakby pracował w korpo na Mordorze.
Wasyl 2017-03-21 21:15
A co z tymi podwyżkami?
sceptyk 2017-03-22 13:17
Brawo Prezesie
Cięszkie pieniądze na rozwój firmy i chwały właścicielom
Tylko gdzie w tych 330 milionach jest grosz dla rozwoju i godnego życia pracowników
Wybudujecie nową odlewnię tylko kto tam bedzie pracować ?do Dzierżoniowa i Skody blisko a Ukraina daleko
3
Karol 2017-03-26 11:45
ZETKAMA to jeden z największych producentów armatury przemysłowej w Europie Środkowo-Wschodniej i to dla pracowników powinien być powód do dumy!!! Rozumiem, że nie każdy pracowik myśli o pracy, wolimy odpoczywać? Moja praca w firmie to jest fajny czas.
expert 2017-04-14 22:31
12,50 -14,50 pln stawka operatora cnc.Prezesie J. Obudź się. Za momemt nie pomogą podwyźki 0,50gr.
2
Buła 2017-04-17 12:15
Pracowałem 4 lata temu w Zetkamie, podwyżki jednak mnie tam zabijały. Odeszłem z firmy, z dnia na dzień teraz choć dojeżdżam 40 km zarabiam około 4tyś netto. Piszę o tym by Ci wszyscy malkontenci wzięli się za siebie, albo przestancie narzekać na Zetkame.
3
Iwona 2017-04-19 08:55
@expert co rozumiesz przez "punktacja do podwyżek"? W jaki sposób można uzyskać podwyżkę wynagrodzenia w ZETKAMA S.A?
trala 2017-04-19 18:40
Tak dać tym na górze zarabiać te pieniądze ,co my zarabiamy i tak nic nie robią tylko oszukują tego prezesa na różne sposoby jak mogą wstyd i hańba !!!
expert 2017-04-20 13:09
Oczekiwania pracowników szeregowych to minimum 10 % podwyżki do stawki zasadniczej.Od lat płace w firmie są na niskim poziomie. Dopiero po takim przeszeregowaniu można dodatkowo (punktować) poszczególnych pracowników za wklad, zaangażowanie, staż etc. podwyżkami proponowanymi przez Prezesa rzędu 3-5 %
1
Waldi 2017-04-22 16:07
ZETKAMA nie ma zupełnie zapotrzebowania na nowych pracowników? To myślę, że jest dobrze i ludzie nie zmieniają pracy. Ale po lekturze wpisów można odnieść inne zdanie, teraz zastanawiam się jaka jest prawda?
Amadeusz. 2017-04-22 16:32
W gazecie noworudzianin napisali że w nowej rudzie powstanie kopalnia w 2018 r. Co Wy na to?
1
Amadeusz. 2017-04-22 16:33
W gazecie noworudzianin napisali że w nowej rudzie powstanie kopalnia w 2018 r. Co Wy na to?
2
trala 2017-04-26 18:08
Kierownik chodził między nami i obiecywał podwyżki i nic bujda na resorach ,ale jak mamy mu uwierzyć jak zbiera swoim mistrzom.
Imp 2017-04-26 23:29
Opłaca się przychodzić jako inżynier sprzedaży? Po tych komentarzach jakie czytam to chyba w firmie nie dzieje się najlepiej
robol 2017-04-28 19:03
Raczej nie ponieważ szukają kozła ofiarnego,wa sprzedaż co miesiąc dobywa się awansem !!!
1
Tato 2017-05-03 18:42
I co mamy maj a podwyżek jak nie było tak nie ma.
2
Iwona 2017-05-05 10:27
@Tato długo pracujesz już w firmie? W jakim dziale? Chętnie dowiemy się więcej na temat Twoich doświadczeń z pracy. Na jakie warunki/benefity mogą liczyć pracownicy ZETKAMA?
Xxccc 2017-05-09 08:29
Nie polecam.. Dziwna rozmowa o pracę.. Prowadzący rozmowę o pracę proponował dwuznaczne propozycję..proponowanie spotkania po pracy...
1
Xxccc 2017-05-09 08:35
Nie polecam.. Dziwna rozmowa o pracę.. Prowadzący rozmowę o pracę proponował dwuznaczne propozycję..proponowanie spotkania po pracy...
Iwona 2017-05-09 09:57
@Xxccc czy zgłaszałaś sytuację, która zaszła podczas Twojej rozmowy kwalifikacyjnej do firmy? Zawsze warto o takich zdarzeniach informować. Kontakt do firmy znajdziesz na stronie internetowej:http://www.zetkama.pl/kontakt/dane-teleadresowe.html
expert 2017-05-09 20:18
Hej robocie o psełdonimie Iwona z mikrofonem. Powiedz nam tak szczeze, po jakiego uja tak wypytujesz o warunki itp.w Zetkamie skoro 99% opinii na temat zatrudnienia w tej firmie to negatyw. Nie wierć dziury, bo to nic nie zmieni.Jest padaka i bedzie coraz bardziej źle Ukraincy przybywajcie.....
Iwona 2017-05-10 09:12
@expert jestem redaktorem serwisu gowork.pl i zależy mi na poznaniu dzięki Waszym komentarzom tego jak wygląda praca w firmie. Na wątek trafiają ciągle nowe osoby, które mogą mieć swoją opinię na temat pracy w firmie. W ZETKAMA S.A praca odbywa się w rożnych działach, na różnych stanowiskach i chętnie usłyszymy o tym jak firma postrzegana jest z odmiennych perspektyw. Dlatego też warto przy zamieszczaniu komentarza podać to w jakim charakterze wykonuje się pracę w firmie. Dopytuję również dlatego, że by w pełni zrozumieć co ma na myśli osoba wypowiadająca się na wątku, konieczna jest czasem wiedza wewnętrzna, którą mogą mieć tylko pracownicy firmy. Takiej wiedzy nie posiadam ja, ani może jej nie mieć osoba, która szuka informacji na temat pracy w firmie. A forum to ma również służyć pomocą takim właśnie osobom.
Fizyczny 2017-05-15 18:41
Jak zwykle ludzie liczyli na podwyżki a wyszło jak zawsze czyli nic. Atmosfera jest fatalna bo każdy z kadry zarządzającej pilnuje tylko swojego interesu. Pracownik jest od tego żeby wykonywać polecenia i broń Boże coś chcieć.
Gąska 2017-05-18 10:35
Słyszałam, że to dobra firma, nie wiem gdzie szukać ofert pracy
Radek 2017-05-22 13:16
O , to firma idealna dla Ciebie, skoro nie wiesz gdzie szukać ofert pracy do niej.
Feliks 2017-05-23 21:30
@Fizyczny Nie obraź się ale taka jest rola pracownika fizycznego żeby wykonywał pracę fizyczną i polecenia kierownika. Podejmowanie decyzji to zadanie zwierzchników. Najważniejsze że jest dobra praca.
expert 2017-05-23 22:24
Feliks widzisz i słyszy głos "Fizycznego" pracownika który zapewne zap..la za minimum ustawowe i zapewniam Ciebie, że Jeszcze muszą mu dopłacić do 2000zl brutto.Skoro jesteś taki kozak to zamilcz z takim wywodem. Jesteś pewnie świeżo przyjętym umysłowym co podwyżki nie zobaczy w tym półroczu.
2
Exportowiec 2017-05-26 09:44
Dlaczego tam średnio chyba raz na pół roku od wielu lat szukają ludzi do eksportu? Rozwój czy rotacja ?
2
Iwona 2017-05-30 14:19
@Gąska aktualne oferty pracy znajdziesz na stronie internetowej firmy http://www.zetkama.pl w zakładce praca. Jeśli zdecydujesz się na aplikację to chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda proces rekrutacyjny do firmy.
Imp 2017-06-05 21:29
Kozła ofiarnego (czyli że niby robią jakieś kroki a nic w firmie się nie zmienia)? Czyżby towar niesprzedawalny w PL? Co rozumiesz przez sprzedaż awansem?
robol 2017-06-08 14:39
Jak mogą coś robić jak dyrektor nie ma pojęcia o robocie jest burdel !!!
Golub 2017-06-08 22:14
Słyszałem, że ZETKAMA to fajna firma i jak widać nie mają ofert pracy czyli ludziom się dobrze pracuje.
1
robol 2017-06-09 17:37
No i co wszyscy dostali taką podwyżkę wielkie G.....! Zrobili z ludzi wariatów jeszcze takiej lipy nie było ,ale nie ma co się martwić ruszą chorobowe i inne kombinacje frajerów nowych znajdą wyszkolą ,a oni uciekną i tyle będzie .
robol 2017-06-09 17:37
No i co wszyscy dostali taką podwyżkę wielkie G.....! Zrobili z ludzi wariatów jeszcze takiej lipy nie było ,ale nie ma co się martwić ruszą chorobowe i inne kombinacje frajerów nowych znajdą wyszkolą ,a oni uciekną i tyle będzie .
Iwona 2017-06-12 09:17
@robol czy dobrze rozumiem, że pracownicy firmy dostali podwyżki, jednak według Ciebie nie są to zmiany satysfakcjonujące. Mógłbyś napisać coś więcej na temat tego jaka jest obecnie sytuacja w firmie? Dodatkowe informacje mogą być cenne dla osób, które myślą nad podjęciem pracy w ZETKAMA S.A.
robol 2017-06-12 21:07
pracujesz tak jak w zetkamie to wiesz co się dzieje nie świruj !!!
Iwona 2017-06-13 12:16
@robol nie jestem związana z firmą Zetkama. Jestem pracownikiem serwisu GoWork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w firmie Zetkama między innymi dzięki Waszym komentarzom. Mógłbyś odpowiedzieć na któreś z moich wcześniejszych pytań?
robol 2017-06-13 19:37
Firmie jest dużo zakłamania i obiecywania co kończy .się niczym, tak zrobili paru ludzi .
Najlepiej mają tylko klany rodzinne np. klan kierownika produkcji i podpierdalaczy bo sam się takich wywodzi Nam naobiecywał i co [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dostaliśmy szukam pracy ,bo nie chcę mi się już pracować w tym bagnie ,nic na nocnej zmianie nie można załatwić ,bo nie ma nikogo z dozoru,ludzie są zmuszani z drugiej zmiany przychodzić do pracy po czterech godzinach odpoczynku i jak być dobrze !!!
2
Karol 2017-06-19 12:39
Czy ZETKAMA nie ma zapotrzebowania na nowych pracowników? Czytałem opinie i sądziłem, że ludzie sie zwalniają bo jest tak źle a tu nie ma ofert to myślę że jest dobrze?
Observator 2017-06-20 12:05
Nie wiem czy niektórzy ludzie w tej dyskusji są "upośledzeni" czy tak tylko udają bo nie rozumiem pytań takich jak np. Twoje. Gdybyś wykazał odrobinę wysiłku wszedłbyś na stronę Zetkama i spojrzał na zakładkę oferty pracy (widoczną nawet z 5 metrów) a nie zadawał tego typu zagadnień. Zobaczyłbyś ich całą listę, To , że większość z nich "wisi" tu od 2 lat co najmniej to już inna sprawa i potwierdza niską wartość tej firmy.
Vbbc 2017-06-20 14:51
Ja nie polecam. Nie pracowałem, ale moja mamuśka robi w zetkamie na nowej hali, to jest totalne dno. W zimie zimno w lecie gorąco. Po kilku latach pracy ja widzę jak jej zdrowie i kondycja fizyczna się pogorszyła.
Ale nie idzie namówić jej do zmiany pracy ;/ na l4 też nie pójdzie odpocząć bo się boi że ją zwolnią. Ale koniec końców chyba każdy z zetkamy co jakiś chodzi po l4 żeby odpocząć, bo praca jest ciężka, straszny wyzysk z ludzi robią i to za psie pieniądze.
Niektórzy pracownicy biurowi nawet mają przechlapane bo muszą robić za 3 ;) bo szkoda im hajsu zeby kur*a wiecej ludzi zatrudnić. Dno. Nie polecam. *(chyba że jesteś po studiach i chcesz iść na ustawiacza maszyn, wtedy nic nie robisz praktycznie, a zgarniasz spore kokosy).
Golub 2017-06-22 22:41
Szukałem pracy w ZETKAMA -ie i słyszałem sporo dobrego o firmie. Postanowiłem aplikować ale po lekturze wpisów mam poważne wątpliwości. Nie dotyczą one firmy tylko myślę, że jeśli tacy złośliwi ludzie tu pracują to atmosfera jest zła.
Iwona 2017-06-23 13:55
Na stronie internetowej firmy można znaleźć ofertę dla osób zainteresowanych pracą jako Pracownik produkcji w odlewni. Może ktoś z Was powiedzieć coś więcej na temat tego jak obecnie wygląda praca w tym dziale firmy? W ofercie jest informacja, że jest to praca w systemie zmianowym. Jak wyglądają godziny pracy?

ZETKAMA S.A oferuje pakiet benefitów i możliwość podnoszenia kwalifikacji. Moglibyście powiedzieć coś więcej na ten temat? Czego mogą się spodziewać kandydaci?
Odlewnik 2017-06-24 13:40
Praca na odlewni jak ktoś oglądał film pt. Ziemia obiecana to może sobie wyobrazić jak wygląda praca na odlewni nikt tam nie chce przyjść za 12 zł brutto !!!!
Odlewnik 2017-06-24 13:40
Praca na odlewni jak ktoś oglądał film pt. Ziemia obiecana to może sobie wyobrazić jak wygląda praca na odlewni nikt tam nie chce przyjść za 12 zł brutto !!!!
Zostaw swoją opinię o ZETKAMA S.A - Ścinawka Średnia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZETKAMA S.A